Stress i solskenet

Ännu en dag till ända och jag sitter död mer eller mindre i soffan och andas ut. Det har varit en dag då jag stressat runt mer eller mindre och försökt få saker att bli gjorda. Har planerat och finslipat en hel del saker inför utställningen vi ska ha nu i mars. På måndag ska vi rigga upp allt och få till det ordentligt. Dessutom har jag fått sitta ner och skriva ihop informationsblad, skriva rent olika texter som ska vara med på utställningen. Dessutom har jag saker som måste färdigställas senast imorgon för imorgon ska allt vara klart. Och på måndag ska allt ligga nerpackat och vara redo för att tas till biblioteket.
Har även fått höra att jag sett ut som en sekreterare som springer runt med papper och annat hit och dit. Dessutom har mina glasögon suttit på nästippen och det har inte gjort saken bättre. Försökt få mina kollegor att förstå att jag inte har fler än två händer och kanske att jag kan tänkas behöva lite hjälp.

För övrigt har jag försökt att varva ner och skrattat runt i solskenet. Alltid lika skönt när solen kommer fram och tillbringar några timmar med oss. Hoppas nu att sommaren är på intåg. Men jag har redan hunnit förbanna solen och det har inte blivit vår helt och hållet ännu. Även idag har vi varit en liten skara och många har lyst med sin frånvaro. Mr P kom tillbaka idag efter att ha varit sjuk i ett par dagar. Han skrämde slag på oss när han kom med en stor kartong fylld med hantverksböcker. Alltid roligt...iaf när det är något som man har användning av.
Publicerat: 2013-02-28 @ 20:16:21


Solsken i produktivitet

Vad kan jag säga? En dag med mycket av skratt, solsken och små retsamma komentarer som stutsar runt i rummet. Sanna mina ord jag menar verkligen att våra små komentarer stutsade runt i rummet. Orsaken till det är att vi inte alls var full styrka. Nej inte äns halva styrkan var vi. Nix, av 22 pers var vi bara 9 stycken och jag tror vi alla njöt av tystnaden och lugnet vi hade. Trotts vi retade gallfeber på varandra. Det gör vi ju varje dag ändå så det räknas inte riktigt. Vi har även varit riktigt produktiva idag. Jag har iaf varit det, det har flytit på bra och damerna har varit chockade stort sett hela eftermiddagen då jag gjort mer än vad jag brukar göra. Inte för att jag är lat eller så men det har blivit mer än vad jag räknat med. Dessutom så lyckades jag inspirera två av damerna att börja sticka can can sjalar. När E2 frågade hur man gjorde det så blev K med K intresserad så jag fick även visa henne. Tack vare det så ville även jag sätta mig med stickningen. Det var ju ett tag sedan jag höll på med can can stickning och oj vad roligt det är. Det är nästan så att jag har glömt hur roligt det är. Dessutom mycket enkelt för den som inte har stickat det förut. E2 och K med K ville inte utala sig just då men jag tror att iaf K med K fattat tycke för det. Iaf tyckte hon att det var värt att testa det.

Dagen har passerat på bra och vi har alla haft vårt flyt. Även om vi var mindre än halva styrkan så har stämningen varit bra. Vi har njutit av tystnaden och att solen faktiskt varit framme. Får bara hoppas att den håller sig framme ett tag till. Hoppas att våren är på intåg nu så att man slipper kylan.
Vi är ju nu inne i en period där sjukdom härjar fritt. Säkerligen tre olika influensor härjar samt misstänker vi även att bältros har tagit fäste hos oss också. Inget vidare, men vad kan man göra? Jag är fortfarande hög av all bra kritik jag fick på skrivarkursen igår och jag förstår inte hur det gick till. Men jag får väl njuta så länge det varar.

Ska nu ta och lägga upp fötterna i soffan och bara vara för en stund. Sedan blir det att stälal sig vid spisen och fixa till lite att äta. För vem vet vad jag lyckas få fram eller få till vid spisen idag. Alltid är det något som man måste tänka på. Äta bör man har jag även hört.
Publicerat: 2013-02-27 @ 18:12:40


Men vi blundar

Blundar för ögonblicken som ges och förlitar mig på ödets ironiska reallitet. Enkelt, brutalt och absolut rakt utan några diken att falla i och slå sig fördärvat. Sitter och lyssnar på Caroline af Ugglas och inser att den kvinnan vet vad hon sjunger om. Med en omvänd surrialistisk samverkan med min underton av sarkasm blir det perfekt. Svårt att tro eller hur?

Har suttit hemma en stund nu och försöker sammanställa dagens händelser. Men jag kan inte säga att det går bra. Det är som en gråzon just nu. Är för trött för att tänka, och för rastlös för att kunna sitta still. Undrar varför då jag vet att jag har gjort så pass mycket under dagen att jag borde vara någorlunda slut. Tydligen inte, eller så har jag fått någon ny form av extra energi.

Ja ja hur som helst har det hänt saker och den brunstiga älgko liknande tjuren har inte synts till under dagen och det är alltid något. Har blundat för saker jag inte velat ta tag i för tillfället. Och jag vet att det inte blir bättre för att jag gör så. Hittar inte hem lättare för att jag blundar.Kastar bort den sorglösa grunden till att tillvaron att minnas varför jag blev kvar.

Skrivarkursen gick lysande och jag vet inte vad det var som gjorde det. Men jag tror att det lyckades. Min snabba, konstrukterade röra av ordning av ord fyllde gruppen av skratt när de själva läste den och när jag läste den idag. Det hade jag inte anat om jag ska vara ärlig och detta är en grupp som verkligen säger vad de tycker och tänker utan att klä in dem i bubbelplast. Men jag är tacksam för det.
Publicerat: 2013-02-26 @ 18:54:10


Bring it on brunstiga älgko

Hmmm....den brunstiga älgko liknande tjuren har visat sig igen och jag förstår inte varför. Damerna verkar inte veta heller märkte jag. Har åkt på en hel del nya uppgiftert som jag egentligen inte vill ha men vad kan man göra när man måste göra det själv för att det ska bli gjort?

