Otroliga ting

Otroliga ting händer när man minst anar det. Den här helgen har passerat förbi som en revy. Inget jag gillar men något jag får acceptera. Redan söndag och jag är redo för en ny vecka.
Bara två veckor kvar sedan går jag på semester eller som af vill säga tillfälligt avbrott. Man får inte vara ledig som arbetsökande har de sagt. Men det är ett heltidsjobb att söka jobb framförallt dem man verkligen vill ha.

Hur som helst, dagen har passerat fort förbi. Har hunnit med att skrubba lite i köket, fått fram både diskbänk och spis efter ha gjort diverse storkok och bakning av matbröd. Axlarna säger nu sitt och det blir inte så mycket mer energikrävande denna dag. Har tagit fram lite stickning för att färdigställa dem. Eller försöka att färdigställa dem iaf. Det tar mer tid än vad man räknar med. Visst för mig går det relativt fort att sticka, men jag göra inte några enkla halsdukar eller simpla dukar i stickning. Nej det blir diverse lapptäcken, unknow saker som blir riktigt bra när det väl är färdigt. Har flera presenter klara visserligen inte gjorda i stickning utan i ringsmycken. Men hur de uppskattas vet jag ännu inte. Mer personligt eller hur?

Hann tvätta och bli fly förbannad igår samt gå en runda runt Skägget och bli blöt både en och två gånger igår. Men det är avklarat och tvätten är även inplockad i garderoben. Ger mig en klapp på axeln. Vad mer kan eller ska jag göra? Tvätta fönstrena, dammsuga och damma. Allt hinns inte med denna helg även om det borde göras det då det inte är något slott jag bor i.
Publicerat: 2013-06-30 @ 18:25:20


Som ett tuggummi

Fredagskväll och hela kroppen är som ett tuggummi. Både kropp och knopp känner av att en vecka har passerat. Inte för att det har hänt så mycket den här veckan. Det är skönt att veckan avslutades med någorlunda bra väder med en mängd moln på himlen. Med en lilltå som säger att det är åska i luften.
För övrigt, tja jag har montrat under dagen och det har tog hela förmiddagen. Fick dock hjälp av E1 för att det skulle gå lite fortare. Då vi har fått fler montrar var det mer att sätta upp. Men vi fick börja med att plocka bort det som fanns i dessa montrar och damma av dem från golv till glastak. När vi väl blev klara (någon timme efter lunch) blev det riktigt bra, Mr P la en sista blick på den sista montern och berömde oss för vår kreativitet. Dock är det några små justeringar i den montern men det hinner vi med under veckorna som kommer.
 
Eftermiddagen sprang förbi och E1 och jag la de sista grunderna i vår röda tråd i vårt projekt. På måndag ska vi börja filma och jag ser fram emot det hela. De flesta av damerna vet att vi sysslar med något men vet inte riktigt vad det vi håller på med. R går runt och tror hon vet och säger att hon ger oss tips. Tyvärr kan jag meddela att hon är den som vet minst inte har någon direkt koll på vad som görs. Vi är hemlighetsfulla och Mr P kom med komentaren att vi var från hälsomyndigheten när vi gick runt med block, penna våning för våning. Kanske kanske, vem vet? Men det var riktigt roligt och roligast av allt var att vi hittade skrymslen som vi inte visste fanns. Mr P förstod inte äns vad vi menade med galler grinden. Undrar om han vet att det finns en. Vi lär oss mer och mer om lokalerna och jag känner mig som ett litet husspöke.
 
Det blev en hel del prat om vilken tur vi har som är på Mbsk. Många har det mycket värre och får inte lika stor möjlighet att utvecklas och får en kompetens utöver det vanliga. Eller så, svårt att förklara, det är en bra plats och man kan få det värre. Frihets känsla och ansvar under eget medvetande och tillit.
Kvällen blir ung och jag tänker inte trötta ut min kropp mer än nädvändigt. Blir som sagt en tidig kväll och jag känner att sömn behövs. Sovit dåligt från och till en tid nu och inget verkar fungera. Men jag får ta natt efter natt, dag efter dag. Mer tuggummi lik kan jag inte bli och det är säkerligen fler särskrivningar än vad det brukar vara.
Publicerat: 2013-06-28 @ 19:10:40


Lilltån har talat

Lång dag och hemma med benen i högläge. Dagen avslutades riktigt bra under eftermiddagen och jag kan inte klaga alls. Inte äns när grannhunden skällde som en galning när jag kom hem blev jag irriterad. Miss K visade upp sina kunskaper i massage och gav oss som var kvar nack och axel massage. Riktigt skönt och jag får säga att det släppte en hel del i axlarna. Men fick förvarna Miss K att jag är riktigt kittlig. Det blev några skrattanfall när hon kom åt de punkter som jag är extra kittlig på.

Under förmiddagen satt jag och stickade en sjal vilket inte tog någon tid alls. Satt även och pratade bort tid och rum med A. M förundrades över hur fort jag stickade denna sorts sjal. Men inget hon ville testa på. Jag förstår inte att jag är den ända som tycker att det är roligt att sticka just dem. Men men, desto mer till mig!
Under eftermiddagen blev det till att gå en snabbis till läkaren och besöket tog bara tjugo minuter och sedan var vi klara. Men det kändes skönt och jag behöver inte träffa henne något mer. Men får höra av mig igen om jag skulle vilja ha mer verktyg att jobba med när det gäller min panikångest. Sedan ska jag få träffa en annan person efter semestern.

Egentligen har det inte hänt så mycket idag. Har inte varit för effektiv under dagen. Vädret har påverkat min kreativitet och min lilltå gör sig hörd. Det är åska i luften. Punkt! Satt även och pratade med E1 om vårt lilla projekt. Fler idéer föddes och imorgon ska vi fortsätta att rekonstruera fler scener. Mr P verkar vara mest intresserad av dem som vet vad vi sysslar med. Ha ha! Informerade Mr PA att han får uppgiften om att göra musiken.
Publicerat: 2013-06-27 @ 18:19:34


Luftrum och tomma lokaler

Åter igen känner jag mig förundrad och förstummad hur tyst och tomt det kan vara i stora lokaler när semestertider börjar. Men jag ska inte klaga då det är riktigt skönt på en och samma gång.
Även om det börjar gå mot mörkare tider så känns det för en gång skull som om jag går rakt fram. Inte fort, men framåt går det.

