Bedövande roligt mellan bladens sånger

Enkelheten kan vara så otroligt rolig om man låter den få härja fritt i tänkande, avslappnandet och i den lugna andningen. Märker att mitt inre är mer eller mindre lugnet själv efter att jag har tillbringat eftermiddagen i skogen. Hur ofta får man gå ut i skogen på arbetstid? Det är sådana här stunder som varje blomlad och varje löv i de kala träden räknas. De förtäller mer än vad man kan tro och vill veta. Har nog blivit mer av en naturperson de sista åren. Kan inte förklara varför och vet faktiskt inte om jag vill förklara det heller. Det är en enkelhet som man behöver för att kunna utvecklas och ta nya steg mot mer utveckling.
 
Publicerat: 2012-10-31 @ 20:42:00


Med mossa kan allt ordna sig

 Dagen har varit kort och intensiv med blandade känslor och oerhört mycket skratt. Den började dock inte så bra då jag försov mig och fick stressa mig in till Medborgarskolan. När jag väl var där gick allt oerhört fort och stillsamt på en och samma gång. Planerade en inköpslista för morgondagens bakning. Det blir lite "Lata irländare" och "choklad specialare". Vad mer kan de begära av mig egentligen? Men om de vill ha fredagsmys så kommer de få det också. Men mestadels beror det på att vi ska tacka av vår ena tupp som ska börja på Glädjekällan. Hur som helst så har jag fått uppgiften att baka åt de små hönorna. Några av de andra har erbjudit sig att hjälpa till och baka om det är så att jag behöver hjälp. Funderar på att sätta några av dem på att skala äpplen och dela dem samt lägga ner dem i kanel och socker.
Efter mycket möda och stort besvär satt jag och stickade på torgvantar. Efter lunch blev det en tur ut till Rydskogen för att plocka mossa till måndag då vi ska göra mosskransar och annat spännande. För vissa kanske det inte verkar något vidare eller spännande. Men jag tycker det ska bli roligt och ser faktiskt fram emot det hela. Det händer sällan något spännande i mitt liv så jag får ta vara på det lilla som faktiskt händer.
Hur som helst måste det sett ganska roligt ut när Madam M, Mr P och jag själv gick runt där och kollade efter den bästa mossan. Plus att det såg nog roligt ut när vi gick från bilen in till skogen med säckar och en stor spade. Det var några som gav oss blickarna. Men det gjorde oss inget då vi var ute på uppdrag.
Har även hunnit med att vara hemma hos far och ätit middag och lånat skrivaren för att kopiera lite papper. Efter allt så känner jag mig tröttare än vanligt och det är skönt att veckan faktiskt snart är slut. Dessutom går vi bara till 12.00 på fredag och det är verkligen ett plus i kanten på den här veckan.
 
 
Publicerat: 2012-10-31 @ 18:30:20


Underliga dag med telefonsamtal

Dagen har varit underlig på så många olika sätt. Dagen har varit fylld med många olika sätt och saker. Under förmiddagen satt jag och pysslade med ringsmycken, är inte riktigt klar med halsbandet ännu, men hann med två olika hängen till halsband.
Under eftermiddagen var det att sticka lite, samt fixa lite till det nya förråd vi ska ha för att förvara våra saker.
Fick även ett samtal från Mr P där han sökte L då hon inte svarade i sin telefon och därför springa genom hela huset för att hitta henne. Mr P skrattade och tyckte att jag förtjänade det.
Har även suttit i telefon in någon form av undersökning och jag blev inte klokare på det om jag ska vara ärlig.
Publicerat: 2012-10-30 @ 18:34:48


Smegol för hela slanten

 
Insåg för någon timme sedan att jag glömde ett par saker. Det blir så här när glömska Rut får härja fritt i skallen. Inte lätt när man är så många på en och samma gång.
Jag hoppas att min urna blir bränd en sista gång nu när den är glaserad så att man kan få ta hem den. Sedan får man se om det blir en present, och eller julklapp. Sedan hoppas jag att min lilla Smegol är skröjad så att jag kan glasera honom och sedan bränna honom igen. Det dröjer dock två veckor till nästa gång vi får ha keramiken och tyvärr den sista gången också. Men om vi själva fick bestämma skulle vi få fortstätta till jul. Men man kan inte alltid få som man vill. Så tills vidare får ni nöja er med bilder på den riktiga Smegol tills jag får hem min version av honom. Det säger väl hur jag är eller hur?
 
 
Publicerat: 2012-10-29 @ 19:30:00


Antika krukor och nålar som rymmer

Dagen har varit hektisk, irriterande och givande på en och samma gång. Vädret har inte gjort det så mycket bättre heller då kylan har trängt genom väggarna och tagit sig in.
Det har inte varit enkelt det kan jag säga. Så mycket som inte stämmer och saker som gör en förbannad. Nu ska vi tydligen inte få ha keramik mer för det är tydligen för dyrt att ta in en ledare och dessutom så har arbetsförmedlingen sagt att sådant får inte finnas på sysselsättningsplatserna. Men man får måla, hålla på med mossaik, trädslöjd, ringsmycken m.m. Lite tvetydigt och dubbelmoral tycker jag. Men vi ska iaf kräva en gång till så att vi hinner göra klart de vi påbörjat åtminstonne. Sedan får af och de högre ansvariga säga och tycka vad de vill.
Under förmiddagen satt jag och nålade för fullt och jag är inte alls sams med nålarna. Men men...imorgon eftermiddag blir det till att sy klart allt och stryka till dukarna. Men ännu ska de inte läggas på borden oavsett vad de andra säger.
Publicerat: 2012-10-29 @ 17:43:02


