Helgens hemmafron med problemens lösning

Det är åter fredag och jag känner att det känns skönt att det äntligen är helg. Även om jag har några timmar kvar på jobbet så är det inget som gör mig mer illa till mods än vad jag redan är. Bara skönt att jag sitter själv för tillfället så jag kan reda ut mina tankar. Lite mycket på gång för tillfället och därför är det i dubbel bemärkelse att det är skönt med helg.
Kommer visserligen inte göra så mycket med dagen, sitter och gör decoupage för tillfället och i eftermiddag hoppas jag kunna hinna med lite ringsmycken. Det är som sagt dags för att börja göra lite presenter då det är folk som fyller år nu. Men jag ska inte klaga, jag har iaf min fantasi och lite till.
 
Mitt internet har nu bråkat i ett par dagar och jag kan inte komma åt det på hemmafronten. Å andra sidan vet jag vad det beror på så det är ganska lugnt. Detta problem gör att jag nu inte sitter vid datorn speciellt mycket hemma. Så det är ett plus i kanten. Jag får bara hoppas på att det löser sig snart och att allt kan återgå till det normala igen. Så jag håller båda mina tummar och lite till att Tele2 inte krånglar mer än vad de brukar göra. De har ju sina sidor de också och det gör mig mycket frustrerad i mellan åt då det inte alltid blir som jag försöker att förklara.
 
För övrigt kommer det inte hända så mycket mer med dagen och kvällen ska jag faktiskt bara låta vara och jag ska nog kanske ta upp lite projekt som jag inte har blivit klar med som jag kanske borde bli klar med. Alltid är det något som måste fixas. Å andra sidan kan det vara bra för jag vill inte gå runt och vara alltför rastlös och klättra på väggarna. Men det skulle få mina grannar att börja fundera däremot och det skulle vara riktigt roligt.
Publicerat: 2014-03-28 @ 12:13:08


Kramgo

 
Idag är jag mer kramgo och mer lugn i det stämningsmoment jag är i för tillfället. Dagen har gått för fort och det känns inte som om jag har gjort något vettigt alls under dagen. Dock har jag gjort det och är som sagt även nöjd idag med. Har gjort grunden till en bok som nu ligger för torkning. Har även gjort ett konstverk med träpinnar och annat skoj. Men det får bli ett annat tillfälle som jag visar upp den.
 
Vår utställning på biblioteket ligger framme och igår var det dessutom vernissage. Var dock inte med själv då jag hade skrivarkursen samtidigt. Var tydligen lite tafs om vad som gjordes och inte gjordes under vernissagen. Sprang fort därifrån då jag inte ville bli indragen i det hela. Kände att det var bäst så.
Snart dags att bege sig till kören. Kul! Nu fika med Mr P-A och Miss H2
Publicerat: 2014-03-26 @ 16:40:21


Tisdagsrubriker

Idag är en dag då jag har hittills känt mig mer än bara seg. Tröttare än vanligt då jag inte sov något vidare natten innan. Det kände jag när jag vaknade i morse. Tog mig lite jobb sök på förmiddagen, hann då vakna till och förbereda mig för dagens äventyr. Även om detta har varit en del av min dag så har dagen so far varit riktigt bra. Började som sagt med lite jobb sök, var sedan hos läkaren. Min specialist läkare kom med bra förslag och vi får se hur framtiden har att erbjuda. Men jag tror på den för tillfället. Och det mina vänner är faktiskt bra. Innan skrivarkursen började hann jag göra färdigt en bok som jag har bundit här på Mbs. Kul kul och jag besitter nog mer kunskaper än mina kamrater. Men jag har fått lära mig binda böcker på två olika sätt så det är kul.

Nu sitter jag och inväntar på att tiden ska gå. Eftermiddagen har varit fantastisk och så mycket bra kritik jag har fått idag på skrivarkursen var länge sedan jag fick. De tjatar om och om igen på att jag ska ge ut en dikt bok. Visst jag är lite sugen på det, men jag vet inte. Har inte bestämt mig än om jag säger så. Snart börjar dramakursen och oj det ska bli spännande och jag hoppas på att vi kommer vidare till något bra. Även om jag ser fram emot dramakursen så vet jag inte vad jag ska känna. Det känns inte lika bra som förra terminen. Men det kan inte vara den samma hela tiden det vet jag så väl.
Publicerat: 2014-03-25 @ 16:13:19


