Går och passerar

Dagarna går och passerar, själv hinner jag inte med och förstår verkligen inte att dagarna passerar med raketen på. Förstår varken upp eller ner, ut eller in osv osv...Helt otroligt egentligen och jag försöker att skärpa till mig. Det går inte bra. Mitt huvud gör sig till känna och har inte velat låta mig vara i två dagar. Bara att släppa det och försöka med att gå vidare. Inte alltid så enkelt, men jag försöker med ett stort mått av vilja.
 
Imorgon är det en ny dag med nya möjligheter. Det blir en halvdag och sedan bär det av till mor och styvfar för att vara där över helgen. Ska bli skönt att få åka hem till mor och bli bortskämt ett par dagar. Bara skönt att det inte är en heldag imorgon, men å andra sidan vet man aldrig  hur det blir om jag ska vara ärlig. Det kan vara si ena minuten och så den andra minuten. Vindarna vänder stup i kvarten!
 
Förövrigt har det inte mycket under dagen. Migränen har gjort sitt och jag har fått ta vara på de minuter mellan alla attacker och smärtsamma skruvar i skallen. Nu ska jag faktiskt inte göra så mycket alls. Njuta av att jag faktiskt kan sitta upp utan att tro att väggarna ska ramla in över mig. Inget jag önskar någon, inte äns till dem jag inte har mycket till övers.
Publicerat: 2013-10-31 @ 18:18:04


Tvärsäker

 
Måndagen har passerat och jag är tvärsäker på att jag har gjort saker idag som varit till nytta. Men jag har inget minne av vad. Gammal? Kanske eller så har värken i kroppen tagit över helt och hållet. Jag vet inte, förutom det har dagen varit riktigt bra.

Ruksväder och lite vind har inte tagit kål på mig ännu, är ju som sagt fortfarande vid liv. Kvällen är kommen och jag ska inte göra så mycket mer än bara vara. Imorgon är en ny dag och nya möjligheter, får bara hoppas att vädret inte är värre än vad det har varit idag. Är dock tvärsäker på att det bara blir värre, det kommer bli en monsterdag imorgon.
Publicerat: 2013-10-28 @ 18:32:00


Vinterns tid

Helgens slut är på intåg och jag skulle vilja ha några dagar extra ledigt. Varje söndag är det samma sak men det ändras aldrig. Ska kanske inte klaga, får vara glad över att jag har två dagar i veckan som jag faktiskt kan vara ledig och ta det lugnt. Det är ju inte alla som har det idag även om vi lever i ett modernt och upplyst samhälle. Lite läskigt egentligen när jag tänker efter. Jag är faktiskt glad över att jag bor som jag gör när andra bra över Östersjön har det så hemst att man blir mörkrädd.

Har egentligen inte gjort så mycket idag. Har tagit det lugnt och bara variit. Varit hemma hos far och Kerstin öch åt lunch. Sedan bar det av hem till faster för att sedan spela bingolotto. Men ack och ve som vanligt vann jag inget. SOm vanligt blev jag lika besviken på programmet. Förstår fortfarande inte varför jag fortsätter att titta på eländet. Dessutom förundras jag över att det fortfarande körs då det bara går sämre och sämre. Denna säsong med denna Marie har ju varit bingolottos sämsta omgång. Kanske dags att lägga ner när det går så dåligt? Visst Sveriges föreningar förlorar på det, men de förlorar på det i längden om Bingolotto ska fortsätta som det gör nu. Kanske ska föreningarna satsa på något annat, något nytt som gör och ger spänning?

Snart dags att krypa till sängs och låta John Blund ta över. Har nu denna melodi i huvudet då Mr P spelade den hela eftermiddagen i torsdags. Aja, det kunde ju ha varit någon värre sång/låt/visa. Så jag är tacksam för det lilla. Imorgon börjar en ny vecka och nya möjligheter. För vem vet vad som egentligen komma skall. Får bara hoppas på det bästa helt enkelt.
Jag hoppas även att alla har ställt tillbaka klockan då vi går på vintertid nu. För en gång skull kom jag själv ihåg det utan att någon behövt påminna mig. Annars är det alltid andra som får påminna mig, men jag har fått påminna andra. Vilket nöje det är när man själv inte är drabbad.
Publicerat: 2013-10-27 @ 21:41:01


Trötta lördag

Idag är en dag fylld med trötthet och en lugn lycka. Efter gårdagen är jag mer eller mindre som en trött 70 åring som varit på en PRO resa. Men jag är nöjd och tillfreds med läget för tillfället. Kan egentligen inte klaga nu när det är helg och att jag fick ut det mesta av gårdagen.
Var inte hemma förrän vid halv nio och stöp i säng så fort jag fått i mig lite mat. Har för första gången på mycket länge sovit hela natten, inte vaknat till någon gång, inte sovit oroligt och framförallt jag somnade direkt utan problem. Så ja jag är mer än nöjd. Men oroar mig för kvällen. Två bra kvällar på raken lär jag inte ha, med min otur och allt.

Gårdagen var som sagt mer än bara bra, fyllt med utställare och intressanta saker. Mycket av allt och mindre av få saker. Vi var ett par stycken som la märke till att det var mer av pärlor och den sortens av hantverk. Vilket jag la ner en hel del pengar på om jag ska erkänna. I år blev det dock ingen hatt för min del. Var visserligen förbi deras ställe vid ett flertal gånger. Men inget föll mig i smaken om jag ska vara ärlig. En utav dem kände igen mig från förra gången och frågade mig om jag hade köpt en hatt av dem. Tydligen har jag ett ansikte som är lätt att komma ihåg. Ha ha eller inte, vem vet?

