Filosoferar

Sitter och filosoferar och gnolar för mig själv.
När jag gick hem idag så gick jag förbi en mamma och hennes två barn. När jag passerat dem hör jag ett av barnen säga: "där går fröken och hon ska på möte nu. Men imorgon ska vi leka i lekhallen." Hur gulligt som helst och det får mig att tänka tillbaka en vecka lite drykt. Saknar barnen och kollegorna men jag får ta och besöka dem när jag får tid, när jag slutar tidigare någon dag. Men jag är ärlig och saknar dem massor. Speciellt fröken A!

Nu ska jag fixa lite käk inför morgondagen. Alltid något man måste göra oavsett om man är medveten om det eller inte. Ska leta reda på en mugg som jag ska ha med mig imorgon då det tycks vara slut med muggar vid frullen. Ännu värre när lunchen behagar att visa sig. Konstigt det där.
Publicerat: 2012-01-31 @ 20:44:32


Fältuppgifter

Var du tvungen att göra kattlåda mot mig?

Dagen har tagit slut för dagen och nu sitter jag hemma och slappnar av efter eftermiddagens trapatser och uppgifter med Heidi och Shafira. Men nu har vi hur som helst gått genom tre olika butiker och kollat hur deras kommunikation är både verbalt, ickeverbalt, vissiunell kommunikation.

Huvudet har varit segt hela dagen och det har kännts som bomull. Måste även säga att jag har varit smått irriterad idag och det har inte hjälpt när andra har ignorerat konceptet av tystnaden. Hur kan vuxna människor kunna igonorar det faktum att det är andra som vill lära sig saker och kunna gå framåt i livet.
Publicerat: 2012-01-31 @ 16:04:58


Du gamla man

Du gamla man du är ädel.
Gamla man det du vet är vad du vet.
Men vad du vet, ack det vet jag ej.
Tankarna dina får ett eget liv med felsägelser.
Gudarna skall veta att det dina ögon säger,
är bara för mig och ingen annan.
Bara för dig och mig är dina ord.
Du gamla man du är ädel,
ädlare än andra äldre men.
Med dina tistelaktiga ögon ler du,
som aldrig förr ler du mot mig.

Du gamla man du är ädel.
Gamla man det du gör är vad du gör.
Men vad du gör, ack det vet jag ej.
Rörelserna dina får ett eget liv,
med fullt av motsägelser.
Gudarna skall veta att dina läppar säger mer,
mer än vad man tror de gör.
Bara för dig och mig är dina läppar.
Du gamla man du är ädel,
ädlare än många andra här.
Med dina tistelaktiga ögon rör du vid mig,
som aldrig förr rör du mig.

Publicerat: 2012-01-30 @ 20:59:25


Reklamblad

                

Känner mig lite som detta reklamblad som vandrar runt på gatorna. Undrar vad det kan förtälla bakom sin färg glada fasad. Men det lär man nog inte få reda på tyvärr. Å andra sidan så överlever jag trots allt.

Har tagit en sväng till centrum med Elza och så har vi fått prata av os lite ute i kylan dessutom. Men det var inte för kallt utan faktiskt riktigt skönt även om det var 7,5 minus grader ute.
Det ska tydligen vara så här kallt/kyligt hela veckan hörde jag idag av en klasskamrat. På något sätt är det skönt att det ska vara lite kallare då vi inte direkt har haft någon kyla nu under vintern. Kallt ja det har det inte varit men inte så kallt/kyligt.

Idag har jag fått hela klassen att skratta ett x antal gånger under dagen och ibland undrar jag hur jag lyckas med det. Minns inte så mycket nu för tiden. Lite av ett tefflon minne eller som en guldfisk. Föredrar nog guldfiskminnet tror jag. Jag måste ha varit något av en överintelligent komiker eller clown i mitt förra liv. Det känns så just för tillfället då ödet skrattar åt mig på så många olika sätt och nivåer. Ja ja får bjuda på det då jag inte är den som är den.

Sitter och dricker lite te och snart ska jag ta mig en tur till duschen och sedan sängen. Ögonen börjar gå lite smått i kors och det är en härlig känsla även om den är konstig och både överskattad och underskattad. Otroligt vad det kan vara så många saker på en och samma gång.

Nej nu ska jag inte ballre något mer utan koncentrera mig på mitt te.

På återseende.
Publicerat: 2012-01-30 @ 20:46:42


Kaktus

                                
                                     En kaktus i Sonora öknen i Arisona.

Måndagen är avklarad och nu har energin har tagit slut.
Pratat kommunikation hela dagen och gjort övningar som gjort att skallen blivit mer förvirrad än vanligt. Dock är det en ny tag imorgon och då får jag ta nya tag.

Har varit hemma hos far och ätit idag med och det säger man inte nej till. Så man slipper laga mat och jag fick så att det blev en matlåda till imorgon också. Inte fy skam.
Publicerat: 2012-01-30 @ 17:59:35


Hemkommen

Nu är man hemkommen efter att ha varit hemma hos far och ätit middag och spelat bingolotto. Givetvis vann man inget men det gör inte så mycket i dagsläget även om det hade varit roligt om man vunnit något. Jag skulle ha blivit glad om jag bara vunnit 2 sverigelotter. Men hur stor är chansen att man vinner när det är så många som spelar?

Sitter och tittar på "Spårlöst" och väntar på att John Blund ska komma så att man kan få sova lite. Visserligen är jag trött, men tyvärr så är chansen att somna nu allt för liten. Bör bli lite tröttare och mer avslappnade i kroppen innan jag lägger mig. Så jag har en stor kopp koffeinfritt te på bordet och stickning i knäet som jag ska fortsätta med. Eller rättare sagt färdiga små rutor som jag ska fästa ihop så det blir ett lapptäcke som mor och Anton har beställt till landet. Har försökt att matcha färgerna som de har där ute och det är mycket blått och en del lila.

                                   
Publicerat: 2012-01-29 @ 21:14:49


Rädsla

Jag är rädd
och har en så nervös själ
efter alltför många år
av rädsla, skräck och besvikelse.
En människa
med samma svagheter och drömmar som andra
sjunker ner
av en verklighet som trasas sönder.

Jag är rädd
verklighet och fantasi går hand i hand
och luften i mina lungor
gömde mitt värde bakom en falsk fasad.
Ett ärr för varje minne
behåller jag inom mig då jag inte vågar mer
hjärtat tillhör inte mig längre
det sårar mig nåt otroligt.

Publicerat: 2012-01-29 @ 14:17:37


Sol och molnfri

Söndags sol och en nästan molnfri himmel kan det bli bättre? Ja om jag inte hade en hals som krånglar och bråkar med mig. Vill verkligen inte bli sjuk nu då jag har för mycket på gång och annat skojs. Visst vissa andra saker ska göras som jag inte ser fram emot men som är ett måste på något sätt. Varje år dessutom, hellsike!!!

Ska om ett par timmar hem till far och äta kålpudding. Mums! Ska även vara med på det typiska och klassiska svenska nämligen att spela bingolotto. En typisk söndagskväll eller vad? Inte min favorit sysselsättning, men det kan ge variation på vardagen och eventuellt kan man få insperation på roligare saker.

                                
Publicerat: 2012-01-29 @ 13:37:56


Simon och ekarna

Har man varit hemma en stud efter att ha varit på bio med mor. Skönt att få komma hemifrån även om jag har varit extremt trött hela dagen. Filmen Simon och ekarna var väldigt bra och tar upp ämnen som aldrig går ur tiden trotts att det har gått så lång tid efter andra världskriket då filmen utspelade sig från den tiden. Det bästa med filmen för min del är att en av personerna som var med i filmen känner jag sedan tidigare. Eller känner och känner jag väl inte i den bemärkelsen. Men han är iaf min ingifta morbrors bror och han (Peter) spelade rabbi i filmen. Kul att kunna känna igen någon som man faktiskt känner så.

