Orörlig

Sitter orörlig i soffan med vetekudden över axlarna. Är lika trött som en 70 åring som är piggare än en 60 åring. Men jag har överlevt dagen med råge. Dagen har med detta till trots varit riktigt bra. Har hunnit med ett och annat trots att att jag har rört mig som en gammal dam.
Det kändes skönt att få vara tillbaka till vardagen. Fick ett sådant välkomnande när jag kom imorse vilket värmet mitt gamla hjärta. Det är inte på alla ställen man får ett sådant varmt välkomnande. Det är bara synd att det är många som slutar nu i december. Kommer att kännas tomt utan dem och det har jag sagt till dem.

Även om det är måndag idag och att vi hade vårt veckomöte så passerade förmiddagen med bravur och fortare än vanligt. Och med några vaga sekunder så fick de mig att lova att jag skulle baka bullar till fredag då det är kanelbullens dag. Så på torsdag eftermiddag kommer jag göra dem till viljes. Ha ha! Fick även gå bärgsäkra gång i vårt torrskåp för att se vad Mr P och/eller Miss A behöver handla hem.
Publicerat: 2013-09-30 @ 18:46:35


Sena kvällen

Helgen har gått alldeles för fort fram, skulle behöva en helg dag till. Men det är väl sådant jag bara får drömma om. Även om jag nu vill ha en dag till helgen så ser jag fram emot att det blir måndag och en ny vecka. Då jag varit hemma stort sett hela förra veckan förutom i fredags (för en liten stund) så är jag glad över att jag mår bättre och att det äntligen är över. Även om jag fortfarande har ont i kroppen så är jag piggare.Så jag får dras med att ha ont i kroppen ett tag till.
 
Igår hade jag stora tvättdagen och det behövdes kan jag lova. Men tyvärr gick min tvättpåse sönder så nu får jag leta reda på en ny i garderoberna. Nu gäller det bara att få fram och in alla rena kläderna på sin plats. Det blev även en del pysslande med lite pärlor. Alltid lika trevligt när man får inspiration.
Idag har jag egentligen inte gjort något. Har varit hemma hos far och ätit mat för att sedan åka hem till faster för att spela bingolotto. Eller floppspelet som det numera är.Kanske dags att skrota detta spel då det bara blir sämre och sämre för varje år och för varje programledare de har.
 
Nej nu är det taim för att uppsöka sängen, behövs nog om jag ska orka mig upp imorgon. Helt otroligt men sant så att säga. Men lär nog få problem med att somna dock...som vanligt så jag är inte förvånad.
Publicerat: 2013-09-29 @ 21:39:37


Tuff vecka

Det har varit en tuff vecka och kroppen har verkligen stretat emot på flera olika sätt. Men det är med en glädjande suck som jag känner att jag jag år på rätt väg igen. Däremot så känner jag att jag har gått mig själv på nerverna de här dagarna jag varit hemma och det ska bli skönt att få återgå till det normala igen. Verkligen skönt att få återgå till jobbet som sagt även om det bara var några timmar.
Har varit till läkaren idag och det visade sig bara vara en underlig men utdragande fluensa som inte riktigt ville bryta ut samtidigt som den bröt ut. Ja något sådant iaf. Har även varit till banken för att byta ut min bankdosa som inte alls vill fungera längre.
 
Nu är det helg och jag ska väl egentligen inte göra något speciellt. Är bara skönt att det är helg och att en ny vecka kan påbörjas med nya tag. Är redo för att möta omvärlden igen om man säger så. Men frågan är om världen är redo för mig igen.? Antagligen inte, eller?
 
Publicerat: 2013-09-27 @ 17:28:00


Mot bättre odds

Ytterligare en dag man varit hemma och känner hur tiden sakta men säkert tickar framåt. Börjar känna mig bättre och snart får den yttre världen te sig till att att gömmställe. Så det återstår att se om jag kan åka och jobba imorgon, visserligen har huvudvärken/migränen släppt men jag har fortfarande riktigt ont i kroppen. Vet inte alls hur eller vad det beror på. Om detta är en vanlig höst förkylning ska jag äta upp min hatt. Det kan inte vara det, har aldrig upplevt något liknande och magsjuka, nej det tror jag inte.
 
