2013/2014

Jahopp....årets sista dag och ärligt talat känner jag ingen skillnad alls. Det är som vilken dag som helst och det känns som om det kan kvitta vad man känner just nu. Men samtidigt så hoppas jag att 2014 kommer bli så mycket bättre än 2013 någonsin var. Även om året inte har varit så dåligt så kan det bli betydligt bättre och det hoppas jag med 2014.

Skall snart gå över till far och Kerstin. Skall tillbringa nyårskvällen där och det är skönt att inte behöva klä upp sig förskräckligt mycket. Och samtidigt känns det konstigt att inte fira nyåret ihop med Elza, det har vi gjort de senaste åren nu. Men man kan inte hålla sig till det gamla hela tiden eller vad säger du Elza?
Får bara hoppas att folk tar det lilla lugna när det gäller raketer och allt vad det nu heter. Hoppas verkligen att de tänker på alla djur som mår dåligt av de höga smällarna. Lider med djuren då de inte kan komma undan ljudet.

För övrigt har dagen inte varit så händelserik. Slöat framför dumburken stort sätt hela eftermiddagen och kämpat med en irriterande huvudvärk. Är bara glad över att det har släppt nu. Tänk vad några treo kan göra och några timmars vilande i en dvala som jag inte kan beskriva.
Men nu är det dags att börja göra sig i ordning och förhoppningsvis hinner jag även diska innan jag ska bege mig iväg. Så mycket att göra med så lite tid. Varför ska jag alltid vara ute så sent? Typiskt mig och jag vet att jag inte är ensam om att vara ute i sista minuten.
Publicerat: 2013-12-31 @ 17:21:42


Teorier

Udden av helheten har kommit och kan bara känna trötthet och en slö känsla av svaga drömmar. Jag känner att det nya året som kommer kan komma att bli till det bättre även om en huggande känsla av ovishet kommer att ske. Vad det är vet jag inte och är inte säker på om jag vill veta det heller.

Dagen har varit slö och till intet ganska lugn. Har varit hemma hos far och ätit middag och tittat på Sound of Music. En klassiker till film som kan ses om och om igen även om man kan alla sånger och repliker utantill...
För övrigt händer det inte mycket i mitt liv och av dagen. Men det är inget ovanligt då mitt liv kan tyckas vara betydelselöst och händelselöst. Men det är bara händelslöst och ganska tråkigt. Jag lever verkligen inget spännande liv. Även om det händer små positiva saker lite då och då.

Nu ska jag bara vara och njuta av tystnaden av att detta år snart är till ända. Passar även på att njuta av att grannens hund inte skäller. Han har haft några dagar då han skällt som en galning så fort jag har gått ut genom dörren eller gått in genom dörren. Har en känsla av att min "kära" granner har fostrat hunden till att göra mitt lugna liv till ett irrationsmoment...men jag vet inte. Det är bara mina teorier.
Publicerat: 2013-12-29 @ 19:18:53


Lugnet själv

Som jag har förstått så har dagen varit riktigt bra. Tog mig en ordentlig sovmorgon och för första gången på mycket länge så sov jag genom natten utan några större missöden. Vaknade dock till en gång och var riktigt kissnödig. Så jag ska väl vara nöjd antar jag.

För övrigt? Inget speciellt har hänt. Har gått runt här hemma och skrotat och inte gjort så mycket av dagen. Känns skönt det med även om jag kommer om ett par dagar hänga i gardinstängerna. He he det skulle vara något och få mina nyfikna grannar att undra. Det skulle framförallt förbrylla madam brevid mig och hon skulle gå i taket helt klart.

Imorgon blir det till att gå hem till far och Kerstin för att äta middag. Ska även få hjälp med att byta en lampa som glappar. Den har varit ljuslös så pass länge nu att om jag inte fått hjälp med det nu skulle det inte ha skett senare heller. Jag känner mig själv ganska väl om man säger så.
Publicerat: 2013-12-28 @ 21:11:12


Konstigare ting har hänt

Konstigt att dagarna kan gå så fort. För det är tydligen fredagskväll och juhelgen är nu över. Inte för att jag klagar, men jag hinner inte alls med. Trött och irriterad och lättretlig det är vad jag är idag. Men vad kan jag göra? Inte mycket och det är inte speciellt roligt att bli väckt klockan 07.00 av folk som borrar, hamrar och slår med gud vet vad i lägenheten ovaför. (som de tydligen renoverar) Men kan de inte börja nästa vecka så att man kan vila av sig hela julstressen och njuta av det som varit? Tydligen inte, för de väckte mig vid ottan och av alla dagar så är det ingen dag jag behöver gå upp tidigt på. Var nära att gå upp ett par gånger och säga till dem. Men jag lät bli då de antagligen skulle skratta åt mig och referera till att ta kontakt med min inkompitenta hyresvärd som har fått storhetsvansinne. Nej...får vänta till måndag, för om de fortsätter då så ska jag ringa till kontoret och fråga om de verkligen ska börja så tidigt och var informationen om det tagit vägen. För jag har aboslut inte hört eller läst något om att de ska renovera och att det kan låta så förskräckligt så tidigt på morgonen.
 