Har suttit och analyserat texter inför morgondagens skrivarkurs. Ser fram emot eftermiddagen och jag hoppas att min text blir rosad och inte risad. Men man vet aldrig när det gäller den här gruppen. Men jag kan säga att det som sägs med god mening och väl uppmuntrande ord. Det är för att man ska bli bättre i sitt skrivande.

För övrigt? Ja...det har känts i kroppen idag att jag var tillbaka igen. Men det gick bättre än vad jag förväntade mig. Men hoppas bara på att jag inte blir sjuk igen. Det är tydligen många nu som är hemma med diverse sjukdommar och influenser. "peppar peppar tar i träd"

Publicerat: 2013-02-25 @ 19:43:31


Återgå

Söndag! Vad mer kan man säga? Inget kanske? Eller hur mycket som helst kanske. Men det är inte mycket jag kan förtälla. Inte nu iaf och inte senare heller. Orsak; det har absolut inte hänt något alls under dagen. Det har varit en lugn och stillsam dag utan några större eller mindre olyckor. Den ända olyckan som skedde idag var kanske att jag kom ut i friska luften och insåg att det fortfarande var kallt ute. Men vad mer kan jag egentligen begära? Det är ju inte direkt sommar ännu.
 
Har som sagt inte hänt mycket under dagen. Tagit det lugnt under dagen, försökt skriva lite men det har inte gått så bra. Varit hemma hos far och ätit och spelat bingolotto. Inte för att jag vann något den här gången heller. Inte för att jag trodde det heller. Men kom hemifrån ett tag. Imorgon blir det att återgå till vardagen igen. Ska börja jobba igen och jag ser fram emot det. Även om jag fortfarande har ont i hela kroppen så är det mycket bättre nu än vad det var för någon dag sedan. Jag är mer rastlös nu än vad jag var i måndags då jag faktiskt var på jobbet och var en aning smått rastlös.
Men de här dagarna då jag varit hemma har varit hur jobbiga som helst. Dels för att jag haft så ont i kroppen, som om lederna förtvinat sig. Dels för att jag har gått mig själv på nerverna. Har ju inte direkt kunnat göra så mycket. Men nu ska det bli ändringar på det. Ska återgå till det vanliga igen.
Publicerat: 2013-02-24 @ 20:32:30


Heldag

Dagen har varit händelserik och intressant må jag säga. Under förmiddagen var jag och handlade på Maxi och var i gott hopp om att hitta en present till syrran där. Men ack så fel det var av mig och kanske berodde det på att faderskapet hängde runt fötterna så att jag glömde av det totalt. Men fick springa upp till centrum och köpa den istället. Det blev till att stressa regält vill jag lova. Men jag hann med råge och lite lite till.
Under eftermiddagen ja då var det dags att åka och fira syrran. Trött i hågen och värkande axlar. Men det flöt på förvånandsvärt väl. Och det förvånade mig lite måste jag erkänna.

Nu sitter jag hemma och är helt slut i hela kroppen. Har inte alls återfått all energi ännu och det märker jag nu i kroppen. Det är bara att bita ihop och se det positiva. Å andra sidan ska jag ju inte göra så mycket mer idag. Ska sitta och slöa i soffan och vänta på att melodifestivalen ska börja. Har absolut ingen koll på vilka som ska vara med idag förutom Army of lovers. Urg säger jag bara, gillar dem inte alls. Inte ett dugg!
Publicerat: 2013-02-23 @ 18:10:35


Kappsäcken

Ännu en dag, ännu något att lägga i kappsäcken.
Vad kan jag egentligen säga? Är piggare idag men är ändå inte mitt normala jag ännu. Men det tar väl tid innan man kommer tillbaka till det normala.
Har suttit och skrivit på en skrivaruppgift som ska lämnas in på måndag. Har även suttit och försökt att söka lite jobb. Ja det är väl vad jag har gjort under dagen. Vad mer som skall hända på angändan? Det vet jag inte och låter det vara som det är just nu.
Är glad att veckan har nått sitt slut och att jag kan lägga detta bakom mig. Vill komma tillbaka till min vardag igen känner jag. Det är tur att jag lever själv annars skulle det ha rykt en hel del mellan dessa fyra väggar. Saknar hönsgården och den galenskap vi har där.
Publicerat: 2013-02-22 @ 17:39:00


Sjuklingen rapporterar

Trött och sliten men ändå relativt pigg på ett konstigt sätt som jag inte förstår mig på. Tredje dagen jag är hemma från jobbet och går mig själv på nerverna. Får bara hoppas på att jag är tillräckligt pigg imorgon så att jag kan återvända till jobbet igen. Att återgå till vardagen igen så att säga.
Men det återstår att se hur det blir. Är fortfarande öm i kroppen även om skallen har återgått till det normala. Så normal som det har varit vill säga.

Trotts att jag har varit hemma stort sätt hela veckan så har det gått fort och jag förstår inte varför det är som det är. Hinner inte med och jag önskar ibland att det gick lite långsammare. Som när man var barn. Ska väl återgå till att göra lite nytta här hemma innan man går och knyter sig. Sömnen sägs ju vara den bästa medicinen när man inte mår bra. Sådant gillar man då jag på något sätt gillar att sova även om jag inte vill sova bort hela dagen.
Publicerat: 2013-02-21 @ 20:07:45


Onsdagsmysterier

En onsdag till ände och jag är mer förvirrad än vanligt. Men det är inte direkt någon nyhet. Var hemma idag med då min kropp inte alls var med på noterna. Känner mig visserligen bättre nu men man vet aldrig när kroppen sätter sig på tvären.
Har även ringt och ringt och försökt att förstå vad myndigheter tänker med. Men efter mycket om och men fick jag fram det jag ville ha sagt och nu är jag relativt nöjd med mig själv. Men det krävdes en hel del och kanske en och annan tår. Ska det vara så ska det vara ordentligt.

