Lavender doft sprider sig

 
Sommaren över och hösten har kommit. Det ser vi fram emot med både stora steg och glädje. En massa tid kommer nu förspillas på landet och jag bara ler. Vad är hemligheten? Storstadsvimlet borta och landsbyggdens lunk har tagit över. Visserligen bara för några dagar men ändå. Vem kunde ana att en storstadstjej som jag skulle vara så glad i att komma ut på landet? Men å andra sidan har jag vetat i hela mitt vuxna liv att jag inte är en storstadstjej utan en småstadstjej. Men har inte kommit bort från storstaden ännu.
 
 
Publicerat: 2013-08-31 @ 15:58:00


Händelsernas helg

Halvdag på jobbet. Masa masa och dras med packning hem till mor. För att på eftermiddagen sedan åka iväg till landet och tillbringa några dagar i en kohage. Kan det bli bättre än så? Sedan blir det även ett besök till Loftahammar och Loftahammar dagarna. Och vem vet, kanske blir det det en tur till skogen för att plocka svamp och bär. Ser fram emot detta och med dagen till trotts blir det inte bättre än så här.
 
Dagen kommer bli bra och tiden läre flyga iväg som vanligt eller så kommer den masa sig fram i lunken takt. Även det är som vanligt och det kommer att spegla sig i vad humöret kommer att ge. Antingen mer eller mindre och jag är nöjd. Får bara hoppas att det håller sig och inte blir för dåligt. Det vill vi ju inte.
Publicerat: 2013-08-30 @ 09:05:00


Golvad är bara förnamnet

Torsdag som känns som fredag och kroppen är nu riktigt säker på att den är trött. Men sinnet ligger på topp och det bådar alltid gott eller hur?
Det har hänt en hel del under dagen och det är svårt att få ner allt på papper. Den har inte varit händelselös det kan jag lova. Och jag förstår inte varför folk får för sig saker bara för att min humor är som den är. Kan bara säga att det var inte jag som började eller sa något så att alla andra kom igång.

Även om jag blev golvad och låg dubbelvikt på golvet slutade det inte hända saker. Dessutom tycker de att jag är tokig för att jag har påbörjat en julgranskula kollektion. Men det är snart jul även om de inte vill inse det. Imorgon blir det halvdag och sedan blir det till att följa med mor och styvfar till landet och Loftahammar. Ska bli skönt att få lämna storstan för några dagar. Nu ska jag gå och packa väskan och sedan knyta några band med duschen och sängen.
Publicerat: 2013-08-29 @ 19:57:37


Besprutad vs besudlad

Tisdag, men det känns som om det vore torsdag eller fredag. Huga huga! Veckovild och själen hänger inte alls med. Men men thats life som många skulle säga. Å andra sidan så kan det bara förklars med detta för hur dagen har varit. Inte dålig på något sätt tvärtom vill jag mena. Ibland undrar jag verkligen i vilken den av denna dubbeltydiga värld jag lever i.
Galenskap är bara förnamnet på hur dagarna kan se ut och jag förundras. Idag har man blivit både besprutad och besudlad på samma gång och vips så är man gravid. Både A och jag själv ska då tydligen ha barn i juni och AS är då "fadern". Hur ska jag förklara? Våra teorier spårade ur en aning och allt misstolkades av de andra. Bara tur att Mr P och Miss A inte var i närheten av oss just då.

För övrigt har det inte hänt så mycket under dagen. Fick beröm av de andra för vår fina uppsättning av utställningen som Medborgarskolan har på biblioteket. Nu återstår det bara att se vad de övriga på kontoret tycker om den. Man vet aldrig och vill ju gärna ha bra kritik för det man gör åt dem. För de kunde lika gärna ha gjort det själva och vi kunde ha vägrat.
Sitter nu och förundras över hur den digitala världen påverkar en ensam varelse i sin mycket nersuttna soffa. Mer underligare saker har man ju funderat på men detta verkar vara det som slår högst i tak för tillfället. Dessutom har man gjort ett storkok på en annan form av kebab/rädis, fläsk kött gryta. Det luktar gött i hela lägenheten. Dessutom har jag insett att jag måste uppdatera lite i mitt kryddskåp eller kryddhylla är nog mer rätt. Allt börjar ta slut och de kryddor jag minst använder har jag tydligen dubbelt av. Undrar hur det kommer sig. Och det mina vänner kommer jag aldrig få veta för jag är en komplex person som tror för mycket på dubbelheten.
Publicerat: 2013-08-27 @ 20:02:02