Idag ska jag inte göra så mycket egentligen. Har tvättstugan i eftermiddag/kväll. Kanske inte någon favorit syssla men det måste ju göras. Bara glad över att jag inte har så mycket tvätt den här gången. Får hoppas att det går fort. Ska även passa på att småstäda lite saker som jag annars bara skjuter upp och undviker. Eller bara gör kanske en gång per år. Borde tvätta fönstrena också, men måste hem till far och Kerstin för att hämta någon aparatur som ska göra fönstertvätten enklare.
Publicerat: 2013-10-26 @ 14:50:50


Höstmörker

Höstmörkret faller och orken har försvunnit samtidigt som jag har mer energi kvar än vad jag hade för några timmar sedan. Otroligt egentligen får jag säga! Men ska kanske inte klaga ifall det får för sig att vända. Igen!
Vaknade tidigt imorse, mem hade inte direkt någon ork alls att gå upp och det var verkligen segt att bege sig till bussen och åka till jobbet. Dock kom jag iväg och dagen gav en hel del. Det har varit upp och ner med humöret hela dagen och rastlösheten visade sig på sin tvetydiga sida. Det är ingen bra sida kan jag tala om.

Satt i receptionen under förmiddagen, den förlöpte bra även om första halvtimmen var segare än den mest segaste dagen man kan vara med om. Gjorde egentligen inte så mycket idag där nere. Bara var och virkade på mina bläckfiskar. Fick hjälpa Mr P och kopiera lite papper. Givetvis bråkade kopiatorn med mig och häftade inte ihop papprena. Så jag fick helt enkelt häfta i efterhand och givetvis fick jag ta mig en brottningsmatch med häftapparaten då den tog slut på innehåll, sedan haka sig och saker fastnade. Men jag var övermannen och vann givetvis.
Idag blev det även så att vi var ett par stycken som gick ut och åt. Mycket trevligt och första gången man faktiskt gick ut för att äta tillsammans med dessa. Mycket roligt och oerhört tacksamt. Vi hade vår torsdagskonferens. Vi mötte Mr P när vi gick och han skulle då valla in alla får igen då vi tydligen var på rymmen. Ha ha!

Under eftermiddagen blev det inte mycket gjort, var mycket trött och seg efter lunchen. Satt och virkade på mina bläckfiskar och lyssnade till lite rock med E2, AS, A och Mr P. För att öka vår kreativitet och för att vi skulle jobba lite fortare. Men för övrigt hände det inte mycket. En händelselös eftermiddag även om det hände saker hela tiden.
Ska återgå till mitt höstmörker och bara vara. Kanske går jag till angrepp mot dammråttorna i bokhyllorna. De ska inte ha makten över mina bokhyllor så mycket länge till.

Sitter nu hemma och andas lugnt och fridfullt. Imorgon blir det till att åka till Stockholm och symässan. Ser fram emot det och vi är några stycken som åker, samt några stycken från Motala. Kul att några från H & I i Motala ska med. Alltid kul att träffa likasinnade. Inte ofta eller aldrig vi träffar dem även om vi sysslar med samma saker.
Publicerat: 2013-10-24 @ 18:29:34


Givande matyr

Slutkörd och trött i huvudet. Trots detta är jag nöjd med dagen, eller någorlunda iaf. Även om humöret inte har varit på topp hela dagen ska jag inte klaga mer än vad jag behöver.
Vi fick en glädjande nyhet av Miss A idag som gjorde de flesta av oss på väldigt gott humör. Men det är något som jag inte vill berätta just nu. Var även till läkaren idag och fick en hel timme att gå förbi som inget annat. Otroligt egentligen och 100 kr fattigare.

Förövrigt har jag inte gjort något vettigt på något sätt, inget praktiskt på det sätt som vi gör i vanliga fall varje dag. Under eftermiddagen var det att vara på skrivarkursen och fick bra kritik på några av mina texter. Både uppskattat och överaskande då jag inte hade räknat med så mycket.
Efter jobbets slut blev det till att gå på dramakurs och gudars skymning säger jag. Blev en del skratt och glada miner. Mer strukturerad inprovisation och frys inprovitation. Det tog på krafterna när vi väl slutade för den här veckan. Är mer eller mindre utmattad just nu. Dagens energi har faktiskt gått åt och har inte lämnats kvar på något sätt.

Med detta till trots har dagen egentligen inte slutat än. Behöver även plocka ner alla gardiner och ställa undan alla växter då det kommer några tjommar imorgon för att sätta upp lite persienner. Ska bli intressant och se imorgon när jag väl kommer hem.
Publicerat: 2013-10-22 @ 21:15:52


Kaos på planeten

Försöker komma på vad som skall påbörjas för att vara värdig en förvirrad själ som min denna dag. Inte lät, men det försöks iaf. Det låter kanske banalt och en gnutta tillgjort, men det bryr jag mig inte om. Det är mitt val, mina tankar och mina ord.
Från början till slutet har det varit kaos på planeten Milliz även om det inte var för rörigt. Försov mig och vaknade med tron att jag sovit bort hela dagen. Vilket bara var en dröm att jag gjort det. Men det var verkligen verklighetstroget. Skrämmande! Skickar iväg ett sms till Miss A att jag är på G och tar det så lugnt jag kan i den stressade miljö som min luddiga hjärna uppvisade.

