Nyårsafton

Detta är vad jag har levt på idag.    

Har levt på nyponsoppa och avslagen cola idag. Ingen höjdare efter ett tag. Men jag kan säga att min mage mår bättre och febern är helt borta. Så nu har jag en ömmande kropp och en trötthet som heter duga.
Ingen vidare nyårsafton, men på något sätt är det skönt också. Vet inte hur men en sak kan jag säga och det är att jag inte vet när jag firade nyåret hemma. Men det är inget vidare att vara ensam en kväll som denna.

Får bara hoppas att alla har det trevligt och tar det lugnt med vad ni tar er för. Hör smällarna utanför och minns tillbaka när man var barn. Vilket inte var så roligt då jag var jämt sjuk under jul och nyår. Men jag såg alltid fram emot smällarna och dess skådespel.

Ja ja Gott Nytt på er alla!
Nu ska jag krypa ner i soffan med en bra bok.
Publicerat: 2011-12-31 @ 20:24:05


Trolltyg i tomteskogen

 Bara älskar denna lilla tomte. Kommer inte ihåg vad han hter. Någon som gör? Om jag minns rätt så heter han Kosta. Kan verkligen bara säga att jag diggar honom.   En helt tomtearmé. En klassiker av hög kvalitet. Vad mer kan man säga om detta. Om du inte har sett denna underbara tecknande film så borde du göra det.

Sedan har vi Fjant. Även han är en av mina absoluta favoriter. Kan se denna film hur många gånger som helst utan att tröttna. Just frasen "- Var är Fjant? "- Här mamma!" Kan ingenting slå likaså "- En hel tomtearmé!"

För ett par år sedan när jag var aktiv inom Hyresgästföreningens ungdomssatsning där jag bodde förut visade jag och några andra filmen för några av barnen. Men jag kan säga att filmen fick inte den uppskattning som den förtjänar. De satt bara och skruvade på sig i soffan och undrade hur man kunde göra en sådan film. Vad är det för fel med dagens ungdommar? Vet de inte vad bra tecknad film är för något? Suck vad kan man göra?

Nej nu ska jag gå och ta en febernedsettande tablett och sedan fortsätta att sova. Behöver verkligen all sömn jag kan få. Sedan får vi se vad dagen ger åt mig. Får bara hoppas på att moder jord är givmild för jag kan behöva det. Och om jag inte skriver något mer här så får jag passa på att önska ett riktigt gott nytt år till er alla.
Publicerat: 2011-12-31 @ 05:51:25


Snurrar

Huvudet snurrar när jag lägger mig ner och det kliar i mina ben och febern gör mig alldeles kokhet. Trodde att febern skulle ge med sig men ack så fel jag hade då. Om huvudet fortsätter så kan jag vara glad över att jag inte behöver fixa mig en nyårsfylla. Ha ha!! Hur som haver så får jag sätta mig och bläddra genom min fina julklapp som jag fick av syrran och mor. Är mycket glad över den. Har önskat mig ett teckenspråkslexicon i över 6 år nu. Är så glad över den...


Publicerat: 2011-12-31 @ 01:36:19


Piggare

Känner mig piggare nu. Men kroppen värker från topp till tå. Jag fryser och kokar om vartannat. Men jag behöver inte springa till herr Ullrik just nu oaf. Med andra ord så kanske nyponsoppan hjälpte magen. Kanske behöver jag inte skriva det. Men det hjälper mitt sinne om jag ska vara ärlig.
Känner mig lika ihopskrynklad och vält som skylten på bilden. Även lika bortglömt och ensam bland allt årsgånget gräs som följer vindens alla turer under en sen höstdag i en regnig period.

En skylt uppe i Vemdalskalet

Lägger även till en bild på syrran när hon vandrar iväg mot okända mål. Kommer inte ihåg vart jag tog bilden. Men just nu känns det som om min själ gör likadant med mig. Inget ovanligt då själen oftar vandrar iväg utan att tala om det för mig eller varför den gör det. Vad målet är har jag ingen aning om men när den väl kommer tillbaka så känns det som om jag har nya krafter och en energi som heter duga.

Publicerat: 2011-12-30 @ 20:30:08


Lever fortfarande
Jag lever fortfarande, men det är knappt känns det som. Har sovit bort hela dagen och feberfrossat.
Inget som jag hade planerat direkt. Hade sett fram emot nyåret. Jag och Elza skulle åkt hem till Lina och Micke och firat där. Men nu får det bli att vara hemma och dricka te och knapra tabletter för att lugna magen.
Tycker egentligen inte synd om mig själv men en gnutta av svaghet och tycka synd om mig själv känsla har jag faktiskt. Ja ja det kommer fler nyår och året kommer faktiskt gå fort.

Ska försöka att bege mig upp till centrum och köpa lite som min mage faktiskt klarar av utan att jag måste springa till Ullrik. Ska bara försöka hitta lite styrka till benen som är spagetti.

