Blåsippsmorgon

 
Blåsippa (Anemone hepatica syn. Hepatica nobilis), eller "blåviringen"
 
Känner mig redo för våren nu och längtar till den dagen då vintern går tillbaka till sin grotta till nästa gång den ska ha allt i sin kloliknande hand. Vintern i all ära även om jag inte är så förtjust i den men nu får det vara bra.
Så jag går här och längtar och väntar på att våren ska komma. Tänker tillbaka då jag var en ung liten flicksnärta och plockade blåsippor när våren kommit med sin prakt. Vill kunna göra det igen och framförallt som barn. Men ett barn kan jag inte bli, snarare en gammal gumma med rynkor kring ögonen. En förtjusande tanke även om den skrämmer mig en aning. Men jag ska ärligt säga att jag ser fram emot att bli gammal även om det skrämmer mig. Jag har insett de senaste dagarna att tiden går allt för fort och man är inte direkt ung längre och jag har inte direkt något mål i livet. Det är så mycket jag inte har gjort även om jag har gjort en hel del de senaste åren. Jag är över 30 och vet fortfarande inte vad jag vill bli när jag blir stor. Visst det är många i samma situation som jag som heller inte vet vad de vill bli när de blir stora. Men varför ska det vara så svårt? Inte blir det lättare av att jag inte känner mig säger i mig själv och allt skit jag har fått ta emot genom åren. Jag är bara glad över att jag har de som verkligen bryr sig om mig och jag värdesätter det mer än vad jag kan säga i ord. Genom att börja gå och prata med en terapeft har jag börjat inse saker jag aldrig tänkt på.
 
Kanske är det dags att sätta punkt och bege sig till bussen och arbetet. Jag känner på mig att det kommer bli en händelsefylld dag. Fredagar brukar vara berikande på något sätt och jag kan inte riktigt förklara eller förstå själv. Dessutom så känner jag mig uppfylld med inspiration och det var länge sedan sist. Men jag påbörjade ett nytt projekt i onsdags som jag vill bli klar med. Och om jag känner mig själv rätt kan det bli stort och jag vet inte hur det kommer att sluta. Men jag tror det kommer att bli bra sedan får vi se vad som händer. Men min tanke är att det ska vara med på utställningen som vi ska ha på biblioteket i mars. Jovisst vi ska ha en utställning till och jag är med i planeringsgruppen. Det återstår att se hur det kommer att gå, många viljor som kommer att te sig och visa sig. Får bara hoppas att vi kan komma överens om något annars kan det bli splittrat.
Publicerat: 2014-01-31 @ 07:10:00


Error i planeten

Solförmörkelse i tunneln och totalt error i hårdvaran. Kan det bli bättre än så här? Med detta till trots var dagen mer än bara effektiv och tro det eller ej stimulerande. Svårt att förstå med tanke på omständigheterna men det är mer än bara sant. Stort sett hela morgonen och förmiddagen var förvirrande och det gick i glömskans tecken. Jag kan bara säga att error var förnamnet och jag kan inte riktigt förstå att jag faktiskt kunde fungera när hjärnan inte alls ville sammarbeta. Men jag hann med mer än vad jag trodde och tidigt kom jag till jobbet dessutom. Det var länge sedan sist jag kom så pass tidigt. Vaknade skapligt och kom upp redan efter första larmet och det händer sällan. Mer än sällan om sanningen ska fram.
Enligt Miss A så var jag för effektiv och för snabb med mina uppgifter. Det blev till och med lite förväxling med lite papper som jag av misstag råkade ge till Big boss istället för att ge det till Miss A. Jag skyllde på mitt error och att jag hade fötterna uppåt och huvudet neråt. Men jag vet i tusan om hon trodde mig. Ha ha men vi fick oss ett gått skratt av hela händelsen. Han även hjälpa några av damerna att kopiera och leda några elever till rätt lektionssal och lite till. Miss H1 och jag möblerade dessutom om i fikarummet och vips så blev det större och mer öppet. Detta mina vänner var bara förmiddagen. Hann mer än vad jag brukar göra en onsdag och tyvärr blev det ingen körglädje idag. Men man kan inte få allt här i livet.
 
Under eftermiddagen blev det en gnutta segare, men jag kan inte påstå att jag inte var effektiv då heller. Satt en stund i vårt huvudrum och stickade medan jag försökte lyssna på kacklandet från de andra hönorna. Dock stod jag inte ut, dessutom var det alldeles för syrefattigt för mig att kunna fungera med mitt error. Så jag gled upp till vinden och plan 5 för att som jag sa dansa can can. Det skulle vara en syn vill jag lova, men inget någon kommer att få se. Då jag har två vänsterfötter och tydligen vara den som för så blir det till att låta bli dansen.
Gav mig på att göra något helt nytt och testa mina få fungerande små grå. Tanken jag hade var att göra en tiara, men tråden jag valt ur var alldeles för tunn så det blev en prälprydd blomma som så småningom ska bli en huvudprydnad. Det är iaf tanken, men det återstår att se imorgon då jag ska fortsätta på den. Kanske blir det något annat då jag även hann påbörja en fjärill som jag ska göra klart. Kanske blir det någon kombo med blomman och fjärillen. När det väl är färdigt kommer det bli ett av mina bidrag till utställningen vi ska ha i mars på bibioteket.
 
