När katten är borta dansar råttorna på bordet

En dag att minnas eller låta den bara sjunka in i ett dunkel som heter duga. SOlen har gjort sitt bästa för att göra dagen till det bättre och jag tror att den faktiskt lyckades med det också.
Vi har även skött oss exemplariskt, eller vi har försökt. Och det vill jag försöka säga att jag försökte sköta mig. Men ack så fel då jag inte vet hur man gör. Skämt å sido, jag har mina stunder då jag j*vlas med mina kamrater och får dem att fundera på om de verkligen är normala osv. Alltid lika roligt att förvirra folk.
 
För övrigt har katten och kattmamman varit borta hela dagen och vi råttor har dansat på bordet med glada leenden och sjönsjunganden. Har egentligen inte fått mycket gjort under dagen. Vad kan man göra åt det? Det kommer dagar då man inte gör något och dagar man gör hur mycket som helst. Visst jag har skrivit klart veckans skrivuppgift från skrivarkursen. Ska bara renskriva den och maila över den till kursledaren. Sedan, klart!
 
Sitter i soffan, småhuttrar för att jag börjar bli trött och sedan får vi se vad som händer och fötter. Bör även se över min rädsla för tandläkare och boka en tid hos tandläkaren. Igen jag vet, men det tar emot men det är ett måste om jag vill må bra i munnen. Kan inte går hur länge som helst med detta. Men men!
Publicerat: 2013-01-31 @ 19:40:15


Aldrig säga aldrig

Så som det är förytbestämt så börjar dagen gå mot sitt slunt och jag vet egentligen inte vart tiden har tagit vägen. Det har varit en bra dag även om inte mycket har hänt. En hel del skratta och glada miner om allt och ingenting. Om det blev mycket gjort har jag ingen aning om. Några av damerna gick iväg och gjorde lite mjukost. Alltid är det något nytt man lär sig och man ska aldrig säga aldrig. Även om jag hade en hel del idéer imorse så kan jag inte direkt säga att jag fått ner dem mer än på papper.

Nu ska jag bara vara och försöka komma på vad jag ska äta och vad jag ska ha med mig i matlåda till imorgon. Ja jag vet dagens i-landsproblem. Får helt enkelt rota genom frysen och se vad jag kan fixa något. Kanske har jag tur och hittar en guldmåltid....Har man dålig fantasi så har man när det gäller måltider. Att det ska vara så svårt att komma på vad man ska äta varje dag...

Publicerat: 2013-01-30 @ 17:56:00


Glatt skutt

 
Vaknade med ett glatt skutt ur sängen och känner med hela min själ att det kommer bli en bra dag det här. Så fort jag slog upp ögonen när larmet gick första gången insåg jag att jag hade så många idéer som jag bara var tvungen att få ner. Har fått ner en del av dem och kommer antagligen fortsätta när jag kommer till "jobbet". Inspirationen sprudlar ordentligt nu och vem vet vad dagen har i sitt näste. Får bara hoppas att det blir en bra dag, med inte allt för dåligt väder.
Humöret är iaf på topp och det kommer antagligen vara så hela dagen. Jag får hoppas på att det blir så. Man vet ju aldrig så här på förhand. Galet jag vet samtidigt som det är smått spännande. Kanske bäst att skutta vidare och gå till bussen. Skulle vara snyggt om jag missar bussen när jag faktiskt vaknade till ordentligt av första larmet som gick och inte det sista. Det skulle vara så typiskt mig.
Publicerat: 2013-01-30 @ 05:48:00


Snicksnackande damer med fart i hågen

Är nu trött i hela kroppen och det är ingen sådan trötthet som är av det sämre slaget utan tvärtom. Men frågan är, hur kommer det sig att jag är så förbenat trött i kroppen idag? Har ju inte gjort någon större ansträngning idag. Har ju bara pysslat lite med mossaik och snicksnackat med damerna. Givetvis har jag hunnit med en del stickning med även om jag inte direkt har lagt någon fokus på det idag. Under förmiddagen var det mossaiken som gällde då jag har en del saker jag ska bli klar med. Saker jag trodde jag skulle bli klar med innan jul. Men men...dålig tidsuppfattning eller dålig planering på den lilla tid man egentligen har/hade.
Under eftermiddagen hände det grejer...skrivarkursen börjades idag och jag får säga att jag tror att det kan bli bra. Tror att min inspiration kan komma tillbaka. Kommer få så mycket respons både bra och dålig, det hoppas jag iaf. Vi gick mest igenom vad vi skulle göra under kursens gång osv. Två av de som tidigare gått skrivarkursen läste varsin text som vi fick ge respons till. Alltid lika roligt och det märktes att jag lagt av mig lite.
 
För övrigt har det inte hänt så mycket. Min vardag är ganska händelselös när man inte får för sig att göra så att det händer saker konstant. Ett tråkigt liv kanske det skulle kallas för, men det är mitt liv och det är inte roligare än så här. Det blir inte roligare än vad jag gör det till.
Lyckades skrämma R ett par gånger under dagen vilket var roligt, men det brukar vara jag som blir skrämt annars. Alltid lika roligt att vara den andra för en gång skull. Inte ofta det händer och det gäller att njuta av varje sekund som man får. Mr P kom tillbaka idag efter en veckas frånvaro med en regäl förkylning. Det har märkts att det är många som är hemma och sjuka nu. Är tydligen en sådan jobbig period nu. Får bara hoppas på att jag inte blir sjuk. Slapp ju undan min sedvanliga höstförkylning. Är visserligen glad för det, men risken är att man åker på något annat istället.
 
