Vårens och studentens och vet i tusan vad det blir för tid som kommer nu

Sjung om stundentens lyckliga dar, nu ska vintern rensas bort. Eller något dyligt i den stilen. Har ingen riktig koll på hur det går och ärligt talat, jag har inget intresse för det heller.
Förövrigt har dagen varit bra. Fylld med skratt as always! Galenskaperna kommer man inte bort från hur mycket man än försöker. Inte för att jag inte vill, det är ju ett tecken på att man lever och inte växer fast vid något träd.
Försöker hålla damerna i schack och i livet, de börjar ju bli till åren enligt dem själva. Själv försöker jag få dem att förstå att de inte alls börjar bli gamla och gaggiga. Eller inte...svårt att säga!
 
Mr P börjar fundera på om han ska låsa in oss någonstan eller om det är omöjligt att göra något åt oss. Vi är nog obotliga antar jag. Förmiddagen passerade förbi som om inget har hänt och jag vet i tusan vad jag egentligen har gjort. Suttit och stickat lite, pratat mönster med Mr A. Ska ju så småningom sy mig en klännig. Mr A och E fick för sig att jag skulle sy en klänning med en korsett till för att trycka in allt och få ut andra saker. Börjar faktiskt fundera på om vad de egentligen lurar på. Dessutom har vi i gruppen börjat fundera på en annan sak som är för tidigt att säga något om här. Men det ska bli intressant och jag kan inte vänta tills det blir färdigt.
 
Sitter hemma hos mor nu och fryser en aning, hur kan det komma sig? Det blåser väl inget utanför? Nej då inte alls! Det blir eventuellt en tripp till Tannefors ikväll för att se på elden. Om de nu får tända vill säga. Det återstår att se då det blåser en hel del.Damerna fick mig att lova att inte trilla i vattnet. Men de sa inget om att hoppa i vattnet.
Publicerat: 2013-04-30 @ 16:43:00


Valborg

Valborgsmässoafton! Ja det är tydligen så långt vi har kommit i kalenderåret. Men å andra sidan är det några timmar kvar innan man ska gå iväg för att kolla på elden. Om det blir något vill säga, det kanske blir förbud om att tända för att det kommer att blåsa så pass mycket. Det återstår att se.
 
Halvdag idag och det är gött, sedan röd dag och på torsdag blir det åter att arbeta igen. När dagen väl är slut på arbetet blir det till att åka hem till mor och styvfar. Blir kvar över natten och förhoppningsvis blir man lite bortskämd också. Anton blir nog glad då han har någon att smågnabbas med utan att mor blir vansinnig. :-)
 
After all jag tror det blir en bra dag...det är ju trots allt valborg 2013!
Publicerat: 2013-04-30 @ 09:42:00


Läkarbesök och adoption

Måndagen är nu passerad och jag är mer färdig än vanligt. Haft skallebang stort sätt hela dagen även om den mest funnits i bakgrunden. Det var bara att knapra i sig lite panodill och se glad ut.
Fick lite sovmorgon då jag skulle till läkaren vid nio och det kändes inte någon idé till att åka in till jobbet för att vara där i en halvtimme.
Det var faktiskt riktigt skönt att få en timmes extra att sova.

Förövrigt har dagen faktiskt passerat som om sett livet passera i revy. Förmiddagen hände väl inte så mycket egentligen. Satt och skrev en del under förmiddagen, efter lunch gick A1, L och jag iväg för att köpa en blomma till Miss M då det var sista gången vi hade keramiken. Lite tragiskt egentligen, vad ska nu hända måndagseftermiddagarna? Dessutom så går ju inte Det Okända längre på måndagar.

Under keramikeftermiddagen hände det saker som vanligt när vi har keramik. Vi hade finbesök idag med. Två stycken från tisdagsgruppen kom för att göra färdigt lite de påbörjat så att det inte blir så mycket de sista gångerna. På något sätt lugnade vi ner oss en aning. Inte mycket men lite. Vår galna humor och galna skratt fanns till handa hela tiden. Dock ska det påpekas att det är svårt att förklara med ord. Man borde vara med för att förstå.

Blev dessutom bortadopterad av mina kamarater. Miss M adopterade mig bara så där och nu har man ett par adoptionsföräldrar med. Aldrig fel det heller. Det blev en hel del skratt och Miss M ska lära mig allt hon kan om blommor och bin. Så vad mer kan man begära?
Publicerat: 2013-04-29 @ 19:31:27


Kliande ögon

Söndags kväll och snart sönderkliande ögon. Det märks nu att pollen har börjat och det är värre än vanligt i år. Har varit bra i så många år och nu PANG så är det på träligt humör.

Har inte gjort mycket idag. Tagit det lugnt, skrivit och varit rent allmänt irriterad. Varit hemma hos far och ätit lunch för att sedan åka till faster för att spela bingolotto. Vann inget som vanligt! Är inte förvånad heller.
Det blir sängen snart för ögonen går i kors och jag känner mig ganska bra. För om jag är uppe längre än vanligt ikväll blir jag inte lätt att tas med imorgon.

Ska till läkaren under morgonen imorgon, inget jag ser fram emot. Men ett måste för att bli bättre. Förövrigt kommer det inte hända så mycket under morgondagen heller. Det är sista gången för keramiken imorgon och det kommer märkas. Vad ska man göra sedan måndagseftermiddagarna?
Publicerat: 2013-04-28 @ 21:22:19


Godmorgon söndag

Godmorgon söndag! Lever fortfarande efter en orolig natt: Har inte sovit så bra inatt, vaknat till och från stort sätt hela natten. Kommer bli en tidig kväll ikväll tror jag. Det återstår vad som kommer att ske under dagen. Säkerligen lika händelselös som gårdagen. Men det låter jag bara bero. Känner att det kanske är precis vad jag behöver. En hel helg där absolut inget händer. Snart är det valborg och jag ska hem till mor efter jobbet på tisdag. En halvdag på tisdag och en röd dag på onsdagen. Härligt!!!
 