Nu tänker jag bara ta det lugnt och ladda batterierna så att jag orkar med morgondagen. Får bara hoppas på att jag inte har error. Å andra sidan har alla andra fått sig ett gott skratt åt mig under dagen. Miss A fick mig även att glömma diverse saker jag hade tänkt prata med henne om. Det är fortfarande inte kommit tillbaka och det skulle inte förvåna mig om jag kommer på det precis innan jag somnar. Natten som var sov jag för första gången en hel natt utan mirakelmedicinen. Vilket gladde mig oerhört och nu kanske jag inte behöver ta dem varje kväll. Ska försöka att sova utan den ikväll också för att se. Annars får det bli att ta den och bli helt utslagen. Dock känner jag fortfarande av ett av de biverkningar av den andra nya medicinen jag fått. Inget roligt och att gå runt som om man hela tiden tror att man ska bli illamående är inget jag rekomenderar. Kan inte gå runt hela tiden och knapra på något för att det ska hålla sig borta.
Publicerat: 2014-01-29 @ 18:46:17


Klockrent

 
God morgon, kyligt och nu är jag på väg till arbetet. A lot to do and no time!
Tidig morgon, kyla och sena bussar så det är kanske dags att bege sig.
Skulle inte slå fel om jag får vänta på bussen!
Dessutom är det fortfarande snö utanför vilket får mig att komma långt ifrån
ett gott humör. Snö och jag går inte ihop numera.
Publicerat: 2014-01-28 @ 07:15:00


Hektiskt underverk

Säger god natt till alla där ute i cyberrymden.
Dagen har varit hektisk och fylld med mycket att göra. Montring, ringsmycketillverkning, skitsnack och ett lugnt tempo. Och den avslutats med en fika på stan med IL. Det gjorde min dag och jag kommer leva länge på det. Även om jag gott runt som en zombie hela dagen så har det slutat med ett gott tecken. Det känns visserligen tungt och grått. Men det kallas visst för livet har jag hört. Sömnen verkar komma självmant men jag är ganska säker på att den ändå inte vill låta mig sova. Tur att det finns underverk även om jag vill vara utan detta underverk.
 
Publicerat: 2014-01-27 @ 22:28:49


Söndagsrubriker

En fråga! Är det söndagskväll eller är det söndagseftermiddag? Själv tror jag det är något mitt emellan i en galax vi inte förstår. Med andra ord har jag tappat kontrollen över vad och hur tiden är. Men tiden är bara ett faktum i en värld som är fylld med ondo, och galaxerade funderingar i varje individs tankar. Givetviss finns det godhet, glädje och kärlek med, men på något sätt lyser inte allt upp till det ljussken likt norrskenet. Men det är mina filosofiska tankar en kulen kväll som denna.

Kan inte säga att det har hänt speciellt mycket. Orken har inte riktigt infunnit sig även om jag inte har varit trött i den bemärkelsen. Det är någonting in between så att säga. Helgen har hur som helst gått alldeles för fort och jag önskar ibland att det kunde finnas en åttonde dag då man vilar upp sig efter helgen. Den här veckan har gått fort med både bra och dåliga saker. Tänker en hel del på min gammelfaster som dog i fredags. Även om jag inte kände henne så väl så var det ändå en sista koppling till farfar. Nu är det bara en av farfars syskon som är kvar i livet.

Imorgon blir det till att påbörja en ny dag och en ny vecka. Får hoppas till det bättre. Men det vet man inte i förväg. Det är alltid en överraskning hur man än vrider och vänder på det. Det mina vänner är rubriker som vi skickar ut i cyberrymden.
Publicerat: 2014-01-26 @ 17:41:01


En kulen...

En kulen natt för länge länge sedan....eller inte alls. En gång för många många år sedan...eller inte alls. En gång som den dag det är så har det varit en bra dag. Vaknade tidigt och var för första gången (om man inte räknar med gårdagen) utvilad. Speciellt då jag vaknade redan vid 6.30 och var klarvaken och mycket utvilad. Ett mirakel? Både ja och nej och så lite vetenskap och kunskaper från en läkare och samtalsterapeft. Men jag är mer än nöjd även om ett litet tvivel gror längst ner och längst in i magen på mig. Kan inte vara helt positiv till saker och ting även om jag är hoppfull.
 
