Vilken?

Vilken av dessa frisyrer passar mig bäst? Funderar på att klippa mig, men vet inte hur jag ska klippa mig. Har tre olika frisyr att välja mellan och ja jag vet att frisyrerna är väldigt lika varandra. Har beslutsångest, men vill vara säker först innan jag beställer en tid hos frisören.

 Publicerat: 2012-02-29 @ 19:11:58


Aja...

Börjar få ett munsår precis i mungipan och det är störande. Ja jag vet intresseklubben antecknar.

Har tillbringat hela eftermiddagen med att gå runt i olika affärer på Ikanohuset för att se hur personalen bemöter och hjälper sina kunder osv. Inte för att jag var så koncentrerad hela tiden plus att jag blev lite smått irriterad på en av mina gruppmedlemmar. Men men...kan inte vara glad all the time.

Just nu så skiner solen in genom fönstren och jag inser att jag MÅSTE tvätta mina fönster. Får se om jag får in det på schemat till helgen. För de måste verkligen tvättas. Men ena fönstret är ju inte direkt fixat även om jag felanmält det. Stållen till fixare tog det andra fönstret då det tydligen var värre.

Publicerat: 2012-02-29 @ 15:47:56


Förbannad

ARG ARG ARG!

Är så frustrerad och arg på vissa människor. De tror visst att de är bättre än andra bara för att de har några fler år på nacken än vad en an har. Men det spelar ju ingen roll hur ung eller gammal man är. Man har varit med om olika mycket under livets gång. Vill inte bli dömd på förhand bara för att jag fortfarande betraktas som ung. Åldern spelar ingen roll oavsett hur mycket eller lite man har varit med om. Man kan var 70 bast och inte varit med om något alls, mendan man har varit med om hur mycket som helst när man är 20.

Nu har jag fått skriva av mig och klaga lite. Men det är så störande att en vuxen kvinna sätter sig på tvären som en femåring bara för att det inte går så som hon vill och säger.
Publicerat: 2012-02-28 @ 18:59:13


Gamla kort

När jag tittade genom alla gamla kort hittade jag som sagt en hel del och tja....
Låter alla få ta del av några här.

Stefanie, jag och CollinLite granna så att säga, nu ska jag återgå till att göra lite nytta här hemma.
Publicerat: 2012-02-27 @ 18:16:28


Varumärke

Sitter och samlar ihop lite bilder på mig själv. Vilket inte är enkelt då jag inte har så många bilder på mig i dagsläget. Men har fått ihop lite av varje och funderar vad jag ska göra och hur jag ska göra det. Vet att vi ska göra ett kollage för att sälja sitt eget varumärke, vilket menas sig själv. Svårt svårt, men måste göras sedan skall det redovisas imorgon. Hujeda mig för det. Räcker det inte med att jag redovisade idag vilket gick bra för övrigt.

Hittade en finfin bild på mina änglar, nämligen kusinerna Julia och My från när Kerstin fyllde 60.

Publicerat: 2012-02-27 @ 14:32:47


Kvällskvisten

Sitter med en kopp te  nu på kvällskvisten och funderar på om jag ska göra kväller eller inte. Min kropp säger "ja ja gå och lägg dig" medan jag vill se Foyles War på sjuan. Det är ett tufft val. Men jag sitter väl en stund innan jag gör kväller för att kunna orka med morgondagen.
Är jag redo för morgondagen? Nej absolut inte för jag har inte gjort hälften av allt jag skulle bli färdig med. Varför måste helgen vara så kort? Är jag lat? Nej inte alls eller i måttliga mängder kanske jag ska säga. Men ibland blir det bara för mycket och tiden räcker inte till. Förhoppningsvis kommer jag att lyckas bli klar fortare än man anar. Har alltid tänkt: Ingenting är omöjligt förrän bevisen ligger framför näsan.
Publicerat: 2012-02-26 @ 22:43:38


Förmiddags sol

Söndagsförmiddag och himlen är lika blå som vattnet. Härligt och solen är framme för att förgylla dagen. Det kan inte bli bättre än så här just nu. En perfekt söndagsförmiddag och mitt humör är på topp även om jag har en gnagande känsla över att jag har glömt något. Kan för gudars himmel inte komma på vad det är som jag har glömt.

Publicerat: 2012-02-26 @ 10:23:20


Stressmage

Nu har man varit hemma en stund efter att ha tillbringat veckan hemma hos syster medan hon och familjen har varit i fjällen och åkt skidor. Får bara hoppas att de kommer hem utan brutna ben och armar. Känns lite konstigt att vara hemma i min lilla lägenhet efter att man har tillbringat en tid i deras hus.
Har hunnit med en hel del under dagen och jag är faktiskt stolt över mig själv. Har städat hela huset, tvättat upp all tvätt, samt gått och handlat och varit och firat T mellan allt. Så jag har inte varit på latsidan direkt, men jag känner av både i magen och i huvudet. Har stressat alldeles för mycket och veckans stress har ju inte direkt gjort saken bättre för den delen heller. Försöker att ta det lugnt men det är inte så enkelt, plus att jag har en hel del saker kvar att göra inför kursen. Förbereda inför redovisningen om projektet (tur att man har valt ett ämne som man kan en hel del om) samt läsa ett kapitel och göra alla uppgifter i boken om försäljning. Inte konstigt att jag mår som jag gör även om jag försöker att ta det lugnt och inte stressa, paniken sitter i bröstet och hotar med att ploppa upp ur bröstet. Inte konstigt att jag heller inte orkar att vara social och sprudlande. Inte för att jag var speciellt social innan men det är ju inte direkt bra nu heller eller något.

Nej nu ska jag åta mig en kopp te och bli besviken på melodifestivalen. Önskar att det kunde vara lite söm för bara 15 år sedan. Men tyvärr kommer jag väl inte få den vilja genom. Får se vilken av dessa låtar som går vidare. Inte många bra låtar som paserar dessa konstiga deltävlingar och jag blir så ledsen varje gång det blir någon halvdan popliknande låt som går vidare. SUCK!
Publicerat: 2012-02-25 @ 20:16:39


Aningen

En aning trött och konstigt nog väldigt ambitiös för att vara en tidig lördagsförmiddag. Har varit vaken sedan 08.00 imorse och pulat. Familjen kommer hem idag eller rättare sagt inatt Men jag vill få huset i tipptopp format och tja med andra ord har jag sprungit runt och yrat som en höna utan fjädrar.
Skall dock snart iväg och fria T men har egentligen inte tid eller lust med det heller. Men nu har jag sagt att jag ska komma så det är inte mycket jag kan göra åt det. Får bara hoppas att hon blir njöd med presenten, om hon inte blir det så kan hon glömma att hon någonsin kommer att få några fler presenter från mig.

