Rötjut och djupa tankar

Äntligen fredagskväll så som jag har längtat. Ska bara vara och inte göra mycket ikväll. Har inte gjort mycket heller för den delen. Suttit och pysslat lite med ringsmycken och lyssnat på gamla Fame Factory skivor. Härliga tider och vilka minnen det väcker, både bra och dåliga givetvis. Men det tillhör livet, det vore inte bra om minnena var delade.

Dagen har varit lugn och sansad med undertext på det hela. Både Mr P och Miss A var iväg till Jönköping för utbildning, samt nissarna på kontoret. Så vi hade en vikarie hos oss idag. Kul att Miss K kunde vara med oss, hon ska dessutom vara vikarie i sommar sedan när Mr P och Miss A har semester. Det återstår att se vad hon kommer att hitta på. Får bara hoppas på att det inte blir för mycket målande. Inte min starkaste sida om jag säger så.
Vi höll oss lugna idag och inte lika vilda som förra torsdagen när Mr PA var vikarie hos oss. Kanske låter som om vi vore en barnklass på 20 stycken eller så. Ibland kan man undra om vi är det. Men det är icke fallet, bara en grupp med galningar som uttrycker sig på 24 olika sätt.

Har suttit och stickat och pratat mönster på förmiddagen. Roligt och det var en del av damerna som var intresserade av att rita av mönstret jag hade till klänning. Kul om det skulle bli så att det blev en hel klännings kollektion. Återstår att se dock, får försöka att sy min klänning först innan damerna lägger beslag på kunskapen. Ha ha! Inget snack om saken att det blir kopior av en orginal idé.
På eftermiddagen tja då satt jag på vindsvåningen och störde mig på att det var så varmt i huset. Ingen luftkondition där inte, inte på något plan alls. Gud så varmt det var och inte gick det att öppna fönster heller. Där det gick att öppna kunde man inte öppna mer än ett par cm då det sitter kedjor som sätter stopp för vidöppning. För övrigt satt jag och pysslade med ringsmycken, färdigställde presenter till två av mina systrar. Kul att se hur de kommer att reagera.

För övrigt? Händer inte mycket i mitt liv. Några av damerna pratade om mitt kärleksliv, eller brist på det. Eller kanske hittad kärlek som inte rikigt de förstår. Men det är mitt val eller ska jag säga mitt hjärta? Det är jopplöst och det är bara att inse att det inte längre går att ignorera det hjärtat säger. Frågan är bara hur länge jag orkar hålla ut. Jag vill inte, men kan inte hjälpa. Känslor kan man inte styra och det blir jobbigare för varje dag. Och för tillfället vill jag inget säga för att det kan bli obekvämt för de berörda (mig och Mr Rigth). Suck! Nu ska jag återgå till att göra det jag gjorde förut. Grubbla, dricka rötjut och pyssla med ringsmycken.
Publicerat: 2013-05-31 @ 20:29:23


Fagra ängar

Fagra ängar fyllda med vilda blommor,
med lätta springer jag barfota fram.
De långa gröna stråna kittlar så skönt,
med ett leende lägger jag mig ner och luktar,
Solens strålar värmer mina kinder röda,
det är så att lyckan bubblar fram.
Fagra ängar fyllda med vilda blommor,
de vilda blommorna sjunger ut sin sång.
Med de flygande fåglarna flyger jag med,
högt upp med vackra fåglar och känner friheten.
Publicerat: 2013-05-31 @ 11:18:00


Halva dagar och pantertanter

Börjar se slutet av den här veckan och ser fram emot helgen. Inte för att jag ska göra så mycket då mer än att ta hand om hemmet och framförallt tvätta fönstrena. Det är dags nu har jag märkt. Hur som havar är snart den här dagen slut den också. Har faktiskt inte gjort mycket idag. Suttit mest och pratat skit med A och M. Blev lite stickande mellan alla skratt attacker. Min mage borde snart krympa så mycket som jag skrattar om dagarna. Det är nästan hopplöst att kunna låta bli att skratta. Enligt Mr P så behöver de inte ta in någon för att hålla i skratt yoga, det är bara att sätta mig i ena änden av ett rum, trycka på knapparna så har jag skratt yoga med damerna. Slutade som sagt vid lunch idag då alla på kontoret inte var på plats, inte äns Mr P och Miss A. Vi alla insåg att det var första gången på riktigt länge som vi alla 24 slutade samtidigt. Men jag kände att jag inte ville åka hem direkt efter så jag bestämde mig för att strosa runt lite på stan för att se vad butikerna har att erbjuda. Dock fanns det inte mycket som föll denna pantertant i smaken. GIck även in på Ohlssons tyger för att få lite insperation, vilket jag också fick. Snart lär jag sy en hel kollektion av klänningar. Men det är som sagt en bit bort. Får nöja mig med en nu till att börja med.
Publicerat: 2013-05-30 @ 16:59:36


Smyckestillverkning med skönsång

Regn, regn och åter regn har skapat en relativt lugn dag med intensiva stunder av produktivitet och skratt. Även om det inte har regnat hela dagen så har det påverkat oss alla. Lilltån har gjort sig till känna idag. Även om vi inte får åska här inne i stan så har jag ändå känt av det. Men det skulle behövas dundras av lite så luften blir lite lättare. Det har varit tungt ett bra tag nu!

Som sagt så har det varit riktigt intensivt idag även om det inte är många saker som gjorts. Det är det de små sakerna som gör skillnad. Jag har märkt den sista tiden att det är just de små sakerna som gör så mycket. Otroligt egentligen, men ack så belönande det är. Har gjort klart lite smycken, funderat lite på vad jag ska göra med mina glasfusings saker. På förmiddagen blev det körsång med starka bokstäver. Gud så roligt det är att sjunga. Har upptäckt det nu på sista tiden. Även om jag inte har den bästa rösten så är det riktigt roligt. Det bästa med vår kör är att man inte behöver kunna sjunga. Vi kör verkligen med mottot "sjunger hellre än bra." Vi alla har roligt och det låter faktiskt riktigt bra när vi får till det som det ska låta. Vi har nu två låtar i vår reportoar, In i sommaren och Aldrig ska jag sluta älska dig. Vem vet, snart kanske vi kan ha konsert. Fast det är klart....det återstår att se hur det blir. Men det skulle vara riktigt roligt och det skulle stärka oss riktigt mycket.