Även om det inte var fullmåne inatt så känner jag fortfarande av sjukan mångalen. Har mer eller mindre gott omkring och yrat mer än vanligt. Men om jag skulle fråga Mr P, K och D så skulle antagligen de ha sagt att jag sniffat alldeles  för mycket fix. (för er som inte vet det så är fix limmet man lägger på mossaik bitarna). För att sammanställa allt så är jag fortfarande ganska säker på att jag fortfarande är mångalen. Kort och gott inte mer subtilt än en vanlig dos av hövlighet på en ödslig ö.
 
Publicerat: 2013-01-29 @ 18:05:01


Mångalen

Vad kan jag säga egentligen? Har varit mångalen, hysterisk av allt skrattande. Seden lite mer då jag är dement (ibland) så har jag glömt bort det och det är bara ett tecken på att det inte var något viktigt.

Har egentligen inte gjort så mycket under dagen. Har....skrattat och retat gallfeber på mina kollegor. Skämt å sido! Var även vid biblioteket med några av damerna inför den kommande utställningen som vi ska ha där i mars.
Dessutom så är det bestämt och den 16 februari åker vi till huvudstaden för att gå på symässan. Vi har dock fått dela upp os i två grupper, några åker den 15 (fredagen och gamlingarna) och vi ungdommar åker på lördagen.
Publicerat: 2013-01-28 @ 20:10:48


Skrattets dag

Godmorgon! Har en känsla av att det kommer att bli en bra dag fylld med skratt. Det brukar oftast bli så när man umgås med dessa damer. Det ända tråkiga med en ny vekca är våra måndagsmöten. De drar alltid ut på tiden och dem gör mig alltid så rastlös.
Får även hoppas på att vintern snart har blåst förbi för jag vill inte längre frysa. Vill att våren ska komma och låta värmen tina upp min frusna kropp. Lite mer sol är det ända jag kräver medan det sakta men säkert går mot en fin och underbar vår.
Publicerat: 2013-01-28 @ 06:49:00


Lugnare söndag

En lugnare söndag än det här var det länge sedan jag var med om. Har verkligen inte gjort något under dagen. Har strosat runt här hemma i myskläder och bara varit. Plockat lite och gnolat för mig själv. Lite synd att sådan här dagar är så få. Önskar att man kunde få fler dagar av denna kaliber. Dock ska jag väl vara glad att de kommer överhuvudtaget.
Imorgon är det en ny dag och en ny vecka. Det är skönt att veckan börjar igen, men jag känner inte att jag riktigt är redo för en ny vecka. Skulle behöva en dag extra som helgdag. Det är bara att inse fakta och återgå till verkligheten igen. Får hoppas att det inte allt för många som är hemma den här veckan och är sjuka. Det märktes av det lite förra veckan.Får kanske räkna med det nu när det är förkylningstider och allt.
 
Under eftermiddagen kände jag mig lite nostalgisk och tog fram barnfilmen Trolltyg i tomteskogen. Finns ingen bättre film än denna trotts att det finns bra barnfilmer. Är kanske lite skadad! Men det står jag för då jag inte vill vara som alla andra. För vad vore livet om alla var precis likadana? Gör alltid samma saker? Osv osv...
Hur som haver så skrattar man gött åt denna underbara film och jag kan inte förstå att det finns en generation av unga som inte alls vet vad detta är för film eller tycker att den är bra. Trolltyg i tomteskogen är en kultfilm som förtjänar sin status.
 
  
 
Publicerat: 2013-01-27 @ 18:23:48


Besök och tvättstugan

Upp skapligt, städa och yra runt hemma som en galning även om jag var kanske den mest relaxade galningen hitintills. Vad halv ett kom mor på besök, vilket var mycket trevligt som alltid. Fikade lite, fick hjälp med att vattna blommorna och flytta på fotöljen. Ha ha!! Givetvis uppskattas det och jag tror det kliade en hel del i mors fingrar. Tror nog att hon hade velat göra mer därtill. Vid fyra var det bara att böka ner till tvättstugan med all tvätt. Vilket visade sig vara fyra stora tvättpåsar fylld med tvätt. Har knappt kommit halvvägs känns det som. Kanske beror det på att maskinerna som är i tvättstugan inte är de bästa och min kära hyresvärd är antagligen för snål för att rusta upp tvättstugorna.

Vad som kommer att hända sedan? Ingen aning misstänker jag. Ska bara ta det lugnt och slöa i soffan. Tror att jag kommer ta fram någon av de böcker som jag inte har läst ännu. Blir svårt då det är några stycken jag inte har läst ännu. Men det får bli ett senare problem då jag har tvättstugan fram till tio. Än så länge är inte inte någon boende i närheten som kommit och frågat om jag är färdig. Å andra sidan så är det några timmar kvar så vem vet.
Publicerat: 2013-01-26 @ 18:52:24


Lugna puckar

En dag, en timme och en minut. Allt går för fort fram och jag vet inte alls vad som händer och sker. Hänger inte alls med i svängarna, ändå känner jag mig inte alls stressad.
Har till och med börjat fundera på vad jag ska göra under min ledighet i sommar. Inte för att jag har kommit någon vart. Men har några idéer och tankar. Om jag hade haft tillräckligt med pengar, körkort och bil skulle jag ha bilat genom landet. Från söder och upp till norr. Skulle vara roligt att göra det, men än är ju inte livet slut.
Men jag lämnar det hän och så får vi vänta på vad som komma skall.