Nej nu ska jag återgå till städandet!
Publicerat: 2012-02-25 @ 10:46:55


Volvo AmazonFastnade för den här bilden. En gammal klassiker till bil. Skulle passa mig om jag hade körkort vill säga. En perfekt liten bil med en färg som bara skriker Milliz på något sätt.
Sitter här med trevligt sällskap och dricker rödtjut och äter Marabou choklad. Kan inte bli bättre en fredagskväll även om jag borde ta det lugnt efter en stressig vecka.
Imorgon ska vi fira T. JIPPI!! Eller inte alls, har ingen lust för fem öre att fira denna människa. Men jag har varit en duktig flicka och köpt en present åt henne.
Publicerat: 2012-02-24 @ 19:33:08


Handalfabetet

alfabetet på teckenspråkHar suttit och jobbat med mitt projekt och med tanke på bilden så är det kanske inte så svårt att lista ut vad jag har skrivit om. Men det är för att det är ett ämne som intresserar mig och får mig att vilja veta mer. Det är en del av det svenska arvet som man inte alltid tänker på. Önskar ibland att teckenspråk ingår i läroplanen och att alla får lära sig det någon gång under skoltiden. För vi har alltid någon under vår skolgång/arbetsliv någon som är beroende av just teckenspråk. Behöver inte vara just döv utan hörselskada av något slag.
Det är som sagt intressant måste jag säga, lite synd bara att jag inte håller mitt teckenspråkskunnande i form, har märkt att mycket har försvunnit. Det är ju för att jag inte använder det dagligen.

Hur som haver så sitter jag har och dagen är slut för den här gången. Vet inte riktigt vad jag ska göra nu. Med andra ord, en liten Milliz är mycket rastlös och är i behov att göra något. Men vad?
Viktoria och Daniel har nu tydligen bestämt vad deras lilla tös ska heta. Kan inte direkt säga att jag gillar namnvalet, men som sagt det är upp till dem. Men snälla varför just Estelle? Kunde de inte hitta något annat mer passande? Ja ja vi lever i en fri värld som har blivit allt för konstigt och mordern.

På återseende!
Publicerat: 2012-02-24 @ 14:15:25


Den goda fen

Den goda fen har varit i farten och trollat fram en smarrig choklad kaka. Inte likadan på bilden dock, att få till en lika fin och smarrig som den är svårt då den blev riktigt bra.
Huvudet är dock inte sams med mig och låter mig veta det ordentligt också får jag tala om. Vill bara gråta  då det är så mycket just nu. Skulle behöva lite ledighet, men det kommer inte bli på minst tre månader om jag har tur.Ska snart knata vidare till sängen då jag känner att huvud, kropp ich själ kräver sömnen. Ända sedan jag började kursen har jag varit trött hela tiden och då menar jag hela tiden också. Vad jag än gör så är jag trött och jag sitter inte uppe hela nätterna. Konstigt det här. Gammal kanske?
Publicerat: 2012-02-23 @ 21:04:47


Kaos...

...i planeten även om det inte känns som igår. Intensivt och förvirrande är mer än vad jag kan säga just nu.
Idag fick vi veta att vi ska göra ett stort projekt i försäljningsmodulen, men som tur var så behöver det inte vara så ingående i just försäljning. Skönt som sagt då jag inte skulle ha kommit på något ändå. Visserligen har jag en tanke på ett arbete, men är inte säker längre. Ja ja...får fundera ett tag till. Ska bara vara inlämnat imorgon eftermiddag.
Publicerat: 2012-02-23 @ 16:34:15


Veta

Det är svårt att veta vem man är
när världen brinner utanför som öppet hav.
Hur vet man säkert att hoppet inte släcks
när solen går ner bakom horisonten?
Huruvida man är säker kan man inte veta
om allt vi håller kärt bara är en fasad.

Publicerat: 2012-02-22 @ 19:59:03


Chili corn carne

Ger upp tanken på att förstå statistiska centralbyrån. Min hjärna kopplar ändå inte hur mycket jag än tar reda på saker och hur många jag än frågar om hur jag ska göra. Då är det lika bra att inse sina begränsningar och göra något annat istället.

Väntar på att riset ska bli klart så jag kan äta och kunna gå vidare med de andra treiotolv uppgifter jag har kvar. Har en känsla av att jag inte kommer att få en blund inatt. Kommer oroa mig över saker och att jag inte kunnat förstå och göra klart en uppgift. Känner mig korkad!


Publicerat: 2012-02-22 @ 18:57:12


Vilsen

Känner mig yr och vilsen! Har allt för mycket att göra och vet knappt vad jag heter. Är en aning rastlös och har inget tålamod att sitta i längre stunder. Men jag måste bli klar idag med mina femtioelva uppgifter. Behöver kanske bosätta mig i en liten stuga i urskogen och låta fåglarna sjunga mig till ro. Men jag vet inte, skulle nog bli allt för rastlös och uttråkad innan jag äns kommit igång med att varva ner.

Nej nu är det kanske dags att återgå till verkligheten och försöka bli klar med det. Ska bara fixa en kopp te först så att jag får i mig något stärkande.
Publicerat: 2012-02-22 @ 16:00:07


Förbannad

Är förbannad och less på skiten. Vet inte vad jag vill men samtidigt vill jag slå in näven i väggen så att hela gatan vibrerar. Stollen från Östgötabyggen var förbi hemma hos mig tidigare idag för att fixa det ena fönstret då kitet var dåligt och lossnat. Istället för att ta det fönster jag bett om och felanmält tar han det andra och fixar det då det var värst. Men hallå!? Var inte det jag ville även om det var bra att han tog det fönstret, men nu har jag ju fortfarande kvar den andra fönstret som måste fixas till. Garsh!