Har inte gjort så mycket under dagen, pratat bort tiden och försökt få M att inse att saker händer inte om hon sitter i trappan och pratar i telefonen. Pysslat med ringsmycken stort sett hela dagen samtidigt som jag sprungit runt för att planera lite inför E1 och mitt projekt. Visserligen har hon varit sjuk igår och idag. Men jag har skrivit ner några förslag som jag ska ta upp när hon kommer tillbaka. Regnet har stort sett stutsat ner hela dagen, men det har inte stört mig då jag har tillbringat dagen inne.

Sitter nu och försöker att hitta lite jobb men det är inte lätt. Har även hunnit med att laga mat, diska och förbanna mig över att jag inte har köpt hem diskmedel än. Börjar tryta har jag märkt.
Imorgon är det en ny dag och vem vet vad som kommer att hända då. Det märktes idag att det inte var någon kör. Det kändes tomt och man var lite vilse ett tag i förmiddags.
Publicerat: 2013-06-26 @ 18:36:59


Tidiga morgon tankar

 
God morgon och glöm inte att gå rätt i trappan
när du väl ska gå innan du vaknat till ordentligt.
 

Det finns alltid plats för luftig kärlek till den
som verkligen behöver det.
 
Publicerat: 2013-06-26 @ 07:02:00


Förundras

Förundras över hur människor resonerar och inte riktigt förstår meningen med ordet "nej". Kan inte säga att jag är förvånad mer förundrad och en gnutta irriterad. För många kvinnor på ett och samma ställe och vad räknar man med när det finns starka viljor som drar spakarna åt alla håll. Det blir då besök i diket. Nog sagt om det, det är som det är och det är en ny dag imorgon.
 
Det har märkts den här veckan att folk börjat gå på ledighet, vi har inte varit full styrka och det har varit gott om luftrymme. Nästa vecka går några andra på ledighet och andra kommer tillbaka. Själv går man om tre veckor och börjar sakta räkna dagarna. Även om jag tycker att det är rätt skönt med så få hönor. Men underbart är kort som det så fint heter. Kanske lite klyshigt men det bjusar vi på.
Humöret har inte varit på topp idag och det har fått damerna att reagera. Kan inte alltid vara glad hela tiden även om vissa tycks tro det. Dessutom har tankarna fart runt som om de kört rally. Har tänkt mycket på gammelmormor och önskar att kunde vara här och få mig att ta mig i kragen. Kan inte få allt.
 
Har egentligen inte fått så mycket gjort idag heller, förstår inte alls vad som händer, det var precis likadant förra sommaren i samband med ledigheterna. Har i och för sig stickat klart en luftig sjal, samt gjort klart ett armband i ring smycken som jag för övrigt ska behålla själv. Testade på en ny tecknink och utan att Mr P visat på något sätt. Han var riktigt imponerad över att jag lyckats göra det genom att bara kolla på dåliga bilder. Det var bara några få saker som han såg och tyckte att jag skulle ändra på.
För övrigt har det inte hänt så mycket, hönorna har skrämt slag på mig för att se om jag levde. Ja jo tack det gör jag men icke så länge till om de fortsätter som de gör.
 
Nu ska jag ställa mig framför spisen för att fixa till lite och äta, sedan diska och efter det dyka i soffan och slöa innan John Blund kommer.
Publicerat: 2013-06-25 @ 18:27:34


Meningslösa minuter blir till planerande timmar

Trötter, sliten och axlar som bråkar. Inget nytt, en helt vanlig dag med andra ord. Egentligen har det inte hänt så mycket, har inte haft någon insperation idag. Har egentligen suttit bort dagen och pratat med hönorna. Givetvis blev det en hel del galna skratt och några tokiga medvetna missuppfattingar. Men det tillhör vardagen.

Har även påbörjat med E1 planeringen av vårt nya projekt och ärligt talat så ser jag fram emot det. Tror att det kan bli riktigt bra trots att vi inte besitter kunskaperna att redigera, producera och filma några filmer. Men det ska bli kul och det är ju en anledning till att vi är på Mbsk, för att vidga våra vyer, för att bredda våra kunskaper osv. Du förstår nog? En del testfilmning och en del andra testande blev det också. Många tittade konstigt på oss när vi kom med en videokamera och det stora blocket i högsta hugg.

Nu? Försöka hitta förlorade tankar och försöka hitta på något till lunch till imorgon. Tyvärr har jag inte riktigt någon matlust nu när det är så varmt ute. Undrar när det ska åska till regält då min lilltå tar snart kål på mig.
Publicerat: 2013-06-24 @ 19:14:04


Febrilt sökande

Ett lugn som inte infunnit sig på evigheter. Tacksam för det men samtidigt är jag lika rastlös som vanligt. Men det är en bra dag. Har inte gjort så mycket alls under dagen. Har försökt plocka undan och rensa ut saker som jag kanske inte har någon användning för. Det har faktiskt gått bättre än bra. Har hittat saker som jag letat efter en längre tid. Bland annat några sladdar som jag behöver.
Det har varit ett febrilt sökande efter saker och bonusen på det hela är att hitta andra saker. Hur roligt är inte det egentligen?

Imorgon börjar en ny vecka och en vecka närmare semester. Får bara hoppas att tiden går fort tid så man kan få slöa och göra saker man skjutit på en längre tid. Imorgon ska även jag och E1 påbörja vårt nya projekt och jag har en hel del tankar och idéer angåeende det. Är som ett litet barn vid jul när jag väntar på att det ska bli måndag så att vi kan påbörja vårt projekt. Får bara hoppas på att E1 inte backar ur nu.

För övrigt kommer det inte hända så mycket under dagen. En helt vanlig söndag med lite tvistade slutsatser som både börjar och slutar väl. Det kommer bli bra och jag sitter med en febrilt tänkande hjärna. Kul!
Publicerat: 2013-06-23 @ 14:45:08


Löjliga familjen

Mulet och försök av solen att komma fram. En kvävande värme som på flera sätt fått fram min kreativitet. Vilket jag är tacksam över! Kanske ett av de ovanligaste sätten, men jag överlever nog ska du se.
Känns som om det vore söndag idag, vilket får mig att stressa mer än vad jag egentligen behöver. Jag behöver nämligen inte alls stressa. Ändå gör jag det, konstigt det där.

Hur som haver har jag gått runt och fnulat och sjungit för mig själv och mina dammråtter. Under den tiden hittade jag något som jag faktiskt trodde var borta sedan länge. Hittade nämligen ett kortspel vid namnet löjliga familjen. Det var år och dar sedan jag spelade det. Men ack so roligt det är. Men jag trodde att detta spel åkte med till tippen när jag flyttade hit där jag bor nu. Otroligt!