För övrigt har det inte hänt så mycket under dagen. Har varit hemma idag. Vaknade imorse med feber och insåg att det kanske var lika bra att stanna hemma. Så jag har inte tillfört så mycket under dagen. Skönt samtidigt som jag känt att rastlösheten sakta kröp inpå. Nu är det iaf helg och jag ska inte göra så mycket förutom att tvätta. Det är dags för den ritualen om jag vill ha några rena kläder att ha på mig.

På tisdag börjar min skrivarkurs jag anmält mig till och jag ser fram emot det. Förhoppningsvis kanske man kan komma igång med skrivandet igen. Det har legat och dammat allt för länge nu och jag borde göra något åt det hela. Nästa måndag blir det att börja med keramiken igen. Alltid lika roligt och vem vet vad som komma skall. Det är bara att inse, våren är på intåg och det gillar vi.
Publicerat: 2013-01-25 @ 17:14:34


Sömngångare

Idag har man varit mer eller mindre en sömngångare. Seg och uthålig men får få saker gjorda. Eller inte alls! Dagen har inte erbjudit så många saker. Gjort små saker föratt få ut små möjligheter. Ingen lyx ingen besvikelse.

Tydligen var jag en charmknutte som barn. Enligt mina kollegor vill säga. Å andra sidan så hade jag nog mina sidor redan då. Vad mer kan man erbjuda? Hur som haver så var nog alla helt tagna av bilderna och en och annan syrlig men road komentar ploppade ur deras munnar.
Publicerat: 2013-01-24 @ 19:12:58


Dregglisar

Några av dregglisarna som sytts
 
En ny dag med nya möjligheter. Kommer antagligen sy fler Dregglisar idag och vem vet vad som kommer att hända. Funderar på att ge mig på att sy några bebismössor. Har dock inga mönster på dem men det ska nog gå bra. Får helt enkelt googla mig fram. Det brukar fungera.
 
Bäst att bege sig till bussen och ta tag i dagen. Den blir inte bättre än vad man gör den till. Går ju inte att sitta här och tro att det ska hända saker när man inte låter sig följa flowet.
Publicerat: 2013-01-24 @ 06:42:00


En händelserik och underlig dag utan teser

Underligare dagar har kommit och passerat. Men denna dag har inte varit annorlunda än någon annan dag. Seg och ganska luggslitande med en gnutta av småpikar och galna skratt angående hur man ska tvätta ull. Själv höll jag mig undan detta ämne då jag inte vet ett smack om hur man tvättar ull och låter torka det på bästa sätt.
Fick ett hedersvärt uppdrag av Mr P och kolla upp och se över alla broderigarner. Jag som inte broderar alls. Men men, höll mig sysselsatt i någon timma eller så. Har även hunnit sy ett par dregglisar och fortsatt knyppla på halsduksaken jag håller på med. Ta en tripp till stans alla garnaffärer med praktik A.
En dag utan dess like och kan inte säga så mycket om det över huvudtaget. I vissas ögon ser mitt liv ut som vilket liv som helst där inget alls händer. Bara så ni vet, det händer absolut inget i mitt liv.

Fick även höra en del saker av R och jag vet inte vad jag ska göra. Ska jag gråta eller skratta, våndas eller sträcka på mig. Men det stärker mina teser om att det händer vissa saker i en liten samlad trupp och jag vet inte vad jag ska tycka eller tänka. Det skrämmer mig samtidigt som jag gläds....vill gråta och skratta.
Publicerat: 2013-01-23 @ 19:34:48


Misslyckad

Dagen har varit lugn, nästan rentutav tråkig och händelselös på så många sätt och vis. Dock har man väl dagar som är just detta, men varför just tisdagar???
För övrigt har det inte hänt något heller och livet går segare än vanligt. Jag har till och med misslyckats med att göra en kladdkaka. Jag som annars brukar lyckas (för att skryta) riktigt förbannat bra. Det är inte min dag med andra ord. Bara tur att dagen snart är slut och att det snart är onsdag. Får bara hoppas att morgondagen blir bättre.
Publicerat: 2013-01-22 @ 21:15:54


Regnbågens alla färger

Idag har det varit regnbågens färger och det har sedan varit den röda tråden hela dagen. Hysteriska skrattanfall har även varit en del av dagen. Ärligt talat vet jag inte vad som gjorde att vi alla (framförallt jag) började skratta så hysteriskt att man viker sig dubblet under bordet. Vid ett flertal gånger var det några som kände sig tvungna att fråga om jag mådde bra. Om man säger så här; det är inte vanligt att vi ligger under borden och skrattar hysteriskt. Och nej ingen alkohol har intagits om inte te räknas som alkohol.
Dessutom så på något sätt kom vi in på att jag av oss alla skulle sy gladiator kalsonger till Mr P och det var han själv som föreslog det och alla börjar skratta. Dessutom erbjöd L att jag kunde sy dem i fårullsskinn...nog om detta.

