Växande högar

Känns som om det aldrig tar slut och att högarna bara växer. Har försökt att rensa lite idag med men det går långsamt. Extremt långsamt om jag ska vara ärlig.
Har tagit mig en välförtjänad paus och ska snart fortsätta på rensandet och städandet. Får bara hoppas på att jag blir klar någon gång i år. Att det ska ta sådan tid i en så liten lägenhet som jag har.

För övrigt händer det inte mycket. Vardagen lunkar på som vanligt. Har suttit och njutit av åskan som for över tidigare idag. Men min lilltå var inte lika glad kan jag säga direkt. Men det får man väl ta antar jag då det inte åskar så ofta. Lite för sällan tycker jag då jag tycker att det är riktigt mysigt med åska, regn och en aning med oväder.
Publicerat: 2013-07-31 @ 18:15:19


Rensat

I tågans namn har jag försatt mina garderober i skräck. Har varit fullt sysselsatt med saker hela förmiddagen och halva eftermiddagen. Har rensat mina garderober och gjort ordning dem så att de kan fyllas på med mer skräp de kommande fem åren. Ha ha kanske inte riktigt så men det återstår att se. Har fyllt två säckar med skräp och jag vet inte hur många fler det kommer bli när jag väl är färdig. Jag är förvånad över mig själv att jag samlat på mig så mycket under de fem år jag bott i min minimala lägenhet. Källarförådet vågar jag nog inte bege mig för att rensa. Huga, men jag skulle tro att säkert hälften där skulle försvinna om jag väl rensade det hela. Får helt enkelt ta ett steg i taget och ta det syniga först.

Sitter nu välförtjänt ner i soffan och förundras över vad jag hunnit med i dag även om jag inte hunnit med hälften av det jag velat. Men men det är ju trots att en dag imorgon med har jag hört. Dessutom är ju inte veckan slut en heller. Frågan är bara hur jag ska få bort allt skräp då min kära hyresvärd tog bort alla conteinrar för ungefär ett år sedan. Och det är kanske varannan var trejde månad som de ställer ut dem. Kan inte riktigt vänta till september som är nästa gång. Ja ja!
Publicerat: 2013-07-30 @ 18:47:23


Verkligheten kallar

Verkligheten har börjat närma sig och snart är det dags att återgå till vardagen igen. Inte för att jag fasar för det, tvärt om. Jag ser fram emot att få börja jobba igen. Börjar bli lite för rastlös och jag går mig själv och mina dammråtter på nerverna. Ha ha så är det!

Har egentligen inte gjort så mycket idag. Har strosat runt här hemma och försökt att rensa, men jag har tappat suget för att rensa här hemma men vet att jag måste avsluta det nu när jag har påbörjat det. Men det är så segt och en aning tråkigt. Men allt kan inte vara roligt eller hur? Får tänka på hur bra det väl blir när jag är färdig med allt.

Publicerat: 2013-07-29 @ 21:47:26


Underliga saker händer

Dagen till ända och egentligen har det inte hänt så mycket under dagen. Lever lite som ett händelselös spetsträd från förr. Har verkligen inte gjort mycket under dagen, mest slöat sovit och gläppt på dumburken. Vaknade med migrän imorse och kunde verkligen inte röra mig. Det är sådana stunder som jag är välidgt tacksam över blöta handdukar.

Under eftermiddagen blev det till att gå till centrum för att handla lite, det tog mycket energi, tid och vilja att gå dit. Latmasken som jag är. Det var inte det roligaste att gå ut och handla när det regnade som om han där uppe gett upp om att finna blöjor som inte läcker. Men jag vet att vi behöver det här regnet då det är torrare än vad mina fötter är och mina fötter är riktigt torra.
Publicerat: 2013-07-28 @ 21:01:28


Vastena och Borensberg tur och retur

En varm och intensivt kvav dag med fart och fläkt. Har varit till Vadstena och Borensberg med far, styvmor och faster idag. Det har varit en bra dag med saker att göra hela tiden som sagt. Jag hittade till och med mammas present när vi var i Vadstena. Det trodde jag inte, men när jag såg denna så skrek det bara mamma om presenten. Då kunde jag bara inte låta bli att köpa den.

För övrigt...händer det inte mycket, jag insåg ganska snart jag kom hem att jag hade tvättstugan idag så det var bara att packa ihop all tvätt och tvättmedel och bege sig till tvättstugan. Bara tur att jag insåg det i tid då jag verkligen behöver tvätta även om jag lämnade kvar lite större saker som jag ska ta nästa gång jag tvättar. Men gud så varmt och kvavt det är i tvättstugan. Jag smälter bort, förhoppningsvis kanske några kilon försvinner från magen. Ha ha det skulle vara något det.
Publicerat: 2013-07-27 @ 20:22:39


En fredags egenskap

Kvällen har kommit och jag sitter och funderar på vad som egentligen händer och sker med dagarna. Inte för att jag får några svar, inte mer än mina egna kanske ska tilläggas.
Hur som helst har jag inte gjort så mycket idag. Har återupptäckt ett gammalt spel som jag inte kunnat slita mig från. Bortsett från små stunder då jag behövt uträtta vissa behov och när jag behövt äta. Men för övrigt har det inte hänt så mycket i den här delen av staden.