Söndags tankar

Det har varit en helt vanlig söndag utan större sysslor att utföra. Varken ork eller vilja har funnits till hands. Därför har jag mestadels bara suttit och njutit av att solen har varit framme och värmt upp fönstrena. Det ända negativa med det var att jag insåg att jag verkligen behöver tvätta mina fönster. Vill dock inte göra det då jag är rädd för att de ska ramla ur då kittet är dåligt. De var ju i våras någon gång och fixade till det, men de tog bara det fönster som var någorlunda illa till. Det som var värst tog de inte för de ansåg att det var inte så farligt. Jo tjena, varje gång jag öppnat fönstret för att tvätta det har det ramlat bort en massa kitt.
Är hemma hos far för att spela bingolotto, inte för att jag kommer att vinna. Förra veckan vann jag en ny lott. Jippi eller inte alls! Har även ätit dillkött med potatis och ätiksgurka och svarta tomater. Mums, det satt som det skulle i magen kan jag lova. Inte ofta man äter det och inget som jag skulle kunna eller orka laga till själv. Inget roligt att laga sådan mat när man lever ensam. Det finns bara två stycken som kan laga till dillkött och det är min styvmor och min styvfar....
Publicerat: 2012-10-28 @ 18:08:18


Solskensglans

Dagen har paserat som om ingenting har hänt. Har tillbringat dagen med att begrunna den prakt som hösten kommer med. Vet inte varför, men jag tycker att hösten är helt underbar på så många sätt. Givetvis tycker jag i mellan åt att hösten är rena rama pesten. Men nu är jag på ett bra humör och känner hur idéerna sprudlar. Har suttit och skrivit mellan varven när jag inte kunnat begrunna det vackra blåsiga vädret utanför.
Dock var det en stund i morse som jag blev lite butter, strömmen försvann för en tid och datorn bara slocknade. Var bara tur att jag hann spara det jag höll på med. Snart är det dags att gå till tvättstugan och får bara hoppas att maskinerna fungerar som de ska. Willhem är inte direkt den hyresvärd som underhåller tvättstugorna. Inte för att de gör så mycket annat heller för att förbättra hushållen och de yttre områdena. Ja ja ska kanske inte klaga för det blir ju inte direkt bättre.
Den här helgen ska bara begrunnas och betraktas och inte göras så mycket.
Publicerat: 2012-10-27 @ 15:19:35


Somliga går med trasiga skor

En halvdan dag som bara har varit långsam och seg. Det börjar med att jag försover mig och sedan har det gått upp och ner hela dagen. Får väl nöja mig med att dagen var fylld med solsken och glada ansikten. Det har dessutom varit kallt och ruggit ute, inget för att jag ska klaga. Men inget jag vill ska hända.
Har suttit och sytt juldukar för fulla muggar. När det bestäms att det ska bli löpare för hela slanten så får det bli som det blir. De är inga korta på något sätt. Satt säkerligen i en evighet bara genom att nåla dem. Hann med två stycken så nästa vecka blir det till att göra de andra två så att det blir gjort. Börjar få idétorka på vad jag ska göra nu. Nästan som om jag går med trasiga skor genom en snårig skog.
Publicerat: 2012-10-26 @ 18:35:04


Betydelsen av förståelse

Dagen har varit lugn och sansad samtidigt som det känns som om man inte har hunnit med något alls. Kylan utifrån har trängt genom väggarna och kylt ner oss alla. Skrattet har legat nära till hands samtidigt som en känsla av sprickande oro stigt. Har känt av sådant som jag inte trodde att jag kunde känna av längre. Något finns på "jobbet" som jag inte kan förklara.
Betydelsen av att förstå har blivit en viktig del i mitt liv numera. Konstigt egentligen kan man säga. Men det har blivit så med den grupp vi är. Visst det kan bli tokigt och missförstånd i mellan åt. Fast det är klart, det hör väl till antar jag.
Mr P kom in i under eftermiddagen och berättade att det kom små små flingor av snö som yrde runt utanför fönstrena. Men vi var några stycken som inte riktigt kunde tro på det. Men vi fick ge oss.
Publicerat: 2012-10-25 @ 17:32:00


Tuppen sover fortfarande

Torsdags morgon och tuppen ligger fortfarande och sover. Själv sover man nästan trots att man är klarvaken. Eller är jag det? Jo det måste jag vara då jag är på språng och ska med bussen som går när som helst. Tidigt värre men är man pigg så är man. Får dock sota för det senare ikväll då jag kommer däcka i soffan så fort jag kommer hem igen.
Nu på förmiddagen blir det till att skriva med praktikant A och några av de andra hönorna. Vi ska träna upp oss på stavning, meningsuppbyggnader, grammatik och annat skojs. Får bara hoppas på att praktikant A har hittat bra uppgifter.
Publicerat: 2012-10-25 @ 07:06:00


Barnkläder och hittade sladdar

Sitter här och är relativt nöjd med mig själv för stunden. För det första så har man suttit och kollat in veckans Glee avsnitt även om den här säsongen inte är lika bra som den förra. Men inte så dålig heller för den delen. Bara jag får min dos av Mr Shue så är jag nöjd. För det andra så har sladden till kameran kommit tillbaka från sin semester under soffan. Vad han gjorde där under har jag ingen aning om. Fast det är ju klart jag är ju ingen sladd.

Nu har man lagt in bilderna på datorn på den kjol och blus som jag sydde tidigare idag samt att jag påbörjade lite på kjole igår. Skojade med Mr P om han kunde manikänga idag men det gick han inte med på då kläderna var alldeles för små för honom. Konstigt det där.

Imorgon blir det till att fortsätta med det jag inte hann med idag och fortsätta att sy mer kläder och annat skoj som kan hittas på. Det är extra roligt att sy kläder då man inte har sytt på 15 år eller mer. Med andra ord har jag inte sytt sedan i högstadiet. Huga huga! Sedan är det roligt att pyssla med det här då vi inte har så många mönster till barnkläder. Tydligen har en del mönster kommit på vilovägar enligt Mr P.