Kom fram lagom till veckomötets början och kunde då andas ut och släppa allt. Även om jag vet att det inte är någon big deal så var det stort för min själ. Med detta till trots blev det inte mycket gjort under förmiddagen. Mitt alterego var inte motiverat för att göra något. Satt mest och pratade strunt med E1 och E2. Blev sedan tillsatt att fortsätta på staffett av stickningen som ska ges bort till en herre med ett konstnärsinne.
Efter lunch blev det till att åka till S huset för att gå på ett möte som tidigare ställts in två gånger. Det gick bättre än förväntan och jag är förundrad över att båda parter var oroliga för hur det skulle gå. Men nu är det till att gå ut på jakt på vissa saker som jag ser fram emot. Nu tror jag att det kommer vara lugnt ett bra tag framöver på den fronten.

Eftermiddagen blev till att bara vara och fortsätta att prata skit och sticka på staffettstickningen. Med andra ord en dag utan mycket att förtälla. Händelselöst och kanske tråkigt. Men dagarna kan inte vara fyllda med saker att göra och retliga skrattanfall. Efter dagens slut blev det till att gå till Ö & B för att se vad de hade att erbjuda. Blev inte direkt imponerad av stället, då är butiken ute i Mörtlösa mer "spännande". Men men, kan inte bli stillad i allt eller hur?
Publicerat: 2013-10-21 @ 20:27:13


I tysthetens minut

Helgen har nu kommit till sitt slut även om det är några timmar kvar av detta dygn. Men för mig spelar det ingen roll. Hade behövt två tre dagar till av helgen. Även om inte mycket har gjorts är jag utmattad och fruktansvärt trött. Känns nästan som om jag har gjort en stenhuggares arbete i några månader utan villa och ordentligt med mat. Men nu är det ju inte så, har inte jobbat alls under helgen och ätit har jag ju gjort. Men tror att jag kan vara utmattad och trött för att magen inte alls har varit på min sida de sista dagarna, sedan i torsdags vill säga. Om det inte varit det ena så har det varit det andra. Den har levt sitt egna liv och inte gjort det enkelt för mig. Nu kanske jag är lite grov i munnen, men det har inte varit roligt att besöka hemlighuset för att göra nummer två. Denna smärta har varit hemsk och jag kan nästan (bara nästan) förstå hur det är att föda när det är en enkel och snabb förlossning.

Ska snart hem till far och Kerstin för att äta lite. Samt göra det kanske traditionella för dem nämligen spela bingolotto. På något sätt ser jag fram emot det, men är inte så glädjande som andra tror. Nej inte alls tvärt om, men det är skönt att få komma hemifrån för ett tag och göra något annat. Det återstår att se om jag vinner eller inte. Men med min vanliga otur så lär jag inte göra det heller. Och om jag nu skulle vinna lär det inte bli någon högvinst överhuvudtaget. Nej kanske någon hundrig eller så eller på sin höjd en ny lott. Nej nu ska jag återgå till tystnaden för en minut och sedan bege mig iväg innan de ringer efter mig.
Publicerat: 2013-10-20 @ 16:36:23


Komiska saker

Komiska saker händer titt som tätt och idag är inte någon sådan dag. Inte alls för fem öre och är så otroligt långt ifrån man kan komma. Med detta till trots har det varit en bra första del av den underbar dag där solen försöker ta sig fram och förgylla denna oktoberdag.
Har egentligen inte gjort så mycket under förmiddagen och första delen av eftermiddagen. Men borde komma till skott och göra lite nytta. Ta mig i kragen och gå iväg för att handla lite och få mig lite friks luft. Har inte gått utanför dörren på hela dagen och det känns både i knopp och kropp. Om inte annat så känns det i min själ. Just nu är det mörkt, trist och ganska ensamt. Det är då en uppfriskande promenad hjälper. Oftast iaf, inte alltid men oftast.

Förutom att ta mig i kragen för att gå till affären och handla borde jag även ta en tur i lägenheten och städa av den lite. Dessutom behöver jag ta mina fönster och tvätta dem, byta gardiner osv. Har blundat allt för länge nu angående det. Nu går det bara inte och varken Inga eller Inge gör något för att hjälpa till.
Nu i veckan ska det komma några tjommar och fixa något med persienner till fönstrena. Men jag tror inte förrän jag ser att det blir gjort. Har föga förtroende för min kära hyresvärd och deras hantverkare och andra tjommar som de köper/hyr in.
Publicerat: 2013-10-19 @ 14:49:57


Hemmavarande

Fredag och helg. Äntligen kan jag säga. Det har inte varit något händelsefylld dag, snarare tvärt om faktiskt. Har varit hemma idag för en mycket irriterande hosta och värk i hela kroppen. Får hoppas att denna förkylning släpper snart för jag är mer än måttligt trött på den. Men på något sätt var denna förkylning något som jag väntat på. Även om jag hade hoppats på att slippa den här hösten också. Men hade tydligen inte sådan tur den här gången. Å andra sidan så kanske jag slipper fler i år och nästkommande år. Men det räknar jag inte med.

Nu ska jag bara vara och kurera mig över helgen. Jag har äntligen fått svar på mina frågor öven om jag fick jaga personerna i fråga med blåsljus och diverse saker. Det ska inte behövas tycker jag, men å andra sidan är jag inte förvånad när det gäller just denna person. Ska träffa henne på måndag och den här gången hoppas jag att hon inte ställer in mötet en gång till. Om hon gör det, lär jag inte sträcka ut handen någon mer gång. Har inte tålamod för sådana fasoner.
Publicerat: 2013-10-18 @ 16:46:13


Funderingar

Funderar fram och tillbaka och förundras över hur livet kan påverka ens val. Dessutom hur påverkad en situation kan bli av lite ångest. Har kommit in i en period då jag snubblar fram med ångesten i hand i hand. Har stor ångest över min födesledag och undrar när min 30 års kris ska gå över. Det är syrligt och kaotiskt samtidigt som det är kyligare än vanligt. Även om jag ser fram emot att bli äldre och att jag är van vid denna 30 års kris. Kanske lika bäst att släppa det hela och låta sig själv få flyga iväg.
 