Nog sagt om det, har bättre saker för mig än att tänka på det. Inte för att jag har gjort speciellt mycket under dagen. Har mest slöat då jag sovit dåligt inatt och blivit väckt vid ottan. En helt vanlig fredag då jag har tagit det lugnt och inte behövt åka till jobbet. Skönt måste jag säga, men konstigt. Ska vara ledig nu i ett par dagar (inte bara ett par) och det ska bli skönt. Men jag kan lova på onsdag kommer jag bli stollig och klättra på väggarna. Och vara helt opstinat och rastlös. Men tja...thats life antar jag. Det kommer bli konstigt att komma tillbaka till jobbet den 13:de då många har slutat och gått vidare till andra jobb. Kommer sakna dem även om några av dem kommer att vara kvar i huset. Det är ju inte riktigt samma sak eller hur?
 
Nu ska jag bänka mig framför dumburken med en kopp varmt te och se Alice i underlandet och inte göra så mycket mer av kvällen. Ska försöka att göra kvällen tidig och hoppas på det bästa när det gäller sömnen. Men jag är inte så positiv om jag ska vara ärlig...
Publicerat: 2013-12-27 @ 20:19:24


Julafton

Nu börjar julaftonsdagen gå mot sitt slut och jag är trött i huvudet. Inte för att det har varit så mycket att göra, men jag har ändå lyckats fylla huvudet med tankar och bestyr. Dagen har varit riktigt bra och nu har jag fötterna på sofflocket och ska inte göra så mycket mer av dagen. Det som är kvar av dagen vill säga. Ska snart fradga kudde för jag lär nog somna lika fort som jag lägger huvudet på kudden ska du se.

Var hemma hos syster och hennes familj och firade julen, vilket var underbart. Tydligen har jag varit snäll i år och det är både förunderligt och roligt. Jag tackar för de julklappar jag har fått (igen) och jag har faktiskt vunnit 90 kr på en av trissen jag fick i julklapp. Men det bästa var ändå se barnen öppna sina julklappar och se hur de sken upp. Det var nog den bästa julklappen tror jag om jag ska vara ärlig. Det värmer mitt gamla hjärta. De är verkligen mina gull, min groda och min räka. Men det får jag inte längre säga till dem. Konstigt, vad kan det bero på? Kan det bero på att de är så pass stora nu att det är lite pinsamt?

Igår var det en himla massa mer bestyr och julklappsinslagning av de julklappar som jag glömt att slå in. På eftermiddagen igår knatade jag hem till far och Kerstin för att ha mini jul där med dem, faster och syster med hennes man. Så fort jag kom dit blev jag satt i arbete. Fick slå in deras julklappar och annat skojs. Men oj vad trött jag var igår då jag inte sov något direkt natten till igår. Fick lägga mig en stund på kvällen då vi spelade bingolotto uppesittarkvällen och allt. Men fick ge mig någon halvtimme inna det var slut för jag orkade verkligen inte mer.

Jag säger nu god natt och önskar alla läsare en riktigt god jul!

 

 
Publicerat: 2013-12-24 @ 22:25:53


God Jul


JAG ÖNSKAR ER ALLA EN UNDERBAR JUL!
SÅ FRÅN OSS ALLA TILL ER ALLA
HOPPAS MINA JAG OCH JAG
SOM SAGT EN UNDERBAR JUL MED GLADA MINER
OCH MED FAMILJ OCH VÄNNER.
Publicerat: 2013-12-24 @ 08:06:00


Tidig tomtebladder

 
Hej alla barn nu blir det barnprogram...ja på någon av dumburkens alla kanaler antar jag. Julen är på intåg och idag är det dan före doppardagen. Och med det sagt så vill jag säga att tomten snart är här. Det är mindre än 24 timmar kvar till att han kommer. Bara så att ni vet om det och är beredda. Men han kommer om natten har jag hört. Inte tidiga mornar eller sena kvällar, nej det är om natten. Har ni varit snälla i år? Själv vet jag inte om jag har varit det. Men får hoppas på det bästa... Nu ska jag gå och besöka sängen igen då klockan är okristligt tidigt för mig då det inte är någon arbetsdag.
God natt eller god morgon, men det får bli en god morgnat...Ha ha! Vad då trött och yrvaken? Absolut dags att återgå till sägen igen. Varför måste jag vakna så här tidigt när jag inte behöver det? Ja ja...har iaf fått såva två timmar inatt, det är alltid något. Får ta vara på de få timmarna jag får min skönhetssömn. De andra timmarna får jag väl fördriva som jag alltid har fått göra...
 
Publicerat: 2013-12-23 @ 05:45:00


Vanligt pladder

 

Söndag och två dagar kvar till julafton. Ännu har jag inte infunnet helheten av julstämningen även om det bara är en liten del av julstämningen jag känner just nu. Sitter och förundras över att jag kommer att få rätt. Vi kommer nog få en grön jul i år trots allt. Rätta mig om jag har fel och det kan jag ha. Jag är den första som medger det i så fall i detta ärende. Lite synd även om jag är överlycklig att vi inte har snö, eller ska jag säga för mycket snö. Men lite snö typ en dm skulle ha suttit fint säger en som inte är så förtjust i snön.
 
