Hysteriskt roligt

Dagen har varit intensiv och krävande på många olika sätt. Men jag vet i tusan vad jag egentligen har gjort. Har skrivit en del under förmiddagen vilket inte går så bra. Jag får ingen röd tråd genom historian. Under eftermiddagen sydde jag klart ett barntecke och en kudde. Det sa bara tjoff tjoff så var allt klart och klockan var 15.30. Otroligt vad fort tiden går egentligen. Har fått några hysteriska skrattanfall och fått några av de andra att börja skratta. Själv vet jag inte vad jag skrattade åt. Komiskt!
Är lite smått irriterad då jag har mailat min handläggare två gånger under loppet av två veckor och ännu inte fått något svar, inte äns att han har tagit emot mitt mail men inte kunnat svara. Jag behöver få svar på en himla massa frågor angående arbetsförmedlingens nya riktlinjer. Förstår verkligen inte hur de tänker på det stället och inga svar får man heller som man förstår. Slöpack helt enkelt som gör en massa för vissa och inget alls för andra som mig t.ex.
Imorgon blir det att åka hem till mor för att äta mat och sedan gå på adventsmarknad. Ska bli kul att komma iväg. Får bara hoppas att det inte blir för kallt och blåsigt. Sist mor och jag var på adventsmarknad regnade och blåste det så förbaskat.
Publicerat: 2012-11-30 @ 19:05:18


Ett två tre

Ett två tre damerna skyr inga medel
Allt är inte svart eller vitt på skalan
Förskjuten av stickande madamer
där garnet flyger genom rummet
Fyra fem sex damerna lurar på visdom
Djupet ligger inte där man tror det gör
Klockan tickar och snart blir det kaffepaus
vem kan säga om det blir bättre
Sju åtta nio symaskiner syr in luftrummet
Spinnande getter skuttar runt i salen
Om man inte sköter sig blir man smyckad
där toner av vackra visor lätt förringar
Tio elva tolv bakom varje höna finns en tupp
Det är inte höga ord utan kackel av skratt
Inte är det lätt att vara ensam tupp
förfasas inte då förstärkning är på väg
 
 
Publicerat: 2012-11-30 @ 14:03:00


Husliga dagar

Husliga dagar från glömda tider
där daggen ligger kvar på ängen
Utanför står mannen och hugger sin ved
till en värmande brasa i husets hjärta
I trädets krona sjunger trasten sin vals
medan barnen kommer till ro i stugan
Drömmar om hopp hörs i Fidos skall
kanske kan morgondagen bli lika fin
Publicerat: 2012-11-29 @ 21:04:00


Ångvält

 
Har dragit fram som en ångvält under dagen och jag har ingen aning vad jag egentligen har gjort. Har jag gjort saker idag eller har jag enbart retat gallfeber på de andra hönorna? Jag vet inte, mitt selektiva minne har valt att glömma bort det hela. Har munhuggit med E hela dagen och A har hakat på och lärt sig efter mig tydligen. Ha ha alltid lika roligt att lära upp någon att vara som mig. Skämt o sido...det är sagt med glimten i ögat. De som inte förstår och känner oss på H & I skulle inte förstå något och tro att vi är fly förbannade på varandra.
Känner mig inte på humör alls just nu och vill bara vrida vattnet ur saker och ting för att få komma bort långt bort ifrån mig själv. Men det går väl över som allt annat här i livet. Speciellt när det finns de på jobbet som städigt påpekar för mig att jag bara skakar av mig saker som om det vore det ruggiga snö som vräkte ner igår. Har även snöat lite idag med men inte lika mycket som igår. Jag misstänker starkt att mitt dåliga humör och sinnestämning beror på att snön kom igår och vräkte ner. Tycker verkligen inte om snön och önskar att jag kunde bo i Australien eller något annat land där det INTE snöar. Fy och urs för skiten, dessutom fryser jag för mycket när det finns snö och det gillar vi inte.
 
Publicerat: 2012-11-29 @ 18:24:46


Allvarligt talat

Känner hur mitt arma humör sviktar och åker en berg och dal bana som jag trodde jag tappat för länge sedan. Jag vet inte varför jag känner som jag gör just nu. Det är däremot oerhört irriterande att jag inte vad som ligger grund till det hela och vad jag kan göra åt det.

Har läst några gamla inlägg här på bloggen och inser att det är mycket som återkommer i min normala och väldigt tråkiga vardag. Har insett att mitt liv är tråkigt och händelselöst. Jag har verkligen inget liv what so ever! Jag åker till min sysselsättning, jobbar en hel dag. Åker sedan hem och lagar mat. Sedan händer det verkligen inget alls, antingen sitter jag deckad framför dumburken eller vid datorn. Vad gör jag med mina dagar egentligen? Allvarligt talat? Kan någon ge mig ett svar?

Jag som hade stakat upp mitt liv som barn och var så säker på att jag skulle hinna med olika saker innan jag fyllde trettio. Nu när jag är trettio har jag knappt hunnit med hälften jag trodde som barn att jag skulle hinna med. Det blir verkligen inte som man har tänkt sig. Inget alls och det är lika bra att inse tidigt att livet är en besvikelse. Om man inser det tidigt så blir man inte lika besviken på sig själv eller sin omgivning. Tro mig jag vet! Jag lärde mig tyvärr den hårda vägen och lär inte ta den enkla vägen efter det här. Nej...jag ska givetvis göra det svårare för mig än vanligt. Varför måste man alltid göra saker mer komplicerade än vad det är? Varför måste man alltid analysera sönder minsta bokstav och betoning för att hitta alla fel och brister? Jag insåg just att jag är väldigt cynisk och bitter på omvärlden. Men ibland behöver man vara det för att inse hur grym världen egentligen är.