Nej ska leta reda på mina huvudvärkstabbletter och knapra i mig en eller två. Sedan ska jag försöka att koppla av på ett sätt som gör att den försvinner. Kommer nog göra kvällen tidig då jag känner att min kropp kräver mer sömn och mer avslappning. Börjar bli gammal och det känns överallt och lite till. Jag vet jag är inte 30 ännu men jag känner i både kropp och själ att jag börjar bli gammal. Det spelar ingen roll vad folk säger till mig för jag vet vad jag känner och jag har lärt mig att lyssna på min kropp. Visst det är inte alltid jag gör som den vill men jag lyssnar på den. Det är mer vad andra gör om jag ska vara ärlig.
Publicerat: 2012-01-28 @ 19:18:03


Lördag

Fortfarande trött i skallen efter veckan. Tror att det kan ta lite tid innan jag blir normal där uppe. Men å andra sidan har jag aldrig varit normal. skratt Skämt å sido.
Har varit på Ö&B nu på förmiddagen och ska snart iväg för att träffa mamma och gå på bio. Ska se Simon och Ekarna. Får väl se om filmen är bra eller inte. Men den har fått bra kritik så det återstår att se om jag håller med.

Verkar som om solen försöker att komma fram och det tycker mina jag och jag om. Man blir så glad när solen kommer fram vid den här tiden på året.

Publicerat: 2012-01-28 @ 12:12:30


Vilt och vackert

Vilt och vackert med enstaka kor.
De går omkring och betar i det gröna
ser så naturligt och fridfullt ut.
Vill så gärna förstå hur de gör
och vad de tänker på bakom fasaden.
Men vågar man försöka att fråga?
Enkelt och passerande i sommarsolen
snart vilar tystnaden bakom en röd himmel.
Det vilda låter en ensam sädessäla flyga
då dess barn väntar på att få mat.
Vackert och så enkelt i tystnad till moder jord.

Publicerat: 2012-01-27 @ 20:25:09


Drömmer

Drömmer mig bort till en tid och rymd där inget av verkligheten exixterar.
Vill vakna ur den dröm jag inte längre finner någon trovärdighet av.

Sitter och tja...försöker att slappna av efter en vecka fylld med information, disskutioner och att kunna hinna med allt som skall hinnas med. Det är inte enkelt och jag börjar fundera på vad som egentligen är natt eller dag, svart eller vitt, ja eller nej.

Hur som haver så kommer jag inte ballre mer om detta. Ska trycka i mig lite mat och fixa mig lite te. För nu är det fredag och helg. Nu ska jag koppla bort verkligheten för en stund. 
Finns det en verklighet där jag kan trivas utan att behöva se mig över axeln och springa så fort det kommer något som gör mig irriterad.

                                                           
Publicerat: 2012-01-27 @ 19:11:57


Förstorar

Trött och sliten i skallen. Undrar hur mycket jag egentligen kommer ihåg av allt jag har gjort idag. Antagligen inte och det gör inte så mycket det kommer tillbaka förr eller senare.
Har varit en dag fylld med skratt och komentarer som gör att man börjar undra hur man är som människa egentligen. Det tillhör kanske livet och människans stora gåtor.

Ska snart sätta mig med dagens uppgifter som ska blir klara till imorgon. Och ärligt talat så kommer jag att drömma om det och få stora kval som gör att jag inte kommer sova något rogivande. Eller jo det kommer jag, förstorar bara upp saker och ting här på förhand. Som vanligt och typiskt mig.

                                                  
Publicerat: 2012-01-26 @ 17:04:18


Dikter

Lägger in lite gamla dikter för att fylla ut en liten lucka i min tillvaro.

Jag sluter mina ögon

jag sluter mina ögon
bakom mig går solen ner
drömmer mig bort för en stund
en annan dimension blir till verklighet
önskar starkt att du kunde se
att jag vuxit upp till en stor flicka
trotts detta önskar jag att du var här
jag sluter mina ögon
och drömmer mig bort till barndomsminnen
där du tog mig under dina beskyddande vingar
bakom dina klotrunda glasögon finns svaret
för kärleken finns där trots vad andra säger
jag sluter mina ögon
önskar att jag kunde krama dig en sista gång
vara i en famn så varm och kärleksfull

                                     
                                                                                             ***

Leker med elden

Leker med elden och chansar
där ingen tidigare vågat gå fram
Skär sönder mina fötter av krossat glas
smärtan hugger in genom hjärtat
Jag välkomnar det och kan nu le igen
Vem vill inte leka med elden och kunna förstå
där världen är enklare i en fantasi
Medger att allt är hopplöst och mörkt
ändå finns det en lycka som ingen kan ta
Så lek med elden och ta chansen
för vem vet vad som väntar bakom dörren

                                                                         ***

Djupa andetag

Med djupet av mitt hjärta andas jag in
det sticker och svider något oerhört
Dock måste jag säga att det är
en del av livets svåra väg
Hur det än blir så gör det ont
men jag andas om och om igen
Ingen förstår egentligen varför det gör ont
utan säger bara att det är dags att gå vidare
Jag har försökt men faller bara tillbaka
handen jag höll i är sedan länge borta
det gör ont och det hugger i hjärtat
Med djupa andetag går jag vidare i livet
medveten om att det kommer hända igen
Översikten är disig med svaga punkter
hängivet låter jag mig föras med vågen
Med djupa andetag blickar jag frammåt
då det inte händer ofta låter jag mig le

                                             ***

Publicerat: 2012-01-25 @ 17:50:12


De tre S:n

Sitter och försöker att hålla ögonen öppna. Men de vill så gärna gå i kors och leva sitt egna liv. Men jag har inte tid att somna ännu. Har bara så där 20 sidor att läsa om gud vet vad. Ärligt talat har jag inte kollat på det häftet ännu utan tog bara emot det innan jag gick för dagen. Men det skall läsas till imorgon.
Fick städa skallen ett par gånger under dagen då det blev överfullt och rörigt. Inte alls roligt och jag rör bara kring saker så att det blir fel. Det måste ha sätt roligt ut där jag satt och försökte rensa skallen, men orkar inte bry mig då det fungerar.

Idag fick vi sätta oss och skriva den första obligatoriska uppgiften som skulle in. Skulle skriva en sida om de tre S:n

                        * Service
                        * Sälja
                        * Specialitet

Beskriva om hur jag skulle göra på en arbetsplats om just dessa ämnen. Svårt att förklara och jag har kvar pappren kvar i kurslokalen. Men jag skrev hur som haver klart det och var nog den som skrev längst. Två hela sidor om hur jag skulle göra för att kunna ge bra service, sälja de/den utvalda produkterna och sedan att kunna specialisera sig. Tror att jag lyckades få in allt och jag valde något jag kan, nämligen inom livsmedel.

Intresseklubben antecknar antar jag!

Nej nu ska jag ställa mig och fixa till lite att äta för eftermiddagen/kvällen och inför morgondagen. Sedan får vi se hur länge jag är vaken. Den här veckan har jag varit extremt trött och lyckats somna skapligt och kunnat sova hela natten. Det var länge sedan det hände och jag är glad över att kunna sova.
Publicerat: 2012-01-25 @ 16:29:20


Halvdag

Idag bidde det en halvdag och jag får säga att det blev en hel del att göra, lyssna och titta. Mycket av diskutioner om det mesta som har med service att göra. Det är intressant, men ibland blir det för mycket för huvudet. Jag är inte 15 längre och energin är inte den bästa. Ha ha låter lite som en pensionär jag vet men snart om 35 år si so där.