Imorgon blir det att åka till jobbet igen och förhoppningsvis kan jag släppa mina tankar på farfar och morfar. Dessa dagar varje år sedan de dog har varit ett helvete och jag har svårt att tro att det någonsin ska släppa. Har inte riktigt fått sörja dem ordentligt och kanske beror det på att de dog så tätt inpå varandra. Har heller inte riktigt låtit mig sörja heller. Har inte låtit mig inse att de verkligen är borta.
Med detta sagt så är mina mysterier lösta för den här dagen och dags att låta mig ta en stärkande dusch för att skölja bort kylan som trängt sig på. Huvudet är tomt och trött efter dagen. Men får hoppas att det tar slut snart....
Publicerat: 2013-02-20 @ 20:01:57


Tidiga morgonfunderingar

Säger god morgon till eder alla. Men jag säger även god natt känner jag! Ingen bra dag idag heller men överlever antar jag. Måste göra det!
Bara tur att humöret är på topp oavsett vad som sker med kropp och knopp. Även om jag börjar bli gammal och grå...eller? Tråkigt bara att krafterna börjar svikta och får en att inse att ungdomen är borta för gått. Kanske inte för gott men att man är äldre än vad man var för några år sedan.
Ja jag vet att jag bara är 30 och inte borde tänka i de här banorna. Att jag har år kvar innan jag kan börja gnälla. Men man åldras på olika sätt och olika snabbt.
Publicerat: 2013-02-20 @ 06:36:00


Lamslagen och myndigheternas frånvaro

Slöfångad dag! Har segat hela dagen och inte haft någon ork alls. Trött i huvudet och ont i hela kroppen. När jag vaknade imorse var det bara att inse att jag inte klarade av att bege mig till jobbet. Min kropp ville nämligen inte röra på sig över huvudtaget. Det känns bättre nu, men jag är fortfarande väldigt trött i kroppen. Vad det var som slagit klorna i kroppen har jag ingen aning om. Är bara glad över att det har släppt.

Är även smått småförbannad på myndigheter, framförallt på en som inte verkar förstå längre. Har väntat i snart en månad på ett besked och har varken fått bu eller bä. Det börjar bli problem nu om jag ska vara ärlig och det känns inte alls bra!
Publicerat: 2013-02-19 @ 22:20:08


Beslut hatten

Är så såld på hattar just nu och vet inte vart jag ska ta vägen. Har hittat tre olika hattar i en och samma modell och jag ska på något sätt försöka ge mig på att göra en. Ska bli så roligt och intressant, måste bara försöka hitta en bra start.
 
 
 
Publicerat: 2013-02-18 @ 20:38:00


Brunstiga vår tjut

Har insett att jag inte vet längre vad som är upp och ner, ut eller in. Dagen har varit mer eller mindre förvirrande och jag vet inte alls. Det är mycket med att jag inte vet.
Förmiddagen sprang iväg som om inget hänt och det blev några smärre fel och små fall ner för stupet. Inte för att jag kom ivägen, nej det kom först senare. Är ständigt offer för eftermiddagens spjut. Efter lunch och en massa pladder blev det att gå ner och ha keramik. En intressant eftermiddag och jag måste säga att de brunstiga älgarna kommer tidigt i år. Fråga inte varför för det vet jag inte själv äns. Någon av damerna säger något och får mig att börja skratta. Vår keramikledare skrattar gott och frågar vad jag fått i mig. De börjar disskutera fram och till baka, efter en stund kommer de fram till att jag har blivit allt för mycket och för tidigt brunstig. Efter det bryter helvetet ut och jag ramlar nästan av stolen igen. Andra gången på mindre än två veckor som jag faktiskt nästan ramlar av stolen. Stolen i keramiken är dessutom högre och därför gör det ondare när man ramlar.

Hittade även en sida med hattar och inser att jag är mer eller mindre hattgalen (madhatter) och det kommer antagligen inte sluta heller. Har bestämt mig för att göra en hatt som de hade i början av 1800-talet och för dem som ska förstå lite mer...en hatt från Jane Austens tid och tänk stort på Stolthet och Fördom.
Nu ska jag bara ut på jakt efter en passande hatt som jag ska göra om till en passande hatt. Ser fram emot det och jag har redan planer i skallen. Nu kan jag inte släppa det.
Publicerat: 2013-02-18 @ 19:24:31


Slutet på veckan och början på något nytt

Söndag och veckan börjar närma sig sitt slut. Enligt vissa så börjar tydligen vecan på en söndag. Men jag vet inte, skulle nog föredra att veckan avslutas på en söndag. Annars skulle det bara kännas konstigt och avigt. Nej veckan avslutas på en söndag och påbörjas på en måndag där med basta.

Dagen har börjat lugnt och stillsamt, inga större katastrofer som inträffat. Inte än iaf och jag hoppas att de inte inträffar heller. Ska snart hem till far och äta mat och sedan följa med hem till faster. Ser fram emot det och jag får lämna hemmets lugna vrå för en stund. Skönt!
Ser fram emot att den nya veckan ska börja imorgon för imorgon är det keramik och jag hoppas att jag kan göra finliret på mitt keramikhjärta innan det ska brännas. Sedan får vi se om jag hinner göra något på koppen jag gör. Men....jag ser inte fram emot måndagsmötet. Har en känsla av att det kommer att dra ut på tiden och det gillar jag inte.
Publicerat: 2013-02-17 @ 11:19:53


Unika dagar från förr förtäller

Det känns unikt, underligt och helt underbart tyst. Har egentligen inte gjort något med dagen. Har mest tagit det lugnt och reflekterat gårdagen. Måste säga att det var en helt underbar dag igår och jag önskar att jag kunnat åka idag med. Skulle ha åkt idag egentligen, men är glad att jag faktiskt åkte igår. Kan inte förklara men så är det och jag har en känsla av att det delades med de andra också. Får hoppas att de som åkte idag har haft det trevligt de med.
Får hoppas att hatten jag beställde igår kommer i veckan med. Det vara bara ett måste och jag kunde inte låta bli. Det var så mycket jag och killen som stod och sålde hattarna skrattade lite och sa att det syntes på mig att jag gillar hattar. Denna hatt är så typiskt mig och om man tänker efter så är det så typiskt min litterlära stil också.