Publicerat: 2013-04-28 @ 09:09:00


Inget gjort

Lördag och helg! Riktigt skönt, är tröttare än vanligt efter en arbetande vecka. Har inte gjort så mycket med och under dagen. Slöat och försökt att skriva lite. Det går långsamt framåt och det är så många idéer som vill ner.
Tog mig en promenad tidigare till centrum och inhandlat det nödvändiga. Onödigt måste eller nåt. För övrigt har det inte hänt något. Idag och nu är en del av mitt tråkiga liv jag har.
Publicerat: 2013-04-27 @ 19:44:48


Återhållsam

Det har varit en dag som inte gjorts speciellt mycket. Energin har varit återhållsam och ett glatt lynner har inte alltid varit med. Med detta till trotts har dagen varit riktigt bra. Har egentligen inte gjort mycket idag. Hade min sista dag som fika ansvarig för den här gången. Skönt får jag säga, då av olika anledningar.

Vi tackade även av Miss A idag då hon slutar nu den sista och Miss H kommer tillbaka istället. Har berört MA idag och fick henne till tårar när hon läste en text jag skrivit. Det trodde jag aldrig att jag skulle lyckas med. Mr P säger då att han inte är förvånad och MA samtycker. MA lyfter upp mina skrivarkunskaper och lyfte upp texten jag skrivit.

För övrigt? Inte mycket mer har hänt. Suttit och skrivit lite på boken, pysslat med ringsmycken och andra projekt jag ska påbörja någon gång. Sitter nu hemma och gör absolut inget alls. Det är bättre än inget alls. Är inte på humör att göra något just för tillfället. Veckan som gått har tagit på krafterna. Har varit så trött varje dag den här veckan.
Publicerat: 2013-04-26 @ 19:07:12


Kör sång och galna hönor på rymmen

En underhållande dag med många glada skratt. Hade svårt att tro att dagen skulle bli som den blev när jag vaknade imorse. Det var grått och trist ute och otroligt kyligt. Nästan som om hösten kommit tillbaka.
Dagen börjar som alla andra dagar, kommer till jobbet och genast börjar jag munhuggas med A. Dagen skulle inte bli den samma om jag inte munhöggs med A. Efter det blev det till att läsa den dagliga bibeln så att man vet hur dagen ska se ut.

Fram till förmiddagsfikat var det lugnt och inte mycket hände. Däremot efter att fikat var över blev det till att ha körsång. Det var roligare än förväntat. Inte för att vi sjöng speciellt mycket. Vi gjorde mest olika övningar och uppvärmningar. Fick lära oss att andas med magen och sjunga med magen. Sjöng även två olika afrikanska övningar, vilka jag inte kommer ihåg nu hur de gick. Roligt var det iaf.

Sedan blev det lunch och timmarna bara rusade förbi. Satt och fnulade på min bok om hopp att den ska bli färdig. Det är bara siso där 20 sidor kvar att redigera. Sedan blir det till att renskriva allt och bygga upp den igen. Satt och munhöggs lite med Mr A och A1 hela eftermiddagen.

Det var mitt liv i ett nötskal och enligt Mr P har vi hönor varit på rymmen hela dagen då han inte kunnat hålla koll på oss som han brukar göra. Nåja, det är sällan han kan ha koll på oss. Vi låter honom bara tro det.
Publicerat: 2013-04-25 @ 17:59:55


Egna världar

Trött, sliten och ett gott humör som lagt sig för att sova. Dagen har varit lugn och stillsam. Inte alls lika många missöden som det brukar vara. Har bara varit lite "uppnosig" enligt mina kollegor.
Hann me relativt mycket idag, fördiggjorde två nya virkade djur. Fortsatte att redigera min bok och det är en bit kvar innan jag kan börja renskriva den igen. Mr A och jag tog mina mått för att ha dem nerskrivna när jag väl hittat tyg, mönster och en klänningsmodell jag gillar. Det kommer med andra ord ta tid.

Enligt Mr P har jag gått in i en konstruktiv och produktiv värld och svår att nå. Kanske beror det på att jag inte hört när folk pratat med mig. Men vad kan man göra när man koncentrerar sig på uppgiften man har framför sig.
Kom hem lite sent då det var segt att komma hem. Men har inte orkat göra så mycket under eftermiddagen/kvällen. Den har passerat mig som vinden i ett träd.
Publicerat: 2013-04-24 @ 19:52:38


Cyberrymden

 
God morgon cyberrymden. Jag förärar stunden med något sånär som ett hej. Låter stunden som är given att glädjas med några få ord. För den som har en mörk så som en ljus morgon. Hur det är för mig vet jag inte ännu. Fråga mig i eftermiddag eller ikväll för att vara mer säker. Det är som sagt för tidigt för mig att bestämma mig hur det är. Min kropp och min knopp har inte vaknat ännu även om jag vaknade före larmet ringde.
Vet bara att jag och K med k ska kolla i batikböcker under dagen. Har varit småsugen att göra något med batik en längre tid nu. Och K med k har några batikböcker som hon ville visa mig. Så dagen kan bli bra trots allt. Men det återstår att se.
Publicerat: 2013-04-24 @ 07:18:00


Banankontankt av tredje graden

Lysande dag trotts att den började med att vara grå och trist. Var inte på något vidare morgonhumör för att vara helt ärlig. Vi alla har sådana dagar i mellan åt, men jag kan inte låta bli att störa mig på det.
Men jag kan upplysa med att dagen förblev mycket bättre än så. Helt galet tokig och stunder av total förvirring. Under stort sätt hela förmiddagen retade A gallfeber på mig genom att trycka på retstickeknappen. Både A1 och jag försökte förklara för A vad som hände under gårdagseftermiddagen. Men vet inte om vi lyckades. Istället började A dra fram små spår av hysteriska skrattanfall. Det fick mig att få total banankontakt av tredje graden. Det fick mig att skratta utan att kunna sluta. Magen vek sig dubbel av ansträngingar av allt skrattande. Nu kanske det låter som om vi inte gör annat än skrattar, men det gör vi. Även om vi är galna mellan varven kan inte hjälpas. Om inte till det bättre för oss, vi får oss ett gott skratt. De andra skrattar gott åt mig och min skenande fantasi. Banankontakt och asosiationer till andra saker var de två tunga orden som hängde i luften hela förmiddagen. Vi fick även Mr A att börja skratta hysteriskt.
 