Har suttit och läst nu under eftermiddagen men har bara så där 50 sidor kvar att läsa. Det är svårt att komma in i boken då den kräver så mycket energi och konsentration. Men jag får medge att den är faktiskt bra och realistisk. Och fler människor som jobbar inom något yrke där service är a och o. För jag kan säga att vissa skulle behöva läsa den minst tre gånger.

Nej nu ska jag ställa mig och fixa lite mat så att jag får lite energi nu på kvällskvisten och att jag får med mig lite lunch till imorgon. Får inte glömma att fixa till fruckosten senare sedan då vi äter frukost där. Känns skönt för att jag kan inte äta frukost så tidigt, kan kan jag väl men det är svårt och väntar helst till jag har vaknat till och det kan jag göra nu.  skratt.

                                              
Publicerat: 2012-01-24 @ 16:35:47


Det goda värdskapet

Sitter och försöker att läsa i boken jag fick idag. Det första jag får reda på när jag kommer är att jag ligger lite efter då kursen började förra veckan redan. Så jag har 2 kapitel för att komma igen och imorgon ska vi läsa det tredje. Som du är så går vi bara halvdag så då kan man sitta hemma under eftermiddagen och läsa i lugn och ro utan att bli störd av de byggjobbare som håller på i rummen intill. Jag har även x antal andra uppgifter som jag ska göra som de gjorde förra veckan. Kommer nog att sitta klistrad vid köksbordet imorgon eftermiddag och slita av mig håret. Nåja så farligt är det inte, utan bara jag som förstorar upp saker och ting som vanligt.
Det var intressant idag, men otroligt mycket på en och samma gång. Hur klassen är vet jag inte riktigt ännu. Men det är några som jag redan nu känner att vi är helt motsatta och dessa går mig på nerverna. Tyvärr sitter jag vid samma bord som dem och kommer inte undan. Får ta det som det kommer helt enkelt. De är trevliga så det är inte det, men det är att de sitter aldrig still och är aldrig tysta. Det är som att se två 9 åriga pojkar som precis lärt sig vissla ungefär. Måste vara någon form av bokstavskombo på en av dem iaf.

Publicerat: 2012-01-23 @ 18:08:42


Skymmning

Skymmningen har varit här och nu är det lika svart som natten. Inte för att det gör mig så mycket. Det passar mitt humör för tillfället då det är lite mörkt och trött. Snart är jag klar med tvättstugan och har bara en sväng kvar innan det är över för den här gången. Men ännu är inte kvällen över då jag har några få saker att göra innan jag ska fradga kudde.

Imorgon är en ny dag och jag har en ful ovana när jag ska göra något nytt och det är att lägga fram de kläder jag ska ha på mig under dagen, samt fixa allt så det är bara att klä sig och gå till bussen och åka iväg. Jag vet att det är lite paraflext och befängt men det är en del av mig.

Publicerat: 2012-01-22 @ 20:39:14


Tvättens tid

Jaha vad kan man säga? Det är söndag och den dagen man egentligen ska vara ledig och ta det lugnt. Men hur många gör det idag egentligen? Alldeles för mycket stress i dagens samhälle.
Har tvättstugan idag och det behövs kan jag säga. Tycker dock inte om att göra den här delen. För det är ingen som gör det åt mig så jag får allt göra det själv. Så nu går maskinerna för fullt så jag får bara hoppas på att de andra maskinerna fungerar de också. Man vet aldrig när det gäller tvättstugorna här i Skägget. Eller vad säger du Elza?

                                                
                                                  Så här fina är inte maskinerna i min tvättstuga.
                                                  Bara så ni vet, de är mycket mer slitna och fula.

Är så irriterad på grannen då hennes hund har skällt från och till sedan 20.00 igår kväll. Men hur mycket jag än säger åt henne så lyssnar hon inte för fem öre. Det återstår bara en sak och det är att ringa till störningsjouren. Men jag drar mig för det men måste man så måste man. 

                                                    
                                                    Grannens hund är större och fulare än vad
                                                    den här är. Denna är söt och underhållande.

Imorgon börjar ett nytt kapitel och jag är lite smått nervös. Fast å andra sidan är det normalt och inget kan gå fel förrän det har gjort det. Men jag får ständiga sms från mamma som önskar mig lycka till och att jag inte ska vara nervös. Det hjälper ju inte dock, men det är rörande att hon tänker på mig. Dock måste jag tillägga att jag inte är 8 år längre.
Publicerat: 2012-01-22 @ 16:27:53


Kladdkaka

Har bakat som en tok och nu har både socker, mjöl och mjölk tagit slut. Konstigt egentligen, kan inte förstå att det kan gå så fort och att det kan bli så mycket. Å andra sidan, när jag väl kommer igång så blir det mer än bara lite. Det mesta hamnade dock i frysen för annars kommer jag sitta och moffa i mig allt själv och efteråt mår jag inget vidare. Men jag sparade lite kladdkaka uppe som jag har provsmakat av. Gav mig själv tummen upp och insåg att "Inga" och "Inge" inte tar hand om disken åt mig. Det får jag göra själv. Undrar varför det är så! När man har två osynliga inneboende så borde de hjälpa till tycker man ju. Men dessa två är smått lata. skratt


Publicerat: 2012-01-22 @ 00:47:32


Stanna, tänk och upplevVi lever i en tid då man inte direkt stannar upp och tänker på omgivningen. Jag undrar varför det blev som det blev? Jag menar bara det att ibland behöver man stanna upp och ge livet en chans.
Jag måste medge att jag själv inte är så duktig på att stanna upp och njuta av livet och allt som finns runt omkring mig. Men jag försöker att bättra mig.
Bara här i Linköping finns det så mycket att titta på som man tar för givet och ignorerar dagligen. Ta domkyrkan som t.ex. Det är en underbar byggnad som har jag vet inte hur många historier att berätta. Även om jag inte besöker kyrkan så ofta så passar jag på att ta in alla intryck jag får när jag väl är där. Jag är inte den som är religiös, men jag njuter och uppskattar domkyrkan för den byggnad den är och vad den har medfört till Linköping och dess invånare. Ser det från ett annat perspektiv och försöker att lära mig något nytt. Upptäcka och utforska, en underbar händelse med tja...jag vet inte. Det är väl upp till var och än vad man får för intryck och upplevelser. Eller hur?

Om man nu inte gillar att gå och titta på gamla kyrkor finns det ju alltid annat man kan göra.
Som sagt även om man inte gillar gamla kyrkor så kanske man gillar andra gamla byggnader och frilufsliv och andra upplevelser som Gamla Linköping har att erbjuda. Själv gillar jag att åka dit och bara strosa runt och titta, det är så otroligt mycket historia som på något sätt känns som att det är på väg att försvinna.

Jag kanske låter lite som en som försöker sälja in min hemstad till andra men så är det absolut inte jag lovar. Även om jag inte är någon storstadstjej så har Linköping något speciellt. Jag kan inte säga exakt vad det är men det bara finns där. Själv skulle jag vilja bo i en mindre stad där man inte känner av stressen lika mycket. Även där man kan hälsa på folk utan att de ska undra vem man är eller om man är tokig osv.
Detta blev ett intressant inlägg. Men vad gör man inte för att underhålla sig själv och andra.
Nu ska jag återgå till att kolla på filmen jag tittar på.