Utställningar och irriterande moment

En hektiskt dag med saker att göra och skratt mest hela tiden. Förmiddagen gick visserligen segt och jag var mest irriterad på folk efter veckomötet. Vissa dagar ska man helst stoppa sitt humör längst in i en mörk garderob. Bara tur att eftermiddagen vägde upp det hela. Har ställt upp en utställning tillsammans med K och E 1. Tiden gick fort och vi hade riktigt roligt när vi ställde upp allt. Nu får vi bara hoppas på att Miss H 1 och Mr G blir nöjda med vad vi gjort.

Sitter nu hemma och är helt slutkörd och värkande fötter som gör sig påminda. Ska försöka att fixa till lite lunch till imorgon så att jag inte behöver gå hungrig imorgon. Har mer att göra innan jag kan göra kväller och få min ömma kropp att vila. Känns som en evighet och skulle göra vad som helst för att få gå och sova nu om jag ska vara ärlig.
Imorgon är en ny dag och med nya möjligheter. Det återstår bara vad jag kommer att göra med det hela. Nu däremot ska jag bara njuta av kvällen och att jag faktiskt klarat av måndagen.
Publicerat: 2013-08-26 @ 18:45:50


Mat, bingolotto och kväller

Söndag och slutet på en händelserik vecka mer eller mindre. Inte mycket som egentligen händer om jag ska vara ärlig och tänka till mer än en gång. Dagen har passerat som om inget annat hänt. Omvärlden har inte förekommit mig med något och viseversa. Varit hemma hos far och ätit god mat och spelat bingolotto. Som vanligt vann jag inte och jag är inte förvånad heller. Men står fast vid att den nya programledaren inte håller måttet för programmet.

Har även fått den nya telefonen nu och det kommer ta sin lilla tid innan jag förstår mig på den. Den nya tekniken är långt för mig och där lär den vara resten av mitt liv också. Det är bara att inse att jag börjar bli gammal. Min elva åriga systerson skulle förstå det bättre än vad jag gör.
Blir en tidig kväll för min del känner jag även om jag för en gång skull fick jag sova ordentligt inatt. Men tar det inte för givet om man säger så. Imorgon blir det en ny vecka med nya möjligheter. Måndagen kommer att vara fylld med saker att göra iaf hela förmiddagen.
Publicerat: 2013-08-25 @ 20:53:51


Lördags tankar

Lördagskväll och jag kan inte påstå att jag har gjort något speciellt under dagen. Har mest slöat och försökt ge mig på att skriva, men ack vad segt det går. Det är lite som koda och som är på väg att stelna.
Vädret har hållt i sig och det har blivit en tur runt området för en nypa frisk luft och lite cirkulationsövningar. Ha ha!

Snart en ny vecka och på måndag ska K, E1 och jag hjälpa Miss H 1 och Mr G med en utställnings som de ska ha på bibioteket. Kul att de frågade oss om vi var intresserade av att hjälpa till då vi hade en egen utställning i våras. Nu ska jag släppa in John Blund och bjuda honom på en kopp kvällste innan jag bråttas med kudden.
Publicerat: 2013-08-24 @ 20:59:44


Dåligt humör

Kväller och med fötterna i väldans högläge.Är tröttare än på länge och misstänker att jag kommer sova gött inatt för en gång skull. Det har varit en lång dag och jag var inte på topphumör. Visserligen var det en bra dag och fick saker gjorda men var på dåligt humör hela dagen. Har huggit och varit som ett ilsket bi. De andra har har skrattat gott och försökt att reta mig extra mycket.