Håller även på att tvättar idag. Hade turen att det fanns en tvättid idag annars så skulle jag säkerligen fått vänta en månad eller två om jag velat tvätta i en skaplig tid utan att dröja allt för länge. En till två månader är som en till två veckor för andra som tvättar i tvättstugor. Om det var en till två månaders väntan för andra att tvätta så kan man räkna med att det är ett halvår eller mer för min del. Vet i tusan hur många hushåll som tvättar i denna tvättstuga. Om jag vill tvätta någon annan stans så får jag antingen tvätta i groven och där får man vänta längre än den andra eller så får jag gå till en tvättstuga som ligger någonstans på en gata längre bort. Vart vet jag inte och jag orkar inte bry mig heller.

Unikt för dagen som så många gånger förr och ikväll är inget som det en gång var. Vid åtta kommer denna dam att bänka sig framför TV:n och kolla på melodifestivalen. Får hoppas att det är bra låtar ikväll. Är faktiskt glad att Louise gick vidare förra veckan.
Publicerat: 2013-02-16 @ 16:54:34


Symässans essens av det goda i livet

Hemkommen och ör kanske mer eller sönderskrattad och utgådd. Har en trött och härlig känsla i hela kroppen och det ända negativa är att det kryper och sticker i benen nu. Inget jag riktigt kan göra åt i dagsläget.

Symässan var helt underbar och har flygit fram på rosa moln med mina kamrater och det har slagit alla rekord. Trodde att det inte skulle vara så här roligt och....att det faktiskt skulle vara mindre utrymme. Mer kompakt och tryckande på något sätt. Men tja....det var det inte och det kändes skönt. Det blev visserligen inte mycket till handlande för mig. Men visst hade man velat köpa hem en hel del om man fått som man velat.

Nu är jag helt slut i hela kroppen och sitter bara och jäser i soffan. Har benen i högläge och bara njuter av tystnaden igen. Men hoppas på något mer besök mässan och det blev så mycket roligare när vi bara var fyra som åkte.
Publicerat: 2013-02-15 @ 20:24:07


Symäsan

Jahopp det är då dags att bege sig till huvudstaden och symässan. Ser fram emot det och är faktiskt glad över att vi inte är så många som ska åka idag. Får bara hoppas att jag inte är den sista som kommer nu till samlingplatsen. Fick bannor på att komma i tid och fick en utsatt tid som jag ska passa. Jo jag tackar jag, hur ska jag klara att komma i i tid vid den tidpunkten på dygnet när jag knappt kan hålla mig vaken då.
 
 
Uppdatering kommer antagligen ikväll när jag kommer hem igen. Om jag orkar vill säga, det beror helt och hållet på hur trött jag är.
Publicerat: 2013-02-15 @ 07:35:00


Kolosalt vad saker kan ske in i tomma intet

Torsdags kväll och jag sitter äntligen hemma i soffan och pustar ut. Har haft en fullspäckad dag och jag kan inte påstå att det har varit en lugn stund. Färdigställde gårdagens alla hjärtans dag godis och det tog inte många timmar innan hälften av godiset sålts. Sedan? Tja jag vet inte, stickat färdigt minior ochpåbörjat annat. Har även sprungit runt som en galning och skrattat åt omgivningarna.
 
För övrigt har det egentligen inte hänt så mycket med dagen. Damerna påpekade och tjatade lite smått att jag skulle ge Mr P ett kort. Bara för att det är alla hjärtans dag. Hmmm...de ska bara veta vad jag gjort och inte gjort.
Ska även åka till Stockholm, men istället för att åka på lördag blir det imorgon istället. Ska bli roligt att åka och vi är fyra stycken. Båda Elisabethorna, Mr P och jag. En tapper skara som åker! E1 påpekade idag att hon funderade på att ta med sig ett flexkoppel och hålla mig kopplad under hela dagen så att jag inte försvinner. Mr P håller enbart med och jag ska tydligen hållas i strama tyglar.
Publicerat: 2013-02-14 @ 20:12:31


Alla höjders dag av hjärtan bland eder som faller in i minnet

Det är tydligen alla hjärtans dag idag har jag hört. Men jag vet inte vad jag ska tycka om denna överkomersiella dag som de flesta verkar tycka om. Nej jag gillar det inte, men vad kan man göra? Inte mycket även om jag har kollegor som gör sitt bästa för att få mig till det motsatta.
Våra kort och tovade hjärtan har tydligen gått som smör i solsken. Misstänker att många av oss får sitta och göra mer idag. Det återstår att se om mina kolor blir uppskattade....hoppas hoppas så som jag har slitit.
 
 
Publicerat: 2013-02-14 @ 09:32:00


Vaniljstångens vandring

Tröttheten har slagit till och jag är helt utslagen. Förstår inte hur det har gått till. Har ju inte direkt jagat någon runt om i landet eller något sådant dyligt. Å andra sidan så skulle min omgivning få dådimpen om jag gjorde det. Det är inte riktigt min stil, att jaga runt så där.

Har egentligen inte gjort så mycket med dagen. Förmiddagen bjöds på glada hysteriska skratt från mig och A. Skrattade så dant att jag ramlade av stolen. När jag väl satt där halvdant på golvet hör jag A fråga mig om jag föder barn. Hade precis lugnat ner mig och lyckats andas normalt igen och jag återfår skrattet efter den komentaren. Vad som än hände kunde de inte få oss att lugna ner oss. Snacka om att vi var trötta och allmänt störande. Mr P försökte få oss att lugna oss och gav order som en magister att vi inte alls får umgås mer under dagen eller någon annan dag heller för den delen. De andra började fundera på om det var något i fikat då A och jag hade hand om fikat idag. Det tog dessutom dubblet så lång tid då allt gick bara fel för oss.

Under eftermiddagen har det intehänt så mycket mer där heller. Den var iaf mer lugnare än förmiddagen. Bestämde mig hastigt och lustigt att jag skulle fixa till godiset vi ska sälja imorgon under alla hjärtansdag. Men jag insåg att det skulle ta längre tid än vad jag räknat med. Hade turen att R kom förbi och hjälpte mig med att göra det sista. Även då finner vi skrattets hysteri och hur vi lyckades få in kolan i pappret under tiden förstår jag inte.

