Gott Nytt år

Snart dags att bege sig hem till Elza och fira nyåret med henne och Ellie. Ska bara göra en massa små saker innan jag beger mig iväg. Helt plötsligt dyker det upp saker man ska hinna med innan man ska gå. Undrar varför?! Nåja, jag är nog inte den ända som är så här och det kanske är tur.

Passar på att önskar ett gott nytt år till er alla och så ses vi igen nästa år med nya tag och krafter. För vem vet vad som väntar på oss. Får bara hoppas på att det nya året blir bättre än vad 2012 har varit. även om det har funnits små ljusglimtar.

 

Publicerat: 2012-12-31 @ 17:25:46


Årets sista dag

Hopp! Då är det sista dagen på året. Kusligt men intressant måste jag erkänna. Snart ska man bege sig ut till centrum med Elza för att inhandla det vi ska ha ikväll. Får bara hoppas på att det blir snart vilket det är också, är lite rastlös och klättrar på väggarna. Men men...tålamod som vissa skulle ha sagt tror jag. Tålamod är ju trotts allt en dygd och det vet jag inte om jag har. Skämt å sido...
För övrigt har det inte hänt så mycket under dagen. Har mest slöat och suttit framför både dumburken och datorn. Det är som om min kropp har kylt ner sig för att vänta och spara med värmen, och lägenheten gör ju inte saken bättre även om det är mer värme nu i lägenheten än för en vecka sedan.
 
Vad som händer sedan vet man aldrig och det återstår att se helt klart. Men det är lite smått spännande, varför vet jag inte det bara är det. Mycket att göra samtidigt som det inte är så mycket just nu att göra. Rastlös och stressad på en och samma gång. Huga! Ja ja det släpper snart hoppas jag.
Publicerat: 2012-12-31 @ 13:18:39


Sega pyssel och nytt år

Segheten tar vid och kroppen säger ifrån. Det är dags att röra på sig känner jag. Tur att man har lite att pyssla med i lägenheten. Det tycks tro att jag har en stor lägenhet, men det har jag inte. En ynka men naggande go lägenhet på 45 kvadrat, men den är fylld med saker till brädden. Enligt svågern så är det väldigt mycket saker på liten plats. Det stämmer får jag nog erkänna.
 
Imorgon är det nyårsafton och hur sjutton kan det här året ha gått så fort fram? Vad har man hunnit med under året? Vad har man gjort? Många frågor som yr runt i skallen får jag säga. Nåja...får väl känna mig besegrad när det gäller detta. Får bara hoppas på att nästa år blir bättre och inte lika många motgångar som har varit det här året. Ska fira nyåret hemma hos Elza i år. Som de flesta åren. Men det ska bli trevligt och Eleonore ska även komma. Det ska bli trevligt, var länge sedan jag träffade henne.
Publicerat: 2012-12-30 @ 20:53:00


Vassen

 
Ensam, tyst och rik på erfarenhet
En hemlighet döljer sig bakom de skiftande moln
som svävar fram på den djupblå himlen
Någonstans finner stranden sin sten att prola genom
där vattnet skummas och skrattar gott
Ensam tyst och rik på erfarenhet
Där stolt står vassen och ler hemlighetsfullt
Publicerat: 2012-12-30 @ 19:47:22


Isigt värre med tröttheten själv

 
Seg och allmänt trött i kroppen även om jag inte har gjort så mycket idag ännu. Har varit över till far och hjälpt Kerstin att laga mat. Tydligen halkade hon igår och slog i axeln när de var på väg för att handla. Är bara glad över att jag själv inte har halkat ännu, men det skulle inte förvåna mig om jag gör det.
Sitter man hemma nu och vet inte riktigt vad jag ska göra. Visserligen har jag lite som jag behöver göra här hemma, men det tar LÅNG tid innan jag kommer igång och jag drar mig lite för att göra det. Funderar istället på att sätta på favoritfilmen Stolthet och Fördom och bara vara istället. Men det är en bra fråga jag får fundera på ett tag.
Publicerat: 2012-12-30 @ 14:38:49


30 års kalas

Dagen har flytit på som allt annat och som den smälta snön utanför fönstret. Men det är mer is än något annat måste det tilläggas. Halt så in i bäng dessutom, har varit nära att dratta omkull ett flertal gånger. Som tur är har jag klarat mig den här vintern än så länge. "peppar peppar ta i trä" Vintern är ju inte slut än på långa vägar även om jag vill att den ska vara slut.

Under eftermiddagen har man varit hos Elza och firat henne. Så välkommen in i "tant" åldern. Inte för att man känner sig som så ännu och än har vi väl inte riktigt blivit tant. Det var en trevlig eftermiddag och intressant får man säga. Blev att man fördrev kvällen där också. Så nu nu sitter jag här och är mer slö än den slöaste snigeln som finns i stan. Skall inte göra så mycket mer idag det kan jag lova.
Publicerat: 2012-12-29 @ 21:50:09


Isgator

Hmmm...jag vet inte! Men en sak är säker iaf och det är att det är rena rama isgatan utanför. Begavi mig till centrum för att handla hem lite nödvändigt ont och det tog betydligt mycket längre tid att gå till centrum än vanligt. I vanliga fall tar det bara max tio min men nu tog det säkerligen det dubbla. Vissa bitar fick jag ta myrsteg för att ta mig fram och vart tionde steg halkade jag till. Är bara glad över att jag inte ramlade och slog i ordentligt, det skulle se hemskt ut faktiskt. Lika lång tid tog det att ta sig hem om inte längre då jag hade saker att bära på.

