Mörkbeläggning

Ute är det mörkbeläggning och kyligt. Tycker inte om att det blir så mörkt så fort. Hänger inte med längre och det knappt man hinner vakna när det är dags att gå och lägga sig igen.
Har varit hemma hos far och ätit god mat och spelat bingolotto. Bättre än så här har inte denna söndagseftermiddag/kväll för min del. Mitt liv är så fruktasvärt tråkigt och trist. Ska bli så skönta att det är måndag imorgon. Då händer det saker hela dagen. Stort sätt kanske ska tilläggas. Man vet aldrig vad som händer i hönsgården då det är skock vilda höns som virrar runt och försöker hitta på saker. Dessutom har vi ju två tuppar i hönsgården och då blir det livat kan jag tillägga. För övrigt kanske det inte händer mer spännande saker i mitt liv.
Har insett att jag måste börja göra mer saker så det händer mer än så. Ett riktigt TRIST och TRÅKIGT liv det har jag det. Men men...det blir ju inte bättre än vad jag gör det till. Det är ingen annan som gör det mer spännande än jag själv.
Publicerat: 2012-09-30 @ 20:34:07


Utöver det som varit kommer det som kan vara

Lugn och stillsam dag där inget händer. Har taigt dagen som den kommit och bara knatat runt i lägenheten. Har inte känt för att göra något alls även om jag vet att det finns saker som borde göras. Men det kommer fler dagar då inga måsten finns, då kan man ta tag i saker som borde ha blivit gjorda.

Imorgon är det dags att ta tag i tjurens horn och gå tillbaka till verkligheten igen. Önskar dock att helgen kunde ha varit lite längre än vad den är. Det är så mycket som kommer att ske den här veckan känns det som. Imorgon blir det keramik på eftermiddagen och det återstår att se om jag kom med i släktforskarkursen som börjar imorgon förmiddag. Håller tummarna för jag känner att jag vill gå där för att lära mig mer om släktforskning. Har dock inte hört något ännu om hur det blir. Det återstår att se helt enkelt.
På tisdag blir det att bege sig till arbetsförmedlingen för ett två timmars långt besök. Ser inte fram emot det då jag inte har så mycket till övers för dem där. Det är ett gäng får som inte vet var de ska ta vägen.

Team Hoffsten och Linköping är fortfarande kvar i körslaget vilket jag inte trodde dock att de skulle få vara. Även om jag hade hoppats på det. De gjorde två riktigt bra nummer och nu får vi bara hoppas att de klarar sig till final.

Publicerat: 2012-09-30 @ 13:27:00


Lugn och vrå i trollets grotta

Lördagseftermiddag och jag har inte gjort något alls, inte lyfte ett finger. Det känns riktigt skönt att inte göra något alls för fem öre. Men ska snart gå och handla lite då det börjar bli tomt i kylskåpet.
Ikväll blir det att titta på körslaget och heja på Team Hoffsten och Linköping.
                                        Lite ego taim här för att förgylla eftermiddagen lite.
Publicerat: 2012-09-29 @ 15:49:00


Galna dagar behöver galna hönor

Fredag och veckan är slut för den här gången. Eller helt slut är den inte riktigt men arbetsveckan är. Dagen har varit fylld med skratt och tokerier. Som vanligt med andra ord kan man kanske säga. Fredagssången spelades för full högtalare. Men å andra sidan så har musiken spelats stort sätt hela dagen med olika musikstilar och låtar. Enligt en av tupparna i hönsgården så är det tydligen fruntimmersmusik.
Har egentligen inte gjort så mycket under dagen, kan inte minnas direkt mycket om man säger så. Mestadels stickat blev det till jag upptäckte att garnet var galet och repade upp sig. Då gav jag upp och påbörjade något annat istället. Det blev en hel del prat och skratt. 
Det blev även en hel del prat om bröllop och hur mycket planering det faktiskt kräver. Givetvis kom mitt framtida bröllop på tal och jag vet inte hur det bara escalerar och tja... Kan inte riktigt förklara hur det är, man måste nästan vara där för att förstå.
Publicerat: 2012-09-28 @ 17:35:57


Morgon minnen innan dagen börjar

                                                         En Scen ur En fyra för tre med de mest roligaste
                                                         skådespelarna från 1990 tal.
 
Ett av det vackraste paren ur den litterära världen.
 
Idag blir det fredagsmys och en massa andra saker. Ska sätta fart och gå till bussen. Undrar hur dagen ska sluta när den börjar med att jag ramlar ur sängen. Veckan är snart slut och snart börjar en ny vecka.
Publicerat: 2012-09-28 @ 06:25:00


Personligheter

Har just insett att jag har mer än en personlighet och om jag ska tro tupparna och hönorna i hönsgården så har jag minst tio stycken av den varan. Inte för att jag tar det på ett negativt sätt, nej snarare tvärtom och ibland kan det faktiskt vara riktigt skönt att få vara mer än en person.

De mina jag har är då tydligen:
* Glömska Rut
* Dementa Berit
* Polis komissarien Bengt Kassler
* Mitt allterego Tant Agda
* Frustrationen
* Bagaren
* Styckaren
* Drömmaren
* Klump Maja

Misstänker att innan man vet ordet av så kommer det att komma fler av den varan. Men det är något som jag bjuder på trotts att det kan känns galet och en aning vridet. Men vad gör man inte för att underhålla de sina? Vi behöver alltid ett gott skratt för att förlänga livet.
Publicerat: 2012-09-27 @ 20:10:00


Ljuva dofter efter något

 
Dagen har känts lång och egenträgen av värsta sort samtidigt som det har varit den enklaste lugn du kan tänka sig. Har mest suttit och skrattat och försökt förstå mig på mina jag. De flesta har bara skakat på huvudet och skrattat åt mig och med mig. Har suttit och stickat, byggt på mitt halsband i ringsmycken. Dessutom hann jag baka en omgång muffins som vi ska ha till fikat imorgon. Dessutom hann vi med att lyssna på fredagslåten och skvallra som en annan skock hönor som vi är.
Publicerat: 2012-09-27 @ 17:53:54