Imorgon blir det eventuellt en tur till Vadstena med far, styvmor och faster. Har dock inte hört något från dem men men det kommer väl. Skönt att det är helg dock även om jag insåg tidigare idag att det bara är en vecka kvar av ledigheten sedan är det dags att återvända till verkligheten. Huga vet i tusan hur det kommer att gå. Jag vet bara att jag måste ställa om min dygnsrytm och försöka återgå till det normala igen. Det normala som går att komma till iaf.
Publicerat: 2013-07-26 @ 19:43:22


Födelsedagskalas och åskbesök

Dagen har varit lång och fylld med saker att göra stort sätt hela tiden. Kom i säng relativt sent igår men vaknade pigg och allert i morse vilket förvånar mig. Då jag ständigt är trött och dåsig, varför vet jag inte. Kan kanske bero på värmen i min lägenhet eller något annat.
Men jag blev inte långvarig hemma, utan vid 11.30 bar jag mig iväg för att följa med till moster Ulla för att fira henne. Dessutom så skulle vi stanna till för att köpa lite saker och äta lunch. Lillskrutta var med och det blev lunch på hennes favorit ställe Max...

Dagen löpte på bra och när vi väl lämnat Linköping och kom allt närmre Sommen avtog smärtan i lilltån. Glad i hågen över att slippa ha ont i lilltån och åska. Men ack och ve för det kan jag tala om. Under hela eftermiddagen och tidiga kvällen blekade det och dundrade på som bara attan. Men härligt får jag tillägga, fast det är klart om tant mormor skulle ha varit med skulle hon dött av chock.

Gick även iväg en stund så lillskrutta fick bada av sig och jag blaskade lite med fötterna. Det var riktigt skönt i vattnet och det var nästan synd att jag inte tog med mig badkläderna. Ja ja inget man kan vara efterklok på nu ändå. Jag måste erkänna att det var kul att få träffa alla igen. Det var som sagt ett tag sedan om man säger så. Kul att se Junior som har blivit riktigt stor nu, sist jag såg honom var han bara en bebis.
Publicerat: 2013-07-25 @ 20:36:09


Allvarlig onsdag

Onsdag och dagen har löpt på som alltid. Har pysslat lite här hemma då jag har fått för mig att rensa. Har bara kommit halvägs känns det som, och dessutom så måste jag ut för att köpa fler sopsäckar annars blir jag aldrig färdig. Men det hinner jag med också.
Igår somnade jag vid sextiden efter en hel eftermiddags kämpande med migrän och jag sov genom hela natten. Lyckligtvis vaknade jag upp utan migrän eller andra eftersymptom. Var iväg till Berg igår för att bada. Men det var inte direkt något badväder igår. Men både Mysan och jag badade våra fötter det är iaf något. Det är bara att inse att jag inte kommer bada något i år heller.
 
Bara en och en halv vecka kvar sedan börjar jag jobba igen. Skönt får jag säga även om det är skönt att ha ledigt också. Det är inte samma sak och jag saknar faktiskt kören, men om två veckor är jag redo för kören igen. Visserligen börjar kören idag igen, men jag har semester och känner inte för att åka in bara för kören. Nej får sitta här hemma och sjunga för mig själv helt enkelt. I september ska vi tydligen sjunga på Hospitaltorgsdagen eller om det var Medborgarskolans dag. Har glömt vilket det är. Ja ja, men det kommer nog bli intressant. Undrar bara hur många av oss som är med i kören som kommer vara med då.
Publicerat: 2013-07-24 @ 14:37:23


Morgontimmens tidiga filosof

 
God morgon god morgon! Eller något sådant, önskar dock att jag kunde få sova någon timme till eller så. Blir inte klok på den stekande värmen i min lägenhet. Men jag ska inte klaga för mycket. Kanske dags att leta efter nytt så att jag slipper detta. Men frågan är bara var när och hur osv.
Nej ska väl gå och lägga mig igen, tänk om man kunde rulla ihop sig som en katt och sova utomhus eller varför inte vara som en sten där inget bekommer. Men nu är jag varken en katt eller en sten. Jag är en Milliz och det är väl iaf något. Damerna på jobbet blir lite smått galna när jag säger så. De försöker få mig att inse att jag är en människa och inte en Milliz. Inte det lättaste med andra ord. Nej tack och hej nu ska jag försöka få lite mer sömn. För en gång skull kom jag i säng skapligt igår kväll. Alltiden en början.
 
