Migrän och lugna kvällen

Händelselös dag och med yrsel och migrän har det hänt mindre saker än vad det brukar göra. Överväger att ta fram yxan för att få bort min migrän då den får för sig att spöka för mig titt som tätt. Men risken är att jag karvar lite för mycket. Vore ju lite illa om man säger så eller hur?
Å andra sidan så har dagen faktiskt varit ganska bra med detta till trots. Då allt släppte till eftermiddagen (vilket jag var glad över) kunde jag bege mig till läkaren. Kom dock dit lite sent, men men sådant man får räkna med har jag fått lära mig den här veckan. Min samtalsterapeft och jag själv kom fram till att nu behöver jag inte komma varje vecka. Skönt men konstigt på olika nivåer. Men jag har kommit en bra bit framåt så besök varje vecka behövs inte.

Nu ska jag bara slöa och ta hand om mig själv och min lägenhet. Ska njuta av helgen och de måsten jag har framför mig. Inte ofta man gör det eller hur? Men jag ska göra det iaf. Så I let i be och återkommer när jag återkommer. För nu är det fredag igen. Längtar till nästa vecka då jag har min dramakurs och min kör nästa vecka.
Och alla mina läsare vill jag bara säga en sak. Den 4 maj ska ni avboka alla era måsten för då ska Joyvoice ha sin konsert i Missionskyrkan som det ser ut nu.
Publicerat: 2014-02-28 @ 19:59:43


En tupps långa dag

Uppe med tuppen för en gång skull. Inte ofta nu för tiden jag är det. Vet inte om jag är stolt över det eller om jag ska börja fundera på om eller hur min kropp egentligen reagerar och annat känslomässigt hokuspokus på saker och ting. Hur som helst så är jag uppe med tuppen och det är kanske något positivt i just denna stund. Dagen komemr att bli lång och jag kommer inte att vara hemma förrän vid halv nio tiden ikväll. Med andra ord, en lång dag. Men det är något jag själv har valt och något som jag dessutom tycker om. Först en stund i receptionen, sedan om det skulle ha varit en vanlig onsdag vilket det egentligen är så skulle vi haft kör på förmiddagen. Men vår underbara Miss H2 är sjuk. Eftermiddagen blir blandad med olika saker som jag själv inte vet om vad som komma skall. Sedan senare ikväll blir det kör med den mest underbaraste och maffigaste kör jag varit med om.
 
Lite av dagens händelser och vem vet vad dagen har att erbjuda. Jag får helt ta ett steg i taget för att se vad som erbjuds för mig. Gårdagen var lite av en sådan dag. Kanske inte den bästa dagen, men en bra dag. Började dock med att jag försov mig. Inte ofta det händer även om det händer oftare än vad det borde göra. Kom in straxt efter elva och började dagen med lite decoupage. Sedan blev det lunch och skrivarkurs på eftermiddagen. Senare på kvällen blev det dramakurs och oj vad roligt. Roligare än vanligt och nu tror jag gruppen är så invan med varandra att det löper på. Körde lite olika inprovisationer och jag tror det vi komemr att visa upp kommer bli bra. Nästa vecka ska vi börja spåna mer på det misstänker jag. Men å andra sidan ska det bli roligt och jag ser fram emot det. Kanske, och då säger jag kanske kommer Göttfrid fram igen. Men det återstår att se om han får vara med den här gången också.
 
Bäst att klä på sig och bege sig till bussen. Jag är evigt tacksam för att jag fick hjälp igår av min styvmor när det gällde busskort. Då mina papper kom in lite sent till försäkringskassan och andra strul hos dem så kommer mina pengar senare än väntat. Så min styvmor gick in och hjälpte mig så att jag kan komma till jobbet. Inte roligt att låna pengar så, men vad gör man när det verkligen kniper? Men jag är inte längre orolig och jag vet att det kommer att lösa sig på något sätt.
Nu ska denna tupp bege sig iväg och låta dagen komma igång. Bara förvånad att min kropp låtit mig komma upp tidigare än vanligt. Så det gäller att göra det bästa med situationen och möjligheten till att vara pigg. Frågan är bara hur länge jag kommer att vara pigg.
Publicerat: 2014-02-26 @ 07:04:00


Göttfrids goda morgon


Göttfrid har vaknat och nu blir det en fullrulle dag med saker att göra hela dagen.
Men frågan är bara vad det är som kommer att ske.
Det är ingen som vet. Absolut ingen som vet.
Så kanske är det dags att lägga Göttfrid igen och återgå till vardagen. Å andra sidan så ska jag
kanske låta honom vara med och styra upp dagen. För då kommer dagen att bli händelserik.
 