Är lite småseg idag och har inte gjort speciellt mycket under dagen. Har tagit det lugnt och känt att det är riktigt skönt att man inte behöver gå upp i ottan imorgon eller någon annan dag fram till den 13 januari nästa år. Har långledigt nu under jul helgerna och nyheterna. Kan bara säga skönt!
Det blev en mycket trevlig kväll igår med syster yster och Elza. En massa skitsnack och annat roligt med vin och godis... Hur trevligt som helst och kanske drack vi lite mycket eller inte, men jag känner inte av något idag förutom att jag är småseg. Med detta till trots då vi drack rödvin (får tacka moster Ulla för det då det var en av boxarna jag fick när jag fyllde 30). Jag brukar alltid få en sådan skallebang och illamående dagen efter om jag druckit rödvin. Men inte den här gången och det är jag tacksam för.
 
För övrigt kommer det inte hända så mycket mer av dagen. Skall dock snart gå över till C och se till hennes katter då hon och familjen är i huvudstaden över julhelgen. Ja mer än så lär det bli idag. Kan hända att jag har ett tråkigt svenne liv men det är mitt liv och mer behöver det inte vara. Dessutom så går mina tankar till min mormor som ligger på sjukhuset nu. Hon har ramlat och brutit höften. Ingen rolig jul för henne, men tyvärr måste jag säga att jag nästan väntat mig det här. Ledsen mamma men det har jag och jag har länge tyckt att hon skulle satt upp sig på en servicelägenhet för länge sedan...
Publicerat: 2013-12-22 @ 18:19:53


Njuter

Njuter av tystnaden som medför en gnutta av julstämning. Jag måste medge att jag är förundrad över hur fort tiden har tatt sig. Jag vet inte om jag gillar det eller inte, men fort har det gått. Det är ett och ett halvt år sedan jag började på Medborgarskolan och lärt känna så många olika mycket trevliga människor. Tyvärr har nu många av mina kollegor slutat för att gå vidare med andra jobb eller gått i pension. Tråkigt verkligen och jag kommer att sakna dem. Det är tungt i bröstet när jag tänker på det. Men samtidigt så får jag medge att sådant är livet, man kan inte stå och trampa på ett och samma ställe hela tiden.
 
Nu har julledigheten påbörjats och jag är mer än bara nöjd. Påbörjade julledigheten idag och jag har faktiskt inte gjort så mycket med dagen. Skönt på alla sätt och vis, men jag måste även pyssla lite här hemma då jag ska ha lite julkul med syster yster och Elza imorgon. Då är det bäst att jag har fått ordning på torpet så de inte tror att de kommit till någon soptipp eller dyligt. ;-) Men å andra sidan så är de båda vana med min slavighet. Ha ha!
Har funderat en hel del efter gårdagen och tja...jag får nog medge att mina känslor inte riktigt spökar för mig men att de borde ta sig en funderare angående en hel del. Hur det kommer att te sig vet jag inte men det återstår att se helt enkelt.
 
För övrigt kommer det inte hända så mycket mer av dagen och jag bör komma igång så att jag inte göra allt i sista stund imorgon som jag brukar göra. Man börjar med att sätta den ena foten framför den andra och så är man igång. Hoppas och tror jag!
Publicerat: 2013-12-20 @ 16:44:00


Meip meip

Torsdagskväll och jag är yrligt trött och så härligt glad. Nu vet jag i och för sig inte hur mycket ölen jag drack för någon timme sedan spelar någon roll i det hela. Men det bjussar jag på då jag har kört hårt på att bjuda på mig själv hela kvällen. Kört hårt på att göra mig till åtlöje för en kort period  i livet.
Men dagen har varit mer än bara bra och lite till. Dagen börjar med att man sitter i receptionen och inte gör så mycket. Började dagen tidigt med att bli sockerög då det var en av lärarna som bjöd på godis. Så man dök i den i ett par gånger samt till fikat blev det en mugg med julmust. Så jag började tidigt med att bli sockerhög.... Efter lunch när vi övade lite med kören blev det till att dricka lite mer julmust och Mr PA skrek högt att jag inte skulle ge mig själv mer socker.
 
Under eftermiddagen hade vi vår julavslutning och då blev det ett och annat bröd och kakliv för hela slante. Och där med så blev det till att bli ännu mer socker hög. Har nog varit mer odräglig hela eftermiddagen att jag inte behöver ta i nästa år när man kommer tillbaka efter julledigheten. Vi sjäng lite vackert med kören och vi fick nog några av dem att ta till en eller två tårar. När dagen väl var över och vi (eller jag kanske) insett att dagen var över så begav vi oss till Horse and Hound några av oss och hade lite afterwork. Underbart roligt och jag säger bra....en öl och jag har "meip meip" roligt....bara fråga Mr PA och R när jag säger det... För dem som undrar var "meip meip" betyder så säger jag bara Gråben och Hjulben eller va de nu heter....
 
Nu ska jag däremot lägga mig och återkomma under morgondagen för att göra lite som möjligt på så kort tid som möjligt. Eller? Det återstår att se, men en snabb dusch och sedan sängen för min del....
Publicerat: 2013-12-19 @ 20:45:34


Nervösa mirakel

Utslagen och mer färdig än vanligt. Och nu har alla spänningar och all nervositet släppt och låtit mig gå fri igen. Till nästa gång det slår till vill säga. Men nu har jag kontrollen över mitt kropp och min själ även om båda två skriker efter sömn och vila. Görald han har gått i ide och släppt sitt hårda tag.
 