Jag lever inte med några ilusioner och vilda fantasier om att livet blir bättre och ljusare. Man måst esjälv anstränga sig för att det ska bli så. Så länge man inte gör det kommer världen vara som den är och man kommer vara som jag är just nu.

Så let it be och låt det falla in i glömskan. Allvarligt talat så har jag gjort det i samma stund som jag tycker på publicera knappen. Ställ inga frågor för ni kommer inte få några svar ändå!
Publicerat: 2012-11-28 @ 18:29:11


Manicklar

Har suttit och tänkt nu och blev en aning nostalgisk. Ja tänka sig att jag har gjort det. Inte ofta det händer, men det händer titt som tätt. Är det någon som kommer ihåg manicklar?
 
Manicklar var små figurer i plast som kunde hakas i varandra mot långa kedjor. Var manicklarna kom ifrån eller vem som döpte dom är okänt - helt plötsligt, sisådär 1988, fanns dom plötsligt på alla skolgårdar samt i alla välsorterade tobaksaffärer samt leksaksbutiker. Lika plötsligen försvann dom något enda år senare. De fanns i alla storlekar, former och färger och enligt mig väldigt fashinerade.
 
 
Publicerat: 2012-11-27 @ 20:23:11


Energi tömd

Är helt tom på energi och tröttheten har satt sina klor i mig. Det är inget roligt alls att bara sitta och känna sig hur tom som helst. Men det är väl så att man har dagar då man inte orkar något. Får bara hoppas på att det blir enklare imorgon och att jag har mer energi.
Ikväll blir det att bara sitta i soffan och avnjuta dumburken. Det kan inte bli bättre när man är tömd på energi.
Publicerat: 2012-11-27 @ 16:17:22


Pigg som en nötkärna

Klockan är runt 22.00 snåret och i vanliga fall brukar jag vara lika trött som en slö yxa. Men tyvärr är jag lika pigg som morgonsolens strålar. Hur ska jag lyckas somna nu? Är det för att jag har sovit bort stort sätt hela dagen och min migrän? Antagligen är det så, men migränen är faktiskt borta. Peppar peppar ta i trä...får bara hoppas på att den inte kommer tillbaka på ett bra tag.
Det blir att återgå till vardagen igen och jobbet som väntar. Ska bli skönt att få återgå till det normala även om jag bara var hemma en dag. Men är man en rastlös själ så är man.
Imorgon blir det nog till att göra färdigt mosaiksakerna jag håller på med samt lite ringsmycken. Kan knappt bärja mig. Undrar varför det är så egentligen!

Lägger upp lite fler bilder från i lördags...de kommer pö om pö då jag får klämma in det mellan tiden jag har och hur bra eller dåligt mitt minne är!
 
 
Publicerat: 2012-11-26 @ 21:54:00


Migrän

Urg urs och fy...vaknade imorse med världens migrän och det är inte roligt alls kan jag tala om. Den var så kraftig att synen försämrades så pass mycket. Det var bara tur att jag lyckades ringa och sjukanmäla mig. Nu känns det bättre även om huvudet känns som en dov bomullstuss som har doppats i vatten allt för många gånger. Inget vidare och det är inget jag önskar någon kan jag tala om. Får bara hoppas på att det släpper helt och låter mig åka till jobbet imorgon. Har ingen lust att stanna hemma en dag till och inget tålamod för det heller. De få timmar jag varit vaken nu har jag varit mer än bara rastlös och orolig i själen. Så typiskt. Men jag får väl vara glad över att det inte var värre än så här.
Publicerat: 2012-11-26 @ 15:34:45


Seg dag

Idag har varit en ganska seg dag och jag har inte haft ork till något alls. Har messt suttit framför TV:n och försökt att få mig till att göra något. Men så blev inte fallet kan jag ju säga. Tror att all energi gick åt igår, inte för att jag inte tyckte om det eller så. Tvärtom faktiskt, det var en oerhört trevlig eftermiddag/kväll.
Ska snart gå över till far och spela bingolotto och äta lite mat. Mer spännande än så här blir inte den här söndagen. Men det är skönt att det inte händer saker hela tiden varje dag.
Publicerat: 2012-11-25 @ 16:14:37


Begynnande och trött kväller

 
Det är nu trötta kvällskvisten och jag är helt färdig. Huvudet går i hundra knyck om inte mer kan jag säga. Eftermidagen och tidiga kvällen sprang förbi och jag undrar vart den har tagit vägen. Hur som haver sitter jag trött och nöjd i min tysta lägenhet och dricker vin (det som vi hade till maten inte det jag fick i present) och lyssnar på Pink. En artist som borde uppskattas mer än vad hon gör.
Kalaset gick hur bra som helst, inte för att jag förväntade mig något annat. Med andra ord jag är nöjd och mycket glad. Fick en massa fina presener och åter igen säger jag tack till alla. Det var en hel del av det ena och det andra. Vad mer kan man begära? Dessutom var sällskapet hur mysigt som helst. Har dock inte orkat ta kort på allt jag fick, men jag lägger upp lite bilder på presentbordet, blommorna jag fick och så en liten egobild. Det är lite dyligt. Får se om jag orkar ta kort på allt imorgon och lägger upp. Det beror som sagt helt och hållet på hur mycket ork jag har. ;-)
 
 
 
 
Presentbordet, alla presenter var inte till mig bara så du vet. Det var fler än
jag som firades idag. Men jag blev iaf glad över alla presenter jag fick.
 
