Redan måndag

 
Redan måndag? Jisses, vart tog veckan vägen? När ska tiden sakta ner så att jag hinner med? Ja ja, bäst att skynda på och låta rodret styra skutan till något som ska bli en bra dag. Hoppas jag!
Känner mig klämd i en tid som jag egentligen inte hör hemma i, men inget jag kan göra något åt för tillfället. Jag får helt enkelt acceptera att jag och min själ har levt tidigare liv.
Med detta sagt så vill jag egentligen säga god morgon och hoppas att dagen blir bra oavsett vad som visar sig utanför fönstrets fyra ramar. Det kan båda gott eller båda något dåligt. Vi får helt enkelt se mellan fingrarna och hoppas på det bästa. Intalar mig det iaf.
 
Publicerat: 2014-06-30 @ 07:15:00


Förunderliga ord

En förunderlig dag? Kanske den har varit men den har varken gått för fort eller för långsamt. En dag som har gått lagom fort fram så att man har hunnit med att förstå sina tankar. Inte ofta det händer för min del. Det har egentligen inte hänt så mycket med diverse saker som händer eller inte händer i mitt liv de senaste dagarna.
Har varit och firat kusin L då hon har fyllt 30. Det var faktiskt riktigt trevligt och det var ett år sedan vi träffades. Även de flesta andra som var där var ett tag sedan jag träffade. Dessutom fick jag träffa lilla söta A. Måste säga att jag är nu förälskad. Han är så söt och det är nästan så att man blir sugen på att skaffa egna. Får kanske göra som min kära systerdotter sa för några år sedan. Det är bara att gå ut på krogen och hitta en. Om det vore så enkelt.
 
Med detta sagt så har dagen varit bra. Kvällen har jag bara suttit och bara varit. Mitt knä har bråkat en del under kvällen, kanske beror det på att jag har stött mig mer på det utan att använda kryckorna. Men det har blivit bättre och är inte lika svullet längre. Dagen kunde även varit lite bättre om vädergudarna bestämt sig för vilket väder det ska ha varit idag. Antingen så sken solen eller så regnade det. Eller som det gjorde mestadels tycker jag att solen sken samtidigt som det regnade. Min arma lilltå sa sitt om att det var åska i området även om vi inte hörde något och upplevde skådespelet. Kanske lika bra det, och det var riktigt mörkt på himlen så jag trodde nästan att det kunde braka loss. 
Ikväll blir det en tidig kväll för min del. de senaste dagarna har jag sovit dåligt, och kanske beror det på mitt knä men jag vet inte. Så tidigt tidigt tidigt vilket menas direkt i säng efter detta inlägg. Imorgon är det en ny dag och en ny vecka. Har dock en vecka kvar till ledigheten så jag längtar. Får bara hoppas på bättre väder då. Dessutom planerade jag min ledighet riktigt bra då Medborgarskolan ska flytta till de nya lokalerna när jag är ledig. Så jag slipper vara med och flytta saker. Men har varit med om att packa ihop det mesta. Nu är det inte mycket som är kvar att göra när det gäller materiel då det mesta är nerpackat. Tur att man har en hel del i lådorna som man kan pyssla med. Men på torsdag så kommer jag att packa ner mina lådor inför flytten och då gäller det att göra något annat på fredagen. Men vad? Ska kanske infinna mig i min skrivarbubbla, bara synd att jag inte har mitt köksbord på jobbet som jag kan ligga under och komma på nya mästerverk.
Publicerat: 2014-06-29 @ 21:20:18


Slutkörd fredag

Hemma efter en lång dag med gud vet vad egentligen. Är bara glad över att det äntligen är fredag och att man har en helg framför sig att ta det lugnt. Och tro mig för det behöver jag verkligen om jag säger så då energin inte riktigt finns hos mig för tillfället. Med andra ord har jag stor rätt till att säga att jag är slutkörd och en aning trött.
Dessutom så föll jag pladask på väg till jobbet och slog i knäet ganska ordentligt. Så nu hoppar jag runt med kryckor som en annan halt höna. Och i ett svagt ögonblick under eftermiddagen lovade jag Mr P att jag skulle vara utan kryckor på tisdag. Vilket jag hoppas på själv om jag ska vara ärlig. Men å andra sidan så är inte han på plats då han har semester. Men N var i närheten och hörde allt så hon blev Mr P:s ögonvittne och om jag kommer till jobbet på tisdag med kryckor kommer han veta det.