Nu ska jag bara sitta ner och ta det lugnt....ska inte göra så mycket mer med dagen förutom att jag luktar vanilj.
Publicerat: 2013-02-13 @ 18:50:21


Jagande ugglor i mossen

En dag att räkna med och jag vet inte vad som komma skall längre. Har fått höra det ena och det andra under dagens lopp. Allt från att föta barn till att förvirra en stackars karl när något går galet under ett visst senarium. Svårt att förklara för man måste nästan vara med för att förstå.
Har fått stå mellan galenskap och skrattanfall som orsakas av små smärre infall av kamrater som gör att för att förvirra mig, Men det är inget nytt egentligen. Fast det är ju klart, man vet ju aldrig när det gäller dem.

Under eftermiddagen var det skrivarkurs och gud så roligt. Ville inte alls att det skulle ta slut vid fyra när vi gick. Skulle kunna stanna kvar i klassrummet hur länge som helst. Men ack det skulle inte gå. Fick bra kritik, både positivt och negativt kretik på texten jag skrev och det väckte en del frågor och andra nyfikna funderingar.

Vad kan jag mer säga? Förargas så av mitt så kallade försäkrningsbolag som inte kan svara på mina enkla frågor utan att förolämpa mig och inte alls ge något svar. Har nu dividerat fram och tillbaka med en kvinna där via mail sedan i december och jag har fortfarande inte fått något svar om jag betalar för mycket eller ej på min hemförsäkrning. Jag förstår inte, vad kan vara så svårt att besvara en sådan fråga? Kan någon svara mig det?
Publicerat: 2013-02-12 @ 19:45:16


Måndagsbarn

Är det någon som har funderat något på Veronica Maggios låt Måndagsbarn? Idag av alla dagar har jag funderat en hel del på denna låt. Det är inget fel med låten, den är riktigt bra och det är som om hon sjunger om mig själv i mellan åt. Jag vet att det låter konstigt, men ibland har man sådana perioder då en ända sak bara klaffar med allt annat.
 
Dagen har varit mer eller mindre frånkopplad och jag kan inte säga att jag fått något gjort av dagen förövrigt. Gick hem tidigare och hoppas att det ska släppa. Har haft en snipen huvudvärk hela dagen och den vill verkligen inte släppa taget. Får bara hoppas att dagen och kväller går fort förbi för jag misstänker att det ända som kommer att hjälpa är sömn.
 
Snart kommer Madame C hit och det är som det är och jag vet inte om jag gillar det eller inte. Önskar ibland att vissa saker inte hade hänt så att jag blev tvungen att stå ut med tjat och upprepningar om saker jag inte alls vill veta något om. Jag bryr mig inte om det, men denne verkar inte förstå det. Ja ja inte mycket att göra åt ändå. Som en igel som suger sig fast!
Publicerat: 2013-02-11 @ 10:50:00


En dag i glömskan

Veckorna går så fort och jag vet inte vart tiden tar vägen. Jag hänger inte med alls om jag ska vara ärlig. Kan inte direkt säga vad jag har gjort under dagen. Det är bara att inse att man börjar bli gammal och en aning glömsk.
Under eftermiddagen har jag varit hemma hos far och hjälpt honom med hans nya dator och telefon. Det är lite små roligt att farsgubben har en mordernare telefon än vad jag har. Han hänger med i teknologin mer än vad jag gör. Men å andra sidan så är det jag som får lära mig sakerna först och sedan lära honom hur de fungerar. Det är inte alltid enkelt då jag själv inte vet hur man ska göra.

Var även med och spelade bingolotto, inte för att jag vann något. Men alltid kul att komma hemifrån ett tag trotts att jag knappt varit hemma i ett dygn. Men sitter man och funderar och förbannar. Alltid är det något. ;-)
Högerfoten har bestämt sig för att strula en hel del och har gett upphov till självsprickor från hälen och fram till lilltån (givetvis på yttersidan av foten med) och i dessa sprickor har dessutom exemet bestämt sig plantera lillfingernagel stora blåsor som spricker och poppar upp nya blåsor. Varje steg är som tusentals knivstick som vrids om. Inget direkt hjälper mer än att smörja med mjugörande salvor och kortisonsalvor för att försöka få allt att gå tillbaka. Ser nog ganska rolig ut när jag haltar fram när jag går.

Imorgon är det en ny vecka och ny dag. Vem vet vad som händer under dagen. Det jag vet är att det är keramik som gäller på eftermiddagen och veckomöte på förmiddag. Alltid något eller hur? Dessutom som kommer Madame C över på kvällen för att bli klippt. Det återstår att se om jag kan klippa henne som hon vill.
Hoppas bara på att den här veckan går fort och blir lördag. Då är vi några stycken som ska åka till Stockholm och symässan. Den andra halvan av oss ska åka på fredagen....men det ska bli roligt hur som helst.
Publicerat: 2013-02-10 @ 21:45:50


I hemmets lugna vråer

Hemma igen efter en vecka hemma hos syster. Skönt att vara hemma igen och det är kanske som det sägs: Borta bra men hemma bäst. Men jag vet inte det.... Får hoppas att de kom hem som de skulle och att de har haft det trevligt.
 
Sitter och tittar på Melodifestivalen och vet inte vad jag ska tycka om kvällens låter. Givetvis håller man ett par extra tummar för vår allas Louise Hoffsten. Det är väl hon eller Joakim Cans som jag fastnat för ikväll. Även om jag är en slagernörd så kan jag inte säga att jag gillat melodifestivalen de senaste åren. Tyvärr så börjar Sverige gå utför när det gäller att ta fram bra slagerlåtar och artister som framför dem. Det är nu det faktiskt stämmer att det var bättre förr. Men vad vet jag då jag inte kan sjunga och enligt min musiklärare på högstadiet så är jag tondöv. Då vet man ju tydligen inget om musik oavsett vad det är för musik...
 