Sitter hemma och funderar på vad som behövs göras här hemma. Jag inser att det är allt för mycket som behövs göras. Frågan är vad jag ska börja med och vad jag orkar göra. Får kanske börja med det enkla och jobba upp mig allt eftersom.
Publicerat: 2013-05-29 @ 19:22:42


Några timmars frånvaro

Med några timmars och ett dygns frånvaro är man tillbaka vid datorn igen. Har varit intensiva två dagar som heter duga. Igår var en dag av mycket av skratt och trötta inslag. Natten mellan söndag och måndag fick jag ingen sömn alls. Trotts detta fick jag en del saker gjorda under gårdagen. Hann med att glasfusa och sticka och prata mönster med E1. På kvällen var det att gå till Missionskyrkan för att kolla på körsång. En mycket trevlig kväll med bra framföranden av tre olika körer. Jag har sagt det förr och säger det igen. Men Linköping är en bra körstad.

Idag har det varit en hel del att göra med mycket att ta in. Fick sovmorgon till att börja med idag och det behövdes kan jag säga. Slocknade vid halvnio igår kväll. Så trött var jag. Hur som helst var vi i Gamla Linköping på förmiddagen. Dagen började där med en gemensam fika på Dahlbergs café vilket Mbsk betalade. Sedan knatade vi runt och tittade på olika hantverk som stäldes ut och även såldes. Det var vissa saker som jag verkligen blev betagen av och inspirationen flödade. Det bestämdes även där att vi ska lära oss att knyppla. Men jag får väl ser hur det blir med det.
Efter lunchen var man tillbaka till Mbsk igen och fortsatte med det gamla vanliga inrutade mönstret. Satt och stickade lite, samt satt jag och pysslade med ringsmycken. Har några saker som måste bli klara snart då de ska ges bort. Mina glasfusing pryttlar var färdiga och imorgon blir det till att sätta dit lite festen på dem.

Sitter nu hemma och filurar om diverse saker. Är fortfarande riktigt trött och det tar tid innan man kommer tillbaka till sitt gamla vanliga jag igen. Är verkligen ingen ungdom längre. Visst jag är bara 30 år men jag märker av att jag blir äldre. Men jag tar det med en klackspark för det finns dem som har det värre än vad jag har det. Imorgon blir det till att köra igång igen med de uppgifter som kommer till att bli då. På förmiddagen körsång som jag verkligen ser fram emot. Det är veckans höjdpunkt för tillfället. Sedan får vi se vad som bjuds på.
Publicerat: 2013-05-28 @ 18:02:49


Slömans land

Idag är en sådan dag då inget orkas göras. Har haft en återkommande huvudvärk stort sett hela dagen och den har synfonerat dagens mönster. Nu när eftermiddagen tagit ett steg in i lokalen har allt börjat släppa och jag är på ett gott humör. Blir till att småpyssla lite hemma och se vad det resulterar. Känner inte för att göra några större projekt idag alls.

Imorgon blir det till att jobba igen. Kommer antagligen bli en dag med mycket att göra. Kommer förmodligen börja fnula lite på hur min klänning kommer att bli. Det blir även lite glasfusing på förmiddagen för min del och det ska bli roligt. Det går gära så många fina saker bara man låter fantasin skena vilt. Imorgon kväll blir det även till att gå på en konsert i Missionskyrkan. En av damerna sjunger i en kör som ska hålla i en konsert och det ska bli roligt att kolla in den.
Publicerat: 2013-05-26 @ 15:46:16


Ukulelespel

En dag som jag inte gjort så mycket eller planerat något direkt. Suttit och spelat lite på ukulelen och börjar få in tekniken och accorden börjar etsa sig fast i skallen på mig. Har även suttit och skrivit lite, inte för att det blev något sammanhang med det.

Senare idag ska jag över till far och grilla. T med man kommer över och det kommer bli intressant måste jag säga. Vet inte mer vad jag ska säga om detta ämne. Det är som det är och inget annat.
Får bara hoppas att foten är på min sida idag, kommer annars vara på ett surmulet humör. Värken har gått upp och ner stort sett hela dagen.
Publicerat: 2013-05-25 @ 15:13:58


Förbaskad och musikvideo

Kväller och jag kan inte säga att jag har fått min avslappnande känsla som jag har på fredagskvällarna. Men den kommer väl när som helst tror jag. Får hoppas på det åtminstonne.
Är förbaskad på Östgötatrafiken, men det är ju ingen nyhet för det är jag ju var och varannan dag den sista tiden. Men är man trött och irriterad med ett bankande huvud så ja svaret är kanske enkelt. Men å andra sidan så tycker jag att Östgötatrafiken borde kolla över sina bussar ordentligt. Om en eller flera bussar är på något sätt ur funktion men ändå fungerar så borde de inte köra dem. Jag kan acceptera att de ställer in vissa turer för att ta in ett x antal bussar för att laga och serva dem. Men när de kör ut bussar som går långsammare än en pensionär på en cykel borde man ta sig en funderare. Det kan jag inte acceptera.
 
Förövrigt så har dagen bjudit på olika saker. Suttit och stickat som vanligt. Ingen nyhet där direkt. Pratat strunt och ätit ute på staden med E1. Under eftermiddagen gjorde Mr PA och jag en musikvideo på Skrattmasen. Han filmade mig när jag sitter och skrattar som förbytt. Men för att få mig att skratta så var resten av gruppen som satt i samma rum tvungna att trigga igång mig. Men å andra sidan så är det inte så svårt att trigga igång mig. De knapparna att hitta. Sedan blev det till att lägga ut den på youtube. Har även skrivit ut en ansökan om anvisning till Stim för att stimma just Skrattmasen.
 