Vad som komma skall är ingen som vet och jag tar stunden som den kommer idag känner jag. Inget som är inplanerat förutom att ha en stund för sig själv där inget skall göras över huvudtaget.
Kan det vara bättre än så? Kanske, eller inte. Men det är riktigt skönt att det faktiskt inte när något som man verkligen måste göra.
Publicerat: 2013-06-22 @ 15:39:04


Stillsamma toner

Midsommar, och bara ett halvår kvar till jul. Ett halvår kvar till man kan sitta och säga att det bara är ett halvår kvar till midsommar.
Jag vet, fumlande tankar för en intressklubb som kan anteckna. Inget av intressa jag vet, men ändå funderar jag på detta. Jag vet jag vet, har ändå inget annat för mig ändå. Har stort sett suttit och funderat hela förmiddagen. Förutom det har jag suttit och skrivit en del. Insperationen har verkligen flödat och det känns riktigt skönt att det har kommit igång igen.

Snart ska jag gå hem till far för att äta och "fira" midsommar. Vill egentligen sitta kvar här hemma och skriva, men kan inte få allt man vill här i världen. Det kändes konstigt att vakna upp nu på morgonen och inte åka iväg till jobbet. Men gud så skönt att få sova ut.
Publicerat: 2013-06-21 @ 15:31:16


Mättade skratt

Torsdag och arbetsveckan är slut för den här gången. Känns riktigt skönt och jag ska nu passa på att ta det lugnt och bara njuta av värmen. Om nu värmen håller i sig nu i helgen, det vet man aldrig när det gäller midsommar helgen.
Idag har det nästan varit förskräckligt och vi har nästan runnit bort under dagen. Luften försvinner ganska fort i de lokaler vi befinner oss i om dagarna.

Har egentligen inte gjort så mycket idag, förutom att försökt komponerat lite nya smycken. Har fått dille på det nu och ibland är det skönt att göra något annat än att sticka. Inget fel med det ska det påpekas men ändå. Vi fick även svar från Big boss B om vår pedition och jag kan inte säga att jag är förvånad för det svar vi fick. Ett utsvävande svar som varken sa bu eller bä. Men jag är förvånad däremot att vi fick svar så fort som vi fick.

Under eftermiddagen satt E1 och jag och fnulade på en lysande idé vi fick vid lunchen. Så på måndag kommer vi att börja med vår låg budget skräckis. Hur det kommer sluta vet vi inte. Men vi har en hel del planer och idéer på hur det ska se ut.
Än har vi inte invigit några i våra planer men vi får väl se hur vi gör på måndag. Men jag ser fram emot att börja med vårt lilla projekt.

Mr P lät oss även gå en timme tidigare vi fyra som var kvar. Och ingen av oss ville egentligen sluta då vi alla hade saker som vi egentligen ville bli klara med. Mr P fick nästan slita ut oss ur huset snäll som han är. Men efter mycket om och men så gick vi ut i värmen. Nu sitter man hemma i en lägenhet som fortfarande håller sig någorlunda sval, men det börjar sakta men säkert stiga i grader. Inget jag direkt gillar, men något jag får stå ut med och som jag har stått ut med i fem år. Hur jag stått ut med det så länge har jag ingen aning om. Men jag trivs relativt bra i lägenheten och vill egentligen inte flytta. Men jag får medge att jag kollat lite smått på andra lägenheter.
Publicerat: 2013-06-20 @ 18:10:40


Energiknippe

Onsdag och om jag ska vara ärlig känns det inte som onsdag utan som torsdag. Vet inte varför för det har ju inte direkt hänt något speciellt med stora bokstäver. Det har varit en lugn vecka även om det ständigt händer "normala" saker. Eller tja...normala kan man ju disskutera, för vad vore normalt egentligen?
Har egentligen inte gjort speciellt mycket idag. Hann fästa klart alla trådar på alla rutor jag stickat. Men mycket beror på att jag faktiskt fick hjälp av K vår egen stickmaskin. Då hon var färdig med sitt och inte ville påbörja något nytt innan semestern så hjälpte hon mig. K fräste på som vanligt och chop chop så var det klart. Fick även hjälp av henne och E för att lägga ut rutorna på plats. Nu är det bara att sy ihop allt så är det nästan färdigt.
 
Förövrigt? Hade körsång idag och oj säger jag bara. Vi var kanske bara halva kören idag, då hälften var hemma på grund av sjukdom eller arbetsintervjuer. Men jag kan säga att vi är riktigt bra för att vara ett gäng nybörjare som inte direkt har sjungit förut. De flesta av oss sjöng bara i skolan. Det gick väldigt bra och sjöng genom sången flera gånger med en sådan kraft att jag inte kan finna ord för det. Det var verkligen vackert, vi var flera stycken som faktiskt fick tårar i ögonen. Miss H var nöjd med oss och som den artist hon är får vi lita på hennes ord. AS sa även att även om hon var två plan under oss kunde hon höra oss sjunga och stampa i takt med fötterna. Otroligt vilken power vi har egentligen.
 
Sitter nu och förundras över att mina fötter inte har eskalerat mer än vad de har gjort. Trots denna värme sköter de sig exemplariskt. Dessutom är jag förbaskad på Östgötatrafiken och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Men å andra sidan det är Östgötatrafiken jag pratar om. Dessutom så får jag nog anpassa mig för sommartider.
Publicerat: 2013-06-19 @ 18:26:12


Stickat hantverk och ringsmycken

Nu kommer det lite bilder på stickat och ringsmycken. Det lär komma mer när jag väl kommer igång igen. Det lär ta lite tid då jag har en hel del kort att gå igenom.
 
En stickad orm vid namnet Junior som har ätit en höna.
Ringsmycke sätt med halsband, armband, vristlänk, ring
och örhängen. Bakom det ligger en stickad can can sjal.
 
Publicerat: 2013-06-19 @ 10:59:00


Sommar kläder

Sommar sommar och värme av den kvävande sorten. Iaf om man är i de lokaler vi har på jobbet. Det är en kvävande känsla då luften tar slut fortare än du hinner säga hej. Imorgon ska vi lämna in en pedition om att vi behöver fler lokaler då vi är så pass många i bara två salar som rymmer för ungefär 14 personer. Inget någon vill vara med om speciellt vid den här tiden på året.

För övrigt har dagen varit mer än vanligt lugn. Den har visserligen varit så lugn som den kan vara när det gäller oss. Suttit och lärt ut data till M som visade sig inte vara det lättaste kan jag lova. Men efter mycket om och men och ett x antal timmar. Efter det blev det till att lära ut lite till K, vilket var betydligt enklare. Mellan varven hann jag med att fästa lite trådar, pyssla lite med pärlor och en snabbsväng till glas sorteringen då glas ljushållare fick för sig att ramla ner på golvet.
Pratat bort några timmar om diverse saker. Kört härmape leken med Mr P vilket var en syn för gudarna. Alla började undra vad vi ätit och druckit under dagen.