Lite synd att man har mått dåligt, för det har verkligen varit bra väder ute. Men tog mig en kort promenad runt området bara för att kunna röra lite på sig. Är mer än bara rastlös och tokig på mig själv och över mig själv. Går mig själv verkligen på nerverna så jag hoppas att jag kan ta mig till jobbet imorgon. Samtidigt får man hoppas på ett friskt höstväder med solsken och stilla vindar. Regn och rusk vill jag inte ha för då kommer mitt humör sjunka.
Publicerat: 2013-09-25 @ 21:19:24


Dagarna kryper

Tisdag och dagarna kryper fram känns det som. Har varit hemma både igår och idag med stickande huvudvärk och värk i lederna. Men det verkar inte vilja bryta ut helt och hållet och det gör mig inte glad alls, å andra sidan skulle jag inte bli så glad om det bröt ut helt och hållet. Det återstår att se om jag kan åka och jobba imorgon. Vill inte vara hemma då jag missar att lära in nya saker osv. Men blir man sjuk så blir man.
Lite tråkigt att jag missar skrivarkursen, men det är smällar man får ta. Det kommer fler tillfällen som sagt även om de är få.
 
För övrigt händer det inte mycket i min vardag. Händelselöst med stora bokstäver och jag går snart mig själv på nerverna. Hösten är är och vädret blir bara mer och mer kyligt. Snart kommer vintern och jag kommer frysa. Huga! Samtidigt som jag ser fram emot att vintern kommer. Får bara hoppas på att det inte blir för kallt och utdragande den här gången.
Publicerat: 2013-09-24 @ 16:31:00


Helgen har passerat

Helgen har passerat med råge och jag har knappt hunnit med att tänka. Men det är i all positiv  målriktning om man säger så. Gårdagen var fylld med saker att göra hela tiden och när jag väl kom hem var det bara att slockna i soffan ör att sedan lägga  sig i sängen och sova vidare. Det är en dag att minnas, det gick mer än väl bra om man säger så. Det var folk hela tiden och det fanns inte riktigt långa stunder att bara vara. Försäljningen gick över förväntan som sagt och vi alla var mer än nöjda.
 
Idag har det inte hänt så mycket heller och snart blir det till att bege sig hem till far. Men jag vet att dagen kommer sluta tidigt då jag fortfarande är riktigt trött och det är ju en ny dag och vecka imorgon. Man vet aldrig vad som komma skall och vi har vårt veckomöte imorgon också. Samt att jag ska tillbaka till läkaren för att fortsätta där vi slutade i fredags.
Publicerat: 2013-09-22 @ 16:34:02


Flyers och satans besök

En händelserik dag med många frustrerande suckar. Men jag är inte den som sjunger hela klagosången. Börjar enbart på första värsen sedan ger jag upp för jag inser att det är meningslöst.
Det blev en del gruff och nästan "krismöte" när Miss A kom och såg hur upprörd jag var bara för att vissa inte pratat med mig under gårdagen. Men som både MA och jag sa, det löser sig bra om vi sätter oss ner och pratar om det. Hur som helst löste det sig även om jag fortfarande är irriterad.

Det hanns med en hel del även om jag tog ett avbrott under förmiddagen för att gå till läkaren. Bara glad över att det gick fort även om det gick fortare än vad jag förväntat mig. Ma och jag fick saker att hända under förmiddagen. Vi sorterade våra saker som ska säljas, la upp dem i korgar och såg till att allt var prismärkt och prydliga. Vi hann även gå ut på stan för att sätta upp lite flyers (även om det var lite sent) och försökte få folket att måna lite om världens barn. En präst i St:Lars kyrkan blev riktigt intresserad och var mycket besviken att det var under hans arbetstid. Men han skulle försöka att gå förbi innan han börjar.
Vi hann även fixa en sen lunch som vi tryckte i oss så fort vi kom tillbaka. Det var några som tyckte att det var lite sent med lunch, men är man upptagen så är man och man får ta och äta när man är färdig.

Sitter nu hemma och är helt utmattad och orkeslös. Dock känns det skönt, men det känns inte som någon fredag. Kan det bero på att jag faktiskt ska jobba imorgon också? Men det ska bli roligt under morgondagen och vi hoppas på mycket folk. Det var länge sedan jag gick upp vid sjutiden på en lördag. Men det får gå då det är något bra. Det får dock bli en tidig kväll för min del om jag ska orka gå upp imorgon.
Publicerat: 2013-09-20 @ 19:37:09