Sitter nu hemma och försöker slappna av. Min skalle bankar och står i. Inget roligt, när en värk släpper börjar en annan. Visserligen värker mina axlar fortfarande men inte lika mycket som tidigare idag och igår. Foten är en riktig baddare på att säga ifrån och säga sitt. Blir högläge och en massa te.
 
 
Publicerat: 2013-05-24 @ 19:38:54


Du gav

Du gav mig hopp som jag aldrig känt,
men ändå känner jag en salt tår min kind.
Du gav mig en blick som jag aldrig skådat,
men i blicken fanns det ingen kärlek.
Min kropp skakar av ensamheten,
din kropp säger sanningen vi båda känt.
Vi är som dag och nat men ändå ett,
det vi känner är en förbjuden frukt.
Di vet som jag att det vi känner inte går,
vi lever i två olika världar med olika lagar.
Snälla ta bort din kärlek till mig,
som jag tror mig finns i ditt hjärta.
Du gav mig ingen chans att reagera,
du stal mitt hjärta och min kärlek trots allt.
Du vet inte hur mitt hjärta lider nu,
men jag kommer att gå vidare med dig i hjärtat.
Publicerat: 2013-05-24 @ 12:30:00


Morgonstund har guld i mun

Fredag och vardagarnas sista rop på vila eller något. Skönt, äntligen fredag och man får hoppas dagen går fort. Vaknade med tuppen och är tack och lov fortfarande väldigt pigg. Får bara hoppas att jag inte däckar under bordena under eftermiddagen. Har dock inget bestämt vad som ska göras för dagen mer än att vara den samma som alltid.
Dags att bege sig till bussen och hoppas på det bästa. Litar inte på Östgötatrafiken längre, chauförerna verkar ha sina egna tidtabeller. Bara turen att jag vaknade tidigt och blev klar på nolltid. Den sista tiden har det inte varit så många som åker bussen. Fler och fler tar cykeln när de ska någonstans vilket är bra. Skulle ha tagit cykeln själv om min Hulda inte blev stulen för några år sedan.
Publicerat: 2013-05-24 @ 07:05:00


Skratt yoga

Slutkörd, ont i axlar och träningsverk i magen som sprider sig runt omkring i magtrakten. Vad mer kan man säga? Värken i axlarna kan jag i och för sig vara utan. Det är bara att inse att man börjar bli gammal. Hur som haver dagen har varit intensiv och riktigt intressant. Idag har vi varit lelösa som Mr PA talat om ett flertal gånger de senaste dagarna. Det slutade med att Mr PA fick vara vår handledare idag då både Mr P och Miss A var hemma idag.

Förmiddagen blev till att sitta och jamma med gänget och det gick väl riktigt bra om jag ska vara ärlig. Det blev en hel del glada skratt och en del nya plåster på fingrarna. Inte lätt att spela ukulele när man inte är van vid instrumentet. Efter lunch blev det en hysterisk eftermiddag och jag fick många kärvänliga slag under bältet. Jag vet inte vad det var de åt till lunch men mina kollegor var mer eller mindre på hugget. Och jag fick ständigt ha banankontakt och annat som de fick för sig. Fick även de andra att skratta, antingen åt mig eller med mig det varierade lite faktiskt. E1 och Mr PA funderade på att spela in mitt skratt och använda det till någon framtida låt som de ska fundera ut. Hmmm....jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Så det blev en hel del skratt yoga för min del och jag är helt färdig.

Sitter nu och tar det lugnt, axlarna tar mycket energi just nu så herr vetekudde har fått komma fram och nu blir det en stor kopp med te framför dumburken.
Publicerat: 2013-05-23 @ 19:33:06


Livlig fantasi och frukostdisskutioner

Sena kvällen och jag har en hel del kvar att göra innan sängen kallar i mig för en natts sömn. Frågan är bara hur jag ska hinna då det är ytterst få timmar kvar innan onsdagen för den här veckan är slut. Får helt enkelt ta en genväg så det går fortare eller så får det bli som det blir helt enkelt. Det blir så när dagen blir förskjuten på något sätt när man inte kommer hem när man ska.

Dagen har för övrigt varit riktigt bra förutom att foten har gjort sig hörd. Visserligen har den inte gjort lika ont som det gjorde igår. Bra lindning och ibumetinknapring gör susen. Ja får bara hoppas att det går över snart så jag slipper gå tillbaka igen.
Har gjort allt och inget idag och det känns på olika sätt. Är trött och rastlös av den sorten där det fortfarande finns energi kvar även om kroppen inte längre orkar. På förmiddagen var det körsång och Miss H fick höra Skrattmasen och tyckte att låten var bra. Det blev några nya sånger. In i sommaren och Aldrig ska jag sluta älska dig. Fick även till uppgift att lära mig teckna till texten till nästa gång. För vi ska visst lära oss att teckna till den. Oj oj säger jag bara. Ingen press alls på mig kan jag säga. Som tur är så var det inte många ord som jag behövde kolla upp.

Under eftermiddagen blev det till att sitta med Mr PA och MA för att skriva en ny sång samt att öva lite Ukulele. Har lärt mig fyra accord än så länge. Lärt mig spela någorlunda falskt till lilla snigel och bä bä vita lamm. Kollade även upp lite tecken till sången, sticka lite och få höra att jag har för livlig fantasi och snuskig humor. Men som jag sa till MA att jag har lärt mig av den bästa. Hon förstod inte alls vad jag menade.