Har påbörjat ett mycket stort projekt som antagligen kommer ta minst en vecka. Blir kanske bra då det är en vecka kvar innan jag går på tillfälligt uppehåll. Då jag inte får säga att jag går på semester så har af sagt att det heter tillfälligt uppehåll. Hur som helst så har jag påbörjat ett nytt träd som är en aning större vad jag tidigare gjort. Det kommer bli intressant när det väl blir klart. Väldigt intressant och kul att göra. Blev inspirerad när N påbörjade sin stora gren som hon ska hänga smycken på. Ska bli roligt att se när den väl blir klar.
Publicerat: 2014-06-27 @ 17:56:45


Tror det är en god morgon

 
Ville bara säga god morgon och låta dagen styra dig fram mot den solskensdag du förtjänar.
Ingen vet vad den håller för dig och det kan vara något bra så varför tveka och låta det rinna ur dina händer?
Ta chansen och rid på vågen tillsammans med mig.
 
Publicerat: 2014-06-24 @ 08:04:00


Ringsmyckets morgon

 
Det känns som det vore igår jag började lära mig att göra ringsmycken. Ack vad fort tiden går och vad jag egentligen har fått lära mig med tiden. Ändå känns det som jag är helt lost på saker som jag egentligen borde veta och ha kontroll över. Även om jag vet att jag inte kan ha kontroll på saker och ting så vill en liten del av mig ha det. Är det konstigt?
 
Midsommar helgen har passerat och jag måste medge att jag känner mig mer utvilad än vad jag har gjort på mycket länge. Men dock så känner jag att skulle behöva lite mer tid för att kunna återhämta mig från allt och ingenting. Dusten med af har fortfarande sina spår i mig och omkring mig så jag känner att jag behöver komma bort från verkligheten. Lustigt nog så kan jag inte komma bort från verkligheten för det löser ingenting ändå. Jag får ta mig i kragen och se ljuset i den trånga tunnel jag är i.
 
Bara två veckor kvar sedan blir det till att ha tillfälligt uppehåll i fyra veckor. Jag ser fram emot det och jag har egentligen inget inplanerat förutom att åka ner till syster i skåne. Det ser jag fram emot då jag kan behöva komma bort ett tag. Efter det får vi se vad som komma skall, ödet får styra en hel del för min del tror jag. Dock hoppas jag bara på att krokodilens ögon sätter en pil i min svaga själ. 
 
 
Kanske är det dags att återgå till verkligheten och den gryende morgonen. Uppe med tuppen och kanske lite väl utvilad trots de få timmar jag har sovit. Leta reda på lite kläder och sedan knata ut till bussen. En ny dag med nya möjligheter även om jag inte riktigt vet vad jag vill för tillfället. Ont om mycket och jag får ta vara på en fantastisk dag även om den inte kommer bli så. Det vet vi dock inte det är sant och jag känner att jag bara lular runt med orden. Det kvävande vädret gör det inte bättre heller om jag säger så och de kommande dagarna ska tydligen inte bli så bra...får hoppas på att väderleken inte stämmer.
 
Publicerat: 2014-06-23 @ 07:00:00


Lite av varje

 
Sol sommar och lite av varje, snart är det ledighet som gäller även om det är några veckor kvar innan det blir något av det. Nu ska jag dock njuta av att det är midsommar och att jag är på landet. Kan det bli bättre än så här? Inte för tillfället känner jag och jag vet att det här är just vad jag behöver för att kunna släppa allt som händer runt omkring mig. Och tro mig det är allt för mycket som händer och jag gillar det inte även om det är ett måste.
 