Var ju tvungen till att ta en vinare för att lyckas skriva detta inlägg!
Publicerat: 2012-11-24 @ 21:24:57


Solskensdagar

Ännu en dag med solsken och klar himmel. Underbart måste jag säga och jag kan inte låta bli att le. Förmiddagen har varit lugn och sansad, vaknade tidigt och har slöat i soffan. Har även varit iväg och förberett lite inför eftermiddagen. Skall snart iväg och ha kalas då far, faster och jag firas idag. Ser fram emot det måste jag säga. Visst vi har lite kvar att fixa, men det går fort då vi är några stycken. Nu när jag är färdig och friserad så kanske det är dags att bege sig.
Publicerat: 2012-11-24 @ 13:48:07


Uppkaxad och 30 årskriser

En underlig dag måste jag medge. Den har varit fylld med oerhört mycket skratt och munhuggande med en vänlig ton. I två dagars tid har jag och E munhuggits med varandra som om vi vore osams och verkligen avskydde varandra. För ett ovand öga och öra skulle det se ut som om vi verkligen var osams och irriterade på varandra. Mr P påpekade det för oss under förmiddagsfikat och att det såg extremt roligt ut när E och jag väl kom igång. Vet inte varför men både igår och idag har vi munnhuggits som om vi borde göra det med varandra. Alla andra skrattar åt oss och våra fasoner. Det gav med sig en massa skratt och både E och jag försökte säga till de andra att vi gjorde/gör det av kärlek. Men ingen tycks tro på oss. Enligt E och M så är jag så här för att jag nu har passerat det magiska 30 strecket och kommit in ordentligt i min 30 årskris. Det stämmer till viss del, framförallt stämmer det med 30 årskrisen. Det andra är jag inte så säker på. Tyvärr tycks de inte tro mig. För övrigt så har dagen varit ganska lugn. K och jag bytte ut sakerna i vår monitor både saker som är till försäljning och saker som vi bara visar som sedan skall skickas till barnhemmen i Polen samt kvinnojouren. Har även kommit en bit på mitt stickprojekt. Samt när det gäller mitt pyssel med ringsmycken. Passade även på att ta en långpromenad under lunchen och med friskvårdstimmen. Man måste passa påa tt njuta när solen är framme och skiner.
Nu blir det till att sitta lugnt i soffan och njuta av fredagskvällen. Imorgon ska jag, far och faster bli firade då vi tydligen har fyllt år. Nästan hela släkten kommer och det ska bli roligt att få träffa dem.
Publicerat: 2012-11-23 @ 18:02:47


Tystnaden

Sitter nu och njuter av tystnaden medan jag kan. Dagen har varit fylld med skratt och små lätta irrationsmoment. Har suttit och sytt på ett lapptäcke. Vilket jag upptäckte blev större än vad jag trodde att det skulle bli. Satt även och stickade lite på mitt stickprojekt. Hur som haver så lärde jag mig även att vika en stjärna så jag kan inte komma och säga att jag inte lär mig något.
För övrigt har det inte hänt något alls under dagen. Dagen har varit händelselös och rent utav tråkig för andra...
Publicerat: 2012-11-22 @ 19:31:28


Omtumlad som en kundvagn i diket

 
Känner mig omtumlad och vält likt en gammal avdankad kundvagn. Idag är det en ny utmanande dag med nya möjligheter. Men jag har insett att min 30 års kris kommer att hålla i sig idag med. Dags att återgå till vardagen och gå ut till bussen.
Publicerat: 2012-11-22 @ 06:18:00


Sysselsatt dag med olika chocker

Dagen är till ända och jag måste erkänna att jag är helt slut. Har varit på benen sedan sju imorse. Så med andra ord är det riktigt skönt att få vara hemma nu.
Dagen har varit givande på många sätt och viss. Har skrattat gott åt Mr P. Orsaken är att han stod och strök en duk och höll ena hande på höften med han strök. Han såg väldigt femenin ut och när jag talade om det brister han ut i " I want to break free" Det är svårt att förklara men otroligt hysteriskt roligt var det iaf. Vi fick oss ett par goda skratt och har nu tydligen fått men för livet. Dessutom är vi inte längre några hönor utan en skock med yra får som ska in för klippning.
Vi fick även en liten smärre chock när A kom upp och delade ut vår julklapp (lite tidigt men hon tyckte att det var bäst så). Vi fick nämligen varsin biljett till teatern Kärleksbrev eller om det var Änglar i Amerika. Så den 12 december blir det till att gå på teater och det ser vi fram emot faktiskt.
Jag kommer dessutom chocka hönorn/fåren imorgon när jag kommer. Har nämligen kommit in i en drastisk 30 års kris tror jag. Det kommer de säkerligen förklara för mig imorgon tror jag. Kommer även chocka släkten på lördag då jag, far och faster kommer att bli firade. Mer om detta kommer jag inte att säga. Men det kommer att märkas så mycket kan jag tala om.
Har även ringt och grattat både far och faster då de fyller 60 idag. Skulle ha ringt tidigare om jag hade haft tid, men har haft fullt upp hela dagen. Först jobba och få saker gjorda där med lapptäcken, den dagliga bibeln. Sedan iväg för att chocka lite, köpa fars present och lite annat skojs.
Nu däremot ska det bli till att slappna av och ta det lugnt i soffan. Mer kommer jag inte att orka. Det är ju en dag imorgon med som jag måste ha energi till.
Publicerat: 2012-11-21 @ 21:10:05


Fler skrattrynkor efter en vild fantasi

Tisdagen till ända och ingenting har egentligen hänt. Det har flytit på helt smärtfritt med små gruskorn som man har snubblat på med ett stort leende på läpparna.
Kan inte komma på att det har hänt något speciellt idag egentligen. L försökte få Mr P att förstå vårt lilla skämt om mitt framtida "bröllop" men jag tror inte att han egentligen förstår vitsen med vårt skämt eller den stora anledningen. Det är både roligt och pinsamt på en och samma gång. Vi har försökt att förstå arbetsförmedlingens nya riktlinjer och varför det bara är vi på Medborgarskolan som har fått dessa riktlinjer och inte andra anordnare. Låter så otroligt skumt och overkligt. Men men...trotts detta har skrattet varit framme och gett oss fler skrattrynkor. Samt att den vilda fantasin har löpt fritt och tja kan inte direkt förklara...
Publicerat: 2012-11-20 @ 20:02:16


Ur askan kommer konstens kärna

Ur askans kommer konstens kärna har jag hört en gång i tiden. Men om det är sant har jag ingen aning om. Men det låter bra och därför anamar jag det för stunden. Jag bjuder nu in er för att läsa ett konstnärligt inlägg som kanske är så långt bort från konsten som möjligt. För konstnärlig vet jag inte om jag är.
 