Publicerat: 2013-07-23 @ 07:36:00


Saknade tankar

Måndag och ingenting händer för stunden. En lelös dag med få saker gjorda, men det gör mig det samma. Kämmer att det kan behövas då och då. Har funderingar på att möblera om om lite, men det är svårt då det inte finns så många möjligheter att möblera om. Men jag vill så gärna möblera om. Får nog tänka över saken en gång till angåede detta ämne.
 
Förövrigt så njuter jag av att ha ledigt även om jag känner en viss saknad över att inte åka till jobbet. Jag vet att det bara är några veckor och jag behöver verkligen denna ledighet. Men ändå, har ingen att munhuggas med och ingen att gå på nerverna. Eller något sådant, men jag har denna vecka om nästa sedan är jag back on track. Det blir svårt att komma tillbaka med sedan när man varit hemma men men...
 
Har vänt på dygnet nu och kanske är det inte så bra, men jag kna inte hjälpa det. Det är alltid något jag måste bli klar med innan jag ska lägga mig och hux flux så är klocka mer än mycket. Även om jag kommer i säng alldeles för sent så lyckas jag komma upp tidigt . Sover inte bort dagarna och det är kanske något. Det återstår kanske att se eller hur?
 
 
Publicerat: 2013-07-22 @ 18:30:55


Tystnaden har talat

Första dagen på två veckor nu vaknade jag tidigt i min egen säng i min egna lägenhet och jag måste vara ärlig att det kändes faktiskt riktigt skönt. Har nog inte sovit så här skönt på jag vet inte hur länge och jag behövde faktiskt inte ta mina sömntabletter för att somna igår. Gick och lade mig tidigt och somnade på tre röda eller liknande. Fort gick det iaf och jag behövde inte ta medicin eller räkna får innan. Skönt!

För övrigt har jag inte gjort så mycket under dagen. Har mest slöat framför datorn och skrotat i lägenheten. Tog mig ett långt och härligt oljebad med tillhörande hemma spa osv. Men jag får medge att min lägenhet är varm som en bastu och jag känner mig instängd då jag inte kan vädra med korsdrag osv. Insåg faktiskt hur skönt det var att vara kattvakt hemma hos mor först och sedan hemma hos far. Där kunde man ha genomdrag och kunna gå ut och sätta sig om det vore så.

Nu ska jag gå vidare och titta på Miss Marple och njuta av tystnaden. Ända sedan jag kom hem igår och fram till nu har inte grannens hund skällt. Inte äns gruffat när någon gått ut eller in genom porten. Kan det vara en vändning nu när Willhem pratat med henne? Men jag ska inte ropa hej ännu, det kan gå tillbaka till det vanliga igen om jag har otur. Men får hoppas på det bästa helt enkelt.
Publicerat: 2013-07-21 @ 21:50:59


Lugna bullar

En lugn och stillsam dag med katter som har gapat öronen av mig. Har handlat och försökt få ordning på saker och ting. Inte enkelt när man har två katter som svansar kring fötterna på en.
Bakar nu bullar åt far och Kerstin så att de har när de kommer hem. Fick en beställning igår så det var bara att ställa sig eller är för jag är inte klar ännu. Kunde ha varit klar nu om det hade funnits fler plåtar i huset. Men får nöja mig med en då det bara finns den och jag har då letat överallt efter fler men inte kunnat finna dem. Ja jag överlever det med.
 
Imorgon kommer härskapet hem och det ska bli skönt. Borta bra men hemma bäst heter det. Men å andra sidan är jag glad överatt ha sluppit ifrån min varma lägenhet i två veckor. Nu blir det till att bli kokt det märker jag det. Får se om jag tar och beger mig till mormor någon dag här och lämnar ramen. Hoppas, hoppas att hon blir nöjd med valet syster och jag gjorde. Inte lätt att tillfreställa den tanten det vill jag lova.
Publicerat: 2013-07-19 @ 21:47:00


Passerande timmar

  
Två olika sorters örhängen som jag nästintill passproducerade innan jag gick på ledighet. Blomstersessan och Skimmerros heter dem.

Dagen har passerat med tidens gång och jag får erkänna att jag faktiskt har lyckats med det mesta jag skulle göra och lite till tror jag. Har visserligen lite kvar att göra, men har ju en dag imorgon också eller hur? Den första veckan av ledighet har passerat för fort och jag har bara två veckor kvar. Hur kommer det sig? Inte för att jag har planerat in något, men jag vill inte att det ska gå så fort. Varför går tiden betydligt fortare nu än vad det gjorde när man var barn? Men jag måste erkänna att jag saknar jobbet och allt munhuggande vi har. Inte så pass mycket att jag åker dit, men det är nästan så.
 