Imorgon blir det att bege sig hem till Elza och fira henne. Herregud vad tiden går fort fram och det känns som det var igår vi lärde känna varandra. Men om jag ska vara ärlig och tänka efter ordentligt så var det för 17 år sedan vi lärde känna varandra. Två outkast i skolan kan man nog säga...
Publicerat: 2012-12-28 @ 20:53:19


Pyssel i egen takt

Går runt här hemma och pysslar för fullt. Det är nu jag inser att det börjar skymma utanför och undrar vart tiden har tagit vägen. Det är konstigt att så lite kan uppsluka en an så mycket att man börjar undra vad man gör och vart tiden tar vägen.
Börjar få ordning på allt nu och jag är faktiskt nöjd. Visserligen är det lite småsaker kvar att göra men det hinns det med då jag har gott om tid till att fixa det.
Nu ska jag sätta mig ner och titta på Glee maraton som går på elvan. Snacka om att man inte har så mycket att göra i livet. Men det bjuder jag på.
Publicerat: 2012-12-28 @ 15:40:11


Är med säng

Efter en lång dag med kanske lite saker gjorda sitter jag i soffan och försöker få ordning på skallen. Allt hände på en och samma gång nästan känns det som. Vid åtta tiden kom sängen och bokhyllan. Det var på tiden och fick även hjälp av far att sätta ihop både säng och bokhylla. Det tackar man för även om jag skulle fått ihop dem själv.
Så nu har man blivit med både säng och bokhylla. Vad blir det nästa steg tro? Ny soffa? Fler nya bokhyllor? Eller nya köksstolar och köksbord? Vem vet, det är bara ödet som vet det i sin hemliga lilla vrå. Får ta ett steg i taget och ta ironin i det hela som det kommer.
Nu ska jag plocka undan lite filmer och en back innan jag kan bädda sängen för att sedan krypa ner och låta John Blund ta över. Tro det eller ej men ögonen börjar faktiskt gå i kors och upp och ner. Med andra ord har herr John Blund strött strössel i ögonen på mig. Eller vad tror ni?
Publicerat: 2012-12-27 @ 21:22:25


Morgonkram

 
 
Känner att jag skulle kunna krama mina kuddar ett par timmar till, men det är dags för mig att gå upp och börja pyssla och plocka ordning här hemma innan far kommer och hämtar min gamla säg och innan den nya kommer.
Har alldeles för mycket saker i min lilla lägenhet. Men så går det väl när man hamstrar på saker som är bra att ha. Kan dock inte hjälpa det, jag har alltid varit sådan här och kommer nog alltid att vara det med.
Publicerat: 2012-12-27 @ 08:40:00


Översvämningar

Utanför är det översvämningar nu när snön smälter och inomhus sitter man och njuter av tystnaden. Eller tja...har ju dumburken på även om det inte är något speciellt på TV.
Imorgon kommer min nya säng så man kanske kan få sova någorlunda igen? Inte för att det hjälper helt men en aning. Nästa steg blir att införskaffa mig nya kuddar. Har även införskaffat mig en ny bokhylla då jag behöver en till. Har insett att jag börjar få en himla massa böcker och filmer. Men men, har man det intresset så har man.

Nej nu ska jag gå till sängen och fradga kudde då det är en dag imorgon med. Har inte hunnit och orkat plocka ordning här hemma innan budet kommer med sakerna imorgon. Så jag måste ha energi till det. Hur ska det gå och hur ska det sluta?
Publicerat: 2012-12-26 @ 22:55:51


En ny dag med språng genom IKEA

Onsdag och det känns som en evighet och inte alls som onsdag. Har precis kommit hem efter att ha varit på IKEA och köpt säng. Mycket folk och de skulle ständigt och jämt stå still och vara allmänt i vägen eller så skulle de gå så att man själv var tvung att stanna till. Inget roligt men vad kan man göra? Hur som haver så har man köpt en ny säng och den ska levereras imorgon eftermiddag/kväll. Så nu gäller det att plocka ordning och röja undan vissa saker. Suck...men det måste göras då Inga och Inge inte gör så mycket åt saken.
Publicerat: 2012-12-26 @ 12:13:10


Farmors födelsedag

 
Grattis på födelsedagen farmor.
Vart du än befinner dig, jag saknar dig massor!
Publicerat: 2012-12-25 @ 09:30:00


Julaftonskvällen

Sitter proppmätt i soffan och bara jäser mer eller mindre. Har varit hemma någon timme nu efter att ha tillbringat julafton hemma hos mor och styvfar. Vi var även över ett par timmar hos mormor. Hon skötte sig väl även om det berodde mest på att hon inte mådde så bra. Den gamla tanten börjar sega av lite och hon var däven. Lite mer däven än vad hon brukar vara.
Ja ja...nu är jag hemma i min tysta vrå och låter mig själv sjunka in i en form av daval. Det är faktiskt mycket trevligt att vara i denna dvala dagar som denna när man har varit i farten, ätit så att det sprutar ut ur öronen. Ja ni vet nog vad jag menar.

Imorgon blir det att gå hem till far igen som sagt och äta vanlig mat, umgås och fira lite jul med syster och barnen. Ser fram emot det och jag hoppas att barnen gillar julklapparna de får. Men det brukar de ju göra så jag behöver nog inte oroa mig.
Nej nu ska jag sjunka in i pyamasen och antagligen krypa ner i sängen då jag är tröttare än tröttast.
Publicerat: 2012-12-24 @ 21:20:58


God Jul

Gott folk god jul på er alla. Sitter och försöker varva ner innan jag ska åka hem till mor och styvfar för att fira jul med dem och syster yster. Det var några år sedan sist jag var hos dem julafton. Två eller tre siso där skulle jag tro. Igår var jag hos far och styvmor och firade jul och spelade bingolotto. Vann en ny bingolott, vad förvånad jag blir eller inte alls. Ja ja...men det var skönt att få komma hem igen kan jag lova.

Nej dags att gå vidare och klä på sig. Kan inte sitta i morgonrocken hela dagen. Ska vara hos mor vid elva så det är nog dags att lägga på ett kol. Snart kommer far för att köra mig till mor så slipper jag ta bussen. Skönt! Imorgon ska jag hem till far igen och då kommer syster med barn för att fira jul med dem. Då blir det vanlig hederlig vardagsmat igen. Två dagar med julmat räcker gott o väl åt mig kan jag tala om. Är redan trött på julmaten även om det är gott.

Publicerat: 2012-12-24 @ 09:35:00


Stora steg mot bättre vägar

Söndag igen och jag har inte gjort så mycket med dagen. Har slagit in de sista julklapparna som inte blivit inslagna ännu. Har även tänt sista ljuset innan julen kommer med stormsteg.
Ska snart hem till far och Kerstin för att ha en mini jul med dem, faster och Therése och svågern. Plus en uppesittarkväll som kommer kännas så seg. Får bara hoppas att man vinner något, vilket jag inte tror.