Dagen har varit mer än bara vanlig. Gått mina kollegor på nerverna tror jag med mitt oroande och mitt ältande om hur nervös jag har varit den senaste veckan. Med detta till trots har jag fått saker gjorda. Ja tro det eller ej men det har jag. Har hunnit springa runt som en yr höna, påbörjat en ny stickning av en halsduk, prissatt lite saker, skrivit om en prislista och övet övat och övat in vår scen som MA och spelade upp idag.
 
Oavsett hur nervös och orolig jag varit under dagen så har det faktiskt gått riktigt ***** bra med andra ord. Var hypernervös till en liten stund innan jag gick upp på scen och när det väl gällde så blev jag hypernervös igen...konstiga ting det där det vill jag lova. Nu är frågan bara hur mycket jag kommer få höra detta på jobbet av Mr P och Miss H1 och de andra på kontoret. Men...tja...det får jag väl bjuda på.
 
Jag måste även säga att jag efterlämnade ett fint konstvärk på tavlan inne hos oss och det återstår att se om det är kvar imorgon när vi väl kommer tillbaka imorgon. Men nu ska jag bara sova och sedan vet man aldrig vad morgondagen har att erbjuda och hur mycket vi får höra om dagens bravader....
 
 
 
Publicerat: 2013-12-16 @ 21:49:50


Ankunge

Söndagskväll och inte mycket har gjorts även om jag har gått runt här hemma och pillat i hemmets mörka vrå. Ibland kan det vara riktigt skönt att inte ha så mycket att göra samtidigt som jag har känt under dagen att jag borde ha kunnat göra lite mer.
Men nu när dagen börjar närma sig sitt slut så tänker jag inte göra så mycket mer än ta vara på stunden. Nötande ord för något som jag inte vet vad det egentligen är. Är för trött för att förstå samtidigt som jag är för rastlös för att orka bry mig om det egentliga faktum att jag inte haft så mycket att göra under dagen.

Imorgon är det en ny dag och en ny vecka. Jag nerverna sitter just nu utanför kroppen och jag biter bort de icke existerande naglarna. Fy bubblan, trodde att det skulle lägga sig med tiden men det har bara blivit värre och värre. Har inte hunnit träna så mycket ihop med MA då hon har varit sjuk under veckans osv osv. Men imorgon får vi passa på att träna under dagen och sedan får det helt enkelt bli som det blir. Jag måste bara komma ihåg att plocka ihop allt jag ska ha, min rekvisita...ha ha förunderligt. Nu ska det bli till att förvandla denna fula ankunge till en ännu fulare ankunge.
Publicerat: 2013-12-15 @ 17:52:37


En morgon

Lördags morgon...seg och trött även om jag lyckats få lite mer sömn än tidigare. Det är inte lätt när man inte kan sova. Men jag ska iaf hålla mig sysselsatt under dagen och kanske om jag har tur så kanske jag kan få sova en hel natt. Men sätter inget hopp till det i dagsläget. Har verkligen testat allt, men kan verkligen inte sova. Det har pågått så länge nu att jag inte känner något annat. Som om jag inte har kunnat göra något annat än att sova illa.

Nej nu ska vi fixa lite frulle, sedan blir det till att ta fram dammvippan och yra runt i min grotta och damma av lite. Och förhoppningsvis blir det att hinna med att plocka undan lite, och dra fram med dammsugaren. Han behöver att få motionera lite han också... Herr dammsugare ska inte få tro att han slipper undan eller hur? Och när jag hinner ska jag sätta mig lite med släktforksningen och förhoppningsvis finner jag något nytt.

Ska även fixa till lite med den släktforskning jag gjort på min styvmors sida då syster vill ha papper på allt som jag fick av moster och det jag funnit. Alltid lika kul! Bara tur att jag har lite tid på mig att samla ihop allt jag har. Men det ska bli kul och förhoppningsvis kommer syster att gilla det också. Vem vet så har de hittat saker som jag inte har hittat osv osv... Nej kanske lika bra att jag återgår till det jag tänkt göra med dagen så att jag hinner med allt annat jag vill göra.

Publicerat: 2013-12-14 @ 09:30:00


Fredagen den 13:de

Fredagen den 13:de idag, nu återstår det om jag kommer få otur med mig under dagen eller inte. Ska bli spännande som sagt. Kanske klarar jag mig undan det då det dessutom är Lucia. Eller kan jag ha fel? Det återstår att se som sagt. Blir det något luciatåg för eder? Själv får jag se hur det blir. Kanske kommer luciatåget till huset för oss...
Nej nu ska jag bege mig till bussen och jobbet. Det kokta fläsket stekes inte av sig självt om man säger så. Det återstår vad som kommer att erbjudas under dagen. Jag har funderingar på att tova mig en tomte, men jag vet inte. Det får stunden avgöra helt enkelt.
Publicerat: 2013-12-13 @ 06:40:00


Effektiv trötthet

Både kropp, knopp och fötter skriker högt av trötthet. Dels för att jag som vanligt inte sovit och dels för att jag har varit på fötterna hela eftermiddagen.
Förmiddagen var visserligen lugn, men det hände en hel del trots allt. Tog mig lite sovmorgon och kom in senare idag och det kändes riktigt skönt. Men jag måste medge och erkänna, det hände mer under eftermiddagen. Jo jo...bakade andra omgången av lussekatter idag som beställdes från kontorsplan. Första omgången gjordes igår och det gick smidigt för en gång skull. Snabbare än vad jag trodde att det skulle gå.