Även om det har blåst idag så har jag nästintill smält bort och det blev inte bättre av att jag blev tvungen att knata hem till mig och vattna alla blommor. Vilket inte var ett måste insåg när jag kom. Dessutom var jag tvungen att gå och inhandla lite, dock glömde jag hälften, men får ta det imorgon istället. Det man inte har i skallen får man ha i benen har jag alltid fått höra. Sitter och njuter av att båda katterna för en gång skull är ute och inte härjar på mig. Men det lär nog börjas snart igen om jag känner dem. Dessutom har Oskar tagit kontrollen och övervunnit att gömma sig för blåsten. Han ligger nöjt i sin stol och filosoferar. Ja, katten har en egen stol när han är ute.
Publicerat: 2013-07-18 @ 18:25:39


Solstråle

Idag känner jag mig som en riktig solstråle. Blir till att hålla igång hela dagen tror jag. Får bara hoppas att jag hinner och orkar göra allt jag ska göra idag. Om jag känner mig rätt så kommer jag att dra mig för att göra något. Är latmasken nummer 1. Skjuter gärna upp saker till sista minuten. Den late får inte brått förrän det är försent eller dyligt. Tur att man har några dagar innan härskapet kommer hem, inte för att det ser så jäkligt ut men för att jag är segare än alla sengångare som finns i världen.
 
 
Publicerat: 2013-07-18 @ 09:12:00


Senaste laget

Känns lite i senaste laget nu jag vet. Men känslan att få skriva av sig är absolut för stor. Så eneklt är det helt enkelt.
Det har inte hänt så mycket under dagen. Suttit och sökt efter jobb, eller ska jag säga tittat efter jobb. Sedn har jag försökt att skriva av mig lite men ack och ve. Det går lite trögt just nu för min del iaf när det gäller skrivandet. Har även hunnit med att prata lite med A. Annars inget hänt på den här fronten.

Imorgon eller ska jag säga senare idag är det en ny dag. Då blir det att ta fram herr dammsugare och fröken dammtrasa. Får slänge ut katterna en stund på förmiddagen så man kan städa av lite. Ska även passa på att ta en sväng hem till mig för att kolla till post och vattna blommor. Misstänker ganska starkt att de skriker efter vatten nu.
Publicerat: 2013-07-18 @ 00:35:40


Trons falska spel tidigt en morgon

En halstug i illråsa och unnerligt garn.
Bara förvånad över att det gick så fort när jag stickade det.
 
Vaknade tidigt och trodde att jag försovit mig. Stressade upp och precis när jag skulle gå insåg jag att jag faktiskt inte behövde gå iväg till jobbet. Jobbigt värre och tack vare det kan jag inte somna om. Så det blir att filosofera ett tag till i sängen innan jagger upp hoppet om lite sömn. Dessutom är det onsdag och brist på trevlig körstämning så får jag helt enkelt ha allsång för mig själv.
 
Publicerat: 2013-07-17 @ 08:03:00


Fina blåsdagar

Andra dagen på semestern och det känns lite som om jag blåser iväg. De senaste dagarna har det blåst, inte för att det har blåst som stormen. Men det har blåst. Punkt! Självfallet har det varit riktigt skönt till trots blåsten. Har egentligen inte gjort så mycket den här tiden. Slöat mest och tagit igen den somn som min kropp behövt.

Igår var jag och systra mi över till Elza för att äta god mat och prata en massa strunt. Var trevligt och det blev en många turer till de diverse samtalsämnena som dök upp. Kanske blev det ett glas vin för mycket, men det är ju till trots semster eller hur?

Idag har jag gått runt och samtalat med katten som inte riktigt vet om han vill gå ut eller inte. Han var ute tidigare under förmiddagen. Dock så tycks det vara så att blåsten ställer till med för mycket trassel i pälsen och det gillar han då tydligen inte. Pälsen får inte bli tilltrasslad, självcentrerad katt? En aning ja

Dags att gå och fixa till middagen och ta tag i kragen för att få saker gjorda. De gör ju inte sig själva har jag märkt. Konstiga ting det däår. Och Inga och Inge är då de lataste "tjänare" man haft. Skämt å sido. Vill man få något gjort får man göra det själv som någon tydligen sa en gång i tiden.
Publicerat: 2013-07-16 @ 17:26:39


Bakning och besök på köpcentrum

Dagen har passerat med råge och lite till. Känner mig riktigt trött samtidigt som jag faktiskt har energi kvar. Otroligt, men det kan ju vara för att jag faktiskt har "semester" nu och tagit fram en annan form av energi. Oavsett hur det är så har jag faktiskt fått saker gjorda. Jag har varit till IKEA med syster och köpt ram till mormor. Får bara hoppas att den duger åt damen. Åt lunch på Chili och vi knatade runt på Ikano innan vi begav oss hem igen. Satt och slöade ett tag och bara var. Men jag har även hunnit med att baka en smultron och chokladkaka och pysslat lite i köket. Plockat lite med blommorna ute och vattnat och jag har även sytt en lavender påse. Klippte av lite lavender från Kerstins rabatt igår och nu har jag lagt blommorna i en tygbit och sytt igen.