Publicerat: 2011-12-30 @ 17:04:45


Kvinnan på stubbenKänner mig som en stubbe och är bosatt i en uråldrig sådan dessutom.
Håller på att bli sjuk och min kropp hänger inte med i den takt jag vill att det ska vara.
Så vi får se hur dagen och helgen kommer att se ut.
Vill inte vara sjuk då jag har varit det tillräckligt mycket redan som det är nu under hösten. Det behövs inte fler basillusker för min del. Suck!

Publicerat: 2011-12-29 @ 16:20:53


Jane Austen time

                                                       Bilden är lånad från Wikipedia eller vad sidan heter. 


Tänk om man levt på sena 1700 talet så som Jane gjorde. I början av denna månad fyllde hon år. Närmare bestämt den 16 december om man ska vara mer noga. Kanske oviktigt vetande men så blir det när man är stort Jane Austen fan. Kanske ett av de få intressen jag har. Om Jane levet idag skulle hon vara 236 år.  Hur som haver så skulle jag gärna vilja veta hur det var att leva på den tiden och i Janes familj. Hur deras vardag såg ut och hur dagen kunde se ut om det var något mer festligare.

Så jag sitter nu och tittar på Stolthet och Fördom då det är min favorit av Janes böcker. Alla hennes böcker är bra men favoriten är verkligen Stolthet och fördom. Den åtespeglar hur en fest eller bal kunde se ut på hennes tid och hur man skapade vänskaps band och sökandet efter kärlek och äkta män. Fast jag får säga att mycket av boken kan jämföras även idag även om man inte direkt är så koncentrerad på att söka efter någon att gifta sig med. Så Stolthet och fördom skall ses med Collin Firth och Jennifer Ehle. Det är absoluta favoriten och jag vet att det finns fler där ute som håller med mig. Även om den senaste versionen med Keira Knightley är bra med så kan jag inte säga att det är någon favorit. Den är för hoptryckt och går allt för långt bort från handlingen i boken. 

                                                    
Publicerat: 2011-12-28 @ 17:52:55


En valig dag

Nyåret 2009 eller 2010 minns inte vilket nyår

Det första jag ska göra nu är att önska Elza ett stort grattis på födelsedagen.
Nästa år blir både Elza och jag tant och det är med stolthet eller vad säger du Elza?

Har egentligen inte gjort så mycket idag. Har haft ont i huvudet stort sett hela förmiddagen så jag har varit sängliggandes. Inget som man direkt ser fram emot om man säger så, dock inget man kan göra åt mer än att ta en treo och sedan försöka ha det så mörkt som möjligt.
Ska dra fram dammsugaren och ta ett varv i hallen igen. Förstår inte att det kan bli så mycket grus på några få dagar. Undrar vad jag gör när jag går ut då det alltid följer med tre kilo grus in.

Publicerat: 2011-12-28 @ 14:21:37


Sömnig

Vill men kan inte sova.....hur är det Lovis sjunger Vargsången i Ronja Rövardotter?
Har glömt texten men men det är väl inte direkt något man sjunger varje dag.
Ska snart gå och lägga mig.

Publicerat: 2011-12-28 @ 00:44:37


Fylld med te.

Nu har man varit hemma hos Elza och pimplat te och pratat skit. Skönt att få komma hemifrån ett tag och prata med en vettig människa. Jag blir galen på att gå runt och prata enbart med mig själv. Blir väl så när man går hemma antar jag. Hade hoppats på att få börja jobba imorgon igen. Icke sa Nicke utan det får bli till nästa vecka då mina fötter inte vill vara snälla och välluppfostrade.
Hur som haver så var det skönt att komma hemifrån ett par timmar och det var evigheter sedan jag pratade med Elza. Det tog inte så långt tid innan jag kom därifrån. I vanliga fall kan vi stå i hallen i en halvtimme 40 minuter innan hon eller jag ska gå hem efter att vi ha träffats. Känner du igen det Elza?


Publicerat: 2011-12-27 @ 20:21:45


Tror det är tisdag idag

Veckovild och dagarna blandar sig med varandra. Men jag tror det är tisdag idag men är inte säker.
Har hunnit med en del idag och jag har gett mig själv en klapp på axeln. Var hos läkaren på förmiddagen på en rutin koll på mina såriga fötter (PPP) det är bättre men fortfarande såriga och fyllda med blåsor. Fick en ny medicin och blev sjukskriven den här veckan också. Nu sitter jag och väntar på att tiden ska gå lite och jag får inte glömma att ringa till jobbet. Någon som påminner mig?


                                     

Publicerat: 2011-12-27 @ 15:21:43


Förvirrad

   Väck inte den björn som sover!