Även om jag bakade lussekatter så hjälpte AS och jag Mr P och Miss A att baka deras kakor. Men inget ville de tala om och var hemlighetsfulla hela tiden. Konstigt nog så trodde jag inte att de ville stå och baka tillsammans med oss. Trodde även att de skulle slänga ut oss från köket när vi var klara men icke...
Eftermiddagen var med andra ord oerhört effektfull och riktigt rolig. Dessutom var det riktigt kul att smådriva med Mr P då både han och Miss A yrade runt i köket.

Sitter nu lugnt och tröttsamt i soffan och funderar på vad jag ska göra under kvällen och vad jag inte ska göra. Det är en definitionsfråga tror jag. Låter kroppen få tala och sedan får vi se vad det blir. Men något mer lär det nog hända och göras innan jag brottas med kudden. Förhoppningsvis kommer jag att få sova hela natten utan att ha svårigheter att somna osv. Eller tja...vet varken ut eller in, så trött är jag.
Publicerat: 2013-12-12 @ 19:44:35


Konstigt

Konstigt det känns att sitta hemma nu när jag i vanliga fall brukar komma hem om trettio minuter eller så. Men jag måste medge att det är riktigt skönt samtidigt. Men lite synd är det att dramakursen har slutat då det var riktigt roligt och så många galenskaper som sipprat fram under de gånger vi träffats. Med detta sagt så är det mindre än en vecka kvar innan vi ska visa upp våra nya kunskaper. För varje dag blir jag mer och mer nervös. Nu när jag dessutom vet att det blir en hel del av kursledarna som kommer på måndag. Fler än vad jag trodde att det skulle bli, voj voj voj! Visst samtidigt ser jag fram emot det även om jag är nervös. Vi får helt enkelt vänta och se hur det går med detta.
 
Har inte gjort så mycket under dagen. Har suttit i receptionen och pulat som vanligt. Men dagen började med att jag försov mig. Igen då det är andra gången denna månad...suck, men vad kan jag göra då jag inte kan sova om nätterna och somnar inte förrän vid 03.30 om nätterna... Men ja ja är bara glad över att Mr P och Miss A har förståelse för att man kan försova sig. Inte alla som har det och Mr P brukar oftast skämta om någon försover sig. Förutom att sitta i receptionen och göra nytta där fick jag några av dem på kontoret att bli intresserade av våra fina papperstjärnor. Vi lyckades även att sälja 20 stycken under dagen. Och enligt Mr P så skulle vi inte sälja så bra. Hmmmm!!
För övrigt hände det inte så mycket mer under dagen. Satt och vek fler stjärnor och pratade strunt med hönorna. Dessutom spelade vi julmusik för glatta livet. Även om jag inte riktigt känner av julen ännu så börjar det iaf gå åt rätt håll.
 
Imorgon blir det till att göra det vanliga, sitta i receptionen, vika fler stjärnor och vem vet mer man kommer att göra. Tyvärr blir det ingen kör imorgon och det känns tråkigt. Veckans höjdpunkt, men det blir så i mellan åt. Under eftermiddagen blir det till att baka lussekatter. Första delen av en beställning som vi fått in. Ska bli kul och roligare att se om det kommer bara vara jag som bakar eller om man får hjälp. Skulle vara kul att få hjälp även om det är skönt att få göra det själv också.
Nu sitter man och njuter av lugnet och försöker slå in de sista julklapparna som jag ännu inte slagit in. Det kommer inte bli mycket gjort under kvällen. Även om jag inte är så trött som jag brukar vara på tisdagar är det ändå så att kroppen är trött. Så det är skönt att inte göra för mycket. Är lite av en bekväm och felvänd mask. Men det bjuder jag på.
 
Publicerat: 2013-12-10 @ 20:09:09


Underhållande

Dagen har varit riktigt bra även om mitt huvud inte riktigt hängt med i svängarna. Jag förundras över att jag överhuvudtaget fungerat idag med tanke på att jag väcktes vid halvtre inatt av att väggarna i huset vibrerade så att man trodde att det skulle rasa in över mig. Ingen skön känsla alls att vakna till kan jag upplysa er om. Det visade sig vara snöplogen som plogade vägarna även om de inte plogade så bra. Det är så typiskt här i Skägget.

Under förmiddagen var det veckomöte och sedan dags för att göra julgruppen. Det var roligare än vad jag trodde att det skulle va även om jag förväntande mig att det skulle vara roligt. Jag blev nöjd direkt när jag provade fram var i korgen som blommorna skulle stå i. Det var oerhört roligt att se alla andra och deras kreaktioner. Även om vi hade samma antal blommor och samma sort av blommor så blev alla julgrupper så olika. Själv körde jag med rött hela vägen, med undantag för en julgranskula som var svart och en grön snurrad aluminiumtråd. Givetvis blev jag riktigt nöjd och behövde inte ändra, ta bort eller lägga till när jag väl var klar.