Trött är jag också då jag inte sov som jag borde även om jag sov som en stucken gris. Kroppen kommer snart att ge upp och låta mig gå in i väggen. Känner det på mig även om jag försöker att låta bli att stressa. Risken är att jag får en panikångest atack igen och inte varken kunna röra mig eller andas normalt. Imorgon kommer det att bli tufft känner jag på mig, tempot bara ökar och ökar och allt ska ske på en och samma gång. När ska allt ta slut?
Publicerat: 2012-02-21 @ 20:46:21


Harkel

Har suttit och harklat mig stort sett hela dagen och jag har säkert retat upp någon i klassen med detta. Men dock ska det påpekas att det inte kan hjälpas då jag inte gjorde det flit utan det var allt förbaskat damm i klassrummet som gjorde mig lite snuvig, tjock i halsen och trötta ögon. Har man en allergi så har man och det kan man inte göra något åt även om den inte är så kraftig eller vad man nu ska säga. När det blir för mycket av det goda dammet så reagerar min kropp och det blir inte bra.

Till fikat idag fick vi tårta och det var en överaskning. Men inget man tackar nej till. Shafira fyllde igår men var inte i "skolan" igår så hon bjöd oss på tårta idag istället. Vi kom in på när alla fyller och vi är ett par stycken eller ganska många som fyller precis när vi börjat vår praktik eller i höst. Så jag kom väl undan eller nåt då jag fyller i november. Men om sanningen ska fram så har jag slutat fylla år och är ständigt 25. Men om man är som min kära lillasyster så vill man fylla lite oftar då hon älskar att få paket.
För en tid sedan var jag lite fräck och frågade vad hon önskar sig när hon fyller. Jag vet hon fyller i september men det skadar inte att vara förberedd och ha lite att spåna med.

Nej nu ska jag återgå till mina läxor och den svenska handeln. Kommer att bli intressant att lära sig de 7 kompetenserna. Eller just det, dem kunde jag ju redan så var det.
Publicerat: 2012-02-21 @ 18:10:45


Gamla gumman

Då har man hunnit med lite under eftermiddagen och jag är riktigt stolt över mig själv om jag ska vara ärlig. Så jag ger mig en klapp på axeln som en uppskattning. Har hunnit med att köra några maskiner tvätt, gå och handla, laga mat och bli kallad för gammal gumma som måste akta sig för att bli påkörd av en gunga. Kan det bli bättre än så här?

Sitter och väntar på att potatisen ska bli färdig så att jag kan få käka lite innan jag bunkrar upp mig framför TV:n och med en STOR kopp te. Med andra ord så har den här måndagen varit helt okay även om jag är tom i skallen och att det är mer flis än något annat.

Publicerat: 2012-02-20 @ 17:29:50


Fältstudier

Sitter man hemma och känner sig mer färdig än allt annat. Slutade tidigare idag då vi hade lite fältstudier vilket vi blev klara med efter bara 35 minuter eller dyligt. Iaf min grupp även om vi inte visste vilket företag vi ville välja att gå till att prata med när det gällde de frågor vi fått.
Övervägde ett tag att åka till pappas jobb och göra det hela men vi bestämde oss för att välja något annat. Så vi säger tack till Söder för att de var så hjälpsamma och stod ut med våra frågor och vårt velande fram och tillbaka. Alltid tacksamt även om motparten kanske inte alltid gillade det. Men han vi pratade med var pratglad och social. Han t.om svarade snällt på våra frågor när han kunde ha kört iväg oss istället.

Nej nu ska jag ta mig en tripp till affären och handla lite då jag behöver vissa saker till maten jag ska laga till senare. Så på återseende.
Publicerat: 2012-02-20 @ 14:21:57


Knubbsäl

Idag känner jag mig som en knubbsäl även om jag inte riktigt vet varför. Har egentligen inte gjort så mycket om jag ska vara ärlig. Sitter nu hemma hos syster och ska vara här i en veckas tid meda syrran med familj är i fjällen på sportlov. Som jag kanske nämnt förut så är det ganska skönt att komma hemifrån ett tag även om jag är väldigt hemma kär. Japp så är det och det är inget jag hymlar med heller.Ska snart hem till Monica och spela bingolotto. I brist på annat denna snöiga söndag. Urg!!! Snön yr ner och det är inte roligt då det bara blir blask av skiten. Önskar att det kunde bli vår nu, då skulle jag slippa frysa och ha en massa onödiga kläder på mig.

Idag är det tre år sedan farfar dog och det känns i hela kroppen. Önskar att han kunde vara här och säga att allt blir bra. Men tyvärr kan inte denna önskan gå i uppfyllelse. Men jag får skatta mig lycklig att jag har så många fina minnen av honom och att jag alltid har honom inom mig. På tisdag är det dessutom tre år sedan morfar Allan gick bort och det är även där tufft. Även här får jag vara glad för de minnen jag har med honom och att även han finns inom mig. Har inte riktigt kunnat sörja för någon av dem ordentligt och det bryter sakta men säker ner mig inifrån och ut. Och mycket av det här beror på en och samma person som jag inte vill nämna vid namn. Anna och Elza vet vem jag syftar på och det räcker för mig.
Publicerat: 2012-02-19 @ 15:56:22


Melodifestivalen

Jaha, då sitter man framför TV:n och tittar på melodifestivalen. Kommer kvällens deltävlig lyfta upp denna tävling från förra lördagen? Än så länge verkar det inte vara så då det bara har varit en någorlunda bra låt. Visserligen har inte alla artister sjungit ännu. Men just nu är det en besvikelse och jag överväger på största allvar att lägga ner allt vad melodifestivalen heter. Det har tyvärr bara gått utför när det gäller denna tävling. Förr (när man var yngre) var det hela Sveriges tävling men jag vet inte om det är så längre.
                                        

Publicerat: 2012-02-18 @ 20:25:48


Besök

Då har man haft trevligt besök av syster, svåger med familj. Även om de inte stannade så länge så var det mycket trevligt. Tur att jag nästan var färdig med städningen. Imorgon åker de till fjällen för att åka skidor och jag får ta hand om hus och husdjur medan de är borta. Ska bli trevligt att få lite miljöombyte känner jag även om hemma är bäst.

Nej nu ska jag gå iväg och ladda på mitt busskort då det går ut idag. Busskortet är ett måste i min vardag då jag inte har körkort eller bil. Men vem vet hur det ser ut i framtiden när det gäller den frågan. Samtidigt som jag känner att jag inte direkt behöver något då jag bor så pass nära allt vad jag kan tänkas behöva. Men jag ska inte förneka att ett körkort kan vara bra att ha.

På återseende!