Min urna jag höll på med och trälade med i keramiken. Nu är min lilla klump färdig,
men jag vet inte riktigt vart jag ska ställa den.
 
 En "fin" kjol till en söt tösabit är det tänkt. Kjolen är sydd på fri hand och vet inte
om den blev som jag tänkt mig.
 
 Ett täcke till en bebis eller större docka. Även denna är sydd på fri hand.
 
Publicerat: 2012-11-19 @ 19:48:00


De tre årtiondens dag

Dagen är till ända och jag måste säga att det har varit en helt okay dag. Inte äns direktiven från arbetsförmedlingen kunde få mitt humör att svikta även om irritationen kom fram. Inte bara hos mig kan jag tillägga. Men jag har mailat min handläggare angående de nya direktiven och kanske om jag har tur kan det bli lite bättring på det även om de nya inte försvinner helt. Men det beror helt och hållet på vad min handläggare säger.

På förmiddagen fick jag ett sms från Kerstin att hon skulle komma förbi med tårta till mig. Och mitt i mötet ringer hon och säger att hon står utanför och väntar. Jag fick en tårta och en blomma. Kerstin och far hade bestämt sig för att överaska mig lite och det gjorde dem verkligen. Under eftermiddagen bjöd jag mina kära arbetskamrater på tårta och då överaskar de mig med att ge mig en blomma och ett kort. Det var inget som jag hade räknat med och jag blev verkligen överaskad. De sjöng även för mig och jag tror att det var tredje eller fjärde gången under dagen. Så jag har inte så mycket att klaga på. Nu ska jag bara sitta i soffan och njuta av de fina blommorna jag har fått och dricka en kopp rykande varmt te. Bättre än så här kan det inte bli när det är de tre årtiondens dag.

 

Ena rosen fick jag av Kerstin och far och den andra rosen fick jag mina underbara arbetskamrater.
 
Detta fina kort fick jag mina kära arbetskamrater.
Publicerat: 2012-11-19 @ 17:04:55


Operation dator

Helgen är slut och jag undrar vad jag egentligen har gjort. Som så många gånger tidigare och det kommer ske fler tillfällen då jag funderar över just att helgen har tagit slut.

Var hemma hos mor och åt god mat och firade min födelsedag lite i förskott. Fick min present och god mat så jag är nöjd. Vi åkte även över till mormor och fikade då hon var yrslig och inte kunde komma till mor och fira mig där. Så vi satt där ett tag och fikade och för första gången på mycket länge fick jag en present av mormor. Men det var og mycket tack vare mor och moster. Ska inte klaga jag vet, inte för att jag är besviken eller annat så. Är bara en aning förvånad. Mormor pratade på om krämpor, sjukdommar och annat elende. Inget man egentligen vill lyssna på.

När jag väl hade firats av mor, styvfar och mormor fick jag skjuts hem till syster då min svåger skulle köra hem mig och hjälpa mig med datorn. Men snacka om att det var en tankeskruv att få ordning på skeppet. Efter mycket om och men och andra fina ord fixades det och jag är fortfarande förbryllad. Avira är inget virusskyddsprogram man ska använda för det nästlar in sig överallt och vill inte bli avinstallerad så lätt. Nu är datorn nästan som ny och jag hoppas och tror inte att det ska vara några bekymmer.

Gör nu kväller och imorgon är det en ny dag och en ny vecka. Bara en dag kvar sedan har man tydligen kommit in i tantåldern. :-)
Publicerat: 2012-11-18 @ 19:38:24


Pyssel och storhandling

Idag har jag varit mer eller mindre förvirrad och bortkopplad från knoppen. Konstig känsla måste jag säga. Det har för övrigt varit en lugn lördag. Har inte gjort så mycket under dagen. Har gått hemma och plockat och rensat vid databordet. Så nu kan man se hörnet där datorbordet står. Är stolt över mig själv att jag faktiskt tagit tag i kragen och fått det gjort. Nu får vi bara hoppas att datorn kan få lite spa behanling också. Ett steg i taget kanske?
Under eftermiddagen blev det till att åka till Maxi och handla hem lite saker för att fylla på skåp, kyl och frys. Trots att dagen har varit lugn så har jag hunnit med en del ändå. Nu ska jag bara sitta ner och njuta av kvällen med te och skumtomtar. Mums!
Publicerat: 2012-11-17 @ 19:27:59


Kort stubin i långa loppet

Äntligen fredag och nu har man tagit helg. Men tyvärr försvinner helgens lugn ganska fort. Ibland önskar jag att helgen kunde vara lite längre. Ikväll kommer det inte hända så mycket alls och det kan behövas det med.
Dagen har varit helt okay förutom att jag inte riktigt kom överens med garnet och påtringen. ;-) Har haft skrivarverkstad med några av de andra hönorna under förmiddagen och tja...det gick väl okay förutom att jag fick springa fram och tillbaka. Under eftermiddagen har jag suttit och bråkat med påtringen och garnet. Det var inte det lättaste att komma på hur man avslutar det. Men efter mycket om och men lyckades jag. Tyvärr blev den ände som blev avslut mycket taitare än andra änden...suck aldrig blir det bra. De andra hade roligt åt mig och insåg att mitt humör verkligen finns.
Publicerat: 2012-11-16 @ 18:12:46