Morgonens förvirring

God morgon, god kväll eller god natt. Har ingen aning alls. Känns inte som om jag har gått och lagt mig över huvudtaget. Samtidigt som jag är mer än väl utvilad. Lustigt jag vet, men det går inte att förklara det enklare än vad jag gör. Kanske gör jag det bara svårare för mig själv, jag vet inte men det kan vara så. Snart dags att bege sig till bussen och jobbet. Det är en ny dag med nya möjligheter. Veckomöte och uppsättninga av utställningen är på agendan idag. Mycket att göra och det känns som om tiden är knapp. Dock hyser jag tilltro till något jag inte kan sätta fingret på. Önskar det vore som om jag kunde, men man kan inte få allt. Det kommer ske en hel del förändringar den här veckan. Vad vet jag inte riktigt ännu. Men jag vet att det kommer bli något och jag är inte säker på om det är något bra. Känner hur magen knyter sig samtidigt som jag hyser långt inom mig en gnutta av spänning. Galet eller hur? Ska släppa allt nu och låta det vara, för det gör mig bara mer stressad. Och det är något som jag inte behöver just nu. Tyvärr så har jag svårt att låta saker vara som det är och stressar allt för lätt upp mig för småsaker. Ja ja det är som det är och jag hoppas på det bästa.
Publicerat: 2014-03-24 @ 07:02:00


Så vill stjärnorna

Slutet på arbetsveckan och snart helg. Riktigt skönt må jag säga, men frågan är hur fort den här helgen kommer att gå. Tyvärr lika fort som det har gjort vid tidigare tillfällen. Det är bara att finna sig i det hela och bita i det sura äpplet. Men jag måste medge att jag på något sätt är glad att tiden går fort även om helgerna kan vara lite långsammare. Dock kan jag inte få allt jag vill, det märkte jag idag när klockan helt plötsligt var 16.00. Inget jag ville och jag sa till Mr P att det inte var så sent som han påpekade och att jag ville bli klar innan han körde hem oss. I och för sig var det bara E1 och jag som satt i 5:an och jobbade. Ha ha! Vi var riktigt få idag och det märktes så tydligt. Inte för att det gjorde mig så mycket, ibland kan det faktiskt vara riktigt skönt.

För övrigt har det egentligen inte hänt så mycket med dagen. Har förstulit min tid med att göra decoupage och pratat strunt med L och E1. Lyssnat på svenska visor och dividerat om vad vi vill göra när vi blir stora. Händelselöst med stora bokstäver och jag lever verkligen inte något extra vagant liv. Det ända av spänning som hände idag var att jag började frukta för mitt liv när jag satt på bussen på väg hem. En av Östgötatrafikens fartdårar körde och det var stunder som jag trodde att bussen skulle välta när han svängde. Det var många som reagerade och det är ett under att han inte inser själv hur fort han körde. Det var en herre som sa till att fartdåren fick ta det lite lugnare. Jo tjena in your dreams....
Publicerat: 2014-03-20 @ 21:04:58


Tröttsam

En tröttsam dag som har gett mig mer än vad det har gjort tidigare en onsdag. Framförallt då jag tog mig sovmorgon och började vid lunch idag. Även om jag började sent idag så har dagen känts lång. Kom hem efter halv nio och kroppen var mer än bara bedövad.
Har suttit och gjort decoupage och förbryllat mig över alla påsksaker vi fått hem. Så mitt tema har varit påsk under eftermiddagen. Hann även med att gå till min samtalsterapeft och pratat. Behöver nu inte gå så ofta vilket är skönt. Å andra sidan har det varit en trygghet, men jag måste lära mig att stå på egna ben igen.

Under kvällen var det som vanligt kör och som alla andra veckorna var det power och energi. Känner att det börjar närma sig slutdatum även om det är ett tag kvar. Är mer eller mindre smått nervös, och jag borde inte vara nervös just nu. Då borde jag vara nervös över vad vi ska göra på dramakursen också. Där är jag inte nervös ännu. Hmmm...iderligt så underligt det är! Men jag är nöjd för tillfället och mer eller mindre slutkörd. Så fort i säng för min del nu. Det är ju en dag imorgon också som det så fint heter. Skönt att jag inte har saker att göra varje kväll. Det räcker med två kvällar i veckan. För jag känner att orken inte riktigt är med och jag har en tedens till att bli lite för stressad.
Publicerat: 2014-03-19 @ 22:07:59