Vaknade till vid fem imorse och trodde att jag hade försovit mig, kanske berodde det på att jag drömde om hönorna inatt. Huga huga! Men det var en intressant trömm måste sägas. Men jag kom på mig själv och kunde somna om med gott samvete. Kommer säkerligen vakna med ett ryck imorgon och tro att jag måste iväg till jobbet. Ska bli skönt at få sova ut ett par dagar eller ska jag säga veckor???
Publicerat: 2012-12-23 @ 13:46:44


Stök och bök med herr dammsugare

Idag har det varit en stök och bökdag i ordets hela betydelse. Ändå har jag inte förgott mig med att stöka och böka färdigt. Det är antagligen bekvämligheten i mig som kommer fram. Men men, har ju inte städmaffian här som kontrollerar allt jag gör och inte gör.
Men jag behöver inte gå fram genom gångar som vissa andra som fått göra och snart kommer att göra igen. Känner de personerna allt för väl att det kommer bli så igen.

Har suttit och tittat på Grinchen och insåg just att jag är hungrig...kanske dags att fixa mig något att äta??? Ha ha snacka om att man förlorar sig i saker när man glömmer bort att äta. Ja ja tur att man vet vad man ska äta och att allt finns hemma. Annars skulle jag nog haft problem...nåja det finns alltid utvägar till saker och ting.
Publicerat: 2012-12-22 @ 19:08:25


Julkänsla

God morgon....vaknade tidigt men känner att jag ska gå och knyta mig ett par timmar till. Trött i själen men det är inget nytt. Ha ha! Gamla kärringen där eller hur?
Insåg för två minuter sedan eller något att det bara är två dagar kvar, men jag har ännu inte fått någon julkänsla. Suck...får sätta på julskivan när jag städar senare idag. För nu ska jag göra sista touchen inför julen. Först då lär vi märka om jag får julkänslan eller inte.
 
Publicerat: 2012-12-22 @ 05:50:00


Leende guldbruna ögon

Sitter och filosoferar i soffan om jag ska gå och lägga mig eller om jag ska försöka göra lite nytta innan jag går och lägger mig. Det är inte enkelt då jag inte kan bestämma mig. Dels är jag väldigt trött och behöver antagligen gå och sova. Dels känner jag att jag behöver göra lite här hemma så att jag inte har allt imorgon. Men jag kan inte bestämma mig. Å andra sidan om jag fortsätter att vara vaken så kommer jag bara fortsätta att älta de tankar jag har i skallen. Varför måste saker och ting vara så komplicerade och varför måste livet vara så svårt? Inte för att jag egentligen vill ha svar på frågorna. Men de rullar runt bakom mina bruna.

Ja ja, får väl vara glad över att jag har några dagars uppehåll så att jag kan ta igen mig. Inte för att jag ska sitta hemma och rulla tummarna, har ju en del att göra trotts allt. Börjar inte jobba igen förrän den 7 januari nästa år så...Men jag ältar och det är inte bra eller roligt. Överanalyserar saker och ting. Framförallt vissa små händelser som hänt under veckan.
Tack snälla Eva för att du puffade till mig och gav vissa ord till känslorna. Ska blicka framåt och låta det vara. Det är bäst så tror jag!
Publicerat: 2012-12-21 @ 21:42:28


Yviga dag konstiga dag

Dagen lev inte så lång och det var skönt det. Slutade straxt efter lunch idag efter vi varit till hemslöjden och sökt efter insperation. Vilket vi faktiskt fick när vi gick runt där och tittade på alla fina saker de har gjort. Om man ändå vore så duktig.

Även idag hade vi en julig fika då det blev lite över från julbrunchen igår. Alltid lika mysigt och vi var ju inte så många idag heller. Under fikats gång kom jag med en mängd olika svar på tal som fick dem alla att skratta så de storknade. Tur att man kan bjuda på sig själv och att man kan roa andra.
Dagen har känts konstig på ett nervöst sätt. Svårt att förklara och jag har varit extra orolig i själen. Det beror ju på olika saker känns det som. Det har känts som om jag har gått och tittat mig över axeln hela tiden. Ha ha!

Har egentligen inte gjort så mycket idag förutom att grubbla lite och övertänka lite. Men det är ju inget nytt när det gäller mig. Fick även massage idag av MA och det var verkligen skönt och jag behövde det. Tydligen var jag väldigt spänd vid skulderbladen. Inte så konstigt om jag säger så.
MA och jag hade ett förtroende prat imorse om livet stora gåtor och det var både givande och upplyftande på samma gång. Även om vi är en sammansatt grupp så är det bara några av dem jag verkligen kan prata allvar med och vet att det stannar mellan oss. Det kan bli mycket intressant när vi väl kommer igång.

När dagen väl var slut, gick jag runt på stan ett tag med E och hjälpte henne att komma ihåg vad hon skulle göra. Ha ha, var tydligen hennes personliga minne. När vi väl skildes åt så gick jag in på Kapphal och hittade en ny tunnika/T-shirt och ett par leggins. Men jag gav upp efter det och åkte hem eftersom det var så mycket folk på stan. Tycker inte alls om när det är så mycket folk. Det är bara för stressande, framförallt nu vid den här tiden på året.
Publicerat: 2012-12-21 @ 16:33:29


Falsksång och julbrunch

 
Torsdag och en underligare dag har det nog inte varit på länge. Och det har varit många underliga dagar. Ilband är det svårt att inse att det är ett galet gäng jag umgås med varje dag samtidigt som det är svårt att inse att jag för en gång skull kan passa in på en missanpassad plats. Som jag säger, det är torsdag och underligt värre.
Det har delats en massa skratt, applåder och småbusiga rackartyg om vartannat. Det är svårt att förklara, det är nästan att man måste vara med. Det är en underbar skara som vet vart de ska trycka för att få fram allt det här och det är utan att man behöver anstränga sig för att vara rolig eller få en oväntad applåd.
 