Har hunnit med att följa med far och Kerstin för att handla, både på Maxi och på Ö & B. Plockat undan och diskat upp disken som växte i diskhon. Nu sitter jag och småfryser i min varma men icke varma lägenhet. Lite smått rastlös, men det löser sig då det alltid finns något att göra. Så fort jag har kommit igång så får jag upp värmen igen. Så är det och så blir det. Bra!
Ska egentligen inte göra så mycket nu i helgen, bara vara och ja bara vara. Får se vad som händer under kvällen, slår väl på någon film eller så tar jag fram en bok och fördriver tiden på det. Eller så tar jag fram papper och penna och skriver lite. Har några uppgifter att göra till nästa träff med skrivarkursen. Det kommer bli något av det med även om jag inte riktigt vilken av de idéer jag har som jag ska ta. Får kanske köra ole dole doff...
 
 
 
Publicerat: 2014-01-25 @ 15:51:02


Fredags fasoner

Slutkörd och tömd på energi med stora bokstäver. Huvudet snurrar och jag vet inte riktigt vad jag vill och vad jag inte vill. För mycket tankar och för lite att göra. Är bara glad över att dagen gick smidigt och lätt att ta sig genom trots att jag haft en tung känsla i magen hela dagen. Och för en stund sedan fick jag mitt svar till varför jag hade klumpen i magen och varför jag haft andliga besök de senaste nätterna. Min gammelfaster Birgitt dog igår och det känns tungt, riktigt tungt. Men jag vet att hon har det bra där hon är nu. Hon sitter på ett fluffigt moln tillsammans med de sina som har gått över till den sidan. Även om jag misstänkte något sådant här med tanke på den betungande klumpen i magen och de nattliga besöken har jag inte låtit mig tro och begräfta att något ska/har hänt. Men jag sa tidigare i veckan att något skulle hända den här veckan. Och jag fick rätt.

Kom in sent idag på jobbet, det var något som jag verkligen behövde då min kropp inte var van att få sova en hel natt utan att bli störd. För första gången på MYCKET länge. Har nog inte sovit en hel natt på säkert ett år. Vaknade utvilad även om min kropp inte riktigt var med, tror den var i chock. Men min nya morgonmedicin började bråka lite med mig och jag behövde den extra tiden för att vakna till både i kropp och i sinne. Även om det är första dagen med denna medicin känner jag redan av en av de vanligaste biverkningarna. Men tänk vad mycket vad ett litet kex kan göra. Och nej till er som inte känner mig så är jag INTE gravid.

Dagen flöt på när jag väl kom på plats. Stort sett hela dagen satt vi och de flesta av oss lärde oss trådslöjd. Det var riktigt roligt även om jag till en början inte riktigt visste vad jag ville göra. Men jag kom i gång och jag blev riktigt nöjd med det jag gjorde. Två stora hängsmycken i olika trådmateriel och färger. Givetvis hade jag med några enkla men klickande pärlor. Fick mycket av bra beröm för dem då det var första gången för min del. Tänk, första gången jag höll på med trådslöjd och jag har varit på Medborgarskolan i ett och ett halvt år. Jag vet...borde ha lärt mig det tidigare, men har inte haft något intresse nu och jag kom inte undan. Både Mr P och AS tyckte att det kanske var dags för mig att lära mig det nu. Det kommer bli lite mer sådant nästa vecka. Men det återstår om jag fortsätter. För så roligt var det nog inte även om det var roligt.

Sitter hemma och rullar mina kalla tår som har dubbla strumor på sig för att inte bli till isbitar. Konstigt detta då termostaten visar 23 grader inomhus.  På hemvägen gjorde jag sällskap med AS och passade även på att handla hem lite grann från Willyz. Så jag har gett mig en extra klapp på axeln att jag tog mig i kragen. Kanske blev det så då AS skulle handla själv. Ha ha!
Nu ska jag stänga av mitt yttre och bara vara. Blir till att snart ta och knapra dagens sista medicin och sedan besöka John Blunds hemland. Är så tacksam för att jag fått träffa den nya läkaren som hjälpt mig så att jag kan få sova. Nu får vi hoppas att det vänder och att min mage också lugnar ner sig...

Publicerat: 2014-01-24 @ 20:14:46


Dagarnas frånvaro

Efter några dagars frånvaro känner jag mig lite lättare till mods och mina skrivande fingrar har kommit tillbaka. Även om jag känner ett töcken som inte vill ge med sig. Har känt så en tid och efter att jag har träffat min samtalsterapeft och min nya läkare känns det bättre. Med ett par nya förändringar och ny medicin kan det komma att bli bättre. Känner hopp även om vägen är lång och otroligt krokig.

Dagen har passerat och var inte i form direkt imorse. Tog mig lite sovmorgon och vid 9.30 var jag vid jobbet. Förmiddagen blev till att göra diverse småsysslor åt höger och vänster. Fick även uppgifter av Mr P att kolla upp lite nya saker i arbetsmiljölagen. Inte det lättaste framförallt inte när man egentligen inte är speciellt intresserad av det. Men jag blev en erfarenhet rikare. Kollade även upp lite om symässan som är i februari. Det var en betydligt roligare uppgift. Lunchen blev till att träffa Kerstin för att tillsammans gå och byta abonemang och hämta ut medicin. Blev även bjuden på lunch så lunchlådan jag hade med mig idag får jag ta imorgon istället. Så jag slipper tänka på matlåda idag. Skönt!