Efter jobbet blev det till att gå på en marknadsundersökning som tog två timmar av min eftermiddag och kväll. Intressant och småklyvet får jag säga. Jag insåg ganska snabbt att jag var den enda som inte har gått eller går på universitetet. En av tjejerna som dessutom är nästan tio år yngre än mig har ett eget företag. Roligt för henne. Dessutom satt det ett gäng företagsledare i ett annat rum och kollade på oss genom en videokamera när vi disskuterade. Vi pratade om frukostvanor och det blev mycket prat om havregrynsgröt och jag tycker inte äns om havregrynsgröt. Det blev en hel del skratt när jag berättade om mina relationer till denna så kallade frukost.
Publicerat: 2013-05-22 @ 21:36:39


Halta lotta och skrattmasen

Sitter i soffan och pustar ut efter en dag med en del att göra. Även om dagen har bringat en hel del dis och kvalmighet så har den varit bra. Den kunde ha varit bättre om inte min fot varit som den är just för tillfället. Går omkring som en halt höna och det är absolut inget roligt. Men fram kommer jag iaf. Gick förbi för att kolla upp foten och fick höra att ledbandet är inflamerat och bör lindas om. Skulle återkomma efter en vecka om det inte blivit bättre. Så det återstår att se med andra ord. Passade även på att byta vårdcentral då jag inte alls har varit nöjd med Skäggetorps Vårdcentral. Har grämt mig länge på det, men nu är det iaf gjort.

Så vad har hänt för övrigt under dagen? Ja du... Satt och lyssnade på min sång som sjöngs in igår av Mr PA, D och C2. Några av de andra damerna lyssnade och berömde mig väl för texten jag skrivit. Mr PA rekomenderade mig att registrera mig på stim med låten. Så nu väntar man på lite papper. Det blev även lite fler sånger skrivna under dagen och de väntar nu med att bli renskrivna. Vem vet vad som kommer att ske sedan. Nu kan man iaf lägga till på cv:t att man är låtskrivare med. :-)
Förövrigt har jag suttit och stickat lite till det lapptäcke jag håller på med. Evighets projekt kallas det visst för. K och I var även uppe och pratade om deras resor till barnhemmen i Polen samt hämtade de saker vi gjort. Så nu har vi gott om plats i förrådena igen för att fyllas upp med nya saker.

Nu ska jag bara slöa och försöka ta hand om foten så den mår lite bättre imorgon. Bara tur att jag har elastiska bindor hemma...
Publicerat: 2013-05-21 @ 18:04:12


Intensiva dag

En enkel dag som slutade med att alla brast ut i skratt och saker som blev klara. Inte allt men det mesta givetvis. Ibland undrar jag hur det kom sig att denna grupp blev ihopsatt och att alla kommer bra överens. Imorgon kommer de från Vetlanda och ska hämta allt vi gjort till barnhemmen i Polen. Dessutom ska de prata lite om vad de gör och hur länge de hållt på osv. Dessutom ska en av dem ha ett yoga tillfälle med oss, eller med dem som pysslar med yoga vill säga.

För övrigt har det inte hänt så mycket under dagen. Lika tyst och händelselös som en myra ute i rymden. Nu sitter man hemma och lurar och vet inte vad som komma skall. Å andra sidan så är det faktiskt riktigt skönt. Dagen är snart slut och sängen lockar mer och mer.
Publicerat: 2013-05-20 @ 19:58:13


Söndagens svammel

Söndag, kväll och snart en ny vecka! Vart tar tiden vägen? Snart är maj månad slut och juni månad tar över. Men snart är det dags för lite ledighet, bara några (9) veckor kvar innan det blir att koppla bort vardagen. Behövs kan jag tala om, börjar bli lite småsliten. Är ju inte direkt ung längre...

Imorgon blir det work igen och nya galenskaper. Undrar vad mina kollegor får för sig den här veckan, alltid något nytt och alltid lika förvånad eller inte alls. Får bara hoppas att det blir onsdag snabbt för då är det körsång och seden torsdag då vi ska jamma med bandet. Sedan är det andra saker som ska göras med som måste göras på olika sätt..

För övrigt har det inte hänt så mycket under dagen och det är skönt. Har varit ett typiskt Sverige väder idag, men inte mig emot för den delen. Kan behövas i mellan åt också. Och jag hade rätt med att Danmark skulle vinna igår unde esc! Visserligen var de favorit tippade osv men det hade jag inte så stor koll på.
Publicerat: 2013-05-19 @ 21:38:53


Intresseklubben antecknar

E melodifestivalens anda en lista på de svenska bidragen som varit med i eorvision sedan första gången. Att göra en lista är alltid lika roligt, speciellt om det är om slager då jag är en typisk slagernörd.
 
Sveriges bidrag (de som vunnit i europa finalen har en * efter sig.
 
10 talet: Den nya klubbpopens dominans
 
2012 Loreen - "Euphoria"  *
2011 Erik Saade - "Popular"
2010 Anna Bergendahl - "This is my life"
 
00 - talet: Nya melodifesitvalen tar svenska folket med storm
 
2009 Malena Erman - "La Voix"
2008 Charlotte Perelli -  "Hero"
2007 The Ark - "The Worrying kind"
2006 Carola - Evighet"
2005 Martin Stenmark - "Las Vegas"
2004 Lena Phillipsson - "Det gör ont"
2003 Fame - "Give me your love"
2002 Afro-Dite: "Never let it go"
2001 Friends: "Lyssna till ditt hjärta"
2000 Roger Pontare: "När vindarna viskar mitt namn"
 
90 - talet Det framgångsrika årtiondet
 
1999 Charlotte Nilsson (Perrelli): "Tusen och en natt"  *
1998 Jill Johnson: "Kärleken är"
1997 Blond: "Bara hon älskar mig"
1996 One More Time: "Den vilda"
1995 Jan Johansen: "Se på mig"
1994 Marie Bergman & Roger Pontare: "Stjärnorna"
1993 Arvingarna: "Eloise"
1992 Christer Björkman: "I morgon är en annan dag"
1991 Carola: "Fångad av en stormvind" *
1990 Edin-Ådahl: "Som en vind"
 
