Skånska tankar

Sitter i stillheten och väntar på bättre tider. Har tillbringat de senaste dagarna hos syster i Skåne. Om några timmar ska man ta tåget hem till Linköping igen. Ska bli skönt att få komma hem även om jag har haft det hur trevligt som helst. Inte kan jag klaga på vädret Heller, för det har varit hur fint som helst. Kanske lite för varmt mitt på dagen annars inget fel ☆👍

Får bara hoppas att lägenheten inte är för varm nu när man kommer hem. Men jag har varit smart och dragit ner persienner och dragit för gardinerna. Men man ska kanske inte vara för hoppfull. Dock skadar inte att ha lite hopp. Just nu önskar jag bara att tiden går lite långsammare för jag hinner inte med. Och jag vill gärna stanna ett par dagar till, men det kommer fler tillfällen att åka ner.
Publicerat: 2014-07-27 @ 13:45:56


Adjö Linköping

God morgon. Uppe med tuppen för att göra det absolut sista innan jag knatar över till far och Kerstin för att äta och sedan åka till tåget. Sedan bär det av ner till skåne och ett par dagar hos syster. Humöret är på topp så jag tror det kommer att gå bra. Det är ett måste för alla parter under resan.
Givetvis blev jag inte klar igår kväll, men det visste jag ju redan och var väl förberedd på att gå upp lite tidigare för att fixa det nu på morgonen. Så ja nu är jag mer än redo. Nästa gång vi hörs är jag antagligen en ny människa med lite stadigare fötter att stå på. Och det tar vi tacksamt emot faktiskt.
Publicerat: 2014-07-24 @ 08:52:00


Sena kvällens sysslor

Det är sena kvällen och jag borde ligga till sängs och drömma sött. Men ack vad skenet bedrar denna gång. Jag vet att jag borde, men har allt för mycket kvar att göra innan jag kastar in handduken. Som vanligt så gör jag saker in i det sista för att inte glömma något, Jag borde veta vid det här laget att det alltid slutar så här, men är man optemistisk så hoppas man alltid att man ska bättra sig. Att det inte alls ska bli så här varje gång. Men det blir det alltid, tro mig. Dock ska jag säga att jag är stort sätt färdig och bör bli klar inom en snar framtid. Eller inte!
Dessutom så är det inte så enkelt att somna i en lägenhet som är som en bastu och inte direkt blir svalare så fort solen gått ner. Värmen stannar kvar och kan vara svalare när man väl vaknar nästa morgon. Då är det dock lite sent att det blir svalt.
 
Imorgon blir det till att åka ner till skåne och hälsa på syster och hennes familj. Jag ser fram emot det och det kommer bli både roligt och intressant. Det är inte så ofta man träffar dem och ibland är det lite synd att de bor så långt bort. Behöver några dagar bortavaro och då är det bra med att ha släkt lite här och var i landet. En och en halv vecka kvar innan man ska börja jobba igen så det kanske vara bra med en liten tripp. Hur som helst ser jag fram emot att börja jobba igen, men är inte så säker med de nya lokalerna. Men det får bli som det blir och ödet får visa hur det kommer att ske. 
Det kan vara tur att tiden går relativt fort då jag börjar klättra på väggarna och vem vet vad mina jag och jag hittar på då. Alltid lika överaskande och kanske inte lika roligt. Men vem vet eller hur? Och om vädret kommer hålla i sig som det har gjort nu en tid så kan jag vara svår att handskas med. Butter, tjurskallig och trött på allt. Då kan det vara bra med människor i min närhet som vet vad de ska göra för att få mig att dra lite på smilebanden. 
 
 
Publicerat: 2014-07-23 @ 23:49:24


Tro inte allt

 
Tro inte allt vad en bild vilk säga. Den lägger på extra kilon, den kan få för sig att ge andra färger än vad det egentigen är. Men framförallt, en bild talar aldrig riktigt om hur man egentligen känner sig och hur världen är mog dig eller inte. Så komm inte och säg att en bild säger mer än tusen ord. För jag kan lova att tusen ord sårar mer än en enkel bild som inte säger mer än vad som hände just då när bilden tog.
 