 

Blusen som syddes med ett gulligt blomknopps tyg.

 

Även en ballong kjol i samma tyg med en mudd uppe i midjan.
Det tog sin lilla tid att komma på hur jag skulle sy det.
 
Både kjol och blus i ett försök till en helhets bild.
 
Blev som sagt nöjd med det hela och imorgon kanske det kommer upp mer saker jag har gjort. Man ska aldrig säga aldrig. Får bara hoppas på att symaskinen inte bråkar med mig och gör så att nålen i maskinen går sönder. Det flög iväg bitar genom rummet och skrämde slag på mig och de andra i rummet
 
 

 

 

 

Publicerat: 2012-10-24 @ 21:22:58


Härliga dag underliga dag korta dag

En underlig men skrattfylld dag. Solen har lyst med sin frånvaro.
Egentligen har det inte hänt något speciellt under dagen och man inser hur tråkigt liv man lever. Det händer sällan något, men får vara glad att jag kommer ut och träffar folk.
Har suttit och sytt under dagen och fått en kjol och en kortärmad blus. Tyvärr har sladden till kameran vandrat iväg och gömt sig. Så bilderna får vänta tills sladden återkommer.
Har varit hemma hos far och ätit raggmunk, mums något man inte äter speciellt ofta.
Publicerat: 2012-10-24 @ 19:12:30


Underlig men solig dag

Dagen har varit underlig, tryckande och en aning irriterande. Men det har sänkt i takt med hur solen har försökt skina in genom fönstrena.
Har suttit och pillat med mitt halsband jag gör i ringsmycken. När jag tröttnade på det satte jag mig med mosaiken och fixade till det. Nästa vecka ska jag foga allt så att det sitter osv. Under eftermiddagen har jag inte gjort så mycket, tog en lång lunch och passade på att njuta av solen. Har dock påbörjat ett nytt projekt..
Sitter hemma nu och njuter av en kopp te. Har inte någon större lust till att göra något ändå.
Publicerat: 2012-10-23 @ 18:56:55


Tjänstemän vs Arbetare

Det känns som det är femte eller sjunde världskriget i huvudet på mig för tillfället. Har så mycket på gång och så mycket att tänka på att jag inte vet var jag ska börja eller var jag ska sluta. Det är en ända röra och ärligt talat vet jag inte om jag ska gråta eller inte.
Förmiddagen kändes helt fel och avvikande på så många nivåer. Morgon och veckomöte som pågick vet inte hur länge. Inte för att det kom upp speciellt mycket nytt på tavlan. Men intressant var det på olika sätt. På eftermiddagen tillbringade jag hela eftermiddagen på af för att få svar på alla tester jag gjort. Ingen upplyftande eftermiddag kan jag påstå och inget som jag egentligen redan visste. Nu är bara frågan hur mycket af egentligen kommer att hålla. Jag hyser inga föga förhoppningar angående det och lär inte göra det i framtiden heller.
Nu sitter jag hemma och undrar hur personer med rang på vissa företag kan fungera. Blir inte klok på dem och de är sådana teoretiker och tjänstemän som inte riktigt förstår hur en arbetare har det på sitt arbete, eller så har de bara förträngt hur det har varit när de själva var vanliga arbetare.
Idag är det en riktig klagodag och jag skyler det inte heller för den delen. Jag måste medge att det är skönt att få ur sig allt när det känns hopplöst. Inte för att det är hopplöst men det känns så iaf. Den här veckan har inte direkt börjat bra när det gäller vissa saker. Får bara hoppas att morgondagen blir bättre och att sydamerna som har vårt "rum" imorgon förmiddag inte klagar allt för mycket för att det är för "rörigt" när de själv ställer till det.
 
Publicerat: 2012-10-22 @ 17:32:34


Lugnets lugna dag

Har varit en lugn dag då jag bara suttit och bara varit. Har inte haft lust eller ork till att göra något alls. Helt okay för min del och har låtit helgen bli en stillsam helg. Lite besviken att gårdagen blev som den blev. Det finns inte mycket man kan göra när ödet bestämmer sig för att vara med i leken.
Team Hoffsten vann tyvärr inte körslaget igår, utan kom på en väl andra plats. Dock tyckte jag att de borde ha vunnit då de var betydligt bättre än Vetlanda kören.. Inget man kan göra åt heller och det var roligt att Linköping var med och visade upp sin bästa sida.
Snart dags att bege sig hem till far och äta mat och sedan bege sig till faster. Denna söndag ska bli en bingolotto söndag och man får hoppas att man vinner något. Men som vanligt kommer jag antagligen inte göra det. Fast det är ju klart, jag kommer hemifrån och det är alltid något. Imorgon blir det till att återgå till det normala och vuxendagiset. Ska även till af och sedan får man hoppas på att det tar ett tag innan man ska dit igen. Jag ska dock aldrig säga aldrig då man aldrig vet vad de får för sig.
Publicerat: 2012-10-21 @ 11:55:31


Oplanerad kväll på bästa sätt

Kvällen blev inte alls som jag hade tänkt mig. Tvärtom nästan kan man säga... Fick ett samtal av Maria att deras tvillingar ligger i hög feber och måste därför ställa in kvällen. Tråkigt då det var länge sedan vi träffades. Men vad kan man göra? Det får helt enkelt bli en annan gång. Jag får sitta och kolla på körslaget och se när team Hoffsten tar hem segern. Får hoppas på det iaf. Jag håller båda tummarna och alla mina tio tår.
 