80 - talet Bert Karlssons decennium
 
1989 Tommy Nilsson: "En dag" 1988 Tommy Körberg: "Stad i ljus"
1987 Lotta Engberg: "Fyra Bugg och en Coca-Cola"
1986 Lasse Holm & Monica Törnell: "E' de' det här du kallar kärlek?"
1985 Kikki Danielsson: "Bra vibrationer"
1984 Herreys: "Diggi-loo diggi-ley" *
1983 Carola Häggkvist: "Främling"
1982 Chips: "Dag efter dag"
1981 Björn Skifs: "Fångad i en dröm"
1980 Tomas Ledin: "Just nu"
 
70 - talet Popmusiken gör sitt intåg i Sverige
1979 Ted Gärdestad: "Satellit" 1978 Björn Skifs: "Det blir alltid värre framåt natten"
1977 Forbes: "Beatles"
1976 Ingen tävling
1975 Lars Berghagen: "Jennie Jennie"
1974 Abba: "Waterloo" *
1973 Malta: "Sommar'n som aldrig säger nej"
1972 Family Four: "Härliga sommardag"
1971 Family Four: "Vita vidder"
1970 Ingen tävling
50 och 60 talen Melodifestivalens begynnese
1969 Tommy Körberg: "Judy min vän"
1968 Claes-Göran Hederström: "Det börjar verkar kärlek, banne mej"
1967 Östen Warnerbring: "Som en dröm"
1966 Lill Lindfors & Svante Thuresson: "Nygammal vals"
1965 Ingvar Wixell: "Annorstädes vals"
1964 Ingen tävling
1963 Monica Zetterlund/Carli Tornehave: "En gång i Stockholm"
1962 Inger Berggren/Lily Berglund: "Sol och vår"
1961 Siw Malmkvist/Gunnar Wiklund: "April april"
1960 Östen Warnerbring/Inger Berggren: "Alla andra får varann"
1959 Siw Malmkvist: "Augustin"
1958 Alice Babs: "Lilla stjärna"
 
 
 
 
 


 
Publicerat: 2013-05-18 @ 19:15:00


Stopp i planeten och springande fötter

Sitter nu ner i soffan för första gången idag och det känner jag att jag behöver. Har varit på springande fot hela dagen. Först upp tidigt för att inte kunna sova, sedan ut för en lång prommis till Ryd och tillbaka. Sedan iväg för att storhandla. Nu har man gött både kyl och frys så att dem klarar sig till nästa gång man ska storhandla. Förstår inte varför både kyl och frys är så glupska för.

Ska snart fortsätta att städa i lägenheten och snart ska jag ta fram moppen för att dra av golvet. Sedan ska jag ta mig en titt på handfatet och se om jag kan plocka isär det för att få bort det som orsaker stopp. Annars får jag ringa min icke så roliga hyresvärd och vänta i fem år innan de gör något. Det har gått ett halvår nu från det att de sa att jag skulle få en ny toalett och det var i början av december slutet på november FÖRRA året. Bara fyra och ett halvt år kvar innan jag får en ny toalett. Får bara hoppas på att den håller så pass länge, den läcker ju redan så det får vänta och se hur det blir.
 
Ikväll blir det till att se på stora slager finalen och eurovisio. Å jag har svårt att säga vilket land jag har som favorit. För tyvärr så måste jag säga att jag inte alls gillar Sveriges bidrag. Så här dåligt bidrag har inte Sverige haft sedan...tja när jag tänker efter har det varit en hel del dåliga låtar genom åren. Loreen var den första bra  på mycket länge också, även Anna Bergendahl....men men! Däremot så kan jag säga att jag tycker att Danmarks bidrag var bra, inte för att jag har lyssnat så noga på bidragen i år. Men jag är faktiskt besviken på Irland. De har nu kanske sitt första dåliga bidrag på flera generationer...de har levererat betydligt bättre.
Publicerat: 2013-05-18 @ 14:45:00


Tonsättning och fortkörning

Efter att ha tillbringat några timmar hemma känner jag att jag har kommit till ro och insupit den goa solen och att helgen är kommen. Är verkligen skönt att det är helg nu, inte för att jag ska göra så mycket förutom småplocka lite här hemma. Det är alltid något man måste göra. Speciellt om man bor i en liten lägenhet på 45 kvm.

Dagen har varit fylld med olika saker och tiden har inte stått still på något sätt. Har fått sputnick på datorerna som finns på Mbsk. Tekniska saker och jag går inte ihop helt enkelt. Men efter mycket om och men hittade Miss A och jag data ansvariga och fick ordning på maskineriet. Skrev ut låttexten jag skrev igår och jag är mycket nöjd med den. När det var klart blev jag satt vid symaskinen av Mr A för att sy en barnklänning. Vi ska sy en kollektion med barnklänningar som ska skickas till barnhemmena i Polen. De kommer på tisdag och hämtar allt vi har gjort sedan de var här senast. Blev dock inte klar med klänningen idag, dessutom blev mina sykunskaper ifrågsatta av Mr A som är utbildad designer. Han frågade mig vem som lärt mig att sy och jag svarade att det var min trästock till syslöjdslärare jag hade i högstadiet.

Under eftermiddagen kom Mr PA in till oss, han fick en kopia av sångtexten och han satte sig för att göra en melodi till texten. Så nu är även melodin klar. Är stolt över mig själv att jag faktiskt lyckas. Vi lär oss alltid något nytt på vårt vuxendagis. Men Mr PA sa att det var en utmaning för honom. Ha ha typiskt mig att jag alltid ska krångla till det. Nu ska vi lära oss alla accord med bandet och eventuellt ska vi även köra den med kören. Kul kul!

För övrigt då? Höll på att komma försent imorse då jag blev stannad av någon som var och kollade på en fuktskada hos grannen över mig. Får bara hoppas att det inte sprider sig ner till mig ni bara.Han frågade om något företag hade en lägenhet i vår trapp och jag fick förklara för honom att ett vandrarhem har en lägenhet. Ja ja...jag kom iaf tid till jobbet.