Publicerat: 2012-01-21 @ 20:34:50


Förtälla

Har inte så mycket att förtälla just nu. Kände mest för att skriva av mig lite. Men frågan är egentligen vad.
EN tråkig och ganska grå dag som gör att jag inte har fått så mycket gjort. Men än är inte dagen över och jag har möjligheten att förändra det som är.

Det får räcka nu. Får se om jag gör ett inlägg senare under dagen eller ikväll. Det är bara ödet som kan avgöra om det blir som det blir.

Vy över sjö och skog ute på landet.

Publicerat: 2012-01-21 @ 15:48:39


Sist men inte minst

Idag var sista dagen på min fas 3 plats och jag måste medge att det kändes konstigt att åka hem med vetskapen om att jag inte kommer att komma tillbaka dit igen. Men jag fick lova att jag skulle komma och besöka dem och berätta hur det går med utbildningen. Vilket inte var så svårt att lova får jag säga. Men det är vemodigt och jag vet inte riktigt hur eller vad jag ska tänka. Jag trivdes verkligen där, både med personal och barn samt föräldrar. Även om man inte får ha några favoriter så måste jag säga att jag hade mina favoriter bland barnen där och det kommer jag att bära med mig så länge jag har mitt minne i behåll.

På måndag börjar jag på service utbildningen som Lernia har. Det ska bli intressant och jag är hur taggat som helst. En ny förändring med en möjlighet att utvecklas lite mer än vad jag gjort den sista tiden. Kanske får jag en ny insperation till att börja skriva igen. Saknar att skriva och det irriterar mig att jag inte har något att skriva om för tillfället. Plus att jag har saker att avsluta så har jag inte någon insperation till att avsluta dem.

Hur som haver så är det helg nu och jag ska njuta så länge det varar för jag känner att jag behöver ett par dagars vila. Har sprungit runt som en galning idag. Gjort ansiktsmålningar, målat med sugrör och flygande papper. Just det får inte glömma att jag har jagat och busat runt och läst böcker. Det är bara en del av det jag har gjort.
Publicerat: 2012-01-20 @ 17:42:38


Nytt kapitel

Imorgon är det sista avsnitten för detta kapitel och det känns sorgligt. Det känns som om det var igår jag började jobba på L & L men det har gått nästan två år. Helt otroligt och så många minnen. Vill egentligen inte lämna och gå vidare, men jag måste för att kunna utvecklas som person. Dessutom så kan jag inte få en fast tjänst där då jag inte är utbildad förskolelärare. Synd och skam men vad kan man göra?
På måndag börjar ett nytt kapitel och jag ska börja plugga igen. Det är en service utbildning på 6 månader och 8 veckors praktik. Ser fram emot det måste jag säga. Visserligen läste jag det mesta på gymnasiet, men det skadar aldrig att fräsha upp minnet lite eller hur? Men så sant som det är sagt så är jag lite smårädd för vad som komma skall. Allt nytt känns främmande och skrämmande.

Trodde att herr fönsterfixare skulle komma idag, men ack så fel jag hade. Karl dök inte upp alls och hörde inte av sig. Men jag är inte förvånad om jag ska vara ärlig. Men om man har sagt en dag så har man ju. Men vad räknar man med när man har dessa stollar till hyresvärd.
Lite synd att han inte dök upp eller hörde av sig för då kunde jag har följt med mamma till stan och köpt mormors present. Tydligen fyller lilla mormor år på lördag. Och som varje år så kommer hon säga "Det är sista gången ni kommer fira mig." Men i år kan den gamla damen ha rätt då hon börjar att tackla av.

Sitter nu och roar mig med att titta på Mamma Mia, en film som aldrig blir tråkig om jag får säga det själv. Men mestadels tittar jag på filmen för Collin Firths skull. Det skadar aldrig att titta på honom. Och jag vet att jag inte är ensam när det gäller den här saken. Eller vad säger du Elza?


 Collin Firth


Stellan Skarsgård

 Pierce Brosnan


Publicerat: 2012-01-19 @ 20:35:10


Stollar

Jävla stollar säger jag rent ut sagt. Säger att man ska komma en viss tid på en viss dag och så gör de inte det. Det ante mig och jag skulle inte ha låtit mig hoppas att det skulle vara annorlunda nu bara för att jag har en ny hyresvärd. Willhem och dess likar är precis som Graflunds var. Inget att göra åt och inget som någon egentligen lyssnar på det. Visst jag kan flytta till någon annan hyresvärd. Men vem vill ha en arbetslös stolle som går på fast 3 praktik och som dessutom ska börja studera.

Publicerat: 2012-01-19 @ 13:08:38


Askungen

Efter veckans avsnitt av Glee känner jag mig på topp i viss mån. Är dock inte på topp i allt ännu, men vem kan vara på topp i allt all the time? Även om jag är pigg, allärt och i full fart med att göra gud vet vad så är jag ständigt ett frågetecken. Jag är inte någon som andra skulle se som smart, men jag är heller inte den som är "dum" om man nu vill välja det ordet. Jag är någonstans mitt i mellan som skiftar upp och ner. Dock kan jag stå som ett frågetecken när jag pratar med någon som är mycket insatt i ett visst ämne.


Vad mer kan man ta upp en kväll som denna? Har ingen aning. Där kommer frågetecknet fram igen. skratt Inget kan roa en själv än att inse sina fel och brister i en komisk situatiuon och att det egentligen inte händer något i livet. Det står still och trampar på samma ställe.

Trotts att jag inte jobbar imorgon så kommer det inte bli någon sovmorgon. Det är för att fönstertjommen som ska komma och fixa mitt ena fönster i vardagsrummet som jag har väntat i fem år på att de ska komma och göra något åt. Jag har ringt och ringt och allt vad man kan göra stort sätt varje månad under dessa år utan att det har hänt något. Men å andra sidan så pratar jag om Graflunds och Wilhem. Visserligen har jag inte haft Wilhem som hyresvärd så länge men jag sätter dem inte högst upp på pidestalen förrän de har bevisat vad de går för.
Kan kanske säga att de är lite som Askungen men inte i en sådan stor och vacker betydelse som sagan egentligen har. Men det...jag vet inte en liknelse i enkel format.

Lägger in lite bilder som försöker på något sätt förklara och passa in i texten. Det är kväll och efter 21.00 så räkna med att jag är lite seg bland allt sågspån jag har.
Publicerat: 2012-01-18 @ 21:29:09


PasseratDagen har paserat och jag har faktiskt (tro det eller ej) hunnit med en hel del sedan jag kom hem från jobbet. Har stor städad badrummet vilket det behövdes tydligen. Har även vänt mattorna ut och in och hängt dem på min "stora" balkong, dammsugit, torkat golvet.
Har även flyttat runt på soffan i hopp om att hitta någon ny stil som gör mitt vardagrum lite större och livligare. Men ack så fel jag hade då det inte kan bli så mycket annorlunda än vad det redan är. Suck! Men jag gjorde ett försök och det var det värt trots en och annan svordom.

Publicerat: 2012-01-18 @ 19:01:49


Svart eller vit

Sitter och funderar på vad som är verklighet och vad som är fantasi. Vissa människor har tydligen svårt att förstå skillnaden. Inte för att jag har något med det att göra så länge jag inte blir indragen i något som den tilltalade inte kan reda ut senare.
Blir så less att alltid vara den som ska försöka reda ut när allt går fel och sedan få skulden för att det hände över huvudtaget. Ibland önskar jag att livet vore lite enklare och mer svart och vitt. Vad har jag gjort för att förtjäna det hela? Gjorde jag något i mitt förra liv som gör att jag måste ha ett helvete i det här livet. Får bara hoppas att nästa liv blir bättre och att jag för en gång skull kan få vara lycklig och uppskattad för den jag är. Att få ett ärligt tack för något även om det inte är någon stor grej. Men det är väl för mycket begärt antar jag, inte för att jag begär så mycket för övrigt här i livet.