 
 
 
 
Publicerat: 2012-10-20 @ 19:00:59


Stillsam lördag

Det har varit en stillsam lördag med nästan inget alls på "att göra" listan. Ska snart bli upp hämtad av Maria och Dennis för att sedan tillbringa kvällen hos dem med skräckfilms maraton. Ser fram emot det och hoppas att det blir lika trevligt som sist.
Publicerat: 2012-10-20 @ 17:33:40


En däven dag med mycket att göra

Dagen har varit fylld med saker att göra och det har inte varit en lugn stund. Så har det känt iaf. Men det har varit intensivt på ett bra sätt. På förmiddagen hade vi besök av personen som har högsta ansvaret för projektet hantverk & intergration, samt två andra så det blev lite mycket där ett tag. Efter det har dagen bara rullat på. Praktik A k och jag själv lade fram lite saker som vi har till försäljing samt saker som är till barnhemmen i Polen i ett glasskåp. Det slutade med att jag och K blev ansvariga att ta hand om det och byta ut dem i mellan åt för att visa osv. Kommer att bli intressant måste jag säga.
Under eftermiddagen blev det en massa färdigställande och annat skoj. Mycket skratt även idag, fast i ett lugnare tempo. Det har känts att det var fredag idag och de flest av oss har varit små dävna och inte riktigt på humör.
Har även varit och hämtat ut mina glasögon och när jag tog på mig dem så insåg jag hur mycket min syn hade försämrats även om optikern sa att det inte var så mycket.
Var hemma hos far en stund och åt mat samt att jag fick hem en del tyger som jag ska ta med mig till Medborgarskolan nästa vecka. Nu ska jag bara njuta av helgen och inte göra så mycket. Har lite saker jag ska göra under morgondagen. Men det är gött och då har jag alltid något att göra.
 
 
Dockan Annas 50 tals klänning
 
 Dockan Annas fin klädsel med tillhörade väska
 
Dockan Annas sportiga klädsel. Alltid roligt att sporta!
 
Dockan Annas kimono klädsel. Alltid bra att ha!
 
Ett par torgvantar i barnstorlek. Har även gjort ett par i grått också men har ingen bild på dem.
Publicerat: 2012-10-19 @ 19:23:11


Glada dagar med skratt

 
 
Dagen har varit underlig och så skrattretande på en och samma dag.  Har varit relativt produktiv under dagen, har sytt ett litet barntäcke (lapptäcke), en kjol med en blus till och färdigställt en klänning. Så man kan säga att jag inte har varit på latsidan.
Dagen har även varit fylld med glada och hysteriska skratt. Damerna har fått mig att skratta och bli galen på mig själv på en och samma gång. Har även fått leva upp till mitt persontecken som jag fick under en av praktikperioderna jag hade när jag läste i Tidaholm. Så man kan säga att tecknet "generad" passar utmärkt på mig. För jag fick utstå en hel del som gjorde mig VÄLDIGT generad. Och de som känner mig vet att jag lätt blir just det.
 
Under de sista timmarna var vi några stycken som hade ett djupt samtal om moraliska predikningar, guds existens osv. Givande givetvis, men samtalsämnen man i vanliga fall undviker då nästan inga har samma åsikter. Det kändes att det var tur att det bara var vi som satt och pratade. Om hela gruppen hade varit där kunde det ha blivit galet. Nu ska jag bara sitta ner och ta det lugnt för det kan jag behöva efter den här dagen. Ska bara komma ihåg att ta med mig kameran imorgon så att jag kan fotografera det jag har gjort.
 
Publicerat: 2012-10-18 @ 17:44:12


Jagad av det dagliga skrattet

Ännu en dag till ända och jag känner mig faktiskt ganska nöjd med dagen. Har varit både effektiv och smått lat på en och samma gång. Dagen har varit långsam och oerhört snabb på en och samma gång. Svårt att förklara, men så har det varit. Tiden går ju fort när man har roligt som man säger.
Himlen har varit klarblå och solen har lyst nästan hela dagen, det har speglat mitt humör på ett och två sätt samtidigt som det inte har det. Skrattet har legat nära till hands och det har delats på en mängd skrattsalvor under eftermiddagen. Har hunnit med att sy en klänning samt en kjol och blus till dockan Anna. Har en tredje klänning på G men den kommer att bli klar imorgon förhoppningsvis.
För övrigt vet jag inte vad som har hänt egentligen, dagen har varit relativt händelselös samtidigt som det har hänt saker som är svåra att gå in på genom ord samtidigt som de är svåra att förklara. Resterande av dagen kommer gå som smort på sparlåga och vem vet vad som kommer att hända.
Publicerat: 2012-10-17 @ 17:22:25


Möshumla

Idag har jag känt mig som en redig möshumla och kan inge annat. Trots alla motiga gråmoln på himlen har dagen gått riktigt bra. Under förmiddagen var det taim att ta fram Picasso inom sig. Lyckades bli klar med två mästerverk var av den första jag inte alls blev nöjd med. Den andra däremot, säger bara Picasso släng dig i väggen. Skämt å sido, det är bara en massa kladd i alla dess färger. Jag är inte den minsta konstnärliga i släkten. Är långt därifrån måste jag medge. Mitt första mästerverk är torr och färdig. Ska ta hem den senare och hitta en passande ram.
Under eftermiddagen tja...då blev det en massa prat och tjatter bland hönorna. Fick en del käglor på mig när Mr P fick för sig att skjuta gummisnodd genom rummet. Varför blir de som barn på nytt när de ser en gummisnodd?
Förövrigt har det inte hänt så mycket under dagen. Trött som om jag inte har sovit något alls. Konstigt då jag knappt sov något alls.
Publicerat: 2012-10-16 @ 18:34:37