Idag hade vi vår julbrunch med hemmagjord risgrynsgröt, skink och laxsmörgåsar, glögg, julmust och pepparkakor. Får heller inte glömma julmusik och trevligt sällskap. Men det är inte varje dag man äter en julbrunch i en atelje där det luktar målafärg och terpentin. Men både trevligt och mysigt hade vi det. När vi förberedde allt så stod K, A och jag själv och sjöng olika julsånger för fulla muggar och vaktmästare TB måste ha trott att vi nallat lite väl mycket från flaskan. Han frågade oss om det inte var dags att lägga undan flaskan. Ha ha!!! Om det var så väl och det lät kanske inte så vacker alla gånger. Men vi är ett gäng som sjunger hellre än bra.
Det var en stund när vi sjöng som Mr P kom in och tittade på oss som om vi har släpat katten bakofram. När han inte gjorde det så försökte han att sjunga med så gott han kunde. Vi måste ha varit en rolig liten skara där vi stod vid spisen och sjöng samtidigt som vi värmde upp gröten.
 
Läste även upp min lilla berättelse och alla var duktiga nog att gissa rätt på vem det var historien handlade om. Alla satt tysta och lyssnade som små femåringar som väntar på att jultomten ska komma. Vi gav även Mr P och A varsin julblomma. Eller rättare sagt, Mr P fick en orkidée (brudslöja) och A fick två julstjärnor. Båda blev mycket glada och vilka kramar jag fick när jag lämnade fram blommorna. MA hojtade högt när jag fick en kram av Mr P och alla hejade på. Kändes lite galet och givetvis var jag tvungen att komma in i mitt så kallade "klimakterie" som mina kära kollegor döpt om det till.
 
Under eftermiddagen hände det inte så mycket, satt mest och pratade strunt, plockade undan efter brunchen och diskade. Vi alla gick hem lite tidigare som tack för en trevlig julbrunch och det var ingen som tackade nej till. Nu återstår det bara en dag till sedan är det lite julledighet som gäller.
 
Publicerat: 2012-12-20 @ 17:31:38


Griljering som jobbar på egen hand

Var ska jag börja? Dagen har varit allt annat än normal för min del och det är svårt att förklara. Har egentligen inte gjort så mycket över huvudtaget idag. Blev klar med en skrivuppgift som skall läsas upp imorgon, då ska de andra gissa vem det jag skrivit om. En lite berättelse basserad på frågor jag ställde till personen i fråga.
Under förmiddagen gick MA, R, Mr P och jag iväg för att handla in lite saker till vår julbrunch som vi ska ha imorgon. Vilket var riktigt roligt om jag ska vara ärlig och jag fick ytterligare en mamma. Ha ha! Nu har jag två mammor och en mormor på jobbet. Hur många har det?
 
När vi väl kom tillbaka tyckte A och K att jag så allt för pirlimarisk ut och att jag säkerligen hittat på något "bus" Men de trodde tydligen inte på mig när jag förklarade att handlingen gick bra och att ingen hände. Hur som helst så fick de för sig två eller tre saker men det bjuder jag på. A utstakade även min framtid, jag skulle få mellan 5 och 10 barn. K tyckte att jag lika gärna kunde få 12 barn så att jag har ett helt fotbollslag.
Hysteriskt roligt och klimakteriet dök upp ett par gånger.
Fick även ställa mig och fixa till skinkan och griljering då Mr P och Ma inte hade tänkt göra det utan skiva upp skinkan som den var. Men jag och några till protesterade vilt. Det slutade med att jag fick göra det. De tyckte även att jag skulle dra nytta av min utbildning från gymnasiet. Tack för det sa jag och meddelade glatt att jag inte sysslat med det på 10 år eller så.
 
Nu sitter man hemma och pustar ut. Det blev en himla mycket som hände under dagen även om det inte hände så mycket. Imorgon blir det att ha julbrunch med jobbet och vem vet vad som kommer att ske under dagen. Ska försöka att avsluta en del innan jul så att jag inte har så mycket efter jul sedan. Måste även komma ihåg att maila till min handläggare på af och se så att jag får förlängt på Medborgarskolan. Har blivit lovad förlängt men man vet aldrig när det gäller af har jag märkt.
 
 
Publicerat: 2012-12-19 @ 20:32:26


Storhetsvansinne

En intressant och upplysande dag som börjar medett surmulet humör. Trött ihågen ger jag mig iväg och möts av att bussen blåser förbi mig. Jippi! Eller inte! Tydligen så syns det på vilket humör jag är på genom mitt hår. Hum...undrar hur det kommer sig? Och jag vet inte om jag vill veta det heller.

Men det surmulna humöret försvinner ganska fort när jag kliver in genom dörren. Det blev mycket av goda skratt och småpikar som vanligt. Efter förmiddagsfikat påbörjade vi vår julstädning. Måste erkänna att det var en hel del förvirrade miner och kackel innan jag och E tog tag i tyglarna och styrde upp det hela. Åter igen fick jag höra att jag var bossigare än bossigare. Tydligen så klarade jag inte av att bli 30 och det påpekade de ett flertal gånger. Sprang runt och bossade och letade febrilt efter en dammsugare så att vi kunde dammsuga av golvena i förråden. Efter mycket om och men så kom TB upp med en dammsugare.

Under eftermiddagen satt jag och tryckte ut en del ettiketter som säger var allt står och vad som er var. Måste nog erkänna att jag blev lite väl till mig där ett tag och alla hade riktigt roligt åt mig. Men efter en stund så blev de tvungna att ta den ifrån mig. Jag fick tydligen storhetsvansinne. Förstår inte vad de menar, eller jo egentligen. Men vad tusan, något roligt måste man ju ha i livet.
Publicerat: 2012-12-18 @ 18:45:01


Lever som en tuss med gräs

 
Tiden går fort fram och jag vet knappt varför. Vad gör man om dagarna? Vad har man hunnit med? Osv osv osv...
Livet är som en tuss med gräs, det växer och växer sedan blir det höst och vinter efter det får man börja om igen. Otroligt men sant eller hur? Möjligheterna finns att man kommer att bli ett träd eller annan växt i nästa liv.
 