Nytt liv, ny dag och en oerhört god tårta

Dagen har varit intressant och väldigt glädjefylld. Många nya förväntningar och tålamod som tryts. Vad kan jag säga egentligen? Fick ett mycket glädjande besked imorse av mor. Min kusin Sebastian och hans sambo Hanna fick idag en liten tösabit och jag önskar dem all lycka i världen. Är verkligen glad för deras skull och hoppas att allt ska gå bra nu när nya äventyr väntar.
För övrigt så har dagen varit lugn och stillsam. Har suttit och påtat med vad som ska bli en halsduk/huva. Det känns som om det aldrig blir klart. Men jag ser slutet på den nu måste jag säga. Dessutom har vi firat en av våra hönor som fyllde hela 60 år idag. Hon bjöd på en underbart god frukt tårta och skrattet har legat och bubblat i halsgropen hela eftermiddagen. Vi alla har nog varit mer eller mindre på rackartygs humör och retat gallfeber på varandra. Inte så drastiskt kanske men nästan iaf. Framförallt har det varit så gentemot mig. Av någon anledning tycker de att det är rolgit att retas lite med mig.
Under förmiddagen fick jag även det samtal jag har gått och väntat på hela veckan. Nu kan jag dra en lättande suck och inse att jag kan börja leva igen. Det är skrämmande på så många olika sätt. Men att det ska ta sådan tid innan det händer något när det gäller myndigheter.
Publicerat: 2012-11-15 @ 17:24:59


I väntans tider

Dagen har passerat och ärligt talat vet jag inte vad som har hänt eller gjorts under dagen. Kan inte minnas att jag har varit utanför dörren heller. Alldeles för mycket som händer samtidigt som det inte händer som sagt. Har jobbat hemifrån och det har väl gått hyfsat antar jag. Huvudvärken har kommit och gått under dagen och jag vet inte...
Har gått och väntat i snart två dagar att en person ska ringa upp mig. Jag vet inte hur många gånger jag har ringt henne och lämnat meddelanden till henne. Börjar bli riktigt förbannad och jag behöver svar på så mycket. Dem kan jag inte få medan jag sitter och rullar tummarna.
Fick även et gratulationskort från Hyresgästföreningen idag. Blev lite paff att jag fick ett plus att det inte är min födelsedag ännu. Det är ju ett tag kvar. Men jag kan inte säga att jag blev klad, det är ju ändå bara ett massproducerat kort som de skickar ut till alla medlemmar. Skulle ha varit mycket roligare om personen i fråga som skrivit under hade suttit och skrivit dit hälsningen själv. Men jag kan inte få allt.
Imorgon är en ny dag och vem vet vad som händer. Har varit lite smått duktig och plockat undan här hemma och gjort ett storkok av köttfärssås. Nu är frysen fylld jag vet inte hur många matlådor. Nu ska jag sätta mig ner och bara vara. Känner att jag behöver det.
Publicerat: 2012-11-14 @ 20:35:35


Ett töcken med saker bakom varje fasad.

 
Dagen har varit underlig och som i töcken. Har varit en aning frånvaranade under hela dagen. Kanske beror det på att jag inte har sovit så mycket inatt. De senaste kvällerna har varit svårt att somna och jag har sovit oroligt.
För övrigt har det inte hänt så mycket under dagen. Har tillbringat förmiddagen med att pyssla med mossaik och stickat. Men stickningen fick komma i andra hand om man säger så. Under eftermiddagen testade jag på påtning med en stor påtring. Intressant men jag vet inte vad jag ska tycka om det för tillfället. Det återstår att se när jag väl är färdig med saken jag påtar.
Dagen har varit solig och ljus utanför våra fönster och vi har suttit och suktat efter friheten utanför samtidigt som vi har kollat in byggarna på taget på huset mittemot oss. Dem har gett oss många skratt speciellt när jag säger att det är "många Karlsson på taket" Förstår inte varför de skrattar åt mig när jag säger det. ;-) Men det bjuder jag på.
Publicerat: 2012-11-13 @ 16:41:27


Färgstarka smycken med keramikens tysta buller bakom luriga leenden

Har varit en intensiv dag även om man inte har gjort så mycket alls. Men jag måste erkänna att det har varit givande på olika sätt. Med andra ord har jag inte så mycket att klaga på över lag även om jag lever ett riktigt tråkigt liv. Jag har inget liv då nästan allt svävar kring min sysselsättning. Efter det händer det sällan saker och när det väl gör det förstår jag mig inte på det överhuvudtaget.
Idag hade vi avslutning på keramiken och det är verkligen synd att vi inte får ha det mer med M. Men både Af och projektets högre insatser har tydligen protesterat hejdlöst till att vi har haft det. Men men... Min urna var färdigbränd och klar när vi kom ner så den har vi tagit hem idag. En bild på den kommer upp vid ett senare tillfälle när jag har hittat min kamera. Den har tydligen fått fötter som allt annat i det här hushållet. Är mer eller mindre besviken på vissa myndigheter också och att det ska vara så svårt att få mer när man får mindre på andra håll. Men som alla säkert vet så går myndigheterna sin egna väg och sätter upp regler och vägmärken efter eget behåg.
Det var något mer...men i all hast glömde jag vad det var. Skrev ett inlägg imorse om att det var 17 dagar kvar men som glömsk och dement som jag är glömde jag bort att det bara var 7 dagar kvar. Vilket i sig gör mig mer stressad och nojjig. Varför ska det vara så tro?
Publicerat: 2012-11-12 @ 18:54:34


