Halvsover

Sitter och halvsover framför TV:n och inser att jag borde gå och lägga mig. Då jag har några nätter bakom mig då jag har sovit dåligt. Så jag ska avsluta det jag håller på med och sedan brottas med kudden. Imorgon är en ny dag och nya möjligheter.

                                

Vill även göra en viss hund munlös då denne hund skäller mer än vad han brukar göra och han skäller mycket... Det värsta är att ägarn verkar inte bry sig när man säger till utan bara kommer med en massa ursäkter och undanflykter. Det blir väl till att ringa hyräsvärden och störningsjouren snart.

Publicerat: 2012-05-31 @ 20:46:47


Jorden snurrar sitt varv

                                  

Dagen har varit konstig och snurrig. Huvudet och kroppen har inte hängt med över huvudtaget. Hr varit hemma hos mamma och ätit mat och pratat bort ett par timmar. Skönt att få komma hemifrån för ett tag. Men önskar att något annat kunde hända så det känns mer glatt inombords. Just nu snurrar det och voltar inom mig och jag vet inte vad jag ska göra eller hur jag ska göra det. Allt är så förvirrande även om det går åt rätt håll. Vad vill jag? Hur ska jag göra för att veta vad jag vill? Inte lätt när man knappt känner sig själv.
Publicerat: 2012-05-31 @ 17:41:48


Under sker när man minst anar det

Dagen har varit slö och inte alls intressant för fem öre. Har haft skallebang stort sätt hela dagen och varit sängliggande då jag inte orkat göra något. Borde gå och diska då det inte är någon som gör det åt mig har jag märkt. :-)
M har hört av sig och jag fick ett telefonnummer jag ska ringa. Så imorgon blir det till att ringa och boka ett möte med den personen. Så snart blir det till att ha något att göra om dagarna igen. Ska bli skönt då jag känner att det inte går göra något åt att bara vara hemma och bli galen. Sedan får vi se hur det blir och sluta. Känns bara skönt att det händer saker igen. Under sker visst mer än vad man tror.
Publicerat: 2012-05-30 @ 18:18:54


Där naturlagarna råder

                                  
                                         
                                          Där träden tar vid slutar vilan med ett leende på läpparna.

                                  

                                       När vandringen blir för lång är det alltid skönt att luta sig mot
                                       något hårt och vilsamt.
Publicerat: 2012-05-30 @ 00:51:18


I väntan på efterlängtad förändring

Sitter och funderar på vad som komma skall och när det blir som man själv vill att det ska bli. Varför ska livet vara så oerhört besvärligt och alltid göra en besviken? Har ännu inte hört något från M och det var snart tre veckor sedan hon ringde och pratade om en sysselsättningsplats samt om min arbetspsykologiska utredning. Visserligen är jag inte förvånad att det inte händer något då af alltid ska vara regält slöa och det är inte första gången man får skicka en massa mail om hur det blir. Men när ska det vända och bli något bra? Jag vet att jag inte är den ända som får vänta utan det är flera hundra tusen som väntar på besked av något slag över hela landet. Men när ska inse bristen på effektivitet? Vill inte leva i ovisheten så mycket längre och jag vet att jag får ligga i en hel del själv också.

Har pratat med min läkare  i telefon då det var en telefontid jag fått. Det gick fort och fick fram det mesta. Så imorgon bär det iväg till apoteket för att hämta ut medicin då den jag har är snart slut. Har fått en starkare medicin och behöver bara ta en tablett om dagen med den. Får dock dras med den här medicin framåt sena hösten till. Ska träffa honom igen om åtta veckor. Men jag hyser inte något starkare hopp om det. Helst av allt skulle jag vilja slippa det.

Dessutom så vill jag att tiden ska gå lite fortare och närma sig midsommar så att jag kan få äta jordgubbar, saknar att äta sommarfärska svenska jordgubbar med iskall mjölk till. Blev riktigt sugen på det igår men hade ingen större lust att gå till affären för att köpa icke svenska jordgubbar. Får helt enkelt vänta på att tiden skall gå.

                                             
Publicerat: 2012-05-29 @ 18:16:18


Paranoid vs galenskap

                              

Känner mig trött och sliten i kroppen och ständigt paranoid. Vet inte varför jag känner mig så här och har knappt gått utanför dörren idag. Det är hemskt och jag känner att jag skulle behöva komma ut och röra på mig lite. Men den paranoida sidan av mig hindrar mig och jag får inte parkera mitt sinne utanför dörren. Hemskt!!! Men visst jag har varit utanför ett par gånger då jag har varit ute och slängt lite sopor och när jag begav mig ner till källaren för att ställa utan lite saker.
Det känns som om jag har hamnat i ett slagsmål mellan min paranoida sida och min galna sida. Vet inte vad jag ska göra eller hur jag ska göra. Sluter mig in i en bubbla som ingen kan öppna förutom mig själv. Men ska försöka komma ut en stund innan kvällen slutar och natten tar vid.
Publicerat: 2012-05-28 @ 19:03:33


Morsdag

Trött och sleten med irritationen som växer inombords. Värmen gör det inte lättare då min kropp inte alls hänger med i svängarna. Fötterna är svullna och såriga tack vare exemet samt värmen. Inget roligt nej!
Morsdag idag....Hoppas att ingen har glömt bort det. Själv är jag hemma hos far och Kerstin och har grillat. Ska snart spela lite bingolotto och se om man har tur eller inte. Men det tror jag inte! Brukar inte ha tur när det gäller det.
Publicerat: 2012-05-27 @ 18:30:42


Det historiska har inträffat denna kväll

En historisk händelse har skett ikväll och jag kan mycket väl säga att det gjorde vi eller Loreen j*vligt bra. Det här behöver lilla landet lagom och det visar att vi aldrig har lämnat vår historia om att vi har en bra musikensable att låta vanliga människor njuta av.
Det är femte gången Sverige vinner och nästa år kommer vi leverera ännu mer och hoppas på en bra placering då vi antagligen inte kommer att vinna igen även om det vore hur bra som helst.