Sitter och kvällsfilosoferar och vet inte vad eller hur jag kommer fram till något...Ha ha! Så typiskt mig eller något i den stilen? Borde antagligen gå och lägga mig så att jag orkar med morgondagen.
Publicerat: 2012-12-17 @ 21:21:00


Degrerad till huvudlös

Underlig dag, kort dag, tråkig dag! Allt i ett med ett huvud som inte alls har varit med. Det är ett under att huvudet fortfarande sitter kvar där det ska sitta. Större delen av dagen har det känts som om jag var huvudlös. Skum känsla, men ack så välkänd.
Inget känns just nu som det vore en vanlig måndag, att det snart är jul. Kanske för att jag fortfarande inte riktigt har funnit min julkänsla eller att snön är på väg att försvinna. Inte för att det gör mig så mycket. Men ändå, det ger en ljusare känsla.

Dags att släppa taget och låta allt rinna av mina axlar. Imorgon är en ny dag med nya möjligheter. Och jag känner att jag behöver komma bort. Även om det bara är för siså där åtta timmar. Ha ha!!
Publicerat: 2012-12-17 @ 18:02:39


Ordinär söndag

Snöblask och småbitande kyla som inte alls är kall så att man känner det i märgen. Den här söndagen har varit som om det vore en söndag att räkna med. Har verkligen inte gjort mycket idag. Nej har mest suttit och försökt slappna av och koppla bort den stress jag får varje år innan jul. Jag borde inte stressa så här då jag har allt fixat redan. Men det gör jag och det är inget att göra åt.

Har varit hemma hos far och ätit och sedan varit hos faster och spelat bingolotto. Som vanligt vann man inget, men jag förväntar mig inget annat heller. Bara kul att komma hemifrån ett tag. Det är ju trotts allt tredje advent om det är någon som orkar bry sig.

Imorgon blir det till att åka till jobbet. Skönt att min "sjukdom" har försvunnit även om jag fortfarande är trött i kroppen. Så något har jag nog kvar, men det får stanna där det är. Har bara den här veckan kvar på jobbet sedan är det jul och nyår. Kan vara skönt med några dagars ledigt. Eller ja du fattar vad jag menar....
Publicerat: 2012-12-16 @ 20:51:22


Klappjakten

Trött i hågen och matt i kroppen efter dagens jakt på julklappar. Har sprungit runt som en galning i ett överbefolkat Ikano och försökt att hitta det jag skulle klöpa. Men nu kan jag med lätta axlar säga att jag har införskaffat alla julklappar. Just nu kan jag inte komma på att jag har glömt något, men det märks väl när jag väl börjar närma mig jul och när alla julklappar är inslagna.
Har även hittat Elzas present, men det var lätt då jag visste redan innan vad jag på ett ungefär skulle köpa till henne. Men det är svårt att slå presenten jag fick av henne. Men det är ju tanken som ränkas eller hur?
Nu gäller det bara att slå in allt, det är tur att jag köpte hem extra mycket julklapps papper. Ha ha!! Enligt tomten har alla tydligen varit snälla i år. Frågan är bara om jag har varit snäll i år. Ha ha!! Nu får vi bara hoppas på att tejpen räcker för nu ska det slås in!
Publicerat: 2012-12-15 @ 18:39:38


Riga bilder i brist på annat

 
I brist på fantasi lägger jag upp lite bilder från Riga. Lite vintriga Riga bilder. Vad mer kan man begära när man inte är som man brukar vara en fredagskväll?
Publicerat: 2012-12-14 @ 18:34:00


Hemmavid

Ännu en dag då man har varit hemma. Suck inget roligt, men det är något jag har gått och väntat på hela hösten. Min höstförkylning har kommit även om det inte riktigt är någon förskylning. Har haft feber idag med en molntung huvudvärk som har legat dovt bakom ögonen. Känner mig visserligen lite piggare nu, men jag tar inte ut något i förskott. Får bara hoppas att det är något tillfälligt. Är visserligen glad över att detta kom nu i slutet av veckan istället för början av veckan.

Sitter nu i min iskalla lägenhet och undrar vart allt är på väg. På termostaten visar det att det är 20 grader varmt inne i lägenheten. Men jag är inte så säker på det då det ständigt och jämt kallt. Alla fönster, dörrar och vädringsfönster är stängda ändå är det lika kallt som om jag vore nere i källaren och mitt förråd. Det är för tusan varmare i trappuppgången. Borde kanske höra av mig till Willhem, men jag vet hur otroligt sega och tröga i starten de är. Vill inte vänta i fem år utan att det händer något. Då går jag hellre med detta.
Publicerat: 2012-12-14 @ 17:21:28


Huga huga med migrän

Huga huga och åter huga!
 
Har varit hemma idag med migrän och värkande handleder. Inget vidare och det är sådan här stunder man önskar att man kan försvinna bort för en längre period. Men det skulle antagligen inte fungera ändå. Så det är bara att bita i det sura äpplet och härda ut. Hur som haver är det bättre nu, iaf med huvudet. Handlederna däremot är lika irriterande som de var imorse. Det är att smörja in dem med voltaren gel och leta reda på värktabbletterna.
 
För övrigt har det inte hänt så mycket under dagen. Tack vare att jag inte haft någon ork så har inget hänt. Men jag tog mig ut en sväng nu under kvällen och fick lite frisk och väldigt kall luft. Det är bara - 17 grader, inget att klaga över eller? Men kallt var det iaf. Tog mig en tripp til Pressbyrån och köpte snus. Passade även på att prata av mig lite med D. Det är inte många själar jag har pratat med idag så det var skönt att få prata med någon.
 