Har för övrigt suttit och sytt en massa dreglisar hela förmiddagen, vet faktiskt inte hur många jag egentligen gjorde, det flöt på och jag överlevde overlocksmaskinen och den överlevde mig. Konstigt detta då jag inte brukar komma överens med maskiner som jag inte kan. För övrigt vet jag inte vad som har hänt och nu sitter man i soffhörnet och väntar på bättre tider. Åter igen härgar regnbågens alla färger fritt och vem vet hur det kommer att sluta. Men känner att det kliar mer i fingrarna nu än för tio minuter sedan.
Publicerat: 2013-01-21 @ 18:06:13


Godmorgon kyliga isgumma

God morgon!!!
Söndag idag då och ska väl egentligen inte göra så mycket idag. Far kommer snart över och ska hjälpa mig med att sätta upp persiennerna igen. Det är bra det så att jag kan fälla igen på kvällarna då jag har folk i huset mitt emot som gärna tittar in när de står på balkongen och röker.
Sedan på kvällen blir det till att följa med till faster för att spela bingolotto. Har inte bättre liv än så här får det medges. Snart är det dessutom en ny vecka med nya möjligheter...bara det inte är så kallt bara för då kommer jag att frysa fast och bli en kylig isgumma.
Publicerat: 2013-01-20 @ 09:06:00


Soffpotatisen

Lördagen är till ände och snart är det söndag igen. Har inte gjort så mycket egentligen. Var iväg och firade mormor idag. Visserligen fyller hon inte år förrän på måndag, men moster och morbror var i stan. Och då firades hon idag istället. Tanten var på mycket bra humör idag och det kom inte några gliringar eller elaka komentarer. Antagligen för att moster och morbror var där.

Sitter nu hemma och bara sölar i soffan. Är en riktig soffpotatis och dagar som denna är det helt okay att vara en soffpotatis. Snart är det dessutom dags att sätta på dumburken för att titta på en klassiker till film. Nämligen Dirty Dancing.
Publicerat: 2013-01-19 @ 19:58:24


Lite hantverk som utlovat

Nu efter en lång tids letande och sökande efter sladden till kameran lägger jag upp lite bilder på det jag har gjort under veckorna som gått. Tro det eller ej men det är faktiskt jag som gjort dem. Ha ha!
Men det har varit roligt att göra detta och inse att man faktiskt kan sy och allt annat man gjort för att få något som ska likna något.
 
En liten klänning till en 2 - 3 åring.
 
En svamptröja till en 4-5 åring.
 
En nässisär inspirerad från ett besök hos Hemslöjden.
 
Snuttisar. En mindre variant på snuttefiltar.
Glasfusing, ett hängsmycke och en ring blev det.
 
 
 
 
 
Publicerat: 2013-01-18 @ 20:00:00


Fyllda fredag

Då var vardagen över och gått över till helg. Igen, jag vet! Vart tar veckorna vägen egentligen? Hinner inte med och vet inte om jag egentligen om jag minns allt jag har gjort under den gågna veckan.
Dagen började bra och fortsatte så hela dagen då det egentligen hände allt och ingenting på samma gång. Försökte lära mig att fixa en symaskin där sytråd fastnat i maskineriet och att möjligheten att skruva isär höljet inte fanns gjorde det inte lättare om man säger så. Dessutom passade mina kära kollegor på att ge mig en och annan pik och drev på mig för att ge igen med samma mynt. För er som inte vet så är det vår vardag och vi säger allt med glimten i ögat. Dessutom var jag och Eliza ute på jakt efter köksnyckeln då den inte hängde på sin sedvanliga plats i förrådet. Efter mycket om och men kommer stackars Anna in och försvinner lika fort efter hon lämnat den.
 
Jag fick även höra från Mr P och Mrs A att de var mycket nöjda med mina insattser på annordnarträffen på af i onsdags och chefen B verkade mycket imponerad. Hade dock velat att han varit där själv och sett mina insattser. Men jag får väl nöja mig med det lilla och att Mr P och Mrs A var nöjda. Alltid något och kommer nog leva på detta hela helgen.
Tog mig en sväng på stan efter jobbet och hamnade i skoaffären vilket är ovanligt när det gäller mig. Är inte så förtjust i att gå i skoaffärer då jag sällan kan hitta skor som jag kan ha. Är man plattfotat och högvristad och andra problem med fötterna så är det varken roligt eller lätt. Hur som haver så hittade jag två par skor vilket är mer överaskande än att jag faktist gick in i en skoaffär. Jag blev med ett par nya vårskor och ett par vinterstövlar och allt under 300 kr. Ska det vara så ska det vara på rean helt klart...
 
Publicerat: 2013-01-18 @ 19:17:33


Spökande bus

En underlig dag som är svår att förklara för det har bara varit kaos och oordning på saker och ting. Inte för att det har varit dåligt men det har varit en smutta irriterande. Saker har försvunnit och flyttat på sig utan att vi har förstått varför och hur. A och jag har suttit hela eftermiddagen och funderat ut varför det har hänt saker, underliga saker hela eftermiddage. Mr P som suttit tyst och lyssnat berättar då att en av lärarna sätt ett spöke på fjärde våningen och det stärker mina misstankar med stora bokstäver. Nu vet jag att jag inte är galen.

