Kaos i planeten

Helgen tycks springa iväg och lämnat kvar mig vid vägkanten. Underligt och väl igenkännande. Även om tiden har gjort sitt val och sprungit sin kos har inte helgen varit som jag hoppats på. Nej långt ifrån. Har legat sjuk med lätt feber och ögon som kletat ihop sig. Lyckligtvis känns det bättre nu och kanske var det något 24 timmars virus. Så vi får vänta och se hur det fortlöper. Ögonen är fortfarande som de är och det ända jag kan göra är att badda dem och hoppas på det bästa. Om det inte blir bättre får jag ringa till farbror docktor. Lite synd dock att jag blivit sjuk. Skulle egentligen ha följt med på dop igår då Linda och Niklas döpte lille Adam. Får bara hoppas att det var trevligt osv. Men besviken är jag ändå helt klart. 
 
I fredags och i lördags var det invigning för de nya lokalerna på Medborgarskolan och jag får säga att det var okay. Iaf i fredags då jag var med. Det var visserligen bara företag och bland annat arbetsförmedlingen som var där. Fick även träffa min nya handläggar då hon och en till kom på besök. Kan säga att människan inte alls var som jag trodde. Å andra sidan så kan man inte ha rätt eller fel varje gång. Nu när vi har varandras ansikten osv kanske det blir lite lättare och enklare att förstå varandra. Har visserligen ingen större tilltro när det gäller det, men får väl försöka lura i mig själv det. Om inte annat för att inte spricka av irritation och ilska. Vissa kanske ser komiken i det hela eller bara skakar på huvudet och tycker att jag bara ska finna mig i det. Ja ja säger jag eller så är det helt fel. Vem vet?
 
Snart ny vecka och nya möjligheter och jag önskar att det nästan var en lång helg så man kunde få vara lite längre ledigt. För jag misstänker att den här hösten kommer bli jobbig på många sätt. Och om sanningen ska fram vet jag nämligen inte om det kommer att hålla i sig. Det är för mycket som pågår och för lite av allt kan jag påverka. Ibland känns det som om man har fått en kniv i ryggen för det kaos som finns. Inte för att jag eller någon annan enskild person har gjort något utan för att små små saker har vuxit och krockat med varandra. Inte bra och jag ser bilderna framför mig. Inte blir det bättre heller för att man har insett att vissa saker inte alls är som man trott att det skulle vara och hur vissa personer bara avsnippar utan större förklaringar. Mer kommer jag inte gå in på den punkten!
Publicerat: 2014-08-31 @ 16:57:00


Flygande pandor

Vill men kan inte sova! Huvudet snurrar och kroppen värker. Och en säng som känns att den kungar men tror att det jag skälv som snurrar. Samt en granne som tydligen vill höras lite extra inatt. Mer kan jag inte begära, kul!
Lika svart som natten är min mage och den bråkar mer än vanligt. Men det har den gjort senaste halvåret ändå så det spelar ingen roll. Och mamma...det är inte större fel på mig än vad jag skriver här. SÅ du behöver inte oroa dig okay? 
 
Säger väl god natt och får göra det bästa av situationen med min feber och kliande ögon. Känner mig som en panda i ett vingligt träd med gott om utrymme. Perfekt med andra ord! Snart kan jag säkerligen skriva att jag även lärt mig att flyga. Hur vet jag inte än så det får jag nog klura på ett tag till. Blir svårt och just nu är det bara en massa svammel och ordkrussiduller från en icke så frisk person.
Publicerat: 2014-08-31 @ 02:03:48


Full i fan

 
Vaknade med ett humör som ongivningen skulle kalla för full i fan och de senaste dagarna har mina kollegor påpekat för mig att jag ser mer eller mindre full i fan ut. Att jag har rackartyg och något på gång. Men jag vet inte vad de menar. Tror jag iaf! Å andra sidan så ska de inte veta vad som komma skall då jag kan lura på mer än bara något litet. Eller så gör jag det inte, det är det som är problemet med mig eller det sköna med mig. Det är upp till var och en att tolka det som de själva vill.
 
