Milliz säger

 
Säger god natt och hoppas att någon kan få lite sömn inatt. Själv får jag se hur det blir för min del.
Tankarna är för många och det är rörigt för stunden. Men jag tror att det kan bli ett slut snart.
Men hur det kommer sluta vet jag inte och vet inte om jag vill veta heller.
 
Publicerat: 2014-11-27 @ 00:12:51


Nedbruten

 
Är mer än nedbruten än vad jag först trodde. Men jag vet att jag kan klara av det här. Genom att utsätta sig för svårigheter kan man ta ett litet steg framåt. Jag vet att jag behöver mer än så, men kan inte riktigt låta mig göra mer nytta än vad jag redan gör. Ångesten är hög och jag gråter mer än vad jag egentligen vill. Kan inte hindra det, tårarna bara rinner och ögonen är mer än bara svullna. 
Ser den här morgonen som en utmaning och jag ska iväg för att få träffa lite folk, bli lite mer mänsklig. Jag behöver det. Ser det som det är och uppskattar att det finns människor som kan få mig att le lite då och då. Jag försöker fortfarande att förstå men det går inte riktigt. 
 
Dags att göra sig i ordning och försöka få lite saker gjort innan dagen rinner iväg för mig. Lite frisk luft och sällskap av människor som tar mig för den jag är kan vara det jag behöver just nu. Det är tur att det finns likasinnade och vissa som kan göra saker lite lättare. Det finns även dem som kan få mig att se saker som en galen humoristisk film från 50 talet. Nu får vi bara hoppas att dagen blir bra och att vädret är på min sida för en gång skull. Men är föga förhoppningsfull när det gäller det svenska vädret.
 
Publicerat: 2014-11-26 @ 07:30:00


Beslut som påverkar

Allt sker av en anledning det vet jag. Men vissa saker sker utan att jag egentligen kan styra det. Är man inte i botten så lär man komma dit förr eller senare. Och om man är där så lär det ta ett tag innan man kommer upp, för vägen upp till ljuset är dolt. Jag menar bara det att för tillfället har mitt liv stannat för att det finns dem som inte riktigt förstår sig på hur mitt liv ser ut idag. Det finns även dem som tydligen kan ta beslut över huvudet på mig och sedan tro att allt ska bli frid och fröjd.
Hur en handläggare på arbetsförmedlingen som är en stor myndighet kan fatta ett beslut utan att infatta mig i det hela är bara så fel. Jag ser det som ett tjänstefel och borde ses som allvarligt. Det jag menar är att den handläggare jag har på denna myndighet har skrivit ut mig för att jag ska kunna bli frisk ifrån min sjukdom. Men när man har panik ångest och ångest relaterad depression är det sista man ska göra att vara hemma och försöka bli frisk. Med mitt tillstånd och den del av sjukdomen som jag har så är ett bra botemedel att få komma ut och träffa folk och kunna se världen. Men tydligen ser inte arbetsförmedlingens psykologer och handläggare det. Nej istället ska jag vara hemma och bli mer deppig än vad jag redan är och få mer ångest. Dessutom får jag hjälp från bra läkare och sköterskor som vet vad de gör. Jag går i rådgivning och samtal som gör mig gott. Har gjort stora framsteg även om det är långt kvar tills jag kan kalla mig frisk. Men att bli helt frisk från panikångest blir man aldrig, det kommer alltid att finnas där men däremot så kan den vara mer eller mindre tydlig. Den kan också bara vara och man kan vara symtomfri i flera år.

Tack och lov har jag människor runt omkring mig som stöttar mig och som gör att jag inte tappar greppet. Dock är det svårt att se klart och tydligt när man inte förstår saker och ting. Men livet måste gå vidare, det är bara så. Så jag får kämpa vidare och försöka ta reda på hur beslut har fattats och hur jag kan göra för att kunna gå vidare. För jag ska kunna finna en tillvaro som jag kan känna en gnutta frid. Säger inte att det kommer att bli enkelt. för det kommer det inte. Men jag har en tro som gör det lite lättare för mig. Sedan att jag har vänner och familj runt omkring mig gör det också lite enklare.
Publicerat: 2014-11-25 @ 17:39:00