                                                     JAG ÄR JAG ÄR DET SÅ SVÅRT ATT FÖRSTÅ?

Låter nog en aning bitter nu, men jag är en aning bitter och det kommer att vara så här till jag får ett förlåt från den tilltalade. Men om sanningen ska fram så kommer jag aldrig få ett förlåt av denna person. Borde inte längre bli förvånad över alla svek och sårade saker hon gör. Nu verkar det dessutom som om MINA vänner plötsligt är så bra och att de kan vara något innanför deras pannben. Undrar vad som fått henne att tänka om. Aldrig har det varit något bra med vad jag gör eller väljer.

Nu låter jag säkert bortskämd och bitter. Men jag är varken eller, bara svart och vit med en gnutta av relativ realistisk syn på det hela med en gnutta sårad stolthet.


Publicerat: 2012-01-17 @ 19:49:14


Ior mot frågetecken

Hela den här dagen har gett mig fler frågetecken än vad jag kunnat ge. Sprungit runt bland stollar som inte har koll för fem öre. Har verkligen arbetsförmedlingen den koll de säger att de har? Jag är tveksam måste jag säga.


För övrigt vet jag inte om dagen har gett mig något nytt som jag kan bearbeta på ett analytiskt sätt som kommer att göra mig galen. Det får mig att bli som ett stort frågetecken på många fler sätt än vad som är möjligt.

Tisdag eller är det onsdag? Vet inte har inte riktigt koll på vilken dag det är. Eller?

Ja jag är ett stort fan av Ior och det går inte att hjälpa.
 Nej nu ska jag gå vidare och så får vi se om jag lägger in något mer inlägg senare idag.

Publicerat: 2012-01-17 @ 15:32:02


Blir inte klok

Nu har jag kommit över mitt självömkande tillstånd som drog över mig tidigare i eftermiddags. Även om det fortfarande sittar kvar i skallen på mig så har jag kunnat gå vidare och det är positivt.
En annan ska som förundrar mig just nu är vad tjommarna på Wilhem tänker med och på vad. När fixar Kalle (kallar honom så) var över för att fixa lite saker som jag felanmält förra veckan så talade han om för mig att de inte kunde fixa fönstret förrän det blir varmare ute. Men hux flux så står det en tjomme utanför min dörr i förmiddags och knackade på. Givetvis var jag inte hemma så han fick ringa till mig. Till mig och inte mina föräldrar som förra gången (konstigt). Och då talade han om han han skulle kolla över ett fönster som jag felanmält. Dock fick jag tala om att jag jobbar om dagarna och han fick komma tillbaka på torsdag och titta på det för då är jag ledig. Skumt och tja jag vet inte irriterande kanske?

Sitter nu och kollar in Vänner medan tiden går och att jag eventuellt blir förståndigare. Men den sistnämnda kan jag inget göra åt för jag kommer antagligen inte bli förståndigare. Men tiden den kommer att gå oavsett om jag vill eller inte. Ska även kolla in Det okända vid nio och då kan jag lova att jag är bänkad framför TV:n.


Bilden är tagen vid Nunnedalen på Öland. Var på studiebesök där när
jag gick på Ölandsfolkhögskola 2005/2006

Publicerat: 2012-01-16 @ 19:59:07


Känguru

Likt en känguru hoppar jag omkring i hopp om att finna något bättre. Känslan av att veta att man kan så mycket mer än det man gör. Men responsen saknas och det gör att jag tvivlar på mina egna motiv och kunskaper. Jag mår illa bara av tanken att det finns en värld där jag faktiskt vill testa på. Men som för ögonblicket är så svår att nå och få in en fot. När jag tänker efter så har jag inte direkt fått stöd från mina föräldrar så som en vuxen kvinna som är deras dotter ska få. Förstår ni vad jag menar? Min far....tja han är som är och lever lite i en egen värld. Men det beror mycket på min syster som har ställt till det så oerhört mycket genom de sista 18 åren. Sedan har vi min mor som också lever i sin egna värld där hon egentligen inte vet vad hennes barn vill. Jag kan säga ärligt att mina föräldrar inte känner mig och jag låter dem inte göra det heller. Det är av rädsla för att bli lämnad ensam kvar och stå för kostnaderna när det bara är rester kvar.

Den här rädslan har jag alltid haft och den blir starkare från och till och ibland är den inte där alls. Det är nog då jag mår som bäst, men det är sällan det faktiskt är så. Att vara utanför och ensam är inget nytt för mig, men det finns stunder då jag önskar att jag var annorlunda och kunde förlita mig på min omgivning. Det finns ytterst få som känner mitt sanna jag och så kommer det att bli till den dag då jag låter mig kunskapen att lita på min närhet. Int äns här kan jag riktigt "prata" ut och berätta hur det egentligen ligger till och vem jag är. Det är svårt och min kontroll över att veta vad jag säger till vilka är så stark att det är svårt att släppa.  Det låter konstigt och orimligt men det är så här jag fungerar. Jag skulle kunna kallas för asocial då jag sällan träffar folk och har så få vänner. Men vänner och då menar jag vänner man kan dela och lita på 100 % är svåra att finna. Jag väljer mina vänner med omsorg och givetvis får man räkna med att man förlorar vänner med åren. Man växer ifrån varandra och har olika intressen och liv. Men de som är kvar håller jag hårt i och värderar deras vänskap.

Ja ja nog om detta för den här gången. Känner inte för att rabbla upp hela mitt liv i ett ända inlägg så jag får ta det pö om pö.
Publicerat: 2012-01-16 @ 17:08:04


Svävar förbi

Tiden har gått allt för fort och jag har ingen aning om vad jag har gjort idag. Eller jo det vet jag men samtidigt inte. Svårt att tolka det då dagen har gott så fort och snart är söndagen över.
Imorgon är en ny dag och en ny vecka. Ser fram emot det för att se vad man kommer att prövas för. Man vet aldrig vad livet har att erbjuda. Inte för att jag är en person som vill ha kontroll på livet, men på ett oförklarligt sätt vill jag ändå ha någon form av koll på vad jag gör. Jag är lite rädd för mig själv då jag inte alltid minns vad jag gör om dagarna. Det har hänt allt för ofta den sista tiden nu när det går dagar då jag inte minns vad jag har gjort. Det är som en tjock svart dimma med gröna eller röda prickar som hoppar runt i mitt minnescentrum. Skrämmande läskigt, inget jag kan göra åt. Eller finns det något jag kan göra?

Livet går på som ett tåg på räls som borde renoveras. Ja så ser jag på det hela. Eller varför inte som Påvel Rammel sjunger i sin sång. Den där med att en man går med trasiga skor. Känner igen mig lite i den visan/sången men vet inte hur ännu. Det bara är så, fast det är klart det finns säkert fler som känner precis som jag gör.

Publicerat: 2012-01-15 @ 20:54:38


Saknad

Känner en saknad jag inte vet vad det vill säga mig. Kanske är det bara jag som suttit ensam alltför länge med min tekopp och grubblad. Eller så är det något som jag verkligen saknar. Men vad kan det vara? Jag är inte direkt den där hopplösa romantikern som blir förälskad stup i kvarten. Visserligen är jag en romantiker ända in i benmärgen men det är inte det. Jag har familj och vänner runt omkring mig som jag vet bryr sig om mig så det kan inte vara det heller.
Det är nog bara jag som är en katt som svansar kring bordet när det vankas mat på bordet. Analyserar sönder saker in i den minsta detalj som går att finna. Överanalyserar som vissa skulle säga. Nej jag vet nog vad det är jag saknar trots allt. Får bara gräva lite djupare inom mig. Eftersom vintern inte har varit som den skulle, peppar peppar ta i trä har jag inte infunnit min sedvanliga vinterkänsla.

