En dag som skall fyllas med skratt och pyssel

En dag som kommer att fyllas med skratt och pyssel och sedan lantlig luft. Sitter och försöker sy färdigt filten jag håller på med. Men det går inte fort då jag syr allt för hand. Om några timmar ska jag bege mig hem till mor och styvfar för att sedan åka till landet. Härligt, behöver det verkligen.
Publicerat: 2012-08-31 @ 09:27:00


Torsdagshumor och allsång med ukulele

Idag har dagen varit fylld med händelser och skratt. Har känt mig lite utsatt idag då allt jag sa eller gjorde fick  de andra att skratta åt/med mig och påpeka att det var mitt eget fel då jag satte ribban och började med den dåliga humorn. Det slutade med att vi kallade det för torsdagshumorn och Camilla sjukan. Under veckan som varit har vi fått fram mer eller mindre fem olika sjukdommar med våra namn. Vi har även hunnit med lite allsång under förmiddagen. En av dem som jobbar på Medborgarskolan behövde träna lite inför ett besök på ett äldre boende där han skulle sjunga och spela på ukulele. Så vi fick bli försökskaniner när han tränade. Det var faktiskt riktigt trevligt och vi tyckte att han kunde komma upp till oss minst en gång i veckan och sjunga för oss.
Efter jag slutat för dagen, mötte jag faster och syster T på stan då vi skulle göra lite saker som faster kommit på. Nu är man hemkommen och har fortfarande saker kvar att göra. Måste packa lite inför helgen då jag beger mig ut på landet med mor och styvfar. Det kommer att bli ett besök i Loftahammar och ev. ett besök i skogen för att plocka lite svamp. Det återstår att se. Imorgon ska jag även till arbetsförmedlingen och jag kan inte direkt påstå att jag ser fram emot att gå dit, men nu måste jag göra det och det är väl bara bita i det sura äpplet helt enkelt.
 
Publicerat: 2012-08-30 @ 18:22:31


Trollets tider

Ännu en dag att lägga på hyllan. Det har egentligen inte hänt så mycket under dagen. Har färdigställt nästintill en bebisfilt. Har lite saker kvar som att sy dit ett bakstycke och vadd...vilket inte kommer att bli roligt då jag måste sy allt för hand. För övrigt? Nja jag vet inte och ärligt talat så kommer jag inte ihåg. Lite tragiskt att inte komma ihåg vad man gör om dagarna. Fast det är klart, det man inte kommer ihåg kan ju inte vara så viktigt.
Har kallats för trollet under stort sett hela dagen då jag inte orkat göra något med mitt hår. Det stod åt alla håll och kanter och krullade sig som jag vet inte vad. Men men....det bjuder jag på
Publicerat: 2012-08-29 @ 20:37:33


Fläsklägg och midjemått

Dagen har varit mer än underlig och väldigt givande. Om man inte räknar med mitt läkarbesök vill säga. Att gå till läkaren är aldrig roligt, men ibland är det nödvändigt om man vill ta hand om sig själv. Nu ska jag inte tillbaka till läkaren om det inte händer någon större förändring inom mig.
Hur som helst har dagen varit underhållande. Vi har diskuterat och dividerat om diverse saker vilket har varit roligt. Tydligen är jag onekligen en hemlig missanpassad och missförstodd komiker. Vi har diskuterat vad min kära mor sa om P i lördags, att han var en svärmors dröm. Damerna tyckte att det var oerhört roligt och de hade delade meningar angående det. P tyckte även att jag hade en talang att föra en underton om vad vi kvinnor gör och inte gör. Men jag förstod nog inte riktigt vad han menade med det. Förstår inte riktigt nu heller om jag ska vara ärlig.
Under eftermiddagen kom vi in på klädstorlekar och den stora variationen på storlekar beroende på vilket sorts plagg det är och vad det är för modell. En av damerna är smal som en sticka, medan en av de andra har lite mer hull på benen och ville kolla skillnaden. Jag vet det verkar vara lite udda, men vi kommer på olika och udda saker som vi vill testa på. När en av damerna skulle mäta sitt midjemått säger hon "Mit midjemått är xxx, nu ska vi se vad mitt fläsklägg har för mått." Det är en klassiker och vi lär använda det varje gång vi ska mäta och måtta saker. Vad kan jag säga? Vi har extremt roligt om dagarna och det är svårt att trå att dessa damer kan ha den humor som de har med tanke på deras ålder. Vi är en varierande ålders grupp med mycket gemensamt helt enkelt. Om ett par veckor kommer vi få en ny tupp till hönsgården, en av de nya deltagarna är en man och vi ser fram emot att vi får in annat perspektiv. Får väl kanske medge att det kanske kan vara roligt för P att ha en till tupp i hönsgården.
Publicerat: 2012-08-28 @ 17:32:02