En irriterande tillfällighet

Känner mig slutkörd och mer än bara irriterad. Inte roligt att få reda på saker man har kämpat länge plötsligt ändras precis innan man ska gå hem. Jag förstår inte hur svårt det kan vara att förstå att det är jag som sätter pris på de saker som ligger i försäljningslådan och ingen annan. Varför då gå och ändra på priserna på några saker och sedan ta bort prislappar på andra för att sedan lägga dem i lotterilådan. Varför inte fråga om det är okay att ändra priser och kanske flytta över en del saker för vinster.
Ja ja...nur har jag fått ventilera det hela och nu kan jag släppa taget om det till imorgon. Inte konstigt att D såg så skamsen ut när jag talade om att jag har satt pris på allt som ska säljas. Blir så irriterad, komunikation på låg nivå för vissa märker jag det. Men jag är inte den som är den och jag har lärt mig att stampa med foten som min styvfar skulle ha sagt.
 
För övrigt har dagen faktiskt varit riktigt bra. Har suttit i receptionen under förmiddagen och bråkat med datorn och svurit över att den var så seg. T.o.m segare än min egen dator och den är SEG. Har tagit emot paket och kviterat ut dem för första gången digitalt. Uj uj uj...snacka om att man ligger efter i den digitala världen. Har delat ut post, sorterat böcker som ska med på loppisen på lördag. Hmmm...vad mer har jag gjort? Kopierat givetvis och lekt med lamineringsapparaten. Mr PA försökte förklara för mig hur man laminerar, men fick tala om att det har jag faktiskt lärt mig. He he!

Eftermiddagen var däremot oerhört seg och jag fick sitta i kyla och frysa då det bara var jag som tyckte att det var kallt i rummet trots att alla fönster var öppna. Eller så är det så att jag är den ända som inte är i klimakteriet. Det säger väl en del? Blev lite putt då vissa fick för sig att bita av så fort jag sa något. Det räckte med att jag öppnade munnen. Irriterande och stämmningen fick mig att rysa mer än en gång. Bara glad över att IL var kvar och lyssnade på mitt klagande. Även om hon höll med mig i det mesta så var det skönt att få prata av sig. Det är så mycket som har ändrats den här veckan, ända sedan jag började nere i receptionen. Men jag ska inte låta deras avundsjuka slå ner mig. När det var dags att fika i förmiddags gick Mr P iväg och upp till de andra med näsan i luften och skojade om att då går han sin väg och umgås med de sina. Jag fick även reda på att när jag är i receptionen så är det inte handledare Mr P utan kollegan Mr P.
 
Nu sitter jag i min lugna vrå och förundras över hur slarviga Willhems robotar är. När de bytte brandvarnare så visade det sig att den nya är betydligt mindre än den andra. Men ides de spackla igen det hål som syns efter den förra. Men nej, dessutom sitter pluggen av och den nya brandvarnaren blinkar var tjugonde minut och det stör mig. Hmmm...om det fortsätter så får jag väl ringa och klaga för att kontrollera. Men de kunde ha spacklat och det stör mig ännu mer att de inte gjorde det.
Publicerat: 2013-09-19 @ 19:52:55


Långben

Underliga dag, underhållande dag. Intressant hur en dag kan formas till att bli mer än bara normalt. Normalt är inte normen med dem jag umgås och jobbar med under dagarna. Även om det är till det positiva förundras jag. Den ena är mer galen än den andra och jag sitter någonstans mellan allt som händer.
Förmiddagarna går så mycket fortare nu sedan jag började i receptionen och jag måste medge; jag trivs verkligen och hoppas att det kan bli en fortsättning. Även måste jag medge att komma bort från vissa ett par timmar. Tragiskt men sant, å andra sidan kan man inte fatta tycke för alla.

Även om inte så mycket har hänt under dagen och eftermiddagen kändes det som om jag fick riktigt mycket gjort. Har även hunnit med att ha ett möte med arbetsgruppen inför lördagen och Hospitaltorgets dag. Fick höra vid ett flertal gånger under dagen fick jag höra att jag lär som både Prosit och som Långben. Skrattar som Långben och nyser som prosit...jaha och hur ska man säga emot det tro?

Hann även skicka iväg presenten till syster yster och den kom iväg lite senare än vad jag räknat med. Sådant är så typiskt mig, seg i starten och skjuter gärna upp till sista stunden.
Sitter hemma nu och är helt fördig även om det finns energi kvar. Går runt och pysslar lite så det ser skapligt ut när tjommarna kommer imorgon och byter min brandvarnare. Får bara hoppas att det ät sådana som inte pillar på det de inte ska pilla. Funderar på att lägga ut lite fällor bara för att ha lite koll då jag inte kan vara hemma.
Publicerat: 2013-09-18 @ 20:58:53


God morgon eller inte

 
God morgon god morgon. Hör fåglar sjunga osv...men har inte riktigt vaknat ännu även om jag vaknade föra alla mina larm. Hösten har kommit och vädret är under all standard då sommaren och förhösten var både varm och härlig i olika synvinklar. När vintern är på väntans tider får det mig att tänka på när jag och E var i Riga...Alldeles för få timmar, men det går fler tåg.
 