Efter jobbet blev det en tur till internationella streetmarket. Det blev lite små saker som inhandlades. Men ack vad folk det var, men det är mig inte förvånande. Kom hem senare än vanligt och är nu helt färdig. Visserligen har humöret blivit bättre men det blir en tidig kväll för min del.
Publicerat: 2013-08-22 @ 19:58:55


Dags att börja

Uppe med tuppen och glad i hågen. Det blir nog en bra torsdag det här, som vanligt i den här galna men härliga hönsgården. Det är bara att börja jobba och få lite gjort. Ska färdigställa lite saker som ska med till Hospitalstorgets dag den 21 september. Visst det är över en månad kvar men å andra sidan är det en del vi ska göra.
 
 
 
Publicerat: 2013-08-22 @ 08:45:00


Matmarknad och bläckande fiskar

Onsdag och jag trodde inte att dagen skulle ta slut. För första gången på mycket länge gick en onsdag mycket långsamt. Långsammare än vad det brukar göra. Inte för att det gör så mycket egentligen men ibland börjar man undra.
Har visserligen fått saker gjorda under dagen. Har nästan virkat klart min tredje bläckfisk. Dock fick man höra en och annan kommentar för att jag irriterande mig på jag virkar för hårt. Under förmiddagen hade vi sångstund med Mr PA, men jag måste medge att jag är besviken. Det är inte samma sak utan Miss H 2. Dessutom sjöng vi stort sätt bara sånger en an inte hört tidigare. Kände ingen glädje för sjungandet idag. Det är som om jag tappat det hela. Jag var även iväg till läkaren idag och fick tiden att gå för en stund. Det känns som om jag är på rätt väg nu. Men det är långt kvar får jag medge.

Eftermiddagen gick fortare än förmiddagen men ändå var det som om tiden stod stilla. Hann även med att ta en snabb sväng runt St:Larsgaten och kollade in den internationella matmarknaden. Får bli en mer noggrann sväng imorgon. Sitter nu hemma och förundras över hur mina axlar kan bråka om vartannat. Inte bara ena utan båda två. Axlarna har bråkat och skrällt hela veckan och jag börjar bli trött på det. Inget finns det att göra förutom lite sjukgymnastik. Ska snart göra lite kväller och hoppas på att morgondagen blir varse.
Publicerat: 2013-08-21 @ 19:13:06


Låga ribbor och galna kosjukan

Komiska dagar har kommit och gått under årens lopp. Idag var en sådan dag som ledde till galenskaper och goda skratt. Vanliga fall brukar det vara jag som lägger ribban lågt men inte idag. E1 och M har triggat igång och trycker ner ribban mer och mer. Det är svårt att hålla sig för skratt och vika sig dubbelt.

Egentligen förutom alla galenskaper har det inte hänt så mycket. Haft konferansmöte i Trädgårdsföreningen med MA, D och E 2 vilket var mycket givande och oerhört trevligt. Suttit och planerat för Hospitaltorgetsdag den 21 september. Vilket ni måste komma och kolla in när det väl beger sig. Förövrigt vad då? Har sett hur det är att jobba med hela kroppen med hela möblemanget man har i rummet. Inte ofta man ser en vuxen man stå på alla fyra på ett arbetsbord för att hjälpa till och rita av ett mönster. Mr P var antagligen glad över att vi inte fotograferade det, men det hade varit roligt. Svårt att förklara, måste nästan vara där för att kunna förstå. Börjar undra om vi inte besitter galna kosjukan allihop.