 
Under eftermiddagen var det skrivarkurs för hela slanten. Det var sista gången idag för den här terminen och det känns lite tråkigt. Vad ska nu hända nu på tisdagseftermiddagarna? Men har anmält mig till höstterminen också. Och jag tror att hela gruppen faktiskt anmälde sig till hösten. Får hoppas det för vi är en bra grupp, på något sätt kompleterar vi varandra. Jag fick otroligt bra kritik på två dikter som jag inte visat för några tidigare. Det gjorde mig väldigt rörd och de hade berörts av mina ord. Hur ofta händer det?
 
Känner mig relativt trött och sliten och kroppen börjar säga ifrån. Min högra handled har börjat säga ifrån mer än vanligt. En gammal arbetsskada har dykt upp och ställer till det. Har svårt att göra vissa rörelser och vissa tryck gör så att det hugger i handleden. Kände av det igår också. Men jag trodde att det bara var något som visade sig igår. Ack så fel jag hade,
Publicerat: 2013-04-23 @ 19:56:53


Underligheten finns bland saker du inte tror på

Måndag och en ny vecka. Igen!! Har känt mig lite däven och har inte varit ensam om att känna det. De flesta av damerna  har känt det också. Underligare ting har hänt förut och det har bjudits på skratt pö om pö under dagen. Var även hos läkaren idag, ett nödvändigt ont ska tilläggas. Men jag måste medge att det var lärorik och har mycket kvar att lära för att kunna stå still på mina egna ben utan att vackla. Svårt att förklara.
 
Förövrigt så har skrattet som sagt bjudits på under dagen. På något sätt fick mina kära kollegor för sig att jag inte skulle vara så närvarande efter pingst. Undrar varför? Med små pikar om dittan och datten fick mig vika mig dubbelt av skratt. Det blev inte bättre när vi väl hade keramik. En banan fick en stor plats på bordet med vår låga humor. Klimakteriet kom och gick hela dagen och damerna skrattade gott åt mig.
Försökte berätta ett skämt som syster berättade i fredags, men tror inte att jag berättade det lika bra. Men efter några timmars funderingar så tror jag de förstod budskappet och vek sig dubbelt.
 
Sitter nu hemma och beundrar min konstiga kropp. Är dock förundrad över att jag inte har slocknat ännu. Då jag inte sov speciellt inatt. Så en sak är klar och det är att det blir en tidig kväll ikväll. Lite tråkig kväll då det inte är "Det Okända" ikväll. Får bara hoppas det börjar snart igen.
Publicerat: 2013-04-22 @ 19:39:11


Med solsken i blommande gren

Söndag, slö och till intet mycket bra. Har egentligen inte gjort så mycket under dagen. Plockat lite med tvätten och försökt att organisera mina garderober. Det är inte det enklaste om jag säger så. Det lär nog bli ett evighetsprojekt som jag sedan kommer att tröttna på. För att sedan börja om från början igen. Typiskt mig eller hur? Har även skickat iväg några texter för skrivarkursen på tisdag. Så det återstår att se vad som kommer att ske, om mina skrivarkamrater uppskattar dem eller gnager sönder dem totalt. Å andra sidan så har jag inte fått bättre kritik än vad jag fått från dem. Det är sista gången nu på tisdag sedan får vi se om det blir något i höst. Det hoppas jag på för jag känner hur jag utvecklas och hur mycket mer det faktiskt blir. Jag tänker i helt andra banor nu. Nu ska jag återgå till att försöka att organisera mina garderober. Det återstår att se när och om jag ger upp. Ska även ta fram vattenkannan och vattna mina slokande växter. Det är ett under att de faktiskt lever fortfarande. Gör allt för att vissa av dem ska vissna och dö. Men på något sätt så klarar de sig alltid och kommer tillbaka starkare än någonsin. Ska även försöka att njuta lite av söndagsolen och försöka se en blommande gren i mitt inre.
Publicerat: 2013-04-21 @ 15:35:29


En dag hit och en dag dit

En dag i vila och jag är tillbaka. Igår var en dag fylld med saker att göra. När jag väl var hemma stupade jag i sängen direkt. Tröttheten slog sina klor i mig och jag kunde verkligen inte göra något alls. Det var bara att inse att jag inte hande en chans.

Nu däremot är det en ny dag med nya möjligheter. Inte för att jag ska göra så mycket under dagen. Har dock tvättstugan i eftermiddag,kväll. Men mer än så ska jag inte göra. Kanske tar jag fram herr dammsugare och jagar lite dammråttor. De gömmer sig väl men jag känner dem med både hull och hår.

Solen skiner och himlen är nästan inte ett moln på himlen. Ska nu diska upp efter frukosten och den tidiga lunchen. Både Inga och Inge har tagit semester för evigt och inte kan de hjälpa mig...
Publicerat: 2013-04-20 @ 12:23:35


Från Näbbgädda till Näbbgäddsmed

Sitter nu trött och en aning vimsig i soffan och bara pustar ut. Det har varit en intensiv dag med olika händelser i olika miljöer. Till trotts att det regnade imorse avslutades dagen med riktig blåst, mörka moln och solsken. Inte mycket mer att begära i den enkelhet som bjuds på idag. Jag är inte den som begär mycket i livet bara det bjuds på ett gott skratt och trevligt sällskap när lusten faller mig in.

Hur som haver så var förmiddagen stillsam och händelserik. Började att sticka ett nytt lapptäcke så fort jag kom till jobbet idag. Efter fikat blev det till att spela lite ihop med gänget och fasorna. Lite rabalder blev det och vad mer kan man begära när så olika individer samlas för en nobel sak. Det blev en hel del skratt då jag jag fick hysteriska psykbryt för att jag inte förstod och fattade chargongen med allt detta språk med musiktermer som jag inte alls kan. Missförstå mig rätt nu, mina hysteriska psykbryt var inte i den bemärkelse som ordet vill tyda. Det var mer i stil med hysteriska skrattanfall och små missupfattningar blandat med noll koll på saker.