Och jag funderar på att lägga mig då sömn behövs även om det är svårt att möta John Blund. Är en aning förvirrad men har ingen aning. Tänker föbrilt och funderar på vad jag ska göra för dessert till nyår då jag ska hem till Elza eller rättare sagt hem till hennes far. Ja ja det rer sig nog, har ju några dagar på mig att fundera på den saken.
Publicerat: 2011-12-26 @ 22:17:28


Segt

Har inte gjort så mycket idag ändå är jag hur seg som helst. Ögonen går i kors och jag kan bara säga att jag lider av den blåst som drog fram igår kväll och under natten. Det blev inte mycket sömn plus att grannen mitt emot hade fest och tydligen tyckte de att det var roligt att stå på balkongen och glo in till mig. Inget roligt för mig då jag inte är en gorilla i bur.                                                 

Igår var det farmors födelsedag och det var tungt i hjärtat. Saknar henne något oerhört, det är svårt att beskriva. Men jag var med pappa och faster till graven och lämna en ros. Sa grattis och fällde en tår eller två. Men jag vet att hon har det bra på sitt moln med farfar.

Publicerat: 2011-12-26 @ 15:21:15


Ego time

             Lite ego time för en person som gärna slipper att stå framför kameran om det inte är ett måste.

                                                          

Inga bilder blir perfekta om man ska ta dem själv på en konstig vinkel. Men ska det göras så ska det göra själv antar jag. Hur som haver så kommer det en bild då och då. Men jag är inte som andra som gärna tar fler ego bilder än vad jag själv gör.
Publicerat: 2011-12-25 @ 19:34:16


juldagen

Då är man hemkommen efter att ha tillbringat dagen hos mor. En mycket givande dag och även idag fick jag julklappar. Hur många är det som får julklappar tre dagar i rad? Inte helt fel får jag säga. Och jag är nöjd och glad och mätt efter all mat jag har ätit.


Är mest nöjd med teckenspråkslexikonet jag fick av Anna och mamma. Har velat ha det några år nu men varit för snål för att köpa den själv. Det är inte direkt den billigaste boken i en bokaffär om man säger så. 
Det är över 1000 tecken i och tja vad kan man säga?

                                  


Men jag måste även säga som ett stort Jane Austen fan så har jag fått tillökning i samlingen och snart kommer jag sätta mig i soffan med en kopp te och läsa mig igenom böckerna. Åtminstonne att börja läsa genom dem ska jag kanske säga. Säger bara tack siz! Men favoriten av Janes böcker är ju givet och det är Stolthet och Fördom och filmen med Colin Firth som Mr Darcy. Kan man begära mer än så?


                                 

                                               Fick även en filmversion av Förnuft och känsla. 
                                                    Kan man begära mer än så här tro?


                                     

Givetvis fick jag mer än så, men det känns för tidskrävande då jag är en aning trött och vimsig. Ska fixa mig en kopp te och gå genom mina klappar som ett litet barn. Måste erkänna att jag är som ett barn när jag väl har öppnat alla julklappar och sitter i min ensamhet för att gotta mig. Galet eller bara idiotiskt och larvigt? Kanske men sådan är jag och det är försent att ändra på mig. Jag är för gammal och gamla hundar går inte att träna för att sitta eller gå fot.
Publicerat: 2011-12-25 @ 18:12:35


Julaftonkväll

Lite ego så här på julaftonskvällen. I vanliga fall är jag bakom kameran och inte framför kameran. Konstigt det där då jag var mer linslus när jag var yngre. Syster Mia slappnar av under ett besök på lekplatsen Med svågern Jens.

Barnen passade på att gunga på den STORA gungan i den nya lekplatsen. Ärligt talat så blev jag riktigt yr bara genom att titta på dem när de for fram och tillbaka i cirklar. Men barnen hade roligt och My talade ärligt om att hon var yr när vi kom in igen. Konstigt att hon var det för hon for inte runt i cirklar i hög fart.                                               
Innan vi satte oss till bords var det jag som fick hjälpa till med dukningen och skala potatis och koka ägg. Viktiga uppgifter vid ett julbord får jag tala om även om andra skulle säga att det är det mindre viktiga kring det hela. Själv tycker jag inte det då det är de mindre sakerna som gör allt till en större sak och en helhet. Säg vad man vill men så är det.
Vi får inte heller glömma den fina klädseln julmustflaskorna hade. Barnens flaskor hade iaf en fin jultomteklädsel till maten och det är det viktigaste. Så långe de håller sig lugna och fina eller hur?
Efter Kalle Anka kom tomten på besök och delade ut julklapparna. Den som var mest nervös innan tomten kom var My men det var hon som pratade med tomten under hela tiden. Alex satt och tittade misstänksamt mot honom och jag misstänker att han försökte komma på vem det var som var bakom masken. Dock vet jag inte om han kom på det eller inte. Kul att se hur som helst och även om han inte listade ut vem det var blev han riktigt glad över julklapparna. Efter att tomten gick fick Alex den stora äran att fortsätta att dela ut resterande julklappar som var kvar. Både barn och vuxna blev glada över sina julklappar och i år tror jag nog att barnen blev gladare än vanligt. De fick stort sätt allt de önskat sig och lite till. Det var ingen tvekan om vilka som fick flest julklappar. Men vi andra kom överens om att det är ju ändå för barnen vi gör det om inte annat eller hur?