Bara ett par tankar jag haft nu i ett par dagar som jag bara var tvungen att få ur mig. Vissa tror tydligen att de kan säga och göra precis vad de vill utan att stå för koncekvenserna. Jag börjar mer och mer bli trött på det här. Plus att det är oftas andra som får ta emot stötarna, jag bland annat (ganska ofta när det gäller en viss person). 
 
Publicerat: 2014-07-23 @ 08:00:00


Frånvarande uppdatering

Känner mig hemskt egentligen nu när jag tänker efter. Jag är så dålig på att kunna uppdatera mig utan att bli för tjatig eller upprepande. Som en gammal skiva på en grammofon. Risken finns att jag kan bli det. Nu när jag varit ledig i två veckor så känner jag att tiden inte riktigt räckt till även om jag inte gjort så mycket alls de två veckor som passerat. Men upptagen har jag varit tydligen då jag glömt att göra saker, höra av mig till folk och givetvis uppdatera det elektroniska. Jag börjar misstänka att jag snart lär behöva någon som upprepar allt för mig då jag ständigt glömmer saker. Å andra sidan så kanske jag glömmer varför jag har en papegoja på min axel som upprepar allt jag gör och allt jag säger. Nej det är nog lika bra att låta bli och falla in i glömskan.

Inne på tredje vecka. Skönt, men kanske lite för varmt för mig. Värmen tar kål på mig och om jag kunde skulle jag bygga en inomhus pool. Dock skulle inte min hyresvärd gå med på det och så skulle nog grannarna få lite att klaga på. Iaf en utav dem, nämner inga namn men denne vet nog vem det är.

Nae nu får denna abstrakta uppdatering vara nog. Ska plundra min frys på is och sedan ska jag ta mig en kall dusch. Ska göra kvällen tidig ikväll, vilket jag säger varje kväll nu den sista tiden. Men jag känner mig själv och det är bäst att börja återgå till vardagen igen då man faktiskt är vaken om dagarna och inte om nätterna.
Publicerat: 2014-07-22 @ 18:51:36


Slöa tankar

Sommar slö och tyst i hela kroppen. Inte mycket gjort av dagen och jag ska vara ärlig och säga att det kan vara skönt det med. Tankarna har dock farit runt kring branden på Allaktivitetshuset här i Skäggetorp. Vem kan ha gjort det och varför gjorde denna person detta? Jag tror då att det var anlagt och att någon eller några ville få ut någon form av hämnd. Men jag vet inte, det är upp till polisen att avgöra.

Dagarna går faktiskt ganska fort och jag kan inte förstå hur den här måndagen kan ha passerat så fort. Men jag ska inte klaga för jag njuter samtidigt som jag våndas. Ja det låter galet men det år så sant. Eller något så eller jag vet inte!! Dock är jag riktigt glad över att det inte är så varmt ute nu. Bastuvärmen i min lägenhet har sjunkit och jag behöver inte svettas mig till sömns varje kväll.
Publicerat: 2014-07-14 @ 21:22:36


Blomstrande galenhet

 
Sol, blomster och lediga dagar. Men jag börjar blir galen och väggarna börjar krympa.
Kanske dags att göra något annat än att befinna mig innanför mina egna fyra väggar. Men frågan är vad jag ska göra. Det vet jag inte men det gör mig galen att inte göra något alls. Och det är inte roligt alls!!!!
 
Publicerat: 2014-07-12 @ 07:23:00


Första veckan

Första veckan av ledighet har snart passerat och jag kan inte direkt påstå att jag har gjort något vettigt. Har mestadels sovit ut och tagit det lugnt. Har försökt att plocka lite här hemma också men kan heller inte påstå att jag kommit någonstans. Har inte haft någon ork eller lust till något. Däremot och kanske lite synd så har jag slöat framför dumburken och datorn. Men å andra sidan har jag fått gjort lite smycken och andra saker som jag har beställningar på.