 
Publicerat: 2013-10-18 @ 05:43:00


Irriterad

Torsdag, urblåst och färdig från topp till tå. Känner av både kropp och knopp och är väl medveten om att jag är i livet. Nu när förkylningen börjar släppa kommer den berömda hostan och tar över livet. Sabbar allt för mig både från a till ö och upp och ner. Blir tärd och önskar att jag kunde få sova en natt utan att vakna av den berömda hostan.

Förövrigt har dagen passerat och jag har inte fått någonting gjort över huvudtaget. Har försökt jaga folk både via mail och telefon utan några synliga resultat. Ibland undrar jag hur vissa människor kan sitta på jobb där man har ansiktet utåt och inte gör sig besväret att ta emot ett samtal eller ett mail. Det måste vara betungande att lyfta på sina fingrar och skriva ett mail tillbaka att man har tagit emot sändarens mail, att man återkommer med svar.
Bara tur för denna att denna ringde för tjugo minuter sedan. Jag blir förundrad över vilka tider de har när de inte äns kan vara på plats när de har telefontid. Ja ja nu släpper vi det.

Nu ska jag bara vara och återgå till att bara vara innan John Blund behagar sig att komma. Det är som sagt en dag imorgon med och vem vet vad som kommer att dyka upp. Alltid lika överaskande och jag hoppas att dagarna går lite fortare så det blir den 25 oktober snart. Då ska man till Stockholm och symässan med kollegorna. Ser fram emot det och vem vet vad man hittar.
Publicerat: 2013-10-17 @ 19:16:26


Egenskaper

Det är med glädje som jag nu ser onsdagen slut för dagen. Även om dagen inte riktigt är slut för dagen ännu (kanske ett par timmar kvar) så är jag själv mer än slut. Jag skulle kunna somna här och nu utan att hinna inse vad som egentligen hänt. Har varit extrem trött nu hela veckan och inte så konstigt egentligen. Är genomförkyld och låter som en trasig generator. Ha ha skulle se snyggt ut...men det bjuder jag på.

Bara glad över att dagarna går fort fram och att det snart blir helg , för jag känner att det behövs så att jag kan få vila upp mig lite. Sitter och sover titt som tätt under dagarna och i mellan åt känner jag ett litet garn nystan stutsar mot mitt huvud för att se om jag fortfarande lever. Mr P föreslog att de skulle testa och se om jag levde genom andra saker, så som sätta en symaskin framför mig för att se om jag syr mer... osv osv...
De har så goa egenskaper mina kära kolleger och vad händer den dagen då de slutat? Vilket är snart då många av mina kollegor slutar i december...
Publicerat: 2013-10-16 @ 19:53:59


Dramatiskt

En seg och naggade god dag som kanske inte startade som den brukar. Det var länge under tidiga morgonen som jag faktiskt trodde att jag skulle bli hemma. Att jag tappat min röst på vägen, men jag hade fel som tur var även om jag kraxade som en höna hela dagen. De flesta hade roligt åt mig och Mr P uppmanade dem att retas med mig mer nu när jag inte kunnat prata som jag velat.
Dramatiskt? Ja kanske det var...

Ja ja förutom jag sprungit runt som en galning och försökt göra mig förstådd har jag hunnit med en tur till bibblan för att låna lite böcker. Läsa ut nästan en av dem för att man har varit för rastlös av sig. Under kvällens gång var det drama/teaterkurs och oj vad roligt. Vi fick göra en massa skojsiga saker som att gå in i roller vi fått gå in i olika situationer. Intressant och roligt. Sedan var det mer men orkar inte mer nu.
DET var dramatiskt med varma ord. Men det mest dramatiska var det som skedde på bussen. Men jag är inte förvånad då det är Östgötatrafiken vi pratar om här. Men den stackars chaufören var oskyldig för en gång skull när en två bent ranglig sak börjar skrika om att hans barn ska med bussen och står utanför och gråter. Osv osv, det tog bara en kvart innan alla hans familjemedlemar lugnat ner sig och satt sig ner. Då kunde vi börja krypa fram innan det börjar igen. Det höll på så i en halvtimme....inte så roligt.
Publicerat: 2013-10-15 @ 21:02:21


Mitt lata jag

Har varit trött hela dagen och har egentligen inte fått något gjort under dagen. Veckomöte och förvirring som vanligt, inget nytt egentligen om jag ska vara ärlig. Tankarna åker runt i huvudet som om inget annat hänt. Ska kanske återgå till verkligheten och låta mig få gå till sängs. Behöver det tror jag, framförallt nu när man är lite halvt om halvt förkyld. Trodde att jag skulle klara mig den här hösten men ack vad fel jag hade. Som vanligt, som A alltid säger till mig när vi väl kommer igång och kattrar.

Nej. säger god natt nu och låter Det okända på TV söva mig till sömns. Låter som något jag kan göra stort sätt varje kväll om mitt lata kag finge bestämma. Bara tur att jag har den sidan i strama tyglar.
Publicerat: 2013-10-14 @ 21:45:17


Egenartad tvättkamrat

Lördag och jag har återgått till det normala. Efter vad vet jag inte men det är återkommande iaf. Ja ja, hur som helst har dagen passerat med lite som möjligt gjort. Var hemma hos far och Kerstin och åt lunch med Kerstin. Vi passade på att äta lax när faderskapet inte var hemma då herrn inte äter denna underbara fisk. Varför förstår jag inte då det är som att komma till himmelriket. Tillbringade lite tid där även om man kanske inte var social hela tiden. Ha ha!