För övrigt har det inte hänt så mycket, sprang runt på Åhlens efter jobbet för att se om jag kunde hitta något. Med ett leende på läpparna gick jag ut därifrån med en påse full med saker. Är inte där så ofta och allt mer sällan jag köper något där. Oftast har de inte något jag gillar. Det ska ske under och tur om jag verkligen hittar något.
Publicerat: 2013-01-17 @ 19:19:16


Annordnarträff

En dag fylld med saker att göra. Så pass mycket att man inte har hunnit tänka på att man faktiskt försöker att snus. Det är först nu som jag börjar känna av mitt abstinenesbesvär. Men men, kanske beror det på att jag inte har något för händerna.

Har hunnit med att sy en liten klänning under dagen. Det tog mig hela dagen då jag fick sprätta upp en del och sy om. Men har ännu inte hittat sladden till kameran. Måste ha städat bort den när jag höll på innan fönstertjommarna skulle komma.
När jag slutade för dagen gick jag till af för att ta en titt på annordnarträffen som var där. Det slutade dock med att jag blev stående vid Medborgarskolans bord där jag helt plötsligt blev indragen så fort det kom folk som var nyfikna. Men en sak är säker, tydligen kan jag prata bra inför folk med så lite info inläst som möjligt och få folk att bli intresserade.

Passade även på att handla på vägen hem och nu sitter jag halvdöd i soffan och kommer inte att röra mig ur fläcken på någon timme eller två.
Publicerat: 2013-01-16 @ 19:38:55


Snuttisar

Snön har fallit hela dagen till mitt stora förtret. Trotts detta har det glada humöret inte sviktat. Givetvis har det varit berg och dal banor under dagen, men det beror på andra saker. Så som symaskiner som krånglar, nålar som sticks, saxar som går på vift och det sistnämnda abstinens.
Har hunnit med att sy jag vet inte hur många snuttisar. (snuttisar är små snuttefiltar för er som inte förstår.) Har även hunnit med att klippa ut mönster till en pojktröja och en mössa. Har även pysslat lite med ringsmycken. Måste ju snart bli klar med detta ringsmycke projekt jag håller på med.
Det har varit lite gruff och knuff under dagen och ärligt talat har jag faktiskt inte förstått varför. Inte för att jag bryr mig så mycket så länge det inte går ut över oss andra. Vi alla kan ju ha dåliga dagar givetvis....ja ja!

SItter hemma och småfryser. Lägenheten har ännu inte kommit upp i någon någorlunda värme efter att de bytte fönster igår. När jag kom hem idag var det bara 17 grader i lägenheten. Nog är det bättre än de 10 grader jag hde igår när jag kom hem. Får bara hoppas att det går upp snart så jag slipper sitta och frysa allt för mycket.
Hörde idag av en som jobbar på PB att det hänt en mega krock på E4 var av tre människor dog. Ett femtiotal fordon krockade med varandra och tydligen var det en himla dimma och en rysande halka. Det ska ha skett i Skåne, jag tänker på dem som varit med om denna hemska sak.
Publicerat: 2013-01-15 @ 18:47:54


Kall lägenhet

Kom hem till en riktigt kall lägenhet och det var inget man förväntat sig eller varit beredd på. Så det var bara att byllta på sig med andra kläder så fort jag fick av mig mina ytterkläder. Har även tänt en himla massa ljus för att få upp värmen någorlunda mycket så att man slipper att sitta och frysa.
Undrar när de väl kom till min lägenhet för att byta fönstrena, kan inte ha kommit på förmiddagen som de skrev på pappret jag fick. Tror att de kom efter lunchen någon gång. Om de hade kommit tidigare så skulle det nog inte ha varit så här kallt som det är nu.

För övrigt har dagen varit riktigt seg och jag vet i tusan vad jag egentligen har gjort. Har inget minne för vad jag har gjort under dagen förutom gått mig själv på nerverna. Det har väl gått bra utan att ha någon snus att stoppa in i käften. Det återstår nu bara att se hur länge jag klarar av att vara utan snus innan jag åker dit igen. Men det ska gå och peppar peppar ta i trä.
Damerna har skrattat åt mig och försökt få mig att tänka på annat. De passade även på att driva en aning med mig och antagligen var det för att få igång mig.
Publicerat: 2013-01-14 @ 17:02:44


Tyst röst

En tyst röst säger mig att jag nu ska släppa allt och låta ödet ta över. Kan inte göra mer än vad jag har gjort. Har sprungit fram och tillbaka här hemma stort sett hela dagen. Har plockat och pysslat för att det ska vara åtkomligt till fönstertjommarna som kommer imorgon. Lite putt att de inte kunde sätta ut en mer specifik tid, inte för att jag kunnat ta ledigt ändå. Ja ja det blir nog bra på något sätt.

Imorgon en ny dag och en ny vecka. Får se hur det kommer att gå. Det återstår att se hur mitt humör kommer att vara då jag försöker att dra ner på snusandet. I slutet av månaden ska jag förhoppningsvis vara snusfri. Men det återstår att se. Jag känner mig själv ganska väl och jag vet hur jag kommer att vara efter tre dagar utan snus.