Hönsgården

Idag har det varit lugnt i hönsgården och saker har blivit gjorde och blandar man det med lite skvaller får man ihop det till en bra dag. Med slager musik i bakgrunden och glada skratt blev det mer än bara ett stick med nålen på fler av mina tio fingrar.
Vi var en tapper liten skara idag och många var hemma och sjuka. Får bara hoppas att jag inte blir sjuk själv.
Publicerat: 2012-08-27 @ 16:44:29


Underliga dag härliga dag

Underliga dag och härliga dag. Har ägnat dagen till att inte göra något alls. Har bara strosat runt i lägenheten och bara varit. Har inte haft ork eller lust till att göra något alls. Visst jag måste erkänna att jag har varit rastlös hela dagen, men det kan inte hjälpas. Har man ingen ork, lust eller vilja att göra något så får man ta det som det kommer.

Imorgon är det en ny vecka med nya möjligheter. Det återstår att se vad som kommer att hända. Ska dock till läkaren i veckan samt ett möte på arbetsförmedlingen så det ska nog bli en händelserik vecka det här med. Inte för att jag ser fram emot att gå till läkaren eller gå till mötet på af. På fredag blir det även att åka till landet med mor och Anton. Ska bli skönt att få åka iväg i ett par dagar, känner att jag behöver det. Men det är en HEL vecka kvar till dess.
Publicerat: 2012-08-26 @ 11:57:49


Händelserik dag med stadsfest

Idag har det varit en mycket trevlig dag och jag har fått en del uträttat. Varit hemma hos mor och ätit mat och fikat, därefter åkte mor och jag in till stan för att kolla in stadsfesten lite. Jag vet de sista dagarna har det varit mycket prat och tjat om stadsfesten. Men det har varit en del av min vardag de sista dagarna. Hur som haver så var mor och jag inne i stan och kikade runt lite. Köpte lite engelskt godis samt engelsk sylt. Mums....
I brist på mer att berätta så lägger jag in lite bilder då bilder berättar mer än tusen ord. Och dessa bilder säger en del tror jag.
 
 
 
 
 
Publicerat: 2012-08-25 @ 19:18:44


Hel dag och stadsfest i domkyrkoparken

En oerhört LÅNG dag och jag känner mig trött och nöjd med dagen. Har varit i farten sedan sex imorse och kom hem för ungefär tjugo minuter sedan. Mellan 08.00 - 13.30 var det stickning, skratt och färdiställande av saker som skulle med till stadsfesten. Från 13.30 och fram till 19.00 var det att vara med på stadsfesten och representera Medborgarskolan och hantverk och interaktion (vet inte hur det stavas) där vi sålde våra saker som vi suttit och gjort de sista två veckorna minst. Men jag är lite besviken då vi inte fick något sålt direkt. Fick in några beställningar på sjalar av några som jobbar på Medborgarskolan. Men det är en morgondag också så det är inte försent. Så ni som är och bor i Linköping ta er in till stadsfesten och domkyrkoparken och leta reda på tältet där Medborgarskolan och hjälp oss att hjälpa barn på barnhem. Pengarna vi får in går till välgörande ändamål. Det är kvalitets saker vi har gjort och oerhört vackra. Det finns, smycken, luffarslöjds skålar, sjalar, halsdukar, grytlappar och väskor.

Imorgon blir det till att lägga upp de bilder jag tagit under dagen. Det återstår att se om jag beger mig in till stadsfesten imorgon. Även om jag inte sitter hela tiden vid tältet så tänker jag att knata runt för att se vad de andra har. Medborgarskolans hiphops sektion ska ha en föreställning imorgon.
Publicerat: 2012-08-24 @ 19:54:00


Linköpings stadsfest

Snart dags att bege sig till Domkyrkoparken för att delta i stadsfesten och det ska bli riktigt roligt. Men jag ska ju inte trivas på vår sysselsättningsplats enligt AF. De borde komma förbi och se vad vi sysslar med och vad det går till. Alla intäckter går till barnhem i Polen och Rumänien framförallt Polen så det går ju till en god sak. Mellan 15.00-19.00 står jag där och är trevlig, serviceinriktad osv. Ni alla är hjärtligt välkomna dit och låt inte humör eller väder hindra er.
 