En ny vecka och nya möjligheter. När man är arbetslös som jag och har en sysselsättningsplats på ett ställe där man aldrig vet vad som komma skall så brukar man oftast se fram emot vad som händer. Och då menar jag oftast att det är oftast, dock ibland så kan det vara händelser som gör en förbluffad, arg, sårad och riktigt irriterad. Jag har varit med om allt detta under de senaste två åren. En erfarenhet? Ja både positivt och negativt.
Arbetsförmedlingen som exempel för med sig mycket negatvt och med dem vet man aldrig hur man ska reagera. Och så känner jag just nu gentemot denna myndighet och jag har inte mycket till förtroende för dem.
 
Kanske dags att bege sig till bussen så man kommer iväg. Det kommer bli en lång dag då man jobbar mellan 08.00 - 16.00 sedan hem, byta om få i sig lite mat och sedan iväg på ett möte/träff på Ekoxen då Hyresgästförening har något på gång. Ska bli intressant om jag ska vara ärlig. Bara tur att man får skjuts dit och hem av far som också ska dit. Vi är några stycken som ska åka ihop så det blir nog trevligt.
 
Publicerat: 2014-08-25 @ 07:11:00


Förväntan över dagen

Bilden är tagen på Lilla Allvaret på Öland.
 
Härliga tider, underbara tider! Äntligen har sommarhettan försvunnit visserligen sedan några dagar tillbaka men ändå. Morgonpigg eller inte men jag är fylld med energi och jag är mer än bara smått nervös. Dagen är fylld med saker att göra. Först en tur på den internationella matmarknaden med mor vilket jag ser fram emot. Sedan blir det att träffa kören och sedan uppträda på Correns scen vid domkyrkoparken. Vilket alla borde gå och kolla på. 
Så min lördag är fylld med saker och förväntan så jag lär nog inte klättra på väggarna idag. Skönt eller hur?
Kanske bäst att göra sig färdig och åka in till staden för att träffa mor. 
 
Publicerat: 2014-08-23 @ 09:48:00


Fredagens vidunderliga morgon

Fredagsmorgon och just nu är jag mer än bara pigg. Eller inte alls. Är faktiskt mer än bara trött och kroppen börjar säga att jag behöver en månads vila. Men det vet jag att jag inte kan få om jag inte föll ihop död. Det får vi dock hoppas på att jag inte gör. Inte nu iaf. Har för mycket att göra innan den dagen kommer.
Nu återstår det att se hur dagen kommer att se ut. Men jag bådar inte det bästa för stunden, men å andra sidan så behöver jag inte ta ut det värsta heller men jag känner mig själv och mina kära kollegor. Även om det är relativt lugnt nu så kan det hända att ett litet helvete bryter ut. Men man får hoppas på det bästa av det man har helt enkelt. Dessutom så ska jag jaga mina handläggare på arbetsförmedlingen. Det kommer inte bli enkelt har jag en känsla av. Fick ju inte tag på henne idag så tja....
 
Imorgon så tycker jag att ni ska samla er vid domkyrkoparken vid 17.30 vid Correns scen och höra Joyvoice uppträda. Något som jag tycker att ni INTE ska missa. Underbart och härligt och kärlek med mycket av energi kommer att skickas ut. Osv osv! Nej nu ska man kanske göra sig färdig och gå till bussen. Bara tur att den går var tionde minut nu. Det blir lite lättare att hinna med den andra bussen som man ska byta till.
Publicerat: 2014-08-22 @ 06:50:00