Spring hit och dit upp och ner i regn och rusk

Dagen har varit förvirrande på många sätt och vis. Har sprungit fram och tillbaka till arbetsförmedlingen känns det som och jag kan inte säga att jag blev något klokare på det. På förmiddagen var det besök på af för att göra de sista testerna och på eftermiddagen var det för ett uppföljningsmöte för att man är inne i "fas 3" som det tydligen heter eller inte heter. Blir inte klok på det här snart, var mer vimsig efteråt än innan. Hur ska det här gå? Inte bra känns det som om jag ska vara ärlig. Men man får ta ett steg i taget. För övrigt har det inte hänt så mycket under dagen. Har fått mer skavsår i öronen även om jag är van vid tjattret nu. Förmodligen kommer vi få en ny höna i hönsgården. Fan snart kommer vårt rum vara överfullt och vi kommer ligga avsvimmade på golvet för att vi inte får någon luft. Då kan ni kanske förstå att vi är många i ett någorlunda halvstort men ändå litet rum.
Imorgon blir det nya tag uppe på vindsplan på förmiddagen och på eftermiddagen får vi gå ner till vårt lilla krypin igen. Vad som händer och fötter då vet jag inte, men jag känner på mig att A och L hittar på något. Ska ta med mig mina stickor med nr 15 och visa för MA som stickar med stickor nr 10 nu. Sa tidigare idag att hon kanske vil ltesta på och sticka med större stickor.
Publicerat: 2012-10-15 @ 19:31:50


Dag med sysslor och besök

En söndag fylld med sysslor och ett mycket trevligt besök av mor. Dock är inte dagen över för min del då jag har en del kvar att göra. Började dagen med att vakna med ett ryck och trodde att jag hade försovit mig. Mycket roligt, eller inte alls. Sedan var det bara att ta på sig och bege sig till centrum för att handla hem lite nödvändiga saker. Inte för att det var speciellt roligt att bege sig ut då vädret har varit rent ut sagt pissigt värre. När jag väl kom hem blev det till att sätta på Beatch boys och börja städa. Så nu har man en nystädad lägenhet och det är alltid trevligt. Fast jag förstår inte varför det ska ta sådan tid att städa trots att lägenheten inte är speciellt stor. Vid halv två kom mor över och jag hann precis dammsuga färdigt och påbörja ställa tillbaka allt igen. Satt och fikade och pratade en del. Vid fyra var jag tvungen att påbörja mitt tvättande vilket håller på fortfarande. Men snart är jag färdig och då återstår det att plocka in all tvätt, samt lägga kroppen i blöt. Längtar så efter att få lägga huvudet på kudden.
Publicerat: 2012-10-14 @ 19:40:14


Laxens lördag med ett par droppar Persbrant

Den nya dagen är till ända och ögonen går nästan i kors. Men bara nästan vill jag tillägga. Har varit hemma hos Far och Kerstin för att fixa inbjudningskort då jag tydligen fyller år snart om en månad ungefär. Men det kan vi glömma tycker jag. Fick lax till lunch och det satt som smäck i magen måste jag säga. Kerstin passade på när far inte är hemma. Under tidiga kvällen var jag med Kerstin, faster och grannen samt en bekant till henne på Bio och såg på Hypnotisören. Helt underbar film, bättre än vad jag först trodde. Det skadar aldrig att vila ögonen på Persbrant. Fast han börjar bli i det älsta laget nu till att vila ögonen på.
Sitter nu hemma och funderar på om jag ska ta och fradga kudde nu eller om jag ska se slutet på Körslaget. Har inte bestämt mig ännu, känner hur trötta mina ögon är samtidigt som en överskottsenergi kommer smygandes. Undrar varför den kommer nu när jag inte behöver den extra energin.
Imorgon kommer mor på besök och det ska bli trevligt faktiskt. Får se vad vi hittar på, det återstår att se helt enkelt. Har dessutom tvättstugan vid fyra imorgon. Får bara hoppas att allt fungerar i den allt så mindre trevliga tvättstugan. Om kära mor är kvar till dess kanske jag ska sätta henne i arbete?! Ha ha det skulle se roligt ut.
 
Publicerat: 2012-10-13 @ 21:17:46


Galenskap på hög nivå med trasdockor och engelsk humor

Dagen har varit....vad ska jag säga? Allt annat än normalt och det vill säga inte lite direkt. Efter två dagar med migrän har jag äntligen kommit tillbaka till mitt normala jag igen och kunde bege mig till "jobbet" igen. Vaknade skapligt och var mer eller mindre pigg och allert på ett finurligt sätt. Full med energi tar jag mig till Medborgarskolan och gör mina vanliga dagliga sysslor när jag kommer dit. Läser vår "bibel" och vi alla inser att våra horoskop stämmer in relativt bra. Då har inte dagen hunnit börja än. Efter det måste jag nästan säga att det urartade till ett hysteriskt skrattretande skratt krig av tredje gradern. Har nog inte skrattat så här mycket på jag vet inte hur länge. Det börjar med att jag tappar och välter min back med saker och blir illa tvungen att jaga reda på nystan, stickor och gud vet vad. Efter det börjar en av hönorna A att skruva upp mig så att jag skrattar mig dubbelt mer eller mindre. Som tur var så var det förmiddagsfika imellan så att man kunde lugna ner sig lite.
 
Nu tror du nog att det har lugnat sig och vi har kommit tillbaka till våra vanliga jag igen. Men ack så fel du har får jag meddela. Hade på något sätt lyckats sy klart två barnkjolar och frågade A om hon behövde klippa sig och efter det är det rabalder igen. Hon triggar upp mig och vicevärsa. Mr P är ju inte den som är den och hakar på hysterin även om han inte fattar vad vi skrattar åt. Resterande som var kvar i rummet som inte yogade skrattade åt oss eftersom vi såg hysteriskt roliga ut om man ska säga som K sa det. Mr P säger något och jag tolkar det helt fel och A givetvis drar nytta av det och får mig att skratta mig hysterisk och lägga mig dubbelt under bordet. Där kommer jag in i klimakteriet och drunknar i mitt eget skratt medan A, D och K tror att jag gräver efter guld och gröna hagar. Kan fortsätta hela kvällen med vad vi gjorde under förmiddagen och detta var bara grädden på moset. A får för sig att jag har blivit "kär" och frågar oskyldigt Mr P om han var en tjejtjusare när han var yngre då jag tydligen undrade det. Han fattar inget alls och tror att vi har suttit och disskuterat hur killar är i tonåren. Efter det tittar vi på en engelsk eller amerikansk komiker och det var en ur publiken som skrattade som en gris och åsna på en och samma gång. Det får oss att brista ut i skratt igen och så går det fram till lunch. Efter det kan jag tala om att vi inte hade så mycket energi kvar för fem öre.
 