(detta är ett tidinställt inlägg, men likväl ett inlägg med lika mycket kärlek som vanligt.)
 
Publicerat: 2012-08-24 @ 12:50:00


Robert Gustavsson och Cornelis Wresvik vet hur man roar folk

En dag som har varit fylld med skratt, tårar och en massa youtub klipp på Robert Gustavsson och ljudklipp på Cornelis Wresvik. Kan det bli bättre än så där? Antagligen inte, men om arbetsförmedlingen visste vad vi gjorde skulle de säga att vi trivdes alldeles för bra på vår sysselsättningsplats och man ska inte trivas på sin sysselsättningsplats. Det är inte bra ifall man inte får något jobb och då blir man ju bara besviken. Huga huga, hur som haver har dagen varit mer än vanlig och skrattet har klingat runt om i rummet. Stickning, virkning, ringsmyckestillvärkning och full fart på symaskiner är vad som har bjudits på idag samt en massa regn och blåst. Fy bubblan vad det har blåst idag. Tur att man har suttit inne hela dagen.
Imorgon blir det till att färdigställa allt på förmiddagen och på eftermiddagen blir det att plocka ihop allt och gå ner till Domkyrkoparken och sälja sakerna. Så mellan 15.00 och 19.00 står jag i Domkyrkoparken och vill gärna att folk kommer förbi och säger hej.
Publicerat: 2012-08-23 @ 19:48:24


Där kon inte går finns inget värt att veta

Har känt mig som en ko idag och extremt urholkad och ihjälskrämd. Utglodd eller vad man nu kan säga det. Kännt mig som en kanariefågel i en bur utan något roligt att pyssla med. Trotts dessa känslor och andra fenomen har dagen varit händelserik och intensiv. Har skenat runt stan för att köpa mer cancan garn och knappar samt resor. Har verkligen snurrat in mig på den nya teckniken och kan inte sluta sticka. Helt sjukt roligt, men det verkar som om jag är den ända som gillar det av alla i gruppen. Inte äns damerna i stickligan var/är lika förtjusta i det hela som jag är. Men men man kan ju inte begära allt eller hur? På fredag eftermiddag blir det till att hjälpa till vid stadsfesten, då Medborgarskolan har ett tält där de ska stå och informera osv, vi i hantverk och något mer ska sälja lite saker och pengarna vi får in går till barnhem i både Polen och i Rumänien.
Kom hem lite sent nu på eftermiddagen, när jag skulle gå ut märkte jag att det stod som spö i backen. Jag fick snällt gå upp igen och vänta ut regnet.
Publicerat: 2012-08-22 @ 17:37:58


Svampkänslor

Känner mig som en svamp och det känns bra. Kan inte förklara, men det har varit en dag då jag har sugit åt mig kunskaper utöver det vanliga. Man lär ju sig så länge man lever brukar man säga. Dagen har varit intensiv och lärorik på samma gång. Har även suttit och lyssnat på Carl Larsson, inte för att jag är speciellt intresserad av honom men det var intressant. Sedan har jag suttit och stickat klart lite saker till stadsfesten på fredag. Har fortfarande saker kvar att göra till dess, får bara hoppas att jag hinner klart allt innan dess. Börjar känna tidspressen nu och det är bara tisdag idag. Huga huga underligt egentligen! Om jag har tur så blir det till att börja en släktforskningskurs i oktorber. Men det beror helt och hålet på om det finns platser kvar eller inte. Men jag hoppas för jag vill gärna lära mig lite mer så att jag kan komma vidare med släktforskningen.
Har känt mig lite hängig och däven under stort sätt hela dagen idag även om det har hänt saker och ting all the time. Jag hoppas bara på att jag inte har åkt på något för det vill jag inte och jag har ingen tid till att vara sjuk.
Publicerat: 2012-08-21 @ 17:46:23


God morgon solstrålar

God morgon solstrålar och snart är det dags att bege sig till verkligheten och plikten. Vaknade tidigt och kände att det var onödigt att gå och lägga sig igen. Nu är det nya tag som gäller och vem vet vad som komma skall och vad dagen har att erbjuda. Får bara hoppas på att det inte går på tog för galet under dagen.
 