Snicksnackande hönor

Jag vet att jag inte borde inleda även detta inlägg med att jag är hur trött som helst. Men tyvärr är det så att jag verkligen är det. Det är nu tredje veckan som jag är så här trött och jag vet inte knapp vad jag ska göra. Om jag finge bestämma så skulle jag kunna gå och lägga mig vid nio tiden och sedan bara sova sova och sova tills jag inte är trött längre. Givetvis går det inte att göra så av olika anledningar och lite till. Några av damerna på jobbet reagerade ganska fort när jag berättade det och föreslog att jag kunde ha brist på järn och olika vitaminer. Kan vara att det är så, dock kan det även vara för att jag har svårt att somna på kvällarna och sedan vaknar ett flertal gånger under natten. Och det gör ju att sömnen störs riktigt rejält om man säger så. Men jag ska försöka att komma ihåg att ringa till läkaren för att boka en tid för att kolla upp lite saker. Det är en hel del nu har jag märkt och det är inte alls bra att skjuta upp saker när det gäller hälsan. Så ett gott råd, skjut inte upp hälsans välmående oavsett hur rädd eller inte du är för att gå till läkaren. Förutom allt detta så har dagen faktiskt varit riktigt bra med alla brister som en dag har att erbjuda. Vi var några stycken som övade lite granna inför genrepet imorgon med kören. Det kändes faktiskt riktigt skönt att få göra det och jag får erkänna att jag inte har glömt texterna. Allt satt givetvis inte som smäck men ändå och jag är nöjd. Dessutom var det mer än bara roligt då jag har saknat att få sjunga. Och i september börjar höstens körsäsong och det är med glädje får jag säga. Under eftermiddagen blev det en del snicksnack och lite till. Hann göra klart mitt träd i järntråd och jag får erkänna att det lär nog dröja innan jag gör ett träd till. Nu är man sugen på att komma på något nytt projekt i trådslöjd, men där tar fantasin slut för min del. Under kuppen jag gjorde trädet så blev det en massa sår och innan allt var klart så hade två av fingrarna blivit täckta med plåster. Är bara glad över att inte alla tio fingrar fick plåstras om vilket jag och några fler trodde att det skulle bli just så. Imorgon är det jobbsökardag och det kan behövas, inte för att det kommer att finnas så många jobb som jag kan söka. (höll på att skriva köpa) Sedan har vi dagen mitt i veckan och då kan det vara både bra och skönt att få ha en dag att bara vara och inte behöva gå upp vid sextiden på morgonen. Nu däremot så kommer jag bara vara och ta det lugnt innan jag lägger huvudet på kudden för att försöka att få lite sömn.
Publicerat: 2014-08-19 @ 20:55:44


Mer eller mindre

Mer eller mindre seg idag och ingen ork alls. Även om värken stort sätt är borta är jag lika mör i kroppen som en solmogen tomat. Min hals har bestämt sig att spöka för mig och det går upp och ner. Inget som egentligen vill visa sig mer förutom att det finns något där. Det finns stunder då det är underbart att ha glass hemma. Då är halsen min bästa vän och jag blir på lite bättre humör.
Vet inte vad jag ska tycka nu när det är söndag och allt. Är lite smått förvirrad och väldigt trött. Känslan vill inte ge med sig och har haft den till och från nu i snart två veckor. Det som har hängt med denna känsla är illamåendet och det har faktiskt släppt stort sätt. Har inte känt av det idag och det är för mig ett gott tecken. Kroppen börjar eller har vant sig vid att inte äta Mirtazapinen som jag annars har ätit i nästan tre år.
 
Imorgon är det en ny dag och nya möjligheter. Får bara hoppas att jag inte är urpumpad på energi och gud vet vad man behöver. Vill åka in och jobba imorgon även om det finns vissa störningsmoment som jag kan vara utan. Jag var så glad när detta moment försvann i somras, men sedan kom det tillbaka nu i måndags vilket inte gladde mig och några andra. Får helt enkelt sätta på det stora leendet och ha ett tålamod som räcker för en lång tid. Dock undrar jag om det kommer att fungera då jag känner att jag bara vill ställa mig och skrika rakt ut. 
Publicerat: 2014-08-17 @ 13:19:00


Långsamt men säkert

 
Dags att gå upp om du inte har gått upp ännu. Det är en ny dag med nya möjligheter. Och låt dig inte hindra dig från att göra det du vill även om det går lite långsamt. För jag lovar att idag kommer jag vara mer än bara långsam då min kropp värker från topp till tå och att jag har en hals som inte alls vill sammarbeta.
 