Blomblad för vinden

 
God morgon, nu gäller det att skynda sig ut i höstmörkret för att hinna med buss och in i en ny dag med nya möjligheter. Önskar dock att det kunde vara vår så man kunde njuta av vårens alla blommor. Tro dock inget annat för jag gillar hösten, men nu är det i den tråkigaste delen av hösten och det är nu jag längtar till våren. Får bara hoppas att vintern inte blir för vintrig. Vill inte ha för mycket snö eller för lite heller för den delen.
Lite vackra färger gör ju ingen ledsen även om det känns depriemrande också.
Bara sjutton dagar kvar. Inte för att jag räknar dagarna, men ändå...Huga huga vill inte! Kan ingen stanna tiden ett par år eller så?
Publicerat: 2012-11-12 @ 06:45:00


Farstun in från det svala mörker som visar sig

Jaha...då var helgen slut för den här gången. Undrar vart den har tagit vägen och varför det alltid går så fort när det är helg. Önskar att helgen kunde få vara minst två dagar längre. Kan dock inte få allt som man vill här i världen.
Eftermiddage och kvällen hos far gick bra trotts de dova känslor jag hade innan inför vissa. Givetvis vann jag inget, men det visste jag ju redan att det skulle bli så. Åt en god middag och mer kan man inte begära eller hur? Med andra ord blev kvällen trevligare än anat. Imorgon blir det till att bege sig till "jobbet" igen och imorgon har vi även sista gågen med keramiken. Lite tråkigt då det har varit riktigt roligt med keramik. Får bara hoppas att det blir fler gånger och med M som vi har haft förut istället för K som vissa andra tycks tro att det ska gå bra med. Men K har inte hållt på med keramik så mycket så att hon kan lära ut. Men men vi är ju bara ett gäng käglor som de högre bowlar med varje dag. Nej nu ska jag stiga in i farstun som stänger ute det svala mörker som har kommit för några timmar sedan.
Publicerat: 2012-11-11 @ 21:54:26


Farsdag

Idag är det farsdag och jag ska snart bege mig hem till far. Ska bli intressant ur vissa aspekter och ur andra aspekter kommer det bli jobbigt.
Får bara hoppas på att jag vinner något på bingolotto, men det är föga troligt då jag sällan vinner något stort. Men jag ska väl kanske inte skratta högt ännu...?
Måste bara påminna mig om att ringa svågern för jag vill få datorn fixad, det går inte för sig längre. Datorn har fått bestämma allt för länge nu och det är inte bra. Får ta över tyglarna så fort och bra jag kan helt enkelt. Hoppas bara att svågern kan komma på vad felet är. Jag misstänker vad det kan vara men är inte säker på det.
Publicerat: 2012-11-11 @ 14:28:00


Tvättstugan och skräckfilms kväll

Kvällen är snart till ända och det är snart dags till att gå och lägga sig. Har hunnit tvätta klart allt jag hade och det var till och med tid över när jag väl var klar. Inte ofta det händer, men ibland så.
Jag sliter fortfarande håret av mig när det gäller datorn. Nej får helt enkelt ringa till svågern när han väl är hemma för jag reder inte ut det själv. Jag kan lite om mycket men detta går över mitt huvud.
Har tillbringat kvällen med att fixa lite med en eventuell julklapp samtidigt som jag har tillbringat tiden med att titta på skräckfilm. Har ju lånat ett x antal av madam C.
Imorgon blir det av att gå hem till far då det är farsdag och allt. Ska även äta middag och spela bingolotto där, får väl ta det som det kommer antar jag. Hon kommer också och det är väl inte lika roligt. Men jag får sätta på mitt bästa leende och få det överstökat.
Publicerat: 2012-11-10 @ 21:25:50


tvättstugan utan koppel

Idag har man tvätt stugan och det känns skönt att få koppla bort en del tankar jag har. Slippa irritera mig över att jag har ont i munnen. Inte för att det är så farligt nu som det var i torsdags när bedövningen släppte. Datorn lever fortfarande sitt eget liv och låter mig bara komam åt bloggen för tillfället. När och om jag kommer ut och åt internet igen har jag ingen aning om. Jag behöver mer hjälp med det här. Behöver ett kunnande långt utöver mitt eget för jag fattar inget alls.
Nej dags att bege sig till tvättstugan och tvätta lite kläder. Någon gång måte jag ju börja och varken Inge eller Inga gör ju det åt mig. Konstigt det där....
Publicerat: 2012-11-10 @ 15:46:00


Dator med allvarliga problem

Känner mig tröttare än vanligt och mycket beror på min dator som har fått förs sig att ha en himla massa problem. Och om jag ska vara ärlig så vet jag inte vad eller hur jag ska göra så att det försvinner. Är inte alls duktig på sådant och jag vet bara att det är något som gör att något aktiverars och detta får för sig att stänga ner internet. Det är bara ytters korta stunder och fåtals tider jag kan komma ut på internet så pass länge att jag kan kolla det viktigaste. Jag har ingen aning om dator kommer att vara sammarbetsvillig imorgon men det återstår att se helt enkelt.
Publicerat: 2012-11-09 @ 22:22:46


Lugnet efter stormen

Dagen har varit mereller mindre händelselös och det har passat mitt humör perfekt. Inga nya galenskaper har inträffat vad jag har märkt. Dessutom har det varit lugnt och stillsamt hur man än vrider det på. Ibland kan det vara skönt med sådana dagar också har jag märkt. Har varit öm i munnen hela dagen och en konstig värk har signalerat lite smått. Men det får man ta efter en sådan pers jag hade igår.
Publicerat: 2012-11-09 @ 16:44:42