Publicerat: 2014-06-20 @ 16:55:00


Var är jag

Måndag kväll och jag måste erkänna att jag inte riktigt vet var jag är. Tankarna är allt för många och tiden är allt för kort. Dessutom är jag som en kokt kräfta som inte orkar göra något. Dagen har varit mer än bara seg och med en helvetes huvudvärk har jag inte varit med i svängarna. Tackar moder jord för att det äntligen har släppt och att jag kan vara mig själv för en stund. Men jag är mer än bara utmattad och kroppen återhämtar sig fortfarande.
 
Imorgon blir det till att åka till Gränna och Visingsö med jobbet. Det blir en hel dag och jag ser faktiskt fram emot att få komma iväg. Vi ska dessutom göra något tillsammans och det är sällan vi alla gör något tillsammans. Får bara hoppas på att det blir bra väder och att regnet håller sig borta. Det behöver inte vara allt för varmt men lagom och lite vindigt...mer begär jag inte. Men en sak är säker och det är att jag kommer antagligen vara mer än bara trött när vi väl kommer hem. Jag känner mig själv och min kropp ganska bra.
 
Publicerat: 2014-06-16 @ 20:00:23


Negativitet och helgens lugn

Nästan en veckas frånvaro och jag undrar vad jag egentligen vill skriva och dela med mig av. Men då är frågan vad som egentligen hänt. Då jag inte har lagt mycket på minnet och saker har försvunnit ur mitt arkiv då jag har haft allt för mycket att göra och tänka på. Men jag har nästintill tappat hoppet om mycket och lite till av många anledningar. Och jag känner att mycket har orsakats av saker som egentligen inte borde hända men som inte förvånar mig. Får kanske nöja mig med att det har varit en relativt behaglig försommar och jag hoppas på bekvämlighet och en lystrande sommar. Men jag är rädd för att mitt exem kommer ställa till det för mig den här sommaren. Det har redan börjat och gett mig årets största vätskefyllda blåsa. Lika stor som en tia och i det här fallet så hann den spricka innan jag hann göra något. Så aj säger jag just nu! I vanliga fall så är de oftast små men däremot många. Men det händer i mellan åt att de får för sig att bli större.
 
Om jag ska fortsätta i den negativa andan så har jag bråkat med arbetsförmedlingen och jag känner att än är inte denna pers över även om vi har kommit in i en tillfällig vapenvila. Frågan är bara hur länge den varar eller om den klarar sig förbi de veckor som jag har kvar eller om det kommer poppa upp några svärd här och där. Arbetsförmedlingen bråkar och ställer till problem om ev. förlängning på Medborgarskolan för min del och jag har fått dra i flera trådar och inte har det underlättat heller om jag säger så. Som grädde på moset så kommer jag få en ny handläggare nu under sommaren. Igår kom jag fram till att det blir den åttonde handläggaren på tre år som jag får. Åtta handläggare på tre korta år ska det verkligen vara så kan man undra. Jag vet inte själv längre och inget förvånar mig längre när det gäller denna KGB liknande myndighet. Ledsen att säga det men just nu känns det som så.
 
Har varit iväg och firat min syster och systerson som fyller nu i juni. Men då de inte är hemma när de fyller så firade vi dem nu. Kul kul och de blev glada över presenterna. Tänk vad desperata idéer kan vara givande även om man har haft tanken på just detta tema på presenterna en längre tid. Jag var nöjd med resultatet med de inköpta presenterna och de/den present som jag själv gjort. Nu är det ett tag kvar innan nästa födelsedag så jag kan pusta ut. Även fundera lite på vad jag ska köpa till nästa födelsedagsbarn, men inget som måste göras nu. Däremot något som jag ska göra nu är att säga åt min kropp att gå och lägga sig. Jag inser att min kropp inte längre klarar av att vara uppe för länge. Jag börjar bli gammal, det är bara att inse det. Samt att mycket av min energi den sista veckan har gått åt till saker jag egentligen inte vill att den ska gå till. Dock är det helg nu så jag borde vila ut och ta hand om mig själv.
Publicerat: 2014-06-14 @ 23:21:33


Söndagskväll

Hemkommen efter ett par dagars lugn och mys hemma hos mamma. Det kändes riktigt skönt att få komma bort ett tag. men ännu bättre att få komma hem igen. Imorgon blir det till att återgå till vardagen igen. Vet inte om jag riktigt vill tillbaka till verkligheten riktigt än, men det är dock ett måste. Får bara inse att det är ett par veckor kvar innan jag får mina fyra veckor av tillfälligt uppehåll. Inte semester då af inte vill se oss som lediga på det sättet. Bara uppehåll från att söka jobb och vara på sin sysselsättningsplats. Men men....ska inte tänka mer på det just nu känner jag. Blir bara på dåligt humör då.