Efter lunch blev det kanske lite lugnare även om skrattet fanns till hands. Även idag fick jag höra att jag var en uppnosig näbbgädda. Det har nu blivit till en vana av damerna så att det blivit ett av alla mina nya smeknamn. Straxt innan vi skulle gå och jag höll på att stänga fönstrena börjar dessa fönster anfalla mig och skrämmer min lättskrämda själ. Mr P tyckte givetvis det var roligt och döpte om mig till Näbbgäddsmes istället för fiskmås eller vilken fågel han nu tänkte på. Mr A tyckte det var lika roligt när MA och jag smågnabbades med varandra. Stackarn fick inte sitta stilla mer än en minut. Allitd var det något han skulle hjälpa till med.

Nu när kvällen är kommen händer det inte mycket, är faktiskt riktigt glad över att kvällen är kommen. Har slagit in presenterna till lillskrutta. Efter jobbet imorgon blir det till att åka och fira henne. Lillskrutta är inte längre lillskrutta. Nu ska jag fortsätta att skriva och titta på hus på landet. Ibland kan det faktiskt vara riktigt roligt och spännande att titta på programmet.
Publicerat: 2013-04-18 @ 19:18:10


Näbbgädda

Underbara dag, blåsiga dag, soliga dag. Känner mig urblåst och på bra humör. Dagen kanske inte började så bra då jag var tvungen att springa genom hela lägenheten för att leta efter nycklarna. Fick för mig att jag inte hade hängt upp dem i nyckelskåpet när jag kom hem igår. Men efter mycket om och men hittade jag dem givetvis i nyckelskåpet. Bravo Milliz, snacka om att vara morgonvimsig.

För övrigt? Har suttit och sytt på mina kuber/tärningar. Dessutom har jag varit kärringen mot strömmen hela dagen och "mopsat" upp mig. När jag satt och sydde i godan ro och inte ids att byta ut den gröna sytråden mot en vit sytråd och vops kommer Mr A och säger åt mig att byta sytråden. Men envis och kärringen mot strömmen som jag är så satt jag och fortsatte att sy med den gröna tråden. Alla hade hur roligt som helst åt det. Dessutom gick Mr A runt och sa "nej" hela tiden när de andra frågade honom om något. Helt plötsligt säger MA om någon av oss andra kunde få honom att säga "ja" så skulle den personen få fem kronor. Jag som inte är den som är den utan den som alltid gör motsatsen frågar då Mr A om jag ska byta min gröna sytråd till en vit och vips så svarar han "ja". Både MA och Mr A blev helt paffa. Sådan är jag och det bjuder jag på.

Under eftermiddagen bjöds det på glada skratt och klimakteriefall. MA påstod att jag var en näbbgädda som ständigt mopsar upp sig. Mr P fick för sig att det var mitt fel att han ständigt fick estatiska stötar i allt han tog i. Givmild som jag är talade om att det inte alls var mitt fel att jag var oskyldig och lika helig som lammet Laila som E sysslar med.

Sitter hemma nu och funderar på livets stora gåtor. Har även hittat mig en ny vårjacka och det var inte igår. Har behövt en ny vår jacka i flera år nu. Nu är det fixat och jag känner riktigt nöjd.
Publicerat: 2013-04-17 @ 18:42:26


Vankas vår

 
Onsdagsmorgon och det vankas vår i luften. Tro det eller ej men det gör det även om jag fortfarande inte kommit ut genom dörren ännu. Tror att det blir en bra dag med lagom mycket av överaskningar. För jag vet aldrig vad dagen har att erbjuda förrän efteråt.
 
Dags att bege sig till bussen och bege sig till vardagen och verkligheten igen. Dagens agenda bestäms när jag väl är framme och tja...tar ett steg i taget istället för att planera varje steg.
Publicerat: 2013-04-17 @ 07:05:00


Lugn och stillsam

Dagen har varit lugn och stillsam. Inga större händelser har inträffats. Kanske lika bra det, för vem vet vad som egentligen kan hända? Även om dagen har varit fylld med små vita moln har den varit skön och tillmötesgåeende. Många glada skratt har tilldelats och det tillhör nu vår vardag. Det skulle inte vara en vanlig dag om inte skrattet fanns där.
 
En dag närmare sommaren och närmare lediga veckor. Ser fram emot det och vem vet vad som komma skall. Har ännu inte planerat något ännu. Kanske lite för tidigt ännu, men något ska det nog bli. Sitter nu hemma med fötterna i högläge. Den här veckan kommer gå fort känns det som även om det bara är tisdag idag. På fredag efter jobbet blir det till att åka hem till syster och fira lillskruttan. Huga vad tiden går fort. Skall snart bege mig till centrum för att inhandla lite granna och sedan fixa lite mat och disk. För disken diskas inte av sig själv och maten lagas inte av sig själv heller.
Publicerat: 2013-04-16 @ 17:55:00


Blommande dagar

 
Ny dag nya möjligheter!
 
Sluta inte dagdrömma, det kommer alltid en morgondag!
Publicerat: 2013-04-16 @ 09:01:00


Företagsam

En förtagsam dag med saker att göra hela tiden. Dagen började visserligen inte så bra då det regnade ordentligt. Vårens första vårregn? Kanske, men jag vet inte om jag gillade det. Inte den här morgonen, var inte alls på bra humör heller.
Så fort jag kom till jobbet började man med att läsa den dagliga bibeln. Vilket är horoskopet för den som inte vet. Avslutade min toffelpåse och har nu en bra påse för mina tofflor när jag inte är där.