Nu ska jag rota fram en frukt och sedan rensa bort lite tidningar. Tidningshögen har visst vuxit sedan sist jag tömde den. Hur kan det komma sig?
Publicerat: 2013-05-17 @ 19:49:47


Ritch witch

Torsdag och kväller. Är helt färdig samtidigt som jag har en hel del energi kvar. Inte ofta det händer, är ofta helt slutkörd när jag kommer hem. Sagolika stunder och möjligheter som sveper förbi och tas om hand.

Dagen har varit fylld med saker att göra och en del skratt. Men dagen har inte erbjudit lika mycket skratt som det brukar bjudas på. Ska inte klaga, kände att det inte riktigt var time för skratt. Under förmiddagen var det dags att jamma lite ihop med brudarna och Mr PA. Körde en del trummor så armarna är som spagetti. Försökte även att lära mig att spela gitarr. Riktigt roligt men nu är man öm i fingrarna. Mot slutet av jamtiden dök en massa textrader upp i skallen. Sedan var det bara att sätta sig ner och skriva ner. Har nu skrivit en låttext och förhoppningsvis blir det en melodi till texten också.

Under eftermiddagen hände det inte så mycket alls. Satt och skrev på låttexten och var på ett besök hos läkaren. Ska inte tillbaka förrän om sex veckor igen. Hann tillbaka innan jag skulle hem. Mer har det inte hänt.

Nu sitter man hemma och filosoferar. Har pratat med syster K idag och ska låna ett mönster till en klänning. Så det kommer antagligen bli en klänning trotts allt.
Publicerat: 2013-05-16 @ 20:37:33


Körsång och rubriker

Slutkörd och trött i skallen. Allt för mycket har hänt idag och jag vet inte var jag ska börja. Allt var bra fram till efter förmiddagsfikat. Då bröt allt samman och lite till, några av damerna kom i gruff med varandra. Och det för att ingen riktigt har förstått de dubbla budskapen om när vi får ta frukt om dagarna. Jag hängde inte med och gick ganska fort därifrån. Hur som helst så löste det sig även om det blev mer rabalder över soppan än nödvändigt. Efter allt och lite till blev det körsång och oj vad roligt det är. Det är veckans höjdpunkt och ser fram emot det varje vecka. Så nu hoppas jag att det blir onsdag snart igen. Nästa vecka ska vi börja med sånger, fram till nu har vi bara kört olika övningar och olika uppvärmningsmetoder. Nu har vi till uppgift att hitta lite låtar som vi vill sjunga. Lite gospel och annat roligt. Eftermiddagn blev till att småpyssla lite och fortsätta med att sticka till det lilla lapptäcke jag gör nu. Igen jag vet... Hände egentligen inte så mycket under eftermiddagen. Nu sitter man hemma och försöker ge sig på att förstå teknikens under, inget som går bra ska tilläggas.
Publicerat: 2013-05-15 @ 18:26:25


Blomsterlandet

Vad ska jag börja med och hur ska jag börja sumeringen? Det är både enkelt och svårt på en och samma gång. För att göra saken kort och enkel. Dagen har varit mer än givande med många glada skratt och små missförstånd som lyckligtvis reddes ut. Men om jag ska betrakta dagen och vår arbetsplats börjar jag fundera allvarligt på att det är vuxendagis vi är på. Stackars Mr P och Miss A har det inte lätt att hålla koll på oss 24 galningar som ränner runt som om vi vore förvildade. Å andra sidan tror jag att de trivs ganska bra med oss. Damerna på kontoret har i mellan åt ganska roligt åt oss när Mr P berättar något eller om någon av dem kommer upp till plan 3 för att göra något.
 
Dagen har erbjudit en hel del och jag känner mig mer än nöjd. Var länge sedan jag kände mig nöjd med vad jag presterat under en dag. På förmiddagen blev inte så mycket gjort. Satt och munhögs med A som vanligt och läste vår dagliga bibel. Efter fikat sprang jag ner snabbt ner till keramiken för att hämta de sista sakerna som blivit brända efter glaseringen förra veckan. (bilder kommer senare när jag laddat batteriet till kameran) Efter det åkte Miss A, D, MA och jag till Blomsterlandet för att inhandla lite växter till vår lilla grotta om man kan kalla det så. Även en del till Mr Ps och Miss As kontor. Samt lite planteringsjord och näring, vi hade lite sticklingar att ta hand om och plantera. Miss A talade om att det gick på mer än vad hon trodde att det skulle bli. Å andra sidan så ser det mer hemtrevligt nu i grottan efter att MA och jag fick plantera sticklingarna och plasera ut växterna vi köpt. Alla blev nöjda med det och E1 talade snabbt om vad som gäller och hur mycket vatten vissa av växterna behöver. Och jag blev högsta hönset när det gäller ansvaret för dem. Hur det gick till har jag bara vaga minnen av. Tydligen är mina fingrar gröna. Enligt MA såg det så proffsigt ut när jag planterade sticklingarna att hon tog för givet. Men men, kanske är lika bra att jag har ansvaret för dem så att de inte dör ut för oss. Vore ju lite synd efter all möda och stort besvär vi laggt ner.
 
Under eftermiddagen blev det inte så mycket gjort. Tittade lite på bröllopsklänningar på en sida som H tipsade om. Varför jag tittade på dem? Ja du ingen aning. Vad jag vet så ska jag inte gifta mig ännu, lär nog dröja ett tag för min del. Ledsen lillsiz! Men å andra sidan så ska jag enligt mina kollegor gifta mig på lördag då det är pingst och jag har ju tydligen bestämt (enligt dem) att jag ska gifta mig då. Skojade och sa att jag skulle ställa mig utanför kyrkan på lördag och skulle bli riktigt förvånad om A kom med brudgummen. Riktigt förvånad är bara förnamnet då brudgummen vet inte om det än. Som sagt, det är ett skämt oss emellan och det har bara vuxit med tiden. Innan vi skulle sluta kom vi in på något och jag talade om för E2 och MA att jag var brunstig brast allt, jag skrattade så mycket att jag var tvungen att sätta mig på golvet. Det fick dem andra att brista ut i skratt och så var cirkusen igång. Inom loppet av 10 minuter var jag både brunstig och att jag skulle föla.
Nu kanske det förstås att jag funderar på om det är ett vuxendagis eller inte. Vi har pratat mycket om det den sista tiden. Af skulle nog få dådimpen om dem visste vad som händer mellan de fyra väggarna.
 