För övrigt har det inte hänt mycket, en mycket bra söndag får jag säga. Madame C kom förbi och jag hade turen att hon inte stannade speciellt länge. Blev lite rädd att det skulle ta hela kvällen innan hon försvann. Men så blev det inte, tur nog.
Nu ska jag inte göra så mycket mer med dagen. Och imorgon vid fem blir det att gå hem till Elza för att äta och dricka gott med trevligt sällskap. Så jag säger god natt och vem vet vad John Blund har att erbjuda.
Publicerat: 2013-07-14 @ 20:52:41


Solsken och släktbesök

Lördagskväll och jag känner att kvällen tar ut sin rätt. Ena katten går runt och gapar för fulla muggar medan den andra är ute och spanar. Men med en extra tanke så har dagen faktiskt varit riktigt bra. Mer än bra om jag ska vara ärlig. Dessutom har vädret varit riktigt bra som gjort dagen betydligt mycket behagligare även om det fanns stunder som gjorde att dagen var smått för varm. Men som de flesta svenskarna så ska man klaga på vädret oavsett hur det är. Det är bara att ta vara på de behagliga dagarna för det kommer sedan dagar som inte är lika behagliga.
 
Vaknade senare än vad som var tänkt idag, men det gör det samma. Men fick sknda på mina sysslor som jag bestämt mig för att göra innan jag begav mig hem till mor. Kom dit bara några minuter efter tolv vilket jag inte trodde eftersom jag missade den buss jag tänkt ta från början. Fick god mat och trevligt sällskap. Senare kom moster, morbror och kusiner med respektive och givetvis kusinbarn. Mormor och T med man kom. Blev till att tillbringa eftermiddagen ute i trädgården med att fika, prata och fira moster som fyller år idag. Det var oerhört roligt att träffa alla igen och det var 7 år sedan jag träffade Ida och Niclas så ja det var roligt.
 
Blev till att fördriva denna kväll på olika sätt och snart blir det bäddat för sängen. Det är ju trots allt en dag imorgon med. Ska ut till IKEA med syster imorgon för att införskaffa en ram åt mormor. Det återstår att se om vi hittar en passande ram, men det tror jag. Får bara hoppas att mormor blir nöjd med det som vi införskaffar åt henne. Om jag känner henne rätt kommer hon väl hitta fler än ett fel. Men men...det bevisar bara min tes om hur den damen är. Ja ja! Det får bli som det blir och om hon inte är nöjd får det vara. Dessutom kommer jag inte hjälpa henne mer om det ska vara på det sättet.
Publicerat: 2013-07-13 @ 23:08:54


Semestertider

Fredag och veckan är slut för denna gång. Nu behöver jag inte bege mig till jobbet på tre veckor. Underbart! Lite semester och det behövs. Dagen har varit hel okay och har hunnit med en hel del under dagen. Pysslat lite med en ny filur, filmat till projektet, pysslat med diverse saker. Dessutom har det varit fyllt med glada skratt och munhugg. Var inte så många idag heller, men måste erkänna att det har varit riktigt skönt de här dagarna.
M bakade även lite och vi hade sommar fika på eftermiddagen. Miss K hade tänkt att vi alla skulle sluta lite tidigare idag, men tydligen blev det inte så. Vi alla var fullt upptagna med all att vi glömde bort tiden. Som vanligt med andra ord.

Nu ska jag bara slöa lite och ta det lugnt och vem vet vad som komma skall. Konstigt nog har jag extremt mycket energi nu med tanke på att jag faktiskt var riktigt trött tidigare idag. Men jag misstänker att det är bara att tacka och ta emot. Får passa på att göra lite extra nu när jag har energi innan något annat slår till.
Publicerat: 2013-07-12 @ 18:56:40


Från den ena katten till den andra

Den här veckan har gått otroligt fort. Jag hänger som vanligt inte med tiden. Torsdagen är redan över och imorgon är det fredag. Dessutom sista arbetsdagen imorgon innan ledigheten. Ska bli riktigt skönt, ska inte göra så mycket faktiskt.
Idag har jag faktiskt inte gjort ett dugg på jobbet. Har suttit och läst hela tiden. Vilket vi kan göra på arbetstid. Inte ofta man får sitta och läsa på arbetstid eller hur? Dessutom pratat bort lite strunt med de hönor som var idag. Av 24 personer var vi bara 6 stycken, 7 om vi räknar med Miss K. Många har visserligen ledigt nu, men även ett par stycken som är sjuka.