Blir snart sängen för min del om jag ska orka av morgondagen. Dessutom är jag lite besviken då teatern igår var inte så bra som jag trott att den var. Visst den var bra, men den kunde ha varit bättre. Stötte på Janne och Lisbeth på teatern och passade på att prata lite med dem igår. Ja ja nu ska jag släppa taget om datorn och låta min kära TV svepa bort med mig innan jag går och lägger mig.
Publicerat: 2012-12-13 @ 20:34:36


Julsånger och teater

Dagen har varit lugn och effektiv. Har egentligen inte gjort så mycket. Har mest sprungit runt och varit mer eller mindre rasltös. Kanske berodde det på att all energi gick åt igår när vi bakade. Hann iaf sticka klart en mössa och påbörja en vante. Inte illa för att vara mig. Har även hunnit göra ett gratulationskort åt MA då hon har fyllt 60.
Har även sjungit julsånger och lyssnat på Werner och Werner. Inget kan slå dem helt klart! Julen börjar närma sig och Mr P påpekade för mig vid fikat att det bara var 12 dagar kvar. Inte för att jag behövde veta det utan för att jag var tydligen allt för optimistisk....undrar varför.

Ska snart bege mig hemifrån igen. Har precis kommit hem och får knappt vara hemma en timme innan jag ska iväg igen. Ska på teater idag och se Kärleksbrev. Hoppas bara att den är bra och att man får sig några goda skratt. Men det återstår att se helt enkelt. Samtidigt är det skönt att få komma iväg på något istället för att sitta hemma och uggla...
Publicerat: 2012-12-12 @ 17:16:00


Julstök

Sitter och pysslar lite och njuter av att sitta i tystnaden i min lilla lägenhet. Håller på med lite julstök och sjunger lite julsånger. Inte vackert ska kanske tilläggas men det är bara jag själv och dammråttorna som hör mig. Har hittat de flesta julklapparna redan och nu ska jag slå in dem. Undrar bara om pappret kommer att räcka eller om jag måste införskaffa lite mer i veckan.
Det skadar aldrig att vara ute i god tid med att köpa julklapparna. Har dock som sagt några kvar att köpa, men det ska jag göra i veckan eller i helgen. Det återstår att se då jag inte vet hur orken kommer att vara.
Publicerat: 2012-12-11 @ 20:35:00


Full rulle med the boss

Äntligen säger jag bara. Gud så skönt det är att få vara hemma nu känner jag. Är mycket trött efter en hel del saker som har gjorts under dagen. Det har varit en dag fylld med upptåg, ny lärdom och annat gott och blandat. Med andra ord har dagen varit fylld från morgon till kväll.

Fram till förmiddagsfikat blev det lite stickat, och "rackartyg" och efter fikat och fram till lunch blev det glasfusing. Det var inte det lättaste direkt, men jag fick ihop lite iaf även om jag hade tungan utanför munnen större delen av tiden.

Efter lunch blev det till att baka lussekatter för hela slanten. Jag gick upp lite tidigare för att börja göra degen, vilket egentligen ska vara degarna. Vi skulle baka på tre liter och jag fick ställa mig och göra allt för hand. Glömde nämligen kolla upp om det fanns någon hushållsassistent som man kunde låna. Nåja, jag föredrar faktiskt att göra degar för hand. Fråga mig inte varför för det vet jag själv inte. H kom upp lite senare och gjorde sista degen.
Sedan var det bara att vänta på att de skulle jäsa klart och därefter börja baka. Från början var det bara H och jag som skulle baka, men vi fick med oss E och K som våra "slavar". Men de steg i rang ganska fort och helt plötsligt var vi åtta pers som skulle baka. Jag själv, H och K stod och bakade ut degarna (mot slutet var även S med och bakade ut) Medan A, E och Mr P fick hålla koll på att lussekatterna jäste. Sedan pensla dem och sätta dit russin och köra in dem i ugnen.

Lika snabbt som det var sagt blev jag tydligen bossen och blev jämförd med Gordon Ramsey. Det tog jag som ett komplimang dock. Jag bossade runt och körde verkligen med alla där jag stog och bakade ut lussekatter. När degen väl tog slut gick vi runt och hjälpte de andra. Jag bossade runt, höll koll på ugnarna och tog ut de färdiga lussekatterna. Jag fick chansen att bossa runt även med bossen him self. Det är inte varje dag man gör det och ja jag njöt verkligen. Under tiden vi höll på hade vi även musik på och Mr P tyckte tydligen att jag har en konstig musiksmak. Konstigt!
Publicerat: 2012-12-11 @ 18:26:56


Redovisande komentarer

Dagen har varit underlig och mycket rolig. Det första man hör när man kommer är att man kommer är att man ser bakfull ut. Tack för den skopan...ha ha...visserligen var jag trött och seg efter helgen, men ändå. Och ja jag glömde bort att fixa håret. Men men....jag låter det vara för den här gången. Ha ha!!!
 
För övrigt har det inte direkt hänt något under dagen. Fick sitta och redogöra för alla vad jag gjort osv. Jag fick även visa bilderna och det var mycket uppskattat och många "ååh" och "vad avis jag är". Mr P fick även sin present idag och tydligen blev även den uppskattad. Nu hänger den tydligen på en hedersvärd plats på hans kontor. Då jag inte inte hittade något/någon lätt-metall så fick det bli en älg i någon form av metall som kunde sprattla med armar och ben. På magen stod det Lettland på.
 
För övrigt? Inget har hänt alls, förutom att telefonen har gått varmt idag och jag förstår inte vad min telefon har gjort för att folk ska ringa stup i kvarten. Inte för att det var några roliga samtal, bara försäljare som ville kränga saker till mig. Suckar! Även mitt elbolag ringde och jag kan inte direkt påstå att de har koll på saker och ting. Trotts att jag redan är kund hos dem i fyra månader verkar de inte ha koll på det.
 
Lägger in lite fler bilder från Riga resan...de lär dyka upp bilder allt eftersom...
 
 
 
 
Publicerat: 2012-12-10 @ 19:13:20


Lite bilder från Riga

Publicerat: 2012-12-09 @ 22:15:55


Riga resan

Var inne i Riga (gamla stan) i fem timmar och jag blev guidad runt. Jag lärde mig hen hel del om allt och inget. Det var en hel del och jag har inte riktigt hunnit smälta allt ännu. VI hann som sagt med en hel del och sprang runt som galningar eller något. Hann köpa en del julklappar och annat smått och gott.

Vädret hade vi även tur med när vi var där. När vi gick av båten så var det lite grådaskigt, men solen kom fram efter ett tag och dagen var riktigt härlig. Visst det blåste lite grann och det var -5 grader ungefär, men det gjorde inget då vi var i rörelse hela tiden.