Publicerat: 2012-08-21 @ 05:18:00


Urbalkad stomme

Är lika trött som en urbalkad stomme på en bortglömd badplats. Kroppen har inte velat hänga med alls under dagen. Huvudet likadant och snart kommer jag att falla ihop som en säck med potatis. Det blir att lägga sig tidigt ikväll för att kunna orka med morgondagen.
 
Idag har det egentligen inte hänt så mycket. Det blev ingen keramik idag då hon som håller i det hela blev tvungen att åka bort. Det blev till att skjuta upp det till en annan gång. Har suttit och stickat sjalar till höger och vänster under dagen, samt lärt upp en av damerna. Känner mig lite som en lärare. Ha ha det ser roligt ut kan tänkas. Har även gjort lite rostic målning under eftermiddagen, men tyvärr blev det inte så bra. Suck, varför har jag sådan otur?
 
Har varit och firat mor då hon fyller hela 54 idag och hon var där...inte så roligt men vad kan man göra? Hon är ju mors dotter också... Har även hunnit med en promenad med Elza genom kanske halva skägget. Så nu är man lagom trött i kroppen och jag lär sova gott inatt. Inga sömntabbletter för mig ikväll inte.
Publicerat: 2012-08-20 @ 20:33:03


Tvättat klart och nu är jag schackmatt

Äntligen har man tvättat färdigt för den här gången. Varför ska det alltid ta sådan tid när man tvättar oavsett hur mycket tvätt man egentligen har. Dessutom fick jag börja en halvtimme senare för att någon stolle fick för sig att "hinna" tvätta ett par maskiner innan nästa person skulle börja sin tvättid. Varför äns anstränga sig när det bara är 30 minuter kvar till nästa person kommer? Jag kanske låter som en tvättids diktator nu, men jag är så förbaskat trött på att det ska hända mig i tid och otid.
Nu har jag fått skriva av mig det hela och vem vet vad resterande kvällen ger mig. Klockan är relativt trött och borde kanske lägga mig nu. Men på något sätt orkar jag inte. Ska nog se klart Poirot och sedan fradga kudde. Det låter som en bra plan för min del för tillfället.
 
Publicerat: 2012-08-19 @ 22:16:00


Blomstrande inlägg

I brist på vad jag ska blogga om så lägger jag in lite bilder för dig som saknar sommaren som har varit. Eller kanske den sommaren som aldrig kom. Får se om det kommer något inlägg senare ikväll. Det beror helt enkelt på om jag orkar och om jag kommer ihåg. Har nämligen blivit alltför glömsk.
 
 
 
Publicerat: 2012-08-19 @ 18:31:55


Tidig morgon

Åter igen vaknar jag med tuppen och jag blir så frustrerad då jag känner att jag skulle behöva sova ett par timmar till. Men vad kan man göra när kroppen säger att man inte får sova mer? Får bara hoppas på att jag inte är allt för trött ikväll. Men å andra sidan kanske jag kan lägga mig tidigare i så fall. Vill inte vara för trött imorgon när jag SKA gå upp tidigt.
Publicerat: 2012-08-19 @ 07:45:00


Blommande lördag med flitiga fingrar

Sitter hemma och andas ut och förundras över hur saker och ting bara passerar utan att man reagerar på saken. Har varit och firat Kerstin och sedan efteråt stannat kvar för att äta lite mat. Så lördagseftermiddagen har passerat med fullfart. Känner mig hängig och trött. Humöret är inte på topp och jag tror att jag är på väg att bli sjuk. Vill inte, men det börjar närma sig den tiden på året då jag åker på en förkylning. Får bara hoppas på att det inte blir något. Ögonen är tunga och irriterande, kroppen sparkar bakut. Skulle som sagt inte slå fel om det är något på gång. Har dock inte tid med att bli sjuk nu. Har allt för mycket att göra och färdigställa saker och ting.
Har varit flitig nu på kvällskvisten trotts tröttheten. Har färdigställt några stickningsprojekt jag har hemma och saker som jag i vanliga fall sitter och gör på dagarna. Men eftersom jag "jobbade" hemma igår så passade jag på att göra lite av dem hemma också. Får ju inte vara dum.
 
 
Publicerat: 2012-08-18 @ 19:54:33


Guld imun på morgonkvisten

God morgon gott folk. Uppe med tuppen eller? Vem vet  vad som sker när det sker. En ny dag med saker att göra. Ska slå in lite paket och fö mig att se respektabel ut för allmänheten. Huga hur ska det gå när det var år sedan sist? Skämt o sido...
 