Idag kom mor, styvfar och syster hem efter att ha varit uppe hos syster ett par dagar. Så nu sitter jag hemma hos far för att vara kattvakt där. Det är från det ena stället till det andra och ingen tid är förspillen. På lördag ska jag hem till mor igen. Moster från götet med familj kommer då och det ska bli riktigt roligt. Även kusinerna är med denna gång och jag får medge att det var länge sedan jag träffade dem. Dessutom får jag träffa lilla Miriam.

Sitter och slöar som sagt, men känner att det blir en tidig kväll ikväll. Även om jag inte har gjort speciellt mycket så är både kropp och själ trött. Kan visst bli trött av att göra inget med.
Publicerat: 2013-07-11 @ 20:57:03


Åskan tar sin tur runt stadens torg

Dagen har varit underhållande på så många olika sätt att jag snart inte vet vad som är upp eller vad som är ner. Men...det gör inget alls, för det finns sådana dagar med. Har hunnit med en hel del, sytt färdigt ett lapptäcke, inspirerat andra till att sy lapptäcken. Försökt förstå mig på symaskiner som jag aldrig har sytt på själv. VIlket inte är lätt då det inte äns fanns några instruktioner på det hela. Har även hunnit med att storstäda det lilla pentry vi har till kök. Pratat strunt och munhuggits med M. Åskan har kommit och gått hela förmiddagen och det var några gånger som vi trodde att strömmen skulle gå. Lamporna blinkade till ett par gånger. Min lilltå har minsann inte varit snäll eller givmild. Den har som sagt gjort sig hörd med råge med tanke på hur det har åskat.

Har nu varit hemma ett tag och hunnit med att köra en maskin tvätt, plockat upp efter katt och gjort rent hans låda. Tagit fram grejer som jag ska ha till maten imorgon. Får bara hoppas att jag kommer hem före mor, styvfar och syster. Jo minsann, kära syster kommer ner till staden ett tag och det ska bli riktigt roligt. Vad mer? Jo...eller inte alls. Säkerligen fler saker som jag för tillfället glömt. Ska fortsätta med mitt och se till att det mesta är färdigt till imorgon.

Publicerat: 2013-07-10 @ 19:37:01


Svamp Bob fyrkant

O my god vilken värme vi haver idag. Ännu i värre har det varit inomhus då luften tog slut relativt fort. Men detta till trots har jag fått saker gjorda. Tro det eller ej men det har jag faktiskt. Hunnit med att sticka klart min lilla filur, hunnit med ett smyckes sätt med halsband och örhängen. Samt filma både två stora scener och vi är stort sätt färdiga med vårt filmande E1 och jag. A, K1 och R har stått och kardat all ull de tvättat och ska fortsätta till imorgon då de ska lämna tillbaka kardmaskinen till hemslöjden.
 
För övrigt har det inte hänt så mycket under dagen. Munhuggits lite med M och AS under förmiddagen. Fick leka lite receptionist när jag satt och lånade datorn vid receptionen. Då vi inte har fungerande internet vid våra egna datorer sedan snart två veckor tillbaka så har vi fått låna 1 dator vid receptionen. Medan jag satt där kom brevbäraren, och en som skulle lämna lite papper. Bara tre dagar kvar sedan lite ledighet. Behöver det som sagt, samtidigt som jag känner att jag egentligen inte vill. Svårt att släppa eller vad?
 
Ska snart ut med katt en kortis och sedan ska jag fixa ihop lite mat till imorgon. Känner att jag inte riktigt hinner med det jag egentligen vill hinna med. Men men, Å andra sidan kan vissa saker vänta till imorgon. Allt behöver jag ju inte göra ikväl eller hur?
 
Svamp Bob fyrkants kusin från Afrika.
Min filur som jag suttit och pysslat med i några dagar.
 
Publicerat: 2013-07-09 @ 19:11:17


Katt promenader och telefon terror

Måndag och ny vecka har börjat. Ska inte klaga för jag tror nog att veckan och dagen börjat riktigt bra. Även om värmen har visat sig genom kvava rum och luft som inte existerat. Vaknade tidigt till ljudet av mor och styvfar som huserade runt innan de gav sig av vid sextiden imorse. Gick upp straxt efter det och var hur pigg som helst för att vara mig. Katten sa godmorgon och blängde surt på mig när jag gav mig iväg. Men men, kan inte stanna hemma bara för att katten vill det.

Har egentligen inte gjort så mycket under dagen. Hunnit med att filma en del idag till trots att jag inte trodde att vi inte alls skulle filma. Hunnit med att sticka klart en filur som jag påbörjade i fredags. Har sytt ihop det och fixat olika långa ben. Resterande kanske jag fixar imorgon. Vem vet hur det kommer att sluta. För övrigt? Inte mycket mer kan jag tala om.