Nu är det dags att återgå till vardagen och gå till bussen...
 
Publicerat: 2013-09-18 @ 07:00:00


Vojne vojne

Det här dagen som går till historien med att jag äntligen är trött på ett härligt sätt. Å andra sidan har jag något i kroppen som inte vill bryta ut. Är segare och mer tröttare i huvudet än vad jag brukar göra.
Dagen har verkligen varit fylld med saker att göra och min nervositet släppte riktigt snabbt. Är förvånad hur fort det släppte men jag kan inte säga att det egentligen är förvånande.

Förmiddagen och första passet i receptionen gick fortare än vad jag trodde och lika roligt som förväntat. Ser fram emot morgondagen och förhoppningsvis får jag mer saker att göra. Vilket jag misstänker att jag får. Det blev heller inte så många negativa miner från de mina till arbetskamrater. Men de som jag trodde skulle reagera starkast var inte där.

Dessvärre fick M följa med AS till vårdcentralen och sedan till akuten för hon hade en kraftig yrsel som hon haft sedan lördagen. AS befarade hjärtinfarkt, lyckligtvis var det bara någn förflyttning och förändring på kristallerna. Vilket jag och M misstänkte från början. Eftermiddagen? Den var segare än vanligt och helt plötsligt märkte vi av hur många det egentligen var som var hemma och sjuka. Får bara hoppas på den lyckliga stjärnan att man inte blir smittad.
När jag kom hem upptäckte jag att de bytt låscylindern på min dörr. Vilket jag såg ganska snabbt då lås konsollen var mer blank än vad den brukar vara. På torsdag kommer de och byter min brandvarnare. I vanliga fall är jag inte glad över att de kommer hem när jag inte är hemma, men har inget att välja över då jag inte har någon möjlighet att ta ledigt.

Vojne vojne....

Publicerat: 2013-09-17 @ 20:03:54


Yxa

En ny vecka har precis börjat och jag känner mig intelektuellt utmattad. Vilket inte alls tillhör vardagen om jag ska vara ärlig. Men det är en härlig känsla och ett visst behag.
Men med detta till trots har jag lidit av nervositet och en gnutta orolighet under dagen. Vilket är grundat men helt onödigt jag vet. Imorgon ska jag påbörja en testperiod med att sitta i receptionen och göra divers alltiallo uppgifter på kontoret. Jag ser fram emot det även om jag är riktigt nervös. Har ännu inte berättat för alla vad jag ska göra för jag vet hur det kan tas emot och reageras.

Förutom det ruggiga vädret och det så kallade duggregnet har det inte hänt så mycket. Hann med att prissätta alla saker som ska säljas på lördag under Hospitaltorgetsdag. Dessutom lyckades jag virka färdigt en vit guldfisk som enligt vissa är albino. Mer än så har jag inte gjort under dagen. Låter lite jag vet, men mycket hinns med mellan alla akter osv. Samt att vi hade vi veckans höjdpunkt, vårt måndagsmöte. Visst ja...jag påbörjade att sticka en can can sjal i brist på annat att göra.
Dessutom har vissa kommit fram med noggranna övervägningar att jag bär tedenser till att vara gruppens yxmördare bara för att jag erbjuder att lösa problemen med en yxa. Yxans nödvändighet är alltid bra och en nödvändighet. Men det uppskattas tydligen inte av mina kollegor. Dessutom funderar de på om jag verkligen är en kvinna eftersom jag tydligen ofta säger "kom till pappa". I-landsproblem jag vet och vi har ju inget bättre för oss då vi är "lata arbetslösa"
Publicerat: 2013-09-16 @ 19:44:15


Lugna gatan

Helgen har passerat och inget har egentligen gjorts under de dagar som gått. Lika bra det då jag inte har varit på humör att göra något alls. Har försökt att få igång skrivandet och det går inte så bra. Vi fick en hem uppgift i tisdags från skrivarkursen om att skriva om en person som betytt mycket i livet och det skulle vara någon utanför familjen. Har svårt att komma på någon men jag tror jag vet en iaf. Och det får inte vara mer än 200 ord, vilket kommer bli riktigt svårt för mig då jag är en sådan som skriver mer än vad man behöver.