Ny dag, nya möjligheter under tidig morgonkvist

 
Dagen har börjat och jag är klarvaken. Bra, det gäller bara att jag inte lägger mig i min varma och gosiga säng igen. Det skulle nog vara förödande tror jag.
Dags att bege sig iväg till vuxendagiset och leka av sig lite. Får se hur mycket jag får gjort idag. Får bara hoppas på att min torsdagshumor håller sig borta under dagen. Men man ska aldrig säga aldrig. Dessutom blir det torsdagssång och givande skrattanfall.
Publicerat: 2012-09-27 @ 06:36:00


Bonnlurk på besök bland sot och rök där det behövs sotas

Dagen har varit ruggig och relativt intressant idag. Kan inte förklara varför det har varit så under dagen. Det har bara varit så och alla har känt sig efter vädret som inte visat sin bästa sida. Har fått höra under dagen att jag måste sota min skorsten då det luktar bränt när jag tänker. Varför det blev så och varför de sa så vet jag inte. Men roligt hade vi iaf när det sades. Under förmiddagen hade vi brandövning och när jag föreslog att jag ville testa fönstervägen för att se om det fungerar så gick inte Mr P med på mitt förslag. Konstigt det där. Jag fick helt enkelt nöja mig med att ta den vanliga vägen som alla andra. De har haft roligt åt mig när mina jag och jag har varierat och att jag upptäkte att jag har ett nytt jag nämligen bonnlurken. Ha ha roligt, man har ju inte roligare än vad man gör sig brukar man ju säga.
 
Har hunnit med en hel del under dagen. Blev klar med mitt förkläde och givetvis glömde jag kvar kameran hemma så jag kunde inte fota det. Får ta med mig kameran imorgon och göra det då istället. Har även kommit en bit på mitt ringsmycke halsband, det är pilligt och tar sin tid. Men det får det ta då jag inte vill stressa fram något. Har även hunnit göra ett annat halsband med pärlor och glasstenar. Så får jag inte glömma att jag även hunnit med att sticka en del på den tröja jag stickar på just nu. Har även aggerat lärare åt Mr P när han sitter och stickar på sin can can sjal. Alltid roligt att hjälpa till så där även om jag inte är någon expert på det.
Imorgon blir det till att fortsätta på stickandet samt att göra lite med ringsmycken. Ska även baka lite till fredagsfikat vi själva ska ha så det ska bli intressant. Men vet inte riktigt vad jag ska baka ännu. Har dock pratat om att antingen baka en sockerkaka eller muffins. Får rota lite i mitt arkiv.
 
Kungslänk i ringsmycken. Det är inte den jag håller på med
men det ska bli något som ska likna den här.
Publicerat: 2012-09-26 @ 17:55:25


Tidiga höstmorgon

 
God morgon denna tidiga höstmorgon. Efter en lång period som jag för en gång skull har sovit fram till klockan ringer. Men givetvis så vaknar jag tidigt idag och jag är piggare än vanligt. Men jag lovar att jag kommer att vara hur trött som helst i eftermiddag. Idag blir det till att göra kalrt förklädet och sedan kommer jag nog att fortsätta med mitt halsband i ringsmycken jag håller på med.
Bäst att stänga ner och bege sig till bussen så att jag inte missar den nu när jag är uppe med tuppen. Men man ska väl aldrig säga aldrig.
Publicerat: 2012-09-26 @ 06:45:00


Ringsmycken vs förkläde

Dagen har varit intressant på många sätt och vis. Dagen började dock med att vi var portade från vårt rum och istället var vi hänvisade till vindsrummen under förmiddagen. Men trotts detta har jag hunnit med en hel del. Under förmiddagen påbörjade ett nytt projekt och det var mer intressant än vad jag trodde. Testade nämligen på att göra ringsmycken och det var roligare än vad jag trodde. Har dock inte kommit så långt ännu då det ska bli ett halsband. Får helt enkelt fortsätta imorgon och och resten av veckan. Enligt Mr P har jag tydligen fallenhet för det. Han kollade över så att jag stängt alla ringar, och det var bara en som han fick hjälpa mig med att stänga.
Under eftermiddagen påbörjade jag en ny stickomgång. Det blir givetvis en ny tröja men jag kommer att ha det som ett sidoprojekt ett tag framöver. Samt och kanske viktigast (eller inte) påbörjade jag ett syprojekt. Håller på att syr ett förkläde som jag ska ha när det är keramik eller andra saker som det kan komma att bli användning för.
Publicerat: 2012-09-25 @ 18:26:39


Oskyldiga bruna bakom en vägg av glas

Vet inte riktigt vad jag ska göra eller säga om dagen egentligen. Den har varit allt annat en lugn och stillsam. Önskar dock att det kan gå lite långsammare så att både kropp och knopp hänger med. Tyvärr kan man inte få som man vill hela tiden. Huvudet är för tillfället som en tilltussad bommullstuss som nyligen tagit ett dopp.
Under förmiddagen hände det en hel del och jag kan inte påstå att vi fick någon klarhet i något alls. Vid nio tiden kom högsta chefen in för att prata med oss angående yta och lokaler. Eller ska jag säga i brist på lokaler och yta? Tyvärr kan jag upplysa er om att det inte gick som någon hade hoppats och att han denna chef inte verkade bry sig speciellt mycket om att vi fasare måste flytta runt i olika rum och sitta i rum som är allt annat än lagom stora åt oss. Där vi sitter nu är till för 8 personer och inte 13 pers som vi är nu. Han tycktes inte förstå och tyckte att det rum vi fått uppe på vinden fungerade bra åt oss när vårt ordninarie rumm är fullt. Det är bara det att det rummet är mindre än det andra och rymmer kanske 6 pers. Men men...han lovade iaf att han skulle se över alla rum och boka dem som är lediga om det nu finns några lediga. Enligt honom, men alla rum är inte bokade hela tiden. Efter detta omtumlande möte med denna karl kom några från arbetsförmedlingen förbi och pratade lite. Nu måste man tydligen söka jobb hos dem på arbetsförmedlingen eller hos sin anordnare. Att söka jobb hemma är numera inte tillåtet ifall man behöver hjälp med att skriva cv, meritförteckning eller ett personligt brev. Ser vi ut som om vi vore fem år eller? Herregud säger jag bara! Har varit arbetslös så pass länge nu att jag borde veta hur man skriver en ansökan. Om det nu skulle mot all förmodan skulle gå fel då åker jag bara in till arbetsförmedlingen.
Aja, nu har jag fått klaga av mig lite angånde förmiddagen som varit. Under eftermiddagen har jag haft keramik och det går framåt måste jag säga. Min lilla klump är färdig och ska nu stå och torka innan den ska brännas. Det ska vara någon form av vas/kruka. Den ser lite antik ut om jag ska vara ärlig och jag sa till de andra damerna att denna kommer från 2550 före kristus. Ja ja det är som det är.
Publicerat: 2012-09-24 @ 17:33:41