Misstänker övertygande att Jens blev glad för julklapparna han fick av mig då han fick kokoskakor. Ha ha! Tre hela burkar fulla med kokoskakor. Han skulle ha fått nötkakor också, men eftersom det bråkade lite med mig när jag gjorde dem och sedan blev det så pass lite andra gången att han fick nötkakor till fikat istället. Tror dock inte att han blev besviken över det ändå.

Publicerat: 2011-12-24 @ 19:15:08


Bara några timmar kvar till julafton

En blyg ego bildBara några timmar kvar till julafton. Japp så är det ska du veta. *skratt*
Är fortfarande kvar hos far och uppesittarkvällen med bingolotto är inte slut.Suck, det mesta är över och nu är det bara en massa babbel och tjafs kvar. Som vanligt vann jag inget, räknade dock inte med det heller.

Tänker och hoppas att tiden ska gå lite fortare. Imorgon blir det som sagt hem till Mia och Jens för att fira jul där. Jag har frågat My om hon har skrivit till tomten men det hade hon inte. För tomten visste ändå vad hon önskar sig i julklapp. En smart liten tjeja det där.

Publicerat: 2011-12-23 @ 22:59:17


Dan före doppardan

Julgrannen hemma hos syrran

Sitter hemma hos far och har ätit julmat och öppnat julklappar. Fått en del som vanligt men inget direkt som jag VELAT ha. Jag vet att jag inte ska vara otacksam och att det finns dem som har det  värre än vad jag har det.
Kör bingolotto med far, Karstin, faster och syrran och svågern Patrik. Än så länge har Therese skött sig men helst av allt hade jag velat att hon inte var här för fem öre.

Imorgon blir det att åka hem tillMia och familjen i Berga. Skönt att få komma hemifrån och fira jul någon annanstans även om jag ännu inte fått min julstämning i år. Den har försvunnit och jag är ärligt talat nere i en svacka. Jag tänker på dem som inte äns har mat för dagen och de som inte har tak över huvudet. Tankarna går givetvis till farmor med då detta skulle varit hennes helg på så många vis. Juldagen är hennes födelsedag och jag hoppas att jag kan åka till kyrkogården innan jag åker hem till mamma.Nej nu ska jag gå och vara sällskaplig.
Publicerat: 2011-12-23 @ 21:19:52


BakatKokoskakorna är precis utagna från ugnen. Äntligen lyckades jag även om kokoskakor är enkla att göra.Nu ligger de fint nerpackade i burkar som sedan skall slås in i fint papper.


Känner mig duktig och klappar mig själv på axeln. Jag vet jag vet Milliz vem som helst kan göra det här och jag är inte ensam om att göra kokoskakor. Men jag känner mig duktig då nättopparna inte blev som jag ville. Men jag ska ge mig på dem igen imorgon förmiddag. För jag kommer inte göra mer idag när det gäller bakning.

Har faktisktigt varit i farten sedan fem imorse och har fortfarande energi i kroppen som jag inte har haft på länge. Dock bråkar fötterna fortfarande med mig, men dt är bättre. Imorgon blir det mini jul hemma hos far. Suck!!!!
Publicerat: 2011-12-22 @ 20:02:06


FarmorTvå dagar kvar till jul och tre dagar kvar till min farmors födelsedagen. Saknar henne oerhört mycket och önskar att hon var här idag. Julen var hennes favorit högtid och ville att familjen skulle vara samlad även om man inte firade julen. Saknaden är riktigt stor och jag kan känna henne vart jag än går. Tror att hon är hos mig i lägenheten, precis som min gammelmormor. Det måste vara dem då det inte finns logiska förklaringar till en del saker som har hänt.

Jag har försökt hitta förklaringar till det men en lampskärm kan inte flyga från lampan som står intill väggen på en byrå och över en stol och sedan genom rummet och rullar sedan tillbaka och stannade vid byråns fot. Lampskärmen stannade till sist mellan datorstolen och byrån. Med andra ord måste det vara någon av dem då jag inte kan finna andra förklaringar. Kan du?

Publicerat: 2011-12-22 @ 08:47:28


Pustulosis Palmoplantaris

Pustulosis Palmoplantaris eller PPP för den som inte riktigt kan utala namnen på det kroniska exem jag har på mina fötter även händer.

PPPär en sjukdom ofta associerad till psoriasis som sätter sig i handflator och på fotsulor. Den yttrar sig i form av sterila varblåsor. PPP kan läka ut av sig själv eller i samband med behandling. PPP kan återkomma efter att ha varit utläkt i flera år. De flesta som får den här sjukdommen är oftast mellan 40-60 år men den förekommer i andra åldrar också.