Eftermiddagen hände det inte så mycket förutom att jag fixade till lite på pappersstjärnorna och sedan lade ner dem för försäljning. Och givetvis började jag vika lite fler. Får bara hoppas på att vi säljer dem som smör. Om ni är intresserade så säljer vi lite julsaker på Medborgarskolan på plan 2 och intäckterna går till barnhem i Polen och Kvinnojouren i Linköping. Det är för en god sak och sakerna vi gör är riktigt fina.

Sitter nu och fördröjer min seghet och förundras över min fina julgrupp. Jag är som sagt mer än nöjd. För övrigt ska jag inte göra så mycket mer av kvällen. Det kommer bli en tidig kväll och imorgon är en ny dag. Blir till att sitta i reception på förmiddagen och sedan får vi se vad det leder till. Dessutom kommer det kännas konstigt imorgon att inte gå på dramakurs då det var sista gången förra veckan. Men jag överlever även om det kommer kännas konstigt. Och nästa vecka blir det till att visa upp våra scener och jag är mer nervös nu än förra veckan. Huga!
Publicerat: 2013-12-09 @ 19:04:47


Säger inget

 
Säger inget så har jag inget sagt. Är det inte så man säger?
Jag är en giftig j*vel som vill få ut så mycket av livet med allt till trots.
Det blir tuffare och tuffare, inte blir det ljusare för det. När kommer ljuset tillbaka?
Varje morgon är lika svår att vakna upp till, ha ha! Morgontrött jag? Absolut!
Men jag är uppe eller hur? Skadar inte att vara galen ibland för att orka upp. Å andra sidan är jag ju alltid galen så det blir ju lite galet här. Men det gäller att vara galen i denna galna värld. Har jag inte rätt?
 
Dags att klä på sig och bege sig till bussen. Tänker vara tidig ut till bussen idag är tanken.
Nu när snön har kommit och att det säkerligen inte har plogat överallt lär det nog vara en hel del som åker just buss till jobbet. Med det sagt kommer bussarna vara fulla och SENA.
Frågan är bara var jag kan ha lagt termobyxorna...kan kanske behöva dem idag. Ja ja det får gå som det går.
Orkar inte leta, får ta det när jag kommer som så mycket annat har jag märkt,
Femton dagar kvar till jul. Om någon har räknat vill säga och orkar bry sig,
 
Publicerat: 2013-12-09 @ 06:50:00


Kvällskvisten

Söndagskväll och frusna tår trots ett mycket varmt bad. Det har snöat non stop sedan lunchtid och jag är redan riktigt trött på snön. Får bara hoppas på att det inte snöar mer. Det kan vara det som är och få ligga kvar. Men det kommer bli mildare och det kommer då bli en massa slask. Irriterande och ett I-landsproblem.

Dagen har flytit på som om ingenting har hänt och inte mycket har hänt heller. Men det var jag som fick borsta bort all snö på trappan utanför porten. Av alla dem som varit hemma under dagen var det ingen som kunde göra det. Nej det var jag som fick göra det efter ha varit borta hela eftermiddagen och kvällen. Stelfrusen och irriterad över att det redan börjat frysa fast på trappan. Hur som helst är det gjort och nu kan ingen klaga. Men om de gör det så är det för klagandets skull.

Imorgon är en annan dag och jag ser fram emot det hela...inte för själva dagen utan för vad som ska göras under dagen. Komiskt? Ja kanske jag vet inte men så är det. Får hoppas att veckan går fort även om den kan sakta ner en aning för att jag ska hinna med allt jag vill göra. Så mycket att göra med så lite tid! Jag får bara att jag hinner med innan jag kryper ihop för mig själv i ett hörn...
Publicerat: 2013-12-08 @ 23:27:30


Kyliga morgon

 
God och kylig morgon till alla. Golvet är säkerligen 4 grader kallt och jag går med raggsockar på för att få upp värmen. Snart är det jul och jag känner av det nu även om det är 16 dagar kvar till dess. Men jag sitter nu och slår in alla julklappar som inköptes igår. Vaknade med tuppen och kände att nu ska jag upp och förundras över om min inslagningstaktik har förbättrats eller inte. Ha ha! Jag vet I-landsproblem. Men ack vad jag har roligt. Men det återstår att se om jag verkligen känner den juliga julkänslan i år. Den infann sig inte riktigt förra året och de senaste åren.
Jag minns även förberedelserna inför en jul fär två eller om det var tre år sedan jag och syster M stod och drillade och stekte köttbullar för glatta livet. Syrran hade en himla massa kött i frysen och bestämde sig att mala ner allt till köttfärs. Hurtig som jag var tyckte jag att det inte var något och vi kunde lika gärna göra köttbullar av allt. Efter en knappt tredjedel insåg även jag att det kanske var onödigt. Kunde ha sparat lite som vanlig köttfärs istället för att göra köttbullesmet av allt. Det var säkert en 10 kg kött som maldes...om inte mer.
 