Där händelsen håller sig borta gömmer sig något annat

Har inte gjort så mycket idag. Min dag har varit tråkig och trist på alla sätt och vis. Har egentligen ingenting att förtälla så tråkigt är mitt liv just nu. Har varit hemma hos faster och spelat bingolotto. Jippi! Så spännande är det. Fast det är ju klart, jag vann ju två sverigelotter.
Nu nu ska jag göra kväller då det är en dag imorgon också. Det kommer att bli lite kärlek med min klump, säkerligen en massa skratt och annat skoj. Någon tjomme från arbetsförmedlingen kommer att komma och prata med oss. Om vad vet jag inte och är inte säker på om jag vill veta heller om jag ska vara ärlig.
Publicerat: 2012-09-23 @ 20:27:11


Böcker utan bokhylla

Lördagen har varit lugnt. Kom upp relativt tidigt imorse och vid tio tiden följde jag med far och Kerstin till Lennarts lägenhet för att städa lite och kolla över vilka böcker jag ville ha. Så nu har jag mer böcker än vad mina bockhyllor klarar av har jag insett. Men jag sitter och funderar över hur jag ska få upp böckerna i bokhyllorna. Det ska gå det har jag gett mig an på.
Under eftermiddagen har inget hänt och inget kommer att hända heller. Snart är det dags för att sätta sig framför TV:n och kolla på körslaget och heja på team Hoffsten.
Publicerat: 2012-09-22 @ 17:07:21


Bakom mörka regndroppar sker det under och plannering av bröllop inom strikta kärlekslåtar

Dagen  har varit fylld med galenskap och mycket skratt. Kan inte riktigt förklara vad som har hänt under dagen men roligt har det varit iaf. Det har även kommit så långt att mitt framtida  bröllop har börjats planeras till så stor grad att uppgifterna har delats ut till stort sett alla.

Musiken har även gått varm under förmiddagen eller ska jag säga hela dagen. Allt från Senead O´Connor till Elvis Presley och ragtime. Kan inte bli bättre än så här och blandningen har varit stor. Stackars Mr och Mr P som har fått stå ut med romatisk snyft musik samt musik på iriska. Men vad kan man göra när man sitter i ett rum fylld med bara hönor?

Har även hunnit med att sticka färdigt tröjan jag har hållt på med en tid samt en orm som jag har pysslat flyktigt med en längre tid. Det sa bara "tjoff tjoff" så var det klar och jag är riktigt förvånad själv om jag ska vara ärlig. Är även stolt då jag inte har lyckats få till en tröja så bra som denna. Och ja jag har gett mig en klapp på axeln också så det är inte glömt.

När dagen var slut sprang jag runt på Myrorna ihop med H och spanade lite. Hittade två i en vantar som jag fastnade direkt för. 30 kr för ett par vantar är helt okay. Vi hittade även en passande docksäng som vi gärna vill införskaffa till vårt vuxendagis som vi ska göra ordning och sedan skicka till barnhemmen i Polen. Både H och jag var helt lyriska och nu hoppas vi bara på att Mr P ger klartecken till oss på måndag.

 

 

 
 
Publicerat: 2012-09-21 @ 18:48:33


Humor på låg nivå med olika projekt

 
Idag har man smått återgått till det så kallade normala liv man har levt de sista åren. Inte för att jag känner att det är normalare trotts allt som har hänt. Å andra sidan har jag aldrig varit riktigt normal, det är alltför tråkigt att vara normal.
Torsdagshumorn dök upp idag och för en gång skull var jag oskyldig. Det var en av de andra damerna som tog upp torsdagshumorn, men jag var inte sen att haka på och lägga ribban lågt. Så skratten har varit många och tilldelade. Har stickat som en tok under dagen och jag tror det går bra. Både fram och bakstycke på tröjan är klara och nu sitter jag och försöker ge mig på ärmarna. Det går dock inte lika bra måste jag medge, när jag väl behövde hjälp så hade stickexperten gått hem för dagen. Det slutade med att jag la ifrån mig det projektet och påbörjade en ny skruvsjal för att fördriva tiden. Det är så otroligt roligt att sticka och nu när det har legat på is ett tag var det riktigt roligt att ta upp det igen.
Sitter hemma nu och gör inget speciellt över huvudtaget. Känns riktigt skönt samtidigt som jag är riktigt rastlös. Fast det går ingen nöd på mig om jag ska vara ärlig.
Publicerat: 2012-09-20 @ 17:52:24


Fåglar sjunger i kör

God morgon god morgon hör fåglar sjunga godmorgon i kör!
Äntligen torsdag eller dyligt. Känner inte för att åka iväg egentligen idag, men det är ett måste. Hade velat ligga kvar i sängen extra länge idag känner jag. Men jag får vänta till lördag med det då jag har idag och morgondagen kvar av denna vecka. Underbart gött ska det bli med helg. Inte för att jag ska göra så mycket under helgen, bara ta det lungt och försöka andas ut. Känner mig inte riktigt okay efter gårdagen, men det hade jag inte räknat med heller.
 