Även om jag varit hos mamma så har jag inte gjort så mycket under dagarna. Bara varit och umgåtts med mor och styvfar. Har även träffat mormor och moster som var på besök från Göteborg. Trevligt trevligt och mormor skötte sig mer än bara exemplariskt förutom att tjata om diverse saker som jag egentligen inte lyssnade på. Inte alltid jag orkar lyssna på hennes pladder, låter henne prata så är hon nöjd.
Therese och svågern kom förbi och tja det är ju som det är där också och jag vet inte vad jag ska tycka mer än det jag redan gör. Inte så mycket att göra åt för tillfället och det går inte att ändra på det heller. Har försökt i hela mitt liv och alltid mötts av besvikelse och stora sår.

Borde göra lite nytta här hemma, men får göra det när orken kommer till mig. Nu ska jag bara försöka att fixa till lite mat så man har lunch med mig imorgon och sedan ta en lång kall dusch. Min lägenhet är som en medelvarm bastu och jag känner mig som en kokt kräfta. Låta resten av dagen passera och lägga mig skapligt ikväll. Känner mig själv och söndagar brukar vara dagar då jag har svårt att komma i säng tidigt.
Publicerat: 2014-06-08 @ 20:19:35


Symaskinens stress

Torsdag och jag känner mig mer eller mindre stressad även om jag inte behöver göra det. Men kan inte låta bli och då får det bli som det blir helt enkelt. dagen har varit fullt sysselsatt med att bråka med en symaskin och försöka få ihop de byxor som jag från början bara skulle lappa ihop. Men nu har det istället blivit ett heltidsprojekt för min del. Ja ja det får bli som det blir och jag vet inte om jag kommer bli nöjd med dem. Det återstår att se som sagt.

Var även iväg för att träffa min samtalsterapeft. Men tydligen var den tiden jag hade inte alls den tid jag skulle var där. Skulle ha varit där en timme innan. Men satt ner snällt och väntade på om hon kanske kunde ha tid med mig. Fem minuter blev det och en del förbannelser. Inte fick jag heller reda på om hur utredningen blev heller. Så jag får nu vänta hela sommaren på det och till hösten kanske jag får reda på svaret. Inte för att jag egentligen vill vänta, det kommer bli en plåga för min del. Vill inte gå och oroa mig i onödan om man säger så. Men kan inte styra allt här i livet även om man skulle vilja det.
Borde egentligen åka hem nu för jag har en del att stå i när jag kommer hem. Men det blir väl till att åka direkt till mötet som vi ska ha ikväll med hgf. En lång dag med andra ord, bara tur att man är ledig imorgon. Så frågan är hur jag ska göra med helgen. Kanske hör jag av mig till mor och är där under helgen. Vore riktigt trevligt och skönt. Koppla bort vardagen ett par dagar.
Publicerat: 2014-06-05 @ 16:22:41


Pulsen

 Ska vi ta pulsen på något som inte finns? Eller ska vi låta det vara till nästa gång? 
Säger god morgon och låter dagen utveckla sig till något som vi hoppas på blir bra. Men jag är för tillfället tveksam till det. Så jag låter det vara osagt tills vidare.
Dessutom har jag insett att det är min vecka när det gäller för fikat på jobbet. Jahopp, kul eller inte, bara tur att det inte är någon lyx som skall plockas fram!
Publicerat: 2014-06-02 @ 07:15:00


Sommar skön

 
Känner du dig som mig ganska sommar skönt i din fantasi?
Med det sagt säger jag god natt och önskar en god natt sömn. För jag själv behöver det då
jag har sovit dåligt och oroligt en period.
 
 
Publicerat: 2014-06-01 @ 22:45:33RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!