Känns som om jag har guld i mun denna morgon och låter det vara så här tills mitt humör ändras. Rastlös och orolig i själen, vet inte vad som komma skall. Räknar dagarna och de blir mindre och mindre samt kortare. Kan det bero på att man blir äldre?
Publicerat: 2012-08-18 @ 08:39:00


Från Vadstena slott

Äntligen hittade jag sladden till kameran och givetvis låg den mitt framför ögonen på mig. Så typiskt mig om jag får säga det själv. I brist på vad jag ska skriva så lägger jag upp bilderna från rundturen på Vadstena slott samt på spets utställningen. Lite synd att utställningen bara är tills på söndag annars kunde jag rekomendera att besöka den. Det är värt ett besök även om man inte är intresserad av just sådant.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Publicerat: 2012-08-17 @ 21:35:24


En tråkig dag

Åter igen är det fredag och jag förstår inte vart dagarna tar vägen.
Är trött och seg trotts att det inte har hänt så mycket under dagen. Det har verkligen inte hänt något alls. Har heller inte hittat sladden till kameran så att jag kan lägga in bilderna på datorn. Så typiskt mig att slarva bort saker och ting.
Publicerat: 2012-08-17 @ 19:58:29


Spetsutställning på Vadstena slott

 
En trött torsdagskväll med värkande fötter och ett irriterat exem. Men jag ska inte klaga då det har varit en bra dag med solsken och kullturellt lärande. Har varit vid Vadstena slott och fått en guidad tur i slottet samt en guidad tur på spetsutställningen som var på slottet. Mycket intressant och givande. Var glad över att det var ett bra väder och oerhört mycket sol.
På vägen hem stannade vi till vid Ullvåsa för att få insperation och jag hittade mors present där. Man kan inte klaga för fyndet och jag har haft lite ångest över att kunna hitta en present åt den damen. Men nu är det fixat och nu behöver jag inte oroa mig för det. Idag fyller även min styvmor och ska fira henne på lördag.
Vi var inte många som åkte, bara fem av tolv samt vår handläggare samt en kursledare för aktiv ungdom. Resten stannade kvar på Medborgarskolan av olika anledningar. Dock var det några av dem som inte ville följa med och det gör mig lite smått irriterad då de förstör för oss andra. De ska bara veta vad de missade nu när de inte följde med.
Det kommer upp mer bilder så fort jag har hittat sladden till kameran. Just nu har den fått fötter av någon underlig anledning. Misstänker att det är mina hustomtar som har varit i farten.
Publicerat: 2012-08-16 @ 20:40:51


Under ytan finns det mer att damma av

Underliga känslor har skrapat på ytan och stört ordningen. Kan inte förklara hur eller varför. Men de finns där och stör oavsett vad jag vill. Dagen har för övrigt varit lugn och udda på så många olika plan. Har försökt få färdigt saker till stadsfesten och det är inte alltid det lättaste.
Imorgon bär det av till Vadstena för att gå runt på slottet och kolla på en spetsutställning. Vet inte vad jag ska tycka eller känna angående det. Men det blir en heldag och vara ute i det fina vädret, om det nu blir fint väder vill säga.
Ikväll har jag varit över till en bekant och pratat bort ett par timmar. Var riktigt trevligt får jag säga, men nu är jag för trött för att tänka och för pigg för att orka bry mig eller göra något. Motsägande och en lätt underlig yta som behövs dammas av.
Publicerat: 2012-08-15 @ 18:39:04


Ännu en dag

Där är tisdagen passerad och mittt huvud är som bomull trotts att det inte har hänt så mycket under dagen. Har varit vid arbetsförmedlingen idag och kan inte direkt säga att jag gick därifrån klokare. Det de talade om visste jag redan sedan innan. Plus att jag bokade in ett nytt möte med min handläggare. Men det lär inte komma upp något nytt. För övrigt har det inte hänt något, har metall målat lite idag även om det inte direkt är min grej men jag gör det för att resten av gruppen gör det. Samt att jag har stickat färdigt två av sjalarna vi ska sälja på stadsfesten.
Under eftermiddagen och kvällen har jag inte gjort så mycket utan bara slappat och tagit det lugnt.
Publicerat: 2012-08-14 @ 20:33:30