PPP varierar mycket från person till person och över tiden. PPP kan när det är som värst, vara både smärtsamt och handikappande. När sjukdomen är aktiv, och särskilt när nya blåsor uppkommer, kliar det och känns ömt. Den torra, fjälliga och förtjockade huden är ömtålig. Sprickbildningar och ömhet kan göra det svårt att gå på fotsulorna och att använda händerna på ett normalt sätt. PPP är i många fall en svårbehandlad sjukdom. Ofta behövs läkarordinerad behandling och receptbelagda läkemedel från den behandlingsarsenal som finns att tillgå vid psoriasisbehandling för att få sjukdomen att läka ut. Starka kortisonsalvor och krämer ger lindring av klåda och kan ge viss förbättring. En metod är att sätta på en stark kortisonsalva i kombination med ett täckande förband. Denna behandling måste ske på hudmottagning under noggrann kontroll. Även täckande förband med tjära under kan ge god effekt.
Vid svåra besvär finns PUVA- behandling, en typ av ljusbehandling, och A-vitamin-syrederivat i tablettform, retinoider. Dessa två behandlingar kan också kombineras. Symptomens svårighetsgrad får avgöra hur mycket tid och omsorg man vill lägga ned på behandlingen. Det är viktigt att använda uppmjukande hudkrämer regelbundet. Det minskar fjällning, torrhet, klåda och risken för sprickbildning. Precis som vid psoriasis på händer och fötter kan det vara nödvändigt med medicinsk fotvård.

Mycket av informationen är hämtad från Psoriasisförbundet Men självklart av egna erfarenheter också.
Så det är just sä här min tillvara ser ut för tillfället. Då mina fötter har ett utbrott av PPP.

En vinterbild från förra vintern.

Publicerat: 2011-12-21 @ 21:37:45


Bild serie

 Längtar till sommaren även om jag ser fram emot vintern.  

Har bakat en av kakorna men jag blev missnöjd med dem måste jag erkänna, platta som pannkakor, torra och bleka som en omogen jordgubbe. Får bege mig imorgon köpa hem mer nötkärnor och allt vad jag nu kan behöva. Jag brukar inte misslyckas med nöttoppar i vanliga fall. Undrar vad det är för fel och varför allt ska gå åt pipsvängen just nu!

Funderar på att göra något annorlunda men vet inte vad än. Förändra och göra något nytt för ovanlighetens skull.
Skulle vilja gå längs en äng och bara njuta av sommarvärmen och nyblommande ängsblommor.
Låter det knäppt eller är det normalt?
Undrar hur det är att vara en plastpåse från ingenstans och vara helt själv utan att behöva tänka på andra. Att bara kunna flyga iväg dit vinden bär. Skulle vara härligt, att bara vara och fånga stunden för att sedan kunna återgå till verkligheten igen. Japp så vill jag ha det bara om det är för en stund.Varför följa strömmen utan bara gå dit trappan leder och vara sig själv. Jag har aldrig varit den som följt strömmen eller modet för den delen. Har aldrig varit. Varför ha kläder som passar ihop eller ha frisyrer som alla andra. Man kan säga att jag är en udda person med perspektiv på allt som är oviktigt här i livet.

Publicerat: 2011-12-20 @ 22:05:10


Stannar uppInsåg tidigare idag att det var dags att stanna upp för en stund och reflexera över det som sker. Det är inte lätt men det behövs i mellan åt. Fick åka till läkaren idag, inte så roligt men det var ett måste då jag knappt kunde gå. Mitt förbaskade exem har slagit till igen och det har blivit infekterat. Läkaren jag hade på vårdcentralen var en höjdare på att missförstå en hel del måste jag säga. Det är så typiskt och det är därför jag undviker att gå till läkare över huvudtaget. Hur som haver så förstod läkaren iaf efter en lång stund tittade i min journal och bestämt sjukskrev mig till den 27 december.  Det var just en trevlig julklapp jag ville ha eller inte. Inte mycket jag kan göra åt utan göra det bästa av situationen som någon en gång sade.

En vinterbild från förra vintern.

Nu känner jag att jag är i behov av lite snö, det snöade så fint tidigare idag tror jag det var eller om det var sent igår kväll. Minns inte så mycket efter att ha knaprat i mig en värktablett och en sömntablett för att kunna sova något utan att ha så mycket värk. Man blir så deprimerad när det är så mörkt och inget som gör det något ljusare om kvällen.
Publicerat: 2011-12-20 @ 17:12:12


Vardags tankar

Kortet togs i april 2011 när My firades och blev stora damen på hela 5 år.

Har tänkt en hel del idag, tro det eller ej men det har jag i af. Tänk att tiden kan gå så otroligt fort. Det var inte länge sedan lillfia fyllde 5 och det var i april. Men å andra sidan var det inte länge sedan jag fick samtalet till skolan av Jens som talade om att de fått en dotter som skulle heta My. Jag minns fortfarande den dagen som den vore igår. Dessutom så var han tvungen att medge att jag hade rätt att det skulle bli en flicka. Alla andra sa att det skulle bli en pojke, men jag sa från första stund efter Mia och Jens talat om att Mia var gravid att det skulle bli en flicka. Det var likadant innan Alex föddes så som André och Julia. Har haft rätt alla gånger. Likadant med Desirée var gravid så sa jag att det skulle bli en flicka från första början och ja det blev en flicka.


Jultomten 2009.