Eftermiddagen, tja den rullade på. Jagade Mr P för att kunna se en inspelning från vår uppvisning i julas. Det blev till att titta på det och lägga in den i datorn osv osv. Satt och pysslade lite med ringsmycken och pratade med AS och L. Det gick fortare än väntat och helt plötsligt var dagen slut. Sitter nu hemma och sitter i valet och kvalet om jag ska ta en dusch eller ett varmt bad. Jag vet ett i-lands problem.
Imorgon är en annan dag och jag hoppas på det bästa. Det blir till att göra lite med trådslöjd imorgon. Och om jag hinner och kommer ihåg så ska jag montra om lite också, det kan behövas då det var ett tag sedan nu.
Publicerat: 2014-01-23 @ 20:15:08


Inte som andra dagar

Vissa dagar är stelare än andra.
Det är bara att acceptera det hela och gå vidare.
 
En dag som alla andra även om den inte varit så som jag tänkte mig när jag gick och lade mig igår kväll. Men man kan inte alltid få allt man vill här i livet. Take it or go away!
En måndag som jag nu lägger mig bakom mig och går vidare till nästa vändpunkt. Vad kan jag säga egenligen? Får bara hoppas på att den här veckan går snabbt och enkel. Men det är föga troligt då jag har en känsla av att något kommer hända under veckan och det är inte något positivt. Får bara hoppas att det är något som min kropp lurar mig på och med. Men det brukar tyvärr inte vara så då mitt sjunde sinne brukar ha rätt.
 
 
Publicerat: 2014-01-20 @ 20:30:26


Händelselös helg

Helgen är över och jag har inte gjort så mycket av den. Knappt jag orkat göra något av det jag tänkt göra under helgen. Har försökt till mycket men knappt hälften blev klara. Ja ja men det är så typiskt mig. Imorgon är det en ny dag och en ny vecka. Och om mina ögon talar sanning lär det bli en tidig kväll för min del. Det är bara lite synd att mina absoluta favoritprogram går mitt i natten. Jag känner mig själv rätt så kommer jag inte att orka gå upp imorgonbitti om jag stannar uppe och ser dem. Inget har jag heller som kan spela in dem. Men men det går fler tåg och jag överlever nog.

På tisdag börjar min skrivarkurs och jag ser verkligen fram emot det och det är alltid något som kommer överaskas eller tja något som kommer igång. Det är så många knappar som det trycks på. Har ju varit lite så där skrivartagen under uppehållet och några av texterna jag skrivit ska jag ha med på skrivarkursen tänkte jag. Kul kul och snart kommer min dramakurs komma igång med, samt kören. Gud det ska bli spännande då det är 100 pers som är med i kören och det kan och kommer bli så mäktigt. Ja det är jag säker på. Otroligt!
Publicerat: 2014-01-19 @ 21:42:22


misstänksamma känslor

Fredag och jag är mer än bara utslagen. Har varit hemma både igår och idag med en krånglande mage...att det aldrig vill ta slut. Men det är väl kanske ett tecken på att jag lever och att min kropp inte alls tycker om sin situation. Nej på måndag blir det att boka tid hos läkaren och sedan göra lite tester på vad som gör att min magen lever sitt eget liv. Jag har mina misstankar på vad det kan vara, men jag vill vara helt säker innan jag gör något åt det. Och för att vara helt säker så måste jag svälja stoltheten och skräcken för läkare och boka en tid. Att det ska vara så svårt!

För övrigt, tja inget har hänt om jag ska vara ärlig. Har inte orkat bry mig och tagit dagen som den kommit. Nu ska jag enbart se fram emot helgen och inte göra mer än vad jag vill. Ska städa ut det sista av julen och välkomna våren. Och det behövs för att jag ska får tillbaka min ork. Jag tror det iaf och hoppas på det bästa. Mer har jag inte planerat in och ska inte göra det heller. Kan vara skönt då jag hade fullt upp förra helgen och hann knappt tänka. Men det kan vara både skönt och roligt det också.
Publicerat: 2014-01-17 @ 18:52:19


Utöver det vanliga

Dagen har varit mer än bara vanlig och denna dag har gått så fort att man kunnat tro att den har åkt skriller på en nyspolad bana. Men icke då, en helt vanlig dag som kanske är lite utöver det vanliga. Även om jag var lite småseg när jag steg upp imorse så fick jag fart så fort jag kom utanför porten. Blev till att sitta ett tag i reseptionen ett tag på förmiddagen och blev satt i arbete så fort jag hann sätta mig på stolen. Det gick i ett och jag hann inte riktigt fika som vanligt. Var så inne i arbetet att jag höll på att glömma det. Efter en hektsk morgon blev det till att ha lite körsång och då släppte allt som jag hade i huvuet. Det gör så otroligt mycket och oj vilken energi man får under tiden vi sjunger. Mäktigt måste jag säga!