Underliga dagar de finns

En underligdag som jag inte har förstått mig på och jag har inte återhämtat mig efter det heller. Det började med att jag försov mig och efter det har det bara gått utför. Har inte gjort så mycket då humöret har svallat fram och tillbaka. Har inte blivit mitt vanliga jag ännu och det lär nog dröja till morgondagen.
Nu på kvällen var Elza över och det var trevligt med lite trevligt sällskap och så fick jag lite te. Även det är trevligt måste jag säga. Vad kan jag säga egentligen? Vi pratade bort kvällen och snart är det dags att lägga sig så att jag orkar med morgondagen. Får inte försova mig mer nu känner jag.
Publicerat: 2012-08-13 @ 21:14:36


Fullfjädrad dag med irrationsmoment

Dagen har passerat med fullfjädrad fart och jag vet knappt vad jag har gjort under dagen. Jag vet bara att jag vaknade av att grannens förbaskade hund skällde som förbytt. Vilket inte var så roligt då klockan var sju på morgonen. Dessutom kunde jag inte somna om efter det så det var bara att gå upp och försöka sysselsätta sig då jag är extremt rastlös numera. Har varit iväg och handlat och hört hur barn samt vuxna haft roligt vid tivolit. Huga, jo nog har vi ett tivoli på besök här i Skägget, det har varit här hela helgen. Hade tänkt ta med mig skruttarnat dit igår, men så fick ju Alex feber så det blev inget med det. Det går säkerligen fler tåg antar jag. Imorgon är det en ny dag och då är det dags att åter igen gå till "jobbet" och sticka fingrarna av sig. Märkte hur komiskt det lät när jag läste igenom det, men det kan inte hjälpas. Ska snart bege mig till faster och spela bingolotto. Får bara hoppas att jag vinner något ikväll. Men det tror jag inte, brukar inte vinna något mer än en ny lott eller dyligt. Suckar....
Publicerat: 2012-08-12 @ 17:34:14


Höstens dagar börjar räknas ned

Har varit hemma ett par timmar nu efter att ha tillbringat natten hos syster. Dagen har varit fin och fylld med solsken. Har inte gjort så mycket nu när jag har kommit hem. Har plockat och pysslat lite här hemma även om det inte syns något för tillfället.

Dagarna går och om några månader har jag passerat "tant" åldern vilket får mig att våndas lite även om jag vet att det inte är någon ålder egentligen. Vart har alla år tagit vägen och vad har jag egentligen gjort av dagarna?
Publicerat: 2012-08-11 @ 20:47:18


Du kom med solsken till mig

Åter igen är det helg och jag undrar vart veckorna tar vägen. Varför går det så fort om dagarna när man är vuxen? När man var barn stod tiden mer still och allt gick otroligt långsamt. Men det är klart jag ska väl inte klaga. Är bara glad över att det är helg så man kan slappna av på ett annat sätt än vad man gör under veckorna. Igår uteblev jag med mitt dagliga inlägg. Hade inte direkt någon bra möjlighet att kunna skriva samt att jag kände att jag behövde rensa bort allt lätt strul som hände under gårdagseftermiddagen. Kan säga att eftermiddagen igår var allt annat än trevlig mot mig och det bara j*vlades med mig.. Damerna och P bara skrattade åt mig och insåg att jag hade mer humör än vad de trodde att jag hade. Bara för att jag ser trevlig ut och är allmänt trevlig betyder det inte att jag inte har humör. För ett hiskeligt humör har jag med råge.

Idag sitter jag barnvakt åt skruttarna medan syster hjälper sin svärmor att flytta. Stora skrutten sitter här hemma och har febern den stackarn. Inte så roligt, speciellt inte nu när det är fint väder ute. Lilla skruttan hon gick precis hem till en kamrat och själv sitter man här och försöker komma på något att sysselsätta systersonen med.
Publicerat: 2012-08-11 @ 11:02:19


Hädelserika saker händer i mellan åt

 
En dag där inte mycket har hänt samtidigt som det ständigt hänt saker. Vi var inte många idag, men det gjorde inte mig så mycket då det var tyst och lugnt och inte så mycket kackel. Men nästa vecka kommer de flesta tillbaka efter semestern och då blir det mer kackel och mer skavsår i öronen.
Imorse när jag skulle gå till bussen, var jag väl förberedd och tagit på mig regnjacka och gummistövlar. Tyvärr visade det sig att det inte skulle bli något regn, istället blev det strålande sol och kvalmiga vindar. Inte för att jag klagar. Det var inte så roligt att knata runt i gummistövlar när alla andra hade sandaler eller sommar skor.
 