Grötigt arkiv

Grötig i skallen och en bröstkorg som hänger utanför allt för snart. Men med detta är jag relativt pigg på ett mindre sjukligt sätt. Har varit mer eller mindre frånvarande hela dagen och det är först nu som allt har släppt. Migrän, yrsel och en hosta som kväver mitt sargade bröst är inte det roligaste. Men jag deppar inte för det trots allt. Nej då, det är bara att jag inte alls ser fram emot att få fler sådana här dagar.
Imorgon är en ny dag och jag hoppas på det bästa. Blir till att jobba en halvdag imorgon. Ska ta ut eftermiddagen i ledig tid då jag ska vara med på ett möte. Bara tur att man har tid som jag har jobbat in, annars skulle det ha blivit knivigt. Men efter mötet blir det till att åka in till Medborgarskolan igen och ha dramakurs. Då det inte blev något drama förra veckan så ser jag mer eller mindre fram emot att ha drama imorgon.
 
Då dagen inte har varit mycket att skryta med känner jag att jag har fått med det mesta jag velat berätta. Däremot så sitter jag och funderar på vad jag ska köpa till min systerdotter som fyller 8 i april. Har ingen aning om vad jag ska köpa om jag ska vara ärlig. Det blir svårare och svårare för varje år som går. Det är inte det lättaste till att hitta något till de andra tre, varför måste de bli äldre för? Det var så mycket enklare när de var yngre.
Börjar faktiskt förstå nu, det kan inte ha varit lätt att hitta presenter osv till mig när jag kom upp i den åldern. Ha ha!! Typiskt eller vad? Men jag deppar inte för jag vet att jag kommer på något förr eller senare på vad jag ska köpa till den unga damen. Det gäller bara att gräva lite djupare i mitt arkiv, damma av det och se fler alternativ.
Publicerat: 2014-03-17 @ 19:46:12


Tidlös tanke

Redan söndag och jag ställer mig frågan: Var tog tiden vägen och varför hänger inte min tröga hjärna med? En viktig fråga som jag borde ställa mig själv lite oftare eller kanske rent utav mer sällan. Tror att jag ställer mig denna fråga lite för ofta och är en aning besatt av tiden. Borde släppa taget och låta det vara och bara följa strömmen, dock är det inte så enkelt många gånger. Jag har märkt det och det är först nu som jag faktiskt bearbetar det hela.
En chockerad nyhet jag vet, är lite mer än bara chockad själv. Men en nyhet som jag bjussar på för den här gången.
 
Helgen har passerat lite väl fort, inte för att jag har gjort så mycket av helgen. Var och storhandlade igår och då menar jag verkligen storhandlade. Försökt att organisera mitt kök och mina torrvaroskåp. Men det är inte det lättaste, och det slutade med att jag gav upp. Jag hann även dela ut lite flygblad om loppis som hgf styrelsen ska ha varannan söndag från och med den 23 mars. Idag har jag försökt att städa och plocka undan det sista av vintern, men jag har ingen ork eller inspiration till att göra det och har knappt kommit halvvägs. Typiskt mig! För övrigt, nja då har det inte hänt mycket. Ska snart hem till far för att äta lite, och sedan spela bingolotto. En händelselös söndag som så många gånger förr.
 
Däremot ser jag lite fram emot morgondagen då det börjar en ny vecka. Ska dock bli intressant att se om någon från planeringsgruppen för utställningen intresserar sig för att uppdatera mig från förra mötet då jag inte var med. Plus tala om ifall det blir fler möten osv och hur långt vi har kommit. Men jag måste vara ärlig och säga att jag inte orkar bry mig, Jag är för trött för att orka bry mig och det känns som detta tar kål på mig om jag fortsätter. Kanske dags att sätta ner foten och säga ifrån. Kanske dags att säga att jag slänger in handduken och enbart hjälper till när det dags att ställa upp utställningen. Får kanske prata med D och E1. Men jag vet att det kommer att bli en massa rabalder angående detta. Men jag säger bara att jag inte bryr mig. De får tycka precis vad de vill för jag orkar inte med deras dubbla budskap.
Publicerat: 2014-03-16 @ 15:54:56