Kom hem i lagom tid och blev väl bemött av katten som kom med rusande fart. Hunnit med att gå ut en sväng med katten, prata lite strunt med grannen. Har även hunnit med att prata med mor och två hela gånger med min kära mormor. Inte för att dessa samtal var speciellt upplyftande. He he!
Sitter nu och bara är innan jag ska fixa till lite lunch för morgondagen. Gett kattegatt kvällsmat och snart blir det till att ställa in graderna till duschen och sängen.
Publicerat: 2013-07-08 @ 19:32:18


Söndagens värme förtäller

En söndag som egentligen inte förtäller så mycket av dagen. Varit en besynnerlig dag som egentligen inte borde kallas dag. Har inte gjort så mycket under dagen. Packade det sista, såg till att allt var klart hemma samt glömmer attplocka undan den rena diskan. Bara turen att man har gått ut med soporna och allt annat nödvändigt.

Sitter nu hemma hos mor och förundras över att det inte har hänt så mycket av dagen. Hjälpte härskapet med att göra klart en blom/bänk så att den blev klar. Hjälpte mor med att måla kalaset också. När vi väl kom in upptäckte vi att herr katt på något sätt lyckats fånga en sädesäla i utrumme. Stackars lilla pippifågel. Men katten var lika stolt som en tupp. Sin första fågel och allt, men matte var inte lika glad. Ha ha kan ju fråga sig det.

Snart kväller och imorgon är det en ny dag med nya möjligheter. Bara nästa vecka kvar sedan blir det semester och ledigt i tre veckor. Skönt med stora bokstäver. Inte för att det kommer att göras mycket under denna vecka som är kvar heller. Får bara hoppas att E1 och jag blir klara med filmen den här veckan så att det bara är att klippa ihop det sedan.
Publicerat: 2013-07-07 @ 18:34:18


Ytterligare dagar att räkna ner

Lördag och jag har sprungit runt i lägenheten och försökt att få sakera tt gjorda. Men på något sätt har det inte blivit det. Har fastnat bland saker som jag glömt bort att jag bara måste göra klart. Det är så typiskt mig och jag förstår inte varför det ska vara så.
Hur som helst så kommer det inte bli så mycket gjort under dagen förut om att jag ska försöka göra allt jag tänkt mig att jag ska göra. Vilket är städa av lägenheten, packa resväskan, duscha av mig, Det borde jag väl hinna med iaf? Vid 18.00 ska jag hem till far och Kerstin för att äta lite, grillat ska det visst bli. Gött, slipper laga mat idag. Aldrig fel det.

Imorgon ska jag hem till mor och Anton, dels för att äta och dels för att jag sedan ska vara där under veckan och ta hand om lille katt medan mor och Anton besöker syster i Härnösand. Stackars kisse kommer undra varför jag är där hela veckan. Ja ja han kan behöva lite semester han med. Jobbar nästa vecka med sedan kommer jag att vara ledig i tre veckor. Ser fram emot det även om jag inte har bestämt vad jag ska göra. I och för sig så kommer min första vecka gå åt att ta hand om fars och Kerstins kissekatter medan de besöker syster nere i Skåne.

Igår var en mycket bra avslutning på en bra arbetsvecka måste jag säga. Fick en hel del saker gjorda, stickade en mycket rosa halsduk av ett unerligt garn. Kul, eller iaf något att göra för en stund. Hann filma lite med E1 en del av filmen som vi trodde skulle bli svår att filma då det ständigt är folk i den delen av huset. Vilket vill sägas av oss hönor som är där. Hann även med att göra klart en del smycken och annat pyssel. Vi gick tidigare och fem av oss bänka oss på Stora Torget för att ha lite after work. Det var trevligt och det blev en massa prat om Mr Darcy och människans stora kärlek. Kom hem relativt skapligt och sängen lockade riktigt tidigt med.

Nu ska jag kanske fortsätta med det jag ska göra och låta dagarna få räkna ner. För det kommer att bli en dag imorgon med.
Publicerat: 2013-07-06 @ 14:27:40


Sanorlika skäl

Torsdagen till ända och jag kan med enkla ord och nyckfulla bekännelser erkänna att det inte alls varit en dag som gjort det enklare för mig. Det har strulat stort sett hela dagen. Filmning som blir fel, väggar som flyttar på sig så man går in i dem. Jag snubblar i trapporna, inte en eller två gånger utan tre fyra gånger. Symaskiner som strular, saker som försvinner. Jag kan sitta och fortsätta i all evighet men det är ingen som egentligen bryr sig om det.
Jag kan däremot säga att att trots detta har jag fått saker gjorda fortare än kvickt. Påbörjat ett nytt lapptäcke därav symaskiner som bråkar med mig. Huttat fingret åt datorn och det internet som inte fungerar. Det har det inte gjort på hela veckan. Jag har hunnit avsluta ett par örhängen i ringsmycken, börjat på ett halsband.