Imorgon blir det av att gå hem till far och hjälpa honom med hans telefon och bärbara dator. Får bara hoppas att jag lyckas göra något....men det tror jag nog. Ska gå vidare och lägga upp min min fot då jag har en himla massa sår och blåsor som slagit till. Under en lång period har fötterna varit bra men nu har det slagit till ordentligt och jag kan knappt gå...
Publicerat: 2013-02-09 @ 20:41:08


För vad vore en bal på slottet

Upp med tuppen i ottan. Ska vakna till, äta frulle och klä mig. Börja städa och tjomma och bona alla skrymslen och vråer. Hänga tvätt, skotta snö och annat ting som bör göras. Alltid är det något att göra och senare idag eller ikväll kommer syster och familj hem efter en veckas semester i fjällen. Vill med ha semester, men får inte min förrän i sommar om inte ett visst släkte får för sig något annat...
 
Dags att gå vidare....för vad vore en bal på slottet? Tråkig, trist och och alldeles underbar. Får helt enkelt nöja mig med småsmulorna efter det stora kalaset!
 
 
 
 
Publicerat: 2013-02-09 @ 09:28:00


Tankeläsare och namndöpning

Det har varit en dag som alla andra där folk har trott att jag är en tankeläsare och gud vet vad. Hur de får för sig sådana saker har jag ingen aning om, men det kommer tydligen sådana tankar.
Har även suttit och gjort en massa alla hjärtans dagkort och undrar varför det är så roligt egentligen. Tröttnade ganska fort och gick ner till min stickning istället. Ha ha så gick det för mig och min nya karriär som kortmakerska med tovade tvister på.

Vi har även haft namndöpning för ett av mina verk som blev färdigställt igår. Men jag kan tyvörr inte riktigt avslöja namnet nu då det kommer att avslöjas under utställningen. Vill ju trotts allt skapa lite spänning så att det kommer lite mer folk till utställningen och till biblioteket. Vad mer kan det begäras av mig egentligen?

Fick även skotta uppfarten idag när jag kom hem, visst det var inte så mycket snö som kommit men jag tänkte att det var lika bra att ta några tusen varv runt på uppfarten så att min rygg kunde får känna att den lever. Så nog lever den allt och det talar den om högljut kan jag lova. För övrigt? Inget nytt, har slöat framför dumburken denna fredagskväll och får för mig att det är lördag och att jag missar melodifestivalen. Mitt huvud har varit mer eller mindre förrvirrande och Mr P har tagit tillvara på denna tillgång. För mitt i all förvirring har han fått mig att komma på små små olika saker som kan göras med plastkorgar. MA och L har passat på och pikat mig också under dagen så kvällens förvirring har varit totalt.
Publicerat: 2013-02-08 @ 21:21:06


Flow genom öronen

Uppe med tuppen denna fredagsmorgon och jag hoppas att det kan utlova en bra dag. Men jag är inte så säker, för man ska aldrig säga aldrig.
Inser nu att dagen är precis så som den var given för den som gick på samma spår som mig själv men för 10.000 år sedan. Och hur vet jag det? Det gör jag inte men en känsla säger mig bara att lita på ödets flow som strömmar genom mina öron!
Publicerat: 2013-02-08 @ 08:02:00


Snöskottning

Har tillbringat den kanske senaste halvtimmen till att skotta snö på uppfarten. När jag kommit mer än halvägs säger min högeraxel aj aj så får du inte göra. Nu kommer jag ha en axel som bråkar med mig under kvällen. Det är bara tur att det finns vetekudde och varmt vatten.
För övrigt var det riktigt skönt ute och skotta snö. Man får en inre ro som man inte trodde man kunde få. Samt att man hinner tänka genom en del saker som man i vanliga fall inte hinner att tänka på. I förmiddags satt och t.ex och tänkte på när Kusin L och jag var barnvakt åt knottarna när båda systrarna samt respektive var i New York efter de fyllt 40. Det var några år sedan som sagt men jag kan säga att det är ett och annat minne man har och kan fortfarande skratta gott åt de händelser som skedde.
Publicerat: 2013-02-07 @ 21:58:56


Bakom varje framgångsrik kvinna ringlar en orm

Vad ska jag börja med? Och hur ska jag börja med det? Ingen aning om jag ska vara ärlig. Men en sak är faktiskt riktigt säkert. Dagarna blir verkligen som man gör det till. Även idag har det blivit en hel del skratt och glada miner. Vet inte varför men den här veckan har gått i skrattets tecken. Konstigt jag vet men samtidigt så gör det mig inget. Det bevisar bara att vi har det bra och trivs med varandra trotts våra olikheter. Det är ju det som gör oss så unika och till den grupp vi verkligen är.

Har färdigställt en del av det jag ska ha med på utställningen i mars. Men det är lite av en hemlighet tills vidare. Det är bara några av oss i hönsgården som vet om detta nu och så ska det förbli tills vi börjar utställningen. Kommer bli både spännande och mycket roligt. Ser faktiskt fram emot det och vi hoppas att vi får en bra respons i det hela. Det är ju trotts allt till välgörande ändamål vi gör det. Glöm inte bort det mina vänner.

För övrigt...ingen aning. Med andra ord har det egentligen inte hänt så mycket. Det vanliga har galopperat runt i den lunk det alltid gör. Sedan....ja då händer det små saker man aldrig räknar med. Blev iaf inte överfallen av några väskor idag. Det är tacksamt iaf. Men jag fick höra från var och varannan att jag tydligen såger betydligt bättre än vissa snickare. Vem som har sagt det har jag ingen aning om. Men jag har mina misstankar om vem det kan vara.
Givetvis har det kommit en och annan komentar om vissa saker som inte går att undvikas. Det gör min förvirrade hjärna mer än bara förvirrad. Det är så mycket som händer inombords som jag inte vet vad jag ska göra av. Men samtidigt så vet jag att det bara är naturligt och de flesta människorna råkar ju ut för det. Inte för att det behöver vara något negativt. Inte alls, oftast är det ju positivt. Men det kan ju bero på vem man frågar med också!
Publicerat: 2013-02-07 @ 18:35:59


Väsk attacker och röda tomater

En underhållande dag har jag varit med om och vikt dubbel av skratt. Vad kan jag egentligen säga? Jag jobbar ihop med ett gäng galna damer som gör det svårt för en an att verkligen kunna ha en lugn och händelselös dag. Varje dag är den andra olik och alltid är det något som händer.