 
 
 
Publicerat: 2012-09-20 @ 06:42:00


D-dagens ände

Dagenhar kännts tung och fylld med sorg. Har inte haft ork eller lust till att tänka över lag och jag måste medge att det har varit skönt. Begravningen var fin och stillsam och om Lennart hade varit där tror jag att han hade gillat den.
Kvällen har jag bara tillbringat framför TV:n och bakom stickorna så det har inte varit något spännande för fem öre. Kvällen har varit mer eller mindre riktigt tråkig där jag har suttit och tänkt på gamla minnen och ÄNTLIGEN gråtit ut en del av sorgen. Men det är långt kvar innan jag har sörgt färdigt då jag ännu inte har sörgt färdigt farfar och morfar.
Publicerat: 2012-09-19 @ 19:35:51


Begravning

Snart dags att bege sig till begravningen och det känns tungt i bröstet. Har ännu inte lyckats sörja helt ännu, eller jag har inte kunnat sörja över huvudtaget ännu och det retar mig. Känner hur det svallar över med känslor och tårarna bränner där inne bakom ögonen någonstans. Men det viktigaste är att Lennart har frid vart han nu än är.
Publicerat: 2012-09-19 @ 08:45:00


Fullspäckad dag

Det har varit en fulltecknad dag. Men dock så började den inte så bra kan jag lova. Började med att jag försov mig ett par timmar och kom inte till jobbet förrän vid tio. När jag kom så brast alla ut i glädjerop och sa att de var oroliga för mig. Det är ju inte vanligt att jag kommer sent då jag tydligen är en vanemänniska med fasta punkter och tider. När jag inte hade kommit till nio började alla undra vad som hänt, om jag hade skadat mig eller liknande. Dessutom så brukar jag alltid höra av mig och det är ju sant. Som sagt så försov jag mig och hittade inte numret till Mr P och kunde inte ringa till honom. Sedan kände jag att det inte spelade någon roll, utan att jag fick förklara när jag väl kom fram. Efter allt det så i all min hast tänkte jag inte på hur vädret var utan trodde att det var torrt och varmt. Men ack så fel jag hade. Det regnade och jag kände genast att jag blev blöd om fötterna då jag hade tygskorna på mig.
Nog om det. Har bakat på förmiddagen tillsammans med en av damerna då högsta chefen hade beställt fikabröd av oss till imorgon. Så Hazari och jag bakade ananaspaj och bullar så det stod härliga till. Efter det var det att sitta ner och sticka några varv på den tröja jag stickar på nu. Vid två tiden var det dags att gå ner till Olivia Assistans som hade invignings fest. Där kunde vi ställa ut lite saker som vi har till försäljning. Innan jag gick hem för dagen hade vi hunnit sälja tre saker. Kul kul, får bara hoppas på att de som var kvar lyckades sälja mer. När jag gick till Olivia Assistans så skickade högsta chefen med mig en påse bullar till Mr P som redan var där. Han och Eliza fick provsmaka mina bullar och godkände dem. Tur! *ler*
När jag kom hem var det att knata hem till far efter att ha gått av bussen för att äta lite mat och fixa lite med släktforskningen då far ville ha samt hans kusin vill ha en kopia med. Så först nu är man hemma i min lugna vrå och andas ut. Imorgon blir det begravning och jag vet inte hur jag ska känna längre. Men men det går som det går.
Publicerat: 2012-09-18 @ 21:21:16


Väckt av grannhunden

Suck, det kanske är första natten på länge som jag varken har vaknat stup i kvarten eller sovit oroligt på mycket länge och jag väcks 04.30 av att grannens hund skäller som en galning. Det är så frustrerande och grannen lyssnar verkligen inte på vad jag säger. Denna hund skäller antingen för att han är "rädd" eller för att vi inte ska få inbrott.
Dessutom kunde jag inte somna om efter det, så nu sitter jag här och lägger förbannelser. Kanke låter lite hårt men det känns så här just nu.
Publicerat: 2012-09-17 @ 05:25:00


Söndagskvällen


Hemkommen efter ha varit barnvakt åt knoddarna. Det har vait ett mycket trevligt besök även om barnen skötte sitt och var överallt förutom hemma i stort sätt. Nu sitter jag och funderar på vad jag ska göra resten av kvällen. Det blir antagligen en tidig kväll ikväll känner jag. Vaknade tidigit imorse av att jag hade en liten knodd bakom ryggen och jag hade ingen möjlighet att sträcka ut mig. För att sova i en stor dubbelsäng hade jag väldigt lite plats att sova på. Dessutom påpekade My om att jag snarkade, vilket jag är medveten om. Men det lät så roligt när hon sa det.
 

Bilden är från julafton och påvisar hur mycket snö vi inte hade.
 
Imorgon blir det av att åka och jobba igen. Blir till att försöka avsluta ryggpartiet på tröjan jag stickar under förmiddagen och under eftermiddagen blir det keramik för hela slanten. Det börjar bli något med av min klump jag har. Får bara hoppas på att det blir en urna/vas av min kära klump. Förra måndagen hade de lite roligt åt mig då jag stod på en pall för att kunna ringla och släta till ytorna bättre. Jag förstod inte riktigt vad de skrattade åt från början. Men insåg ganska fort att det måste ha sett oerhört roligt ut när jag stod en halvmeter upp i luften och ringlade.
Publicerat: 2012-09-16 @ 19:45:17


Kvällens mörker berättar

Sitter och slötittar på TV och känner mig mer eller mindre rastlös just nu. Barnen ligger i sina sängar och sover så gott. Dagen har varit fylld med saker att göra. Blir väl att gå och lägga sig snart jag med då det är en dag imorgon med.
Publicerat: 2012-09-15 @ 22:23:00


Lördagens bestyr

Vaknade tidigt idag och var hur pigg som helst plus att min arm värkte som om någon hade slitit i den. Vad jag har gjort under natten har jag ingen aning om, men det är bättre med armen nu. Vid halv tio kom svågern och lillknodden och hämtade mig för att sedan åka hem till dem. Nu sitter jag barnvakt fram till morgondagen någon gång. Känns skönt att komma hemifrån ett tag.
Är bara tacksam för att min äktenskapsmäklare är hemma hos sig och jag här. Visserligen är det i en skämtsam ton men jag kan inte hjälpa att det känns obekvämt på något sätt. Men men...det är ju som sagt menat med glimten i ögat.
Publicerat: 2012-09-15 @ 13:21:15