Så nu går jag och längtar till våren och till sommaren. Tänk dig en fin brisande vår/sommar dag då man inte har något direkt inplanerat under en hel dag. Man kan gå runt i sina enklaste vardagskläder och bara vara. Kunna gå barfota i gräset utan att oroa sig för att man ska trampa på något obehagligt, något som inte tillhör naturen. Tänk dig att kunna vara ensam i ett hus mitt ute i ingenstans. På landet där närmsta hus ligger några km bort, där skog och åkermarker tar för sig och skänker ro och en känsla av välbefinnande. Möjligtvis en skö i närheten där man kan sitta på bryggan med en bra bok och plaska med fötterna i vattnet. Finns det något härligare än så?

Så med mitt inlägg ska jag kanske lägga in passande bilder som följer samma spår som det jag har skrivit om. Sedsmera som en färgsprakande epok av berättande liv med både ord och bild. Kan det bli bättre än så här?
Mammas och Antons sommarställe.En av stegarna intill bryggan.Utsikt inte långt ifrån mammas och Antons ställe.Antons båt som är behagligare än vad den ser ut. Dessutom så
flyger håret med vinden när man är ute och åker.

Publicerat: 2012-01-14 @ 21:26:59


Solsken

Solen lyser genom fönstret och värmer mina frusna öron. Skämt å sido, men jag gillar solen just nu.
Tyvärr blir det ingen plundring idag och jag hade sett fram emot det. Kan inte förklara varför men så är det. Anledningen till att det inte blev något är för att Alex fått halsfluss den lilla kraken. När My blev tillfrågad att åka själv ville hon inte följa med. Ville inte lämna mamma, för mamma kunde ju rymma. *skratt*
Nu får jag försöka hitta på något annat under dagen. Vad det blir vet jag inte men en sak är bestämd dock. Ska hem till far senare idag och äta lite mat. Det säger man inte nej till. Plus att jag ska visa far lite av det jag har gjort framsteg i när det gäller släktforskningen.                

Publicerat: 2012-01-14 @ 14:23:25


Ögongodis

Har fortfarande fått något begrepp om varför jag har denna minneslucka. Kan vara så att jag var och är fortfarande riktigt riktigt och då menar jag riktigt trött att jag inte kunde reflektera vad som har hänt under dagen. Men det kan vara något annat som spökar både med mitt sinne så som min kropp.

Lägger in lite ögongodis för er som tittar på Glee och är lika tokiga i den serien som jag. Kan inte hjälpa det men jag är fast med allt drama, intriger och bråk som händer i serien.

Givetvis är det på Matthew Morrison då han är min favorit i serien. Kan inte hjälpa det ,men han är lite av en killa ska se ut om man nu ska följa mått och tycke osv. Vad kan jag säga? Lite fjortis aktigt kanske men det bjuder jag på i så fall.


Imorgon blir det till att gå på julgransplundring med My och Alex. Far och Kerstin ska följa med också om jag förstått rätt. Men det är alltid kul att komma hemifrån ett tag även om det är att gå på julgransplundring. Om inte annat så får man se det genom barnens ögon och det är ju helt annat än om man ser det från min synvinkel.

Publicerat: 2012-01-13 @ 21:01:25


Fredag

I brist på en bra rubrik så får det bli som det blir. Idag är en dag då jag inte vet så mycket utav den. Hela dagen är som en dimma och jag minns inte mycket av vad som hänt. Har jag varit på jobbet? När kom jag dit och när kom jag hem? Har jag varit hemma eller vart har jag varit? Det är skrämmande och rysande på samma gång. Det har hänt förut men då har jag varit hemma och varit sjuk.

Nu ska jag sätta mig och njuta av stunden med en kopp te och försöka luska lite i mitt huvud varför det har blivit som det har. Känner att jag behöver göra något åt detta även om jag inte vill.
Publicerat: 2012-01-13 @ 16:51:20


FörklädnadJust nu känner jag mig som en som inte borde vistas ute bland folk utan en förklädnad. Varför vet jag inte riktigt men det kan vara så i mellan åt. Dagen har varit enkel och flytit på som vanligt även om det har varit givande. Samtidigt har det varit lika stressigt som en gata i Dundee.
Hur som haver så börjar torsdagen gå mot sitt slut och jag är nöjd. Är visserligen lite rastlös och funderar på att ta en promenad.
Tänk va fort dagen har gått, tyckte inte att det var länge sedan det var morgon. Bättre upp det var inte länge sedan det var måndag. Kliar mig i huvudet och funderar. Borde nog gå och fixa mig en kopp te.

Publicerat: 2012-01-12 @ 18:50:18


torsdagsmorgonGod morgon gott folk. Tittar in här en snabb sväng innan jag beger mig iväg till jobbet då jag vaknade tidigare än vad jag egentligen behövde. Tydligen så bestämde min kropp att den var utvilad och stärkt av all vila och vad nu det kan vara för något helt klart. Är pigg och glad just nu så det är viktigast.
Tänk dig att om fem månader vid den här tiden på dygnet så kommer det att vara ljust ute. Kan inte låta bli att längta tills dess. Jag vet jag vet att det är ett tag kvar men jag kan inte låta bli för fem öre.

Tänk vad tiden går fort och att januari månad har gått halvägs och snart är det februari månad. Undrar vad som gör att tiden går så fort, det var inte alls så här när man var liten för då gick tiden otroligt långsamt. Kan det inte finnas något mellanting? Eller är det bara jag som önskedrömmer lite?

Nej dags att leta reda på mössan och resten av ytterkläderna för att bege sig iväg. Det blir inte någon lång dag idag. På något sätt är det skönt samtidigt som det inte är det. Svårt att förklara men så känner jag. Ska vikariera på mitt gamla jobb då de behöver folk. Kul att vikariera för vikarien som tydligen var vikarie för vikarien. Snacka om att det är invecklad. Men de vill inte ta in fler vikarier än vad de har. Mig ringer de bara till om det är KRIS med stora bokstäver. Vojne vojne!

Ha det gött så får vi se om jag skriver något mer senare i eftermiddag. Man ska aldrig säga aldrig och vem vet vad ödet har förutsett för den här dagen.

Publicerat: 2012-01-12 @ 05:50:11


Bildserie

I brist på annat och att John Blund börjar sitt besök i de bruna kommer jag att begylla er tillvaro med en liten bild serie. Slumpmässiga bilder som på något sätt betyder något för dagen jag tog dem. Men jag måste medge att jag dock inte kommer ihåg något från dessa dagar. Jag är bara glad över att jag kommer ihåg vad jag heter.

 Sedan har vi dessa underbart söta foppa tofflorna som jag köpte åt Alex för några år sedan. Tänka sig att herrn har haft så små fötter. Tiden går allt för fort.

 Vet inte vad det är för sorts fågel men en sak vet jag och att denna söta lilla fågel är extremt frusen av sig. Kommer ihåg att det var en kall dag, men jag minns inte om jag var på väg hem eller på väg någon annanstans.

Madam Lisa vad kan man säga om henne egentligen? Om man vill ha en disskution där man förlorar mot ett djur kan jag rekomendera Lisa för den här damen kan prata och tjata på alla dess sätt man kan tänka sig.

 Oskar och Nisse efter att de har bråttats.
Något som de tydligen var otroligt roligt och tja vem vet vad dessa gossar tänkte på. Men bästa vänner var det oavsett vad.