                                          

Hela 18 tolvor fick Loreen av de flesta läder och det var enbart Italien som inte gav vårt under några poäng över huvudtaget. Men det gör inget då hon kammade hem det hela ändå! Detta är historiskt som det svenska folket kommer att leva på länge.

Satt och disskuterade det hela med Eva via msn och snacka om att vi gick in för det hela. Hela Europa gick in för det här och kan det bli bättre än så här en sen lördagskväll?
Publicerat: 2012-05-27 @ 00:30:06


Där tröttheten tar vid slutar tröttheten


Lördagskväll och dagen har passerat utan att jag egentligen vet vad jag har gjort mer än att ha halvsovit stort sätt hela dagen. Har inte haft någon ork för fem öre och hela kroppen har värkt. Det som har varit värst är mina fötter som är dubbelt så stora än vad de ska vara. För någon timme sedan så tvingade jag i dem i ett par skor så att jag kunde bege mig till Pressbyrån. Men ack så fötterna skrek när jag kom hem igen. Kan inte göra mer än att badda dem med kallt vatten och lägga en iskall handduk över dem.

Nu är det Eurosongcontest som gäller och vi får hoppas att det går bra för Loreen och Sverige. Men jag har en svag känsla i maggropen att det inte kommer gå så bra för oss i år... Tragiskt men sant, det har inte gått bra för Sverige på många år. Inte sedan Fame (Jessica Anderson och Magnus Bäcklund) vann skulle jag nog kunna påstå.
Publicerat: 2012-05-26 @ 21:05:46


Panikångest

Dags för ett mycket allvarligt ämne som borde tas på stort allvar och inte viftas bort av omgivningen. Dagens ämne är panik ångest då jag känner att det är ett viktigt ämne då många svenskar lider av det i dagens samhälle inklusive mig själv. Jag har lidit av panikångest i flera år men det är först nu (bara för ett par månader sedan) har jag sökt hjälp för det och vågar stå öppet över att jag faktiskt lider av denna sjukdom. Av rädsla för vad min omgivning och familj ska tycka och tänka så har jag hållt detta för mig själv och plågats av det som för med sig av den här sjukdomen.

Panikångest är en psykisk diagnos för en form av ångeststörningar, vilken återkommande ger oförutsedda panikattacker med en hög ångestnivå. Dessa psykiskt betingade attacke uppkommer oberonde av situationen man befinner sig i och är därför oförutesdda.

Orsaken till en panikattack kan ibland vara situationbetingad; vid direkt fara kan det vara ett friskt beteende. Återkommande panikattacker utan sunbart skäl till dem, är dock ett psykiskt problem som ofta har psykiska orsaker. Panikångest kan dock också vara en följd av en kroppslig sjukdom eller droger, ämnesomsättningsrubbningarm vissa neurologiska sjukdomar, vissa hjärtsjukdomar, drogpåverkan.

Då panikångesten yttrar sig som en plötslig ångestattack med hög grad så är symtomen panik, oro, inadekvat rädsla eller nervositet, vilken vanligtvis bara varar någon minut. Vanlig ångest kan komma smygande och pågå en längre tid, men panikångest uppkommer mycket plötsligt, utan förvarning.
Ångestattacken visar sig som andra ångeststörningar, med ett påslag av autonoma nervsystemet, vilket kan ge palpitationer, darringar, yrsel, svårigheter att andas, svettningar, m.m. Men de individuella variationerna är stora och varierande. Attacken går över när en person ger sig av från platsen där det utlösts, eller får vara på en plats i lugn och ro utan att egentligen bli störd. Efter attacken har personen en stark rädsla för att en liknande attack ska återkomma.

På grund av dessa symtom kan gå runt och plötsligt bli rädd förr att dö, bli galen eller förlora självkontrollen. Detta trots att det inte finns någon objektiv grund för sådana rädslo, personen lever inte under hot eller i en fara. För att kunna diagnosera så krävs det att personen upplevt detta några gånger under några månader, och att attackerna inte som vid t.ex fobier framkallas av särskillda stimuli.

Den höga ångestnivån kan leda till dissociation, depersonalisation och derealisation, det vill säga overklighetskänslor ifråga om omgivningen, sig själv eller vad som är verkligt.

Om samma symtom uppkommer till följd av stora folkmassor, av att åka hiss eller buss, är det en social fobi, klaustrofobi eller torgskräck, men panikångesten kan leda till rädsla för att en ny panikattack ska utlösas offentligt varför många drabbade undviker folkmassor eller sociala situationer; panikångest kan leda till social fobi och agorafobi.

Men det här  är inget att skämmas över, utan acceptera det och inse att det är en del av livet. Det finns hjälp att få, det gäller bara att låta ta till sig den hjälpen och att man kan låta folk komma inpå sitt liv. Jag själv har svårt för det men den sista tiden har jag fått mer hjälp än vad jag vågat tro och det är jag tacksam över.

                                        

Publicerat: 2012-05-25 @ 19:40:59


Ängsviolen i nästa liv

                           
                                                           Ängsviol (Viola canina)

Har du någonsin känt dig som en vild och vacker blomma? Som en vacker ängsviol i all sin prakt trotts allt kaos som råder runt omkring i världen? Tänk så mycket de får stå ut och så sköra och spröda de egentligen är. Där färger går in i varandra och smälter in med omgivningen. Även om jag har mina favoriter bland blommer så är det faktiskt Ängsviolen jag vill vara i nästa liv. Denna blomma står pall i vilken terräng som helst och lyfter upp all prakt oavsett vad.