Tokerier och frierier med skratt och pinsamma stunder

Vet inte hur jag ska börja just nu...jag bubblar fortfarande av skratt och en lätt röd färg sitter kvar i ansiktet. Det har varit en fredag som har varit långt ifrån normal. Har suttit och lyssnat på några som åker till några barnhem i Polen och sett lite bilder. De tog med sig allt vi har gjort sedan sist de var här, långt innan jag började där. Under eftermiddagen var det som om allt bara rann ur oss och blev mer eller mindre konstig och oerhört roande. Framförallt för vissa av damerna och jag? Tja jag vet inte, visst roligt i sig var det samtidigt som jag kände mig mer eller mindre generad. L och jag vi lyssnade på vår favoritlåt ett flertal gånger och jag har ännu inte kommit på vad låten heter. Kanske tror att det slutade så men ack så fel det är. Det urartade ganska väl och fort efter det då L ville gifta bort mig idag med och tyckte att hon kunde försöka para ihop mig med Mr P. Fick berätta för henne vad min kära mor sagt om honom och det fick henne och de andra damerna att skratta ordentligt. Vi får väl se hur det går och jag fick lova att hon fick en stående inbjudan till mitt bröllop om och när det blir.

Imorgon bär det av till att åka hem till syster och svåger för att ta hand om knoddarna under helgen medan dem är iväg på var sitt håll. Har inte kommit på något än som barnen och jag kan göra. Återstår att se hur det blir, får bara hoppas på att vädret håller i sig och blir bra.
Publicerat: 2012-09-14 @ 17:50:45


Lista

Hittade en rolig lista när jag läste syrrans blogg och nu delger jag er den för att låta er lära känna mig lite bättre:
 
1. Hur gammal är du om fem år? 35
2. Vem var den sista du träffade? Pär
3. Hur lång är du? 159 cm
4. Vilken var den senaste film du sett? Handen som gungade vaggan
5. Vem ringde du senast? Försäkringskassan
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? "Det blir bra, ses då." Till Camilla
7. Var är dagens planer? Ta en dusch och sedan sängen
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Sms
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Skilda sedan många år tillbaka
10. När såg du senast din mamma? 6 dagar sedan
11. Vilken ögonfärg har du? Mörkbruna.
12. När vaknade du idag? 05.45
13. Har du någon gång hittat en katt? Ja det har jag.
14. Vilken är din favoritplats? Den djupaste skogen eller lilla allvaret 
15. Vilken plats föredrar du minst? Sjukhuset
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Ja du vem vet, kanske i ett hus ute i skogen
17. Vad skrämde dig som barn? Mörker och borstar.
18. Vem fick dig att skratta senast? Kollegan Anna och Pär
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Nej visserligen var jag mycket ung men hade några ihop med syrran
20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Beroende på hur varmt det är i lägenheten.
22. Hur många kuddar har du i sängen? Två
23. Hur många landskap har du bott i? Tre, Östergötland, Västergötland och Kalmar län 
24. Har du någon gång spytt på fyllan? Harkel harkel...ja det har hänt några gånger 
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Strumpor
26. Är du social? Med rätt personer så 
27. Vilken är din favoritglass? Choklad 
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Öppna varsitt sparkonto till mina syskonbarn och ta körkort samt spara..
29. Tycker du om Kinamat? Absolut
30. Tycker du om kaffe? Verkligen inte, går inte att lura mig heller.
31. Vad dricker du till frukost? Starkt te 
32. Sover du på någon särskild sida? Oftast på magen men jag är ständigt under rörelse
33. Kan du spela poker? Lite men inte bra 
34. Tycker du om att mysa? Ja.
35. Är du en beroendemänniska? Både ja och nej
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Tro det eller ej men det gör jag 
37. Vill du ha barn? Nej
38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska och teckenspråk
39. Har du någonsin åkt ambulans? Japp det har jag 
40. Föredrar du havet eller en pool? Sjö helst annars havet.
41. Vad spenderar du helst pengar på? Böcker, filmer 
42. Äger du dyra smycken? Ja det har blivit lite med åren
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Färska fikon 
45. Vem är den roligaste människan du känner? Ha ha mitt alterego på Medborgarskolan samt damerna där
46. Välj ett ärr på din kropp? Oj, jag har ju några stycket att välja mellan. Men det får bli ärret på vänster häl efter att jag råkat köra in foten i ett cykelhjul 
47. Vad har du för ringsignal? Roots before bransches med Lea Michel el Rachel Berry i Glee 
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Nej syrran fick det mesta när vi var små
49. Flirtar du mycket? Kan jag inte påstå direkt
50. Vart togs din profilbild för din blogg? Våren 2012 
51. Kan du byta olja på bilen? Om jag inte äns vet vad som är broms och vad som är gas så kan jag nog inte veta hur man byter olja :-)
52. Har du fått fortkörningsböter? Nej har ju inget körkort
53. Vilken var den senaste bok du läste? Johanna Stat
54. Läser du dagstidningen? Ibland
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Illiustrerad Historia 
56. Dansar du i bilen? Nej
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Lugna favoriter 
Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Ett grattis i ett grattis kort till syrran 
59. När var du i kyrkan senast? När min farfar begravdes 
60. Vilka personer utmanar du? Dig
Publicerat: 2012-09-13 @ 21:24:39