Det är bara fem dagar kvar till jul och julstämmningen har ännu inte infunnits sig hos mig. Visserligen brukar det ta lite tid innan den kommer. Men det brukar alltid komma någon vecka innan men inte ännu. Inte för att jag klagar eller så, ville bara påpeka det och få mig att få andra perspektiv på saker och ting. Får meddela hur det visar sig senare. Har satt på min julkyrka och nu spelar den bella notte så fint och tja...vad mer kan jag begära än det och en kopp te.
Publicerat: 2011-12-19 @ 18:58:08


Decembernatt
En sen eller tidig decembernatt, du får välja själv hur det ska vara. Hur som haver har jag hunnit med under kvällen. Har bakat 2 sorters kakor och tagit ett varv med dammsugaren.
När man tänker på det så är dammsugare ett ganska alldagligt ord som saknar betydelse för många. Men ett ord som används i det dagliga samtalet mellan människor. Det är ett ord som vibrerar fram i munnen utan att man egentligen känner något för det. Ordet ger olika känslor och betydelser för alla och ger olika för alla likaså.

Allt är nästintill klart till jul även om jag inte kommer att vara hemma. Ska fira julen på två ställen som varje år. Eller ska jag säga tre ställen. Kvällen före är jag hemma hos far och firar med honom, min styvmor och en av mina äldre systrar och hennes man. På julafton ska jag vara hemma hos min andra äldre syster och fira med hennes familj, min far och styvmor. Sedan vet jag inte om det kommer någon mer.
Sedan ska jag fira jul med min mor, styvfar och min yngre syster och ev. hennes sambo. Men jag vet inte om det blir senare på julafton eller om det blir juldagen eller annandag. Det återstår att se.


Publicerat: 2011-12-18 @ 23:42:43


Önskar


Det finns stunder då jag längtar tillbaka till sommaren och önskar att det fanns någon värme överhuvudtaget ute. Istället är det grått och trist med en massa blask istället för snö. Önskar nästan att det kunde vara en kyla där solen kikar fram och värmer kinderna eller att det är någon form av sommarvärme. Tycker inte om kylan och det kryper ända in i märgen på mig.
Tänk om det vore sommar och man kunde tillbringa en tid på landet utan alla måsten och ska:ande i livet som man har. Att bara vandra runt i en kohage och njuta av den tid man har då man inte behöver göra något. Att bara ta hand om sig själv och njuta. En tanke som jag just nu håller fast vid!Kommer nu ha en bild maraton med bilder som jag har tagit genom åren och som betyder oerhört mycket för mig då det representerar olika saker i livet. En liten kalvakad eller vad man nu vill kalla det för.****

Publicerat: 2011-12-18 @ 18:08:09


SöndagsplanerDetta är dag då jag tar det lugnt och inte gör så mycket alls. Snön virrar runt och ner och försvinner på marken. Ska ta en prommis i detta yrväder för att få lite frisk luft och sedan kanske jag kan komma igång med att skriva klart en bok jag jobbar med.
För just nu känner jag mig som en svamp som inte kan få ner allt jag faktiskt har kommit på. Tro det eller ej men mitt konstiga utseende besitter en massa information utöver det vanliga. Mystiskt och otroligt levande om jag får säga det själv. Det är inte alla som skulle hålla med. Men det är upp till var och en!

Publicerat: 2011-12-18 @ 15:22:04


Köttbullens dag

Texten på systers t-tröja som säger hur vi båda var idag.

Jag erkänner nu direkt och tramsar inte runt. Jag är tröttare än tröttast, vimsigare än vimsigast och lever nu i en värld där jag inte är ensam. Det är vad som känns och måste nog erkänna att syster Mia håller med mig.
Det har varit en tuff dag som jag fått äta upp dubbelt så mycket av både syrran och svågern. Har ont i axlarna och skulderbladen. Inget kul men vad gör man när man erbjuder sig att hjälpa till.Syrran och jag har idag malt kött och drillat köttbullar som heter duga. Det tog oss 3 ½ timme att göra allt från att mala till att lägga de färdigstekta köttbullarna i frysen. Syrran fick stå för blandningen och drillningen medan jag själv stod för stekningen och mot slutet så skötte jag hela ruljansen stort sett själv. Mäktigt stolt och pustade ut när allt var färdigt. Mia undrade om vi verkligen skulle göra köttbullar av all köttfärs och svågern och jag menade på att det är klart att vi ska göra det då det inte skulle ta någon tid. Dock fick vi äta upp det av syrran och en granne till dem. MEN VI LYCKADES!Vad ska man säga egentligen? Ingen match för oss? Vad tror du Mia?

Låter er ta del av hela processen och kanske känner ni av stressen och ångesten som både Mia och jag kände av även om vi var två. Barnen var på sina håll och lekte med kompisar medan svågern var i ett annat rum och tapetserade om med en granne. Tog dock inte några kort på det då jag inte var delaktig.
Vi hann till och med klä granen även om jag själv tycker att man ska klä den kvällen innan julafton. Jag är själv uppvuxen med att klä granen kvällen innan. Jag vet att det inte är alla som gör så och jag vet även att det är så att Mia har allt för mycket att göra och jobbar hela dagarna precis som de flesta av oss. Bara en tanke som slog mig helt enkelt.
Julgrannen hemma hos syrran

Nu ska jag leta reda på vattenkokaren och göra mig lite te medan jag bestämmer mig för vad som skall göras nu.
Publicerat: 2011-12-17 @ 19:44:28


Fredagskväll

Minns inte när denna bild togs.