Nu har man varit hemma ett tag och hunnit med att handla hem lite mat och lite nya sommarkläder. Vilket behövs har jag märkt. Vissa kläder har vuxit ur mig och visa kläder har jag vuxit ur. Undrar hur det kommer sig. Men men underbart är kort och jag njuter så länge det varar. Blir snart kväller och kudden lockar mer och mer. En ny dag imorgon och jag förundras varje dag jag vaknar upp.
Publicerat: 2013-06-18 @ 21:27:02


Sydda hantverk

Efter några dagars frånvaro med uppvisning av hantverk återkommer jag med lite sydda och stickade saker. Samt ett smyckes sätt i ringsmycken. Dessa saker har skickats till barnhemmen i Polen eller till Kvinnojouren. Allt vi gör går till välgörande ändamål, och pengarna vi får av försäljning går till dessa två ställena.
 
Dreglis i flodhäst tyg.
Dreglis i randigt tyg.
Ännu en dreglis.
 
 
 
 
 
Publicerat: 2013-06-18 @ 10:05:00


Huvudbry

Måndags kväll och jag är helt utslagen. Eller jag har varit det stort sett hela dagen. Blev till att stanna hemma idag då jag haft migrän. Det är först nu det äntligen har släppt. Nu har man bara efterdyningarna att handskas med. Inte för att det är så svårt, det är mest matthet och trötthet.

Imorgon blir det till att åka till jobbet igen, det återstår att se vad som bjud på för dagen. Intressant lär det minst sagt bli då man aldrig vet vad som händer.
Publicerat: 2013-06-17 @ 20:23:47


Söndagsfilosofi


Söndags eftermiddag och dagen har passerat med glans. Inte mycket som har gjorts och för en gång skull har jag faktiskt njutit av tystnadet och ensamheten. Ibland kan det vara riktigt skönt att bara få vara utan att ha sus och brus runt omkring sig.
Imorgon börjar en ny vecka som sagt och det blir inte mycket tid till att bara vara. Så det är bäst att passa på. Midsommarvecka och bara fyra dagar. Skönt även om jag känner något tvetydigt som jag inte riktigt kan förklara. Hur det blir midsommarhelgen vet jag inte. Har inte bestämt mig för vad jag ska göra ännu.
 
Även om det är några timmar kvar av dagen är det inget som är bestämt för vad jag ska göra. Låter ödet få bestämma om hur det blir. Om några veckor är det fyra veckors ledighet som gäller och jag ser fram emot det. Vad jag ska göra är inte bestämt ännu. Men en sak är säker och det är att jag ska ta igen lite av den sömn jag fått förlorad tidigare. Skämt å sido, men det ska bli skönt att få sova ut på mornarna.
Kanske blir det en tripp ut i skogen med kameran i högsta hugg för att försöka få igång fotograferingen igen. Den har legat på is så många år nu och jag har varit så sugen att ta upp det. Nu har jag mer tid känns det som och sommaren är den årstid som ger mer möjligheter även om de andra årstiderna ger mycket med.
 
 
Publicerat: 2013-06-16 @ 15:29:00


Icke sa nicke

Det blev visst ingen sovmorgon för mig den här morgonen. Men jag kommer att lägga mig igen efter att ha suttit här vid datorn i någon timme. Vaknade vid fem och var verkligen klarvaken. Dessutom så trodde jag att jag hade försovit mig och att vi skulle iväg med jobbet. Inte roligt att inse när man var fullt påklädd att det bara är söndagsmorgon och att jag inte alls behöver ge mig iväg. Även om det skulle vara måndag så är det ingen som stör sig om man försover sig. Eller tja...vet inte, men de tar det med ro då alla vet att vi är bara människor. Det gillar jag med detta ställe.
 
Veckan som kommer ska vi inte göra så mycket ändå, ska sätta mig med mönstret och kolla upp hur mycket tyg jag behöver, sedan ska jag gå på tygjakt. Dessutom ska jag följa med R till Hyresgästföreningen för att hjälpa henne med vissa saker. Tydligen är jag en expert på ämnet. Är dock inte det, men har en far som jobbat mycket med hyresgästföreningen. Det är allt, det är oundvikligt att lära sig något när han har pratat om något. Men det är aldrig fel att kunna saker då man aldrig vet om en an blir drabbad själv och behöver hjälp från Hyresgästföreningen.
Publicerat: 2013-06-16 @ 06:06:00


Stegräknande tvätt

Lördag, och kväll. Färdig med tvätten och är helt färdig. Förbannad på grannen och hennes ohängda hund. Kliande fötter och axlar som värker. Kan det bli bättre än så här? Jag börjar bli gammal och det är bara att inse att man inte direkt är någon ungdom längre. Jag vet jag är bara 30 och borde inte klaga på att jag är gammal. Men....! Jag är gammal! Eller jag är äldre än vad jag har varit. Jag säger inte att jag inte vill bli gammal, snarare tvärt om. Jag ser fram emot det, men det är alla krämpor man får som jag inte gillar lika mycket.

För övrigt? Har egentligen inte gjort hälften av allt jag skulle ha gjort idag. Är fortfarande lika trött efter veckans olika trapatser och galenskap. Dessutom fick jag vänta nästan 10 minuter innan jag kunde gå iväg till tvättstugan bara för att grannen inte ville att hennes byracka skulle börja skälla när de var i trapphuset. Hon ville gå ut först innan jag tog mig ut. Men hallå, byrackan kan skälla i trapphuset när det bara är den och hon själv. Efter 10 minuter tröttnade jag och gick ut för att gå då klockan redan var fyra. Kan inte stå i all evighet bara för att hon har en fjantig och ettrig hund.

För en gång skull på mycket länge gick tvättandet riktigt bra. Kunde komma in prick fyra, inga problem där. Jag var helt själv i tvättstugan för den andra var inte äns bokad. Haleluja eller något för det var då första gången som bara en av tvättstugorna var bokade. Och till sist, ingen som kom och tjatade på mig om jag var färdig. Det var till och med riktigt rent när jag kom in för att tvätta. Behövde inte slita som ett djur när jag själv skulle städa av efter mig. Bara dra några varv med sopborsten och några varv med en fuktig trasa över tvättmaskinerna.