Den onda godfen

En dag som började så bra men slutade med att man har en fruktansvärd värk i munnen. Mycket skoj och tjoande bland hönorna. Blev en del gjort också även om det inte riktigt är färdigt just nu. Men å andra sidan har jag inte gjort så mycket heller.
Har även varit hos tandläkaren och plågat mig mer eller mindre i en evighet. Gick dit i tron att man skulle fixa till en tand där lagningen hade lossnat. Men det var så illa ställt med tanden att det bara var att dra ut den. Jag satt i en evighet där tandläkaren slet och drog i tanden så att den skulle lossna. Efter mycket om och men så gick det. Men ack vad det var jobbigt. Inte något som jag vill göra om direkt. Inget som min arma plånbok kommer att gilla heller kan jag lova.
Nu sitter jag hemma och ojjar mig i min ensamhet med nikotinabstinens i högsta grad. Får inte ta någon snus på minst en timme eller två till. Suckar, hur ska det här gå?
Publicerat: 2012-11-08 @ 20:47:49


Onsdag i tystnad

En dag till har gått till ända och jag har kanske tillbringat min allra första onsdag i total tystnat. Men det har känts skönt på olika sätt. Har varit hemma idag då jag inte har mått så bra. Huvudet har retat gallfeber på mig samt mina fötter har varit mer eller mindre bråkiga av värsta sort.
Nu när huvudvärken har släppt och fötterna är inlindade i gud vet vad känns allt bättre. Har funnit en inre ro som lär ta slut någon gång under kvällen. Men jag känner att rastlösheten tar sig smygande fram i skuggorna. Får dock ta det som det kommer, finns inte så mycket som jag kan göra åt just ändå. Imorgon blir det återgå till vardagen igen och göra det bästa av det som komma skall. Imorgon ska jag även till tandläkaren, huga huga vad jag fasar för det. Kan dock inte dra mig ur det ändå för det är något jag måste göra om jag vill behålla mina tänder.
Publicerat: 2012-11-07 @ 16:03:04


Lugna kvällskvisten

En lugn kvällskvist med inte så mycket gjort för fem öre. Elza kom förbi en sväng och vi tog en sväng runt Skägget. Sedan stod vi väl säkerligen i två timmar i farstun och pratade om allt och ingenting.
Dagen har varit lugn och otroligt tröttsam. Mitt huvud har inte hängt med alls och tankarna har varit mer än många på olika sätt. Känns skönt att dagen snart är slut så att en ny dag kan börja med nya utmaningar.
Publicerat: 2012-11-06 @ 20:44:53


Moss moss

 
Moss moss alla mäniskobarn!
Dags att gå upp och bege sig iväg till arbetet för att ta tag i nya uppgifter. Vad det blir har man ingen aning om. Kanske ska jag göra klart min mosaiktavelram. Det återstår att se hur det blir.
Känner mig dock som om jag vore en mossa på den fina gråsten som tillbringar sitt liv i skogens kant. Kan det bli bättre än så här?
 
Publicerat: 2012-11-06 @ 06:22:00


Mossans vänners goda lag

En underhållande men regnig dag kan nog förklaras vad som hänt under dagen. Med många glada skratt och tårdrypande komentarer om vad man ska göra och inte göra. Under förmiddagen fick mossan komma till sin rätt och göra det bästa av sitt yttre. Vi satt och gjorde mosskransar med hela koncentrationens yttre. Det var faktiskt riktigt roligt att göra det och inte alls så svårt som jag trodde att det skulle vara.
Under eftermiddagen var det till att bege sig till dårhuset af och prata med både psykologen och handläggare om hur utredningen. Inget nytt kom upp och inget gammalt heller om jag ska vara ärlig. Blev varken klokare eller dummare av besöket. Men en sak är säker och det är att jag får vara kvar på Medborgarskolan minst ett halvår till och det gillar vi för det behöver vi.
Var även hemma hos far en stund för att överlämna en krans till far och Kerstin. Lämnade kvar min med så att de kunde ligga ute i fukt fram till de ska upp. Sitter nu den allt för bekväma soffan och väntar på att klockan ska bli 21.00 så att man får titta på "livet på andra sidan" Livet är så pass tråkigt att man har sina små glädjeämnen att vänta och njuta över.
 
Det var dessa två modeller vi gjorde våra mosskransar i förmiddags. Tyvärr blev mina inte lika fina som de här. Har inte tagit några kort på dem så ni får inte ånjuta åsynen av mina mästerverk.
 
 
 
Publicerat: 2012-11-05 @ 20:13:00


Söndagste

Sitter nu hemma i soffan med en stor kopp te i knät och försöker komma underfund med vad jag vill göra med resten av kvällen. Det finns inte så mycket att tillägga just nu så för vad jag vill och inte vill göra. Kom hem från mor vid halvtvå tiden och det var rätt skönt att få komma hem igen. Visserligen är det alltid trevligt att vara hemma hos mamma men det är även riktigt skönt att få komma hem igen.
Imorgon är det en y dag, en ny vecka och en massa andra saker som händer. Ska till arbetsförmedlingen imorgon och prata med min handläggare och psykologen. Men jag vet inte riktigt vad det egentligen ska leda till. De svar jag fått från alla tester jag gjort visste jag redan från början. Det gör mig inte riktigt klokare om jag ska vara ärlig. Dessutom så har jag inget förtroende för dem heller. Det har hänt alldeles för mycket de senaste åren för att jag ska kunna eller låta mig lita på dem eller ha förtroende för dem. Det skeppet brände dem fär en himla massa år sedan. Samt andra saker som har hänt bara den senaste månaden. Vilket jag inte vill gå in på just nu här av olika anledningar.
Publicerat: 2012-11-04 @ 16:20:17


Söndagsmorgon

Nyvaken och hur trött som helst. Har bestämt mig för att återgå till sängen ett tag till. Det är helg och jag får faktiskt sova längre. Men min kröppastölla vill vakna tidigt. Förstår inte det här. När jag får sova då vaknar jag tidigt hur enkelt som helst. Men när jag ska gå upp tidigt då har jag riktigt stora problem att vakna till och gå upp.
Nej kudden lockar och jag har nog inga svårigheter att somna om.
 