Hittade även en liten sak till Mr P som jag ska ge imorgon efter att han tyckte att jag skulle hitta något med Lätt-metal efter att jag frågade om det var något specifikt lettiskt hantverk de andra var intresserade av. Det är svårt att förklara men roligt var det. Eller hur Elza?

Vad mer ska jag säga? Kommer inte på något mer just nu. Lägger upp lite bilder som säger mer än mina ord. Jag lägger kanske inte upp alla bilder på en gång.

De tre bröderna

 
               
 
Svenskporten
 

 

 

 
Publicerat: 2012-12-09 @ 21:59:44


Bild yra i min frånvaro

 
 
Publicerat: 2012-12-08 @ 16:32:00


Resande fot

Snart bär det av till Riga. Allt är färdigt och klart, tror inte att jag har glömt något iaf. Allt är nerpackat, passet redo i väskan, kameran redo i sitt fodral. Pengar...ect ect.
Snart dags att gå till bussen och möta upp Elza. Får bara hoppas på att jag inte kommer ut försent...ha ha skulle vara så typiskt mig. När vi väl har kommit iväg får nog Elza sätta koppel på mig så att jag inte går vilse och kommer bort mig totalt.
Publicerat: 2012-12-07 @ 10:06:00


Brunnby besök och packning

Dagen har varit mer eller mindre mycket bra och fylld med glada skratt och provsmakning. Idag åkte vi till Brunnby Musteri, gårdsbutik och julmarknad. Det blev en heldag och det känns nu i fötterna. Det var en upplevelse i sig och alla hönorna verkade nöjda med att vara där. Inklusive vår egen tupp.
Jag fick även en ny mamma och en ny mormor...Vi åkte på familjebiljetter på bussen och Mr P delade ut mammor till oss som var "yngre" i gruppen. Min nua mormor blev en bonus då jag råkade säga mormor till K. Alla fick ett gott skratt.

Springer även runt och packar väskan. Även om det inte är så mycket som jag ska ha med mig så springer jag runt som en virrig och förvirrad höna. Så jag låter mig själv ta en paus i packandet och surfar runt i cyberrymden. Imorgon blir det av till Riga med Elza och jag ser verkligen fram emot det. Får bara hoppas att Östersjön är lugnet själv och att båten inte behöver gunga allt för mycket. :-) Återkommer igen på söndag och kanske om jag orkar lägger jag upp lite bilder.
Publicerat: 2012-12-06 @ 17:42:45


Snöyra och frusen näsa i vintermörkret

Hemkommen och frusen om näsan. Inte för att jag har frusit i den bemärkelsen, men näsan fick nog ta emot några slag av den bitande blåsten och alla fallande snöflingor. Suck inget roligt alls med snö känner jag. Det räcker med snö och hoppas att det slutar att snöa snart. Vill inte behöva pulsa mig fram mer än vad jag har gjort idag. De stackars plogfolket har haft mycket att göra idag och ännu är inte alla vägar plogade än. Tycker även synd om alla busschauförer som inte kan hjälpa att vädret gör så att de blir sena och att bussarna går sönder.
Idag tog det 1 timme och 30 minuter att komma hem när det i vanliga fall tar max 30 minuter att komma hem. Det tog även sin lilla tid att ta sig till jobbet imorse. Men ska inte klaga för mycket för jag vet att busschauförerna inte kan göra så mycket åt det.
 
Dagen har för övrigt varit lugn och stillsam förutom att Mr P, A och A har retat gallfeber på mig och vi har munhuggits stort sätt hela dagen med varandra. Vi måste se roliga ut för ett otränat öga. De som kommer utifrån måste tro att vi är spritt språngande galna och ständigt i luven på varandra. Men så är det inte alls, det är vårat sätt och på något sätt måste vi ju roa oss på. Från ena stunden var jag lastgammal till att vara en liten barnrumpa. Konstigt egentligen då A som sa det bara är fyra år äldre och det är inte så mycket idag.
Har varit iväg och växlat in lite pengar till lördag så att jag kan köpa något i Riga. Ser verkligen fram emot det och det ska bli roligt. Mina kära kamrater är smått avis på mig och tycker att jag ska packa ner dem i resväskan.
 
Imorgon blir det av till jobbet igen och vi är några som kommer att åka till Brunnby och besöka julmarknaden. Kommer bli roligt och vi får bara hoppas att det inte är för kallt. Tydligen ska det visserligen vara inomhus om D förstått annonsen rätt. Vi är inte alla som åker men vi är iaf några som ska göra Brunnby osäkert!
Publicerat: 2012-12-05 @ 17:50:32


Domino effekten

Dagen har varit underlig och oerhört roande på en och samma gång. Vaknade och ville inte alls gå upp och åka iväg till jobbet. Vet inte hur många gånger jag tryckte på snooze knappen. Men det var det värt tycker jag då jag kom iväg mycket piggare. Inte för att jag var pigg, men piggare iaf.
När jag väl kom på bussen var den smockfull och vi var som packade sillar. När vi väl (efter mycket om och men) var nästintill framme vid trädgårdstorget satte domino effekten igång. Det började med att en kvinna halkade på golvet och föll omkull, efter det var det som om någon hade dragit i snöret för varje person som klev på efter den här kvinnan föll omkull och alla låg i en ända hög. Visserligen var det obehagligt och läskigt men samtidigt var det hysteriskt roligt. Det såg roligt ut samtidigt som man for upp för att hjälpa dem upp.
När jag väl kom fram kändes det som om tiden stannade till och jag vet inte vad som gjordes eller inte gjordes. Satt ett bra tag och försökte foga på min mossaikram jag håller på med. Mycket pill och mycket spill. Efter mycket om och men blev framkanten klar och jag vet inte vad jag ska tycka eller tänka ännu om det. Syster kom förbi en sväng och det blev nyfikna blickar. Syster fick även berätta historien om hur vilken badkruka jag är. Det blev en del skratt. Mr P verkade genast bli pigg och allert när vi kom förbi. Hmmm....:-) Efteråt fick jag sitta och förklara historien igen och besvara en massa frågor. Ha ha! Konstigt eller inte alls.
Eftermiddagen for fram och tog slut. Vet i tusan vad jag gjorde under eftermiddagen, tydligen något enligt damerna.
Nu har en fixar gubbe kommit för att byta några kranar och slangar...intressant och jag vet inte vad jag tycker. De skulle ha kommit vid fem från början men får väl vara glad att han komm överhuvudtaget. Huga huga...han bara komma en och påbörja arbetet så kommer två till och fixar till allt. De kollade även över dasset och jag ska tydligen få en ny toalett då min inte höll måttet. Ha ha då är Willhem effektiva och snabba med gott om personal när man har tre herrar i en litet lägenhet. Så om ett par veckor kommer den nya toaletten så det återstår att se helt enkelt.
Publicerat: 2012-12-04 @ 17:39:00