Nu är det inte mer jag ska göra, ska göra kväller tidigt ikväll med då jag är lika trött idag även att jag tog mig en tupplur tidigare idag vid lunchtid. Vilken lyx men gud så skönt det var att få sova bort en timme. Imorgon inget inplanerat än vad jag vet och det ska bli skönt med en extra lång sovmorgon. Ha ha! Har lyxen att få sova till 10 imorgon för en gång skull. Om jag inte vaknar extra tidigt och är utvilad. Det händer även om det inte är ofta. Det blev dessutom en hel del steg idag när man sprang mellan tvättstugan och hemmet. Det är bara att skriva upp i blocket för att redovisa på måndag. Miss A har ju fått för sig att vi ska ha veckotävlingar och vi kan vinna i olika kategorier. Vad vet jag inte och mer har hon inte riktigt sagt.
Publicerat: 2013-06-15 @ 22:00:17


Sportsliga komentarer och fika paus

Äntligen helg och tid för att inte göra så mycket alls. Förutom veckostädningen och tvättningen. Mycket skönt men jag förundrars över att veckorna går så fort. Varför går tiden fortare ju äldre man blir? Det gick ju så långsamt när man var barn.

Dagen har varit fylld med saker att göra stort sätt hela dagen. Suttit och målat askar för fulla muggar, dekorerat dem med diverse saker. Suttit med att sortera pärlor, gjort en del örhängen och halsband i ringsmycken. Det har blivit en del smyckestillverkning den här veckan för min del och Mr P förundras hur jag låter mig fladdra iväg och han blir ständigt förvånad. Har även suttit och stickat lite smått och påbörjat fästandet av trådar på alla de små rutor jag stickat. Snart lär det kanske bli en filt av det om jag har tålamod för det.

Under eftermiddagen blev det till att komponera ihop de glasfusings sakerna jag gjort. Lyckades förstå mig på hur limmet fungerade. Otecknisk som jag är. Ha ha! Vi hade även en musikfestival för oss själva stort sätt hela eftermiddagen. Det blev en massa tillbakablickar till barndommen, det första discot man gick på. Den första tonårsförälskelsen osv. Det var riktigt roligt, jag och min namne C satt länge och diskuterade hur vi kunde lyssna på en och samma låt upp till en månad för att sedan inte lyssna på den på mycket länge. M bara skakade på huvudet samtidigt som hon försökte knuffa in små frågor om dekopage och lackering. Hur det gick ihop var det ingen av oss som förstod.
Det blev en del övertid då vi var några stycken för att vara ärlig sex av oss kunde inte slita oss från våra musikblickar och minnen. Samtidigt som vi hade för mycket att diskutera. Bara tur att Mr P var kvar för annars hade vi fått bannor från högre ort, det vill säga Mr B och Miss H.

När vi väl kom ifrån jobbet blev C, R och jag stående på torget och diskuterade bikinidelar och funktioner som passar oss och inte passar. Lustigt samtalsämne en fredagseftermiddag mitt på torget. Efter ett tag gick C och R och jag fortsatte vårt samtal och beslöt oss för att ta en fredagsfika på stan. Första gången vi faktiskt gjorde något tillsammans efter arbetstid. Men trevligt hade vi och det uppskattas oerhört.
Kom hem senare än vad jag trodde att jag skulle göra, vi satt nästan tre timmar och fikade och babblade på om diverse saker. Intressant och jag måste säga att jag har högre tankar om vissa saker och vissa personer nu.

Sitter nu utsliten och trötter i soffan. Det kommer bli en tidig kväll för min del då ögonen redan går i kors och huvudet börjar göra sig påmint. Men jag ska inte klaga, det är ju trots allt helg nu. Ack och ve hur skönt är inte livet i mellan åt?
Publicerat: 2013-06-14 @ 22:08:11


Hantverk i keramik del 2

Är i farten igen och lägger upp lite av de keramik saker jag gjort under våren. Mer kommer så småningom och vem vet vad som komma skall. Som sagt tar jag saker lite pö om pö.
 
Abstrakt figur som är upp till betraktaren.
Hjärtformad hjärtfigur med texten "tro hopp och kärlek".
 
Spökliknande varelse med livfull fantasi.
 
 
 
Publicerat: 2013-06-14 @ 09:44:00


Vättarna demonstrerar

Skönt, torsdagen är över för den här gången även om det är några timmar kvar av dygnet. Det har varit mycket på en och samma gång även om det varit lugnt samtidigt.
Regnet har kommit och gått stort sätt hela dagen och solen har försökt att titta fram mellan varven. Skönt, men även om det varit svalare ute så har det varit kvalmigt både ute och inne i lokalerna. Skulle behövas åskas ut regält för att vi ska kunna ha en normal arbetsdag.

Idag har gymnasiet tagit studenten och det har hörts genom hela stan under förmiddagen. Gap, sång och en himla massa tutande. Suckar, men får vara glad över att det bara är en gång om året. Glömmer det lika fort som man blir påmind om det hela varje år. Vi var några stycken som diskuterade om hur länge sedan vi tog studenten. Vissa längre än andra och eftersom jag är nu yngst av alla i hönsgården så har jag tydligen bäst minne hur det var. Ha ha, kanske det eller inte. Det var ju trots allt 12 år sedan jag tog studenten. Helt otroligt hur fort tiden har gått. Vad har man gjort under åren som gått?

Idag har jag suttit och pysslat med ringsmycken och snackat goja med AC, M, E1 och Mr PA. Tydligen blir jag mer galen för var dag som går och idag blev jag tydligen även en vätte. Kul! Kärt barn har många namn sägs det ju. Tiden har gått långsamt samtidigt som det har gått relativt fort. Har fixat klar en del presenter och det känns riktigt skönt att en del av dem är klara även om det är tid kvar till vissa av dem fyller.

Jag har även insett hur skitiga golven är på jobbet då jag fick krypa runt och hämta ringar då de gärna fick liv och rymde sin väg. Alla tyckte att det var hur roligt som helst och sa att de inte behövde ta fram någon dammsugare då jag fungerade perfekt som en dammsugare. Men jag vet inte. Mr P funderade även på att sätta en gps på mig då jag ständigt var i rörelse när han ville prata med mig. Det disskuterades även om de skulle sätta en munkavel på mig. Har tydligen varit lite väl vid i munnen.

Nu ska jag försöka ge mig på att dammsuga innan sömnen tar vid. Passar på att göra lite saker innan helgen så det inte blir för mycket. Ha ha inte för att det blir för mycket då det är en liten men varm lägenhet. Har lite funderingar på att byta till en annan lägenhet men jag har inte bestämt mig ännu.
Publicerat: 2013-06-13 @ 19:54:00


Hantverk i Keramig del 1

Efter mycket om och men har jag äntligen tagit mig i kragen och laddat alla bilderna på datorn. Det tog sin lilla tid men nu är det gjort iaf. Kommer lägga upp bilder allt eftersom då det är en del jag gjort då det är saker från i vintras till våren och idag. Men jag börjar med de saker jag gjort i keramiken.
 