Efter det blev det till att börja fixa och trixa med lite trikåtyg som blivit över när vi sytt barnkläder. Håller nämligen på att göra små mjuka tärningar som de mindre barnen kan leka med. Vi var några stycken som diskuterade om jag skulle lägga en bjällra inne i tärningen så att det skulle låta lite också. Lånade även en pärm med olika sånger av E2 så jag satt och sjöng och hade allsång med AS. Mycket trevligt och alla andra hade riktigt roligt med och åt oss. Mr A skrattade gott och påstod att det var som att vara på Skansen och allsången där. Man tackar eller?

Under eftermiddagen blev det till att ha keramik. Glaserade ett hjärta och min "brunstiga älgliknande tjur" som jag blev riktigt nöjd med. Provade även på att dreja åter igen. Lyckades faktisk få till en liten behållare eller liten vas som jag kan ha antingen tandpetare eller små blommor i. Bättre än ingen alls som man brukar säga.
Sitter nu hemma och är helt färdig. Ska bara ha fötterna i högläge och invänta nattmörkret.
Publicerat: 2013-04-15 @ 18:53:25


Inte ett moln

Långsam, seg och inte alls händelserik. Så har dagen sett ut för min del. Men det gör det samma då jag har varit mer än trött idag. Orken har varit som bortblåst och helt tömd på energi. Jag som trodde det skulle vara en energifylld helg. Tydligen hade jag fel, det händer ofta vill jag lova.

Har varit hemma hos far och ätit mat, klipp far och bara varit. Är nu hos faster och ska senare ikväll spela bingolotto. Min söndag blir inte intressantare än så här. Men vad gör det? Kanske lika bra det. Ska kanske låta spänningen och händelserna vara till imorgon? Det brukar alltid hända något på måndagar. Det min vän är ett faktum!

Är bara glad att det inte har varit så många moln på himlen! Solen har lyst med sin närvaro även om det kanske inte har varit super varmt. Lite lagom och småkyligt!
Publicerat: 2013-04-14 @ 17:00:05


Sysselsatt

Lördags eftermiddag. Eller ska jag säga att det har blivit kväller? Hmmm, tror att det är något in between om jag ska vara ärlig. Hur som haver så är jag faktiskt slutkörd. Dagen började lugnt och stillsamt. Slöade bort förmiddagen med absolut ingenting. Ibland är det riktigt skönt att anstränga sig till det yttersta med att göra absolut ingenting alls. Efter lunchtid var det jag som knatade iväg till Ikano för att jaga efter present till lillskruttan som fyller år snart. Efter mycket om och men hittade jag faktiskt väl valda presenter till den unga damen. Jo nog borjar hon bli en ung dam alltid. Tiden går allt för fort. Jag ser unga madam Johansson som den lilla räka hon är. Hur gammal hon än blir kommer hon alltid vara den underbaraste lilla bebis hon var.
 
 
När jag var på Maxi och inhandlade det jag behövde märkte jag att det var mer folk än vad det brukar vara en lördagseftermiddag. Efter att ha strosat runt ett tag i mataffären ser jag då Svergies egna matlagande boxare Paolo Roberto. Lite roligt att se och lite förvånande. Stod och tittade lite när han lagade till pasta och någon god pastasås till. Tog några bilder med telefonen för att bevisa för mina kollegor på måndag att jag verkligen träffade honom. För mina kära kollegor har fått för sig att jag har för livlig fantasi. Konstigt egentligen. Men nu sitter jag i soffan och andas ut efter dagens eskapader.
 
 
 
Publicerat: 2013-04-13 @ 17:56:36


Absoluta favoriten

En av mina absoluta favorit sånger bjuder jag den svenska texten på. Får se om det är någon som kan klura ut vilken låte det är.
 
 
Nån sa kärlek är en flykting
för vacker för att dö
Nån sa kärlek är ett rakblad
som glimmar i en själ
Nån sa kärlek är en galge
där blinda står i kö
Jag sa kärlek är en blomma
och du är blommans frö

Kärlek är en trasig fjäril
som dom döpts till anarki
Kärlek är en mjuk befruktning
i skuggan av ett skri
Som en man säljer längtan
för att orka härda ut
Kärlek är sällsam saga
utan början, och utan slut

När din kropp är rädd och frusen
och ditt rum är tomt och kallt
Och du tror att ingen kärlek
finns för den som saknar allt
Kom ihåg att mitt i vintern,
djupt begravd av iskall snö
Gror ett frö av enkelt ursprungen
som till våren blir en ros.
Publicerat: 2013-04-13 @ 09:00:00


Vårens första höstväder

En dag, många händelser och nu helg. Kan det bli bättre? Kanske kanske inte. Ingen som vet i dagsläget. Vad har egentligen hänt? Sprungit runt och yrat och försökt få saker gjorda. Suttit och skissat lite på en klänning som jag funderar på att sy. Lite 50 tals stuk på den med en gnutta rockabilly. Men ska prata med Mr A på måndag när han kommer tillbaka så man vet vilket mönster man ska följa/välja, hur mycket tyg som skall köpas och vilket sorts tyg. Har även hunnit sticka klart min påse för mina tofflor och fäst alla förbaskade trådar. Har dock kvar att göra ett snöre för att knyta igen den. Men det får bli ett projekt för måndagen.

Egentligen när man tänker efter så har dagen varit lugn, lyssnat på fredagslåten och fått höra att man är opstinat och rackarunge. Det tackar man för. Eller? Ja ja det får man bjuda på helt enkelt. Jag är ju inte den som är den. Även om vädret inte har varit det bästa passade jag ta en friskvårdsstund innan lunch. Har varit hemma en stund nu och försökt att slappna av och skingra tankar.
Ska snart gå över till Madame C för att klippa henne. Sedan får vi se vad denna fredagskväll har att erbjuda.
Publicerat: 2013-04-12 @ 18:06:53


Konstiga känslor

Konstigt egentligen. Kan inte riktigt sätta pekfingret på vad jag egentligen känner. Men en sak är säker och det är att jag inte alls tycker om det. Det skrämmer mig och uppfyller mig på en och samma gång. Samtidigt som jag vet att det inte går. Har försökt att förtränga det utan att lyckas något bra med det. Gryningens toner av harpor och gitarrer gör inte saken bättre om jag ska vara ärlig. Nej, får stänga in det precis som allt annat jag inte vet hur jag ska hantera. Det som går att förklara det på bästa sätt är denna låt som jag såg på FB för en tid sedan. Den är så klockren och skriker verkligen mitt namn och min feghet.
 