                              
Publicerat: 2012-02-18 @ 17:00:46


Städar dags

Snurrar runt och plockar undan och försöker att få ordning på torpet. Men det är ingen höjdare att städa, men det är ett måste som ingen gör åt mig. Tar mig en liten välbehövlig paus från allt och tar mig en funderare och en kopp té. Men å andra sidan vädret utanför är inte mycket bättre. Snö och regn om vartannat och utger ett udda tecken eller liknande.

Nej dags att återgå till verkligheten och städningen.

Publicerat: 2012-02-18 @ 12:11:56


Ett brev

Ett brev, ömt ihopvikt och nerstoppat i kuvert.
Ett brev som aldrig blivit postat i någon gul låda.
Ett brev som egentligen var meningslöst att skriva,
ja du förstår nog vad jag egentligen vill mena.
Det där brevet som ligger på hyllan i köket,
det som drar åt sig en massa damm å annat bråte.
Ett brev som aldrig blev postat i den där gula lådan.
Så ömt ihopviket och nerstoppat i kuvert,
precis det där brev som du en gång skulle fått.
Det som är skriver, tja det är ingen som minns.
Då allt redan är försent frågar brevbäraren försynt
"Ett brev som aldrig blivit sänt har du länge sedan bränt"
Ett skratt får mig att inse,
ett brev består enbart av bläck och en massa kladd.
Kanske en dag kommer det bortglömda brevet.
Ett brev som inte har någon adress,
då frimärket redan gåt ut i datum.

Ett brev som alla glömt, som nu inte längre finns.


Publicerat: 2012-02-17 @ 20:46:29


Tur till Venedig

Dagen är över och nu sitter man hemma och funderar på vad som komma skall. Dagen har varit intensiv och intressant får jag säga. Tog mig en tur till Italien, Venedig med några kurskamrater och var med och planerade ett bröllop. Vi besökte Markuskyrkan och tja...en tur i gondolen kanske?

Skämt å sido men vi la upp vår redovisning som om vi var med och hjälpte brudparet och såg till att de fick sitt romantiska bröllop. Det var roligt och vi fick oss och hela klassen att skratta.

Publicerat: 2012-02-17 @ 16:08:50


Albino

Just nu är jag lika albino som den sötaste ekorre du någonsin har sätt. Känner mig tom i skallen och har allt för mycket kvar att göra innan jag kan gå och träffa John Blund.
Känslorna överöser mig och det är lite svårt att hantera. Det är tur att jag har ett tålamod som en ängel. Eller inte. Det råder delade meningar om det.
På vägen hem idag hade jag ett intressant samtal med en kursare och vet inte hur länge vi satt i hennes bil och snackade en massa strunt. Känns skönt att kunna prata med någon som tänker som jag själv även om det finns de som jag kan prata med också. Svårt att förklara.

                                     

Hur kan man inte gilla ekorrar? Man bara måste gilla dem även om de kan vara riktigt buselaka. Men de kan även vara hur söta som helst. Vi borde kanske lära oss mer av dem för att kunna förstå livet lite enklare.


Publicerat: 2012-02-16 @ 20:41:16


Bröllopsklänningar

                                  
Tro nu inte att jag ska gå och gifta mig nu eller så. Men det är en del av ett projektarbete jag håller på med med några i klassen. Men det är bara en del av projektet då vi jobbar med att det är ett par som vill åka utomlands och gifta sig. Vi valde att de skulle åka till Venedig. Så jag sitter nu hemma och försöker hitta en kyrka de kan gifta sig i, bröllopskläder, ringar, blommor och priser på allt. Har en budget på 10.000 kr. Det funkar väl va?

Komiskt det skulle vara om jag verkligen planerade mitt eget bröllop. Herregud, halva min släkt skulle få spader och dådimpen. Relativt roligt får jag säga.

                           
Publicerat: 2012-02-16 @ 15:13:30


Katten också

                             

Känner mig lika taggig och smutsig som en kaktus och lever inte som jag borde göra och som jag vill. Besitter en himla massa saker inom mig och snart kommer jag att spricka. Det bränner bakom den fasad som har mer sprickor än vad Jordens innersta kärna har.

Dagen har varit kaotisk och panikartad. Orken börjar försvinna och jag vet inte för första gången på mycket länge vad som kommer att hända. Allt händer på en gång och ingen verkar vara där för att lyssna, märkte det under dagens alla utspel på kursen. Min åsikt verkar inte vara till något värde och som vanligt trampar folk på mig.

Katten också!
Publicerat: 2012-02-15 @ 16:56:30


Jobbig dag

Idag har det varit en intensiv dag med mycket av prat, powerpoints och klipp och klistra. Redovisade idag om Öatgötaleden och det gick givetvis bra vad annars. Men det var intensivt som sagt och jag vet inte om folk lyssnade på vad vi sa. Men jag tror att det var roligare att lyssna om Östgötaleden än om Kålmården som redovisades tre gånger av olika grupper. JIPPI! Eller inte alls.

Eftermiddagen var dock lite jobbig. När vi slutade så fick Shafira kraftiga kramper i magen som gick ut till ryggen och kunde inte stå upp. Hon kallsvettades och var glödhet. Så vi fick jaga efter nummret till hennes man och givetvis ringde vi efter ambulans. Det var skrämmande att se och veta att man inte kunde göra så mycket. Får bara hoppas att de hittar felet och kan hjälpa henne. Ambulanspersonalen var mycket bra och lyssnade och stöttade Shafira.
Publicerat: 2012-02-14 @ 18:00:41


Underjorden

Vem vill ta med sig sin ficklampa och följa med mig till underjorden för att leta efter troll? Det är bara att säga till då jag är själv på väg nu! Önska mig lycka till.

Det är även dags att återgå till verkligheten och skriva klart allt innan the gang kommer för slutspurten.
Publicerat: 2012-02-14 @ 08:04:26


Det är svårt

Det är svårt att släppa taget jag vet
men hur många gånger ska det bli så här?
Livet är som en berg och dalbana
i en ranglig form.
Dock kan jag inte låta bli att fundera
på vad som skett med våra val.
Hur jag än försöker blir det bara fel
och du vill inte ta del i det som orsakas av dig.
När ska du förstå att du är anledningen
till att jag inte vill veta av dig.
Det är du som gör livet svårare än vad det är
ingen av oss förtjänar alla tårar som fälls.
Jag vet att det är svårt att förstå,
men försök att se det från mitt perspektiv.
När allt väl kommer till kritan
vill jag inte ha något med dig att göra.