Idag är inget undanfall när det gäller saker som händer. Det börjar vid förmiddagsfikat där jag ger en av damerna ett äpple och tar ett själv. När jag väl skulle ta första tuggan försvann äpplet och L tog det då för att tvätta av äpplet. Förvånad tittar jag på min tomma hand och sedan utöver damerna. Alla skrattar iderligen och glatt åt mitt förvånande uttryck. L säger då att hon var tvungen att tvätta bort allt gift som Mr P sprutat på äpplet. Efter det eskalerade allt och det ena skämtet efter det andra om äpplet, mig och Ls goda avsikter gentemot Mr Ps onda avsikter. Givetvis blir jag pionröd i ansiktet och det tar de till vara på. Suckar är det ända jag kan säga just nu. Det tog lång tid innan allt var lugnt och stillsamt igen. Mycket skratt och galna infall med andra ord.

Under eftermiddagen hände det även saker då och givetvis föll jag offer för det också. Aldrig kan man vara den som slipper undan. Tro inte att jag inte gillar det men jag är tydligen ett bra offer för deras konstiga (men roliga) utfall. H hade sytt en mjuk liten väska och då skämtade jag om att man kunde lägga en tegelsten i väskan och slå till någon utan att få ont. Då tyckte H att hon kunde prova det och skulle testa med att slå väska på mig. Tanken var att den skulle träffa min axel, men på något sätt fick jag en lätt smäll över kinden och glasögonen. H blev helt förstörd och även då sitter jag som ett fån och förstod inte riktigt vad som hade hänt. Mr P tog tillfället i akt och flydde rummet och talade starkt om att han inte ville bli nästa offer när vi quinns har kattfigth. Givetvis var det sagt med glimten i ögat. Han kom snart tillbaka och satte oss i arbete för att undvika mer trubbel i paradiset.

Jag har även insett att det faktiskt är ganska roligt att såga ut små pinnar som sedan skall bankas in i sytrådstavlan. Mr P var mycket nöjd att han kunde lära ut ännu ett hantverk, nämligen trähantverk även om det bara gällde att såga. Även då blev det små missöden när tungan valde att säga några felvända ord. Men det bjussade jag på då de vet att min tunga gärna säger fel saker även om det låter rätt i mitt huvud.
 
Bjussar med en favoritlåt sedan barnsben och på något sätt så passar låten in efter dagens händelser om man läser mellan raderna.
 
Publicerat: 2013-02-06 @ 18:48:00


Tomtar på loften med solsken i blicken

En dag med både mycket och lite att göra. Som den sedvanliga tisdag var vi förvisade upp till vinden när en skock med äldre damer skulle vara i vårt rum och sy lapptäcken. Inte för att jag gillar att vare uppe på vinden men vad gör man när man inte får vara där man ska vara? Inte för att det egentligen är något fel med att vara upp på vinden (plan 5). Har suttit och pysslat med ringsmycken hela förmiddagen och har kommit en bit på det jag skulle göra. Dels en present och en som ska vara med på utställningen. Bäst att samla på lite saker som vi ska visa upp.
K med K och jag har hand om fikat den här veckan och oj säger jag bara...vi skrattade oss genom hela vägen från köket på plan tre upp till vinden medan vi gick eller åkte hiss upp till plan 5. Medan vi väntade på att hissen skulle bli ledig så stod vi och bara garvade. K med K satt på huk med brickan och jag försökte balansera knäckebrödskorgen och vattenkokaren. Det kan inte ha sätt normalt ut. Vi måste ha roat folk som gick förbi.

Under eftermiddagen hann jag med et tripp till af för att hämta lite papper. Samt gå in en sväng på Siams chop för att köpa lite ingefäragodis att ha när abstinensen blir allt för jävlig. Har nämligen insett att det är ett bra substitut för snuset. Hann även gå förbi Galerix för att inhandla ett kort. Men det är enbart A, K:s fel att jag gjorde det. Men sedan får vi väl se vad som sker med detta kort.
Plus att jag och MA följde med Mr P till Miltons konstaffär för att hämta vårt paket med saker som posten levererat. Ingen av oss förstod riktigt postens resonemang om att paketet skulle dit. Det är väl inte så svårt att se skillnad på Medborgarskolan Hospitalstorget och Milton Apotekaregatan? Tydligen så hade vi samma postnummer och därefter hamnade vårt paket där. Förstår nog inte varför.
Jag insåg även att jag saknar vissa delar som medför när man jobbar i butik. Som t.ex att ta emot leveranser och kontrollera att man har fått allt som man har beställt. Det är en av de sakerna jag faktiskt saknar.

Sitter nu hemma och filosoferar medan jag hänger upp lite tvätt och viker ihop den torra. Det är lustigt att tvätttomten kan komma fram när man minst anar det. Denne tvättomte tar även på siog städarluvan och städar när den får för sig att göra det. Konstigt det där! För övrigt så kommer det inte ske så mycket mer under dagen. Är oftast helt slut när jag kommer hem om dagarna! Det är jobbigt att hålla på med hantverk fem dagar i veckan.
Publicerat: 2013-02-05 @ 17:33:10


Nedstämd violin

Idag har inte varit en bra dag. Det började gå utför redan när jag vaknade imorse och det kändes som om det bara blev värre.
Vaknade med att jag ramlade ur sängen, sedan missade jag helt när bussen egentligen gick så jag fick ta en senare buss. När jag väl kom fram till jobbet och skulle ställa in lunchen i köket så var köksnyckeln på vift. Det dröjde nästan en timme innan vi fick tag på R som råkade få med sig nyckeln hem i lördags när hon var på en lördagskurs. Sedan tro jag nästan ni kan förstå, den ena efter den andra saken hände och allt blev bara fel.