Eftermiddagen, tja den gick fort den med. Men på något sätt blev tiden lite långsammare än vad den var under förmiddagen. Satt och fnulade med att experimentera lite med ringsmycken och jag kan inte säga att jag blev helt nöjd. Ett och annat fin ord ploppade ur munnen. Givetvis förfinade jag orden för min omgivnings skull. Men C och de andra damerna tyckte att det var underhållande. C tyckte att man skulle skriva ner allt jag säger och sedan få ihop det till en novell eller en reformerad dikt. Ja varför inte, men då får någon annan skriva ner dem för jag hinner inte alltid inse vad jag säger även om munnen väljer medvetet att cencurera orden för de andras öron.
Snick snacket gick givetvis fram och tillbaka och det blev en del saker att diskutera. Under lunchen blev det till att ha onsdagskonferans med AS. Glömde givetvis lunchen hemma och jag var ju tvungen att få något i magen eller hur. Men å andra sidan har jag lunchen klar till imorgon. Ett mynt har ju alltid två sidor som man säger. Inte illa för den här trötta hjärnan.

Nu har jag fötterna högt och förbannar mitt knä som har bråkat i ett par dagar med mig. Eller rättare sagt ända sedan det blev väderomslag och kallare ute. Det roliga är att det är inte det knä jag har problem med som bråkar utan det "friska" knäet som bråkar. Det där däremot får jag inte ihop. Någon som kan förklara? Inte, förstod det. Ska inte göra så mycket mer av dagen utan bara vara. Har funderingar över att ta fram kastrullen och saxen och frisera lite. Börjar bli trött på mitt hår och det lägger sig lite läskigt i nacken. Men jag ska inte röra det då jag försöker att spara ut till lite längre. Frågan är bara hur långt mitt tålamod räcker. Men jag ska lägga band på mig.
Publicerat: 2014-01-15 @ 18:13:00


Magstarka magstrejkar

Bedrövande trött och irriterad på kylan som tränger in i lägenheten. Medan termostaten visar hela 23 grader inomhus sitter jag och funderar på om det verkligen stämmer. Vilket det troligen gör, men mina tår och mina fingrar säger något annat då det känns som om det ligger på nolla om inte kallare. Men ska inte klaga, det kan vara värre och förhoppningsvis blir det varmare snart. Men det lär nog dröka en till två månader.

Har varit hemma idag då min mage inte alls varit sammarbetsvillig på något sätt alls. Ingen behaglig känsla alls och tack vare att den har trilskats så har jag kanske fått tre till fyra timmars sömn inatt. Inget roligt eller något jag önskar någon annan. Inte första gången magen krånglar, kanske dags att kolla upp det. Jag har mina misstankar men är inte säker. Får ringa och boka en tid i framtiden på vårdcentralen för att kolla upp för att kunna styrka eller stryka mina misstankar. Det är bara typiskt att det kom nu när man har börjat jobba igen. Jag som glatt mig åt att inte behöva vara hemma hela dagarna. Men imorgon är jag fit for fight igen så magen kan ta och slägga sig i väggen.
Publicerat: 2014-01-14 @ 19:38:29


Brrr....kallt

Brrr....kallt....ja kallt men jag har överlevt dagen med detta till trots. Dagen har varit oerhört bra och den har gått snabbare än vad jag räknat med. Så med sammandragande ord och lite funderingar så har det varit en bra dag att återgå till arbetet. Och oj vad skönt det var då jag verkligen har sett fram emot det. Nu behöver jag inte vara så rastlös även om jag hade stunder då jag var smått rastlös. Mmm...till och med veckomötet var glatt bemött från min sida. Även om det som vanligt inte riktigt var någon höjdare och en del saker som jag själv tycker att vissa personer kunde ha tagit efter mötet enskilt med Mr P och Miss A. Men men kan inte få allt eller hur?
 