Publicerat: 2014-08-16 @ 09:15:00


Rosdofternas hemlighet

 
Man kan nästan säga att sommaren är på väg mot sitt slut även om det är ett tag kvar. Jag misstänker att det kommer bli en mycket fin höst i år och jag hoppas att den inte blir allt för varm. För det första så är värmen ett mycket obehagligt ting när man inte mår bra i den, och för det andra så kan det kännas som om tiden står still utan att det händer något speciellt. Missförstå mig rätt nu, jag gillar sommaren och värmen men i måttliga mängder. När det blir för varmt mår jag riktigt dåligt och fungerar inte som en människa ska göra under en härlig och varm sommar. Det är mycket som slår fel i min kropp som om alla strängar och gud vet vad i min kropp börjar slåss mot varandra. För att vända det negativa till något positivt så måste jag säga att det bästa med sommaren är all den prakt som sker under de månader vi kan kalla för sommar. När blommor och träd blommar och slår ut, och bär frukt till det som komma skall under hösten. Jag älskar att se förändringarna från att allt gror och är kala buskar och träd till att det växer och knoppar till att allt slår ut och ger ifrån sig underbara dofter.
 
Jag kan inte säga att rosor är mina favoritblommor men de är oerhört vackra och när de börjar komma med knoppar och sakta men säkert börjar blomma vet jag att det kommer en underbar doft. En härlig känsla av frihet och fullt med liv. Det är svårt att komma ifrån och motstå. Det är en del av sommaren och kan det bli bättre än så här? Det är nu som jag önskar att jag hade en liten plätt där jag kan ha mitt eget. Då vet jag att jag vill ha ett par rosbuskar som ger mig min sommarfrid och ett inre lugn. Nu vet jag att vissa kommer att höja på ögonbrynen då jag alltid har varit anti när det gäller att ha trädgård och rabatter osv. Men man växer med det med tiden antar jag och man blir äldre och visare.
Publicerat: 2014-08-15 @ 17:09:00


Likt älvor på gatan

likt älvor på gatan som dansar
tappar du ditt fotfäste på det berg du byggt upp
igenkännande och selektiv hörsel ger du enbart en del av halva sanningen
ger mig ingen möjlighet att förstå för du blundar för verkligheten vi lever i
framför dig finns inget som heter du och jag
det är bara du och din realism som existerar
 
likt älvor på gatan som dansar
låter du alla omkring dig få ta emot slag efter slag
även om blodet sipprar fram på kullerstenarna du kan inte förstå
varför när allt du tänker på är dig själv
Publicerat: 2014-08-14 @ 07:45:00


Förvirring

En helt vanlig tisdag med diverse fel och annat som känns galet. Å andra sidan har dagen varit mer än bara fel egentligen. Förutom att halsen har bråkat och hållt min röst borta från mig stort sett hela dagen. Det skulle inte förvåna mig om jag är på väg att få en dunderförkylning nu. Inget jag vill men tusan inget jag kan göra åt ändå. Får kanske köpa hem en jäkla massa vitaminer och vitlök för att försöka hålla det borta. Hur som helst då känns det en aning bättre nu även om jag låter som en kraxkråka från en vinterstorm.
Har låtit dagen fått vara som den är och inte gjort mycket som egentligen är värt att nämna. Bara hoppas på att det släpper vad det nu än är. För jag har inte tid med att vara sjuk på något sätt. Kanske kan jag säga att det har varit skönt för kroppen att vara hemma och låta den ta igen sig. Men nu när alla är tillbaka från semestern så kan man räkna med att några basilusker kommer att försöka att tränga igenom. 
 