Publicerat: 2012-02-13 @ 21:22:36


Världens sju underverk...

...och jag är det åttonde som världen glömde.

Sitter och skriver lite om världens sju underverk, både de "gamla" och de nya. Får dock inte glömma den morderna tidens sju underverk. Inget avancerat direkt och tog inga tider. Dagen har varit tuff och fylld med saker som måste göras och blev gjorda. Har även fått en familj bara så där och två barn. *skratt* På förmiddagen när Heidi, Anna, Shafira och jag själv skulle iväg för att hämta broshyrer om turism här i Östergötland föddes vår familj i bilen på väg mot Ticknet Ikano. Shafira och jag själv var föräldrarna och Heidi och Anna var barnen. Dessutom så var vi tvungna att öppna dörrarna för dem då det var barnsäkert lås på dörrarna. Hur roligt som helst och vi såg nog ganska roliga ut och vi parkerade även på familjeparkering för att få det mer trovärdigt. Folk tittade verkligen på oss.
Hela eftermiddagen slet vi med vårt arbete och imorgon ska det redovisas inför hela klassen och vi ska försöka sälja in det så att de skulle vilja åka dit. Men vem vill inte åka till Östgötaleden?

Efter allt slit så träffade jag Elza på stan och vi tog en fika på Café Gränden. Trevligt och jag behövde verkligen prata av mig och koppla bort allt vad skola heter. Blev nog några timmar där vi satt. Var ett tag sedan sist får jag säga.

Dagens skådespelare: Karin Bergquist Medverkat i filmer så som: Keillers park och Låt den rätta komma in

Ja ja på återseende eller så.
Publicerat: 2012-02-13 @ 19:43:51


Förvirrad

Söndagskväll och jag känner mig förvirrad och vilsen. Vilket egentligen inte är någon nyhet men ändå. Imorgon är en ny dag och en ny vecka. Känns skönt att få ta tag i saker med friska tag igen samtidigt som jag känner att jag inte riktigt vet vad som komma skall. Den här veckan så ska vi lära oss om lokalvård. Intressant? Tja jag vet inte men det återstår att se.

Har varit hos mamma i helgen vilket var skönt, men gud vad hon kan tjata i mellan åt. Inget ont i mamma men ibland kan det bli lite mycket tyvärr. I och för sig så är det mammor uppgift. Var även förbi kyrkogården och tände lite ljus, kändes bra och jag fick känslan av att gammelmormor var med mig. Mamma berättade även att mormor sagt att mamma borde vara stolt över oss, och att det vi gjort är mycket bra. Har ingen aning vad som tagit åt min galna mormor då hon aldrig berömmer oss om hon inte känner sig tvingad. Hon är hårdast mot mig vilket jag inte förstår varför och det är som om hon vet vilka knappar hon ska trycka på för att få mig att må dåligt och ifrågasätta mitt eget liv. Men hon vill inte medge att hon gör misstag och rätta till dem. Nej inte hon för hon gör inga misstag. Ja ja...orka bry sig nu.

Publicerat: 2012-02-12 @ 22:12:02


Melodifestivalen

Efter gårdagens deltävling i melodifestival blev jag besviken. Ingen av de jag tyckte om gick vidare. Utan det var två rumpnissar som inte har sätt mycket av världen. Inte den ena iaf, han har precis slutat med blöjor enligt min mening. Men men det är vad jag tycker och tänker och säkerligen är det inte många som håller med mig. I vissa fall är jag ensam om att tycka som jag gör och det är unikt och i mellanåt ganska jobbigt då det inte är många som förstår eller tycker att det är vettigt att jag tycker som jag gör. Men jag förstår inte vad det är för fel att ha sina egna åsikter.

Sitter fortfarande hemma hos mor, skall smart hem till min lilla vrå och fixa ordning några saker inför morgondagen. Tänk så fort helgen går egentligen och det är helt otroligt. Hinner inte med allt vad man velat göra under helgen. Å andra sidan så hade jag inte planerat så mycket för den här helgen förutom att bara ta det lugnt och inte göra något. Hade en datorfri dag igår då jag skulle hålla mig borta från allt vad datorer heter. Det gick bra även om det bara var för en dag. Istället så läste jag tidningen och såg på nyheterna på TV.

Var kulturell igår, först var mor och jag i Domkyrkan och efter det var vi på museet. Men det mesta hade man sätt där även om det var trevligt att bara gå runt där.

Dagens skådespelare är: Anna-Greta Adolfhson Medverkat i filmer så som Sockerskrinet, Styrman Karlssons flammor. Filmer från 30 talet.
Publicerat: 2012-02-12 @ 13:15:39


Dagens skådespelare

Dagens skådespelare är Collin  Firth
Huvudet är som vanligt som bomull och att det samtidigt pressas ihop. Men det är fredag och helg så jag slipper använda mig av huvudkontoret. Irritationen och ilskan har lagt sig och nu är jag mer mitt normala jag. Om det nu har funnits något normalt jag vill säga.

Sitter hemma hos mor och gör inte så mycket. Känns skönt att få komma hemifrån ett tag även om hemma är bäst. Har en del funderingar och tankar som stör min tankegång lite men det är inget nytt.
Straxt innan jag gick och lade mig igår fick jag reda på att en gammal kompis hade dött efter en längre tids kamp mot cancer. Det blev som en chock då jag trodde att hon hade klarat sig och att cancern hade försvunnit. Men det är ju som sagt inte helt 100% säkert och att den kan komma tillbaka. Så mina tankar har gått till Hannies familj.

Idag har vi diskuterat olika möjligheter till praktiken som vi ska ha längre fram i kursen. Vi fick leta reda på fem olika företag som vi kunde tänka oss att ha praktiken på. Jag var den ända som hade valt de företag jag valde. Skönt för då vet jag att jag inte behöver ge med mig och välja något annat då det var några företag som många andra i klassen valde. Jag var smart nog och tänkte på det igår när jag började leta.