Veckomöte, tjaffs och nya tag. Japp så ser dagen ut och jag hoppas att veckomötet inte
inger en massa tjaffs bara som det brukar göra. Och att det är något nytt de kommer med.
Det kan behövas för att få oss att komma igång. Kanske dags att komma igång med utställningsgruppen också för det är en hel del att göra för oss. Då vi är några stycken med starka viljor och olika åsikter.
Publicerat: 2014-02-24 @ 07:27:00


Helgfri helg utan måsten

Åter igen söndag och helgen har passerad som om en mogen tomat precis blivit plockad. Ibland önskar jag som så många gånger tidigare att helgen kunde vara lite längre. Dock så är det inte så och jag får stå ut med det hela. Däremot så ser jag fram emot den nya veckan även om jag inte vet vad den har att erbjuda. Men jag har en hel del att tänka på och fundera ut. Så jag är nöjd att jag har en ny vecka med nya möjligheter. Jag får bara hoppas på att det är en prickfri vecka. Kan och vill inte vara hemmma så mycket mer. Ögonen går i kors och jag får hålla mina tummar och tår. Tyvärr så vet man aldrig med min mage eller med mitt huvud vad de kommer att hitta på. För första gången på länge har jag en söndag som jag inte har gjort så mycket eller kommer att göra så mycket med. Det är en slösöndag med stora bokstäver. Visserligen har jag en del att göra här hemma, så som diska, damma och dammsuga. Men jag får se hur det blir, dagen är ju inte slut ännu. Dessutom så måste jag även boka en ny tvättid då jag snart inte har ett rent plagg att ha på mig. Men har man en tvättstuga där det är mellan 50 och 60 hyresgäster som tvättar så får man vänta och tänka till när man bokar tid. Speciellt när man bara kan tvätta på helgerna. Annars får jag ta med mig tvätten hem till mor och tvätta där. Ha ha...!
Publicerat: 2014-02-23 @ 12:04:38


Seg evighet av jakt

Fredags kväll och jag är mer än bara slutkörd. Dagen har gått smidigt och relativt fort fram. Inte för fort och kanske en aning segt dock. Men det överlever jag antar jag. Min mage har varit på krigstigen hela dagen och har inte gjort dagen bättre för det. Med detta till trots så har dagen varit mer än bra. Den kunde ha varit bättre om inte vissa saker strulat för mig. Åkte in senare till jobbet idag då jag satt och jagade personer på af hela morgonen. Efter mycket om och men fick jag iaf tag på en tjomme på af och frågade hur de tänker när de skickar ut anvisade jobb som vi ska söka. Jag fick hem igår två jobb som jag ska söka enligt dem, men det är inte några jobb som jag kan söka. Det var nämligen två jobb som sjuksköterska och jag är inte äns utbildad sjuksköterska så jag har lite svårt att förstå hur jag ska söka dem. Och jag VET att landstinget och även dem inom den privata sektorn inte vill ha in mina ansökningar om de nu inte söker en säljare, styckare eller lokalvårdare. Nu i detta fall så var det just sjuksköterska och det går inte ihop. Och den personen jag pratade med menade på att jag skulle söka dessa jobb iaf för jag kunde ju bli anställd. Men det betvivlar jag på och som patient skulle jag inte vilja gå till denna sköterska. Men till slut lyckades jag iaf få den här kvinnan gå in på min sida på deras dator och se att jag inte kan söka sådana jobb och hon gav efter. Så nu behöver jag inte söka dessa jobb, men jag måste tydligen jobba mer på hur jag bemöter handläggare på arbetsförmedlingen. Men hallå? Det är inget jag behöver jobba med när jag vet när jag har rätt, sedan kan jag förstå att jag ska lyssna när de har något att ge mig så som råd och jobb inom de områden jag kan söka jobb. Mer behövs inte tycker jag. Detta ska jag ta upp med min handläggare när jag pratar med henne nästa gång. Jag ska inte behöva utstå sådant här med tanke på hur min situation ser ut.