Nej nu ska jag återgå till att slå in alla paket. Kommer senare sitta och undra varför jag slog in allt så tidigt för jag kommer bli rastlös längre fram, ju närmare vi kommer jul. Men är man som jag galen att slå in julklappar så är man och det kan inte hjälpas. Ska snart bege mig hem till far för att äta lite mat och sedan bege oss hem till faster. Där ska vi spela bingolotto och vem vet jag kanske vinner och kommer fram för att välja en låda. Eller inte, hur stor är chansen att jag gör det när jag knappt vinner småvinsterna?
Snart är det måndag och jag längtar....inte för att det är måndag men för att vi ska göra varsin julgrupp. SKa bli intressant och det är otroligt vad kunskaper det finns i huset av alla som jobbar där. Från lokalvårdarna till administrativpersonal, till kursledare och deltagare. Förundrad över det förunderliga....
 
Publicerat: 2013-12-08 @ 09:45:00


Högtidernas stres

Lördag, kallt och allt för mycket snö. Kylan biter tag ordentligt i kinderna vill jag lova. Men å andra sidan har det varit riktigt skönt att vara ute och gå idag trots den bitande kylan. Har hunnit med en hel del under dagen även om jag var seg i starten. Som vanligt med andra ord när det gäller mig. Å andra sidan kan det vara skönt att inte stressa runt för mycket nu när man är ledig under helgen. Det gör jag ändå i veckorna.

Har sprungit runt på Ikano och jagat julklappar. Har faktiskt varit riktigt effektiv och har bara två personer kvar att köpa julklappar till. Men nu vet jag vad jag ska köpa till dem så det är ingen större brådska. För det ska jag göra under veckan som kommer. Nu är det roliga kvar och det är att slå in alla julklappar. Det är ju halva nöjet med allt detta, att få slå in dem och göra dem fina med finurliga krumelurer. Nu är jag verkligen tacksam för att jag äntligen är färdig med det hela. För ju närmare jul vi kommer desto stressigare blir det. Det var oerhört mycket folk på Ikano och nästa helg lär det vara smockat oavsett vilken tid på dan man kommer dit. Så med andra ord är jag tacksam för att jag är klar nu för jag vill verkligen inte bråttas med andra stressade juldårar.

Även om det är skönt med helg så ser jag fram emot måndag då vi ska göra våra egna julgrupper. Spännande spännande! Alltid är det något nytt vi lär oss och jag är faktiskt glad över att jag har en arbetsplats som denna och att jag har bra kollegor även om det är ett stort gäng av galna hönor. Jag ska även vara ärlig så ser jag fram emot onsdag då det är kör igen...oj oj vilken kick det ger och vilken kick man får. Blir verkligen fylld med endorfiner och enerig, plus att man gör av med så mycket energi. När vi väl har sjungit klart så känns det som om man har varit på ett ordentligt spinninspass. Vi har ju klart en bra körledare som ger oss så mycket av inspiration och energi och att det blir betydligt roligare att sjunga.

Publicerat: 2013-12-07 @ 19:35:16


En morgondröm

God morgon! Nu bär det av till arbete och till vad som hoppas bli till en bra dag. Men man ska inte säga hej ännu, för ingen av oss vet hur dagen kommer att sluta eller hur den kommer att börja. Jag hoppas på det bästa och efter jobbet blir det till att jaga lite julklappar åt folk.
 
            
 
 
 
Publicerat: 2013-12-06 @ 07:15:00


Bakom ett trött stenhus

Lika trött som ett stenhus och orken finns där någonstans även om den inte vill infinna sig. Det är dags att återgå till sängen, men på något sätt vill inte min kropp och mitt hjärna sammarbeta. Ska bli skönt att det fredag imorgon och sedan helg.
Vad mer kan man begära än en kropp som gör som man vill för en gång skull? Vill veta, men lär nog inte få svar på den frågan ikväll. Lika roligt som det är tråkigt....

Ger gärnet för sömnen nu och har egentligen inte så mycket att berätta. en händelselös dag fylld med inget. Jag har verkligen ett tråkigt liv och det säger inte lite det... Men alla kan ju inte ha ett spännande och intensivt liv. Tur att lotten har fallit på mig att ha ett tråkigt liv där inte mycket händer.
Publicerat: 2013-12-05 @ 23:37:43


Förunderliga toner

Det är komiskt och underligt hur fort dagarna går och ju äldre man blir desto fortare går dem. Jag är förundrad och smått stressad över det. Kan inte förklara men jag är det. En beundran över det förunderliga av att kunna tänka klart i tider där ögonen går i kors. Det är en skräckblandad förtjusning jag inser att jag inte är någon logisk tänkande varelse. Är mer filosofisk och ologisk med en försmak till att läsa allt för mycket mellan raderna. Har en rädsla att kunna missförstå rätt i något som jag egentligen inte borde förstå även om jag borde förstå det. Jag är för snäll för mitt eget bästa och har en rädsla att göra folk besvikna osv osv...
 