Imorgon blir det första körsången/sångstunden utan vår körledare. Kommer kännas tungt men vi ska hålla humöret uppe och göra vårt bästa. För det är roligt att sjunga och vi har lärt oss så otroligt roligt. Nu är det kväller och det blir tidigt för min del. Sov dåligt inatt och tröttheten börjar ta ut sin rätt. Men jag är nöjd med dagen.
Publicerat: 2013-08-20 @ 18:35:29


Vad ska man välja

 
 
 
Vad är egentligen roligast? Virka, sy eller hålla på med ringsmycken? Det är svårt att välja och det är tur att man faktiskt kan välja alla tre sakerna. Inte samtidigt kanske men kunna välja helt enkelt. Lite ombyte förnöjer som det så fint heter.
 
 
 
 
 
 
 
Publicerat: 2013-08-19 @ 09:45:00


Söndagsfasoner

Helgen till ända och snart om några timmar påbörjas en ny vecka. Med nya möjligheter och val. Får bara hoppas att humöret är på topp och inget som sätter sig på tvären. Men med min vanliga otur skulle jag inte förvåna mig om det skedde. Får helt enkelt hålla båda tassarna på det bästa av det som går att välja. Är bara glad att jag har huvudet upp och fötterna ner.

Har varit iväg och firat mor idag och åt en mycket god middag. Moster var där och förgyllde dagen med sin närvaro. Det blev en heldag hemma hos mor och Anton. Det började inte bra då jag missade den buss jag hade tänkt ta från börja. Denna odör behagade sig att komma tre minuter för tidigt. Jag är inte förvånad samtidigt som jag är det. Å andra sidan är det ju Östgötatrafiken vi pratar om här. Bara skönt att det återgår till höst, vinter och vår tidtabellen nu.

Varit hemma en stund nu och snart ska jag sätta fart på raketen för att få ordning på lite innan jag gör kväller för denna gång. Alltid segt att komma igång och jag förstår inte att jag alltid ska vara så seg. När jag väl kommer igång så är jag klar på ett nafs. Har även hunnit med att plantera om två växter som stått och rotat till sig lite. Nu är frågan vart de ska stå, mina fönster är ju fyllda till max. Men å andra sidan så kanske jag ska rensa bort lite av alla sprätt iväg jag har. Det är en annan dags händelser.
Publicerat: 2013-08-18 @ 19:33:34


Födelsekalas och virkat

Helg och sakta men säkert går lördagen över till söndag. Vad har jag egentligen gjort då veckan har gått som om det bara varit en dag? Har kanske gjort mer än vad jag kan bekomma mig med att komma ihåg. Men mitt minne är ju som det är, det kommer och går som det själv vill. Om det är en fördel eller en nackdel har jag ingen aning om och jag vill nog inte veta heller.
Idag har jag varit iväg för att fira min styvmor då hon fyllde igår fredag. Trevligt, men var trött i huvudet när jag väl kom hem. Imorgon blir det att åka hem till mor för att fira henne. Det är den ena födelsedagen efter den andra nu en tid framöver. Det blir att tänka till både en och två gånger.
 
Har suttit och virkat under kvällen och det är svårt att släppa det nu när jag kommit igång. Det trodde jag aldrig att jag skulle säga. Jag som alltid trott att jag inte var någon virkmänniska. Nu skulle min gamla slöjdlärare från högstadiet se mig. Enligt henne kunde jag inget inget och var för dum för att lära mig. Hur som helst så virkar vi nu en massa bläckfiskar på jobbet som ska till neonatalavdelningen (tror att det stavas så), avdelningen för förtidigt födda. Och dessa bläckfiskar blir så fina så fina. Har själv hunnit göra en och är inne på min andra och tredje. Den andra är på jobbet och den tredje gör jag hemma.
 
 
Publicerat: 2013-08-17 @ 21:13:52


Skratt, tårar och verkligheten

All I can say: O my good! En dag fylld med galna skratt, tårar och glädje. Det har varit intensivt och givande på flera olika sätt. Denna dag går inte att få bättre. Det går inte att föreställa sig riktigt. Även om regnet och åskan visat sig mellan varven hela dagen har humöret verkligen legat på topp. Men min lilltås humör har inte riktigt haft det positiva humöret. Det har bultat som om jag fått en låda med betong  block i på tån.
 