Tidiga morgon

Tidiga morgon och solen stiger
där vårljuset sprider sin gåva
I väntan på solnedgång
får dagen bjuda på sin sång
Hästen lugnt i spiltan står
och sover med halm och ljung i vrån
En ny dag är kommen oss åter
för en födelsdag skall firas
När sysslorna blir för många inser
husmor hur formfulländad dagen är
Utanför ligger snö på gran och barr
sakta sina droppar tappar
Kyrkklockan klingar sitt stilla klang
där ett bröllop snart ska stunda
Blivande hustru i flickrummet står
förväntan växer med timman
Publicerat: 2012-12-04 @ 11:23:00


Kalla dagar

Den kalla dagen är snart över och byts till en annan kall dag. Får bara hoppas att det inte älr lika kallt imorgon. Men jag får nog inte som jag vill ändå. Brukar vara så! Men jag ska inte klaga, dagen har varit bra trotts ett och annat blodtrycksfall under dagen. Det är tur att man har sådana trevliga och hjälpsamma arbetskamrater som håller koll på en an. Men blodtrycksfall är inget nytt och jag är van vid det.
 
Har tydligen blivit Mr P:s personliga almenacka också som ska komma ihåg vad han ska informera oss om imorgon. Det är bara tur att det finns en påminnelsefunktion i telefonen annars skulle jag glömma det jag också.
Skratten har varit många och den dagliga bibeln har lästs idag och vi fick oss några glada skratt. Kan behövas kan jag tillägga när af strular och bråkar med oss.
 
Lyckades även få tag min handläggare på af efter tre mail på tre veckor. Skickade ett mail imorse och ville att han skulle svara så fort som möjligt. Men under eftermiddagen tröttnade jag och ringde honom istället. Tydligen hade han inte svarat på mina mail då han inte visste hur han skulle besvara mina frågor. Men det löste sig iaf efter en stunds dividerande och velande fram och tillbaka. Nu väntar jag bara på att han ska maila mig det vi bestämde också. Det återstår att se helt klart.
 
Publicerat: 2012-12-03 @ 19:16:18


Blomman

Blomma står ståtlig på gröna ängar
bakom havets hårda vindar viner segel
När resan är över finner drömmaren Japan
på stranden ligger ensam man under stjärnans glans
där finner lugten sin ro och vilar mot träd
 
Publicerat: 2012-12-03 @ 11:05:00


Vakna

Dags att vakna gott folk. Det är dags att göra morgon. Själv har jag varit vaken nästan samtidigt som tuppen. Huga huga! Hur trött kommer jag vara ikväll tro? Kallt är det ute också och inget roligt. Bäst att bylta på sig med andra ord.
Publicerat: 2012-12-03 @ 06:01:00


Söndags yra

Dagen har gått så otroligt fort. Hela helgen har gått fort som om dagarna har hoppat över varandra. Vet inte vad jag har gjort egentligen idag. Har inte hunnit med det sista pyntet idag alls. Får ta det imorgon istället. Om jag orkar vill säga...ha ha!
Har varit hemma hos far och ätit mat, sedan åkte vi till faster och spelade bingolotto. Ikväll vann jag men ingen höjdarvinst dock. En ny bingolott dock, så nästa gång jag spelar blir det kanske en höjdarvinst. Inte för att jag tror det men man får väl hoppas.
Imorgon börjar en ny dag och ny vecka. Ska bli intressant vad veckan har att erbjuda. Ser fram emot fredag och jag längtar så! Nej nu ska jag göra kväller även om jag inte är riktigt trött ännu. Mer sliten faktiskt och varför vet jag inte.
Publicerat: 2012-12-02 @ 20:42:14


Adventsmarknad

Nu ger jag det ett försök igen...bloggen vill gäran bråka med mig och det är tredje gången jag får skriva in vad jag har gjort under dagen. Men det hör väl till när man inte är teknisk lagd. Men nu ger vi det ett försök till och hoppas på att det går den här gången.

Har varit hemma hos mor idag och ätit god mat, kyckling, ugnsbakad potatis och morötter samt mors goda sås. Mmm! Morbror var även på besök och jag blev glatt överaskad. Inte så ofta man träffar honom. När vi ätit färdigt och pratat klart åkte mor och jag till Gamla Linköping och adventsmarknaden. Visserligen var vädret relativt kallt - 6 men det gjorde inget då vi gick omkring hela tiden. Köpte mitt trationella marsipangodis. Godare marsipan har jag inte ätit då det bara smälter i munnen. Även de som inte gillar marsipan skulle inte kunna motstå detta. Helt underbart! Inte så nyttigt men ändå. Köpte givetvis lite lotter, men i år vann jag inget, men mor gjorde det istället. Ha ha!!

Nu sitter jag hemma och är tröttare än vanligt. Men är på ett gott humör och vet att jag inte kan gå och sova än. Det är dels för tidigt och dels för att jag har en del att göra. Försöker att få upp allt jul och adventspynt. Det går sakta men säkert framåt måste jag säga. Men det tar lite tid då jag tar små micropauser och kollar in FB och nallar av godiset. Samt smuttar på vin. Dock inte något av de viner jag fick när jag fyllde. Men ett annat som är gött det med. Med andra ord kommer jag inte bli klar förrän midnatt. Skämt å sido....

 

 

 

 

 

Publicerat: 2012-12-01 @ 18:07:34RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!