 
 
Publicerat: 2013-04-12 @ 10:34:00


Slagen av trummslagarens ord

Intressant är ordet jag letar efter och bättre än så här kan det inte bli. Det har varit en dag då man lärt sig en hel del och lite till. Var ska jag börja? Skippar pratet om när man vaknade, åkte till jobbet, inse hur träligt vädret är.

Hur som helst så Har det hänt mer idag än vad det händer under en vecka. Sitter och stickar och får pranoia över mitt ormbo. Damerna tycker givetvis att det är roligt. Passade även på att montra om i monitorn vi har vid receptionsplan. Det var en del att byta och få glaset rent så den som fick för sig att byta förra gången använt allt för mycket teip. Och lite till om jag säger så. Satt även att bråkade med datorn när jag skulle fixa en ny prislista till det som kan köpas.

Efter fikat började det hända saker. Mr P-A kom över och frågade om det var några som var intresserade av att spela lite ihop med honom då han hade några nya idéer. Vi var några stycken som hakade på. Det slutade med att jag hamnade bakom trummorna, E hamnade bakom basen, D hamnade bakom elgittaren, K med C hamnade bakom synten. Mr P-A hamnade bakom både bas och elgittar. Jag måste säga att det var roligare än vad jag trodde. För att vara första gången jag spelade på trummor gick det bättre än vad jag trodde. Hittade takten ganska fort och höll den stort sett hela tiden. Med några få gånger som jag knöt mig själv och kom i otakt. Vi lyckades faktiskt spela igenom två låtar med 12 steg sak inom blues...eller något. Kan inte termerna riktigt. Vi har till och med ett band namn, nämligen "fasarna".

Under eftermiddagen? Ja du, ingen aning! Tog en sen lunch och åt ute med E för en gång skull. Vi båda kände att vi behövde komma bort från vår trånga, mörka och kalla matsal. Har även börja bli sugen på att sy mig själv en klänning. Så efter vi slutat gick H och jag först till Lucullus och handlade lite. Sedan gick vi till Ohlssons tyger och tittade lite på tyger. Fick med mig några prover hem för att sedan rådfråga damerna imorgon om vilket tyg som skulle passa bäst. Har en bild i huvudet om hur klänningen ska se ut. Det går i stil med 50 talets klänningar.
Nu ska jag sätta upp fötterna och njuta av att det är torsdagskväll och att det snart är helg. Det här veckan har gått fort, fortare än jag velat faktiskt om jag ska vara ärlig. Insåg även att jag har varit på Medborgarskolan i snart ett år. 16 juni blir det faktiskt ett år...
Publicerat: 2013-04-11 @ 19:22:54


I hopp om att få hoppa ut genom fönstret

Hmmmm...hur ska man säga det här då? Dagen har varit underhållande, lärofylld och förvirring. Totalt sätt kan man säga att dagen har varit....ja något. Har kanske inte fått något grepp om dagen ännu. Men tydligen så ska man hålla sig undan för taggtråden. Jag ska inte äta det till fruckost eller till lunch. Orsaken? Jag är lite för katig, kaxig och som MA sa "rackarunge med galenskaper". Tyvärr av någon anledning vill de inte tro på mig när jag talar om att jag är lugnet själv och ett helgon.

Förmiddagen var en aning förvirrad då det hände saker runtomkring hela tiden och krävde hjälp hit och dit. Några av damerna är i fullfärd med att sy sig kjolar, byxor, blusar. De har nu fått lära sig mönsterkonstruktion. L och K passade på att busa lite med Mr A som sprang mellan damerna som sydde för fullt. Jag frågade lite oskyldigt om de inte lyssnade på honom och om jag skulle nypa dem i öronen. Jag fick svaret jag och som de flesta vet så gör jag oftast saker som detta när det är i form av rackartyg. L och K blev både chockade och förvirrade. Alla brast ut i skratt och undrade vart den rätta jag tagit vägen.

Under eftermiddagen var det lite lugnare, men rackartygen fortsatte dock under eftermiddagen. Imorgon ska de kontrollera så att jag inte har ätit taggtråd till fruckost. Kommit en bit på min påse som jag håller på. Alla bara skakar på huvudet när de ser den och ser alla trådändar och hur mycket det är att fästa. Men men....just nu är det ett ormbo.
Vid ett tillfälle var vi tvungna att öppna föstret för att det var så varmt. När MA öppnade fönstret var Mr P mycket noga med att påpeka att sätta på det barnsäkra gallret så att jag inte skulle kunna ta mig ut genom fönstret. Jag får inte hoppa ut genom fönstret för dem och de försöker hålla mig borta. Dessutom så har man fått ett nytt namn då de flesta tyckte att det var jobbigt då vi är två som heter Camilla och har liknande efternamn. Så jag har då fått namnet "Blomman". Det roliga är att min farbror kallades för blomman och min farfars bror kallades också för blomman.

Nu? Ta det lugnt och lägga upp fötterna. Varit en lång dag!
Publicerat: 2013-04-10 @ 19:21:19


Svampigt

 
Svampigt värre, men det är trots allt en ny dag. Får bara hoppas att det blir en lika bra dag som jag tror att det kan bli. Otroligt nog är jag på bra morgonhumör den här morgonen även om jag vaknade med tuppen och inte alls somnade igår när John Blund kom.
Dags att återgå till verkligheten. Ta på mig strumpor, sedan ytterkläder för att sedan gå till bussen. Får bara hoppas att herr buss inte alls kommer lika tidigt som den gjorde igår morse. Morrr!!!
 