Även om jag inte gjort så mycket så har mycket hänt som jag inte trott att det skulle göra. Men det är bara bra att man får lite förändring i livet. I fredags fick jag ett besked som överaskade mig även om jag hade hoppats på ett positivt besked. Gick ner till Miss H 1 och la fram ett förslag om att få testa nya vägar, några timmar senare kommer Mr P och ger mig ett klartecken på att det är okay. Så tre dagar i veckan ska jag sitta i receptionen och göra lite nytta där och lära mig nya saker. Ser fram emot det samtidigt som jag är väldigt nervös. Vem vet om jag passar för det eller inte. Men hoppas.

Vem vet vad resten av dagen kommer att ge, man kan inte tro det värsta eller det bästa utan ta det som det kommer. Man vet aldrig vad livet har att ge. Imorgon är en ny dag och nya möjligheter, men jag vet att det kan komma att bli en hel del snack på jobbet imorgon om Mr P berättar vad jag ska göra från och med tisdag och tre förmiddagar i veckan. Men de har inte med det att göra och blir de gruffa och stötta är det inte mitt fel. Jag tog insiativet och gick ner och pratade med Miss H 1 själv.
Publicerat: 2013-09-15 @ 15:09:24


Ulrika marken

Är mer död än levande och kroppen skriker efter vila. Det har varit en intensiv dag med solsken, glada skratt och fria tyglar. Med över 15.000 steg borde min kropp vara nöjd.
En heldag på Ulrika marken med arbetskamrater för att insupa ny insperation och kreativitet. Otroligt egentligen att man kan åka på marken på arbetstid. Dock är jag tacksam för det, hade tänkt ta ledigt annars om vi inte hade åkt. Bara tur det så slapp jag ta ut en ledig dag.
Inhandlade mer än vad jag räknat med även om jag inte överskred den budget jag lagt för detta ändamål. Hade inte tänkt köpa så mycket, bara några få saker. Och vettiga grejer blev det med även om marknadsgodiset kunde vara. Men på något sätt så hör det till att köpa det när man är på marknad.

Blir tidigt ikväll då jag är extremt trött, nästintill utmattad. Med det sagt så lär jag sova hela natten vilket jag ser fram emot faktiskt. Imorgon är det fredag och slut på den här veckan. Blir även bio för andra gången den här veckan. Ska gå och se Monica Z med A en gammal arbetskamrat från L & L. Ska bli kul och det var evigheter sedan jag träffade henne. Ska även iväg på att möte med en handledare på S. Vill inte men ett nödvändigt ont för att livet ska kunna gå framåt.
Publicerat: 2013-09-12 @ 21:16:18


Kärt barn har många namn

Det har varit en intensiv och förvirrande dag. Skrattet har legat till hands hela dagen och jag kan lova att det var stunder då man nästan låg dubbelvikt på golvet. Har även hunnit få fler smeknamn och som det sägs kärt barn har många namn. Men vad kan man säga? Men Kocka? Tja det får väl duga och det är sagt med glimten i ögat och givetvis vänskaplig kärlek. Har varit på hugget idag så de flesta har fått sig en salva av retsamma repliker. Kan inte säga riktigt vad som flugit i mig men jag har varit riktigt småretlig och busig. Det var tillfällen som de började undra hur det stod till i hjärnkontoret.
 
Med detta till trots har jag faktiskt hunnit med en hel del och jag är lite förvånad själv. Även om det inte var några större saker som blev klara så är jag nöjd. Mer kan jag inte begära. Skippade kören idag, kände inte för att sjunga och min sång glädje har inte riktigt visat sig idag. Även om AS och jag satt och sjöng på BLOSSA sången större delen av förmiddagen.
Sitter nu hemma och är nästintill utslagen. Inväntar natten och förhoppningsvis får jag en sömnfylld natt. Känner även att jag har något i kroppen som inte riktigt vil bryta ut. Får bara hoppas på att det inte är någon förkylning, vill inte och har inte tid med att bli sjuk. Imorgon blir det till att åka till Ulrika och besöka marknaden med jobbet. En liten road trip för att insupa inspiration och nya möjligheter. Får bara hoppas att vädret är med oss och att regnet håller sig borta. För jag tror att vi kan klara oss utan regnet.
Publicerat: 2013-09-11 @ 18:45:20