Den kan särskiljas från den snarlika skogsviolen genom att kronbladen vanligen är något mörkare blå samt att sporren är vitgul och grunt kluven. Hos skogsviolen är kronbladen vanligen mer blekt lila och även sporren har denna färg och är dessutom inte heller kluven.
Publicerat: 2012-05-25 @ 19:05:56


Vad görs om dagarna egentligen?

Vad har jag gjort idag egentligen? Har ingen aning, tiden har bara snurrat iväg och jag kan inte direkt säga att jag minns vad jag har gjort under dagen. Har varit iväg till centrum och handlat hem lite basvaror som inte är så tunga att bära hem. Sedan har jag suttit och pysslat med en present som skall bli klar till tidiga hösten. Så med andra ord ingen större brådska men den får heller inte glömmas bort.

Imorgon blir det till att bege sig till Ikano med K och handla hem det som är för tungt att bära. Man får vara smart i mellan åt.  Sedan får vi se vad som sker för resten av dagen.
Borde egentligen dammsuga lägenheten. Men jag har ingen direkt ork till att göra något över huvudtaget. Det är vid sådana här tillfällen som jag önskade att jag hade en balkong.

                                      

Publicerat: 2012-05-24 @ 20:59:52


Låter gräset växa fritt bland löv och gren

                    

Sommarvärmen har kommit och det känner jag av med stora bokstäver. Både i lägenheten som är som en bastu när solen ligger på och på mina arma fötter som tyvärr har börjat bråka och söndrar ut små och mellanstora blåsor över hela fötterna. Kan tyvärr inte smörja på salvan för mycket då den tyvärr torkar ur huden och den gör så att jag får stora självsprickor på hälarna...
Ja ja nog om det nu...sitter och funderar på vad jag ska hitta på imorgon. Vill inte sitta hemma i en varm lägenhet och inte göra något som jag har gjort de senaste dagarna nu. Nej det är dags att ta tag i saker och ting om jag inte ska bli hispigare än vad jag redan är. Känner mig som en grästuva som ingen vill vårda och ta hand om på rätt sätt utan bara klipper ner mig och låter mig växa upp igen utan någon hjälp.
Publicerat: 2012-05-23 @ 21:12:42


Dagen har passerat

Idag har varit en händelselös dag so far och jag har inte alls gjort så mycket. Är ständigt trött och irriterad på saker och ting. Varför är det så svårt att ge ett besked även om det inte är det man vill veta? Varför ska det ta så lång tid egentligen? Inte för att jag är förvånad över huvudtaget, men det är själva principen.
Drömde en massa konstiga drömmar inatt och jag vet inte riktigt vad dem vill säga mig. Dock så tror jag att dem vill säga mig något eller leda mig in på en ny väg med nya mål och en ovishet som gör mig tokigare än vanligt.
Publicerat: 2012-05-23 @ 17:02:10


Där elden inte sprider sig lyser en stjärna

                            
                                                      Gullviva (Primula veris)

Ännu ett underbart blomster som jag bara älskar även om den ligger lägre ner än vad Liljekonvaljen gör. I vissa delar av landet är denna underbara blomma fridlyst så vi måste vara rädd om denna växt/blomma. Det är bara synd att den inte blommar hela sommaren utan är en av vårlingarna som kommer först. Men man får ta vara på tiden då den är som bäst, med andra ord när den blommar för fullt.
Publicerat: 2012-05-22 @ 22:55:12


I det röriga inret

Slutkörd och genomsvett...har sprungit runt som en galning sedan tre i eftermiddags och nu tänker jag inte göra mer än det nödvändigaste. Låter kanske lite slött och latmansaktigt, men ibland får man faktiskt vara det. Vid 15.00 var jag vid R & S och pratade med B vilket gick fortare än vad jag trodde. Jisses vad den timmen sprang iväg. Sedan for jag iväg ut till Tornby för att utsätta mig för IKEAS röriga inre för att köpa glödlampor och batterier. Men det slutade med att jag inte äns köpte hälften av de lampor jag skulle ha och jag köpte galjar och lite teburkar också. Undrar om man får pluspoäng för det? Jag var även inne en sväng i Ikanohuset och köpte mig ett par böcker, lite kuvert, samt en klänning och ett par leggins....Så nu är man lite fattigare och mer utmattad än vad man var innan.
Publicerat: 2012-05-22 @ 18:14:41


Ett liv med maskrosen

                    

Lever ett liv med en blomma som anses vara ogräs och bara till besvär. Visserligen tycker jag inte om maskrosor, men denna blomma speglar mitt liv på så många olika sätt. Min morbror sa en gång att jag är som en maskros, en maskros kan växa och frodas oavset underlag där den växer som t.ex kan den växa upp i en spricka i asfalten och jag är likadan och kan alltid återhämta mig oavsett underlag där jag växer och frodas.

Publicerat: 2012-05-22 @ 12:02:22


Liljekonvaljen

                               
                              

Förgyller tiden lite med den underbara blomman liljekonvalj. Bara älskar denna praktblomma. Har två stora buketter i lägenheten och det doftar ljuvligt i hela lägenheten. 

Liljekonvajljen eller som den heter på latin Convallaria majalis är en stickmyrenväxt. Tidigare ingick den i konvaljväxtfamiljen men numera ingår den i stickmyreväxtfamiljen. Denna underbara växt är fridlyst på Öland, Kalmar, Kronobergs, Stockholms och Södermanlands län. Som de flesta vet så betyder det att man inte får rycka upp blommorna med rötterna och inte plocka dem för att sälja dem.