Nu är jag hemma och sitter och fryser i min ensamhet till trots att lägenheten utstrålar 24 grader inne. Skall bli att ta ett långt och VARMT bad så jag kan tina upp och återfå lite energi. Dessutom så tror jag att jag kommer sova gott inatt då det var en positiv energikrävande dag. Iaf det mesta får tilläggas. Sedan har man smärre saker som man tyvärr inte kan komma undan och speciellt inte med tanke på att vi alla sitter i samma sitts. Men det är inte någon ursäkt till vad som skett. Jag vill inte gå in på mer om det här eller nu. Orkar inte mer nu och det har lämnats kvar i skvallerhörnan och där kan det stanna. Men det kändes lite mer avslappnat när vi skulle gå för dagen. Så kanske är vi på rätt väg trots allt. Får hoppas på det för allas bästa. Säger bra...förändringar och det är inte alltid som det ter sig till vad man själv vill och då är det bara att bita i det sura äpplet och acceptera i den mån man kan.
Publicerat: 2014-01-13 @ 18:17:21


Full rulle

De senaste dagarna har det varit saker i ett och det är först nu som jag faktiskt kan slappna av och andas ut. Men ändå är det saker kvar som jag måste göra innan jag kan göra kväller. Ska hinna laga mat och min mage kurrar allt för högt just nu. Och jag ska försöka komma ihåg att sätta på alla mina larm igen. Jag behöver dem för att kunna komma upp imorgonbitti. Tro det eller ej men ett larm räcker inte på långa vägar. Har säkerligen ett femtontal för att vara på den säkra sidan. Och det är inte alltid det hjälper heller om jag ska vara ärlig, för det händer med alla dessa larm till trots att jag försover mig. Hur skulle det se ut om jag försover mig första dagen efter ledigheten? Inte bra alls och Mr P och Miss A skulle nog skaka på sina huvuden och ta mig i örat. Ja det tror jag.

Nu när man äntligen har släppt allt och gjort alla måsten så måste jag säga att det har varit en bra helg. Gårdagen gick bättre än vad jag förväntat mig och det lär nog ta ett tag innan jag äter kok korv igen. Och jag äter det inte så ofta även om jag inte serverar det på tillställningar som den jag var på igår. Efter tre år på gymnasiet med att lära sig att göra korv och fyra månader på SCAN så vill man inte se åt korv så ofta....resten kan ni nog lista ut själva.

Bäst att bege sig ut till köket och göra lite mat, har ju allt hemma men ingen gör det åt mig. Nej här får man allt göra det själv för att få det gjort. Konstigt! Ska även försöka göra den här kvällen kort så att jag orkar gå upp imorgonbitti. Jag känner mig själv och om jag förvränger ett talesätt så Det är genom andra som man känner sig själv...
Publicerat: 2014-01-12 @ 18:12:01


Uppe med tuppen

Längtar till sommaren igen....detta kan inte vara bra för själen.
Den här vintern har inte varit någon vinter alls.
 
 
Hopp hopp...uppe med tuppen. Hur lyckades jag med det? Ingen aning....men det är väl bara bocka och buga för det. Snabbt få i sig lite frulle och sedan klä sig för att knata iväg till lokalen och börja förbereda inför dagen. Packat ner det jag ska ha med mig och lite gott humör och tålamod för hela fosterlandet.
Snart blir det till att läga sig igen för dagen går för fort... Ja just det för om du har missat det så är det lördagen den 11 januari 2014. Bara för att upplysa er om det.... Kommer dock vara mer än bara död ikväll om jag känner min egen kropp rätt. Bara tacka och ta emot för det kan behövas.
Publicerat: 2014-01-11 @ 09:45:00


Rusar runt

Rusar runt som en galning denna fredagskväll och det känns som om jag inte får någonting gjort för fem öre. Men det får jag mellan varven till och från tvättstugan. Huga vad tvätt man har, blir väl så när man inte orkar sätta upp en ny tvättid i tid. Men inte mycket kvar nu och sista maskinen med tvätt körs. Sedan är det bara köra på antar jag. Känns skönt att inte göra så mycket en fredagskväll som denna. Även om jag känner att jag borde ha gjort så mycket mer.

Men borde hålla de rastlösa spasmerna i kontroll och låta dem hamna i dvala fram till måndag. För då börjar jag jobba igen efter en tids ledighet. Det har varit oerhört skönt att få vara ledig men nu känner jag att det räcker. Dags att återgå till verkligheten igen med stora steg. Och jag börjar även få kontroll över min dygnsrytm även om den inte riktigt har återgått till det normala än. Men det kommer väl så småningom. Jag hoppas på det dock för annars kommer jag inte vara lätt att handskas med när jag är tillbaka på Mbs.

Imorgon blir det till att gå upp tidigt. För vid elva blir det till att knata iväg för att förbereda inför julgransplundring. En heldag med massa att göra och säkerligen lite till. Ska även en sväng hem till far imorgon eftermiddag för att lämna över en dator till dem. Då deras stationära har dött totalt och nu har deras bärbara tydligen sagt sitt med. Bara tur att jag har en till övers. Får bara hoppas på att min inte säckar ihop för då blir det mer än bara problem. Söndag blir det en fylld dag så jag kommer inte gå lottlös i helgen. Upp skapligt på söndag och knata iväg på ett möte vid lunchtid. Men tja...mer kan jag kanske inte begära. Jag bara funderar på vart tiden tog vägen då jag tänkt hinna gå på rean under tiden jag var ledig. Men det har inte blivit så. Konstigt...vad kan jag ha gjort!?.
Publicerat: 2014-01-10 @ 19:53:44