Sitte nu hemma och har fötterna i högläge. Även om jag har skenat runt som en galning och att det regnar ute så är jag inte så värst trött. Det har varit en bra dag med regnet till trotts. Får bara hoppas att resten av dagen blir bra och att morgondagen blir lika bra. Imorgon är det dessutom kör och det ser jag fram emot. Det gör visst de flesta av oss.
 
Publicerat: 2013-05-14 @ 18:08:40


Vi blundar

Måndags eftermiddag eller ska jag kanske säga kväller? Bör nog lära mig klockan igen tror jag, verkar som om jag inte har någon koll alls. Är kanske ung dum och läcker som Caroline af Ugglas sjunger!
Dagen har passerat fortare än än svala kan sväva förbi ett fällt med mat. Jag kan inte riktigt säga vad som hänt under dagen, för mitt minne är inte som det ska vara har jag hört. Tydligen så lider jag komplex som inte är av denna värld och jag borde bli inlåst i ett av våra förråd tills jag kommit till insikt igen. A och jag pratade även om att vi ska ta över Sverige och bli diktatorer, de andra tar oss (framförallt mig) med en nypa salt. Jag förstår inte alls.

Idag firade vi även Mr P då han fyllde år igår. Grattis igen Mr P på 40 års dagen. Hela morgonen sprang vi runt och rullade våra tummar och försökte få Mr P att inte vara i närheten. Miss A försökte så gott hon kunde och jag måste säga att hon gjorde det med bravur. Vi bullade upp med kakor, bullar, sockerkakor och annat smått och gått, Physalis och annat roligt. Det slutade med att jag blev dörrvakt för att hålla koll på när Mr P och Miss A kom. När de väl kom in i rummet börjar vi sjunga "jag må du leva" för honom, vilket han inte alls hade räknat med alls. Enligt Miss A var det svårt att få honom att hålla sig borta från oss och när de väl skulle gå upp var det svårt att få honom att följa med. Hur som helst så när vi väl börjat fikat kommer Miss H och andra från kontoret för att fira Mr P också. Då höjer Miss kör H rösten och vi alla reser oss upp för att sjunga King Louies sång från Djungelboken, men vi hade då en egen text som några av hönorna skrivit. Kan bara säga att det blev succé med en gång och jag får säga att Mr P inte alls var beredd på detta. När vi började sjunga satt han lite besvärad på stolen och sedan sträckte han sig stolt på ryggen precis som en tupp.

Nu sitter man hemma och jag känner mig småt irriterad och vet inte varför jag gör det. Eller jo egentligen gör jag det, säger bara: Grannens förbenade hund. Har fötterna i högläge och förbannar mitt exem att det har brutit ut nu och att jag inte kan använda salvan först om en vecka. Det blir så när fötterna måste vila sig från kortisonsalvan. Får bara köra det i fjorton dagar sedan vila i fjorton dar....men ibland blundar jag...
Publicerat: 2013-05-13 @ 18:19:43


Long time no seeing

Back to track så att säga. Efter några dagars frånvaro i stadens hets och alla måsten och kontakten med cyberrymden är jag äntligen tillbaka igen. Kom hem för någon timme sedan och har lyckats bota bort två fältförsäljare. Varför kommer de alltid när jag precis kommit hem efter att ha varit borta i några dagar?

Hur som helst är jag hemma nu, varit på landet med mor och styvfar sedan i torsdags. Och oj vad skönt det var, behövde komma bort från storstaden ett tag. Lite synd att det tog slut så fort. Men jag vet att det kommer fler tillfällen att få komma bort från storstaden. Som kanske alla vet så är jag ingen storstadsmänniska utan en person som ska bo i en liten stad eller ute på landet någonstans.

Har inte gjort så mycket de här dagarna, njutit av solen, tagit promenader och plockat blommor. Får inte förglömma att jag spelat fia med knuff med mor. Hur som helst är det söndag idag och det är lite som ska göras innan jag ska göra eftermiddag och därefter kväller. Jag ska även ta reda på det jag bakade i tisdags för det ska med till jobbet imorgon. Ska även ha med mig lite av blommorna med imorgon! Det kommer att bli en intressant morgon imorgon kan jag lova. Oj oj oj....har suttit och tränat pö om pö på en sak vi ska göra imorgon. Tror att det blir bra!
Publicerat: 2013-05-12 @ 14:19:59


Rabarber kampanj mot svingande tomater i den lila skogen

Huga är allt jag säger! En tröttsam dag även om jag inte alls gjort så mycket. Det första jag hör när jag kommer till jobbet är att jag ser sliten ut och att de ville ha tillbaka deras "Blomma". Det tackar man för, precis vad man behöver höra.
Tog mig en tripp till bibblan med E och lämnade tillbaka lite böcker och lånade lite nya. Ta mig tusan blivit ett biblioteksfreak. Skämt o sido. Men det var trevligt, pratade skit med E och fick annat gjort också.

Pollen har exploderat och jag är mer död än levande. Så här har jag faktiskt inte mått på flera år. Det exploderade på en natt och lär nog hänga i stort sätt hela sommaren. Ja ja får vara glad att det inte är värre än vad det är.
Som sagt så blev det inte mycket gjort då en del av eftermiddagen gick åt till bibblan, och på förmiddagen segade jag mig fram genom en dimma av töcken. Försökte sticka lite till lapptäcket som det ska bli. Kommer ta tid inser jag nu!