Kolsupare

Tisdag, kväll och en dag närmare helgen. Inte för att jag räknar men ändå! En dag att minnas med glädje och en dag då man kanske inte alls kommer ihåg vad som hände. Ja det har varit en sådan dag idag men det behöver inte vara negativt. Det har varit en massa snicksnack om diverse saker och ingenting alls. Har munhuggits med A och M hela förmiddagen och en del av eftermiddagen. Det har egentligen inte hänt så mycket av dagen, det är ganska händelselöst och i vissa fall meningslöst. Jag vet jag vet, intresseklubben antecknar, eller inte.
Under förmiddagsfikat blev det en massa skratt då Mr P frågade vart honungen var (han är en av de få som har honung i sitt te). Jag kontrade med att han inte behövde honung då han var tillräckligt söt som han var. Fick inget svar, konstigt. Iller inte, kanske lika bra. Vi äro alla kolsupare!
 
Det blev en lunch ute i det gröna och St:Lars parken det var faktiskt riktigt skönt. E 1 och jag själv beslöt oss för att äta vår lunch ute då ingen av oss ville sitta i vårt trånga och ganska kalla lunchrum på vindsvåningen. Istället blev det en parkbänk i St:Lars parken med en mumsig smörgås från Subway. En lunch vi unnade oss en tisdag som denna, det behövs ibland för att pigga upp sig själv. Fick även varsitt äpple av en kille som gjorde lite reklam för kyrkovalet och sossarna. Inte för att E 1 och jag själv bestämt oss för vad vi ska rösta på eller om vi ska rösta eller inte.
 
Under eftermiddagen oj oj oj, då var det skrivarkurs för hela slanten. Vi diskuterade de varmaste och finaste somrarna vi varit med om. Och eftersom medelåldern på gruppens deltagare ligger långt över 50 så fick jag egentligen inte vara med då de tyckte att de bästa somrarna var på 50-talet. Men jag kunde gott delta och berätta att jag har hört av en god vän som hört det från sin far att det faktiskt snöade midsommaren 1934. Inte illa och de blev imponerade. Det blev en del goda skratt och då jag är minst sisså där 35 - 40 år yngre än de andra blev det skratt, förvirring och en gnutta "tycka synd om" under tiden. Men det gör inget, för vi är en bra skrivargrupp och vi lär av varandra och med varandra.
 
Publicerat: 2013-09-10 @ 20:18:18


Symaskinernas liv

Dagen har gått förbi fort och ibland undrar jag hur en dag på 24 timmar kan passera så fort som det gör. Gick det verkligen så här fort när man var yngre? Har inget minne av det, snarare tvärtom där dagarna gick för långsamt istället. Har hunnit med det mesta och lite till under dagen. Det har varit en dag då mina kära kollegor har fått skratta gått åt mig vid ett flertal gånger. Mr P undrade vid ett flertal gånger om det inte ligger en förbannelse över mig. Och om jag ska vara ärlig så funderar jag också på det. Så otursföljd som jag är så är jag nästan övertygad om det.

Har försökt att bli kalr med min jätte bläckis som jag virkar på just för tillfället. Men det tar tid då jag ständigt blir störd och får för mig att gör andra saker. Har även fixat till en hållare för diverse virknålar och mindre sock & vant stickor. Men det gick inte smärtfritt kan jag tala om. Jag och symaskinerna kommer inte alls överens på något vis. Vad jag än gjorde blev det trassel eller stopp på något vis. Var det inte knappnålarna som gick av så var det nålen på symaskinen som gick av. Fick ropa på E 1 vid ett flertal gånger. Hon bara skakade på huvudet och undrade vad jag höll på med. Den frågan ställde jag mig själv också flera gånger. Mr A ville jag inte fråga eller prata med när jag sydde. Blir bara nervös när han är i närheten när jag syr. Han försökte ta sig fram och titta på vad jag gör vid ett flertal gånger, men varje gång så gjorde jag något annat eller så slutade jag sy. Men jag blev klar efter mycket om och men, Mr P och E 1 var överens om att jag borde få en privat lektion hur man hanterar en symaskin och hur man går genom den utan att få problem så fort man ska sy. Kan nog hålla med om det då jag bara har otur när jag ska sy.