Sysselsatt


Onsdag och vad har jag egentligen gjort med dagen? Ingen aning då dagarna springer förbi fortare än fortast. Otäckt vad fort det kan gå. Hur som helst har jag hunnit med att pyssla lite i hemmets vrå. Tänk, jag har även hunnit med att handla hem lite och fyllt på förrådena. Vilket behövdes kan jag upplysa er om.
Resten av dagen ska jag bara vara och försökta få mig att göra något förutom att sitta vid datorn och "leka". Jag ska även försöka att få ordning på mina sovrutiner då jag har vänt på dygnet. Bäst att börja nu då jag ska vara tillbaka på jobbet på måndag.
Publicerat: 2014-01-08 @ 19:28:33


Möte

Dagen har rullat på som om ingenting har hänt och jag kan inte riktigt minnas vad jag har gjort med dagen. Det är som om det är en tom ficka i minnet för min del. Men men...det får vara och jag är inte förvånad. Med andra ord har jag inte gjort så mycket med dagen. En händelselös dag i ett händelselöst liv. Fast det bjuder jag på som så många gånger förut.

Under kvällen har det varit möte med hgf och den lokala styrelsen. Trodde inte det skulle ta så lång tid. Men kom hem efter nio och mötet började vid sextiden. Ha ha, snacka om att vi hade saker att prata om även om det blev en massa dravvel mellan varje punkt. Men det var mest planering inför lördag. Då vi har julgransplundring för de boende i området. Det blir även ett möte på söndag och en inventering i lokal för att se vad vi har och inte har osv. Mycket försvann tydligen när den andra styrelsen slutade. Men jag är inte förvånad över mänskligheten. Så helgen kommer vara fullspäckad med saker att göra.

Även om jag njuter av att vara ledig så ser jag fram emot att börja jobba på måndag. Ska bli intressant att se om det börjat någon/några nya nissar. Men samtidigt så känns det som om jag inte vill att det ska börja några nya. Dubbla budskap med stora bokstäver jag vet.
Publicerat: 2014-01-07 @ 22:16:05


Helt vanlig måndag

I en vinterkall lägenhet sitter jag och förundras över hur det kan förvaras i ett minne av ingenting. Jag har egentligen inte gjort något alls idag. Mitt huvud har bråkat med mig och det är inte lite om man säger så. Men nu har det äntligen släppt och jag börjar komma tillbaka till mitt nästan normala tillstånd. Inte lätt att vakna till när det är snorkallt i lägenheten även om det visar på att det är 20 grader inomhus. Så jag ska väl inte klaga över det som är när det finns dem som har det värre än vad jag har det.

Det kommer inte hända så mycket mer av dagen då jag inte direkt har någon ork eller vilja till att göra något. Min vardag och min festlighet. Eller inte...men det kan vara skönt att inte göra något när humöret sviktar. Med andra ord, en helt vanlig ledig måndag för min del. Nu blir det till att leta reda på fleece filten och sätta på en bra film för att fördriva kvällen med. Kan det bli bättre än så här? Inte för tillfället.
Publicerat: 2014-01-06 @ 16:36:11


Änglalik

Kvällen har kommit och borde ha fått mig att somna redan. Men som vanligt så har inte sömnen infunnit sig för min del. Jag kan inte påstå att jag är förvånad över detta. Det är nu ett vanligt begrepp i min ordinära vardag. Inget tycks hjälpa, inte äns de nya övningarna jag fått från min samtalsterapeft. Men jag är inte förvånad på den punkten heller om jag ska vara ärlig. Men tja...får ta upp det nästa gång jag träffar henne och sedan boka en tid med läkaren så man kan få mer hjälp. Men det tar emot en aning kan jag säga. Men någon gång så måste man svälja sin stolthet. En vis person sa det till mig en gång i tiden.

För övrigt har jag inte gjort så mycket av dagen om sanningen ska fram. Jag har varit så änglalik och slö som vanligt. Eller inte. Slö har jag varit vilket fall som helst och har inte orkat bry mig om att göra något direkt. Suttit och läst en del och slöat framför dumburken och datorn. Bortkastat med tid? Möjligt, men när man inte orkar eller vill göra något så passar det bra. Dessutom börjar jag klättra på väggarna även om jag har saker att göra. Är ledig en vecka till och vem vet hur det kommer att sluta. Börjar jobba igen den 13:de men det kommer inte vara det samma då många har slutat...

Säger godnatt och försöker nu få mig lite sömn. Imorgon är en annan dag och vem vet om jag kommer vara lika änglalik då som nu. Eller inte!
Publicerat: 2014-01-04 @ 23:28:08


Äntligen fredag

Äntligen fredag och en dag närmare lördagen. Inte för att jag ska göra så mycket av helgen och inför helgen. Ska bara vara och sedan får vi se vad ödet har att erbjuda.
Dagen har varit lugn och stillsam so far. Har inte orkat göra så mycket då jag inte kunde sova inatt. Är bara glad över att jag fick tre timmars sömn. Har suttit och pratat med en person från Comviqs kundservice nu på eftermiddagen och äntligen är mitt problem löst även om jag inte riktigt hade räknat med att det skulle bli som det blev. Ja ja det är löst och det var ingen större skada än att det var mer än bara krångligt att få svar på mina frågor.