Sedan 1982 är Liljekonvaljen Finlands nationalblomma och är Gästriklands landskapsblomma.
Publicerat: 2012-05-21 @ 18:32:45


Besöka Idhults natur

Idag har jag varit smått effektiv även om jag inte har hunnit med hälften jag tänkt mig att jag skulle göra. Men det kommer det också och det är ju som sagt en dag imorgon också. Har haft Elza på besök en kort stund och babblade bort en timme. Trevligt trevligt då jag inte har haft någon att prata med under hela dagen.
Har nu suttit och lagt in lite bilder i datorn och ska försöka att uppdatera lite vad som har hänt i helgen och under valborg...

                             
                                                             Adam och Eva

                               
                                                                 Adam och Eva

I lördags var vi vid Idhults naturreservat och tittade på utsikten och njöt av det fina vädret vi hade även om det var en aning blåsigt. Men det var trevligt och ett mycket fridfullt ställe som bör besökas om man vill bli ett med naturen. Det är ängslandskap som bevaras så som det var förr när det var åkermark och betesmarker. Inget får röras eller förstöras och det är tur att det finns platser som denna.
Publicerat: 2012-05-21 @ 18:00:56


Doften av liljekonvalj sprider sig fram

Vet att jag lovad fram lite bilder men har inte haft ork eller lust till att lägga in dem i datorn ännu. Så det får bli en uppgift för morgondagen efter alla de bestyr jag ska göra då. Det blir att försöka ta sig upp skapligt så att inte hela dagen försvinner bort till ingenting alls. Skönt att vara hemma igen måste jag medge, men jag saknar lugnet och brisen från alla träd. Jag blir allt mer säker på att jag är en lantlolla som har hamnat i storstaden. Jag ska inte bo i en storstad som Linköping även om jag tycker om staden i sig så. Men jag är mer typen av en småstadstjej.
Lägenheten är fylld med doften av liljekonvalj och det får mig att må på topp. En härlig frisk doft som förför alla sinnen. Svårt att förklara, men det är absolut säkert att denna underbara blomma är en av mina favoritblommor.
Publicerat: 2012-05-20 @ 22:53:42


Kucklande i storstaden

Då är man hemkommen efter att ha tillbringat några dagar mitt i en kohage med moderskapet och henne sambo. Visserligen var det ännu inga kor i hagen vilket jag själv tycker var mycket tråkigt. För jag finner dessa djur mycket intressanta och vackra djur. Men inte min mor så hon var överlycklig över att korna ännu inte kommit till hagen. Det återstår att se om de har kommit nästa gång man följer med till landet.
Nej nu ska jag gå vidare med att packa upp väskan och återkommer lite senare med lite bilder och annat kucklande.
Publicerat: 2012-05-20 @ 13:53:10


En dam på väg ut i intet

                        

Då sitter man här och försöker att komma på vad som behövs att packas ned innan jag beger mig hem till mor. Ska tillbringa några dagar på landet med mor och Anton och det ska bli skönt som sagt och jag behöver att komma iväg ett tag med. Humöret är inte direkt på topp så detta behövs.
Skulle ha packat tidigare idag, men på något sätt så har dagen gått fortare än vad jag räknat med och varit beredd på. Men nu står jag eller ska jag säga sitter jag med resväskan framför mig och funderar på vad jag ska packa ner. Ska det vara bara bra väder eller bara dåligt väder? Eller är det blandat? Får helt enkelt ta med för båda väderlekarna. Som det sägs så finns det ju inte dåligt väder utan bara dåliga kläder.
Snart får jag hoppas på något bättre att göra om dagarna, det går fort när det väl har börjat rulla. Nu ska M ta kontakt med företaget där jag ska vara så jag får snart se om när och hur det blir när jag börjar. Ska bli intressant och spännande på samma gång. Samtidigt så känner jag en panik ebba sig större, har så svårt med stora förändringar även om jag vet att just den här förändringen är bra. Men det känns som om jag inte har någon kontroll över situationen och det gillar jag inte.

                        
Publicerat: 2012-05-16 @ 13:54:53


Saker och ting kan hända fortare än vad man tror

Nu händer det saker och jag vet varken ut eller in. Men jag är fortfarande mycket misstänksam och tveksam till saker och ting över lag. Pratade med M från arbetsförmedlingen och det vanliga snacket kom upp givetvis. Men jag fick namnet på min nya handläggare som jag tyvärr redan har glömt bort. Men när det gäller den andra saken så är det fortfarande som om jag får vänta ett tag till. Men jag ska få komma ut i någon form av sysselsättning. Fick ett mail om en plats som verkar lovande, men vi får hoppas att det leder till något. Men jag ser en liten ljusstrimma över det hela.

Åter igen har jag inte gjort så mycket under dagen. Jag är inte förvånad över det egentligen samtidigt som jag blir så oerhört trött på mig själv. Får se vad som händer och sker imorgon innan jag beger mig till mor. Ska följa med henne och Anton till landet över helgen. Vilket ska bli skönt, känner att jag behöver åter igen komma bort från stan och lägenheten.
Publicerat: 2012-05-15 @ 18:38:45


Frågan är...