Bättre sent än aldrig

Sena kvällen och jag borde sova. Men av någon anledning vill inte min kropp låta mig sova. Dock kommer det en stund då även den ger upp den också. Jag vet att John Blund är i krokarna för mina ögon har börjat samla på sig sömnens grus. Så det är upp till min bångstyriga kropp att bestämma när sömnen ska infinna sig.
Har tillbringat dagen hemma idag, med en migrän som inte velat släppa (vilket är stort sett borta nu) och en hals som gör sig påmind och hämnas på mig genom att ta bort min röst så det bara har varit ett krasslande läte när jag försökt prata. Det är först nu på kvällen som jag kunnat prata igen. Det återstår att se hur morgondagen ser ut. Jag tar en dag i taget och hoppas på det bästa. Jag vill inte vara hemma, men är man dålig så är man och inget man kan göra åt.
 
Men veckan är som sagt snart slut och det har gått fortare än väntat. Det känns som det var fredag igår redan och att jag nu var hemma hos mor, men det är nästan en vecka sedan nu. Historiskt vad fort tiden går, varför gör den det och varför går det fortare när man är äldre? Ja ja...imorgon är det fredag igen. Kommer inte att ske så många saker under morgondagen. I och för sig vet jag inte om det stämmer för dagarna tycks bestämma själva om jag ska vara med om saker eller om det är händelselösa dagar. Det ända jag vet är att jag ska hem till en granne till min far och äta raggmunk på kvällen. Vilket jag faktiskt ser fram emot. Det var ett tag sedan jag åt raggmunk. Det blir inte till att jag gör det själv då det är sådant larpande med det och det brukar alltid bli så mycket. De få gånger jag har ätit raggmunk under våren och vintern så har jag gått till Delikattessbutiken. Men det behöver jag inte den här gången. ;-)
 
Det borde räcka för ikväll och att jag bestämt går till sängen för att sova. Men tyvärr måste jag göra små saker innan jag kan göra kväller. Det är typiskt mig och det lär nog inte bli en förbättring den närmsta tiden eller över huvudtaget. Fast man ska aldrig säga aldrig eller hur?
Publicerat: 2014-03-13 @ 23:07:11


Hesa lägen

Redan onsdag och även den här dagen är slut. Kan dock säga att hela jag är helt slut efter den här dagen. Även om jag inte har gjort så mycket så känner jag att min kropp inte riktigt är sig lik.
På förmiddagen var det som vanligt kör och det var ett under att min röst höll. Däremot var jag lite mer hes än vad jag var innan. Eftermiddagen gick fort och det blev till att klippa ut som blomblad i filttyg för att sedan göra blommor. En del snack om utställningen blev det men kan inte säga att jag blev klokare.

Nu på kvällen var det kör, lika roligt som vanligt även om jag börjar känna av pressen av att vi måste kunna låtarna utantill och det är inte säkert att jag lär mig dem. Det är dessutom fem låtar vi ska kunna samt ett par till som vi ska köra till bakom om jag förstått våra körledare rätt. Upptäckte en gemensam bekant till mig och min syster och stod brevid henne under kvällen. Funderar på att stå brevid henne nästa vecka med för att vara helt rätt ut när det gäller låtarna. Sa det till henne också. Blev lite smått överasad att hon var med i kören även om jag misstänkte att det var hon.
Nu är jag iaf hemma och min röst är mer eller mindre slut och jag lär inte kunna prata imorgon. Fick även under kvällen några hostattacker, vilket gick över lika fort igen. Nu ska jag däcka i sängen och inte göra mer. Med tanke på att jag vaknade tre inatt och var klarvaken. Typiskt men jag är inte förvånad. Men något som jag får sota för nu.
Publicerat: 2014-03-12 @ 21:26:52


Sjuklig måndag

En ny vecka och en ny dag med många vägar att välja mellan. Men jag kan inte påstå att den här veckan har börjat så bra. Blev till att vara hemma idag från jobbet. Vaknade med en hals som var tjockare än den fetaste osten du kan tänka dig. Och det var knappt att jag kunde prata alls. Men tack och lov så har jag rösten kvar och det börjar gå tillbaka. Får se hur det blir med morgondagen om jag stannar hemma då eller om jag åker till jobbet. Men då jag känner mig bättre så tror jag att det blir att jag åker. Men jag tar ett steg i taget för att vara på den säkra sidan om jag säger så.