Smegel och hans kompis älgliknande tjuren Albino
Hjärtan, inte alla jag gjort men några av dem.
Fantasi cyklob som inte är av denna värld.
Något som bara betraktaren kan se vad det är.

Ängeln som kommit lite fel i världen.
 
 
 
 
Publicerat: 2013-06-13 @ 10:55:00


Förståelsen av galenskap och saknade ting

Nu börjar jag förstå innerbörden med ordet galenskap. I egenskap av att bli utsatt för den stort sett hela dagen. I mångt och mycket så förstår jag inte riktigt hur det har blivit så att jag blir en "syndabock" för saker jag gör och inte gör. Tydligen så sägs det med kärlek. Inte nog med att de gladeligen driver med mig så drar de nytta av mina repliker.

Hur som haver så har dagen varit mer än bra. Solen har skinit mer än väl. Bäst att passa på att njuta då det sägs att det blir dåligt väder imorgon. Men det tror jag inte förrän jag ser det. Skeptisk som jag är och allt. På förmiddagen var det kör och oj vad roligt vi hade det. De 75 minuterna går så otroligt fort, lite för fort. Vi lyckades för en gång skull sjunga genom "Aldrig ska jag sluta älska dig" utan större smärtor. Och det lät bra ska det tilläggas. Vi har även bestämt att vi ska sjunga på Hospitalstorgets dag i september, om inte resten av kören fegar ur när det väl gäller. Säger jag som ska teckna till "aldrig ska jag sluta älska dig".

Under eftermiddagen blev det till att sitta och småkäfta med M och E1 samtidigt som jag höll på med ringsmycken. Det blev en del skvaller och missförstånd. Eller ska jag säga felsagda missförstånd för att folk får för sig andra saker. Humorn ligger på låg nivå och de säger att jag har en väldigt snuskig fantasi och humor. Det är inget i gemförelse med M kan jag säga. Det blev även en hel del snack Med Mr P om hur jag alltid "försöker" få andra att tro att jag alltid är oskyldig. Eller hur var det nu? Hur som haver så verkade min hörsel vara den som svek mig först. Varje gång det kom någon in i 56:an hoppade jag femtio meter och alla satt dubbelvikta på stolarna.

Kom hem lite sent och sitter nu och försöker komma på vart jag har gjort av sladden till kameran. Av någon anledning försvinner den med jämna mellanrum. Eller ska jag säga att den försvinner när jag behöver den. Ska ta med mig den imorgon till jobbet då jag ska föra över bilderna från Vadstena igår. Måste tyvärr ha den med då jag på något sätt förlagt mina USB minnen. Har tre stycken och alla tre ör som bortblåsta. De ligger säkerligen på ett ställe där jag trodde att jag skulle komma ihåg var de ligger. Börjar visst bli senil i tidig ålder...
Publicerat: 2013-06-12 @ 19:19:32


Körsång

Onsdag och härliga dag. Än så länge. Snart dags för körsång och det ser jag fram emot verkligen. Sedan blir det en massa annat skoj som ska göras. Får hoppas att Miss A kommer ihåg att maila mig lite bilder som hon tog. Lägger in lite bilder senare som togs igår. Har inte haft tid och ork än. Ack och ve med ett leende på läpparna ska jag återgå till arbetet.
 
 
 
 
Publicerat: 2013-06-12 @ 09:15:00


Love´s A Loaded Gun

Tisdagskväll och äntligen har jag kommit till ro i min egen bastu till lägenhet. Fast å andra sidan är den inte så varm ännu. Det tackar vi för vid detta tillfälle. Men det lär komma snart, kanske dags att ta upp fläktarna så att det får fläkta lite.
 
Dagen har varit mer än underbar på alla sätt och vis. Solsken, molnfri himmel och trevligt sällskap. Med aktiviteter utomhus hela dagen. Och allt detta på arbetstid, bättre än så kan det väl inte bli? Har tillbringat dagen i Vadstena med resten av hönerna och tupparna vi har i hönsgården. En massa "lekar" ute i det gröna och dagen börjar med glada skratt. Nu kanske jag går lite för fort fram. Fick börja dagen med att skiva upp gurka, tomater och bröd till fikat vi skulle ha med oss. Lyckligtvis var vi några stycken så det gick fort och vi blev klara fortare än vad jag trodde. Kom visserligen iväg senare än beräknat, men det är oss jag pratar om. Hur som helst när vi väl var framme i Vadstena började jag vår dag med leken "Kalle på marken" och alla brister ut i skratt. Hur roligt som helst! Sedan blev det en hel del kubb, tvister, badminton, boole och yatzy. Vid lunchtid gick vi iväg till klostergården och äter lunch. Om man ska äta en god tomatsoppa så ska man äta den där. Hur mumsig som helst. Efter det blev det en hel del strosande runt i staden och till slut blev det glassköp och annat skoj. Jag lyckades även bränna mig regält på armar, axlar och nacke. Glömde bort att smörja in mig imorse innan jag for iväg och det fick jag betala. Men men, kanske får jag en lätt solbränna i år.
 
På vägen hem i bussen satt jag och hade ett förtroligt samtal med AS och det var givande. Men jag är en aning orolig, mina magkänslor säger tvådelade saker och jag vet egentligen inte mer nu än innan. Jobbiga känslor och jag vill inte känna som jag gör. Det är precis som Alice Coopers låt Love´s A Loaded Gun. Men men...det är inget man kommer undan tyvärr. Väl hemma tog jag en tur hem till far och lämnade tillbaka yatzyt och klippte klorna på herr katt. Ingen lätt match och jag gick därifrån vinnande även om katten lyckades efterlämna ett spår av rivsår på armen. Har även hunnit med att inköpa systersonens födelsedagspresent. Inte illa för att vara mig.
Nu ska jag bara rulla tummarna innan jag lägger mig även om jag har några få saker kvar att göra innan John Blund och kudden kallar på mig.
Publicerat: 2013-06-11 @ 21:49:19


Vadstena here I came

O my good!! Tisdag och underbart väder med bra humör. En dag kan inte börja bättre än så här. Eller? Får kanske lugna ner mig lite och vänta tills i eftermiddag och kvällen innan jag förhastar mig. Men den börjar relativt bra! Ska nu bege mig till bussen för att bege mig till jobbet. Idag blir det till att bege sig till Vadstena med de mina och Mr P och Miss A. Ska bli intressant och riktigt roligt får jag säga. Vem vet vad som kommer att ske....
Publicerat: 2013-06-11 @ 07:01:00


Pantertanter och solskensregnet

Herrgud, en dag med goda skratt med galet sällskap. Solen har varit framme och försökt visa sitt bästa jag, men jag vet inte om den lyckats. Ett par regnskurar har kommit under dagen och tydligen bara i innerstaden. För övrigt har det varit relativt bra med tanke på att jag faktiskt tog upp det i ett försök att få fram en konversation som A skulle ha sagt.