Men vi hann faktiskt med en hel del mellan våra skrattanfall och allt vad det nu var. Själv hann jag sy färdigt två kjolar, sticka klart en halsduk och påbörja ett par torgvantar för barn. Det händer mycket och ingenting alls på vårt vuxendagis. Och ja idag var det verkligen ett vuxendagis på hög nivå. Det går inte riktigt förklara hur det var, man borde ha varit där och sett oss.
 
 
 
Publicerat: 2012-10-12 @ 18:56:57


Bakom blinkande stjärnor

Sitter utmattad i soffan och glädjer mig åt att migränen äntligen är borta. Efter två dagar med migrän är hela mitt väsen helt nermejslat och matt. Är helt tömt på energi just för tillfället, men migränen är borta. Har varit två tuffa dagar måste jag säga och jag hoppas på att migränen håller sig borta en lång tid nu. För jag orkar inte med mer om man säger så. Dessutom vet jag inte om jag klarar av att gå hemma då jag är rastlösheten själv med stora bosktäver. Får bara hoppas att jag är fri från blinkande stjärnor och ruggande slag i skallen. Imorgon är det jag som ska återgå till det normala och ta min plats i hönsgården.
Publicerat: 2012-10-11 @ 16:33:49


Hemmavid

En dag som inte har hänt speciellt mycket. Eller ska jag säga ingenting alls. Stannade hemma idag från "jobbet". Har haft stans värsta migrän som släppte lagom till eftermiddagen även om jag känner av migränen fortfarande. Det är mer som om någon skrapar lätt med fingrarna på pannbenet. Kände av migränen redan igår men trodde inte att det skulle bli något alls.
Har varit hemma hos far och ätit så jag har fått friskluft och mat i mig. Så jag känner mig någorlunda bättre. Kan kanske vara så att jag håller på att få en förkylning. Hoppas dock på att det inte är så även om jag är medveten om det då förkylningen har gått runt och runt på Medborgarskolan.
Publicerat: 2012-10-10 @ 18:56:33


Bakom varje fasad

 
Bakom varje fasad gömmer sig en mask ingen omkring egentligen känner. Huvudet är fyllt med saker jag knappt orkat eller hunnit med att reflektera. Har varit till arbetsförmedlingen idag igen och gkort de sista testerna. Nu återstår det bara ett par samtal till. Sedan återstår det vad som händer och sker om jag nu får någon hjälp av dem vill säga.
Förutom det har det inte hänt så mycket under dagen. Har pysslat lite med mossaik och givetvis läste jag vår bibel under morgonen. Ett måste som görs varje morgon, hur det kom sig att jag började läsa horoskopet för alla kommer jag inte ihåg. Men efter jag har läst mitt så vill de andra veta sina och på den vägen är det. Dagen har gått fort även om mitt huvud inte har hängt med. Har varit så seg och orkeslös hela eftermiddagen även om jag har kört på mekaniskt.
Imorgon blir det att köra samma gamla vanliga spår med stickning, bör sätta mig vid symaskinen med då jag har några kjolar som måste bli klara. Förmodligen kommer vi vara några stycken som går ner till arbetsförmedlingen imorgon eftermiddag då det är någon form av anordnarträff.
Publicerat: 2012-10-09 @ 17:42:38


Från yttre rymden

Idag är dag då jag inte vet vad jag egentligen har gjort om jag ska vara ärlig. När jag komm till Medborgarskolan kände jag inte direkt för att göra något alls. Satt bara där och tittade ut på den klarblå himlen. Vid tio tiden var det dags att infinna sig på arbetsförmedlingen och göra lite tester. Vet inte hur de gick eller om jag lyckades förstå dem överhuvudtaget. En sak är dock säkert och det är att jag stavar som en kratta. Speciellt om det är ord jag inte använder i mitt dagliga skrivande. Men men...imorgon blir det till att infinna sig på arbetsförmedlingen igen och göra lite mer tester. Jag vet inte vad det blir den här gången, det återstår att se antar jag. Under eftermiddagen idag har det varit keramik för hela slanten och jag kan säga att jag lyckats framställa Smeagel i bättre dagar. Har gjort min egen Smeagel och det återstår att se hur han blir när han är bränd. Från början var det tänkt att göra dementa Berit men det blev inte alls som jag tänkte mig.
Dagen har varit som om allt var från yttre rymden och det går inte att förklara.
Publicerat: 2012-10-08 @ 17:29:22


Fruktens morgon

 
Mitt huvud börjar osa bränt så det är lika bra att släppa sömnen och gå vidare. Sovit oroligt och vaknat om vartanat. Trots detta vaknade jag skapligt och känner mig relativt pigg. Dags att åka in till Medborgarskolan och göra lite nytta. Vid 10.00 bär det av till arbetsförmedlingen och göra lite fler test. Bara så där två timmar kommer att gå åt till detta. Suckar, slöseri känns det som samtidigt som jag vill veta vad de kommer fram till.
 