Är även småputt på af då jag igen efter knappt sex månader så ska jag byta handläggare igen. Han jag har haft som har varit hur bra som helst ska få andra uppgifter och jag ska få en ny handläggare i februari. Får bara hoppas att jag får någon vettig, för det finns så många stolpskott på det bygget.
Säger nu god natt och låter John Blund ta över.
Publicerat: 2013-01-13 @ 21:31:47


Julgransplundring och möbleringar

Julgransplundring och om möblering har stått på schemat under dagen. Nu sitter man man helt utslagen i soffan och fryser som en galning. Med bara 17 grader inne i lägenheten börjar man undra vart man egentligen bor. Visserligen har min lägenhet varit dragig sedan jag flyttade in för fem år sedan. Men så här kallt har det aldrig varit. Ska väl egentligen inte klaga då det finns dem som har det värre än vad jag har det.

Under eftermiddagen var man iväg till julgransplundring med syster och lillfia samt Kerstin. En trevlig eftermiddag och timmarna gick så man slapp rulla tummarna. Dansade även ut julen vilket var länge sedan jag gjorde.
När jag väl kom hem så började jag att möblera om i lägenheten så att det skulle bli lättare för fönsternissarna att komma in. Men insåg att det inte alls blev lättare, nästan besvärligare om jag ska vara ärlig. Det är inte lätt att möblera om i en liten lägenhet där man har kanske för mycket möbler framme. Ja ja, å andra sidan så blir det kanske att skjuta undan möblerna imorgon kväll så allt är klart på måndagmorgon.

Ska återgå till att frysa händerna av mig och fixa en kopp te så man blir någorlunda varm igen. Eller för stunden kanske man ska säga. Jag är inte förvånad men samtidigt smått irriterande. Känslan kommer snart att försvinna. Hoppas jag!
Publicerat: 2013-01-12 @ 19:07:15


Veckans vardag till ända

Fredag och första arbetsveckan är avklarad för den här gången. Måste medge att det är ganska skönt att det är helg nu. Men kommer antagligen vara lite smått rastlös i helgen. Får bara se till att jag har saker att göra hela tiden.
Dagen har gått hackigt hela dagen. Första timmarna gick fort som om det flög fram. Men efter fikat gick det så otroligt långsamt att man började undra om klockan verkligen fungerade. När lunchen väl varit susade eftermiddagen förbi och jag vet inte vad som egentligen hände.

Har varit mer eller mindre vimsig hela dagen. Har förlagt saker jag gjorde för stunden, tappar saker i golvet, glömmer att jag ska göra vissa saker så att folk får säga åt mig att jag glömt något. Dessutom förlägger jag sakerna så att det slutar med att alla går runt och letar (i det här fallet) efter saxen. Fråga inte hur det fungerar, men i mellan åt slutar hjärnan att fungera som den verkligen ska. Trotts detta vimsiga sätt så har jag faktiskt lyckats färdigställa en del. Så fort jag hittar kamerasladden som jag ännu en gång har förlagt kommer jag lägga upp bilderna.
Publicerat: 2013-01-11 @ 16:53:21


Konstiga ting händer

Torsdag, vad mer kan man säga? Dagen har gått långsamt även om jag har haft saker att göra stort sätt hela dagen. Alla på jobbet var mer eller mindre konstiga i sinnet och i kroppen. Det var inte många som fick saker gjorde heller. Vissa bara sprang runt och yrade mer än vanligt. Medan jag själv och några till sysslade med fler saker än en.
Mr P var mer eller mindre föbryllad de gånger han kom upp till oss och gjorde sitt. Det var även vissa som påpekade att det var något som inte stämde med oss då A och jag själv inte munhöggs som vi brukade göra.

På måndag kommer det några tjommar och byter ut fönstrena i lägenheten. De har hållt på hela senhösten och vintern med att byta ut fönstrena i området. Men eftersom de inte skrev vilken tid de skulle komma kan jag inte vara hemma. De får helt enkelt använda huvudnyckeln och så får jag skicka över Kerstin för att kolla vad de gör och har gjort...
Publicerat: 2013-01-10 @ 19:00:04


Under tyggömmornas hemlighet

Dagen har gått otroligt fort idag och jag vet inte varför eller hur det har lyckats med det. Har inte alls hängt med över huvudtaget och det har varit fler av damerna som har sagt det samma under dagen. Men det har varit en händelserik dag då det har hänt så mycket och inget mishmash har varit framme och pyrt.

Vid elva tiden var vi ett gäng som gick till domkyrkan och gick på en guidad rundtur i kyrkan. Som dessutom heter St: Pärskyrkan. Det hade jag ingen aning om om jag ska vara sannerlig. Intressant och guiden var riktigt bra, man ville verkligen lyssna på henne och ville veta med. Det är inte många guider som lyckas med detta.
Efter besöket i domkyrkan gick E och jag in till en av affärerna inne i stan för att få lite insperation då vi ska sy en del kläder nu hade vi tänkt. Kvinnan som har butiken verkade vara intresserad och tyckte att det lät spännande när vi berättade vad vi höll på med. Hon gav oss en del tips och idéer. Vi fick verkligen insperation och mycket mer.