 Lille Nisse sprang sin väg när vi flyttade till Skägget. Saknar honom då han var min katt och om jag var sjuk så var han också sjuk. Det roliga var att han var sjukare än sjukast och enligt honom själv var han nära döden varje gång.
Publicerat: 2012-01-11 @ 23:14:42


Vår längtan

Vill att våren kommer. Känner mig ledbruten, nedbruten och vilsen och det känns inte alls bra. Men vad kan jag göra åt det? Får bara hoppas att den här så kallade vintern som har kommit försvinner snabbt. Själv tycker jag att vintern har kommit allt för sent.

Tänk vad en nyutslagen blomma kan göra!
Huvudet snurrar och saker och ting har kanske inte gått som det skulle idag. Men om jag ska vara ärlig så bryr jag mig inte så mycket om det. För jag är på allt för bra humör för att kunna sänkas ner på någon annan nivå.
Nu sitter jag med ljusen tända och en kopp te. Vad mer kan jag begära?
Egentligen har det inte hänt så mycket under dagen. En händelselös dag med andra ors.
Så jag får se om jag lägger upp ett mer upplysande inlägg senare under dagen. För jag är inte så inspererad för tillfället. Kan inte hjäla det just nu!

Publicerat: 2012-01-11 @ 18:28:40


Fixar Kalle

 

De är snabba tjommar på Willhem. Ska inte ropa hej riktigt ännu men jag måste säga att jag är förvånad och överaskad. Jag felanmälde igår eftermiddag och idag på förmiddagan var de här och fixade tre av fyra saker. Inte illa för att var dem måste jag säga. Fönstret i vardagsrummet gjorde han inget åt nu då det är för kallt för att fixa till det. Så det får jag vänta med tills i vår då det har blivit varmare. Får bara hoppas på att fönstret inte ramlar ut. Men å andra sidan så kanske rutan ramlar ut snart och då MÅSTE de göra något. 
Jag vet att jag inte ska hoppas på för mycket och inte ta något för givet. Men jag är nöjd för stunden.
Bara glad över att det fixades.
Men en sak förstår jag inte och det är att de ringde hem till mina föräldrar. När jag felanmälde så skrev jag ner mitt eget telefonnummer. Men ringde de mig? Nej de ringde och pratade med Kerstin. 
Märkligt måste jag säga. Tja vad kan man säga om Willhem?


  

Har fått fram en del ny information när det gäller min släktforskning och det har gjort mig glad. Har stått stilla en tid nu så det var på tiden att något händer. Har dock fått mycket hjälp av några mycket hjälpsamma människor förutom min kära syster Anna och hennes pojkvän Marcus.
Men jag tar det ett steg i taget och stressar inte fram något för det blir bara fel då.

***

Publicerat: 2012-01-10 @ 20:09:06


Måndags kväll

   Jaha kväll och natten är på intåg. Imorgon blir det av till jobbet. Har dock en känsla som säger att något kommer att gå galet. Men vad och när har jag ingen aning om. Dock så skrämmer den mig och jag är ärligt talat rädd. Känner mig även iaktagen och obekväm i mitt eget hem, även om jag är ensam med mina dammråtter.

 Säg mig en sak! Vad kommer vägen att visa när det blir som det blir när man inte har tänkt planera in något speciellt? Söker efter svaren även om jag inte vill veta dem. Ge mig bara styrkan tillbaka moder jord.

 
Publicerat: 2012-01-09 @ 23:36:56


Felanmälan

Har gjort felanmälan på alla fel och missöden jag har i min arma lägenhet. Du återstår det att se hur fort jag får det åtgärdat. Om Willhem är som Graflunds så kommer det att ta en hel evighet och jag får felanmäla mer än en gång. Graflund eller som vi boende kallade dem för "Gravlund".                                                                   


Har sorterat lite böcker och packat ner dem jag inte läser eller har läst på evigheter i kartonger. Även filmer som jag inte tittar på eller inte gillar. Så jag har varit lite flitig under dagen även om det inte blev så mycket som jag räknat med.

Nej nu ska jag fixa mig ännu en kopp te och slappa för en timme eller så.
Publicerat: 2012-01-09 @ 16:08:12


Studiedag

Måndag igen kul eller inte. Vaknade som vanligt vid halv sex och gjorde mig i ording för jobbet. Men när jag väl skulle gå dök en påminnelse upp i skallen på mig. Det är studiedag idag så du behöver inte ge dig iväg nu. Muttrade lite fint och gick in igen. Är dock glad över att jag inte kom längre än till porten. Det kunde ju ha varit värre så att jag kommit fram till jobbet.
Så jag har filurat och försökt somna om men det är lite svårt. Så jag säger

"go morgon go morgon hör fåglar sjunga go morgon i kör."


Nej nu ska jag bege mig till sängen igen då mina ögon är lika tunga som blocksten.
Publicerat: 2012-01-09 @ 07:32:50


Disney in meKänner mig lite av en av Disneys figurer. Vet inte varför men jag gör det. Kanske för att jag har kollat på några gamla disney filmer nu under tidiga kvällen. Nu dock har jag kollat på Bones, vilket är en serie som jag tycker är himla bra. Vet inte varför men den får mig att bli som klistrad framför TV:n.

I februari ska jag gå och kolla på Disney On Is med Therése. Det ska bli kul att gå även om jag måste gå med Therése. Hade hellre gått med My och Alex som ser det ur andra ögon då de fortfarande är barn. Eller så gått med någon annan typ lillsister eller Elza. Men men, man får väl stå ut med "denna det" under några timmar. Men å andra sidan så är det mindre en månad kvar till dess.
Publicerat: 2012-01-08 @ 21:59:15


Solnedgång

Snön ligger vit på marken och jag misstänker att vintern har kommit även om jag vill att våren ska komma istället. Ironiskt eller vad?
Har inte gjort så mycket idag egentligen. Forskat lite och kommit ett steg framåt i sökandet efter mina rötter. Mycket intressant och tidskrävande. Det krävs att man är intresserad och fokuserad. Så för min del får jag ta det i små doser.


Publicerat: 2012-01-08 @ 15:56:06


Tjolavipp!

Go morgon go morgon. Hör fåglar sjunga go morgon i kör!

Vaknade vid fem och var klarvaken. Ändå var jag utvilad och på glatt humör. Det var länge sedan jag vaknade så här pigg och utvilad. Har hunnit med att äta en ordentlig frukost och tre koppar te. Nu sitter jag med en sista kopp innan jag springer in i duschen.

Senare blir det en tripp till IKANO och spana in vad som finns på rean. Ska försöka hitta något för presentkortet jag fick i julklapp. Men det får ödet utvisa om jag hittar något eller ej. När det väl kommer till kritan så blir jag kräsen och irriterad på mig själv för att jag inte hittar något och att det inte finns något som faller mig i smaken.

Ja ja. Lägger in några gamla bilder på mig själv för att stärka egot en aning denna lördagsmorgon.

"Det ordnar sig med is bara man har skriller." Som en gammal kollega skulle ha sagt när något strular till sig. Tänk på det.
Publicerat: 2012-01-07 @ 09:37:13


Billboardlistan 1982

Hittade en skoj grej tack vare min syster Anna. Och det är billboardlistan för 1982 och man bara måste älska artisten som kom på första plats. Det är en av mina absoluta favoriter av artister. Så jag bestämde mig för att dela med mig till er.

http://www.youtube.com/watch?v=GC5eVtxZvt0

Publicerat: 2012-01-06 @ 19:27:08


Dagens lista

Då har man gjort lite nytta idag som alla andra dagar kanske. Vad kan jag ha gjort idag kan tänkas?