Imorgon har vi jobbsök och det är faktiskt skönt, så man kan sitta hemma och koncentrera sig på att hitta lite jobb. Men å andra sidan hur många är det inte som söker ett och samma jobb idag? Dessutom börjar det närma sig den perioden på månaden då vi måste redovisa till arbetsförmedlingen. Ännu ett sätt att kontrollera oss arbetslösa för att se så att vi inte latar oss. Eller vad det nu är för anledning de har för att detta skall vara ett måste. Ett bakslag som jag inte förstår mig på för fem öre. Hur som helst så har vi jobbsök hemma då datorerna inte kommit upp efter flytten. Men frågan är när de väl kommer att göra det. Det är ungefär fem veckor sedan Mbsk flyttade och inte mycket har kommit upp. Semester eller är det förvirring? Ingen aning själv faktiskt.
 
Nåja annars vet jag inte vad som komma skall. Har en del födelsedagar att räkna in den här månaden och ett dop. Men jag har ingen aning om vad jag ska köpa...tuffa och svåra beslut.
Publicerat: 2014-08-12 @ 20:19:25


Kvalmigt och biverkningar

Dagarna går och jag vet inte riktigt vart de tar vägen. Å andra sidan vet jag inte om jag vill veta det heller. Värmen gör mig mer eller mindre utmattad och hjärnan är som äppelmos. Äppelmos som har stått framme lite för länge i värmen.
Det har varit dagar som jag inte vill ha tillbaka. Dagar med extrem huvudvärk, yrsel och illamående. Kan inte säga att det var det bästa draget av mig och min läkare att sluta med ena medicinen i den här värmen. Men samtidigt måste jag säga att jag är glad över att inte behöva ta den mer. Men biverkningarna efteråt när kroppen försöker att ställa in sig på att inte få den är inget roligt. Det kunde jag faktiskt kunnat vara utan.

Förövrigt har det inte hänt så mycket på min front av livet. Relativt dött och kanske är det lika bra det. Att det händer saker hela tiden är ju inte roligt det heller. Önskar dock att helgen kunde vara några timmar längre så att man kunde hinna med lite mer av det man tänkt sig. Kan inte få allt man vill här i livet och det är något som man får lära sig tidigt i livet. Dock vet jag att man kan alltid ta sig längre fram i livet på det man fått erfara på vägen både bra och dåliga saker. Man stärks av det man får lära sig.
Tro mig, det är inte alltid lätt och jag har många gånger fått kämpa mig upp från botten och för att sedan trilla ner igen för att ta mig upp till ytan. Det är en ständig kamp om överlevnad. Fast, det är något som de flesta måste göra förr eller senare på något sätt även om man inte vill det.

Borde gå och lägga mig det vet jag. Men ack så vet jag inte om jag kommer att kunna somna för denna värme. Det är nästan oumbärligt i mellan åt. Bara skönt att det har regnat en del som gjort det friskare i luften. Rensat lite och kanske om man har tur så blir det lite lättare att andas. Värmen ska dock hålla i sig ett tag till har jag läst och det är inget jag gillar. Men men...thats life eller hur?
Publicerat: 2014-08-10 @ 00:15:55


Morgonens första leende

 
God morgon gott folk, idag vaknade jag med ett leende på läpparna. Nu återstår det att se om det håller i sig hela dagen. Men jag är inte så säker. Då är chansen större att en säl flyger genom Stockholms innerstad.
Andra dagen på jobbet och jag vet inte vad jag tycker om de nya lokalerna. Det tar nog ett tag innan jag vänjer mig vid det nya. Och för tillfället ligger alla våra saker nerpackade i sina kartonger så det är inte lätt att hitta dem.
 
Dags att gå vidare och göra sig klar så att man hinner med bussen. Och om jag har tur så behöver jag inte vänta så länge när jag ska byta buss. Igår behövde jag inte vänta längre än tre minuter. Så ja det ska bli intressant på många sätt. Men jag önskar att det inte ska vara så förbannat varmt, mitt sinne klarar inte så mycket mer om jag ska vara ärlig.
 