Nu är jag riktigt irriterad och jag förstår inte hur svårt det kan vara att svara på ett mail Dessutom har jag skickat iväg jag vet inte hur många mail jag har skickat iväg till M. Börjar ge upp hoppet ännu mer om af och jag vet inte vad som komma skall.
Har inte gjort mer än att förbannat den som uppfann af idag. Men borde göra något även om dagen har passerat. Men det är ingen vidare dag idag och allt är så grått och trist. Mitt humör har ju inte direkt blivit upplyft under dagen. Varför ska jag vara så otursdrabbad?
                                                   
Publicerat: 2012-05-14 @ 18:35:12


Trött som ett helt hus

                                               

Lika trött som ett helt hus, men kan inte riktigt finna någon ro till att gå och lägga mig. Träligt som få och oerhört irriterande. Men kan inte göra så mycket åt det just nu än att försöka att slappna av och låta John Blund göra sitt jobb. Imorgon blir det till att jaga M och försöka få besked om hur saker och ting blir. Det har gått snart tre veckor och inget svar har man fått. Varken bu eller bä. Lite svagt och oansvarigt enligt mig. Men å andra sidan är det ju arbetsförmedlingen vi pratar om och jag har inte mycket förtroende för dem tyvärr. Inte efter alla dessa år jag har haft med dem att göra. Men det är bara att le och bita ihop ifall det händer något.

Får bara hoppas att det blir bra väder imorgon, för jag har bestämt mig för att morgondagen ska bli en bra dag och jag ska inte sitta hemma och dega och tänka för mycket även om jag kommer att tänka en hel del ändå. Men jag har lite saker som måste fixas och jag kan tyvärr inte skjuta upp dem för mycket och mycket längre.

                                                 
Publicerat: 2012-05-13 @ 22:30:25


Fokuserar på nuet

Sitter och fokuserar på att inte tappa modet och kunna gå framåt för ett bättre mod. Inte lätt och jag blir så frustrerad på allt just nu. Har pratat med moster i telefon för en stund sedan och det gör mig alltid på bättre humör. Ska snart hem till far och spela bingolotto i brist på annat. Får bara hoppas att jag vinner något stort. Inte för att jag tror det, men man kan ju alltid drömma eller hur?
Publicerat: 2012-05-13 @ 16:31:57


I duktigaste laget

Då har man fått iväg sig själv till centrum och handlat hem det viktigaste utan att det tog allt för mycket stryk på mina axlar som bråkar mer än vanligt denna konstiga lördag. Visserligen kom jag iväg senare än vad som var tänkt, men jag kom iväg och det är det viktigaste. Dessutom så överaskade dagens väder mig mer än väntat. När jag gick var det grått, trist och mulet där allt bara hängde innan det sedan öppnade sig och regnade för fullt en kort stud. När jag väl kom hem insåg jag att jag hade köpt snus men glömt att hämta ut det från apparaten då jag hade kortet kvar i jackfickan. Det var bara för min del att klä på mig igen och knata iväg till centrum igen för att få ut snuset innan timmen man har på kortet tog slut. Det är sjujävla dag eller ska jag säga kväll. Är bara så trött på mig själv när jag glömmer saker och ting.
Har även hunnit med att fixa mat och äta och sedan diskat. Mer än vad jag brukar göra när jag äter, diska menar jag då med andra ord. Nu sitter jag framför datorn och TV:n för att göra kväller och inte alls göra mer nytta för dagen. Från och med nu och fram tills jag vaknar imorgonbitti har jag tänkt att vara en soffpotatis.

                                                            
Publicerat: 2012-05-12 @ 20:10:09


Verkligheten är närmare än vad du tror

Lördag och dagen har passerat utan att jag egentligen har gjort något alls. Rastlösheten har funnits där hela tiden, men orken har tagit tag i tyglarna och bestämt hur dagen ska se ut. Så med en kopp te i handen har jag suttit och läst i lite tidningar och blivit mer kulturell. Men efter jag vet inte hur många koppar te och suckar är jag lika rastlös som om månen inte har kunnat gå sitt stolta varv runt jordklotet. Det kanske låter banalt och enkelt, rent utav idiotiskt. Men när man inte har något spännande liv eller någon ork eller brist på idéer så blir det som det blir. Dagen har varit grå och trist hela tiden, och nu känner jag att jag har gjort tillräckligt mycket av ingenting. Det är dags att göra något åt situationen och resten av dagen. Men frågan är vad och hur. För jag vet inte själv ännu förutom att jag borde ge mig iväg till centrum och handla. Kylen är nästintill tom och skriker efter att få bli fylld med något. Borde kanske ta mig i kragen och ta tag i verkligheten då det inte längre går att gömma sig.
Publicerat: 2012-05-12 @ 15:37:29


Finner mig under svampen

Börjar tro på allvar att jag har någon på min högra axel som ständigt säger åt mig att titta bakom mig när jag sitter i soffan och försöker att läsa en tidning. Inget vidare bra och jag skrämmer mig själv. Men även den mest upplysta måste få nå toppen av otillräcklighet.
Jag som försöker att vara duktig och läsa tidningen som det snälla tidningsbudet lämnade tidigt imorse. Har inte hunnit med att läsa den av någon konstig anledning. Huga huga!!
Pratade med moster i telefon och det var skönt att prata med henne och få ur mig en del även om jag inte pratade så mycket själv. Fick några tips och råd som jag på något sätt ska försöka att få gjort och följa.

                                      

Publicerat: 2012-05-11 @ 21:08:03


Det finns dagar då allt bara hänger i luften

Har varit borta hela dagen och lyckats låta bli att tänka allt för mycket. Har varit i Valla och i Gamla Linköping med mor idag och det kändes skönt att få komma hemifrån även om jag tillbringade dagen med min tjatiga mamma. Regnet har hängt i luften hela dagen och jag bara önskar att det bara kunde öppna sig och låta det regna. Det skulle kunna spegla min själs själ för djupt inom mig gråter jag för fullt och jag vet inte hur jag ska få ur mig alla undertryckta och intryckta känslor.