Var till af idag och träffade min handläggare. Det gick bättre än vad jag faktiskt trodde och jag är riktigt glad över att det inte blev en massa strul. Hade en känsla av att det skulle gå fel, men för en gång skull hade jag fel. Inte ofta min magkänsla har fel men jag är den första som erkänner när den väl har fel. Även om jag har kontrakt på att vara på Mbsk fram till sista september så fick jag beskedet idag att jag får förlängt efter det till den 10 juni nästa år. Skönt och jag hoppas det leder till någt bättre.
När jag var på väg tillbaka stötte jag på lady A och vi blev stående ett bra tag och bara pratade. Länge sedan sist och jag måste erkänna att det var riktigt roligt.

Under eftermiddagen blev det till att prata skit med resten av pantertanterna som M brukar säga. Hon har fått för sig att vi är ett gäng galna pantertanter och hon verkar inte riktigt hänga med i galoppen. Förstår inte vad hon menar, vi är ju oss själva och ständigt och jämt munnhuggs. Inget nytt eller konstigt med det. Helt naturligt som om inget annat händer. Mr P vek sig dubbelt av skratt ett par gånger under eftermiddagen och undrade vad vi ätit under dagen.
Sitter och håller på med en ny kollektion av ringsmycken och det blir mer och mer i min lilla låda. Men roligt är det och nu håller jag på något nytt.
Publicerat: 2013-06-10 @ 19:49:52


Rindgång och tillbaka i staden

Kväller, söndag och värmande moln sveper förbi utanför. Inte mycket står för spelet och det är skönt. Har tillbringat dagarna ute på landet, mitt ute i en kohage där korna har lyst med sin frånvaro. Men ack så skönt det har varit. Och bra väder har det varit till allas stora glädje. Men det är skönt att få komma hem igen även om jag kan tänka mig att vara kvar där i några dagar till.
Har pysslat och stojat med mor och anlagt en ny rabatt. Hjälpt till med att vända båten och köra ner den i vattnet. Lyckades fastna och sjunka ner med ena stöveln när vi höll på med båten. Måtte ha sett roligt ut kan tänkas, det bjuder jag på då det inte var så många som sågt det.

Igår gifte sig prinsessan Madelene, grattis till dig. Inte för att jag egentligen bryr mig men änd. Dock stod dumburken på igår och jag tittade på spektaklet. Folk verkar inte ha så mycket att göra när de står och trängs för att få någon glimt av dem... Ja ja vi äro alla människor och har visst något som kallas för nyfikenhet även jag inte förstår varför. Satt mest och skrattade och betraktade kläderna folk hade på sig.

Imorgon, måndag, ny vecka och nya möjligheter. Veckomöte med kanske inte så mycket sagt som vanligt när vi har veckomötet. En tur till af blir det också för att prata med min handläggare. Och jag slår vad om att det kommer bli en massa rabalder och tjafs bara för att det är sommar, hon snart går på ledighet och jag själv snart går ut i ledighet. Men ska kanske inte ta ut allt i förskott men jag skulle inte bli förvånad som sagt.

Nu då? Svettas, våndas och försöka vädra i en lägenhet som är svår att vädra. Kan dock vara glad över att man har lite persiener som kan stänga den underbara solen ute. Men ack så varmt det kan bli trotts allt. Känner mig som sagt ringrostigt nu och vet inte hur länge jag kommer att vara trevlig mot solen...
Publicerat: 2013-06-09 @ 19:17:11


Nationaldagen

Nationaldag, uppe med tuppen till en katt som skrek som om han vore stungen av en galen ko. Allt detta fem minuter i åtta. Huga huga, när man får chansen att sova några extra timmar så ska man upp tidigt för att herrskapet vill åka tidigt till landet. Nu sitter man här, snart fyra på eftermiddagen och jag har lagt märke till en hel del konstiga ovanor som jag lagt mig till sedan jag börjat på Mbsk. Hmm...vet inte om det är bra eller inte. Men det är en del rutiner som sitter i nu efter nästan ett år där.
 
Förövrigt vad har hänt med dagen? Jag vet inte det jag! Jo jag har varit ute tre eller fyra vändor och plockat blommor så nu luktar det friskt av alla dess blommor som har att erbjudas nu en sommar dag som denna. Mor och jag har varit i farten och gjort ett nytt land där vi ska så lite luktärtor och krasse. Det återstår att se hur det blir sedan. Men kära herr Antonsson kunde inte låta bli att lägga sig i och hjälpa oss när vi höll på som bäst. Men det kanske var lika bra att han fick hållas eller dyligt.
 
Nu vet jag inte mer, men jag vet att jag kommer befinna mig i en kohage i några dagar där korna inte alls har kommit. Till mors stora glädje och till min stora besvikelse. Jag som hoppats att korna kommit nu, men ack så fel jag hade. Varför ska det vara så för?
Hur som haver ska jag fortätta att njuta av nationaldagen och bara vara. Det är fint väder och det är lika bra att ta vara på det. För vem vet hur morgondagen kommer att se ut. Får bara hoppas att det är bra väder imorgon med. Ska se vad herrskapet gör nere vid bryggan som inte längre för tillfället är en brygga. Bäst att hålla koll på dem för vem vet vad de hittar på.
Publicerat: 2013-06-06 @ 15:55:27


Regndropparna lyser med sin frånvaro

Intensiv dag med få saker väl gjorda. Underliga ting har hänt utan att jag egentligen förstår hur det gick till. A försökte tidigt att få igång mig men ack den gubben gick inte. Men det blev en del glada skratt. Alla förundras över hur vi kan hålla på A och jag. Men vi kan inte svara på det. Vi är som ett gift gammalt par som smågnabbar på varandra bortsätt från att vi inte alls är gifta.

På förmiddagen satt vi på föreläsning. Kvinnojouren kom och berättade om sin verksamhet då vi skänker pengar och handgjorda saker till deras två akutlägenheter. Ganska snabbt tog luften slut i det rum vi var i och jag var nära många gånger att springa ut i trappuppgången. Fy bövelen för att det inte finns ventilation som fungerar som det ska. Den vi har verkar inte direkt vilja fungera när man är 26 pers i ett och samma rum i över en timme. Men vi överlevde iaf. Alltid något eller hur?