Under seneftermiddagen och hela kvällen nu har jag tvättat med lätta steg. Är glad över att det inte var så mycket tvätt den här gången. Men det tar ju sin lilla tid iaf att tvätta då det INTE är de bästa maskinerna man har att göra med. De har några årtionden på nacken om man säger så. Damen som tvättar samtidigt som mig i det andra tvättrummet är muntergöken själv. De gånger vi har varit i tvättstugan samtidigt har hon antingen svurit på att folk inte kan hålla tvättiderna (vilket jag kan förstå) och svurit åt sin stackars son för att han försöker göra sitt bästa för att lära sig tvättmaskinerna. Undrar hur hon uppfostrades själv om hon tror att det blir bättre av att svåra åt sina egna barn och tala om för dem att de är värdelösa. Blir inte klok på det som sagt, men inte mitt bekymmer. Dock är hon egenartad av eget slag och jag blir som sagt inte förvånad längre.
Dags att ta en panodill då en egenartad huvudvärk är på väg. Får bara hoppas på att det inte är migrän som kommer. Men det tror jag inte för jag ser inga stjärnor. Tag o lov för det vill jag ha sagt.
Publicerat: 2013-10-12 @ 20:05:21


Raketfart

Vad kan jag säga? Dagen och veckan har passerad med raketfart. För en gång skull har jag inte så mycket att förtälla. Det har gått så fort att jag själv inte minns vad som förekommit under dagen, eftermiddagen och kvällen. Det har varit som en helt vanlig fredag som alla andra fredagar. Vaknar, klär sig och åker till jobbet, jobbar, åker hem, äter mat och sedan går iväg för att handla. En helt vanlig men ack så tråkig fredag jag har haft.
 
Nu ska jag inte göra så mycket mer med det som återstår av dagen. Ganska skönt att inte ha något inplanerat och jag känner redan nu att ögonen går i kors. Kroppen skriker efter att lägga sig i sängen och bara vara föra tt sova bort några timmar. Speciellt när man har haft en huvudvärk hela dagen som inte velat bryta ut, istället har den bara funnits där för att reta gallfeber på mig. Det har även gjort att jag varit på ett ganska dåligt humör och inget tålamod alls. Bara tur att E1 höll sig undan den här gången. Eller ska jag säga, bra att jag höll mig undan från alla andra.
Publicerat: 2013-10-11 @ 20:00:16


Bostadsmöte

Torsdag och vart har dagen passerat? Själv har jag ingen aning alls. Däremot vet jag att mitt huvud är ihopklämt efter en massa kacklande från olika håll samtidigt. Det dystra vädret har inte gjort det bättre heller. Idag har det verkligen varit ett grått och dystert höstväder. Tyvärr så kommer det nog bli likadant imorgon. Suck, vill inte. Dock är det bara att bita i det sura äpplet och ta det som det kommer. Som med mycket annat här i livet har jag märkt.

Dagen har visserligen flytit på snabbare än vanligt. Med detta till trots har jag inte åstakommit mycket under dagen. Nej, snarare tvärtom om jag ska vara ärlig. Har bara snicksnackat runt och fördrivit dagen. Visserligen sker det så varje dag, men idag var en sådan dag jag inte orkade eller ville göra något. Man har sådana dagar och det kan i och för sig vara skönt det med.

Det är först nu jag är hemma sedan imorse. När jag väl slutat och kommit till Skägget var det bara att bege sig till far och äta mat. Fick raggmunk och det är inte ofta man äter det och det är verkligen hur gott som helst. Skulle kunna äta hur mycket som helst om min mage inte sa ifrån. Två till tre stycken räcker mer än väl. Hade även tur att få med mig till matlåda imogon också. Det tackar jag då jag inte hade orkat laga till någon mat idag.
Efter maten var det stort sätt bara att bge sig till bostadsmötet som var ikväll. Det var väl givande antar jag. Dock väldigt pladdrigt och högljutt för jag fick ganska snabbt skavsår i öronen. Kan inte riktigt säga bu eller bä om det hela. Däremot kan jag säga att de verkligen försökte sitt bästa. Innan jag väl gick därifrån hade jag sagt till en av dem i den lokalastyrelsen här i Skägget att jag kunde tänka mig att vara med. Dessa tankar hade jag inte alls när jag kom dit, inte för fem öre. Kanske är jag min fars dotter trots allt. Ha ha! Eller så har han påverkat mig mer än vad jag trott när det gäller Hyresgästföreningen. Ja ja, det kan iaf bli intressant och hur många i min ålder kan tänka sig detta? Inte många iaf. Nu återstår det bara att se när och om de hör av sig.
Publicerat: 2013-10-10 @ 21:03:13


Önsketänkande

Idag tror jag att jag kan jämföras med en klump betong som någon glömt i någon källare. Kroppen och mitt sinne har varit trött hela dagen. Men det återhämtade sig efter lunch, men gick tillbaka till trötthet ganska snart. Man är ju inte direkt någon ungdom längre även om de flesta på jobbet är äldre än mig. Det bara skrattar åt mig och de funderar allvarligt på att börja konservera mig. Själv är jag lite tveksam till det hela.