Min arma sjal jag påbörjade i tisdags blev äntligen klar idag och imorgon påbörjar jag nästa i en annan färg och ett annat nätmönster. Det sägs vara mer klurigt att sticka, men jag ska nog kunna klura ut det och jag ska inte ge mig i första taget. Det tog sin tid innan man fick in teckniken så var det inte så farligt. Visst det är fortfarande väldigt pilligt, men otroligt roligt. Ska fortsätta att sticka med detta garn och vidga mina vyer.
Senare i höst ska jag visst ha en föreläsning om teckenspråk för de andra damerna, men det återstår om de är intresserade av det eller inte. Som tur är så får jag tid att förbereda mig och ta fram det jag tycker är viktigaste. Ha ha, jag föreläsa? Hur ska det gå? Börjar bli nervös trotts att det inte är bestämt osv.
Publicerat: 2012-08-09 @ 17:46:05


Rådgivare

Idag har varit en underlig men händelsefull dag. Har fått agera som rådgivare till ett par damer om diverse saker även om jag inte är så insatt i de saker som dem ville prata om. Men jag försökte vara neutral och rättvis, kändes underligt och tja...det är svårt att beskriva. Humöret har gått upp och ner hela dagen och det har ju inte blivit bättre av att det regnat stort sett hela dagen. Huga, inget roligt även om jag gillar regnet för övrigt. Har suttit och stickat en hel del som de flesta dagarna. Har även försökt att förstå mig på metall rost måling eller vad det nu heter. Vi ska testa på det på fredag och jag ser fram emot det även om jag inte är den som sitter och målar. Är mer stickande, virkande och sy människa. Som tur är så är vi alla olika.
Publicerat: 2012-08-08 @ 18:19:31


Nya tag med stickor och garn

 
 
 
Har varit en underlig dag med mycket att stå i. Vi var några stycken som sprang runt till stans alla garnaffärer för att kolla in lite garn och köpa in några garnsorter för att testa på en ny teknik eller så ny kanske det inte är. Men för oss "stickdamer" var det nytt och P hade allmänt roligt när vi sprang runt och kikade och pikade. Det är intressant och iderligen pilligt att sticka med denna teknik. Det blir ett heltids projekt och slutresultatet kommer att bli hysteriskt givande. Vi är tre stycken som enligt P är stickningsexperter och suger åt oss all information vi får och får till något vackert av det. Alltid roligt att höra.
Dessa sjalar/halsdukar som kommer att stickas ska vi sedan sälja på stadsfesten som är den 23 - 25 augusti. Så om ni är i Linköping och har vägarna förbi domkyrkan där vi kommer att stå fredag och lördag så får ni se resultatet. Vi får se vad vi lyckas få ihop osv. Det tar ju sin lilla tid om man säger så.
Förövrigt har det regnat från och till hela dagen och jag gillar det inte och tydligen kommer det vara så ett par dagar. Eller imorgon åtminstonne. Imorgon är det en ny dag och nya tag med ett leende på läpparna.
Publicerat: 2012-08-07 @ 19:16:19


Sängliggande där stjärnorna visat sig

 
Har varit sängliggande i stort sett hela dagen och känner mig som en omkullvänt vagn. Har haft en svår migrän som nu på kvällskvisten äntligen har släppt. Gud så många stjärnor jag har sätt under dagen och jag kan tala om att det är inget roligt alls. Det var knappt jag klarade av att gå upp i morse och ringa till "jobbet", men jag klarade av det efter mycket om och men.
Imorgon är det en ny dag och jag ser fram emot att komma hemifrån igen även om jag bara har varit hemma en dag. Konstigt att så lite tid kan göra så mycket. Min rastlösa själ har blivit mer eller mer rotlös och ännu mer rastlös. Misstänker att det är mina förfäders gener som spökar för mig igen. På tal om förfäder så borde jag komma igång med släktforskningen igen. Har inte haft ork och lust till att forska. En sak är säkert är att jag vill åka till Vadstena och landsarkivet där. Men det kommer väl en dag då jag åker dit.
Publicerat: 2012-08-06 @ 18:26:54