Börjar visst bli en vana nu märker jag. Att ha möjligheten att ta sig för att skriva när man hinner är inte alltid lätt. Det har varit en hektisk dag på många sätt. Sitter fortfarande hemma hos min syster och svåger, barnen sovar gott i sina sängar. I af A sover gott i sin säng, medan M ligger i soffan och sover gott där. Men hon skulle bara sova i soffan. Punkt slut! En envis ung dam måste jag tala om. Vi har haft en riktigt mysig kväll med julmust chips och ostbågar och kollat på bilar två. Lillfia somnade mitt i filmen kraken. Hon var verkligen trött. Den stora skrutten fick jag påpeka ett par gånger att det var dags för honom att gå till sängs. *skratt* De små liven och de blir bara större och större. Skojade med syrran och sa att de skulle vara hemma till 24.00 och om de kom hem senare skulle de få utegångsförbud. Nu har klockan passerat och jag funderar på att göra slag i det jag sa. Skämt å sido.

Har funderat en hel del på vad jag funderade på igår, om att blogga om något speciellt. Något kulturellt eller något av vikt. En annan tanke är att blogga om recept, men det är relativt många som gör det redan om jag förstått det rätt. Men jag har ännu inte kommit på vad det ska bloggas om utan spånar lite bara. Svårt! Ha månader med olika teman kanske, ett tema för varje månad. Hmmm...det är värt att tänkas på. Just nu är jag för trött för att gå djupare in på det, men kan inte riktigt somna förrän herrskapet kommit hem igen.

Kanske är jag lite av en hönsmamma, men det kan inte hjälpas. Jag är sådan och det är möjligt att jag har fått det efter min egen mor. Får bara hoppas att jag inte blir som min mormor bara. Hujeda mig om jag blir det, då får nog någon slå något hårt i skallen på mig. Missuppfatta mig inte nu, jag tycker om min mormor det gör jag. Men hon är så krävande och energi tömmare. Hon är aldrig nöjd med det jag gör och vad jag ska göra. Allt jag gör blir fel hur mycket jag än anstränger mig.

Nåja ska inte låte mig deppa ihop för det utan fortsätta att ha det goda humöret jag haft hela dagen. Sitter nu med 75:te koppen te tror jag. Kanske är det därför jag inte kan sova tro? Men det har inte varit något problem förut. Nej det måste vara något annat och dessutom så dricker jag koffeinfritt te efter klockan 22.00.
Borde göra något vettigt och kanske kolla om diskmaskinen är färdig så att man kan tömma den och sedan fylla den igen så att det bara är att köra igång den igen imorgon efter frukosten.
Publicerat: 2011-12-17 @ 00:50:18


En tanke föds.Ännu en natt då jag inte kan somna, det är så typiskt. Problemet skriker med stora bokstäver och jag kan inget göra. Kanske beror mycket av detta på att jag kanske oroar mig för mycket. Men det ska inte behöva vara så. Jag vill inte ha det så, vill kunna sova som vanligt utan en massa avbrott och andra saker som stör. Som t.ex grannens förbannade hund. Jag är ingen hundhatare på något sätt, men jag tycker inte om att bli störd när en hund skäller 02.30 på natten och då menar jag inte att det är ett enkelt skäll för att han/hon hört något. Nej det är ett hysteriskt skällande som kan hålla på i nästan en timme. Jag har sagt till min granne men hon säger bara att hunden skäller för att vi inte ska få inbrott. Men snälla!

Ja ja orka bry sig. Är för trött och för grinig för att orka göra något åt det.

Har jag ett liv när jag sitter här och beklagar mig över småsaker? Antagligen inte antar jag. Ger det mig något att skriva av mig i tomma intet? Ingen aning, har inte riktigt kommit igång här och lär mig fortfarande. Funderar på om jag ska blogga om något mer kulturellt eller något av mer vikt. Som i filmen Julie & Julia där en av karaktärerna bloggar om att försöka laga en maträtt varje dag av en kvinna som gjort en kokbok. Ska inte avslöga för mycket för den läsare som inte sätt filmen. Den är sevärd men ingen favorit även om Sheryl Streap är en favorit skådespelare. Ska fundera lite till då det gav mig en idé, så kanske och jag säger kanske ska jag börja blogga om något mer av värde. Får återkomma angående det och under tiden får jag skriva om allt nonsens som inte eller händer i mitt ganska tråkiga och händelselösa liv. Japp, jag har ett tråkigt liv där inget händer.
Publicerat: 2011-12-16 @ 00:38:23


Ego tripp

vet inte hur gammal jag är här heller.