Så sena förmiddagen och eftermiddagen gick åt att måla om ett par kartonger samt göra klart presenten till min syster. Det tog en hel eftermiddag och jag blev klar i sista stund. Lite smått stressigt får jag erkänna och det är skönt att det inte är något jag behöver tänka på just nu. Hann även babbla runt med AS, L, C och Mr P. Även Miss A innan hon gick för dagen. När dagen väl var slut gjorde jag följe med AS och på ett eller annat sett efter hon hade gått in hos en av frisörerna i Skägget och klippt topparna satt jag i frisörstolen och fick håret klippt med. Klippte bort lite av det slitna eller det mesta av det slitna. Har ju inte klippt håret på ett år (inte sedan jag kapad allt) så jag kan ju säga att det behövdes. Så nu klarar jag mig ett tag till innan nästa gång. Sedan blev det till att handla hem lite fredagsmys och därefter en prommis hem.
Sitter nu hemma och bara är. Gjort det sista på kartongen som jag ska lägga systers present i så nu behöver jag bara slå in paketet så är det färdigt sedan. Har även hunnit duscha och äta också på den korta tid som jag varit hemma.

Mer än så här tänker jag inte göra och nu kallar sängen på mig. Det lär inte bli en tidig kväll även om jag egentligen behöver det. Får bli en tidig kväll imorgon dock för jag vet att jag behöver sömnen då min kropp är i onåd om jag säger så. Imorgon blir det till att fira syster då hon fyller på måndag. Mer än så är det inte inplanerat. Det återstår att se vad morgondagen har mer att erbjuda. Ska dock inte vara överanbisiös känner jag för jag vet att min kropp och min själ inte orkar med det. Det ska och kommer vara en lugn helg för min del.
Publicerat: 2014-02-21 @ 23:44:16


Ett träds tystnad

Veckans tredje dag och halva veckan har gått. Tiden har gått fort även om den har varit långsammare än vanligt. Huvudet och kroppen har varit i otakt och gjort mig tröttare än vanligt. Misstänker att jag har en förkylning på gång men hoppas på det bästa. Man vet aldrig och jag hoppas som sagt på det bästa. Dagen har varit lugn och tyst, länge sedan sist om jag säger så. Ska inte klaga dock för jag trivs bäst när det är tyst runtomkring mig. Helst ska det vara tystare än så, man ska höra ett träd falla utan att veta om att det faller. Japp så tyst ska det helst vara om jag ska trivas.

Missar popkören ikväll och det är lite tråkigt. Men är man uppbokad på annat håll sedan länge så är man. Å andra sidan går dagarna fort och snart är det onsdag igen. Så jag ser fram emot nästa vecka och kören. Både vår glädje kör vi har på förmiddagen och på kvällen när det är popkör. Det är veckans höjdpunkt och det är svårt att slå det. Visserligen ser jag även fram emot dramakursen jag har tisdagar och skrivar kursen som är varannan var tredje vecka. Så nästa vecka är det skrivarkurs och drama. Jippi!
Skall snart ge mig iväg då det är årsmöte med lokala hgf och sedan är det officiellt att man är med i styrelsen. Om jag blir val vill säga men det tror jag! Så det är en fulltecknad kväll.

Mer än så har det inte hänt under dagen och kommer att hända. Utöver det kommer det inte hända så mycket mer och det är jag glad över. Så jag ska ta det lilla lugna och jag känner hur stressen lägger sig i sin lilla vrå igen även om den inte riktigt har försvunnit. Klarar verkligen inte stress och jag mår inte bra av det, men ibland kan man inte komma undan den. Oavsett vad man vill och tycker om det. Det är bara att försöka att komma undan och inte komma in i perioder eller gå in i faser som är mycket stress.
Publicerat: 2014-02-19 @ 16:32:04


Synfältet

som om ljuset aldrig gick ner
jag tittar överfylld på världen
som om jag inte äger synen
som om allt pågår brevid mig
jag hör surret av liv
jag hör era röster
jag är ändå så lång borta
mitt bland er
skruvade syner
rubbade bilder
om ni tittar så ser ni inget
inget som sticker ut
 
som om ni kunde se
då hade ni kanske kunnat
då hade jag känt
då hade jag känt igen
då hade jag känts igen
 
nu är jag min egen ljusskugga
som ingen kunde
som ser
på avstånd svagt bortom kaskaden
Publicerat: 2014-02-18 @ 07:24:00


Mardrömmar och knaper tid

Nu är det så där igen att tiden går alltför fort och ännu en helg har passerat. Har inte hunnit med alls och hälften av det jag skulle ha gjort (om inte mer) ligger kvar på den plats de låg sist jag tittade på dem. Får helt enkelt ta det någon annan gång när tiden är för min fördel.
Helgen har gått åt till att tvätta väggar, lister och annat skoj. Sedan har vi (några av oss i styrelsen) målat första omgången på tre väggar. Blev riktigt bra och konstigt nog gick det fortare än vad jag trodde att det skulle göra även om det tog längre tid än vad jag dragit ut på slutsatsen. Men men...det gör det samma huvudsaken att det blev bra och det blev det.