Dagen började inte något vidare bra. Försov mig, missade helt att jag är fikaansvarig denna vecka. Var personen jag har fikat ihop med skäller ut mig efter noter. Kunde inte låta bli att skratta åt det för mig själv samtidigt som jag blev så paff. Ja ja...inte för att jag inte förtjänade det för det gjorde jag nog. Har varit allt för disträ den sista tiden och tankarna gör det svårare att hålla dem i schack. Men mot eftermiddagen gick allt som smort. Fick höra av Miss H2 att jag satte flera toner helt rätt på kören och jag har inte den bästa sångrösten om man säger så. Givetvis blev jag glad och det gjorde mycket av min dag. Även om vi inte var så många som sjöng idag på kören körde vi för fulla halsar. Vi sjöng som om vi vore det tredubbla än vad vi var. Riktigt roligt och vi testade en ny sång med glada miner.
 
Under eftermiddagen satt jag och några till och vek papperstjärnor för fulla muggar. Efter att E1 visade för några av oss i fredags har vi blivit fler och fler som lärde sig det och fastnat för det. Vi var väl fyra fem som satt och vek. Mr P var inte den som var den och vek han också. Dessutom var det riktigt roligt att se Mr P vara en strykjärnsreparatör då det inte gick för lätt för honom. Helt plötsligt var det för många skruvar eller så var det för få skruvar. Alltid förunderligt att se att perfekt fungerande strykjärn dela på sig och sedan se det bli lagat igen. Dessutom har jag svårt att förstå hur ett strykjärn som är knappt ett år gammalt dela på sig på mitten. Det var som ett kinderägg utan chokladen och den stundande leksaken...
 
Nu blir det till att bege sig till sängen och bråttas med kudden. Borde ha lagt mig tidigare, men har varit fullt sysselsatt med att vika papperstjärnor. Men det ska inte bli allt för sent vill jag lova, eller inte om jag känner min egen kropp rätt. Får bara hoppas att jag kan få några timmar sömn. Bara några dagar kvar eller ska jag säga en och en halv vecka kvar innan vi i dramagruppen ska visa upp våra scener på en julfest för alla kursledare... Och jag kan lova att jag redan nu är nervös och orolig för hur det kommer att gå.
Publicerat: 2013-12-04 @ 23:03:28


Måndag kyla och mörker

Måndag, kyla, och mörker. Värk i kroppen som gör sig påmind. Är ju inte 25 år längre men ändå känner jag att jag är för ung för denna värk. Men med pappren på bordet är det bara att inse att man är äldre och man har denna otrevliga värk.
Med detta till trots har dagen varit mer eller mindre icke så bra som den borde ha varit. Å andra sidan kan inte alla dagar vara bra. Får skylla på att det är just måndag och början av december. Tack vare att både kropp och knopp spökat för mig under dagen blev det till att stanna hemma. Kroppen förmådde inte att låta mig gå upp för fem öre. Fick kämpa för fem pers att kunna ta mig till telefon bara för att höra av mig till jobbet.
Är bara glad över att det mesta har släppt och jag är tacksam för att vetekudden finns. Den har varit min räddare under dagen. Har även försökt att ta en kortare promenad under eftermiddagen bara för att få försöka att mjuka upp kroppen.
 
Imorgon blir det till att åka och jobba. Dessutom så är det sista gången med dramakursen den här terminen. Lite synd för det har varit riktigt roligt samtidigt som det är skönt då jag har varit trött varje gång jag kommit hem på kvällen. Dessutom så blir det till att sitta i receptionen under förmiddagen och göra lite nytta där. Får bara hoppas att någon kan hoppa in i mit ställe då jag tillsammans med M har fikat uppe hos oss den här veckan. Får flörta ordentligt med någon. Frågan är bara vem. Men det löser sig antar jag, det brukar det göra oftast.
 
Snart är det jul och jag känner fortfarande en osäkerhet när det gäller julklappsinköpen. Men börjar bli mer och mer säker på vad jag ska köpa till folk. Men i år har det varit riktigt svårt och är fortfarande. Ska börja i veckan för att se om jag hittar det jag söker.
Nu sitter jag i soffan och bara är med mina funderingar. Dessutom har kanal 7 på dumburken slagits på för att se Det okända. Vad vore veckan utan detta program? Tråkigt och händelselöst om jag får säga det själv. Dessutom är det Terry Evans som är veckans medium en av programmets bästa medium om jag får säga det själv.
Publicerat: 2013-12-02 @ 21:22:18


Bitande vind

Sista novemer idag eller hur var det nu igen?? Nej det är december och en dag närmare jul. Känner ingen panik eller så just nu, men jag har ågren för vad jag ska köpa till folk i julkapp. Men det löser sig antar jag. Det brukar det göra för det mesta. Förra året var jag ute i god tid och visste vad jag skulle köpa, men inte i år. Kan inte alltid vara smart och tänka till.

Har varit väg till Gamla Linköping och adventsmarknaden med mor. Det blev en hel del lotter för min del men tyvärr så vann jag inget. Den berycktade otursgenen visade sig med stora brandgula bokstäver. Men men....ska inte klaga. Har ju iaf köpt mig min marsipan. Den finner man inte varstans i staden. Snart dags eller det är dags att resa på döfläsket och springa hem till far för att spela bingolotto. Allt för att göda otursgenen och allt där emellan. Imorgon är det en ny dag och nya möjligheter. För vem vet vad det har att erbjuda. Får bara hoppas att jag kan få sova inatt för trött det är jag och ögonen skriker av längtan efter kudden.
Publicerat: 2013-12-01 @ 17:48:27RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!