Underhållning i världsklass

Detta är en dag att minnas med ett brett leende tror jag. Egentligen har det inte hänt så mycket under dagen, men många glada skratt och torsdagshumor. Var på lite dåligt humör när jag kom men det försvann så fort vi kommit igång med vårt. Det blev mycket prat och diskutioner om diverse saker. Solen har skint in genom fönstret och lyst upp vår dag. En av damerna har till och med börjat planera musik och låtval inför mitt kommande bröllop när det nu blir. Lite komiskt då det är en låt som både hon och jag gillar. Kommer dock inte ihåg vad låten heter, men den är med i filmen Ghoust och i scenen då Demi Moore (eller vad den kvinliga skådisen heter) sitter och drejar.
Har även hunnit med att färdigställa en del saker och påbörja andra. Imorgon kommer de och hämtar sakerna vi har gjort till barnhemmet. Just nu sitter jag och gör en knallrosa orm fast just nu liknar den mer en stor falukorv.
Har haft musik underhållning och galna skratt om allt och inget. Mr P har försökt att "fria" till oss men tydligen vill vi inte ha honom. Han ville inte ta av sig sin skjorta när vi erbjöd oss att laga den då den hade gott sönder i sömmen vid ena armen.
Dessutom har givetvis dem lockat fram min torsdagshumor då jag ser allt möjligt i allt jag har gjort under dagen.
Jag lyckades ett flertal gånger locka fram skratten då alla mina alteregon dök upp titt som tätt. Vad kan man säga när man inte kan tygla dem när man går in för saker eller när saker bara bråkar?
Idag lyckades jag med att ta med kameran så jag har fotat de saker jag har färdigställt under veckan. Bland annat dockan Davids två outfits som är en tomtedräkt och en vinterdress.
 

En liten kudde till barnen som är stickad och stoppad.
 

Filten som jag suttit med sort sett hela sommaren och fram till nu. I bakgrunden sitter
Anna och Pär och jobbar med sina projekt.
Publicerat: 2012-09-13 @ 17:49:20


Vaken med tuppen eller med strutsen

Vaken uppe och hur pigg som helst. Ja åter igen vaken med tuppen eller den här gången kanske det är uppe med strutsen? Vem vet. Det jag vet just nu är att jag är vaken och kanske en aning förvirrad. Drömde en massa och det kändes så värkligt. Skrämmande på ett sätt. Kommer dock inte riktigt ihåg vad jag drömde men kul var det inte samtidigt som det är spännande. Nej bäst att stänga av datorn och ta på sig skorna för att bege sig till bussen. En dag att se fram emot eller inte, det återstår att se helt enkelt.
Publicerat: 2012-09-13 @ 06:03:00


Skratt, förvirring och planering

En dag fylld med goda skratt, förvirring och planering inför kommande vecka. Det beskriver stort sätt hela min dag tror jag. Har suttit och finlirat på filten under förmiddagen och nu är den helt klar. Påbörjade även en liten kudde där jag stickar rutor och sedan förvandla det till en kudde. Får väl se hur det går med det hela helt enkelt. Har även suttit och planerat lite med några av damerna om vad vi ska baka till onsdagsförmiddag. Vår högsta ansvariga har beställt fikabröd till onsdag, men vi ska baka dem på tisdag. Kul kul... Men jag har även varit förvirrad och trött på mig själv då allt bara gått fel idag med även om det inte var i samma höjd som igår. Får bara vara glad över att jag inte gick in i några dörrar idag.

På onsdag kommer jag vara ledig och gå på begravning, inget roligt kan jag direkt påstå och det är med en djup sorg jag tänker på det. Har ännu inte låtit mig själv gråta även om jag känner att jag vill få ut ilskan, sorgen och frågorna inom mig. Det är som om en spärr har satts upp inom mig för att hindra alla känslor välla över. Jag vet att det inte är bra men kan inte hjälpa att det blir som det blir. Önskar bara att jag hade fått mer tid till att förstå och få svar på så många frågor jag har. Men nu kommer det inte bli så.

Publicerat: 2012-09-12 @ 18:22:00


Allt blir bara fel när det går fel

Regnet faller ner utanför fönstret och rastlöst sitter jag och försöker komma mig för att ställa in dammsugaren. Den går inte in i skåpet självmant och Inga och Inge gör ju inget åt mig heller för den delen. Big C har varit förbi en stund under kvällen och det höll på i evigheter. Undrade nästan om hon satt fast i golvet.
Dagen har varit allt annat än lugnt och jag har förbannat allt vad symaskiner och vad det nu är. Allt och då menar jag verkligen allt har strulat för mig. Först snubblar jag i trappen när jag kommer till Medborgarskolan sedan går jag in i dörren. Efter det snubblar jag på mina egna fötter. En symaskin bestämmer sig att lägga av och nästa maskin bestämmer sig för att käka nålar som om dem var en skål med nötter. Jag kan fortsätta listan på allt som har bråkat med mig under dagen, men det är inget jag väljer att göra nu.
Blev iaf klar med en tomtedräkt idag samt bebisfilten jag hållt på med sedan innan semestern. Tyvärr glömde jag kvar kameran hemma så jag får ta kort på dem imorgon och visa istället..
Publicerat: 2012-09-11 @ 20:11:19


Hönan gör själ för den tidiga morgonen

Denna höna är åter igen uppe med tuppen och undrar varför hon inte kan få sova de timmar som behövs. Det är så störande att jag inte kan sova som jag vill. Alltid är det något som stör min sömn och jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Får hoppas att jag kan hålla mig sysselsatt under dagen och att tomtedräkten blir klar idag.
Får fin besök idag utav big C, det är så roligt! Det återstår att se helt enkelt och meningarna är delade på den fronten. Vad mer kan det sägas?
Publicerat: 2012-09-11 @ 05:04:00


Keramikens värld

Lever som i en drömvärld just nu även om det är kväller och att jag borde slappna av och njuta av den ljumna kväll vi har. Har haft en dag fylld med skratt, irritationsmoment och fantasi. Har försökt att sy en domtedräkt till dockan David, dock har det inte gått så bra och gav upp efter ett tag. Under eftermiddagen har det varit keramik för hela slanten. Det är bland det roligaste som vi gör just nu och vi får väl se om det blir något av min klump som växer på bra, både på höjden och på bredden. Vädret har varit helt underbart idag och får hoppas på att detta underbara höstväder håller i sig.
Publicerat: 2012-09-10 @ 20:00:04