Publicerat: 2012-02-10 @ 17:57:07


Ynklig

Känner mig lite ynklig och har pratat av mig lite med mamma. Eller beklagade mig och fick ur mig all ilska jag hade mot denna myndighet. Suck...varför ska det vara så svårt att komma ihåg en sak eller avsluta den uppgift man har? Lite onödigt att lämna det halvdant och sedan bara låta det vara och att motagaren får lida för det misstag som har gjorts. Jag menar inte att de ska vara som gudar och vara felfria för det är ingen det vet jag också. Jag är verkligen inte perfekt vill jag lova. Jag om någon borde veta hur det är att glöma saker, göra misstag och inte kunna klara av saker och ting. Men på myndigheter borde man väl göra allt noggrant och dubbelkolla saker och ting. Pratade med dem via telefon och klargjorde hur jag stod och hur jag tyckte och tänkte. Det var uppskattat tydligen och de bad om ursäkt. Och jag är inte den som går runt och ältar det allt för länge, bara de närmsta timmarna.

Det är skönt att det är fredag imorgon och jag ska åka hem till mor i helgen och bli ompysslad. Känner att jag behöver komma hemifrån ett tag då jag går mig själv på nerverna och framförallt grannens hund går mig på nerverna. Den här veckan har varit lite för lättsam och slapp på något sätt. Har suttit hemma stort sätt varje eftermiddag och jobbat med uppgifter. Nu har jag kollat upp olika företag som jag kan tänka mig att ha min praktik senare i vår/sommar. Imorgon ska jag göra mitt kontaktnät och kolla över mitt personliga brev och min meritförteckning. Börjar 10.30 imorgon då min lärare ska vara på möten eller det nu var. Ja ja ska inte klaga direkt.


                                                Vet inte hur gammal jag var här.
Publicerat: 2012-02-09 @ 18:06:34


Irritation

Just nu sitter jag och kokar av ilska och irritation. Vissa myndigheter har visst många höga tankar om sig själva och tar allt för många friheter som berör och påverkar den om som är arbetslös. Jag säger inte vilken myndighet jag talar om då jag inte vill hänga ut denna myndighet eftersom de gör vissa bra saker också även om de är få.

Arrg!
Publicerat: 2012-02-09 @ 13:32:05


Hjärtat

                         

Känner hur min snevridna kärlek blomstrar inom mig men vet inte hur det skall förklaras eller hur det ska visas. Hjärtat är fyllt med kärlek och jag vet inte riktigt hur jag ska hantera det. Hjärtat på bilden fick jag av ett av barnen på L & L och hans mamma. Hur gulligt som helst och jag kommer alltid att minnas det med värme.

Sitter och kollar på GLEE samt dricker te. Är lite smått rastlös och dricker te med råge för att förhindra mig själv från att klättra på väggarna. Eller att riva ner hyllor och skåp i frustration över att grannens nya hobby är att spana på mig genom polisögoat. Det spelar ingen roll om det är 6.50 på morgonen eller 16.00 på eftermiddagen. Hon står där och glor i polisögat och jag blir tokig. J*vla skit helt enkelt!

                          
                                Midsommaren 1983 eller 1984 vet inte säkert.
                                Här var iaf inte liten jag så stor!

Ska kanske fortsätta i bildernas spår och lägga in en liten egobild efter att ha suttit och varit diseplinerad ett x antal timmar. Är stolt över mig själv. Inte den bästa bilden men den får duga då jag är på ett konstigt humör med råge och lite till.

                                        
Publicerat: 2012-02-08 @ 20:30:18


Trots din ringa ålder

Trots din ringa ålder kommer du med svar
som jag själv aldrig funderar på.
Med en axelryckning går du vidare
då vi andra kanske inte förstår din tankegång.
Trots unga år vet du var drömmer ligger
i en tid där allt är lekande lätt.
För tanken är inte det att oroas själv
utan det överlåter du till oss andra.

Trots din ringa ålder är du lika älskvärd
som em dam med minnen från svunnen tid.
Där allt är lika enkelt som det är svårt
sitter en annan generation och är svarslösa.
Trots tidig vetskap om nästa steg
försvinner en gnagande känsla hos dina kära.
Hur det än vänds hos oss alla
blir det en lättande suck när det allt händer.

                                     
                                                          ***

Dikten är ägnad till min underbara systerdotter som betyder allt för mig. Givetvis betyder alla mina syskonbarn mycket. Får se när det dyker upp dikter om dem

Publicerat: 2012-02-08 @ 16:30:11


Eum

Eum..."Hej!"
Blev inte lång dag idag. Bara fram till lunch och sedan blev det avfärd hemåt. Nu är det lite självstudier och disiplin som gäller. Skönt att huvudet är tomt och inte fullt med andra saker. Ja ja det återstår att se, blir lätt distraherad av andra saker eller så skjuter jag bara upp det till senare
Publicerat: 2012-02-08 @ 13:43:54


Midvinter

Midvinter natten är svår, därför sätter jag mig i min vrå där jag kan dricka min bål bestående av te.
Kände mig lite poetisk där på ett mindre bra men mer positivt sätt. Önskar att jag kunde vara mer kreativ nu. Men den mesta av energin går åt under dagarna. Men jag ska ta tag i det hela senare i veckan. Får bara vänta och se vad det blir.
Hur som haver är jag klar med uppgifterna som jag fick med mig hem efter lunchen. Trodde inte att det skulle gå så fort som det gjorde, men ligger man i så gör man och då går det undan må du tro. Det är ett stressmoment som heter duga och det är just stress jag har jobbat med när det gäller dessa uppgifter.

Gött mos så hörs vi!
Publicerat: 2012-02-07 @ 18:42:44


Smått galen

                                   

Smått galen efter ångerna av målarfärg. Konstigt att man kan känna av det nästan ett dygn efter stollarna på kursen spray målat rör och tak. Men det gör hela självstudiegrejen mycket roligare och jag sitter och skrattar åt mina egna korkade komentarer om saker och ting. Mysko!

På återseende senare idag om eller när jag återkommer till verkligheten.
Publicerat: 2012-02-07 @ 15:53:39


Knastrar

Halsen knastrar och bråkar mer än vanligt. Är jag på väg att bli sjuk? Hoppas inte då jag har varit tillräckligt sjuk under sensommaren, hösten och början av vintern. Vill inte vara sjuk och jag har inte tid att vara sjuk heller för den delen om jag ska vara ärlig. Känner mig yr och är ett skepp utan att någon styr. Det är inte bra då jag bara åker vilse i dimman. Har fortfarande en hel del frågor som jag har kvar att svara på. Men jag fattar ingenting även om jag har haft hela eftermiddagen på mig. Fast jag måste medge att jag har skjutit upp det lite genom att laga mat, gå ut med sopor osv. Men nu kan jag inte skjuta upp det mer även om jag snart måste ge mig då mina ögon går i kors.