Förövrigt har det inte hänt så mycket under dagen. Som vanligt med andra ord. Dött med andra ord även om det händer små saker som jag nu tydligen glömt. Enligt M har jag ett minne som en guldfisk som bara vara i tre minuter. Förmiddagens pass i receptionen var lugn och ganska dött. Fick Mr P att springa ett par gånger, inte medvetet dock varken från hans eller min sida. Men roligt var det iaf. Höll honom även på halster när han frågade om posten. Har även blivit en del med posten och den ligger nu på mina axlar. Det är ju så betungande eller inte. Men fashinerande dock.
Eftermiddagen var händelselös förutom att jag färdigställt de två små bläckfiskar jag påbörjat under de lugna stunderna i receptionen. Har även försökt utmana Mr P att virka en superliten bläckfisk till. Tyvärr gick jag bet på det och svaret blev med stora bokstäver "nej". Men det var värt ett försök. MA och jag övade på inprovisationerna och det gick verkligen bra. Det blev bara några få stunder som vi inte visste vad vi skulle säga.

Skrev ut en massa sidor med information om en släktgren som jag fick av en jag kontaktade på ancestry. Har suttit och läst och försökt förstå mig på allt. Mycket intressant och svårklurit då det var många nuffrer. Ska vid ett senare tillfälle fixa till det och lägga in det i mitt släktträd. Kan ju säga att det var många skräddare, sömmerskor och lantbrukare i släktet. Även en och annan Korperal, dragon och andra soldatgrenar som jag inte kommer ihåg.
Publicerat: 2013-10-09 @ 18:48:13


Stålgrå

Huvudet är just nu som en stålgrå massa och svävar fram och tillbaka i skallen på mig. Men jag måste medge att jag är grötig och att ögonen går i kors på mig. Kanske dags för sängen för min del?
Dock ska jag tillägga att dagen har varit givande på olika sätt. En mer avslappnad förmiddag i receptionen med småpyssel och lådstädning. Dessutom har jag svurit ve och förbannelse över en nitapparat för att inga nitar passade. Vaktis hade nog ganska roligt åt mig där jag höll på. Men det bjuder jag på.

Eftermiddagen gick fortare än vanligt, men kanske för att jag hade skrivarkurs under eftermiddagen. Jag fick bra respons på de texter jag hade med. Mer respons som jag aldrig trodde att jag skulle få. Ska omarbeta en text till nästa gång för att få den lite bättre. Men måste även ringa några samtal för att styrka och bygga på lite av det jag skrivit.
Vi hade även en vikarie för Mr P idag då han var i Mjölby och var hos H & I där för att lära ut ringsmycken. Miss A-L var Mr P under eftermiddagen. Även om jag inte var med så länge när hon var där var det trevligt.

Efter arbetsdagen var det at invänta tiden och sedan gå på dramakurs med MA. Det var roligare än vad jag trodde och det levde upp till mina förväntningar. Det blev en del inprovikations (stavas det så?)övningar och oj vad roligt det var...MA och jag fick oss ett gott skratt sista omgången när vi var i en större grupp och körde.
Publicerat: 2013-10-08 @ 20:53:32


Curse you

Curse you Östgötatrafiken curse you! Arg och förbannad på det så kallade bussbolaget och det är bara förnamnet. Överfulla bussar kan jag ta, men överfulla bussar med folk som inte kan respektera att det finns människor som är skadade som åker bussen också men blir trampade på går över mitt förstånd och irritation. Hur som helst nu släpper vi detta och låter irritationen rinna av som sanden på en strand. Blir nog bäst så antar jag på flera olika plan.
 
Men om man ska ta upp fler irritationsmoment så fick vi ett med raka rör och inga besked under veckomötet. Yeah! De som var hemma och sjunka idag kommer inte bli glada kan jag garantera. Mr P och Miss A delgav oss nyheten att vi har sedan projektet börjat jobbat en hel halvtimme för lite. Plus att lunchen inte ingår i arbetstiden. Det kunde jag ha talat om redan från början då jag tyckte att det inte gick ihop. Så nu ska vi jobba från 8 till 16.30 fem dagar i veckan. De som börjar 8.30 till 16.00 får inte längre börja 8.30, nej nu ska alla börja vid 8 även om Mr P har sagt att vi egentligen ska börja vid 8.30 men att vissa började vid 8 var okay. Logiken, var finns och fanns den? Blir inte klok på det för fem öre.
Men nu släpper vi det och återgår till det som är normalliv. Behövde bara få slänga ut lite galla och gnälla av mig och det har jag gjort nu. Men det kommer bli ramaskri av dem som inte var med. Själv orkar jag inte bry mig längre, inte heller är jag förvånad.
 
Med dessa missöden och allt som hänt mellan raderna har det egentligen inte hänt så mycket. En ganska lugn och avslagen dag med få överlistade händelser. Det blev visserligen en del diskutioner om jobb och bästa platsen att bo på när man är arbetslös och chansen att få ett jobb är störst. Inte för att vi kom fram till något, fast skoj var det. Julmarknader kom upp på tal, men tror inte att det var så många som uppmärksammade det på bästa sätt.
Vid lunchtid insåg jag att jag kryddat min mat lite för kryddigt och att jag måste ta det lite lugnare med chilipepparn. Men ack så gott det var.
Publicerat: 2013-10-07 @ 19:06:31


Höst söndag

Dagen har varit en sådan där typisk vacker höst dag med sol och diverse höst saker. Helt underbart och jag har faktiskt inte fått något vettigt gjort även om jag pysslat lite om vartannat med diverse saker. Kan egentligen inte minnas vad.
Har även hunnit med att sitta lite med släktforskningen som sakta men säkert går framåt. Har äntligen fått svar av en person jag kontaktade för drykt en månad. Han ska maila över mig lite på en person som han har. Ska bli riktigt spännande och jag sitter och hoppar upp och ner i soffan. Känner mig som en femåring på julafton. Undrar hur det kan komma sig. Det är så kul, att man får lite respons och materiel att möjligtvis kunna gå vidare med.