Mörkret vilar som ett tjock täcke över dalen

Mörkret har kommit och lagt sig som ett tjockt täcke. Känner lite hur kylan börjar tränga sig in genom springorna i fönstren. Söndagen har passerat och tagit slut. Imorgon blir det till att åka till hönsgården igen och sy lite mer dock kläder. På eftermiddagen blir det keramik och förhoppningsvi kommer jag lite längre på min klump till vas eller vad det nu blir.
Hoppas bara att vädret blir bra under morgondagen med solsken och frisk luft. Känner att jag behöver det nu mer än vanligt.
Publicerat: 2012-09-09 @ 20:33:23


Solsken och friska vindar

Sitter och filosoferar i allmänhet och undrar vad dagen har i famnen. Har inte gjort något speciellt under dagen. Har varit skönt att inte göra något alls om jag ska vara ärlig. Snart ska jag bege mig hem till far och sedan åka hem till faster. Ska testa lyckan för att se om jag vinner på bingolotto. Inte för att jag tror det men ändå.
Solen skiner och det är friska lätta vindar utanför. Det gör mig glad och det är svårt att förklara. Hösten är på intåg och det är skönt samtidigt som jag fasar vad hösten har med sig. Lustigt eller hur?
Publicerat: 2012-09-09 @ 11:42:00


Körslaget

Sitter och tittar på körslaget och team Hoffsten har framfört sitt bidrag. Måste säga att det var ett riktigt bra framförande och då säger jag inte det för att det är Linköping och Louise Hoffsten. Utan jag säger det för att det var riktigt bra enligt mig. Dessutom såg jag minst en som jag känner och det är extra roligt måste jag säga och det ger mig en större anledning att hejja på dem.
Får hoppas på att de får vara med länge och sedan vinna hela körslaget. Det skulle vara bra för Linköping faktiskt och så otroligt roligt.
Publicerat: 2012-09-08 @ 20:51:00


Lördagspyssel

En lugn och ganska lagom lördag utan större bekymmer. Skönt att kunna sova lite längre även om jag vaknade vid åtta imorse och var klarvaken. Men men det är väl sådant man får ta när man börjar bli gammal antar jag.
Har varit hemma hos mor idag och fixat det sista med systers present. Åt lite god mat och äppelkaka till fikat. Mums. Efter det gick mor och jag iväg för att posta systers presenter. Så snart får hon sina paket. *ler* Frågan är nu vad man ska hitta på. Har ingen aning om jag ska vara ärlig och jag känner mig lite rastlös. Ikväll blir det till att titta på Körslaget och heja på team Hoffsten och Linköping. Det återstår att se om man känner igen någon av dem som är med.
Publicerat: 2012-09-08 @ 18:02:47


Ananassvung och fredagshumor

Fredagen är slut efter en massa konstigheter och humor snett under bältet. Inte helt kanske men det lutar åt det hållet och tydligen är det mitt fel eftersom jag började det hela förra torsdagen. Inte för att jag bryr mig så mycket då de andra hakar snällt på och kan bli värre än vad jag är. Mr P är nog den som hakar på fortast möjligast och tja...vad kan man säga?
Har aggerat som sändebud med under dagen, fick springa runt och visa saker, hämta och lämna saker samt att inhandla lite ingefäragodis som vissa ville ha tack vare att jag talade om att jag själv skulle inhandla det. Men men det är som det är och jag ska inte klaga. Har suttit och sytt dockkläder åter igen och det har varit mer eller mindre pilligt och irriterande då symaskinen inte ville som jag ville samt att tyget gärna kycklade ihop sig. Har även ihop med Mr P fotat alla saker vi gjort till barnhemmet då dem som lämnar allt åker till Polen den 20 september. Vi är några stycken som har lite småpanik då vi vill gärna få ihop tillräckligt med dockkläder till dockorna. Under förmiddagsfikat hade vi ananassvung då vi åt färsk ananas och mini ananaspajer. Mycket trevligt och några av hönonorna provade mitt goda karamellte och tyckte att det var ett speciellt te...
Imorgon blir det av att åka hem till mor under dagen för att fixa lite inför lillsiz present. Undrar vad hon kommer att säga, önskar att jag kunde se hennes min när hon öppnar dem. Får be herr katt fota lite kanske.
 
Dockan Davids nya outfit. Nu är han redo att inta stranden som en hipp docka.
 

 
Publicerat: 2012-09-07 @ 19:12:57


Stundens första tankar

Åter igen är jag uppe med tuppen och jag blir tokig på det här. Varför måste jag vakna så här när jag kan sova minst en timme till? Ja ja inte mycket att göra åt antar jag. Får börja utnyttja tiden istället och göra lite nytta innan jag ska gå till bussen. Idag blir det att återgå till min Huskvarna Viking och sy lite mer kläder. Frågan är bara vad jag ska sy. Kanske ett par shorts och linne? Eller något annat? Har börjat få smak på det här nu och det är riktigt roligt. För stunden åtminstonne tror jag. Det återstår att se. Måste även bli klar med en av kära systers presenter så att jag kan skicka den till henne. Visserligen har hon fått en present, men hon fyller ju bara 25 en gång i livet. Vilket påminner mig om att jag själv fyller om två månader och tolv dagar. Inte för att jag räknar.
 
Publicerat: 2012-09-07 @ 04:52:00


Bob Marley och torsdagshumor

Dagen har varit en underlig dag. Kan inte riktigt förklara det hela riktigt och jag vet inte om jag vill heller. Dagen har varit en typisk torsdag mer eller mindre och ingen kan begära mer än så. Har suttit och fördigställt dockklänningen samt gjort ett par byxor, tröja, mössa och strumpor.
Torsdagshumorn var tillbaka åter igen och jag la ribban lågt men ingen av de andra förstod att de skulle höja ribban. Istället lägger de sin egen humor på samma nivå och vips så har vi torsdagshumor. Jag vet inte riktigt, men det har blivit så att det är torsdagshumorn och så fort jag har sagt något har alla andra hakat på framförallt P. Men vad kan man göra? Idag ska jag även få fel på mitt tal och säger fel hela tiden, vilket får de andra att påpeka det hela med en tvist på allt. Ironiskt och sarkastiskt som alla inte skulle förstå antar jag. Förstår inte allt själv om jag ska vara ärlig.
Har tagit lite bilder på det som jag har gjort under veckan för att visa att jag har varit duktig och verkligen gjort något. Vill inte att ni ska tro att jag bara pratar och brer på. *skratt*
 
                                              Dockan David har fått sig en ny dress med mössa och
                                              strumpor.
                                