Ekorren i mig

 
Redan en ny dag och luften känns som den vill ge mig en överaskning.
Men vad kan det vara? Något bra eller dåligt?
Får hoppas på det bästa, och det gör att jag känner mig som en liten ekorre.
Fråga mig inte varför men det är något speciellt med dessa djur.
Lite höstligt och ekollon aktigt eller hur?
Skulle verkligen vilja ha dessa djurs smidighet och snabbhet
för som det är nu så är jag mer klumpig än den mossigaste stenen.
Det säger väl allt eller hur? 
Publicerat: 2014-11-24 @ 10:00:00


En söndags morgon

 
Jag är visserligen en höst människa men detta tar nu kol på mig. Den här hösten har varit allt annat än positiv på alla sätt. Orken, hälsan och viljan har inte infunnit sig alls. De har lyst med sin frånvaro lika starkt som en sommardags soligaste dag. Nu får vi bara hoppas att vintern går fort och att våren kommer. Och att det blir en vår som kan göra så att allt blir till det bättre. En vår med mycket av glädje och sång är precis vad jag behöver.
 
Nej nu säger jag bara god morgon och gosar ner mig i soffan innan jag ska göra mig i ordning och knata hem till far för att ha lite av kalas. Är både trött och pigg på samma gång. Varför måste jag vakna så tidigt på morgonen när det är en söndag? Har inte någonting som jag måste upp för så dags idag. Ja ja det är ju trots allt min kropp som bestämmer i detta fall. Bara tur att jag somnade tidigt igårkväll. Så några timmars sömn har man iaf fått och det är ju något.
 
Publicerat: 2014-11-23 @ 06:30:00


Lördags solen

Det är lördag och eftermiddag. Med ett sinne som står helt still för en gång skull. Är inte helt hundra på om det kommer att vara så eller om det bara lurar mig. Men får passa på att njuta av det medan det sitter i. För vem vet vad som händer efter nästa sväng.
Tiden går för fort och snart är det jul och nyår. Otroligt och en aning skrämmande för jag vill kunna njuta av stunden. Dock rullar allt på och jag får allt hänga med.

Imorgon blir det att träffa familjen och bli firad. Far och faster kommer också bli firade då vi har fyllt år i veckan. Känns inte som att man har blivit äldre på något sätt. Dessutom så sitter min 30 års kris fortfarande kvar även om den inte har något större grepp om mig. Får bara hoppas att vädret är lika bra som det är idag. För solen har faktiskt vågat ta sig fram och lyser upp denna underbara höstdag.
Publicerat: 2014-11-22 @ 13:36:53


Sommarens ide

 
Dags att åter gå i ide då sommaren inte längre är här. Dessutom har det varit en 
höst som jag inte alls har kunnat njuta av. Och det är långt kvar innan jag kan njuta
av tillvaron igen. Men än är hoppet inte ute.
 
Publicerat: 2014-11-10 @ 13:04:00


Paus under lång tid

 
Efter en längre paus känns det som jag borde ta en längre paus. Tiden känns inte räcka till så som jag egentligen vill. Dock kan man ju inte få allt man vill eller hur? 
November och dagarna går fort. Bara någon vecka och lite till innan det blir en mini form av domedagen. Skämt å sido, men känner att det är mer eller mindre något gammalt över mig. 
 
För övrigt händer det inte så mycket och det är skönt även om jag är mer än bara rastlös. Dock är det hanterbart utan att jag vet hur eller varför. Försöker dock planera lite julklappar åt familjen. Det är dags nu även om jag inte har den blekaste vad jag ska ge dem. Lite tidigt kanske? Inte när det gäller mig då jag oftast är ute i sista minuten annars när det gäller planering av just denna sort. Dessutom försöker jag reda ut vad som ska ske efter den 12 december då jag slutar på Medborgarskolan. Men vill inte riktigt ta tag i den biten förrän jag vet vad den nya regeringen bestämt sig för. Då de inte vill att denna sysselsättningsfasen (fas 3) ska finnas kvar. Men jag har inte några större förhoppningar över att det blir bättre. 
 
Dessutom börjar det närma sig för konserten och jag är nog bara mer än nervös. För er som inte har beställt några biljetter så kan jag säga att det finns gott om biljetter kvar till den sena föreställningen. Så det är att beställa och sedan gå på en underbar konsert på Konsert &kongress. Underhållning på hög nivå måste jag säga.
 
Publicerat: 2014-11-09 @ 13:01:14RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!