Ska ta fram herr dammjagare och dra fram i hallen och i resten av lägenheten då jag har lyckats dra in en massa grus och sand. Givetvis mer skräp vågar visa sig nu. I tron att jag inte skulle se dem antar jag. Mer än så blir det inte av dagen vad jag vet. Kanske tar jag mig en tur till Ikano för att spana i utbudet på Lindex och Kapphal...måste ju använda julklapparna och presenten. Men vi får se vad jag orkar och vill senare i eftermiddag.
Publicerat: 2014-01-03 @ 13:51:01


En gnus väntan

Trött som en gnu och mer förvirrad än vanligt. Men det är ingen nyhet då jag ständigt och jämnt är det. Men dagen har varit till nytta trots allt och mer begärs det inte för egen del.
Har varit ute till Ikano för att prata med en tjomme på Phonehouse som gav svaret jag redan visste på något sätt. Han kunde inte hjälpa mig i butiken, utan jag var tvungen att kontakta comviq på deras nummer eller deras hemsida. Men det var lättare än sagt då jag fick riva mig i skallen mer än en gång. Men inget vettigt svar fick jag för det. Jag ringde ett nummer som egentligen bara var till för dem som har kontantkort. Men efter 30 minuters väntan i kö kom jag fram och fick någorlunda hjälp av en tjej som verkligen var service inriktad. Så på den fronten var jag nöjd. Men hon kunde inte riktigt hjälpa mig där utan egentligen rådde mig att gå genom deras hemsida för att få rätsida på mitt problem. Men då jag berättade att jag helst ville prata med någon via telefon så fixade hon så att de på abonemang sidan kunde hjälpa mig, de fick en rapport om mitt problem och så skulle de ringa så fort de hade tid. Det menas efter 24 timmar och kanske lite längre. Så tidigast imorgon eftermiddag hör de av sig. Men med min vanliga tur så kommer de inte höra av sig förrän på måndag...jag bara vet att det kommer att bli så.

För övrigt har det inte hänt så mycket med dagen och mer ska jag inte göra. Sitter och gottar mig i att jag inte ska jobba förrän den 13:de januari. Gött, men jag börjar redan gå mig själv på nerverna och vem vet om jag tar en sväng in till jobbet på måndag bara för att hämta lite verktyg för att sedan åka hem till mor för att hjälpa henne med ett armband. Men jag vet inte, har inte bestämt mig ännu hur jag ska göra... Det återstår att se. Nu ska jag bara ta det lugnt och bara vara.
Publicerat: 2014-01-02 @ 16:55:03


Måste medge

Måste medge att det är ganska skönt att inte göra så mycket av den första dagen på året. Kanske är det en bra början till att kunna lyckas mer än vad man gjorde året innan. Med en liten och enkel början så kan man bara avancera allt eftersom. Har jag rätt eller har jag rätt?
Nu ska jag inte göra så mycket mer med dagen. Väntar på att maten skall bli klar så att man kan äta en sen middag för mig själv. Bättre än så kan det inte bli då jag känner att jag har det bra i min ensamhet och min lägenhet. Som på ett under har hållt sig i skinnet sedan dammjagaren åkte in i skåpet före jul. Helt otroligt, men också riktigt sant.
 
Imorgon är en annan dag. Det blir till att gå ut till Ikano för att gå till en telfonaffär för att få lite hjälp med min telefon som har bråkat de senaste dagarna. Kan inte ringa eller skicka sms till någon. Men jag kan ta emot både sms och samtal. Vet inte vad det kan vara och det går över min förmåga att förstå. Så det är bäst att låta experter ta till deras kunskap. Nymordernigheter är inte min grej och de nya telefonerna är så enkla att man inte förstår dem alls och därför blir det svårt att förstå. Kanske kommer jag att finna något på rean om jag har tur. Och det beror helt och hållet på om jag orkar och hinner. Och om mitt sällskap orkar och hinner med....
Publicerat: 2014-01-01 @ 19:26:42


God morgon 2014

God morgon god morgon....hur mår alla så är en tidig morgon på det nya året??? Undrar faktiskt hur dåligt vissa mår nu efter en kanske mycket trevlig nyårsafton. Själv är jag lika piggelinus och små seg som jag brukar vara. Uppe med tuppen och med ytterst få timmars sömn....Men det blir till att lägga sig och små slöa ett par timmar till i sängen innan jag stiger upp.
 
 
Publicerat: 2014-01-01 @ 07:46:00RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!