Publicerat: 2012-10-08 @ 06:28:00


Trötta spekulationer

Kvällskvist och jag är tröttare än tröttast även om jag besitter en hel del energi fortfarande även om klockan börjar närma sig 21.00. Ja ja inte mycket att göra åt, får bara hoppas att jag lyckas somna ikväll. Har varit några kvällar nu som jag har haft svårt att somna, därefter har jag dessutom sovit oroligt och vaknat varje timme. Inget roligt, men kanske ett nödvändigt ont man måste gå genom här i livet.
Dagarna börjar närma sig sitt slut och början på något nytt. Vill inte räkna ner ändå gör jag det. Undrar varför jag gör det?! Jag vet att jag inte är ensam om det men ändå. För mycket spekulationer nu det inser jag själv. Om en månad och 12 dagar går man in i tant åldern.
Publicerat: 2012-10-07 @ 20:23:16


Där solen inte syns

Idag är en dag då solen inte riktigt vill synas. Det gör inget då jag är på relativt gott humör ändå. Trots detta så är jag riktigt trött, har sovit dåligt och vaknat en gång i timmen. Det tär på krafterna och jag tror att jag är på väg att bli sjuk. Inget jag vill eller har tid med. Men får kanske ta det som det är och kommer.
Snart dags att bege mig hem till far och äta och sedan åka hem till faster. Sedan får vi se vad dagen har att erbjuda.
Publicerat: 2012-10-07 @ 12:32:19


Ordagrant men inte sant

Ett mörker ligger utanför fönstren och tystnaden är total. Jag försöker inte ta mig själv ordagrant, men det blev inte som jag tänkt mig och jag satte mitt kök i totalt kaos. Nu sitter jag här och funderar på vad jag egentligen då köket ser likadant som det gjorde innan jag började städa. Kanske lika bra att lägga ner det projektet till en annan gång då resultatet blir bättre.

Sitter nu bänkad framför TV:n och körslaget. Hade egentligen velat göra något annat, men man vill ju se hur det går för Linköping.
Publicerat: 2012-10-06 @ 20:16:13


En lat mans dag

Dagen som har gått har jag inte gjort mycket för fem öre. Har plaserat mig själv i soffan framför TV:n med stickningen i högsta hugg. Redan när jag vaknade bestämde jag mig för att inte göra något alls idag. Trots att jag har en hel del som jag borde göra. Men det får bli en annan dag. Bäst att njuta nu när det fina vädret finns utanför. Funderar på att senare ta en promenad medan det fina vädret håller i sig. Frågan är bara vart jag ska gå, finns ju inte så många fina strövarstråt här i Skägget.
Just nu skall jag se på film (Sex and the city 2) och bara vara. Vad som händer sedan har jag ingen aning om. Låter ödet ta över och bestämma. Det kan ju bara sluta på två olika sätt. Det är helt klart en lat mans dag.
 
Publicerat: 2012-10-06 @ 15:54:54


Allt och inget under en och samma dag

Dagen har varit fylld med sa,er att göra och ärligt talat är jag tröttare än vad jag har varit på länge. Vet i sjutton vad jag har gjort, men trött är jag. Har varit till optikern och kollat synen. Det blir ett par nya glasökon med lite starkare glas. Vilket jag nästan trodde men hoppades inte att det skulle bli så. Visserligen var det ingen stor försämring på ögonen men en förändring ändå. Mitt vänsteröga var det som försämrats mest. Å andra sidan så är det det öga som har varit svagast. Om man nu kan säga så vill säga. Kommer bli fattig när jag väl hämtar ut glasögonen. Å andra sidan så ska man ju ta hand om sitt skäpp så att man inte går under. Inte sant? Efter det var jag på Ming Palace och åt lunch med Kerstin, efter det var jag på banken och fixade ett nytt ID.
Eftermiddagen blev till att handla på Maxi och därefter följa med far och Kerstin och äta middag. Min mage står nu åt femton håll och kanter. Så har min dag sett ut och nu kommer jag inte göra så mycket mer ansträngade utan parkera min bak i soffan. Allt och ingenting har hänt under denna solskensfyllda dag. Vädret har varit på topp vilket jag tackar fader himmel för. Dock hade det inte behövt blås så mycket. Fast jag kan ju inte få allt som jag vill. Ska egentligen inte klaga då dagen har varit härlig som den var trots allt.
Publicerat: 2012-10-05 @ 17:48:01


Björnbärspaj med guldkorn i kanten

 
 
 
 
 
Kände mig lite över abitiös nu på kvällskvisten då rastlösheten slog till plötsligt och otroligt starkt. Efter en stunds funderande fixade jag till en björnbärspaj med vaniljsås. Lyckades dock få till den utan att bränna vid något eller bränna mig själv. Nu sitter man nöjd och belåten i soffan med en kopp te och filosoferar om livets svåra gåtor. Efter denna goda kaloribomb och njutning i tysthet kommer det bli en tidig kväll då kraften och luften är som bortblåst.
Publicerat: 2012-10-04 @ 22:12:20


Seg och långdragen

 
Torsdagen har passerat och jag känner mig utsliten. Dagen har varit otroligt seg och långdragen. Har egentligen inte gjort så mycket. Har mest suttit och lyssnat på damerna när de har kacklat. Har även pysslat lite med ringsmycken och har kommit en bit på vägen.
Det har varit grått och trist ute och det har märkts på humöret. Men men, det spräckte upp lite under eftermiddagen även om vi inte gick ut något men ändå. Har fått massage idag och kan inte låte bli att erkänna att jag stort sätt låg och skrattade de 45 minuterna då killen skulle massera mig. Är man kittlig så är man, ville bara ge det en chans och se om jag kunde få massage utan att börja skratta. Fast det är klart....jag hade fel igen.
Har även bivit mobbad för mina nysningar idag också, tydligen är dem mesiga och en aning löjliga. Det sades givetsvis med glimten i ögonen men ändå. Kan inte hjälpa att jag inte kan nysa ordentligt och att min nysning är som den är. Kan ju inte vara som alla andra och jag måste ju sticka ut på ett eller annat sätt. Detta blev min ena väg även om jag blir så irriterad över att jag inte kan nysa.
Imorgon blir det till att jobba hemmifrån. Har dock några ärenden på stan som måste göras under dagen. Men jag tror att det kommer att gå bra. Vem vet vad som kommer att hända. Vid 11.00 blir det att bege sig till optikern och kolla synen. Det var som sagt fem år sedan jag kollade synen och det kan vara dags nu. Inte för att jag tror att det har hänt speciellt mycket med synen även om jag snart är inne i tantåldern.
Publicerat: 2012-10-04 @ 19:48:19