Under förmiddagen hade vi veckans höjdpunkt, körsång. Det ar en sådan intensitet, vilket det brukar vara men idag var det så uppenbart, så verkligt. Dessutom tackade vi av vår underbara körledare Miss H 2. Det blev en del tårar och en hel del skratt. Det kommer inte bli det samma utan henne när vi fortsätter med vårt sjungande.
Under eftermiddagen blev det att färdigställa och förundras hur dagen har varit. Damerna fick sig även ett gott skratt när jag kom ner från plan 5 var jag full med skratt. Det är inte varje dag man åker hiss med en takläggare i shorts och linne och pratar om hissar. Tyvärr fick damerna för sig andra saker och drev på det hela. Men det bjuder jag på, det var faktiskt riktigt komiskt. Dessutom försvann Mr A ner för trapporna fortare än kvickt istället för att vara mitt "förkläde".
 
Sitter nu och njuter av det mullrande som tar sig fram utanför och försöker ta mig för att göra lite nytta här hemma med. Det är inte lätt när man faktiskt är helt utkörd och trött i sinnet. Lyckligtvis nu så är det på ett bra sätt och det har jag inte känt på evigheter. Jag vaknade även imorse mer utvilad än vad jag har varit på över ett år. Något händer och jag tror det är höstens magiska mönster som börjar ta sig fram.
 
 
Publicerat: 2013-08-14 @ 18:48:26


Långkörare

En lång dag som är långt ifrån att vara färdig. Men både kropp och knopp börjar säga ifrån. Skulle kunna tro att jag tillhör en äldre generation. Men icke, men det känns så iaf.
Har blivit en del att göra under dagen som så många gånger förr. Har försökt att färdigställa lapptäcket, men det tar sin lilla tid att sy ihop det för hand. Längre tid tar det när man inser att man har satt ihop det fel. Bara att repa upp allt igen. Har även tränat in lite på sången vi ska sjunga för Miss H 2. Sedan satt vi bara och jamade lite och sjöng för glatta livet även om det bara var några textrader här och där.
Jag hann även ta en långkörare till prommis innan lunch och försökte få igång både knopp och kropp. Lyckades inte riktigt med detta förutom att få upp stegen på stegräknare. Alltid något.
 
Har hunnit små tjabbla med damerna under dagen som tillhör det vanliga. Mr P lyckades skrämma mig när han skulle visa hur man skrämmer mig. Hur han lyckades med detta har jag ingen aning, men jag är inte svår att skrämma. A förvarnade mig innan hon skulle förvarna mig om att hon kom vilket i sig gav alla ett hjärtligt skratt. Därav Mr P:s demostration. M och E1 missförstod ett flertal gånger och om det var medvetet eller inte har jag ingen aning om. Det vet bara ödets tomhet om.
Sitter nu hemma och försöker lista ut en bra present till vissa som tydligen fyller år snart. Inte lätt men jag kommer nog på det förr eller senare. Dessutom behöver jag fixa till lunchen för morgondagen och jag behöver leta reda på kameran så att E1 och jag kan filma klart allt och köra finslipet.
Publicerat: 2013-08-13 @ 19:04:58


Tragiskt men sant

Helgen har nu passerat sitt slut och kvällen har nått sin barm. Med andra ord så är det snart dags att krypa till kojs och vänta in morgondagen. En ny dag och en ny vecka fylld med möjligheter och nya galna skratt. Kan båda både gott och ont för ingen vet vad som komma skall. Har inte gjort så mycket av dagen, utan bara tagit den som den kommit. Har varit hemma hos far och ätit mat och spelat bingolotto. Inte för att jag vann något. Men det var skönt att få komma hemifrån ett tag. Och en sak är säker och det är att jag inte alls gillar det nya upplägget av det gamla sedvanliga programmet bingolotto. Den nya programledaren Marie Särneholt, tja det är inte lätt att ta över efter så många olika programledare. Men nja...jag tror tyvärr inte att hon är rätt för programmet. Tyvärr så måste jag säga att de kommer att förlora på det nya upplägget och den nya programlederen. Synd men sant, men å andra sidan vem bryr sig om det? Det blir inte många tillfällen jag kommer titta på det.