Nu sitter man hemma och undrar vad man ska göra, har för mycket energi idag med känner jag. Det finns alltid något att göra och nu lever grannen över mig rövare och han började redan imorse när jag skulle gå till jobbet. Yeyh!!!
 
Publicerat: 2013-01-09 @ 18:30:34


Flygande fåglar kring mitt huvud

God morgon god morgon hör hur fåglar sjunger god morgon i kör!!!!
 
Ny dag och nya möjligheter. Idag ska saker hände och jag är på riktigt gott humör trotts att klockan knappt är sju på morgonen. Den är inte äns halv sju och fåglarna som flyger kring mitt huvud kvittrar för fullt. Ja jag vet, jag har inte alla hästar hemma. Men vem har det egentligen? Det hjälper i mellan åt att vara lite stollig i den galna värld vi lever i som mor brukar säga.
 
Publicerat: 2013-01-09 @ 06:14:00


Extra energi med extra krydda

Tisdag och jag är slutkörd. Trotts detta så har jag fortfarande mycket energi kvar i kröppa stölla. Förstår inte vad som har hänt, men är tacksam för det lilla. Passar på att utnyttja energin till max och gör saker som jag skjutit upp jag vet inte hur länge nu.

Har till och med hunnit med att göra ett storkok på köttfärs, falukorv, grönsaker, vitabönor, krossade tomater och vet inte hur mycket kryddor. Allt ner i gammelmormors gutjärnsgryta och bryner allt och har ner kryddor och krossade tomater samt chili sås. Bara så att ni vet jag är ett STORT chili fan så det blev mycket chili.
Så med andra ord slängde jag bara ihop något som farmor skulle säga. Det blev godare än vad jag trodde att det skulle bli. Så nu har jag matlådor för en tid framöver. Undrar om man får vuxen poäng för att göra storkok??? Tror det faktiskt.

För övrigt har det inte hänt så mycket under dagen. Har sprungit runt på stan och stor shoppat med Mr P, E, R, D och K. Tyckte nästan synd om Mr P, vi körde nästan slut på honom. Å andra sidan så är det han som har kortet. Har även hunnit på att testa att göra en nässesär (stavas det så?) Som jag sydde dit et kort som var laminerat. Intressant måste jag säga och det var inte igår jag sydde dit ett blixtlås.
Publicerat: 2013-01-08 @ 19:00:16


Första dagen överstökad

Hemkommen från jobbet och inser att jag är tröttare än vad jag räknat med. Men på ett tillfredställande sätt. Vänta nu....vad var det jag sa? Jo det stämmer, det var länge sedan sist måste jag erkänna. Kan inte komma ihåg när det inträffade senast.
Dagen började som vanligt och A och jag själv var igång med vårt tjivande och halvbråkande sätt. Några av de andra skrattade gott och talade glatt om att nu var vi tillbaka nu när A och jag tjivar med varandra. Bara synd att E inte kom idag annars hade det varit fulländat med en mänge tjivande.

Förövrigt har det inte hänt så mycket under dagen, den har flytit på bra och det var bättre än vad jag trodde om jag ska vara ärlig. Men Har inte pratat så mycket med en viss person, försökt att undvika obehagliga situationer. Konstigt så smög personen i fråga fram bakom mig hela tiden och skrämde mig.
Publicerat: 2013-01-07 @ 18:17:31


Äntligen måndag

Då är det äntligen måndag och jag måste erkänna att jag vaknade före alla mina larm gick igång. Det händer inte så ofta men de kommer även om de är sällsynta. Nu behöver jag inte vara lika rastlös och rotlös på mig själv och för mig själv.
 
Dagens låt blir därför Lenas och min absoluta favoritlåt av Righteous Brothers med låten Unchained Melody. Enligt Lena så är detta en av låtarna till mitt framtida bröllop. Fick veta detta innan vi lärt känna varandra ordentligt. Hur gulligt är inte det?
 
Nej dags att klä på sig och bege sig till bussen så att man inte blir försenad första dagen efter jul...skulle sitta snyggt. Å andra sidan kanske det inte skulle skada då jag fasar för att inse att man är tillbaka i verkligheten igen. Vissa saker vill man gärna glömma men vet att man inte kan.
 
 
Publicerat: 2013-01-07 @ 06:38:00


Småtimmarna kommer tillbaka

Hemma igen efter att ha varit iväg hem till far och sedan till faster. Har spelat bingolotto denna söndag och som vanligt vann man inget. Inte för att jag är förvånad men ändå.
Imorgon ska man börja jobba igen och det känns riktigt bra om jag ska vara ärlig. Gäller att lägga sig i tid så att man inte försover sig.
 
 
 En av de absolut bästa låtarna som Alice Copper har gjort.
Publicerat: 2013-01-06 @ 20:38:00


Årets första söndag

Godmorgon gott folk, En ny dag att ta till vara och sedan lägga undan bland allt damm. Söndag idag då och ska hem till far och äta lunch. Sedan får vi se om jag följer med och spelar bingolotto hos faster. Det återstår att se som sagt. Dessutom så är det ju årets första söndag, inte för att det gör någon större skillnad egentligen. Bara något jag reflekterade över.

Har ännu inte plockat undan alla julsaker så det är dags att jag gör det innan de dammar fast eller något. Visserligen varar ju julen ända fram till påsken, men så roligt ska vi inte ha det! Nej dags att fortsätta innan det bara blir galet och jag glömmer eller skjuter upp saker och ting. Kanske lika bra att ta fram den stora piskan och sätta den på turbonivå!