Godnatt eller ska jag säga godmorgon?
Publicerat: 2012-11-04 @ 05:50:00


Stillsamma dag

Det har varit en stillsam dag och energin har varit på sparlåga hela dagen. Har verkligen inte gjort så mycket under dagen. Tog en tripp till Berga för att köpa lite gravljus med mor på förmiddagen. Sedan har jag knatat runt i huset och antagligen retat mor till vansinne. Men det brukar jag vara duktig på om inte annat. På eftermiddagen började jag med att lyssna på sporten ihop med Anton och retades med honom och sa att jag hoppades att Fäjestaden skulle vinna matchen (hockeyn menar jag då) Vilket visade sig sedan att jag hade rätt måste jag tillägga. Senare på eftermiddagen åkte vi till kyrkogårdarna och tände lite ljus. Började först vid Lilla Aska och sedan till de andra vid Valla för att tända ljus på gammelmormors och gammelmorfars grav, sedan blev det Antons föräldrars grav och hans farföräldrar. Till sist gick vi över till farmor och farfars grav och tände ett ljus. Det blir så vackert när alla ljus är tända, speciellt när det blir mörkt. När det väl var klart åkte vi hem till mormor då hon inte mådde så bra att komma över till oss och äta middag. Inte för att jag var förvånad att det skulle vara så. Misstänkte det långt innan att mormor inte skulle komma. Hur som haver så var vi där och fikade en stund och pratade givetvis om krämpor och mediciner. För en gång skull måste jag medge att tanten höll sig i skinnet. Hon ställde dock enbart en sedvanlig fråga och det var om jag hade träffat någon vän att dela min tillvaro med. Hon kan inte riktigt ta till sig det att jag vill leva ensam just nu och att jag inte finner nöjet med att jaga desperat efter att ha ett förhållande. Men enligt henne ska man tydligen ha sällskap. Eller en liten vän som tanten brukar säga. Ja ja...hon var snäll och skötsam för en gång skull så jag får väl nöja mig med det.
Ska försöka att krypa till kojs nu då mitt huvud inte riktigt vill hänga med samt att min mage gärna vill springa maratonlopp just nu. Imorgon är en ny dag med nya möjligheter. Samt en dag närmare måndagen och jag vill INTE till arbetsförmedlingen. Tycker inte om det dårhuset och kommer antagligen inte göra det heller. Har inget förtroende för dem av många olika anledningar.
Publicerat: 2012-11-03 @ 22:11:26


Tidig november morgon

Har man vaknat relativt tidigt idag. Men har inte orkat gå ner till de andra i huset ännu. Ska nog ligga och dra mig i sängen någon timme eller två till tror jag. Under förmiddagen blir det antaligen en tripp till Berga för att köpa lite gravljus. Ikväll blir det till att åka till gravarna och tända ljusen. Sedan återstår det att se om "kära" mormor kommer över. Inte för att jag tror det. Lite synd samtidigt som jag hoppas att det blir så att mormor inte kommer över. Är det elakt av mig att tycka och hoppas på detta?
Publicerat: 2012-11-03 @ 06:11:00


Fredagsmys på hög standard

Dagen har egentligen handlat om fredagsmys på hög standard idag. Med andra ord har det varit en relativt bra dag med många skratt och funderingar. Mina "lata irländare" och "kaloribomben" gik hem hos alla hönor och de två tupparna. De kommer säkerligen fråga efter dem igen om jag känner dem rätt. Jobbade bara halvdag idag och det var faktiskt riktigt skönt då jag var oerhört trött när jag vaknade imorse även om jag för en gång skull vaknade tidigt. Kom även hemifrån tidigare än vanligt. Det förvånar mig oerhört mycket. Men så kan det vara även om jag trodde att jag skulle komma upp sent då jag var riktigt jävla trött igår.
När vi väl slutade tänkte jag hurtig som jag var gå till af för att lämna lite papper samt hämta lite papper, men när jag väl kom fram så visade det sig att även af stängde klockan 12.00 och där stod jag som ett fån 12.10. Ja ja får vänta till måndag då jag ska dit på möte igen.
Så jag fick knata hem (med bussen) till mor och här sitter jag nu och ska snart knata til lsängs och brottas med kudden. För mina arma ögon går nämligen i kors. Tröttheten har slagit till nu istället. Det är väl typiskt? Får bara hoppas att jag lyckas somna som jag bör.
Publicerat: 2012-11-02 @ 22:04:05


Bakande and med städande vingar

Har varit en dag som har varit fylld med aktiviteter. Under förmiddagen var jag i bakningstider och bakade lite till vårt fredagsmys imorgon samt tacka av vår tupp P då han slutar hos oss imorgon. Det blev förstulna blickar från hönorna som var uppe på vindsplanen. Även dem från Glädjekällan kikade in och talade om hur gott det luktade. Under eftermiddagen blev det till att städa i förrådsutrymmena och flytta över våra saker till ett annat förråd. Blev en hel del att göra och konstigt nog så var det några som fick brått hem. Konstigt eller hur? Jag hann även sy klart våra juldukar som vi ska ha framme till jul.
Har även varit duktig och bokat en tid hos tandläkaren. Inget jag vill men något jag måste då jag har bitit av en bit på en av mina bakre tänder. Vill inte veta hur mycket det kommer att gå på, men måste man så måste man. Så nästa vecka blir det av att laga gaddar och bli mer fattig än vad jag redan är.
Publicerat: 2012-11-01 @ 18:31:28RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!