Med tanke på att jag varit hemma idag så har inte mycket hänt av dagen. Har mest suttit och slöat framför dumburken och med papper och penna i knäet. Då jag har fått tillbaka min inspiration så vill jag inte släppa den i första taget. Även om det mest är en massa dravel så vet jag inte vad det blir med jag skriver. Låter det föda på och sedan får jag lägga undan det ett tag innan jag går genom allt jag skrivit för att se om jag får ihop något av det. En text måste få mogna om den ska bli bra. Och man måste döda sin älskling om den ska bli bra. Det har jag fått lära mig både från Öland och från skrivarkursen jag går nu.

Helgen hemma hos mor var lugn och stillsam, det var skönt att få komma hemifrån ett tag. Bli lite bortskämd av sin mor, det behöver man imellan åt oavsett hur gammal man blir. Man vet ju aldrig hur länge det varar så det gäller att ta tillvara på de stunder man har med sina föräldrar. En dag i taget med andra ord.
Publicerat: 2014-03-10 @ 14:48:44


Soliga lördag

Lördags kväll dock en relativt tidig kväll då klockan ännu inte bli 18.00. Sitter hemma hos mor och njuter av tystnaden och lallar runt i cyberrymden. Som vanligt hittar jag inget roligt utan bara gör det gamla vanliga och lite till. För övrigt så borde jag kanske gå ner och vara lite social, har suttit här uppe nu i några timmar och de börjar kanske undra om jag har gått och dött eller något. Vilket jag i och för sig inte har gjort.
 
Har inte gjort så mycket idag egentligen, vaknade skapligt av att jag var dunder kissnödig och verkligen inte kunna sova vidare. Kanske lika bra då jag kom upp skapligt. Sedan tillbringade mor och jag förmiddagen med att gå till Tannefors då mor behövde göra lite ärenden där. Därefter knatade vi tillbaka i det fina vädret, det kunde ha varit skönare om det inte blåst så dant som det har gjort under dagen. Ska kanske inte klaga då vädret faktiskt var riktigt bra för att vara mars. Hur som helst så var vi inne i en pryttelbutik och jag införskaffade mig lite nya servetter för decoupage, samt en ny penna med mitt namn på. Plus två magneter med roliga citat/textrader på. Inte mycket mer än så. Det tog oss hela förmiddagen att gå dit, uträtta alla ärenden och sedan gå tillbaka. Var skönt att få komma ut och röra på sig då man sitter hela dagarna och inte rör sig speciellt mycket.
 
Mer än så har jag inte gjort av dagen. Skönt det också faktiskt! Gårdagen var fylld med saker att göra och som vanligt kom jag inte ifrån jobbet i tid. Det brukar inte vara till det vanliga att jag gör det. Det brukar vara en så där 15 till 30 minuter efter avsatt slut tid. Men men! Gjorde lite decoupage samt ett litet fönster med olika saker i...så det blev en del klippande och klistrande för min del. Alltid lika roligt och man vet verkligen inte hur slutresultatet kommer att bli. På eftermiddagen fick vi även fika då Miss H1 bjöd på tårta då det var hennes födelsedag. Det är alltid trevligt och en fredagseftermiddag är det dessutom lite roligare.
 
Nej ska gå och vara social nu och återvända till verkligheten utanför cyberrymden. För vem vet vad kvällen har att erbjuda. Det lär nog bli så att jag sitter och tittar på melo finalen. Har bara sätt den första delfinalen så jag har ingen aning om vad det är för låtar som är med. I år har jag verkligen noll koll på melo då jag i vanliga fall brukar ha det då jag är en slagernörd.
Publicerat: 2014-03-08 @ 17:45:38


Bra effekter i mirakelvisare

Dagarna har gått i kors och avlöst varandra på löpande band. Kan inte riktigt säga vad som har gjorts då jag själv inte riktigt vet själv. Men det tillhör min vardag och jag gör det bästa av det. Å andra sidan kan det vara bra för då kan daganra som kommer bli bättre och avgöra hur väl jag kommer att må senare.