Nu sitter jag i valet och kvalet om jag ska ta mig en prommis eller inte. Vill komma ut och röra på mig då jag har varit i farten hela dagen. Skum känsla men härligt, det var ju ett tag sedan jag kände det så. Med andra ord så börjar medicinen göra sitt jobb. Men jag känner fortfarande för mycket och jag vill inte känna, har känt för länge och för mycket. Skulle verkligen vilja kunna berätta hur och vad jag känner, men jag har så svårt att prata om mina känslor. Varför ska det vara så svårt?

                                            
                                            
Publicerat: 2012-05-11 @ 17:45:39


Visst har ni färgat era ögon

                                            vet inte hur gammal jag är här heller.

Är lite full ifan men orkar inte göra något alls. Har varit vaken sedan gryningen och lite till säkerligen. Ögonen går i kors och har ingen ro att lägga mig och vila lite. Kanske lika bra att vänta tills jag går och lägger mig ikväll.
Vid 10.00 imorse ringde de från S och dubbelkollade alla papper jag skickat dit. Var lite som jag glömde, men kan kompletera det i veckan. Skönt att det inte var så brått med så att säga.
Disken står och väntar på mig och ingen gör det åt mig så det är dags att gå och göra lite nytta innan jag får för mig något annat. Har ett SÅ tråkigt liv, det händer verkligen ingenting.
Publicerat: 2012-05-10 @ 16:40:04


Vad döljer sig bakom ditt namn som du inte vet om?

I brist på annat så har jag suttit och läst vad betydelsen av mitt namn är. Vad betyder namnet Camilla egentligen? Vart kommer det ifrån och när började det användas här i Sverige? Frågor som jag egentligen har svaret på, men som jag i brist på annat letat upp ute i cyberrymdet. Jag vet intresseklubben anntecknar, men det kan faktiskt vara intressant för den som är intresserad och är insatt i det hela.

Camilla:

Camilla (stavas också ibland Kamilla) är ett kvinnonamn av latinskt ursprung som betyder "offerprästinna". Namnet började användas i Sverige i slutet av 1700-talet och hade en popularitetsperiod på 1860-talet och 1870-talet. Namnet hade en popularitetstopp på 1960-talet, men ligger numera runt plats 180 på listan och trenden är avtagande. Namnet Camilla betyder även omtänksam. Det finns 34542 kvinnor som har förnamnet Camilla. Av dessa har 25692 namnet Camilla som tilltalsnamn. Namnsdag: 7 mars sedan 2001

Publicerat: 2012-05-09 @ 22:39:02


Gapa inte för stort när du vet vad svaret blir

En tröttsam dag där ingenting egentligen har hänt mer än att jag har gått mig själv på nerverna och snubblat över dammsugarsladden och fått fin fina blåmärken på höften. En mycket bra start och fortsättning på denna deprimerande onsdag. Har varit ute och gått i det ruggiga vädret med regn och tårar. Postat lite papper till olika myndigheter och förbannat det så kallade bra system som finns här i landet. Kollat mailen och fått svar från J, men fick inte det svar jag förväntade mig. Men å andra sidan är jag inte direkt förvånad över det heller om jag ska vara ärlig.

Nu ska jag återgå till att ta hand om mina växter. Det är dags att ge dem lite näring och en välbehövlig dusch.
Publicerat: 2012-05-09 @ 16:28:57


Jag är din vän och vi lär oss av varann

                                         

                                    Så snurra min jord min igen radion spelar vår sång

Är för rastlös och rotlös för att kunna gå och lägga mig. Tankarna snurrar för fullt och snart blir det att stoppa in bommul mellan alla hjärnceller!
Har även skickat iväg ett mail till J för att se om hon vet något om hur det blir och när. Satt länge och väl och formulerade det med lite hjälp av Eva. Tackar för hjälpen by the way.

Publicerat: 2012-05-08 @ 23:41:14


Raslösheten spökar under en däven himmel

Solsken och en däven himmel som inte riktigt vet vad han vill. Har varit ute på en prommis och varit hemma hos far och lånat kopiatorn. Inte för att jag blev något visare av det, men jag kom hemifrån ett tag och det är bättre än inget alls.
Är mer än bara rastlös nu och det tär på mitt lugn och jag vill bara gråta ut en hämmad ilska som jag på något sätt inte har. Saknar något men vet inte vad det är och det rycker i ögonbrynen. Funderar på att åka in till ****** och besöka J och G. Mest bara för att jag vill prata med J för att se om hon har hört något. Inte för att jag tror det och varför skulle hon bry sig om det nu när jag inte är deras huvudbry längre?
Publicerat: 2012-05-08 @ 18:22:01


I väntans tider får man sällan de rätta beskeden

Har ännu inte fått något mail från M. Blir så irriterad och frustrerad över hur situationen blir och är. Det känns som om allt bara spårar ur och blir värre. Men jag ska inte tappa hoppet och tron på det bästa även om detta beslut togs över mitt förvirrande huvud.
Pratade med Liz i förmiddags, hon ringde och störde mig i mitt slummer och drönande. Men å andra sidan fick det mig att komma upp i lagom tid. Inte för att jag egentligen har gjort så mycket nu under dagen.
Ska väl borsta till det lilla hår jag har och ta mig en prommenad för att skingra lite tankar och för att bege mig hem till far för att kopiera lite papper.
Publicerat: 2012-05-08 @ 14:34:17