 
Publicerat: 2013-04-10 @ 07:05:00


Intressant dag och bibliotekbesök

 
En intressant dag. Punk! Det känns i kroppen att det dagen har varit välfylld. Har visserligen inte gjort så mycket men det som har gjorts har gjorts med en sådan intensitet. Idag var även den sista tisdagen under vintern/våren som vi blir förvisade till vindsplan eller det berömda plan 5. Nu dröjer det fram till hösten innan vi blir förvisade dit igen. Jobbade på min så kallade påse som jag stickar. Ska försöka att se till att bli klar med den innan hösten kommer.
Under eftermiddagen blev det till att ha skrivarkurs. Det var faktiskt riktigt intressant och vi disskuterade fram många bra saker bland alla texter vi gick igenom. Dessutom kom det en kille som pratade lite om att skriva böcker. Han har själv skrivit klart sin första bok och skickat in den till olika förlag. Dessutom tipsade han om en program som ska vara bra när man skriver böcker eller filmmanus. Ska kolla in det om det är något för mig.

Det konstiga är att mina taggar visade sig tydligen idag. Somliga påstod sig visst att jag var lite väl uppnosig och lite för mycket kaxig. Förstår inte alls vad de menar med det. Var ju bara mitt vanliga heliga jag och det är inte lite det. Även om jag råkar komma på fyndigheter med vad de säger kan inte jag hjälpa.
Var även iväg till biblioteket för att lämna tillbaka lite böcker och lånade lite nya. Så här ofta har jag inte varit på biblioteket på flera år. Så nu ska man läsa lite historiska böcker och jag tror faktiskt att Elza skulle bli glad att jag valde lite böcker om Rysslands historia. Även om böckerna är skönlitterära så tror jag nog att hon skulle uppskatta mina val. :-)
Publicerat: 2013-04-09 @ 19:42:04


Falen angel

Får säga att det har varit en bra start på veckan. Nya tag och en hel del glada skratt. Allt detta var innan förmiddagsfikat. Var även iväg till läkaren och pratade bort 45 minuter. Men det var upplysta minuter. Fick en hel det bra tips om hur jag ska hantera min ångest och mina attacker. Den första uppgiften var att prata med några få utvalda av mina kollegor och Mr P om hur och vad som bestämts. Det var givande men faktiskt riktigt jobbigt. Kände mig verkligen utsatt. Men det kanske var meningen att känna det utan att ha för mycket rädsla.

Under eftermiddagen blev det keramik och jag måste säga. Det kommer bli tomt när keramiken väl är slut. Har bara tre gånger kvar och det är lite tråkigt. Men det blev en hel del gjort även denna gång. Mina kära kollegor mobbade mina små filurer och porträttet av den brunstiga älgliknande tjur. De mobbade även min ängel som kommit lite snätt i livet. De påpekade även att hon såg höggravid ut. Givetvis blev det en hel del skratt och tack vare mina kollegor så var jag bara tvungen att ta ett besök under borden. E frågade retsamt om jag födde barn under bordet eftersom jag tydligen frustade för mycket. Mr P som var på besök och gjorde klart sin skål kom ut till oss och frågade vad som hänt och vad de gjort med mig då jag ligger under bordet och viker mig dubbelt. Det blev givetvis mer skratt och förvirringen var verkligen total. Det är inte enkelt må jag säga.

Dessutom för övrigt så kom Miss L och frågade om det var några som var intresserade av att lära sig italienska. På något sätt lyckades de få med mig, så imorgon ska jag prata med Miss L och säga till att jag är intresserad. Ett till språk kan inte vara för mycket att kunna eller hur? Ska inte förkasta det nu. Jag ser fram emot att börja kursen.
Publicerat: 2013-04-08 @ 18:52:41


Klarblå himmel

Det är söndag och helgen har snart tagit slut. Varför går helgen så otroligt fort?
Är bara glad över att det är fint väder. Att solen är framme, himlen är klarblå och nästan vindstilla. Det blåser en aning men det spelar ingen större roll.

Har hunnit med en hel del under dagen. Skrivit klart de skrivuppgifter jag har till tisdag och skrivarkursen. Det stog sin lilla tid, trots att jag hade mer än tre veckor på mig. Har även hunnit med att ta ett tag med dammsugaren. Tagit mig en prommis i det underbara vårvädret.

Ska snart gå hem till far och äta lite, spela lite bingolotto. En mer spännande kväll än så får jag inte denna söndag. Kanske är det likabra. Livet är inte vad det ter sig till att vara. Får anstränga sig lite om det ska bli mer spännande i livet. Får helt enketl njuta av den klarblå himlen innan jag går hem till far.
Publicerat: 2013-04-07 @ 16:41:09


Spöken bakom varje fasad

Har inte gjort så mycket idag om jag ska vara ärlig. Knatat runt i min lägenhet som en an vore en rastlös pensionär. Inget fel med det egentligen. Men det är så ovanligt för att vara mig. Rastlös är jag stort sett dygnet runt. Men inte som idag. Svårt att förklara, har varit mer osalig än raslös och kanske för att jag för en gång skulle inte hittat något i lägenheten som måste göras. Eller jo jag har en sak, men den får väntas till sommaren....

Håller dock på och tvättar och det är snart dags att gå ut igen. Aldrig roligt med tvättstugan, men det är skönt när det väl är gjort. Är snart klar och efter det blir det den stora temuggen och det blir te drickande som om jag fortfarande gick på Helliden. Men ack så är det inte, är ju snart 10 år sedan det var. Tänk vad tiden går fort egentligen. Aldrig kommer det att bli som det en gång var ifall man skulle få för sig att börja läsa på folkhögskola igen. Inte för att jag ska göra det just nu vad jag vet. Men tanken har alltid varit där.

Nej ska nu låta mina spöken få leka av sig och göma sig bakom varje fasad och vägg.
Publicerat: 2013-04-06 @ 19:27:59


Att bli lurad eller inte lurad det är frågan

Skulle du tro mig om jag talade om för dig att det regnar ute just nu??? Nej det ante mig att det inte skulle vara så. Inte för att det är första april just nu. Å andra sidan slapp jag undan allt sådant när det var första april. Men lär väl åka dit så det skriker om det nästa år. Det har disskuterats det under de dagar som varit om just hur man lyckas lura folk, hur alla tar det när det analkas att man har blivit lurad. På något sätt så verkar det som om alla var enade om att jag skulle vara den som var lättast att lura. Kanske det är vem vet, å andra sidan har jag sällan blivit riktigt lurad den dagen då jag har varit mer eller mindre skeptisk och inte alls trott någon som säger "Tro mig, du kan lita på mig."