Får försöka att komma tidigare imorgon så att jag kan sitta innan vi börjar och svara på de sista frågorna. Men det är inte inte lätt då man inte förstår och att de papper och de böcker man har inte direkt vill ge någon bra förklaring utan bara svävar ut och ger något som är vagt. Hmmm...vad ska jag göra? Vill inte direkt lämna in det halvfärdigt och halvdant. Ska jag göra något så vill jag göra det ordentligt och bra så att det inte ser sjaskigt ut så att säga. Jag vet inte vad jag vill längre och jag börjar bara fundera och läsa mellan raderna när jag funderar för mycket. Varför är det inte någon som hindrar mig från att fundera så här? Var är min fe med sin pisk pek och tja stav?
Publicerat: 2012-02-06 @ 20:28:24


Dem säger

Dem säger att jag aldrig har älskat
att jag aldrig förstått mig på kärlek.
Hur kan det komma sig att de vet mer än mig?
Dem säger att jag är rädd för att binda mig,
att låta mig bli sårad om det skulle gå fel.
Men hur kan det vara så?
När jag låtit mig bli sårad så många gånger.
Dem säger att allt jag säger är lögn,
för jag vet inte hur det känns att älska.
Dem säger att jag är känslokall och rädd
över det som ingen kan svara på.
Snälla säg mig hur det kommer sig?
Jag vill så gärna veta svaren på mina frågor.
För jag vet hur det är
att älska någon,
att bli sårad och lämnad ensam kvar,
att bli misstrod och bortglömd,
visst är jag även rädd för vem är inte det?

Publicerat: 2012-02-06 @ 19:50:33


Ljus och kärlek

     

Är fylld med ljus och kärlek och det har hjälpt mig under eftermiddagen då jag har suttit hemma och pluggat. Jag är ännu inte färdig men det kommer det också.
Var och hälsade på på min gamla praktikplats förskolan L & L och fick blommor och choklad av personalen som tack för den tid jag varit. Fick även ett stenhjärta från ett av barnen och föräldrarna. Hur gulligt som helst och det värmer mitt frysta hjärta. Känner mig varm och sentimental i hela hjärtat, ja även i hela kroppen. Visste att jag skulle få något nästa gång jag skulle komma på besök. Men detta var jag inte beredd på.

Nej nu ska jag återgå till studierna så att jag blir klar med alla frågor till imorgon. För ingen gör det åt mig har jag förstått. Men men...det är ergonomi och arbetsmiljö som gäller nu.Publicerat: 2012-02-06 @ 18:02:20


Himlen

Himlen lyser svart som natten
dock inget jag kan se bakom tårfyllda ögon.
Himlen lyser rosa som plockmogna hallon
dock inget jag kan se akom ärrade armar.
Himlen lyser svagt blått som det klaraste vattnet
dock inget jag kan se då jag sjunker till botten.

Hittar inte det jag en gång såg i himlen
då jag har tårfyllda ögon av minna ärrade armar.
Hittar inte det jag en gång såg i det undrbara
då jag ligger på bottn i en bottenlös sjö.
Hittar inget som jag kan glädjas över
då jag har tappat tron som rosenbusken efter sommaren.

Saknad efter en klar himmel med ängla sång
för inget känns som det en gång varit.
Saknad efter en vårmogen sol som hjälper vårens fågel
för inget känns som det kan vara som vanligt.
Saknad efter rosknoppar bakom fasade till ditt inre
för det känns ändå inte uppskattat att kunna le igen.

Publicerat: 2012-02-05 @ 21:35:44


Äldre generationen

                                                  

Då har man varit på Disney on ice med Therése. Det var helt okay och jag uppskattade showen även om sällskapet kanske inte var något jag föredrog. Men i översikt så var eftermiddagen helt okay. De tog även upp barnen på isen och lät dem vara med i showen och det var roligt att se faktiskt. Tror att barnen var överlyckliga att Janne Långben tog med dem på en båtresa genom havet och om Ariel skulle få prins Erik. Kul kul!

På bussen hem satt jag och pratade med en äldre herre. Han var verkligen hur mysig som helst och jag önskar att de flesta i hans generation kunde vara som honom. Framförallt min kära mormor som jag inte kan förstå mig på och hon förstår sig verkligen inte på mig. Jag önskar att många i min generation och den yngre generationen kunde ta lärdom av de äldre. För hur bättre kunde man må om man var mer som dem äldre. Givetvis så har den äldre generationen fel och brister som vi alla men ändå. Eller har jag fel?

                                      

Nej nu ska jag faktiskt fixa mig en kopp te och göra kväller för imorgon är en annan dag.
På återseende!
Publicerat: 2012-02-05 @ 19:55:10


Snart dags

                        

Snart är det dags att bege sig in till stan för att möta syster för att sedan gå och se Disney on ice på Cloetta Center. Hur det kommer att bli vet jag inte samtidigt som jag vet hur det kommer att bli. Är trött i ögonen idag så vi får se hur koncentrerad jag kommer att vara.

                       
Publicerat: 2012-02-05 @ 11:01:04


Solsken

Solen skiner och himlen är nästan tom på moln. Men med -12 grader ute. Det är härligt det om man nu gillar kyla och det är inte direkt en favorit för mig.
Förmiddagen har varit tyst och stillsam med ett leende på läpparna. Om några timmar ska jag hem till pappa och Kerstin för att sedan åka på bio samt äta med Kerstin, faster Monica, Annette och hennes vän.
Ska bli kul, behöver komma hemifrån ett tag även om jag föredrar att sitta hemma med en kopp te och något bra att läsa eller liknande.

Imorgon blir det att gå och kolla på Disney on ice. Kul? Tja det vet jag inte men det återstår att se eller hur?

                        

Publicerat: 2012-02-04 @ 13:12:56


Vinter kyla

En vinterbild från förra vintern.Idag har det varit riktigt kallt ute och det har speglat sig inomhus också på något konstigt sätt. Har suttit inomhus och frusit likt en katt efter ett ofroviligt dopp. Var så kallt imorse att det gjorde ont i ögonbrynen på mig. Det var en ny känsla som jag inte har känt förut och det var egentligen inte mer än 13 minus ute. Konstigt men sant.
Idag har varit en halvdag vid skolbänken även om man har jobbat med uppgifter hela dagen. Det har varit förvirrande och knasigt för huvudet i och med kylan som gjort att jag inte kunnat tänka klart. Men det är ju ingen nyhet då jag alltid är förvirrad.