Goda skratt kan förlänga livet

Har suttit och pratat bort hela kvällen med Elza vilket var mycket trevligt och roligt. Fick prata av mig och det kändes skönt att få den respons man kände/känner att man behöver i vissa frågor.
Tidigare på dagen var jag iväg till R & S och pratade med B och det var okay, gick fortare än vad jag hade räknat med. Även där fick jag ur mig en del och fick tips och råd om vissa saker. Får bara hoppas att jag får svar från M snart så att man vet vad som komma skall. Vill inte sitta hemma i all evighet, då ryker tapeterna fortare än fortast. Inte bra inte bra. Blir nu dags till att gå och bråttas med kudden då det är i senaste laget nu. Inte för att jag ska göra så mycket imorgon men lovade B att gå upp skapligt och göra lite nytta.
Publicerat: 2012-05-08 @ 00:14:57


Mersmak för det vi inte kan se eller röra

Sömnlös och fortfarande full med rastlös energi även om jag inte orkar göra något alls. Är egentligen hur trött som helst. men kan inte somna oavsett vad jag gör. Så fort jag lägger mig ner så kryper det runt en massa i benen och nerverna rycker och drar. Samt att min axel verkar inte vilja göra så att jag kan ligga bekvämt. Trotts detta så har jag beddat ner mig i soffan med täcke och kudde ifall jag lyckas somna i soffan. Inte för att det är något som jag föredrar, men om jag ska kunna sova något överhuvudtaget så får det bli så här. Har TV:n på och ser på Ghost hunters och förundras över vad som finns där vi inte kan se eller höra eller röra vid. Helt underbart jag bara älskar dessa program. Tyvärr är det inte så många som förstår sig på det övernaturliga och försöker att tränga bort allt bara för att de är okunniga. Ska inte säga att jag är någon expert på området, utan är en lärjunge som lär sig med tiden och förundras över vad det kan berätta, skrämma och allt runt omkring. Helt ofattbart och jag har själv varit med om en del händelser de sista åren. Både skrämmande, intressanta och skrattretande saker som bör tas på största allvar då det är någon/några som försöker ta kontakt på sitt sätt.
Publicerat: 2012-05-07 @ 00:39:50


Kökstäd, solsken och stråkmusik

Bankar min panna och bannar den som skitade ner mitt kök. Men jag har tyvärr bara en att skylla på och det är mig själv. Men när man har två inneboende Inga och Inge tycker man ju att de kunde hjälpa till ett par gånger om året. Dock har jag inte sådan tur utan får ta hand om allt själv. Får kanske nöja mig att det är solsken och molnfritt utanför mitt alltför skitiga fönster. Lite synd dock att min "vackra" balkong är så liten för annars hade jag suttit där ute med ett glas i handen och lapat solsken. Men med min vanliga otur så går det ju inte, därför får jag nöja mig med att sitta inne i min bastu till lägenhet. Den här årstiden är inte så rolig då det ständigt och jämt blir en bastu i lägenheten och det går inte på något sätt vädra och ha korsdrag. Trodde aldrig att jag skulle säga det här, men GUD vad jag saknar att ha korsdrag som känns i håret.

Nej om man ska återgå till att städa klart köket och ta itu med den mörka hallen. Den speglar mitt innre denna dag trotts detta glada väder. Men vad kan man göra åt det tro?
Njuter dessutom av underbar musik i min ensamhet. En dag som denna så är stråkmusik mycket uppskattat, framförallt när det är lite country fart i det hela. Yes box!
Publicerat: 2012-05-06 @ 18:23:51


Runaway bride

                                 
Det känns som om jag sitter på en kaktus och vet inte hur jag ska komma bort därifrån. Taggarna trycker in i skinnet på mig och på något vridet sätt så njuter jag av det och det är förvirrande.
Har försökt att städa lägenheten idag, men ack så segt det har gått och jag har inte kommit en fjärdedel av städningen. Och tro mig...min lägenhet är inte så stor så det borde gå fort.
Sitter nu och tittar på Runaway bride...vet inte hur många gånger jag har sätt den och den är lika dålig som den har varit de tidigare gångerna jag har sätt filmen. Men ändå kan jag inte sluta titta på den. Är inte det lite komiskt?
Publicerat: 2012-05-05 @ 23:08:35


Den nystädade spisen

Då har man fått i sig lite mat och lyckats skita ner den nystädade spisen. Undrar hur det kan komma sig. Måste vara någon som tar sig in när jag inte ser det. Mätt och belåten som jag är sitter jag och funderar på vad jag ska göra med resten av dagen. Inte för att jag har någon större lust till att göra något, men jag känner mig själv och vet att det bästa är att göra något. Kanske tar jag mig en prommis senare idag för att ta bort lite av min rastlöshet.

Publicerat: 2012-05-05 @ 14:07:30


Try to remember

Försöker att komma ihåg vad jag egentligen ville. Men det går inte för det är blockerat. Mörkt och sorgset med en ensam maskros som växer upp mitt i ingenstans!

Vet inte vad jag vill längre, men en sak vet jag och det är att jag inte har orken att vänta hur länge som helst. Inte för att jag är förvånad, men de talade ju om för mig att det inte skulle ta så lång tid. Har tappat förtroendet för dem åter igen och snart vet jag inte vad som kommer att hända eller om jag kommer att låta dem göra saker för att "hjälpa" mig som de så tydligt talade om i onsdags i förra veckan. Är besviken med stora bokstäver som är överstrukna och understruket.