Tre veckor kvar och gudarna ska veta att jag inte riktigt vet vad jag ska göra med dem. Börjar faktiskt nu klättra på väggarna och gå mig själv på nerverna. Måste verkligen komma på något att göra så att jag inte blir mer galen än vad jag redan är. Ska inte komma med ursäkter eller så för vädret har varit mer än bara bra så jag borde ha varit ute mer. Men jag känner också att jag måste lyssna på min kropp.
Publicerat: 2014-07-10 @ 21:20:01


Austen time

 
Jag har insett att det kanske är dags att börja läsa några klassiker igen. Passa på att göra det nu när man har mer tid och jag måste vara ärlig. Dessa böcker ska man läsa minst en gång per år. Kanske tycker jag det för att jag är lite av en Jane Austen nörd. Men det bjuder jag på då jag inte riktigt vet vad jag ska ha mitt nördiga i annars.
Dessutom har jag en hel del böcker som jag inte läst ännu som kanske dags att läsa. Jag köper inte böcker så ofta så det är konstigt att jag har böcker som jag ännu inte läst. Är faktiskt förvånad själv i den här frågan.
Publicerat: 2014-07-08 @ 11:05:00


Första dagen

Det första jag måste säga är: Äntligen lite ledigt och tillfälligt uppehåll! Men den första dagen av ledigheten började dock inte så bra. Nae inte ett dugg. Vaknade med en sprängande huvudvärk som tagit fäste i stort sett hela kroppen. Inget jag rekomenderar och inget jag önskar någon. Dock har det släppt nu och för tillfället känner jag bara en irriterande känsla i bakhuvudet. Idag hade jag egentligen planerat att åka iväg till Mbs musikavdelning Dalian med AS men tack vare huvudvärken blev jag tvungen att ställa in det. Så det får bli en annan gång. Allt som jag hade inplanerat har jag fått ändra på och nu får jag istället bara ta det lite lugnt så att det släpper. 
Jag får försöka att rensa lite här hemma med den lilla och låga energi jag har. Det kommer dock inte bli mycket gjort då det inte är så mycket energi som befinner sig i kroppen. För övrigt vet jag inte vad som kommer att hända med dagen eller resten av veckan. Tar lite lugnt första veckan och tar dagen som den kommer. För jag vet att min kropp behöver den vila som jag planerat in.
 
Helgen har jag stort sätt tillbringat hemma hos far och inte har jag behövt laga någon mat heller, inget man tackar nej till. Kan inte påstå att jag har planerat in speciellt mycket nu när jag är ledig. Det ända som är inplanerat är att jag ska åka ner till syster i skåne vecka 30 och vara där över helgen. Det ser jag fram emot och det är inte så ofta man träffar dem. Sedan ska jag väl göra något tillsammans med moderskapet och syster som är nere från Härnösand. Ja jag tror det var allt vad jag vet nu...men man vet aldrig vad som komma skall eller hur?
 
 
Publicerat: 2014-07-07 @ 17:10:02


Packning inför flytt

En hektisk onsdag kan jag känna att det kommer att bli. Även om jag hade en lugn förmiddag med jobbsök så är inte eftermiddagen något liknande. Har hållt på med att packa ner saker inför flytten till Collegium. Kände att det var dags då ingen riktigt ville ta tag i 56:ans saker. Men å andra sidan så kanske det var bra att jag gjorde det så det blev ordentligt gjort. Inte för att jag är färdig, det är långt ifrån färdigt om sanningen ska fram. Man får ta en sak i taget och hela tiden hittar man mer saker. Har insett att det finns grejer här som jag inte hade någon aning om och jag har varit här i två år nu.
 
Snart ska jag gå iväg till läkaren och min terapeft för att få prata av mig lite. Lätta på ryggsäcken som vissa skulle säga. Efter det blir det till att gå tillbaka och försöka att fortsätta på trädet jag håller på med. Ett projekt jag inte kommer bli färdig med känns det som. Dessutom lär jag nog hitta mer saker att packa ner om jag känner mig själv rätt. Dessutom känns det riktigt skönt att veta att man har friheter över vad som skall packas ner och vad som ska slängas. Men jag har lite svårt att slänga saker som fortfarande fungerar. Jag är en liten ekorre och det är inget jag skäms för heller. Det är tydligen något som går i släkten också. 
Publicerat: 2014-07-02 @ 13:24:32RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!