Har gått och hämtat ut två filmer jag beställt
Handlat hem mat och nödvändigheter
Städat badrum och kök samt diskat
Börjat plocka ner alla juldekorationer

Är faktiskt ganska nöjd med mig själv även om jag velat och önskat att jag gjort mer. Men idag har jag inte riktigt haft ork. Har inte kunnat släppa känslan jag fick och fortfarande har efter att jag vaknade och drömt något så konstigt. Vill så gärna komma ihåg och kunna analysera det och kolla i mina drömmböcker. Men men det kanske är bra att jag inte minns drömmen. Men jag tycker inte om känslan jag har.

Tänkte att jag kanske ska ha en liten dikt följetong eller något. Lite av dagens dikt kanske för att börja med någon form av tema. Så här kommer en dikt som jag skrev inte allt för länge sedan. (borde börja skriva lite mer då jag har lagt det åt sidan ett tag)

                                  
                                                                  ***

Se mig för den jag är
rör mig som den knippe guld du alltid velat ha
Det kommer komma en dag då synen inte hjälper
eller känseln låter dig få smeka det allra vackraste
Lyssna till mitt hjärta och jag finner vägen
följ fotspåren och vinden skänker en styrka
Se mig för den jag alltid velat vara
för just nu syns jag inte
osynlig och bräcklig som få
Rädda mig för jag drunknar i mina egna tårar
Se mig för den jag är och du får tusenfallt.

Publicerat: 2012-01-06 @ 17:31:05


DrömDrömde om något underligt inatt. Kommer dock inte ihåg vad det var men underligt var det hur som helst och när jag vaknade så hade jag huvudet där fötterna ska vara och fötterna där huvudet ska vara. Kroppen skakade när jag vaknade och jag har aldrig känt så där förut. Jag skakade inte som om jag frös eller hade feber, det var något annat som fick min kropp att skaka. För en stund sedan upptäckte jag ett stort blåmärke  på höften. Det ser ut som ett handavtryck och det är lite läskigt. Bor ju själv och har dörrar stängda och låsta. Så vad eller vem kan det vara? Är lite uppskrämd och nyfiken på vad det är.

Publicerat: 2012-01-06 @ 11:27:16


Farmor och Farfar

                                                          

Jag är den första som medger att jag saknar min farmor och farfar. Jag säger till och med god natt till dem när jag går och lägger mig. Jag gör likadant med gammelmormor och morfar Allan. Varför vet jag inte men det är en vana jag lagt till med och jag har många vanor. Men detta är för mig kanske den bästa vanan tror jag. Jag tror även att de finns i min närhet och hjälper mig när jag behöver hjälp. Min gammelmormor gör så mycket mer och jag är både glad och arg för det. När farfar och morfar Allan gick bort så hörde jag gammelmormors röst säga "Gör inte samma misstag som jag." Vad hon velat säga med det vet jag inte, men det är och var oerhört skrämmande och paniken växer alltid när jag hör henne säga dessa ord. Hon sa det även när mormors syster Barbro och hennes man Ingvar gick bort. Jag har frågat både mamma och min mormor vad gammelmormor velat ha sagt med det men de vet inget. Å andra sidan så vill inte mormor prata så mycket om gammelmormor då hon inte var speciellt snäll mot mormor under hennes uppväxt även som vuxen också.
Jag undrar om det är därifrån mormor har fått sitt sätt att vara mot mig och mot mamma. För vad vi än gör så är det inte bra och mormor bara klagar och sänker oss ner till grunden. Jag har alltid fått vara det svarta fåret i familjen och är inte lika duktig och bra som min kusin. Jag har försökt säga till mormor att min kusin och jag är helt olika och vill olika saker i livet. Men det spelar ingen roll. Jag är tacksam över att farmor och farfar inte gjorde så mot mig och Therése. Men jag tycker att de kunde ha varit lite strängar mot oss båda framförallt Therése då hon hade behövt det och behöver det fortfarande.

                                                                      ***

Har försökt att hata
det blodsband vi har
Men känner bara avsky
vill bara skära av din ruttna navelsträng
Här finner du inte längre något av värde
då du redan har tagit allt av värde
Skär i ögonen för att finna
din så kallade vishet
Klöser sönder
det droppar av bitterhet
Låt mig nu vara kvar
för jag har längre inget att ge
Inte äns försök till att hata
kan jag ge dig

Denna dikt handlar tyvärr om min syster och det sätt hon behandlat mig och vår syster även resten av familjen. Även vad jag känner för henne.  Jag vet att det är fel att känna som jag gör mot min syster men jag kan inte hjälpa det. De som känner mig och min syster vet hur hon kan vara.
Publicerat: 2012-01-05 @ 19:21:35


Kliande ögon

Är faktiskt överlycklig om jag får säga det själv. Har sovit hela natten och dagen har inte alls bråkat med mig. Inte mycket jag begär märker jag. Kanske är det så då man inte får så mycket i livet så blir man glad över det lilla. Givetvis kommer det en motpol mot det glada och positiva. Det gör det alltid och man kan inte räkna med något annat heller. Det jag försöker få fram här är att mina ögon har kliat och runnit hela dagen. Försöker de säga mig något eller är det bara för att jävlas med mig?

Önskar så innerligt att jag kunde sitta i ett litet hus ute på landet, helst i den djupaste skogen. Där skulle jag bara njuta av den fridfullhet som infinner sig och en STOR kopp te. Samt en mycket bra bok då jag har ett tjog med böcker som jag vill läsa sedan jag fyllt år.


                                                                
Publicerat: 2012-01-04 @ 17:40:07


Vårsol
Trött, mörbultad och en enorm saknad efter vårsol då vintern inte har gjort något gott alls för min del. Nej nu när vintern inte har infunnit sig så tycker jag att vi kan skippa vintern och få vår och lite vårsol istället.
Har varit duktig idag och jag är stolt eller jag nöjd med min insats. Jobbat, busat, besökt arbetsförmedlingen och tagit ett varv runt stan för att fönstershoppa lite.
Nu blir det till att fixa lite käk och sedan får vi se vad kvällen har att erbjuda. Blir antagligen en tidig kväll för min del. Som det känns nu iaf sedan vet man aldrig vad min kropp lurar på.
Publicerat: 2012-01-03 @ 16:55:14


Sex And The CitySka se Sex And The City och sedan blir det sängen och förhoppningsvis lite sömn. Vill ha all sömn jag behöver just nu känner jag. Får kanske leta reda på teflan stekpannan och slå mig hårt i huvudet.
Undrar hur patetisk jag egentligen är eller inte.
Publicerat: 2012-01-02 @ 23:51:53


Ihålig

                                    


Känner mig precis som titeln säger. Nämligen ihålig och tom på allt, lite som en bandyboll för att vara uppriktig. Tom eller fylld med luft och en massa små hål.
Har varit på jobbet idag efter två veckors sjukskriven. Men att bli påpucklad av ett gäng små monster (ta det inte bokstavligen för monster är de inte bara fyllda med bus).
All energi är borta och använd och det känns skönt. Konstigt jag vet men så är det.
Publicerat: 2012-01-02 @ 18:41:51


Ny dag, ny vecka osv.

En vinterbild från förra vintern.

Dags att ta fram vantarna för nu är det kyligt ute. *skratt* Vinter kylan har äntligen kommit och nu känns det som vinter. Till och med snön har kommit även om den antagligen inte kommer att ligga kvar på marken så länge. Men nu är det lite ljusare ute.
Undrar hur många som har bakfylla nu och lagt ut tusentals kr på raketer som går upp i rök. Undrar lite av ren nyfikenhet.
Publicerat: 2012-01-01 @ 14:56:22RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!