Vet inte hur gammal jag var här.

julen 2010

Kör en egotripp som vissa i min vännskapskrets är väl medvetna om även om det inte gäller mig då jag hellre tar kort på andra människor eller annat som kommer i min väg.
Ibland undrar jag om det inte är så att man bara körs runt här i livet utan att veta vart man ska gå av. Det går så fort och man kränger i kurvorna och att man inte hamnar i diket är ett under.
Har ont i halsen, inte alls roligt då jag inte har tid att bli sjuk nu. Men det skulle inte förvåna mig då jag brukar bli sjuk kring jul. TYPISKT! Peppar peppar ta i trä...

Publicerat: 2011-12-15 @ 20:15:41


Julstämning

Oskar är som förbytt när kartonger, plast och papperspåsar är framme.


Är lite smått inspererad av julpynt och allt vad julstämmning är. Visst är det ett tag kvar till jul, men det skadar aldrig att vara tidigt ute.
Min pappas katt Oskar är expert på att hjälpa till att pynta och vara allmänt i vägen för vad man än gör.
Det är dock en katt med choklad på nosen som älskar kaninmat och fågelfrön.

***

Är så trött på min granne just nu och har bara lust att slå in dörren och nappa hennes störande hund.
Denna hund började skälla klockan 5.30 imorse och höll på i säkert en timme eller något. Kul eller inte då man inte riktigt har sovit ordentligt innan. Det ända jag kunde göra var att leta reda på öronpluggarna. Att säga till henne fungerar inte för fem öre. Orsaken är att det bara bra att hunden skäller för då får vi inte inbrott i våra lägenheter. Jo jag tackar ja, om någon verkligen vill göra inbrott så finns det inget som hindrar dem oavsett vart man än befinner sig. Men att få henne att inse det går inte direkt bra.
Dessutom verkar det som om jag är den ända hon inte lyckats linda kring sitt lillfinger. Ha ha det är roligt!

Publicerat: 2011-12-15 @ 15:30:28


Sömn problem

Köksfönstret med den fina julgardinen.

Som vanligt har jag svårt att somna och jag har testat allt men ingenting fungerar. Blir så frustrerad på att det ska vara så här. Vill så gärna kunna sova en hel natt utan att ha svårigheter att somna eller vakna titt som tätt för olika anledningar. Kanske dags att uppsöka en läkare, men helst vill jag inte göra det då jag är livrädd för allt vad läkare är. Har alltid varit och jag vet inte varför.


Min fina julgran och julkyrka

Är ledig en dag från jobbet och det är både skönt och tråkigt. Men å andra sidan kan det vara bra då jag har lite att göra här hemma. Ska baka lite julkakor och eventuellt lite julgodis. Har inte bestämt mig än hur jag ska göra. En sak är säker och det är att jag ska baka en julklapp till svågern så att han blir nöjd under julhelgen.

Bilden säger allt om min svåger


Ska även ta en driv runt lägenheten med damsugaren och piffa upp den lite med julstämmning. Det ända som saknas nu är ett par centimeter med snö utanför balkongdörren annars hade det varit extremt mycket julstämmning måste jag säga.


På fredag blir det till att vara barnvakt åt A och M då syster och svåger ska iväg på något. Vad det var har jag glömt om jag ska vara ärlig. Men men, jag blir väl påmind om vad det är på fredag när jag kommer dit efter jobbet. Kommer vara helt död efter att ha tillbringat en hel dag med bus och rackartyg. Sitter även och väntar på beskedet om jag kom in på utbildningen eller inte. Hoppas att jag har kommit in då jag vill kunna vidga mina vyer och göra något annat ett tag. Gudarna ska veta vad man egentligen har gjort under åren. Det är nog en hel del och lite till antar jag.


Jag och några kursare från Öland larvar runt lite.

Saknar tiden på Öland, det var en annan tid och mer tja vad kan man säga...mer fridfullt. Vi hade det roligt och den tiden kommer inte tillbaka. Det blir ingen mer "monkey dance" eller tekvällar eller bra taiming då K kommer och frågar om min chokladkaka är färdig utan att jag har talat om för henne att jag faktiskt tänkt baka den.
Publicerat: 2011-12-15 @ 02:19:11


Inspererad

Vy över sjö och skog ute på landet.

Känner mig inspererad att börja blogga då jag har vänner som gör det, precis som många andra antar jag.
Nu är jag här dock och ger det ett försök för det skadar ju inte eller hur?

Snart är det jul och för en gång skull har jag redan köpt alla julklappar. Tro det eller ej men det har jag och det är två veckor kvar till jul. Brukar i vanliga fall vara ute i sista minuten och är sönderstressad. I år dock ska jag ta det lugnt och inte stressa för fem öre. Om det blir så eller inte kan jag inte lova.

Väntar på besked om jag kommer in på service utbildningen eller inte och jag tycker inte om att vänta då mitt tålamod inte är det bästa. Vi verkligen veta!

Allt för idag antar jag.

/Milliz
Publicerat: 2011-12-14 @ 18:07:16RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!