Under eftermiddagen blev det till att yra runt och få massage. Mycket skönt nästan så skönt att man har somnat på plats. När dagen väl var över blev det att gå och lämna lite papper och sedan tog jag mig ett besök i domkyrkan. E1 tyckte att det behövdes då jag har varit som en vild sjöbuse. De flesta av dem blev förvånade över att det kom så mycket svordomar ur min mun. MA försökte förklara för Miss H, Miss K och K att jag inte är som andra och att de ska ta allt jag säger med en nypa salt. Givetvis med glimten i ögat. Vi alla smågnabbas med jämna mellan rum och alltid med glimten i ögat. Det kan låta värre än vad det är, vilket MA förklarade. Miss H funderade på att fixa ett rum som de kunde låsa in mig i när jag blir som jävligast. Ha ha! Roligt, eller inte vem vet.
Publicerat: 2013-07-04 @ 21:13:57


Försökskaniner

Intensiv dag med få saker gjorda. Sprungit runt i huset som en yr höna för att finna något att göra. Har varit allt för rastlös idag och jag tror att jag inte var den ända. Dessutom har stort sett alla av oss varit mer eller mindre hängiga och väldigt trötta. Något har hänt den här veckan med alla. Men frågan är bara vad.
Under förmiddagen gick några iväg till något hantverks förenings grej i T1 medan vi var några tappra själar kvar i huset. Hann mer än vad jag trodde. En hel del och lite till om jag ska vara ärlig. Lite ring smycken. lite stickning med unnerliga garn osv osv.

Igårkväll bestämde jag mig för att baka efter att ha vankat av och an hemma. Men eftersom jag inte vill ha några kakor hemma tog jag med mig dem till jobbet och överaskade damerna med lite hopkokade kakor av diverse bakgrejer. Har kommit på ett recept på någon form av kola, knäck aktiga choklad drömmar, brysselkex. Men ändå inte riktigt som jag beskrivit, goda blev de iaf och när dagen väl var över fanns det inte en kaka kvar i burken och det var närmare 40 kakor. Skämmer bort dem lite tror jag, men de får inte förvänta sig att jag bakar till dem varje dag. När jag får mina infall blir de mina försökskaniner och marsvin.
Publicerat: 2013-07-03 @ 20:53:57


Låg kaloriernas dag

En underlig men förunderlig dag med det mesta som blev gjort. Eller ska jag inte blev gjort? Intensivt är ordet jag söker då känslan har funnits med hela dagen. Har egentligen inte gjort så mycket, går på spar låga och lär nog göra det fram till jag går på ledighet. Har hunnit med att sy ihop dagens ruthög, hunnit med att färdigställa ett halsband och ett annat halsband med tillhörande örhängen. Hunnit filma en del av vårt projekt. Annars har jag sprungit runt i huset och varit allmänt yr. Med andra ord kan inte dessa hönor vara utan deras tupp. Men men, även tuppar måste få lite semester,

Bara 1 1/2 vecka kvar sedan blir det ledighet i 3 veckor. Sparade den fjärde veckan till ett annat tilfälle. Hösten har ju inte direkt några längre eller över huvudtaget några direkta högtidshelger. Hösten kan ju bli ganska lång och tröttsam. Då är det bra att ha några dagar att ta ut när man känner att det är dags att ta en paus. För övrigt så kommer jag inte göra så mycket under ledigheten. Ska bara vara och vem vet vad som händer.

Sitter nu och förundras över hur jag hunnit med att fixa både mat, äta, diska och dammat bokhyllor på mindre än en timme. Ibland har man flowet med sig och ibland inte. Men mer kommer det inte bli ikväll. Blir en tidig kväll för min del. Även om det inte har hänt mycket så är kroppen trött. Med andra ord har det varit en dag då de låga kalorierna vunnit. Eller något i den stilen.
Publicerat: 2013-07-02 @ 19:15:12


Slöare dagar

Ännu en dag till ända och jag har inte gjort mycket under dagen. Det har varit en dag med mycket slöande och gående i trapporna.
Har påbörjat filmandet med E1 och det går bättre än förväntat om jag får säga det själv. Har även klättrat på vingliga tornrumsstegar för att se om det går att filma utan att falla ner. Vilket jag lyckades med dessutom.

Mer än så har jag väl egentligen inte gjort under dagen. Har börjat sy ihop rutorna till lapptäcket och räknat ut att om jag syr ihop en längd om dagen har jag något att göra en halvtimme av dagen 9 dagar framåt. Men efter det? Lite filmande, lite pyssel med ringsmycken och vem vet vad det kan bli sedan. Satt även i en tyst och ganska mörk datasal för att skriva rent mina kråkfötter med de röda trådar vi ska ha att filma efter. Har även tro det eller ej testat golvet och det duger alldeles utmärkt för att räta ut förvridna ryggar.

Nu dags att ställa sig framför spisen och se till att jag får lite mat och lunch till imorgon. Det är ju inte någon som gör det åt mig har jag märkt.
Publicerat: 2013-07-01 @ 17:40:56RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!