Nu ska jag försöka varva ner, sedan ställa mig i duschen för att sedan påbörja nya vanor som jag fått i uppgift av sköterskan jag träffade i fredags. Lägga sig vid samma tid varje kväll och sedan gå upp vid samma tid på morgonen. Men å andra sidan att gå upp skapligt i veckorna kommer inte bli så svårt då jag måste gå upp tidigt. Men det är helgerna som kommer att slå fel. Det är likadant när jag lägger mig, vissa kvällar är jag tröttare än andra.
Publicerat: 2013-08-11 @ 21:01:43


Korta minnets dag

En dag utan mycket att göra för övrigt. Skulle ha haft tvättstugan idag men kom på det för bara några minuter sedan. Jag insåg ganska fort att det inte var någon mening med att gå ner och tvätta nu när strömmen tyvärr är avstängd. Jag går ingen nöd direkt och får helt enkelt boka om min tvättid inget mer med det. Ibland skulle det vara bra med en tvättmaskin i lägenheten.

Annars händer det inte så mycket. Har suttit och övat in en sång som vi ska sjunga för vår körledare då hon och hennes sambo kommit in på en utbildning i Örnsköldsvik tror jag det var. Och Bagge är tydligen en stor del av utbildningen så det är spännande. Eftersom de börjar där uppe så kommer vi förlora vår körledare och på onsdag blir det sista gången. Lite tråkigt då kören var vår höjdpunkt på hela veckan. Nu får vi bara hoppas på att Mr P och Miss H1 mfl hittar någon ny. Men det kommer inte bli samma sak utan Miss H2.
Publicerat: 2013-08-10 @ 22:18:00


Goda ting är tre

Dagen har varit mycket och bägaren har runnit över ett antal gånger. Men med detta till trots har det varit bra och övervägande lugnt. Somnade inte som jag skulle igår kväll och sov verkligen dåligt inatt. Så jag har varit mer eller mindre seg under dagen.
Har inte fått något direkt gjort under dagen och Mr P var förvånad över att jag faktiskt inte fått något färdigställt under dagen. Kan ju inte producera saker hela tiden eller hur? Vi kom in på teckenspråk och det blir nog en snabb genomgång nu under hösten då jag ska lära dem alfabetet och några enkla fraser.

Var även iväg och träffade en sköterska för att få prata och få hjälp med att bygga upp det tilltrasslande självförtroende man har. Det var tungt och mycket kom upp till ytan. Samtidigt som det faktiskt var riktigt skönt att få prata om allt. Det är så mycket jag inte har fått reda ut som jag nu får hjälp med. Nu kan inte arbetsförmedlingen säga så mycket mer. Då de har tjatat på mig i ett års tid att jag ska prata med någon. Även om vi inte kom så långt idag kändes det skönt och ska låta det få ta sig fram så långsamt som det behövs eller hur fort det nu vill.

Blir en tidig kväll ikväll och som en ny uppgift jag fått ska jag införa fasta läggdagstider och fasta tider då jag ska gå upp. Vet inte hur jag ska klara av det men det får bli som det blir. Det är alltid början som är svårt och kanske men bara kanske kan man få sova en hel natt. Alla goda ting är ju tre sägs det och vem vet vad som komma skall.
Publicerat: 2013-08-09 @ 16:41:17


Hemmavarande

Ännu en dag till ända och min kropp har inte alls varit tillfreds med dagen. Har varit mer eller mindre utslagen idag. Det är tyvärr en av effekterna jag får efter att ha haft migrän. Har mestadels sovit och försökt få kroppen att komma i balans igen. Förhoppningsvis och ganska troligt kommer jag åkta och jobba imorgon, men man vet aldrig hur det kommer att vara.