Kom hem sent idag efter att ha varit iväg på bio med damerna och sedan snabbmat på Snoddas. Nu är man trött i ögonen och mätt i magen. Förhoppningsvis somnar man gott inatt om jag nu somnar vill säga. Imorgon är det en ny dag och under eftermiddagen kommer det bli skrivarkurs och det ser jag fram emot på flera aspekter. Ska bli kul att komma igång med skrivandet igen. På torsdag blir det att åka till Ulrika marken med jobbet. Ser fram emot det och vem vet vad vi kommer att hitta. Mina kära kollegor pratade även om att ta fram kopplet och ha mig kopplad. Förstår inte vad de menar med det.
Publicerat: 2013-09-09 @ 21:51:30


Stök i kök och hem

Lördags kväll och jag är mer eller mindre trött i både knopp och själ. Var uppe med tuppen tro det eller ej en lördagsmorgon som denna. Har försökt att städa lägenheten hela dagen, men har inte riktigt kommit mig för att avsluta städningen även om det går fort. Så det är halvfärdigt lite här och var.
Jag följde även med till Ikano och åt lunch där med Kerstin. Kändes skönt att få komma bort och släppa allt som har med städning att göra. Tyvärr försvinner det ju inte, det vet jag så väl och jag får ständigt se det svart på vitt.
För övrigt har det inte hänt så mycket. Lade en fläskfilé på stek/ungskok under eftermiddagen och oj oj oj. Det blev riktigt gott och till det hade jag ris och rödvinssås. Mums får jag lov att säga. Snart blir det sängen för min del och hoppas kunna få sova en hel nat. Länge sedan sist nu och även om jag har sömntabletter verkar det inte hjälpa. Får ta upp det med läkaren nästa gång jag är hos honom.
Publicerat: 2013-09-07 @ 21:07:17


Galenskaper

Äntligen, veckan är slut och nu ska jag bara vara och pyssla om min grotta. Dagen började inte så bra som jag hade hoppats, det börjar med en regäl försovning och en irriterande känsla. I vanliga fall brukar inte sådana dagar bli bra, men dagen blev faktiskt mycket bättre. Över förväntningarna och jag är inte besviken. Kom lagom till förmiddagsfikat och alla börjar prata i mun på varandra och menade att de saknade mig. Ha ha! Så länge var jag ju inte borta. Men men glad blir man.

Har inte gjort så mycket egentligen. Montrat om våra montrar med små medel och jag måste medge att jag lyckades riktigt bra. Då det mesta av det vi gjort ska vara med på Hospitaltorgets dag, så jag fick ta sådant som ska gå till neonatalavdelningen och till barnhemmena i Polen. Så temat fick bli höst och minimalism. Hur som helst blev jag nöjd och jag får se damernas reaktion på måndag hur de tycker osv. På måndag blir det att göra ordning och sorterat en massa smycken som ska till HTD (hospitalstorgets dag).

Kom hem skapligt med en svettig nacke. Kändes som om jag sprungit ett maraton på tre mil eller två. Men åkte bara en riktigt fruktasvärt varm och icke välfungerande buss. Samt att någon/några hade lite för starka parfymer på sig. Östgötatrafiken och Linköpingsborna i sitt nötskal. Hann även baka lite bröd under eftermiddagen/kvällen. Nu är det kväller och med tanke på att det inte är så mycket på dumburken och fotboll vill jag inte se idag blir det en tidig kväll. Tro mig jag gillar fotboll och jag hoppas att Sverige vinner över Irland så vill jag inte se matchen. Å andra sidan så hoppas jag även på att Irländarna spöar skiten ur våra svenska grabbar.
Publicerat: 2013-09-06 @ 20:19:25


Månadens muta

En underhållande dag även om den började lite smått stressande. Försov mig imorse även om det inte var så mycket. Dock tillräckligt mycket för att jag skulle stressa upp mig. Kroppen var trött och behövde antagligen de extra minutrarna för att bli klarare och piggare.
Det bästa var när man väl kom ut imorse var att se att solen sken och att det skulle bli en fin dag. Det gör så mycket för att göra den tidiga morgonen bättre när man har försovit sig.

Egentligen har jag inte gjort så mycket under dagen. Färdigställt en del saker. Lider brist på idéer just nu så det är lika bra att färdigställa det som inte blivit klart. Innan förmiddagsfika blev det ett planeringsmöte inför Hospitaltorgets dag. En del nya saker dök upp och annat som vi redan sagt. Givetvis hanns det med en del gnabb med A och E 1. Eftermiddagen bjöd på diverse prat om diverse saker. Vi diskuterade blommor och Mr P gav extra kärlek till växterna och påpekade för mig att det var dags att vattna. Friserade även några av växterna då deras grenar växer som ogräs.
Vi kom in på förlängningar och vad som händer när de flesta slutar på Medborgarskolan.Mr P tyckte att jag skulle komma med mutor för att kunna få förlängt efter september. Tydligen vill de ha lite "Lata irländaren", "suprice suprice" och diverse pajer så som Västerbottenspaj och kantarellpaj.