Sitter åter igen och gråter skallen av mig och tanken på att mamma ska ha blivit sårad för något jag har sagt tär på mig. Varför ska allt bli så fel när man menar väl och är förvirrad i sig själv?
Dagens låtval känns ganska passande just nu och det är Try to remember! Mer har jag antagligen inte att säga under den tid som är kvar av kvällen. Får bara hopps att jag lyckas somna ikväll!
Publicerat: 2012-05-04 @ 21:52:09


Regnet viskar sanningen

En långtråkig och seg dag med små marginaler av stora händelser. Himlen är grå och tjock av något som kallas för ingenting och allting på en och samma gång. Utanför regnar det och det känns som om det ger svar på hur mitt humör är just nu. Har ännu inte fått svaret jag väntar på och det är irriterande. Hur svårt kan det vara att ge ett enkelt svar på så många frågor? Jag förstod att det skulle ske så här och att jag klättrar på väggarna för att inte gå mig själv på nerverna.
Publicerat: 2012-05-04 @ 14:53:45


PacmanSitter i min lugna vrå i ena hörnet av soffan och spelar pacman. Inte för att det går bra, men det är ett bra tidsfördriv för min del. Det behövs även om jag inte gjort så mycket under dagen. Har mest rullat tummarna och vandrat av och fram i lägenheten. Hunnit med att skicka ett mail till M på arbetsförmedlingen...
Har sådan ångest för att jag kan ha sårat mamma och det gillar jag inte för fem öre. Mår så dålig för att mamma kan ha tagit illa vid sig för något jag sa till henne via sms igårkväll. Pratade med Eva om det och kommit fram vad jag ska säga till mamma. Men jag vet inte hur jag ska lägga fram det till mor. Det här är inget jag tycker om och det tär så mycket på mig att mamma har tagit det illa vid sig. Jag vet ju att hon bara vill väl och att det är hennes uppgift att oroa sig för mig. Men när hon säger att hon har hört på omvägar att jag mår dåligt gör mig ställd och vet inte vad jag ska svara. Så jag svarar att jag får hjälp och det går mot rätt väg. Tydligen tar hon det på fel sätt och börjar krångla. Det jag menade var ju att jag får hjälp och att jag inte vet hur jag ska säga det till henne. Då jag har svårt att prata om mina känslor blir det bara så fel och det märkte jag igår med mamma. Ska höra av mig till henne imorgon då jag har byggt upp mitt självförtroende och vad jag ska säga utan att någon av oss blir alltför sårade och ledsna...

Publicerat: 2012-05-03 @ 21:03:06


Väntans tider

Torsdags eftermiddag och jag väntar fortfarande på att få besked, vilket jag inte kommer att få den här veckan om jag ska vara ärlig. Varför ska myndigheter vara så sega innan de kommer till skott? Framförallt arbetsförmedlingen då jag trodde att jag skulle få besked redan i måndags. Visserligen har det ju varit helg osv, men det har kommit från två olika håll att de skulle skynda sig med att få besluten fattade. Förstår inte varför jag varje gång intalar mig att de ska förbättra sig när jag vet att de inte kommer att göra det.
Det gäller för mig att fortsätta att vänta på att få reda på vad de beslutar osv. Jag är relativt säker på att jag inte kommer få något besked förrän nästa vecka. Vilket inte känns så bra då jag kommer att gå mig själv på nerverna och klättra på väggarna.
Publicerat: 2012-05-03 @ 13:46:44


Bastu

Just nu är det som en bastu i lägenheten och jag förångas snart. Det är inte lätt och enkelt men jag härdar ut, för om jag har klarat detta i fem år så klarar jag det ännu en gång. Fast det är klart, det kanske är dags att leta efter något annat som gör att det inte gör lägenheten så förbaskat varm den här årstiden och fram till september någon gång då det blir svalare.

Huga huga...solen skiner och gör min dystra värld något mindre dyster. Får bara bara hoppas att jag kan somna senare ikväll för det kan jag behöva. Men jag är rädd för att jag inte kommer att kunna somna av en mängd olika saker.
Publicerat: 2012-05-02 @ 19:52:03


Rastlösheten dras igång

Vet inte vart jag ska ta vägen utan går runt här hemma och vet inte vad eller hur. Det känns som om jag trampar på samma ställe utan att komma fram eller gå bakåt. Det blir jupare och djupare och det känns inte bra alls. Rastlösheten dras igång på ett obehagligt sätt som gör mig mer orolig och rastlös. Känns konstigt att inte åka iväg och vara aktiv osv. Saknar och gråter över saker jag inte kan rå för eller förstår mig på. Tycker inte om detta alls. Det skrämmer och gör mig mer nervös än vanligt.

Ska iväg och hämta ut ett paket, sedan får vi se hur det kommer att se ut under resten av dagen!
Publicerat: 2012-05-02 @ 14:02:39


Mörkret

Mörkret har fallit och jag känner mig mer ensam än vad jag har gjort på evigheter. Det piper mer och mer i mina öron ihop med det surrande ljud jag har. Blir så trött på det här och tinitus är som kan förstås inte alls roligt. Känslan vill inte ge med sig och det känns som om jag blir uppäten innifrån och ut av det som ingen vill ha.  Suttit och råtit i min ensamhet och försöker lista ut när jag ska få besked om allt som tydligen ska förväntas att hända.
Publicerat: 2012-05-01 @ 23:04:44


Herr Tantor

Hemkommen efter en härlig helg hos syster i Skåne. Till och med Herr Tantor har kommit hem hoppas jag tillsammans med familjen sin. Åkte från solsken och kom hem till solsken härligt härligt vore det om jag var på det humöret. Sitter och gungar på ett rep som har åkt långt långt ner och det blir inte bättre av att veta att Försäkringskassan säger att de inte fått in mina papper för månaden. Suckar...så nu har man skickat iväg det ännu ett papper till dem. Dock är jag helt säker på att jag har skickat iväg det till dem, men å andra sidan så kan posten ha haft en dålig dag.
Hur som haver så är man hemma efter ett par dagar med Herr tantor och gänget...
Publicerat: 2012-05-01 @ 17:13:03RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!