Har även hunnit med att fixa mat för hela veckan genom storkok och genförbart tänkande med små medel. Man kan komma långt på det. Och tänka sig vad man kan göra med ett äpple och lite småplock från både kyl och frys. Ha ha! Undrar om inte både gammelmormor och farmor var i mig och tog över. Kändes nästan som det var så. Om jag bara kunde få några direkta svar från dem. Men men! Kan inte få allt eller hur?
Det får bli en tidig kväll för min del då det är en ny vecka och en ny dag imorgon. Och på något sätt är jag alltid segast på måndagsmornar. Det är förträffligt förvånande hur det kan vara och hur min kropp kan vara. Men jag ska visa de mina så kallade kollegor att denna vecka och denna måndag ska jag vara hurtbullen själv med ett stort leende på läpparna. Denna måndag ska de inte behöva skratta åt mig för att jag fortfarande ser ut som om jag sover.
Publicerat: 2013-10-06 @ 20:06:50


De tröttas triumf

Funderar på vad som gör att man stort sett kan sova bort en hel dag. Men den funderingen kan jag inte klara av utan låter den sväva fritt för att bara vara. Någon annan får svara på den funderingen eller skicka den vidare.
Idag har det verkligen inte hänt något speciellt. Har varit för trött för att göra något och haft för ont i kroppen för att orka tänka. Ibland måste man få ha sådana dagar. Det är som om min kropp triumferar över att ha vunnit ett slag som jag inte varit med om.
Publicerat: 2013-10-05 @ 21:23:11


Kanelbullens dag

Tror inte att någon har missat att det är kanelbullens dag idag. Jag har det inte och har fått höra ett flertal gånger att bullarna till fikat var de godaste bullarna de ätit på evigheter. Inte för att skryta eller så, men bullar kan jag baka med bakbundna händer och ögonbindel. Det och min suprice suprice... Men det är tacksamt att höra att det verkligen uppskattas när man anstränger sig. Mr P verkade var mycket nöjd med insatsen och jag tror att det blev mer än en bulle.

För övrigt har det inte hänt så mycket under dagen, har mest flytit runt och gaggat runt som en rultig 80 åring. Dessutom har jag varit på jakt efter nyckeln till vårt lunchrum. Den försvann spårlöst någon gång mellan onsdagen och torsdagen. Lyckligtvis har det funnits personer som kunnat öppna åt oss. Men det är irriterande att den bara förvinner. Den ligger inte i det skåp vi brukar ha den i och vi vet att vi hade den i onsdags när vi åt lunch och när E1 och C2 torkade sina byxor efter fått färg på dem efter ha suttit på en stol i ett rum där man inte ska måla.

Just nu är jag inne i en period då jag gör mycket smycken med pärlor. Vet inte varför, antagligen för att pressa mitt tålamod som tryter titt som tätt. Men idag tror jag det har hållt sig i schack relativt bra. Nu sitter jag bara hemma och förundras över hur fort den här veckan har gått. Och hur mycket av lite man har hunnit med på de fem dagar som funnits i den här veckan. Nu ska jag bara njuta av helgen och inte göra så mycket mer än bara vara.
Publicerat: 2013-10-04 @ 18:59:22


Sprakande kortslutning

Det har banne mig varit en förrvirande vecka med stora bokstäver. I måndags intalade mitt hela sinne mig att det var fredag. Vilken chock jag fick när jag insåg att det bara var måndag. Igår trodde Idag på förmiddagen har jag trott att det bara var onsdag, men under eftermiddagen har sinnet åter igen fått mig att tro att det var fredag. Ja vad kan jag säga? Gammal och senil? Kanske, vem vet? Lite sorgligt att inse det och att livet inte är mer äventyrligare än så. Men som någon sa en gång i tiden, livet blir vad man gör det till.
 
Förmiddagen rullade fram och det gick fortare än vad jag trodde. Inte för att jag gjorde så mycket. Var ganska lugnt i receptionen idag, hann med att virka några varv på mitt nya projekt som jag hållt på med i någon månad. Små bläckfiskar! Blev även överaskad då regionschefen kom knatandes in och hälsar glatt på mig som om jag suttit i receptionen i flera år. Ha ha, tji fick jag eller så. Han och Miss H1 och Miss L var så inne i en diskution att det var dubbelvikande rolgit att se dem. Under fikat blev det mer än bara fika. Lyxfika på hög nivå, Mr J hade köpt tårta som Miss H1 och Miss L bjöd på. Hur roligt som helst när de skulle förklara hur det låg till.
Vid elva tiden när tiden där nere var färdig för den här vecka blev det att skynda sig upp till plan fem för att sätta bulldegen. Vilket gick fortare än jag räknat med även att jag fick springa för många gånger för att samla ihop de saker jag glömde låna från köket under gårdagen.
 
Efter lunch och fram till jag slutade för dagen blev det till att baka bullar. En himla massa bullar blev det och alla (då menar jag alla) kikade in och suktade och sa att det verkligen luktade gott. Och den elaka damen i mig dök upp och jag sa bestämt att de fick vänta till morgondagen för att äta bullarna. Det blev även två påsar ner till damerna på kontoret. Jag frågade Miss L om de skött sig under dagen och om de skulle sköta sig under morgondagen. Fick till svar att de hade skött sig och kommer att sköta sig. Snäll som jag är fick hon de två påsarna med rykande färska bullar. Miss L utbrister "vågar du verkligen lämna dem hos mig?" Mr P var smart nog för att fota bullpåsarena på hennes skrivbord bara för att vara på den säkra sidan. Förstår inte alls vad han menar. Ha ha!
 