Under eftermiddagen har det regnat mer eller mindre och är ganska nöjd med att jag inte behövt vara utomhus. Även om jag gillar regnet så är det ganska skönt att slippa det. Ska nu försöka plocka undan innan jag knoppar in i John Blunds värld.
Publicerat: 2013-08-08 @ 17:56:41


Migrän

Har fått tillbringa dagen hemma. Inget jag direkt har planerat eller något som jag egentligen vill. Men har man migrän och inte kan röra sig så har man inte mycket att välja på. Som tur är så har det börjat släppa och jag kan börjar röra på mig igen. Känner fortfarande av det men det är inte så illa.
Nu får jag bara hoppas på att det släpper helt och att jag kan återgå till det normala igen imorgon. Jag tror att värmen har gjort sitt och satt mitt huvud ur spel. Får bara hoppas att värmen inte håller i sig för länge bara, för annars kan jag räkna med att jag får tillbringa fler dagar hemma. Inte alls roligt.
Publicerat: 2013-08-07 @ 16:53:21


Trädgårdsföreningen och sengångare

Bortsätt från att jag har smält bort under dagen har dagen faktiskt varit riktigt bra. Har egentligen inte gjort så mycket under dagen då värmen gjort mig mer slö än en sengångare. Med värmen till trots har det hänt en hel del och det känns nu riktigt bra att vara tillbaka till vardagen igen. Mr PA och M har haft mycket roligt med min bekostnad och jämfört mig mellan åt med en röd tomat. Konstigt det där men det bjuder jag på. Samtalen har varit många och kan jag säga väldigt olika varandra. Mycket prat om åska och oväder, världsliga citat och saker vi kan tänka oss göra under hösten.
 
Har hunnit med att tänka ut en del julklappar även om det är ett tag kvar till jul. Men det gäller att vara förberedd på saker och ting. En tur till trädgårdsföreningen hann göras även om det inte blev speciellt länge då himlen plötsligt öppnade sig. Det var mer under eftermiddagen jag fick saker gjorda och det är egentligen underligt att det kan vara så. Men ska väl inte klaga, men som typisk svensk jag är så är det oundvikligt att klaga på vädret. Det sitter i generna.
 
Har suttit hemma nu ett tag och försökt att återhämda mig efter värmen. Snart dags att fixa till lunchen och sedan ta en kall dusch. Innan det blir kväller har jag en del saker att göra. Enligt vissa är jag tydligen både tandfen och John Blund på en och samma gång. Vet inte hur det gick till men så är det iaf. Vi disskuterade även hur vi söker jobb osv och Mr P tyckte att vi skulle söka jobben som läkare och kirurger då vi kan sy både med symaskin och för hand och sticka med både en och två stickor. Osv osv...
Publicerat: 2013-08-06 @ 18:45:56


Slutkörd med mer att göra

Är helt slutkörd och energin är stort sett slut. Ändå har jag mer att göra innan dagen är över. Första dagen på jobbet efter ledigheten var enkel och energi krävande. Även om jag inte gjort speciellt mycket känner jag av dagen. Otroligt egentligen om man tänker efter samtidigt som jag inte alls förstår det.

Även om arbetsdagen är över har jag små saker att göra innan jag kan göra kväller. Otroligt att det aldrig tar slut. Hur kan det komma sig? Ska försöka att laga till lite mat och sedan ta en kall dusch för att sedan sätta fötterna i högläge med TV dosan i högerhanden. Igår blev det ingen mat lagad så det blev till att ta med sig yoghurt och flingor.
Publicerat: 2013-08-05 @ 17:58:49


Förvirring

Egendomliga saker händer hela tiden och det medvetna som befinner sig i en strejkande kropp. Mina axlar har bråka stort sätt hela dagen och hakat sig titt som tätt. Inget vidare och i takt med det har min vänster fot strulat. Med detta till trots lever jag med ett glatt sinne. Fast det är klart, om min kära mormor varit i närheten skulle hon ha sagt att det är dagliga proppar som kommer och går med fem minuters mellan rum Tyvärr men sant.