 

 

Publicerat: 2013-01-06 @ 10:29:00


Rastlös lördag

Lördag och inget har hänt egentligen. Har slöat och försökt att skriva lite, inte för att det har gått så bra men ändå. Är idag rastlösheten själv och vad jag än gör blir jag bara mer rastlös. Kanske borde ta mig en prommis för att gå bort lite av rastlösheten.
Har kollat genom alla mina skivor då jag har smått möblerat om med få saker som går att flytta på. När jag höll på hittade jag en skiva med Spice Girls...gises det var länge sedan jag lyssnade på dem och tänk man var inte gammal när man började gilla dem. Ha ha!!! Av alla sådana band som fanns då var jag bara tvungen att gilla dem. Inte för att de är dåliga så, men det är så förvånadsvärt inte mig idag.
 
 
En av de bästa låtarna de har gjort.
Publicerat: 2013-01-05 @ 20:11:23


Kväller igen

Kväller redan? Ja tydligen och jag hinner inte riktigt med märker jag. Har varit hemma hos syster och ätit middag och fördrivit några timmar. Har även hunnit med lite små pyssel här hemma. Däremot så kommer jag lägga mig tidigt ikväll känner jag då det har blivit sena kvällar några kvällar i rad nu.

Imorgon är det lördag och en dag närmare till att börja jobba. Ska bli riktigt skönt att få börja jobba igen. Saknar faktiskt damerna i hönsgården. Alla glada skratt och retstickepikarna. Mitt liv är egentligen inte mer spännande än så här. Ganska tragiskt men jag är nöjd och det är det viktigaste tror jag.
Publicerat: 2013-01-04 @ 21:58:09


Förmiddagslur

Har tagit mig en tupplur under senförmiddagen och tidiga eftermiddagen. Behövde det kände jag, inte ofta man tar en tupplur mitt på dagen. Får passa på att njuta medan det varar för på måndag är det dags att återgå till vardagen.
Har pysslat lite här hemma (vilket tydligen är ett evighetsprojekt) och har funderingar att möblera om lite här hemma. Men frågan är hur då det inte är mycket yta att tala om när det kommer till min lägenhet. Får helt enkelt fundera och klura ut det ett tag till.
Publicerat: 2013-01-04 @ 15:15:01


Där sömnen tar vid

Tro det eller ej men sömnen har tagit över denna dag och jag har inte fått något gjort. Har varit alltför trött och det kan ju kanske bero på att jag inte kunde somna igår kväll. Somnade vid fyra imorse och sedan dess har jag sovit från och till hela dagen. Frågan är om jag kommer somna ikväll. Det återstår att se helt enkelt.
Imorgon blir det att plocka ner alla julsaker igen. Så min lilla tomte armé får återgå att vakta källarförådet igen.
Publicerat: 2013-01-03 @ 19:40:40


Lost in translation

Dagen har gått vilse och jag har inte gjort så mycket vettigt under dagen. Å andra sidan tog jag mig en extra lång sovmorgon. Satte inte något larm utan lät min kropp bestämma när jag skulle vakna. Mycket härligt, kanske sov lag lite väl länge. Men min kropp och mitt sinne behövde det nog misstänker jag. Har varit så trött så länge nu så kanske behövde jag det.

Bara några dagar kvar av min jul/nyårsledighet. På måndag blir det att återgå till vardagen igen. Längtar faktiskt nästan till att få börja jobba igen. Återgå till det normala så att säga. Har varit allt för rastlös så länge nu. Nästan så att jag har blivit lost in translation.
Blir kanske det i mellan åt, vad vet jag och ja ja....orkar inte gå djupar in i det.
Publicerat: 2013-01-02 @ 16:42:23


Nyhetens behag

Tror att nyhetens behag har laggt sig. 2013 är inte mer än ett vanligt år. Precis som året innan, man hade samma förväntningar för 2012.
Mer angående detta har jag inte alls, påpekat och klart för vem som helst och ingen alls.

Har segat messt hela dagen och lyssnat på grannens hund yla stort sät hela eftermiddagen. Tröttsamt irriterande men jag orkar inte bry mig längre. Vad jag än gör verkar inget hjälpa. Grannen lyssnart inte och har tusen olika ursäkter på lager. Hyresvärden rycker på axlarna och frågar mig vad de egentligen kan göra.
Detta kanske låter elakt, men om jag hade ett hagelgivär så skulle jag skjuta hunden så att han har annat att tänka på. Det är bara tur att jag inget hagelgivär äger. Kan dock få drömma mig bort om bättre allternativa verkligheter.
Publicerat: 2013-01-01 @ 21:52:08


Det nya årets dag

Ny dag, nästan ny vecka, ny månad och absolut nytt år. Men känner då ingen skillnad. Det är precis som vanligt bara det att det inte är 2012 längre.
Sitter och småslöar framför datorn och har ingen ork till något stort idag. Kommer mig inte för något och ärligt talat vet jag inte om jag vill det heller. En dag som denna så får man ta en dag ledigt från att göra inget alls. En ganska bra start på det nya året tycker jag.
Publicerat: 2013-01-01 @ 14:04:38RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!