Men jag är tacksam för att L och K och deras vänlighet och tålamod. Fick en PÅ attack och tack vare dem så kom jag lindrit undan den här gången. Mr P var även där och jag har nog aldrig sett honom så handlingsförlamad förut. Men hans hjälp ska inte förnekas. Är bara glad över att jag fick den när han var med så att han verkligen fick se hur det är att ha denna åkomma som jag har. Och att sedan om det skulle hända fler gånger så vet han ju vad han ska göra. Måste säga att vi tar verkligen hand om varandra på jobbet och det är guld värt på många sätt. Att L och K tog över och tog hand om mig visar det på så många sätt. Senare i eftermiddags satt jag och pratade med Mr P och det kändes faktiskt skönt.

Förutom alla saker som hände passade damerna även på att dra nytta av att jag ständigt blir generad. Kom in i det vi kallar för "det tidiga klimakteriet". Det var inte första gången och det kommer heller inte vara den sista gången heller. Keramiken började idag med och det var faktiskt riktigt roligt. Hann göra klart en sak idag. Så nu ska den bara stå och torka till sig innan den kan brännas. Blev ett hjärta av nästa sort. Några a v damerna tyckte att jag skulle ge den till Mr P på alla hjärtans dag. Ha ha!!! De tyckte att de var så roliga så.
Publicerat: 2013-02-04 @ 19:17:03


En söndags kväll

Söndagskväll och inget är skrivet på angendan. Strosar runt och är faktiskt riktigt rastlös. Jag vet inte varför då jag inte borde vara rastlös.
Ska snart fixa till lite å äta och vem vet vad som kommer att hända sedan.

Imorgon är det en ny dag och en ny vecka. Ska bli intressant och se vad denna vecka har att erbjuda. Keramiken börjar imorgon och det skall bli riktigt roligt. Det är kul att det blir av då det har varit ett och annat tjafs angående om vi skulle få fortsätta ha keramik eller inte.
Givetvis får jag inte glömma vårt trevliga måndagsmöte. Undrar vad som skall tas upp den här gången då? Vår utställning kommer säkerligen tas upp igen. Ska bli intressant att se vad som sker på agendan då. Det kommer bli en utställning som måste ses helt klart. Men jag komemr att återkomma angående det längre fram. Det är ett tag kvar innan vi ska ha den så att säga.
Publicerat: 2013-02-03 @ 18:12:43


Packning och städning

Inser nu att timmarna går ganska fort fram när man har roligt. Det är dags att börja packa ner det jag ska ha med mig till syster och sedan städa av så att det inte ser allt för rörigt ut när jag kommer hem sedan om en vecka. Men på något sätt så skjuter jag upp det hela. Förstår inte alls varför. Kan det vara latmasken inom mig som tittar fram?

Satt även igår och kollade på melodifestivalen och jag är varken bu eller bä. Varje år så intalar jag mig själv att det ska vara bättre än året innan. Men so far so good är det verkligen inte bättre än förra året. Men kanske ska jag ge det en chans till nästa vecka innan jag uttalar mig helt och complete.
Publicerat: 2013-02-03 @ 11:25:42


Glee fan

Som de flesta vet så är jag ett stort Glee fan och missar sällan ett avsnitt av denna ungdomsserie. Kanske är det lite av en fjortis serie. Men jag gillar den och skrattar gott många gånger, dessutom har många av dem mycket bra röster. Min absoluta favorit är Rachel Berry och även Mr Shue. Kan egentligen inte säga så mycket. Om man ska kunna förstå tror jag man måste se. Därför Bjussar jag på ett litet klipp från ett avsnitt.
 
 
Publicerat: 2013-02-03 @ 10:15:00


Tystnaden är en fröjd för örat

Lördags eftermiddag och kan nu sitta ner och släppa tankar och de få måsten jag haft under förmiddagen. Njuter av tystnadet som det för med sig när man låter sig stänga av allt i maskinväg. Det är verkligen en fröjd för öronen och jag undrar varför det inte görs oftare.

Snart är det dags att gå hem till far och äta middag. Alltid skönt att slippa få laga till maten själv. Syster med familj kommer även det och det ska bli kul. Imorgon åker de till fjällen en vecka och lämnar huset till mig. Men givetvis kommer de att få tillbaka det i gott skick när de kommer hem igen. Kanske något mer städat än vad det var när de åkte. :-)
Publicerat: 2013-02-02 @ 15:05:21


Yo yo da hippie in da house

Tror att titteln på detta inlägg säger allt vad som hänt under dagen. Vad mer kan jag säga? Dagen har varit mer eller mindre givande på så olika sätt. Damerna har ständigt och jämt under dagens lopp sagt att jag moppsat upp mig lite väl mycket. Å andra sidan ska de inte säga så mycket då de inte direkt är några änglar de heller. De har även gjort halvdana försök att "läxa" upp mig. Men jag tror att de har insett att de inte kan lära denna kloakhund att sitta.

Har hunnit med att springa runt att störa alla när de jobbat, stickat, skrivit rent och mailat över min skrivuppgift. Även har jag hunnit med att försöka E att lära sig äta då hon ständigt spillde på sig. Dock var det inte så uppskattat. Hon och K började filosofera över vad jag drack till lunch. De trodde inte på mig att det bara var vatten. Konstigt, eller inte alls. Det beror helt och hållet på hur man ser det.

För övrigt vet jag inte vad som har hänt under dagen. Gick runt lite på stan med H efter jobbet. Efter det var det bara att bege sig hem och till centrum för att handla hem lite så jag överlever helgen. På söndag blir det att åka hem till syster och vara hus och hamstervakt. Lite avis att jag måste jobba i veckan medan de får åka till fjällen och har det mer eller mindre skönt och åka skidor. Fast det är klart...att åka skidor är jag kanske inte så avis på. Då jag inte kan stå på ett par skidor så kanske det är lika bra att jag faktiskt är hemma och jobbar. :-) Mr P kom med en så klockren komentar när han kom imorse (där av titeln på inlägget): "Yo yo da hippie in da hous! Var har du gjort av vårfixsniffare?" Vi alla fick oss ett gott skratt och alla började vända sig bort mot mig och då inser jag att min huvudbonad gjorde att jag så ut som en hipp hoppande hippie. Gjorde jag det? Ingen aning men antagligen.

Publicerat: 2013-02-01 @ 18:25:07RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!