Imorgon är det åter igen en ny dag och en ny vecka. Så det återstår att se vad som komma skall och vad jag kommer att ta till mig och göra under veckan. Försöka lista ut något att ge till min syster som fyller den 24 februari. Men än så länge har jag gått bet och vet inte vad jag ska hitta på. Men jag kommer säkerligen på något!
Drama på tisdag kväll och Glädje kör på tisdag förmiddag så det ser jag fram emot. Måndagar brukar inte ha så mycket att erbjuda tyävrr... Missar popkören den här veckan som kommer nu på grund av årsmötet. Men det är inget att göra åt, kan inte ändra på det som är. Lite tråkigt dock, och jag kan tyvärr inte klona mig.

Snart dags att lägga sig och brottas med kudden och låta John Blund göra sitt. Får bara hoppas att jag slipper mardrömmarna jag haft de senaste nätterna. Inga roliga drömmar alls och jag kommer att fortsätta att drömma dem så länge och varje gång jag tar insomningstabletterna. Tar dem visserligen inte varje kväll men de kvällar jag tar dem drömmer jag den ena mardrömmen efter den andra. Huga huga!
Publicerat: 2014-02-16 @ 20:34:27


Tuff dag

En tuff torsdag som så många gånger förut. Ändå har jag inte krypit in i min grotta. Det är ett stort steg framåt för min del. Har varit hemma idag, med värk i kroppen och kramper i magen. Det känns bättre nu så det återstår att se om jag åker och jobbar imorgon. Men det lutar till att jag gör det, det bästa är att jag rör mig hela tiden.... Något sådant. Dagen har gått till att vila kroppen och ta det lugnt så nu är jag mer än bara rastlös. Å andra sidan är det inte konstigt att jag är rastlös, brukar vara det med jämna mellanrum.
 
Igår var det kör och oj oj säger jag bara. Andra veckan vi kör och det låter redan SÅ bra. Det lär dessutom bli mer än bra när vi väl kommit längre. Någon gång i april/maj kommer vi ha en konsert och inteckterna går till smile... Så det går till något bra. I tisdags var det även starten för dramakursen och även där var det drag och det var några nya som började och redan första gången kom de in i gruppen. Vi kommer även sätta upp en uppsättning av något slag. Vad och hur det blir har jag ingen aning om ännu. Men roligt kommer det bli.
 
Snart dags för sängen för min del och det kommer att bli en tidig kväll. För om jag ska orka upp imorgon så är det dags för en tidig kväll. Bara glad över att dagen har gått fort även om jag i vanliga fall tycker att dagarna går lite för fort. Idag har tiden haft turen på sin sida. Inte ofta!
Publicerat: 2014-02-13 @ 20:57:44


Flickan och fåglarna

Vinden och havet
flickan och fåglarna
 
skatorna hoppar från lä till ly
mellan kända träd
och ännu outforskade i
sekundmetrarma
 
flickan räknar vingar
flickan tror sig ha alla svar
som ingen har bett om
 
hon har ännu inte upptäckt
att tvivlät är en oberäknelig
men fri fågel
Publicerat: 2014-02-11 @ 07:03:00


Ingalunda delar

Sitter och funderar på allt och ingenting. Skulle kunna säga äntligen söndag, men det skulle vara lite sent då dagen snart är slut. Inte många timmar kvar av den här dagen. Inte för att jag har gjort så mycket med dagen. Har varit hemma hos far och ätit mat sedan följde jag med dem till faster för att spela bingolotto. Vann för en gång skull även om det bara var 100 :-. Men man får väl vara glad för det lilla antar jag.
Blir snart sängen för min del om jag ska orka upp imorgonbitti. Och om min kropp är som den var imorse så kan det bli lite strider mellan mig och kroppen. Men hoppas på det bästa. Det är bara att inse att man inte är en ungdom längre även om jag inte har den höga åldern än.

Den här veckan som kommer lär det kanske hända en del. Det vet man aldrig om jag ska vara ärlig. Alltid en glad överaskning när man kommer och inser att man finner en inspiration som man inte alls hade när man åkte hemmifrån. Ja ja, får bara vara glad över att den kommer över huvudtaget. Men jag ska fortsätta på mina lådor som jag målade i fredags. Så det blir lite decopage och så ska jag göra finslipet på de armband jag fixar till åt min syster och svåger.
Publicerat: 2014-02-09 @ 20:53:32


Tidsbristande dag

Lördags kväll och jag undrar vart dagen har tagit vägen. Den har gått alldeles för fort och jag har inte hunnit med hälften jag tänkt göra under dagen. Det är typiskt när man har klämt in så mycket som möjligt under en och samma dag. Kanske är det så att tiden vill säga mig att dela upp det mellan dagarna och inte försöka göra allt på en och samma gång. Vem vet! Hur som helst så ska jag inte göra så mycket mer än att diska senare. Det är ju tydligen ingen som gör det åt mig. Konstigt eller hur?