Lugnet före stormen

Det känns som om det är lugnet före stormen och jag vet inte varför. Även om stressen har lagt sig och jag har lugnat ner mig själv. Hur som haver sitter känslan kvar och jag gillar det inte. Något kommer att hända även om jag inte vet om det är något bra eller något dåligt.
Kerstin har kommit hem från sjukhuset och det visade sig att det var gallsten eller dyligt i gallgången eller vad det heter. Skönt att veta... Snart dags att se en ny vecka med nya ögon och nya tag. Men vad som kommer att hända har jag ingen aning om. En sak är säker är att det lär inte vara så många i byggnaden förutom oss i fasen. Men men... Säger god natt!
Publicerat: 2012-08-05 @ 22:43:50


En stressig dag

Söndag och jag känner mig stressad och jag gillar det inte alls. Har sprungit runt som en idiot för att få mig själv att städa i lägenheten. Men har egentligen inte kommit någon vart. Har varit hemma hos far för att laga till lite mat åt honom, samt att släppa ut lillkatten. Kerstin är på akuten med magproblem, det återstår att se när hon kommer hem, om hon kommer hem över huvudtaget idag vill säga. Ska ringa hem till far lite senare och kolla hur det ligger till. Nu ska jag dock återgå till tvättstugan och jag hoppas på att ingen kommer och försökter snylta på min tvättid.
Publicerat: 2012-08-05 @ 17:07:35


Lite sömn och ett par sparkande ben

Inatt blev det då inte mycket sömn för min del. Är glad att det blev ett par timmar men mycket blev det inte. Hade en djupt sovande sexåring liggandes brevid i sängen och rörde sig en hel del och sparkade runt som om hon sprang ett maraton.

Efter jobbet igår blev det till att åka hem till syster och äta mat och ha allmänt trevligt. Det blev till och med så att jag stannade kvar över natten. Lilla fröken bestämde sig tidigt på kvällen att hon skulle sova hos mig och inte i sin egen säng. Men vad kan man göra? Det var allmänt mysigt och jag fick en inre ro av att ligg där och lyssna på henne när hon sussade så gott. Men innan vi skulle sova blev jag tvungen att läsa en godnatt saga om Nemo och hans vänner.

När jag väl åkte hem så tog det inte de 37 minuter det brukar göra när jag åker från syster i Berga och hem till mig i Skäggetorp. Istället tog det 56 minuter och chaufören var mer eller indre otrevlig och var bestämt på att han skulle stanna kvar länge vid varje hållplats än vad han egentligen behövde. Samt var han mer eller mindre bestämd över att jag skulle lämna min plats åt en tjej i min ålder när det fanns så många platser att hon bara kunde välja och vraka. Jag undrar vart världen tar vägen och hur i hela fridens namn alla måste vara så fruktansvärt otrevliga. Detta gäller framförallt på Östgötska trafiken och idioterna till chauförer som kör våra bussar. Funderar allvarligt på att börja gå och cykla när jag ska någonstan. Jag har inget förtroende eller någon respekt för bussbolaget och dess anställda. Dem försvann för mycket länge sedan.
Publicerat: 2012-08-04 @ 18:48:36


Frukt skurken

Lång dag och för lite lugn och ro även om det egentligen inte har hänt så mycket. Varit och "jobbat" och var bara hemma ett par timmar för att sedan följa med far, Kerstin och faster för att spela bilbingo. Var ett nummer ifrån att vinna 11.000. Men med min vanliga otur så vann jag givetvis inte. Men men...
Vi har haft en lång diskution om vem som är fruktskurken på jobbet och än har vi inte kommit på vem det är. Men det är lustigt att så mycket frukt kan försvinna på några dagar.
Publicerat: 2012-08-02 @ 23:52:17


Onsdags fasoner

Onsdag och jag känner att första veckan tar ut sin rätt även om jag inte har gjort så mycket. Dagen har varit lugn och fylld med skratt och galenskaper. Har blivit mycket prat om film under dagens gång och jag har insett att det är oerhört många filmer som jag borde ha sätt. Sådana filmer som tydligen har blivit stora och välkända, men som jag på något sätt inte har hört talas om.
Första veckan efter semestern är snart slut, men skulle vilja ha en vecka till. Lite synd att jag jobbade idag och imorgon för det är Skänninge marken dessa dagar och jag skulle vilja åka. Men det får ev. bli nästa år då jag kanske är ledig eller inte.
Publicerat: 2012-08-01 @ 18:08:48RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!