Har även hunnit med att hämta ut de nya nycklarna då de ska bya ut låscylindrarna i porten och lägenhetsdörrarna. När det ska ske vet jag inte, när det gäller min kära hyresvärd Willhem AB så är jag inte förvånad. Hann även gå hem till far och styvmor för att boka bio biljetter ¨t Kerstin. Slapp även laga mat då jag fick mat där så det ända var att fixa lunchen. Vilket jag nu lyckades göra igår så det är ju lugnt. Har nu bara slöat och tagit hand om mina arma fötter då de bråkar en del på grund av exemet även om det är långt ifrån hur det kan vara. Fötterna har faktiskt varit riktigt fina de senaste 6 månaderna så jag är glad. Peppar peppar ta i trä! Man ska aldrig säga aldrig det kan ju bryta ut igen. Tyvärr får jag leva med det, det finns tyvärr inga botemedel för det.
Publicerat: 2013-09-05 @ 20:30:20


Helheten i sin helhet

Jäsp får jag börja med! Sov väldigt dåligt inatt, nästan ingenting alls om jag ska vara ärlig. Men inget dåligt kommer fram med något gott med i säcken. Om man bortser från detta så har dagen varit riktigt bra. För ett ögonblick trodde jag nästan det värsta.
Under förmiddagen blev det lite körsång. Till en början var jag lite skeptisk till att vara med då det har lett åt ett håll som jag inte gick med i kören för. Men efter att ha pratat ut och diskuterat så valde vi en annan väg. Det blev en del sång som sagt och vi tragglade oss igenom en sång som Miss H 2 bara gick genom en gång med oss. Vi tror att vi sätter den någorlunda bra.

Under eftermiddagen blev det till att fortsätta med att pynta mina nya julgranskulor jag virkat. Det blev även en hel del skratt och alla och nästan alla försökte antyda saker till mig hela dagen. Jag förstår inte vad de vill mena. Jo jag förstår vad de vill mena, men spelar dum för att de inte ska få sig ett gott skratt. Med detta till trots så blir det goda skratt ändå. Det blev en rejäl prommis efter jag slutat för dagen och det känner jag nu i fötterna. Med lite fotvård och omsorg blir de som nya.
Allt i sin helhet och jag vet inte vad som komma skall. Har även hunnit med att fixa till lunch för morgondagen och fredagen. Samt har disken blivit diskad och ställts prydligt i diskstället. Måste vara disktomten som är på besök.
Publicerat: 2013-09-04 @ 18:17:46


Tidernas tider

Dagen har passerat och ingenting har egentligen hänt. Tankarna har åkt fram och tillbaka både bra och dåliga, men det tillhör vardagen. Det har inte varit så mycket gnabb som det brukar vara. Skönt det då jag inte varit på humör.

Var hemma hos far för att boka biobiljetter åt Kerstin men det gick inte då det ligger längre fram i tiden. Ska dit igen senare i veckan och fixa det igen för att se om det fungerar.
Den här veckan ska det även bytas lås i porten samt i lägenhetsdörren. Ska förbi på torsdag och hämta ut de nya nyklarna. Får se när, hur och om man ska lämna in de gamla sedan.
Publicerat: 2013-09-03 @ 19:57:02


Landsbyggdstankar

Söndags eftermiddag och hemkommen från landet. Känns skönt att komma hem igen även om jag fatiskt längtar tillbaka ut till landsbyggden. Gudarna ska veta att det är riktigt skönt att få komma bort från storstaden. Nu ska man återgå till verkligen igen. Inget fel med det för det kan vara riktigt uppfriskande det också. Till viss mån iaf.

Ska nu försöka ge mig på lite yoga för att mjuka upp både kropp och knopp. Det är tur att man har lärt sig lite genom yogan vi har en gång i veckan på jobbet. Men damerna har fått kämpa en hel del för att få med mig på yogan. Imorgon är det som sagt en ny dag och en ny vecka. Det återstår bara att se vilka galenskaper hönorna hittar på denna vecka. Alltid lika roligt och spännande som sagt. Dessutom ska vi planera lite inför Hospitalstorgets dag med...
Publicerat: 2013-09-01 @ 15:19:34RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!