Fredag idag som sagt och inte ska det göras så mycket mer än vad som redan görs. Dammsugaren ska få ta sig en omgång i lägenheten och försöka att fånga in de sista dammråttorna som inte togs tidigare i veckan. Vad mer? Tja...kanske ta och skura av golvet lite med. Det beror helt och hållet på vad jag orkar och vill en fredagskväll som denna. Ska dock passa på att njuta av solen medan den är framme. För vem vet hur länge den kommer att visa sig. Kan bara säga poff så försvinner den.
Publicerat: 2013-04-05 @ 17:35:00


Godmorgon

God morgon god morgon, se fåglar sjunga godmorgon i kör!
Dags att bege sig till bussen och ta tjuren vid hornen. Det kommer nog bli en bra dag det här. Får hoppas på det bästa som någon sa någongång...
 
Publicerat: 2013-04-05 @ 07:05:00


Unika dagar

Idag är tydligen en dag av unika förberedelser från förr som åtger en status av karamelliseringar. Eller dyligt...pratar i tunga just nu och det är inte mer än att det är torsdag. Dagen har varit enkel, rogivande och stillsam. Med få och unika skratt som tilldelats. Vad mer kan det begäras?
Även om huvuvudet inte har hängt med idag så har dagen gått fort framåt får jag säga. Snart är det helg och jag nästan, men bara nästan längtar till det blir helg. Vet inte varför men gör det iaf.

Sitter nu i soffan med föttera uppborrade i en filt vilket kommer bli för varmt snart att ha. Känner redan av effekterna i lägenheten. Lägenheten är halvt om halvt fem grader varmare nu än vad det var för några månader sedan. Så jag börjar frukta sommardagarna. Hugi hugi...men men det finns ju dem som har det värre än vad jag har det.
Publicerat: 2013-04-04 @ 17:50:48


Bättre sent än aldrig

Onsdagen är till ände och jag har kommit till skott lite sent med vissa saker och tidigare med andra. Har egentligen inte hänt så mycket under dagen. Tråkiga ting och tråkiga saker, händelselöst med andra ord. Men det är så ibland har jag hört.

Han städa undan lite i eftermiddags efter jag kommit hem. Tyvärr fick jag ha begravning för min orkidée som åkte i golvet för sjuttioelfte gången. Den här gången klarade han inte av det hela längre. Så det vara bara att ha begravning och hoppas på bättre tider med nästa orkidée. Elza kom över en stund under kvällen? Eller ska jag säga tidiga kvällen och blev kvar långt efter vad som skall betraktas kväll för min del. Nu t.ex är natti natti egentligen för min del och jag borde vara i sängen. Men ack och ve för det är jag inte. Men snart så, ska bara fixa små ting innan jag går och fradgar kudde.
Publicerat: 2013-04-03 @ 22:32:48


Tisdagens bestyr

Våren är på väg och jag känner hur det spritter i kroppen. Men som mina kära kollegor så snällt påpekar. Jag är redan brunstig och därför behöver jag inte oroa mig för alla orosmoln som kommer under våren. Men jag vet inte om jag vill säga eller påstå något sådant. Vad mer kan jag säga förutom att dem jag jobbar ihop med är mer eller mindre galna och säkerligen galnare än vad jag är. Eller var det tvärtom? Hur som haver, passar jag ju utmärkt in där och behöver inte visa mig inför omvärlden. Eller?

Märks nu att våren är på väg, lägenheten har höjt den centrala och normala värmenivån med nästan 1.3 grader. Ser absolut inte farm emot sommaren då normalvärmen höjs med minst 11.8 grader i lägenheten. Detta är inget svammel från min del, det är utstuderad vetenskap då jag har i sex års tid utstått kalla vintrar och skollheta sommrar i denna helvetes lägenhet. För övrigt är det ju inga fel med den.

Ska nu återgå till att försöka dammsuga av lite innan jag bestämmer mig för att göra innan dagen kastar in sin handduk till och inför natten. Inget fel med det då det finns en hel del att göra i denna lilla lägenhet oavsett om jag vill det eller inte.
Publicerat: 2013-04-02 @ 17:56:41


Raslöshetens dag

Då var den här måndagen passerad och vad har jag egentligen gjort? Precis inget alls, har varit mer eller mindre rastlös och vankat av och an här hemma. Samtidigt som jag varit sängliggande stort sett hela eftermiddagen. Har haft huvudvärk och den bästa medicinen är ju då sängläge och lite sömn. Men det är ju inte så konstigt då jag vaknade med tuppen och kom inte i säng när tuppen lade sig.

För övrigt så har det inte hänt så mycket under dagen. Suttit och läst en del och försökt att fokusera på en del uppgifter jag fått från skrivkursen. Imorgon blir det till att maila in en del av uppgiften. Det har märkts att jag inte jobbat idag och det har gjort att man inte varit den galna jag brukar vara. Ingen keramik har man haft heller, men det är ju annandagspåsk så....
Publicerat: 2013-04-01 @ 20:26:28


Föga tidig morgon

Säger bara god morgon innan jag lägger mig och drönar ett par timmar till. Vaknade till liv för någon timme sedan och var klarvaken. Men nu känner jag att tröttheten kommer ifatt mig. Kom i säng lite sent igår kväll, eller ska jag säga inatt. Ingen bra kombo att komma i säng sent och sedan vakna tidigt. Lär nog somna tidigt ikväll. Tror jag, vet aldrig när det gäller min knöliga kropp.
 
 
Kanske borde jag sy mig en egen snuttis för att klara av natten som sig bör??
 
 
Publicerat: 2013-04-01 @ 06:35:00RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!