Har hunnit med att gå till centrum och handla, plocka ihop och in ren tvätt som jag ännu inte plockat in. I mitt stilla sinne trodde jag att jag hade tvättstugan idag. När jag väl kom till tvättstugan ser jag att jag inte har tid förrän nästa vecka. Ilsknade till och skällde på mig själv att jag inte kan hålla koll på saker och ting.

Med detta till trots kan jag skatta mig lycklig över att inte ha tvättstugan. Imorgon blir det till att börja jobba igen. Ska bli skönt och undrar hur många det är som är tillbaka. Det kommer visserligen ta en vecka eller två innan jag kommer in i jobbet igen.
Publicerat: 2013-08-04 @ 15:28:37


Höstens saknas

Hög sommar? Ja då med mindre betydande ord. Men snart är sommaren över och hösten kommer. Yes! Har gått hela året och väntat på hösten, vilket jag gör varje år då hösten är på något sätt en del av mig själv. Jag vet inte varför men så är det och det är jag tacksam över. Har egentligen inte gjort så mycket av den här dagen. Har mest stuttsat runt hemma och förbannat mig själv för att jag inte kommer mig för något. Men än är inte dagen slut eller hur? Har några timmar kvar av dygnet att njuta av och förhoppningsvis få något gjort på.

Ska senare ikväll hem till far och äta lite. Ska bli trevligt till viss mån om jag säger så. Det ända goda är att jag slipper laga någon mat själv idag. Alltid något eller hur? På måndag blir det att börja jobba igen. Ser fram emot det får jag säga. Har som sagt gått mig själv på nerverna den sista veckan. Men å andra sidan så har det varit riktigt skönt att få vara ledig med. Nu ska jag se fram emot att hösten kommer när den väl kommer. Ingen brådska bara den kommer snart.
Publicerat: 2013-08-03 @ 15:06:08


Blandade tankar

Insåg tidigare idag att det är andra augusti och på väg in mot hösten. Det var ju inte länge sedan det var vår och försommar. Otroligt vad fort tiden går. Och i år kom ju faktiskt sommaren till skillnad från förra året då man gick och väntade på sommaren. På morgonen kom far och hämtade mina sopsäckar och åkte till tippen med dem. Väldigt snällt och jag behövde inte följa med och slänga dem. Det tackar man för. Har gått nu under dagen och försökt göra fin liret men har inte haft ork eller lust till det. Men jag är snart klar men ska ta det nu i helgen.

Kom i säng lite sent igår kväll och det känner jag av idag och det blir en tidig kväll för min del idag. Känner att jag behöver komma i takt igen innan jag börjar jobba på måndag. Har inte många dagar kvar innan jag börjar jobba igen. Det kommer inte bli lätt det vet jag. Inte bra att vända på dygnet och inget jag rekomenderar när man inser försent att man snart börjar jobba igen.

Publicerat: 2013-08-02 @ 19:35:44


Högsommar

 
Högsommar och värmen slår till i min lägenhet. Det är som en bastu och minsta lilla extrema rörelse och svettet lackar. Ja ja, överlever och det är tur att det finns dusch. Har gått runt här hemma och pysslat och kan hjärtligt säga att jag snart är klar med allt rensande. Det har varit några tuffa dagar, men det har det varit värt. Imorgon blir det att åka iväg till tippen på förmiddagen med allt skräp. Sedan får vi se hur och vad dagen har att erbjuda.
 
 
Ska återgå till mina sysslor och försöker att bli färdig. Otroligt egentligen att dagen har gått så fort fram. Även min ledighet har rullat fram, otroligt egentligen. På måndag börjar verkligheten igen. Skönt det samtidigt som jag önskar att jag kunde ha en vecka till. Visst jag har en vecka ledighet kvar men ska ha den längre fram i höst istället. Kan nog kanske behövas.
 
Publicerat: 2013-08-01 @ 19:02:11RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!