När jag satt på bussen hem fick jag för mig att det var bostadsmöte idag och knatade hem till far direkt då han skulel följa med på mötet. När vi kommer till den lokal där mötet ska vara insåg jag att det inte alls var något möte utan är nästa torsdag. Ack och ve för det och jag insåg att jag nu låg en vecka för i tiden. Snacka om att vara förvirrad och ha kortslutning i huvudet.
Nu sitter jag hemma och inte mycket görs. Inte mycket mer skall göras då min kropp är både stel och öm. Får skylla mig själv som ställer mig och bakar på en bak yta som var alldeles för låg för mig. Talade snabbt om det för Mr P och önskade mig ett höj och sänkbart bord. Men fick ingen respons. Det får bli en tidig kväll förhoppningsvis. Sedan är det fredag och helg för min del. Skall bli skönt, då kan man kanske få vila ut efter denna förvirrande vecka.
Publicerat: 2013-10-03 @ 21:17:59


O my good

O my good! En händelserik dag som kanske inte startade så bra. När vi tidiga personer kom och skulle gå upp till den sal vi skulle vara i insåg vi väldigt snabbt att vi inte kom in till salarna på olan 4, när vi väl kom in insåg vi en ytterligare sak. Salen vi skulle vara i var låst! Hur i hela fridens namn hur gick det till? Som de flesta kanske förstår uppstod irritation bland oss. Det tog sin lilla tid innan vi hittade Mr P som kunde öppna åt oss. K visade var vi stod och vad vi tyckte om detta.

Under eftermiddagen blev det en del tålamodsprövande och en del icke så barnvänliga ramsor. M, E1 och C hade väldigt roligt åt mig och sa åt mig att göra något annat. Men envis som jag är gav jag mig inte. Inte en tum och inte mindre än det äns. E1 fick tyvärr stå som träffpunkt när tålamodet verkligen tryte och tja...hon fick ta emot det smycke jag höll på med. Fördömda prälor och trådar som inte gör som jag vill. Men jag blev klar efter mycket om och men.

Hann även ta mig ut till Maxi efter jobbet för att handla hem en del saker. Men ack och ve att det skulle bli så tungt. Bara tur att det inte är så långt att gå hem från Maxi. Tog inte äns till mitt ynkliga jag och ringa farsgubben. Nej jag klarade det på egen hand. Ha ha!!
Nu ska jag bara vara och inte lyfta många fingrar och tår. Det ända jag har kvar är att ta fram en lunchlåda, fixa till en smörgås som jag ska ha till fikat imorgon. När jag är nere i receptionen och fikar med mina kollegor där nere får man ta med sig sitt eget fika. Men det gör inget, kan vara skönt att slippa ifrån knäckebröden. Å andra sidan får man lite insider info som man inte får annars. Alltid lika kul. När jag mötte Miss K innan jag gick frågade hon mig om jag skulle ner till receptionen något imorgon och det är faktiskt kul att höra att man är uppskattad även om man inte gör mycket. Lovade under ett svagt ögonblick att om de är snälla där nere kunde de få ner en påse bullar till fredagen. Imorgon eftermiddag blir det till att baka för min del. Det återstår att se om jag får någon hjälp när jag väl ska baka eller om jag får göra det själv. A lovade att hon kunde hjälpa till om hon inte hade något annat för sig. Skönt att höra och konstigt att bara en erbjöd sig. Fast det är klart, de flesta har lärt sig vid det här laget att hålla sig undan när jag bakar.
Publicerat: 2013-10-02 @ 18:48:22


Välkommen oktober

Jahopp, då var det oktober och första dagen av den tionde månaden är snart över. Slutkörd, ont i kroppen (även om det inte är lika mycket nu) och relativt salig av olika anledningar. Dagen har varit en bra dag även om den började med att jag försov mig. Men jag får vara glad över att jag faktiskt har fått sova.
Att solen dessutom har skinit och delat med sin närvaro gör det så mycket enklare. Inte för att jag har gjort speciellt mycket under dagen. Suttit i receptionen och pysslat lite där samt hjälpt vaktis med små saker. Förkastat en hel arme av förbanselser över hur jävliga små pärlor kan vara. Även om eftermiddagen egentligen inte har givit så mycket så har de små sakerna blivit gjorda. Vad egentligen vet jag inte, har ingen större koll på vad som görs under dagarna. Enligt Mr P har jag både glömt och begravt vad jag nu inte gör för att få saker att bli gjorda. Dessutom sprakade det till ordentligt mellan oss. Tro nu inte det värsta eller det bästa för det är inte det ni tror. När Mr P visade en utvärdering jag skulle göra fick vi båda stötar i fingrarna som satt kvar länge i fingertopparna. Iaf i mitt finger.
 
Nu sitter man och försöker att ta sig i kragen och få lite mat tillagad då ingen gör det åt mig. Ska väl inte klaga då jag ska ha lax och massa gojs till. Mumma!
Fick även reda på att den 24 november ska jag äntligen gå på seans och jag ser verkligen fram emot det. Även om det är en gruppseans med flera, vår vikarie Miss K och MA och eventuellt AS. Ska bli intressant och givande. Får bara hoppas på att det är den personen jag vill visar sig. Men är bara glad om någon visar sig över huvudtaget. Är så glad att det verkligen sker, för jag har dragit på det ett bra tag för att jag inte velat gå själv.
Publicerat: 2013-10-01 @ 18:39:24RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!