Känner fortfarande av effekterna från dramakursen i tisdags och från kören i onsdags. Kan båda gott och jag avnjuter av det så länge karamellen varar. Och denna dag skulle ha varit en dag som inget skulle ha gått så bra men, det har gått över förväntan. Den började med att jag försov mig, men den slutaden över förväntan. Som sagt den började med att Mr P ringde mig och frågade om jag skulle med till Motala eller inte. Insåg då att jag försovit mig och jag kände panik. Men turen visade sig att de kunde komma och hämta mig för att sedan åka. Hur många blir hämtade med två olika bilar samtidigt? Kanske inte så många men jag blev det idag iaf.
Därefter blev allt bättre och bättre, vi var i Motala och träffade våra kollegor där. Fick även lära oss ett nytt hantverk med trälim och tyger m.m så nu har man gjort ett kostverk. Efter det löpte det på och under kvällen hade vi möte med hgf styrelsen.
Även där gic kdet över förväntan och jag kände att det faktiskt var riktigt roligt. Jag gör inte det ofta så det är ett plus. Herregud vad det kan vara överaskade.

Nu ska jag stupa i säng och återgå till John Blund. Och sedan se fram emot morgondagen. Det är fredag och sedan helg. Ska hem till mor och styvfar. Ska bli skönt och vem vet vad vi hittar på. Bara skönt att kunna bara va med.
Publicerat: 2014-03-06 @ 22:57:14


Ögon i kors och John Blund

Tröttare än tröttast och ögonen går i kors om vartannat. Jag vet inte vad jag heter längre och sängen är mer än bara lockande. Men om jag lägger mig nu kommer jag vakna inatt och är klarvaken. Sedan kommer jag få problem att komma upp på morgonen. Sov dåligt inatt även om jag sov djupt. Men det var ingen sömn som gav mig ro och det var inte många minuter jag sov. Sa imorse till AS att jag inte sovit alls, men det kanske inte var så helt. Sammanlagt vad det kanske en timme. Men hur som haver så lär jag sova gott inatt, hoppas jag.

Dagen har varit seg och tyst. Även om detta varade hela dagen gick det faktiskt fort fram. Höll på med decoupage stort sett hela dagen. Med undantag för förmiddagsfikat och veckomötet och lunch. Under eftermiddagen hann vi även träna på våra två låtar som vi än så länge fått i Joyvoice. Men det kommer tre låtar till som vi ska lära oss och allt utantill dessutom. Men jag vet inte om jag kommer att lyckas. Jag kan de första två nästan nästan utantill.

Imorgon är det tisdag och det blir planeringsmöte med utställningruppen, jobb i receptionen och kanske lite mer decoupage. Gör en fin kakburk av en gammal skumtomteburk åt Kerstin. Men frågan är om hon kommer att bli nöjd. Dessutom har jag dramakursen på kvällen. Ser fram emot det men jag lär nog känna av den bristande sömnen jag hade inatt även om jag kommer sova som en liten nybadad säl när jag väl går och lägger mig ikväll.

På fredag blir det till att åka hem till mor och styvfar för att vara med dem över helgen. Ser fram emot det och det ska bli skönt att komma hemifrån i ett par dagar. Dessutom ska jag hjälpa mor med att klippa klorna på fjanten till katt hon har. (Han är dessutom riktigt söt) Men det är några dagar kvar till fredag och jag räknar ner. På torsdag blir det även till att åka till Motala med några av mina kollegor för att besöka våra kollegor där som "jobbar" inom samma projekt som oss.

God natter och välkommen John Blund!

Publicerat: 2014-03-03 @ 20:01:12


Lövens historia

 
När löven faller kvar är vi!
När löven flyger var finns vi?
 
God morgon!
Vaken? Ja med råge och nu är det en ny dag och en ny vecka.
Med nya möjligheter finner vi naturen sprakande.
Nja inte än kanske men det dröjer inte länge det vet jag.
Vill verkligen att våren ska komma, för då vet jag att sommaren
kommer och efter hösten. Bara älskar hösten, speciellt
på morgonen då luften är friskare än friskast. Härligt och inget slår det.
 
Publicerat: 2014-03-03 @ 07:14:00


Pyssel på hemma front

Hur ska jag säga det? Hmmm....jo det är åter igen en dag då jag inte har gjort så mycket. Det är en lugn söndag med lite pyssel på hemmafront. Så ja en lugn dag, med kanske lite för många tankar. Men det bjussar jag på för det är vad jag är och har att erbjuda. Om du inte gillar det behöver du inte vara i min närhet. Punkt! Men inse att jag även kan vara ett charmigt troll som inte går att undgå. Multiplaserad och oorganiserad till tusen! That me eller not! Ja ja....dagen har varit som alltid och mitt liv är egentligen inte så spännande. Det ända som kan ha någon spänning i mitt liv är mina osynliga hyresgäster. Den här veckan har de bara slängt ut mina böcker från bokhyllan en gång. Det är tredje gången på mindre än två år. Vad vill de säga mig?
 