Dust med saxen under det starka lampskenet

Sitter nu hemma och pustar ut efter dagens strapatser. Egentligen har det inte hänt så mycket idag som man kan tyckas tro. Har suttit och yrt runt med garn och stickor som ständigt bråkade och rymde sin väg. Kröp runt ett X antal gånger på golvet för att få tag på både garn och stickor. Var även tvungen att ta fram saxen och klippa bort några tovor i luggen. Det slutade med att en av damerna fick hjälpa mig att jämna till luggen. Så nu sitter man med lugg igen. Inget jag egentligen velat, men är man tvungen så är man. Dagen har för övrigt gått väldigt långsamt och alla har gått på sparlåga. Det märks att tuppen inte befinner sig i hönsgården och att han har varit bort hela veckan. Men vi tycks överleva ändå tror jag. På fredag då gäller det att jobba hemifrån då alla på Medborgarskolan är i Jönköping. Det blir även så att jag befinner mig på Glasögonmagasinet för att kolla synen, samt ett besök på banken för att införskaffa ett nytt ID.
Publicerat: 2012-10-03 @ 16:21:50


Drömmer och vaknar som en soluppgång

 
God morgon. Vaknade tidigt och ville inte vakna för fem öre. Drömde så härligt och roligt att det tog emot att vakna. Men måste man vakna så måste man antar jag. Låg dock kvar ett tag och bara filosoferade innan jag tog mig själv i kragen och göra lite nytta. Snart dags att gå till bussen för att ta mig till hönsgården.
Publicerat: 2012-10-03 @ 06:07:00


Natti natti

Säger god natt och hoppas på att morgondagen ska bli intressant.
Dagen har gjort sitt och jag är illa medtagen i skallen efter allt tänkande och andra saker jag har gjort och inte gjort. 
Man får glädjas åt det lilla. Får bara hoppas att min nagel lossnar snart eller håller ihop så pass att det inte river mig från nagelbandet.
 
Natti natti!
Publicerat: 2012-10-02 @ 22:06:00


Mästerliga konstverk

Slö, trött och tom i skallen. Har inte gjort så mycket idag. Dagen har varit seg och långdragen som om alla hål har fyllts med vadd. Har suttit och pysslat med mitt halsband jag gör i ringsmycken vilket går otroligt långsamt. Har även gjort som mitt horoskop sa och testade på nya saker. Tro det eller ej men jag har gjort framtidens mästerverk som inte är av denna värld. Satt och spatade ut färg med en spatel och efter 45 minuter var den färdig. Jag till och med döpte mitt konstverk till "slött i arbetsförmedligen" Satt nämligen och tog ut mina agreationer inför mötet jag hade på arbetsförmedlingen. Därefter fick det bli som det blev. För övrigt gick det väl hyfsat där, fick göra en massa konstiga tester om hur mitt allmänna tillstånd är osv samt fyra olika mattetest med tre minuter på vardera. Bara för att förtydliga det hela med mattetesten så gick det inte bra. För det första jag är ur usel på matte, för det andra jag är ännu värre på matte när jag måste räkna i huvudet. Så det sket sig nog. Ska dit igen på måndag och tisdag nästa vecka igen för fler tester.
Publicerat: 2012-10-02 @ 18:48:33


Dreja vs tvätta

En dag som har haft sina upp och ner gångar. Vet inte hur jag ska säga det. En konstig dag med andra ord. Under förmiddagen var allt pest och pina och det fanns inget jag ville göra över huvudtaget. Men efter jag hade tagit mig en promenad och ätit lunch var allt annorlunda. Jag var hur uppåt som helst, gick omkring och log och spred "kärlek" runt omkring mig. Alla började undra vad som har hänt och vad jag hade ätit. Kunde dock inte förklara det hela.
Hade keramik under eftermiddagen och det var intressant måste jag säga. Försökte ge mig på att dreja och kan tala om att det inte var det enklaste. Det är svårare än vad det ser ut att vara. A och jag satt och skrattade om vartannat och försökte dreja, men det blev bara pannkaka av allt. Men det var värt att testa det även om jag inte lyckades. Alla andra skrattade gott åt oss och var tredje minut försökte A och jag påskynda Ms hjälp då vi alltid hade frågor om vad och hur vi skulle göra.
Nu är man hemma och springer fram och tillbaka till tvättstugan i regn och rusk. Det är ett perfekt väder att tvätta i idag känner jag. Inte för att jag vill tvätta, men jag måste då garderoberna börjar sina. Imorgon blir det till att ta det lugnt när man kommer hem. Vi kommer även vara utkörda ur vårt rum under förmiddagen, så vi kommer att tillbringa förmiddagen på vinden. Då kommer det bli så att jag fortsätter med ringsmyckens saken...
Publicerat: 2012-10-01 @ 17:58:32


Morgonkram

 
Sänder en morgonkram för att få den buttra morgonen att bli lite mer mundert. Själv känner jag att skulle behövt sova ett par timmar till. Men det får jag kanske ta ut när jag är under jorden.
Snart dags för keramik och ev. släktforskning. Samt en massa glada skratt och annat hönstrams. Ha ha!
Publicerat: 2012-10-01 @ 06:43:00RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!