Gårdagen gick fort och när jag väl kom hem höll jag nästan att somna på sturt. Konstigt vad vissa saker kan göra och låta sig ske i olika former. Det blev en massa snick snack och en hel del färdigställande av lite armband jag gör i ringsmycken. Jag målade lite askar också som jag i veckan som kommer ska göra decopage på. Två ska med till utställningen vi ska ha och den sista är en egne ask som vi fick vår julklapp i innan jul.

Jag och en av damerna som har sin fas plats hos Aktiv Ungdom kom fram till att vi visste vilka vi var. Hennes son och jag gick i samma klass i mellanstadiet och i högstadiet. Snacka om att världen är liten när man stöter på folk så där. Lite kul också om jag ska vara ärlig. Det blev lite prat om vilka vi umgick med när vi gick i skola osv. Komiskt!
Publicerat: 2014-02-08 @ 18:28:45


Ensidiga minuter

Snart är även denna vecka slut och det är otroligt vad fort en vecka kan gå när man tänker efter. Jag vet inte vad jag egentligen har hunnit med och vad jag inte har gjort. Tankarna åker runt i skallen på mig och ibland blir det så mycket att det blir överbelastat för min del. Idag har varit en sådan dag och det blev inte lättare av att kroppen värker som om tusen nålar sticks in och vrids på 54 olika sätt. Så det har varit en dag som jag fått tillbringa dagen hemma. Men jag hänger inte läpp för det. Har gjort småsaker som kroppen låtit mig göra så det har inte varit till spillo. Känner mig piggare nu även om jag känner av värken fortfarande.
 
Igår var en helt underbar dag med så mycket som blev gjort. Kör först på förmiddagen med glödjekören. Helt underbart då vår lilla kör sjöng stämmor för första gången. E1, E och jag själv sjöng överstämman medan de andra i kören sjöng melodin. Underbart och en underbar låt. Down by the riverside. Eftermiddagen passerade fort och det blev även mer kör på kvällen. Popkören startade igår och oj säger jag bara. Underbara underbara kör! 100 pers och 5 stämmigt dessutom. Vad mäktigt, otroliga känslor och gud vet vad. Svårt att beskriva hur det kändes och hur det var. Men man kan kanske tänka sig hur det var! 100 pers som enades i gemensamma toner. Det lär nog även bli en konsert vad det lider av om jag förstod våra körledare rätt. Och alla kommer bli nockade av styrkan, känslan och den gemensamma glädje vi har!
 
Nu ska jag inte göra så mycket mer av dagen utan bara vara och försöka få igång kroppen igen så att jag orkar med morgondagen. För oavsett vad kroppen säger så tänker jag bege mig till jobbet imorgon. Vill inte sitta hemma imorgon för då dör ännu en del av min själ. Dessutom känner jag att jag gör mer nytta om jag får vara igång en hel dag än om jag bara dräller omkring hemma.
 
 
 
Publicerat: 2014-02-06 @ 19:28:52


Långa dagars tankar

Mer död än levande även om dagen har varit fylld med gud vet vad. Ögonen går i kors så det måste betyda att jag gjort något vettigt med dagen. Kom iväg lite senare till jobbet då jag skulle till läkaren fört på morgonen. Sedan under den korta stund innan eftermiddagen kom med skrivarkurs och andra roliga saker satte jag mig ner och pysslade lite med ringsmycken. Har ett nytt projekt på gång och ska testa minimaliska ringar som för mig är så små att mina fingrar är mer än bara tjocka prinskorvar.

Blir en tidig kväll ikväll då ingen dramakurs avslutade kvällen. Den blev inställd idag så jag får vänta en hel vecka innan den börjar. Men men kan inte få allt och känner att det kanske var lika bra att det blev inställt idag. Imorgon blir det en lång dag även imorgon. Popkören börjar imorgon och det ska bli så otroligt roligt och spännande på en och samma gång. Är nervig och orolig för om man passar in eller inte. Men det ska nog gå bra.
Publicerat: 2014-02-04 @ 18:57:17RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!