Är nu hemma och försöker att hinna med mer än vad de få timmarna som är kvar faktiskt mäktar med. Har en bulldeg på jäsning som ska bakas ut och sedan frysas till måndag. Då de ska gå till vår lilla komplexa idé. Ska packa då jag åker hem till mor efter jobbet imorgon. Och på torsdag åker vi till landet över helgen. Ska även hinna med att söka lite arbete och ta en dusch...tackar för mig för stunden.
Publicerat: 2013-05-07 @ 18:15:24


Igengrodda ögon

Måndag och dagen har passerat, inte med någon större förtjusning. Har varit hemma idag då mina ögon varit mer eller mindre igengrodda. Under eftermiddagen blev det bättre så imorgon blir det till att jobba igen.
Så med andra ord har det inte hänt så mycket i min vardag. Har varit sängliggandes och lyssnat till grannens hunds skall. Samt försökt sitta vid datorn.

Nu ska jag förbereda mig för kvällen och vem vet vad som komma skall. Fixa till lite till lunchen imorgon och sedan får vi se vad som komma skall. Solen har iaf lyst stort sett hela dagen.
Publicerat: 2013-05-06 @ 19:27:04


Snörvelstormar

 
 
 
Snörvel snörvel och åter snörvel. En morgon att återhämta sig från allergin. Men det är ett slag jag får ge mig i. Söndag och imorgon är det måndag igen. Önskar att helgen kunde vara lite längre för jag skulle behöva det. Men får ge mig då det är bara två och en halv dag i veckan som kommer. Sedan blir det långledigt, det behövs kan jag lugnt säga. Får se om jag jag följer med mor och styvfar till landet. Har inte bestämt mig ännu, har några dagar att fundera på det.
 
Ska senare gå hem till far för att äta och sedan spela bingolotto. Inte för att jag kommer vinna, det gör jag ju aldrig ändå. Dock ska man inte sluta att hoppas på det bästa. En dag kan storkovan komma. Vem vet eller hur?
Mer än så här har jag inte planerat. Borde kanske ta hand om tvätten från igår. Men är fortfarande lite småsur för att jag inte kom igång direkt som jag velat och kunde.
Publicerat: 2013-05-05 @ 10:07:00


Tvättstugan och allergibesvär

Lördag idag, men det känns som söndag dessvärre. Varför vet vi inte men vi gillar det inte. Än är ju inte helgen över. Tror vi! Idag har vi fått plocka fram mulitpersonligheten, det har behövts.
Har förövrigt inte gjort så mycket alls, slöat och försökt få bukt på allergin. Ett slag jag förlorar stort med. Det är bara bita i det sura äpplet och se glad ut.

Har tvättstugan ikväll, ett nödvändigt måste. Men inget roligt måste när man inte kommer in i tvättstugan 20 minuter efter min tvättid börjar. 10 minuter är helt okay för min del men 20 minuter? Nej där går gränsen. Den lama ursäkten de hade var att de inte var färdiga med tvätten. Spela roll, har man en viss tid att tvätta får man hålla sig inom den tiden. Punkt! Till slut blev jag så förbannad att jag tog deras tvätt och la ut den i en korg utanför tvättstugan. Från 4 är det jag som tvättar fram till 10 ikväll. Som förväntat blev det inga glada miner, men inte mitt problem.
Publicerat: 2013-05-04 @ 20:03:42


Är du inte riktigt fisk

En dag med mycket av solsken, glada skratt och hysteriska anfall av missförstånd. Vad kan man egentligen säga? Dagen är förändrad och får oss att vimsa runt bland garn och tyg. Mr P tror jag får spader på oss... Mer har egentligen inte hänt under dagen.

Blivt en del prat om Chess och strukturen som tydligen inte fanns på den tiden. Försökte att komma fram till vad vi alla gillade med Chess. Nu sitter man hemma och yrar mer eller mindre. Kollar på "Är du inte riktigt fisk" Bästa revy liknande programmet jag något sådant jag sätt.
Publicerat: 2013-05-03 @ 18:47:58


Substansen av dagar som passerar i dimma

Torsdag och veckans vardag är snart slut. Veckan har passerat allt för fort förbi. Det märks att det inte har varit en hel vecka den här veckan. Om det är så här nu den här veckan hur ska det då bli nästa vecka då det är bara två och en halv dag?? Hur som haver har det egentligen inte hänt så mycket under dagen.
Det är som om dagen har passerat som en dålig revy på någon sommarteater i någon park någonstans i vårt avlånga land. Vaknade med huvudvärk och insåg att jag försovit mig. Så typisk, jag stressar in till jobbet men inser att jag inte kommer att klara av dagen utan att behöva hugga av mig huvudet. Åker hem och bäddar ner mig i sängen igen.

Under eftermiddagen har jag legat med en blöt handduk på pannan och försökt läsa lite medan jag tog igen mig efter dagen hemska migrän. Inte ofta jag får dem men när den slår till är hela jag lamslagen. Nu sitter jag relativt pigg och allert i soffan, mer rastlös än vanligt och ska väl kanske fixa lite här hemma. Imorgon är det en ny dag och jag tror att det blir en ny bra...
Publicerat: 2013-05-02 @ 19:50:08


Rättvisemärkta öron

Onsdag och solsken i blicken. Har varit hemma ett tag nu efter att ha tillbringat lite tid hemma hos mor sedan igår. Var i Tannefors och tittade när elden tändes.
Imorgon är det att bege sig till arbetet igen, skulle kunna ha en dag till att sova ut på. Men å andra sidan så är nästa vecka inte speciellt lång. Det är ju bara två och en halv arbetsdag. Yippi! Eller något sådant.

Sitter nu och funderar på vad kvällen har att erbjuda och vad jag ska ha med mig till lunch imorgon. I brist på annat kanske! Ett ilandsproblem mer förmodat. Får kanske ta med mig rättvisemärkta öron bara för att chockera mina kollegor. Det vore faktiskt riktigt roligt.
Publicerat: 2013-05-01 @ 18:16:22RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!