Nu ska jag återgå till att söka efter värmeljus och få upp stämmningen så här en fredagskväll. En kopp te sitter inte fel heller om jag ska vara ärlig. Kan det bli bättre än så här? Säg till om fallet är så, vill gärna veta.

Publicerat: 2012-02-03 @ 17:26:26


Gråter inombords

Jag gråter inombords
det gör så ont och det finns ingen hjälp.
Smärtan är min ända vän
känslan är tom och jag ör ensam i världen.
Varje andetag skär i mitt sargade bröst
där ingen lägger märke till bristen på luft.
En kram och tröstande ord avgör
för det är på kanten till branten där allt avgörs.


Publicerat: 2012-02-02 @ 21:21:43


Solsken

En dag fylld med solsken och kyla. Relativt okay för att vara kyla och vinter. Vill att det ska bli vår och att det blir mer värme även om det inte är så mycket.
Idag har varit en relativt underlig dag även om den har gått fort. Kan inte förklara varför eller hur, det har bara varit så. Har jobbat hemma nu i några timmar och vem vet om jag har kommit framåt eller om jag har tagit några steg bakåt. Imorgon blir det sovmorgon, eller tja inte direkt sovmorgon. Ska sitta hemma på förmiddagen och jobba om man vill. Men jag funderar på att åka in och jobba där för att kunna använda en del portaler. Men vi får se hur det blir. Bara det blir gjort ungefär eller liknande.

Publicerat: 2012-02-02 @ 17:22:55


Gammelmormor

                                                             


Känner en styng av panik och vet inte riktigt vad jag ska göra och vad jag vill. Är osäker på vad jag egentligen vill, vem jag är. Ibland (oftast vet jag mesta dels av det här) Vill slita ut ögonen och skrika på världen och den orättvisa som finns. Vill kunna skrika ut den smärta jag har utan att behöva skämmas efteråt för att jag känner som jag gör eller behöva tänka på andra som inte skulle kunna "klara" av att höra sanningen. Det är inte många som egentligen har brytt sig om hur jag egentligen mår. De är ytterst få och dem behandlar jag med silkesvantar. Men jag vill så mycket mer och jag har så ont inom mig. Jag bär på 29 års smärta och orolighet samt sorg jag egentligen inte kunnat dela med mig. Vet inte vad jag ska göra och hur jag ska göra. Har inte det som vissa har i sin "gud" eller i sin "vetenskap" eller vad det nu kan vara. Vill gärna ha det där speciella som de har i sin tro om man nu vill kalla det för det.

Ja ja det är en dag imorgon igen och jag får bara hoppas på att det inte kommer att snöa mer imorgon för det gör mig bara mer deprimerad och irriterad på omvärlden. Min koncentration hamnar ur kurs och resultaten blir inte som jag vill och det påverkar omvärlden.

                                            Känner en stor sorg och ärligt talat så vill jag verkligen att gammelmormor var här hos mig. För jag vet att hon skulle kunna säga de rätta sakerna och få mig att se klart. Att allt ska bli bra och att jag kommer klara alla utmaningar som jag möter i livet. Just nu kommer jag inte på något och mitt huvud är verkligen som bomull och ögonen är fyllda med tårar. Allt jag vill är att få en kram av den person som betyder mest för mig, men tyvärr kommer jag aldrig få den kramen som är fylld med så mycket kärlek och omsorg. Dofterna av kanel och äpple kommer alltid att finnas kvar inom mig, men det är inte det jag vill ha. Vill ju ha den verkliga varan, men det går inte. Jag ser henne framför mig, jag kan höra henne säga lugnande saker och att jag ska stå på mig och vara mig själv. Jag till och med drömmer om henne men att hon alltid försvinner bort i mörkret utan att ha sagt det vi båda velat säga.

Jag har alltid fått höra att gammelmormor alltid varit en tokig gammal dam som inte förstått andra eller sig själv. Att hon inte kunde älska någon och även om hon nu gjorde det så visade det aldrig. Men för mig var allt så självklart och det behövdes aldrig sägas med ord. Det bara fanns där i luften mellan oss. Det har även sagts att hon kände någon form av hat gentemot sin familj förutom vissa andra i familjen. Men jag såg aldrig det och jag har fått höra att det är för att jag var bara barnet och inte visste bättre. Men jag visste mer än vad som visades. Men nu?? Ja.... Jag verkligen saknar henne och vet att jag aldrig kommer att få henne tillbaka. Det gör mig så ledsen att jag bara vill stänga in mig i en garderob.
Är ensam utan att kunna känna det band vi hade, är nu utan livlinan jag kände mig trygg med och inte många verkar förstå vad jag menar och vad jag känner och saknar. Varför ska det vara så svårt? Varför är det ingen som säger att denne förstår och finns där utan att behöva yttra ett enda ord om vad som ligger i luften?
Är det för mycket begärt?

                                       

Publicerat: 2012-02-01 @ 21:03:19


Snöat

Dagen har varit intensiv och ärligt talat vet jag inte hur mycket som har fastnat bakom pannbenet. Det har ju inte direkt hjälpt att det har snöat under eftermiddagen. Snacka om att humöret sjönk som en kanonkula genom båten. Kylan biter sig in i huden och jag blir inte klok på något längre. Undrar vad som sker inne i mitt huvud när jag inte är medveten om det.

Får bara hoppas att morgondagen blir bättre humörmässigt och vädersmässigt. Vill inte vara en hispig höna som inte vet hur man sitter på sin pinne i buren. Kanske inte den bästa liknelsen men å andra sidan så sägs det att grisar flyger.

Till helgen blir det bio igen och god mat. Trevligt trevligt och det är ännu trevligare om man blir bjuden. Eller hur? Det är inte vad några kna tänka sig att det är. Vet hur livlig fantasin kan vara på vissa människor. Men ska gå med Kerstin, min faster Monica och pappas och Kerstins granne Anette och hennes vän Birgitta.

Hur som haver så ska jag gå vidare och vi får se om det blir något mer inlägg idag. Något tema kanske? Ge gärna tips om tema som jag kan skriva i ett inlägg. Tacksam för svar typ.
Publicerat: 2012-02-01 @ 19:12:38RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!