Skall snart bege mig hem till far, eller jag borde gå nu....men som vanligt kommar jag igång sent och är inte äns halvfärdig. Så det gäller att lägga på ett kol innan de ringer mig och frågar vart jag har tagit vägen. Ha ha, så typiskt mig att komma iväg senare än vad jag borde. Men jag kommer iväg, inte alltid jag gör det äns. Frågan är bara om jag får med mig allt. Mina jag och jag är många och alla ska ha med sig något.
Ska klippa far, om vi hinner vilket jag tror. Givet ska jag även äta där och det minst spännande nämligen spela bingolotto. Där tar det slut och dagen blir inte mer intensiv än så och verkligen inte spännande eller äventyrlig.
 
Lägger in en bild på alla tiders klassiska par. Inga par kan slå dem även om de bara finns i den litterära världen.
 
 
 
Publicerat: 2014-03-02 @ 16:10:06


Morgonblomman

Lördags morgon och jag är redan uppe. Otroligt då den gångna veckan har varit en upp och ner vänd vecka med sena mornar och försovningar. Så jag är är posetiv till det som komma skall. Men jag sätter föga troliga förhoppningar om att det kommer vara. Jag känner mig själv och min kropp. Mycket kan spela in och ödet har ett stort finger med i spelet om jag säger så. Hur som helst så är jag uppe nu och det återstår att se hur länge jag kommer att ha min energi. Däremot vet jag att det kommer att bli en tidig kväll då morgonen blev extremt tidig.

Ska snart iväg till Maxi med far och Kerstin. Inhandla lite av det nödvändiga med det lilla medel man har som arbetslös eller sysselsatt arbetsökande som det så fint heter idag. Om de inte har bytt namn igen. Man vet aldrig när det gäller af. Jag är aldrig förvånad när det gäller dem och jag hyser inga förhoppningar angående dem. Hur som helst ska jag iväg om ett par timmar. Resten av dagen vet jag inte vad som händer, inget bestämt och inget är stängt för att förundras av. Bara skönt att komma hemifrån ett tag om jag säger så.

Jag har funderingar att förvandlas och förundras av en hemlig akt av ödet. Har funderingar på att komma med en reality chock på jobbet på måndag. Men jag är inte riktigt säker även om det lockar mer än självaste livet. Är mer eller mindre övertygad om vad som skall göras. Men frågan är om mina kära kollegor kommer att reagera som jag förväntar mig eller inte. Svårt att säga då de är så motsägande samtidigt som de är mer eller mindre öppna för förändringar. Men som sagt frågan är bara när, var, hur och vad!?... Spännande med stora bokstäver! Jag hyser starka förväntningar ända in i märgen om sanningen ska fram. Måste även medge att jag är lite smått nervös hur de kommer att reagera. Mer nervös för hur mina kollegor kommer att reagera än vad familjen kommer att säga. Familjen är mer van vid mina stolleryck och mina närmsta vänner brukar vara vana också så där är jag inte speciellt nervös över heller.

Drömmen om att kunna vara den jag är i ett annat plan finns fortfarande kvar och den är inte lika långt bort som den var för bara några månader sedan. Jag börjar se ljuset i tunneln, men jag är mer rädd nu än vad jag någonsin har varit. Jag börjar kunna acceptera mig själv för den jag är för första gången under mitt 31 åriga liv. Rädslan att den nyfunna självkänslan försvinner gnager hårt i mitt bröst. Jag är även rädd över att vissa i min bekantskapskrets kommer att riva ner det jag lyckats bygga upp. Det har hänt förut och jag är rädd för att det kan komma att hända igen. Jag känner dessa personer så väl och jag vill verkligen inte börja om från början igen. Jag vet visserligen att jag själv kan förhindra det, men då jag är så rädd för konflikter är risken ganska stor att det rivs ner. Jag vet också att det finns dem som gör allt för att jag inte ska hamna i den situationen igen och det är jag tacksam för. Jag vill och jag kommer vara den morgonblomma jag är. Som min älskade morbror en gång sa: Du är som en maskros, den kan växa var stans och rycks upp. Men lik solen växer den upp var stans som ett solsken en vacker vårmorgon.

 

Publicerat: 2014-03-01 @ 07:53:59RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!