Publicerat: 2014-08-05 @ 06:49:00


Slutet har sin början

Varmt till tusen, det rinner överallt på kroppen och inget tycks hjälpa. Men förutom det så är jag ganska nöjd med vad dagen har haft att erbjuda. Började jobba igen idag och det har varit helt okay. Var dock lite svårt att komma upp imorse även om jag gick och lade mig skapligt igår kväll. Hela min kropp skrek att den ville sova minst två timmar till. Men jag tog mig upp och kom faktiskt iväg som jag skulle. Lite vilsen dock över att behöva jobba en sådan här underbar dag. Dock så kan man inte få allt man vill och jag måste säga att det var skönt att få börja jobba igen. Har nämligen börjat klättra på väggarna och det är inte så bra.

Inte för att jag har gjort så mycket under dagen Har mest suttit och pratat strunt med de andra som jobbade idag. Var iväg en snabbis till arbetsförmedlingen under förmiddagen och tur var väl det kan jag säga. Hade tänkt ringa eller maila först men eftersom M skulle dit idag med så gjorde vi sällskap dit. När jag väl fick prata med en kvinna på af så fick jag reda på att min handledare har semester den här veckan. Bra, det är precis vad man behöver höra när man måste prata med dem. Och det var bara en handledare som jobbade med ärenden som mitt. Tack och lov så såg kvinnan jag pratade med till att den andra handläggaren ringde upp mig under dagen. På eftermiddagen fick jag det efterlängtade samtalet som jag inte trodde skulle komma under dagen. Lyckades få förlängt en månad till sedan så ska jag vänta till min ordinarie handläggare kommer tillbaka så att hon och jag kan sätta oss ner och planera ett nytt beslut. Är så trött på dem och tyckte nästan att den kvinnan jag pratade med via telefon kunde ha tagit ett längre beslut än en månad. Men, det är ju arbetsförmedlingen i ett nötskal. Kan inte påstå att jag är chockad eller överraskad.

Nu sitter man hemma och är mer eller mindre slutkörd. Kroppen säger sitt och sinnet säger sitt och min själ säger en tredje sak. Inte lätt att förstå vad de vill och det är inte lätt att kombinera de tre viljorna. Det brukar oftast bli en fjärde vilja som jag följer efter istället. Inte för att det blir så mycket bättre. Inte blir man klok för det heller. Men slutet har alltid något gott med sig och alltid en början på något nytt. Jag försöker iaf se det så även om det inte alltid är så enkelt. Det känns tungt inom mig och det är lätt att tappa fokuset på nuet. Jag försöker men är man rastlös och orolig som jag är brukar det inte bli enkelt att hålla fast saker och ting.
Publicerat: 2014-08-04 @ 17:44:58


Varma tankar

Fredag och snart eftermiddag, eller så är det eftermiddag redan. Mina fyra veckors ledighet (tillfälligt uppehåll) är nu till ända. På måndag börjar jag att arbeta igen och det ska bli skönt. Men samtidigt så önskar jag att jag kunde få ha en vecka till vecka för att vara ledig, bara för att ta igen sig efter den tid man har varit ledig. Galet? Ja du kanske så är det så. Dock så vet jag att det inte kommer att bli så. Det är bara att bita i det sura äpplet och gå vidare.

Har försökt att rensa här hemma, men har inte kommit så långt, värmen tar ut mig och min kropp säger ifrån. Har fått tillbaka värken jag haft till och från sedan i våras. Men det är bara att härda ut och försöka röra på sig så att man inte blir stel. Bu ska man gå från ena bastun till den andra. Får hoppas att det är lite svalare ute och att det fläktar en aning. Det är ett under att jag inte har smält bort än. Men jag hoppas att man har svettats bort en del av den extra vikt man har. Fast det är ju föga troligt eller?
Publicerat: 2014-08-01 @ 13:41:16RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!