                                   Strumporna som jag har gjort
                                  Väskan, klänningen och hårbandet har jag även sytt till dockan Anna.
Publicerat: 2012-09-06 @ 19:10:59


Morgon med guld i mun

Uppe med tuppen och jag känner att jag hade behövt sova ett par timmar till. Men vaknar man och är klarvaken så är man. Inget att göra åt för tillfället. Det sägs ju att morgonstund har guld i mun. Fast jag vet inte det jag. Idag blir det till att fortsätta där jag slutade igår. Sedan får jag se vilket projekt jag tar mig an.
Publicerat: 2012-09-06 @ 05:03:00


Synålar farliga saker

Dagen har varit intensiv och irriterande på samma gång. Inte för att något har varit irriterande, men otroligt intensiv. Har sprungit runt hela stan och dess tygaffärer för att köpa tyg, band, knappar och kuddvadd. Vi måste ha sätt roliga ut när vi sprang runt där mellan dessa affärer. Vi gick även till Lekia för att köpa en docka till som vi ska skicka till barnhemmet. Så nu har vi både en flickdocka och en pojkdocka. Har suttit och sytt på en dockklänning och ett hårband samt en väska. Har bara lite småsaker kvar på klänningen sedan är den klar. Får ta kort på det imorgon för att visa senare. För övrigt har det inte hänt så mycket under dagen. Har bara förbannat symaskinen ett antal gånger då den tydligen lever ett eget liv och gör så att jag får trä i tråden hela tiden. Samt att jag ständigt får sprätta då bandet inte velat bli ditsytt på klänningen. Har förbannat synålarna då de har mördat mina fingrar under hela eftermiddagen. Alla andra har skrattat åt mig och undrar vad jag sysslar med.
Ikväll blir det till att titta på Glee och sedan göra en tidig kväll. Är riktigt trött och orkeslös.
Publicerat: 2012-09-05 @ 17:49:59


Projekt efter projekt med ett huvud fyllt med tankar

Dagen har varit...tja händelsefull och fylld med skratt. Men inombords har det varit ett tredje världskrig mellan kaos och känslor. Det är tungt och ögonen städnigt fylls med tårar, men jag kan inte förmå mig att gråta. Jag vill så gärna gråta men kan inte.
Hur som haver har dagen varit fylld med saker att göra. Har nästan nått slutmålet med lapptäcket men det lär ta ett tag innan det blir färdigt. Kanske om jag har tur så blir det färdigt på fredag. Tvivlar dock på det, men vad kan man göra åt det? Har även påbörjat ett nytt projekt, eller ska jag säga två projekt. Jag och en till av damerna har ansvaret för att öppna upp ett café på Medborgarskolan för de studerande och de fasta anställda. Har suttit och dividerat fram och tillbaka vad vi kan tänka oss baka och sedan sälja. Har visserligen inte kommit så långt än men det kommer. Imorgon blir det till att kika genom en receptbok för småkakor. Det andra projektet jag påbörjade är kläder till en docka. Just nu är det en klänning, sedan får vi se vad som blir. Måste erkänna att det var länge sedan jag satt vid en symaskin så man kan säga att jag var och är ringrostig. Dessutom satt jag vid en maskin som säkerligen härstammar från 50 eller 60 talet.
Publicerat: 2012-09-04 @ 18:40:57


Fästingbett och keramik

En dag då jag egentligen inte vet vad jag sysslar med. Har inte haft ork eller vilja att vara med till 100% och det grämmer mig lite. Undrar när det ska ge med sig. När det ska vända upp till att bli bättre. Känner att jag inte orkar att känna överhuvudtaget.

Dagen har varit fylld med aktiviteter och en massa prat givetvis. Sitter fortfarande och håller på med barn/baby lapptäcket jag påbörjade redan innan semestern. När vi satt och diskuterade olika kurser som Medborgarskolan har säger en av damerna rakt ut: "Men Camilla är det inte en fästing du har på halsen?" Jag blev tvungen att gå och titta i spegeln. Det visade sig sedan att jag hade en lite minifästing sittandes på min hals. Efter mycket velande och ojande fick en av damerna plocka bort den på mig. Är så nojig när det är saker på halsen, men vad kan jag göra?
Under eftermiddagen har vi hållt på med keramik och jag undrar om det kommer att bli något av min stora klump jag har. Huga huga...det återstår på måndag när vi har keramik igen. Vet inte om jag tycker det är roligt eller inte. Det får gå ett par gånger till innan jag bestämmer mig. Imorgon blir det till att återgå att sy ihop lapptäcket vilket jag börjar tvivla på nu om jag ska vara ärlig. Men det får ta den tid det behöver helt enkelt.
Publicerat: 2012-09-03 @ 17:05:44


Helgens båda sidor

Hemkommen efter ha tillbringat helgen på landet. Vilket var riktigt skönt, behöde komma bort lite efter en intensiv vecka. Har varit på Loftahammardagarna och sedan på eftermiddagen har jag varit iväg och plockat svamp. Var visserligen inte ensam, mamma och Anton var ju med dem också givetvis. Men helgen kunde ha varut bättre än vad den har varit. I lördags fick vi tråkiga nyheter som fick tiden att stanna till. Vet fortfarande inte hur eller vad jag ska känna om jag ska vara ärlig. Livet är inte enkelt så mycket vet jag, men att det ständigt ska vara orättvist vet jag inget om. Så jag bär med mig sorg nu när den nya veckan börjar. Just nu vet jag inte vad mer jag kan förtälla.
Publicerat: 2012-09-02 @ 15:09:40


Hälsning från landet

Är på landet och mår gött. Vem vet vad dagen har att förtälla. Får bara hoppas att jag återvänder hem utvilad och redo för nya tag. Tror det dock, men vem vet eller hur? Är bara glad över att jag slipper grannens skällande hund nu över helgen.
Publicerat: 2012-09-01 @ 15:35:00RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!