På eftermiddagen satt jag och pysslade med ringsmycken, och pärlor. Försöker att komma på nya kombinationer och andra tillsättningar. Lärde även vår prao elev att göra ett armband i ringsmycken. Och jag måste säga att jag blev riktigt imponerad på hur snabbt hon lärde sig och hur fort hon jobbade. Satt även och pratade bort tid med R och Mr P om olika saker. Det blev en hel del prat om arbetsförmedlingen. Ibland undrar jag vad de gör innanför de fyra väggarna. Blir inte klok på dem och på måndag ska man tid för att träffa sin handläggare. Men så är det när man går arbetslös och är inom fas 3. Men jag är glad över att jag hamnat på ett ställe där man faktiskt utvecklar sig själv hela tiden. Det finns de platser som är värre och dit vill jag inte hamna. Men det lär nog hinna bli val och andra "lösningar" innan jag behöver tänka på att byta plats.

Sitter nu hemma och har en hel del att göra innan morgondagen och jag undrar hur det ska gå till. Men på något sätt så brukar jag hinna med alla "måsten" för dagen och lite till. På torsdag blir det till att följa med mor och styvfar till landet. Ska bli skönt, lite tråkigt bara att jag inte kan följa med far och styvmor till syster och fira henne och systersonen. Men jag får ta och fira dem en annan dag. På vägen hem så kom det några droppar regn men det bröt inte riktigt ut. Lite synd för det skulle behövas regnas rejält samt lite åska.

Publicerat: 2013-06-04 @ 18:30:06


Värmebölja och måsfamiljer

 
Trött i huvudet och trött i kroppen. Allt i ett och lite till och det är värmen som gör sitt gissar jag på. Fötterna småspökar en aning och har fått årets första utbrott. Inget vidare, men det gäller att smörja, smörja och åter smörja igen.Oönskad effekt och inget jag önskar någon. Då kanske det är tur att jag har detta helvete istället för någon annan. Har levt med detta exem i 15 år. Lär få leva med det ytterligare 15 år till dessutom.
 
Hur som helst så har dagen varit helt okay förutom att värmen nästan tog kol på oss. Dagen börjar med veckomöte som vanligt. Mycket som togs upp, men vad kommer vi att minnas under morgondagen? Kanske tur att Miss A skrev ner allt som sades. Tydligen ska vi få varsin stegräknare och ha en intern tävling med olika kategorier av diverse slag. Ska bli intressant att se vad det blir med det hela. Jag verkade dock den ända som tyckte det var relativt intressant.
Eftermiddagen blev det till att sitta och göra lite ringsmycken och försöka kombinera diversa stilar, länkar och annat. Är helt inne på det just nu och nu när man sitter hemma känner hur ömma händerna är efter att ha hållit i små tänger i ett ex antal timmar. Det blev även en tur till biblioteket för att lämna tillbaka några böcker. Enligt Mr P är jag en hoppande durasell kanin med ändlösa batterier som börjar ta slut. Inte för att jag förstod vad han menade med det, men det gör inget. Dessutom har vi en måsfamilj på taket som härjar runt och skriker på oss varje gång vi öppnade eller stängde fönstret. Vi försökte även komma på en lösning för att rädda den lilal måsungen som fastnat i stupröret. När jag gick hade vi inte kommit på någon lösning.
 
Publicerat: 2013-06-03 @ 18:39:10


Kvalmigt och tvättsam tid

Jisses som syrran skulle ha sagt. Så har min söndag varit stort sätt hela dagen. Små pysslat hemma stort sett hela dagen. Skrivit lite och så har jag följt med Kerstin ut med hundarna då hon var hundvakt. På eftermiddagen blev det till att tvätta. Börjar med att jag inte får komma in vid fyra då jag ska börja tvätta. Vilket inte förvånade mig egentligen. Sedan så fick kvinnan för sig att hon kunde tumla sina kläder hon tvättat och sedan låsa med sitt lås. Men hon gav sig på fel tvättare för det gick jag givetvis inte med på. Det var min tvättid och det talade jag om för henne. Så varje gång jag kom till tvättstugan stod hon där och trodde att hon kunde fortsätta att tvätta som om inget hänt. Det stör mig så oerhört att folk inte kan boka tid som oss andra dödliga. Och detta var en svensk som fick för sig detta. Hur dum ser jag ut att vara.

Nu börjar kvällen ta sin rätt och ska snart gå och lägga mig. Har dock lite saker som måste göras innan jag låter John Blund tar över. Bara tur att matlådan redan är fixad så det behöver jag inte oroa mig för. Ska dock hinna plocka in den rena tvätten, duscha, plocka reda på allt jag ska ha med mig till jobbet imorgon. Det är en del vill jag lova. Bara skönt att det är kort vecka den här veckan, känner att jag behöver det även om det inte var så länge sedan det var kort vecka. Får bara hoppas att det inte är lika kvalmigt imorgon som det varit idag. Huga, trodde många gånger att jag skulle gå åt. Lilltån har gjort sig till känna men ingen åska har kommit och brakat loss som det borde göra för att rensa luften lite.
Publicerat: 2013-06-02 @ 21:59:47


Helgen är för kort

Underbart är kort sägs det ju och det känns lite så. Varför kan inte lördagen vara lite längre än sina 24 timmar? Bara skön eller ska jag säga tur att helgen har en dag till? Men å andra sidan går även söndagen relativt fort fram också. Har inte gjort så mycket idag. Känns inte som om jag har hunnit med hälften av allt jag skulle göra idag. Hur kan det gå till egentligen? Är det för att jag hellre gör roligare saker som ringsmycken? Eller är det för att jag är för bekväm och har helgen som vilodagar? Det lär man aldrig få reda på antar jag.

Sitter nu och försöker klura ut lite hur en melodi går till en sång som vi sjöng på körsången i gymnasiet. Det var ju som sagt tolv år sedan vi sjöng den och på något lustigt vänster hittade jag texten i veckan. Ska ta med mig den nu i veckan för att eventuellt sjunga den när vi har kören.

Den här veckan som kommer nu är kort och det är skönt. Bara tre dagar sedan lång helg. Inte länge sedan vi hade långhelg sist. Sedan går det några veckor och så tjoff så är det semester. Superskönt, inte för att jag har planerat in något speciellt. Lata dagar vid sjön om det fanns en sjö i närheten vill säga. :-)
Publicerat: 2013-06-01 @ 20:18:16RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!